Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29851) #90933760 válasza #21346560 (#29850) üzenetére


#90933760
törölt tag

Kérje kölcsön a főnök feleségét.

(#29852) #21346560 válasza #90933760 (#29851) üzenetére


#21346560
törölt tag

Az lehet, hogy rusnya :D Még örülne is a főnök, vissza se kéne adni ;]

(#29853) wolfman válasza Ygg (#29849) üzenetére


wolfman
veterán

Én mikor ide kerültem megörököltem a volt cégvezető gépét, a friss újat kapott. Használtam egy darabig, de mivel nem vagyok fontos karakter itt annyira, hogy 2 éven belül frissítsék a gépem (majd mindenkié után), így én vettem magamnak egy ugyancsak 1150-es Intel gépet, csak nem a leggyengébb i3-as CPU-val, hanem egy erősebbel, alaplap, memóriák se 2x2Gbx1066Mhz hanem 2x4Gbx1600Mhz-esek.
Szóval bevittem a régi gépet a központba, mondtam hogy a készletből egészítsék ki ezt valamivel, összerakták nekem meg beállították a hálózatukat, amiből a vezetőség csak annyit tud, hogy nekem lenni kell egy céges gépemnek. Most mondtam reggel, hogy igen, van de az többnyire az enyém. Még az a szerencse, hogy csak pár hónapot marad az gyerek, mert ez csak ilyen gyakorlat neki itt. Eléggé mostohán bánnak vele, szóval jól se fogja érezni magát ezidő alatt. :D

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#29854) gozso válasza wolfman (#29844) üzenetére


gozso
senior tag

leltár volt? leltár íven mi szerepel? pl: idegen tulajdon? használatra átadva? mert ha igen, akkor semmi közük hozzá.

[ Szerkesztve ]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#29855) wolfman válasza gozso (#29854) üzenetére


wolfman
veterán

Ez a gép itt sincs most elméletben. :) Ellenben nem vezethetném a céges kocsikat, de mégis engedik. Van itt még sok furcsaság.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#29856) Hequila válasza wolfman (#29853) üzenetére


Hequila
őstag

És a főnök gépe, amit megörököltél, milyen volt?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#29857) wolfman válasza Hequila (#29856) üzenetére


wolfman
veterán

478-as 3.0Ghz Northwood, 2Gb DDR, valami AsRock alaplap, régi Ati VGA de inkább hangos volt mint erős, meg Maxtor HDD ami inkább darált mint dolgozott.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#29858) Pttypang válasza gozso (#29854) üzenetére


Pttypang
veterán

Annal nincs is nagyobb szivas, mikor a tudtod nelkul felveszik ceges tulajdonkent leltarba a cuccodat, aztan kesz.. :(

Everybody lies.

(#29859) Jorus válasza Pttypang (#29858) üzenetére


Jorus
nagyúr

Az kevés, hiába van leltárban, a beszerzést is igazolniuk kell vitás esetben szerződéssel vagy számlával.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#29860) macilaci78 válasza #64791808 (#29843) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én meg elérem a kamra felső polcát. Tényleg. És volt, aki ezért istenített.
Én sem tehetek erről, az a 10 éves gyerek sem, szerintem senki sem tehet arról, mibe születik bele. Az a kérdés, mivé válik. Ki van segítve az, aki 10 nyelven tud McDonald's-ban kiszolgálni, mert szakmája nincs, de gólöröm van.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29861) Lord Myn válasza macilaci78 (#29860) üzenetére


Lord Myn
senior tag

Na ja, tőlem is mikor megkérdik, hogy mire vagyok a legbüszkébb, amit elértem életemben, 2 dolog jut eszembe:

- az ajtókilincs (kb. 2-3 éves lehettem, tényleg büszke voltam rá)
- az egyik kedvenc szórakozóhelyemen (már rég bezárt) az Indiana Jones-os flipperben beírhattam a nevemet a második helyre a TOP listában (na erre nagyon büszke voltam)

:DD

"War does not determine who is right - only who is left."

(#29862) ViZion válasza #21346560 (#29850) üzenetére


ViZion
félisten

+1

marhaság az egész. Anno nyomdában a grafikus kolléga hátradőlt... mondom bakker, dógozzzzá.
Homokóra. Azt mondta: ha lesz normális vas, ami nem homokórázik, akkor dolgozok. Így nem tudok. Mondom a főnöknek, h lehet elsőnek nem az 5 perc cigi miatt kellene lebaCCni őket, hanem olyan gépet venni, ami előtt nincs óránként 10 perc "szünet". Nézett rám, mint etióp srác a véreshurkára...

Itt, új helyen jelentek valamit, hogy kell és lehet hozni. Most lett új, gyorsabb nyomtató. Lehet vennem gépet, ha az új progihoz kell - szerencsére nem kell. De itt a mérnök nem állhat, mert várja a nyomtatást, a gépet, etc... szal. az a hely valahogy fura. Nem akarom pontosabban megfogalmazni milyen... ;]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#29863) Penge_4 válasza macilaci78 (#29860) üzenetére


Penge_4
veterán

"Ki van segítve az, aki 10 nyelven tud McDonald's-ban kiszolgálni, mert szakmája nincs, de gólöröm van."

Mondjuk egy ilyen eset azért epic fail lenne több szempontból is. Ha szigorúan csak a 10 nyelvet nézem (mert az önmagában szakma, ha nagyon jól beszéli legalább az egyiket az anyanyelvén kívül, akár tolmácsnak is elmehet), a közeget, amelyben felnőtt nem (mivel egy ilyen belga családban már simán benyomja a család valami jó helyre még a legmihasznább csemetéjét is), akkor is bőven fordíthat, akár munka mellett, otthonról . De pl. itthon is vannak olyan állások, amihez csak érettségi + nyelvtudás kell és egy klimatizált irodában Facebookozik a 8 órából 4-et a gép előtt a forgószékben, amikor pedig beesik egy ügyfél, foglalkozik vele. Mindezt olyan 150 nettóért (+ cafetéria). Gondolom ilyen állás külföldön 1500-1700 euró alatt nem áll meg, tekintve, hogy a legaljább munkás is azért megkapja az 1200-at tisztán (már ha nem valami magyar alvállalkozónak dolgozik, aki leveszi a sápot).

De nem egy olyan esetet hallottam, hogy valakit azért neveztek ki csoportvezetőnek, mert jól beszélte a nyelvet, a munkások közül meg senki és innentől neki annyi volt a dolga, hogy járkált néha körbe-körbe és ellenőrizte, hogy a többiek jól dolgoznak-e, ha nem, rájuk szólt, meg fordított köztük és a külföldi nagyfőnök között.

[ Szerkesztve ]

(#29864) -=RelakS=- válasza Penge_4 (#29863) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Valahogy nekem is ez jutott eszembe, hogy ha valaki 10 nyelven (vagy akár 2-3 nyelven az anyanyelvén kívül) meg tudja értetni magát, akkor nem létezik, hogy ne vegyék fel egy mekis eladónál jobb pozícióba. Már persze, ha küldözgeti az önéletrajzát cégekhez, és ezt a tudást feltünteti.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#29865) macilaci78 válasza Penge_4 (#29863) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Kevered a szezont a fazonnal.
Nyugat-európai viszonyokat mérsz magyar viszonyokhoz.
Betolja a család, mert beleszületett...

Tolmács csak megfelelő szakképesítéssel lehet, ahhoz iskola kell, az iskolában meg vannak nem-szeretem-tantárgyak is, miért a mai fiatal inkább beáll a Mekibe pultosnak.

Én is a klimatizált helyiségben vagyok értékesítő, kapok "nyelvpótlékot", cserébe az összes külföldi kapcsolat (beszerzés, értékesítés, szállítás) rajtam megy keresztül. Elkezdem a villamosmérnökit, mert érdekel, jobban, mint a közgáz, ahol van egy kész szakdolgozatom 8 éve, de nem biztos, hogy jobban keresnék villamosmérnöki diplomával alkalmazotti munkaviszonyban, mint most.

Továbbra is az a mondanivalóm, hogy megfelelő külső körülmények (család, háttér, élettér) mellett bárkiből lehet bármi akár akarata ellenére, és bárkiből lehet bármi önerőből is annak ellenére, a körülményei nincsenek meg. Ne hasonlítsuk a háttérrel rendelkezőket a nem rendelkezőkhöz.

Romániával is lehetne példálózni: aki aktív számítógép-felhasználó, az már csak ennek kapcsán is elboldokul angolul.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29866) Hintalow válasza Penge_4 (#29863) üzenetére


Hintalow
senior tag

Beszélhet az embör 2-3 nyelvet is, ha melette életképtelen, akkor nem sokra fogja vinni :N
Nekem is volt ilyen kollégám, az önéletrajzban jól mutat, de hamar kibukik, ha közben lusta, antiszociális, a pontosságot hírből sem ismeri, és a legkisebb kritikát is támadásnak veszi...
Simán lehet olyan, hogy jól beszél idegen nyelven, de a mekin kívül más helyre nem jó.
Valójában inkább úgy működik, hogy aki az anyanyelvén kívül elsajátít még 2 nyelvet magas szinten, annak a SZORGALMA, CÉLTUDATOSSÁGA az ami valójában jó munkaerővé teszi (és ezekkel a kvalitásokkal a nyelvek mellett jellemzően összerak addigra valami végzettséget is)
Aki ezt meg tudja csinálni, annak ha ki is vennénk a képletből a nyelveket, akkor is boldogulna, még ha alacsonyabb bérszinten is, mert egyszerűen életképesebb mint a többség.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#29867) Penge_4 válasza Hintalow (#29866) üzenetére


Penge_4
veterán

Lusta viszont a neveltetésétől lesz, amivel egyenes arányban összefügg általában az, hogy a család és a rokonok benyomják őt valahova. Akinek egész életében, kicsi korától meg kellett dolgoznia és küzdenie mindenért, az ha megérte a felnőtt kort és nem züllött le, életképesnek mondható.

Az általad említett életképtelenek inkább abból a körből kerülnek ki, ahol a kettő rossz kombinációban ötvöződött. Avagy a tipikus "mindent megengedtek neki, csak a gázcsapot nem" szülők és a legfeljebb alsó-középosztálybeli szint, amivel nem sokra megy az uram-bátyám rendszerben, így hirtelen rázúdul a zord és kegyetlen nagybetűs élet, amitől bepánikol, megcsömörlik, visszavonul a társadalomtól vagy éppen tüskéket növesztve mindenkivel ellenséges lesz.

A szorgalom és a céltudatosság ugyanis nem genetikailag kódolt, alapvetően minden ember és minden életforma a legkisebb ellenállás irányába törekszik. Ezen alapult pl. a haszonállatok háziasítása is. Ráadásul minél idősebb lesz, annál nehezebb manipulálni pozitív irányba is. Mert a "nem szeretem" dolgokhoz bizony manipulációra van szükség. Ahogy etetik a kisgyereket Mikulással meg Jézuskával, úgy lehet etetni őket azzal is, hogy ha ezt meg azt csinálod, akkor jó lesz neked. És mire rájön arra, hogy "hoppá, át lettem verve", azzal együtt arra is rájön, hogy valójában az előnyére vált a dolog, még ha nem is olyan eltúlzott mértékben.

De aki folyamatosan a negatív dolgokat meg a kesergést hallja kezdve attól, hogy
- "Felesleges a diploma, ha nem fekszel jól meg nem nyalsz segget, akkor úgyse viszed semmire, nálunk is a "legjobbaknak" 8 általánosa van vagy az ecserin vette a diplomát"
- "Feleslegesen sportolsz, pénzkidobás az egész meg 25-30 éves korodtól úgyis csak lefelé épül a tested és egyre öregebb, betegebb és ráncosabb leszel."
- "Feleslegesen kuporgatod a pénzt, meghalsz úgy, hogy nem használtad fel. Bármikor meghalhatsz és úgyis csak egyre öregebb és betegebb leszel, azonnal el kell költeni, élvezd az életet amíg lehet."
- "Feleslegesen élsz egészségesen, nézd meg a sok egészségesnek mondott gazdagot, mindenre allergiásak meg rákosak a steril környezet miatt. Bezzeg a dédszüleid azok 90 évig éltek, pedig minden reggel éhgyomorra ittak páleszt, szalonnát és kolbászt ettek és kútból ittál a vizet, ja és dohányoztak is mellette füstszűrő nélkülit." + bónusz "Ja, amúgy is genetikailag minden el van döntve. A legegészségesebb ember is halt már meg rákban 30 évesen és éltek és élnek sokan még 70 évesen is, akik egész életükben két végén égették a gyertyát."

Egy lepukkant, elgettósodott szegény környezetben kb. ilyen "értékeket" kapsz a szüleidtől és a közeli rokonaidtól.

A másik eset, amikor a szülő folyamatosan azt mondja, hogy
"Tanulj, mert úgy végzed mint én."
"Sportolj és élj egészségesen, mert olyan beteg leszel olyan fiatalon, mint én."
"Ne szórd el a pénzt, mert szükséged lesz rá."

Csak az egész környezet miatt olyan hadilábon áll az egész, hogy egyetlen apró momentum összeroppanthatja. Például gyűjtögeti a gyerek a pénzét, tanul, miközben frusztrálja, hogy körülötte szórakoznak és drogdílerkedésből meg hasonlókból rakás pénzt keresnek egyesek, majd a kuporgatott pénzét lenyúlja valami drogdíler és volt/nincs. Esetleg kéköves harcművészként körbeveszik 4-en, 5-en és vascsövekkel, baseball ütőkkel összeverik úgy, hogy több csontja eltörik. Vagy kifog egy olyan tanárt (esetleg többet) aki pikkel rá és szívatja.

Ezt megkombinálva vannak még azok a szülők, akik lottószelvényként tekintenek a gyerekeikre és hamar rájön, hogy valójában az a céljuk, hogy majd karriert csinál és pénzeli a semmittevő szülőket, akik a részben utána járó szociális juttatásokból éltek. A félrészegen hazatántorgó apától, aki elnyerőgépezte és elkocsmázta a fizetése felét meg elég hamisan hangzik a "Tanulj, fiam/lányom, hogy többre vidd, mint én." főleg ha ittasan kijön belőle a "és akkor majd segíthetsz a szegény öreg szüleidnek".

(#29868) TESCO-Zsömle válasza Penge_4 (#29867) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Hogy ez mennyire igaz.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29869) Hintalow válasza Penge_4 (#29867) üzenetére


Hintalow
senior tag

Menő példák.
Elég s**r környezet lehet, ahol ilyeneket kap útravalóul a csemete, én akkor beton normális közegből származom, max újságokban találkoztam ilyenekkel (vagy túl kevéssé vagyok befolyásolható :D )

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#29870) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Üdv!

Bocsi az offért, de örülök hogy találtam egy érdekes kockatopikot. Így követhetem is. :)

(#29871) ViZion válasza Penge_4 (#29863) üzenetére


ViZion
félisten

"csak érettségi + nyelvtudás kell és egy klimatizált irodában Facebookozik a 8 órából 4-et a gép előtt a forgószékben"

OK, most nem sértődöm meg... :N na azért ahhoz a forgószékhez -ha nem apuciJé a cég- virítani is kell eredményeket. És általában 10 órai munkát kell 8-ban elvégezni. Facebook nincs, PH!-ra is délben lesek rá, mikor kajálok. Igen, ehhez van egy itthon magasnak számító fizetés, ahogy a kollégák nevezik: sztárgázsi... de mondjuk németben pultosként 1000-1200 eur/hó+szállás+kaja megvolt, itthon még nincs 1000 eur sem, se szállás, se kaja... mondjuk ruhát adnak, idén eddig ~300 k ruhát kaptam (semmim nem volt még, novembertől neveztek ki). Azt a részét, h mekkora a felelősség, mennyi extrát kell belerakni, azt sokan nem látják, csak a céges ruhát, mobilt, etc...

"azért neveztek ki csoportvezetőnek, mert jól beszélte a nyelvet, a munkások közül meg senki"
Ez rám is igaz részben. De vezetőnek a nyelvtudásnál és az emberek baCCogatásán túl több kell. Volt itt is másik lehetőség (szintén magyar-angol-német tudással, sőt szvsz jobb németből nálam), lehetett volna külsőst keresni... Engem javasoltak a kollégák(!), ami részemről nem kis szó. Szal. biztos van olyan is, akit körülírtál, de -bár nagyképűségnek tűnik- vannak ellen példák is. Remélem ez így is marad. :DDD Beosztottak szeretnek, elintézek mindent amit kérnek (OK, maláj rúdtáncos csajok nehéz dió, de rajta vagyok... :DDD ), főnök felé a teljesítmény számít, nem érdekli, h ütve-vágva, vagy mivel érem el. Inkább beszélek velük, kérdezek, kérek. Nemrég én is ott ültem, tudom mennyit számít, hogyan szólnak az emberhez.

"A szorgalom és a céltudatosság ugyanis nem genetikailag kódolt" - szerintem min. 80%-ban igen.

Hintalow: +1 bizony, a rátermettség sokat számít. Van mérnök kolléga, aki esetlenebb, mint némelyik technikus... :)

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#29872) Penge_4 válasza ViZion (#29871) üzenetére


Penge_4
veterán

Arról volt szó, hogy szakma nélkül, csak idegennyelv tudással milyen mekitől jobb melók vannak. Erre mondtam, hogy a jó nyelvtudás már egyenes utat jelent ilyen kényelmes helyekre, ahol ugyan nem fizetik túl az embert (ezért írtam a 150 nettót, ez maximum bér), de cserébe tényleg ilyen kényelmes állása van. De tegyük fel keressen csak olyan 110-et (kevesebbet a nyelvtudás miatt eleve nem nagyon tud), akkor is jóval kényelmesebb helyen van, mintha egy pénztárban kéne ülnie, vagy mekiben pultozni.

Persze ha tapossák egymást az ügyfelek, akkor ott is pörgés van és nincs idő Facebookozni, de jellemzően ilyen ügyvédi irodák, szállodák vagy magánrendelők és hasonló helyek szoktak lenni, ahol néha-néha betér 1-1 ügyfél, sokan már törzsvendégek, ezért leülnek és maximum ráköszönnek a recepciósra/portásra, aki Facebookozik tovább.

"Szal. biztos van olyan is, akit körülírtál, de -bár nagyképűségnek tűnik- vannak ellen példák is. "

Sitnyikmunkáknál írtam körül, mint konyhai mosogatás, húsipar, építőipar és hasonlók. Ott a német is csak annyit csinál, hogy csettintget az ujjával és kiabálja, hogy "Schnell, schnell!", meg néha scheiße, majd köp egy hegyeset.

(#29873) #64791808 válasza macilaci78 (#29860) üzenetére


#64791808
törölt tag

Hogy szakmája van-e, azt nem tudom, de aki 10 nyelven tud (már 4-re is igaz), az nem a mekiben fog dolgozni.

(#29874) #64791808 válasza macilaci78 (#29865) üzenetére


#64791808
törölt tag

Ne hasonlítsuk a háttérrel rendelkezőket a nem rendelkezőkhöz.

Aztán miért ne? Vagy szerinted egy állásinterjún megkérdezik, hoy Ön önerőből beszél 4 nyelven amellett, hogy mérnök-informatikus, vagy a szülei folytán? Én még nem hallottam ilyenről. Vagy szerinted egy kiváló képességű és képzettségű jelöltet elküldenek egy kevésbé kiváló jelöltért, mert utóbbi saját erejéből érte el azt, amit?

Ha én külkerest keresnék, akkor inkább felvennék egy két anyanyelvű személyt, mint egy olyat, aki az adott nyelvet felnőttként tanulta.

Ezt írtam feljebb, hogy egy élet van, egy munkaerőpiac, a focit meg gólra játszák.

(#29875) Solad válasza #64791808 (#29874) üzenetére


Solad
őstag

Amit te irsz az az idealis eset. En meg tudok olyanrol hogy egy srac aki kibukott az egyetemrol, x cegnel akart dolgozni ahol eppen hely sem volt, aztan odatelefonalt a kozeli rokon aki y cegnel volt nagykutya, es hipphopp lett felvetel egy olyan poziciora ami korabban nem is letezett x cegnel de pont olyasmi volt amit az illeto elkepzelt maganak.

Gyanitom az ilyesmire gondolt macilaci.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#29876) wolfman


wolfman
veterán

Szerintem meg kár ezen vitatkozni, mert mindenki csak példálózni tud. Ismerek olyat... Igen, de az sosem biztos hogy a többség.
Ma Magyarországon hagyomány, hogy a rokont, jóbarátot betesszük a cégünkhöz még ha nem is teljesen neki való az adott pozíció. Ennek a két fajtája, hogy még csak végzettsége sincs, de fater betette egy helyre dolgozni vagy amikor a sulija megvan, de a szamárlétrát nem kell megjárja meg a sok állásinterjút se kell körbevigye, egyből az ölébe pottyan a munkahely rokonbácsitól.

Akinek 2-3< nyelvismerete van az nem lesz mekis, ez biztos, de az se következik belőle, hogy cégvezető lesz és géniusz. Legrosszabb esetben tényleg tolmács lesz ilyenkor.

Én annyit mondok, hogy akinek a szülei többnyelvűek, ott a gyerek hamarabb benyeli a nyelvet óvodai években is, de alapvetően ezt nem kéne túlságosan erőltetni azokra, akik meg nem. Mert akik ilyen idősen már beszélnek nyelveket, ott van valami háttere is a dolognak. Inkább azt látom ebben, hogy fejlődik a világ, egyre több mindent akarnak az ember fejébe vésni élete során, aztán a nyelvet már óvodába akarják lepakolni, hogy az iskolai évekre már legyen ennyi alap. Egyelőre ez inkább ilyen oktatási érvek szülte helyzet, mintsem gyakorlat szülte dolog.

De fene tudja, lehet beválik a dolog, de szerintem meg ebben a korban a gyerek más dolgokat tanuljon.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#29877) ollie


ollie
MODERÁTOR

Na és hogy megy az üzlet a számtech boltokban manapság? :D

***

(#29878) DeltaPower válasza ollie (#29877) üzenetére


DeltaPower
őstag

Offban :DDD

Manapság csak ilyen hétköznapi dolgok történnek. Ismerősnél laptop reinstall+helyszíni wifi beállítás, utána 1 órával felhív skypeon(!) hogy nincs internet. :F

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#29879) MurdR válasza DeltaPower (#29878) üzenetére


MurdR
veterán

Ezen jót mosolyogtam :)

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#29880) wolfman


wolfman
veterán

Kollégám bejött tegnap, hogy ilyen hülye felugró ablakok vannak neki, hogy lehet eltüntetni. Mondom lefuttatod a vírusírtót meg a CCleanert amit feltettem, böngészőt takarítasz. Jó, de neki olyan van hogy... és elkezdi mondani. Mondom jólvan, akkor is azt kell. De hogy ezek ilyen reklám hülyeségek viagráról meg fogyási technikákról, neki ilyen hogy. Mondom ez minden egészséges férfi embernek feldobja ha nem vigyáz a pornóoldalak nézegetése közben. Hozza el akkor és megoldom. De hogy erre van valami módszer. Mondom igen, hozd el. De hogy...
HOZD MÁR EL NE MONDJAM MEGINT!

Ma hozza. :D

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#29881) Habib[HUN]


Habib[HUN]
senior tag

Kicsit offolok, viszont a kollégáknak, vagy leendő kollégáknak érdekes lehet. Megüresedik a helyem, így a boltba keresünk utódot. (Nem rúgtak ki, feljebb menetelek a cégnél :) )

Szóval a hivatalos toborozó hirdetés:

"Számítástechnikai szaküzletbe bolti értékesítő munkatársakat keresünk
Cégünk dinamikusan fejlődő kiskereskedelmi üzletágába felvételt hirdetünk bolti értékesítő munkakörbe. Fontos, hogy tudj eladni, ne csak vásároljanak tőled. Ha érted a különbséget, már jó úton jársz!
A munkakör betöltéséhez elengedhetetlen az értékesítői vénán túl a szakmai hozzáértés mind elméleti, mind gyakorlati szinten. Fontos a csapatszellem, de tudj önállóan is dolgozni. Kérünk, hogy csak akkor küldd el jelentkezésedet, ha biztos vagy tudásodban.
Minden beérkezett jelentkezést elbírálunk, kiértesíteni azonban csak a személyes meghallgatásra esélyeseket tudjuk. A fizetési igényt is tartalmazó szakmai önéletrajzot és motivációs levelet e-mail-ben kérjük megküldeni 2015. március 22-ig a human@nextcomp.hu e-mail címre."

Akinek kérdése van nyugodtan küldjön privát üzenetet.

(#29882) TESCO-Zsömle válasza wolfman (#29880) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

De biztos, hogy van valami módszer... ;]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29883) Ittnemaz válasza Habib[HUN] (#29881) üzenetére


Ittnemaz
aktív tag

+1 korrekt kiertesitesi leirasert és
-1 a bullshitert.[ biztos vagyok a tudasomban mindenki az,ideig...]

(#29884) DeltaPower válasza Ittnemaz (#29883) üzenetére


DeltaPower
őstag

-1 mert nem írta a ki a települést.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#29885) Habib[HUN] válasza Ittnemaz (#29883) üzenetére


Habib[HUN]
senior tag

Hát igen a szokásos sablon toborzásos szöveget nem sikerült kihagynia a főnöknek.
Szumma:
- Budapest, belváros.
- Eladni tudni kell nem Media Markt-os szinten.
- Szerelni se árt ha tud a jelentkező. Magyarul nem árt ha a jelölt hardvercsere szinten ért a vashoz, és nem fut el sikoltozva ha szét kell szedni valamiért egy laptopot.
- Egyedül kell dolgozni, így elvárás az önállóság.
- Kiskerbe kell az ember, így nem árt ha jól viseli az "érdekes" ügyfeleket.
- Nyelvismeret kell, minimum egy átlagos angol. Belváros, rengeteg a külföldi ügyfelem. (Lásd indiai kajás sztori :)

Amúgy meg a jelölt legyen annyira önálló, hogy az email alapján ránéz a cégre. Onnan már tudja a települést ;)

[ Szerkesztve ]

(#29886) Ittnemaz válasza Habib[HUN] (#29885) üzenetére


Ittnemaz
aktív tag

ez igy már jobb.
:)

kedvencem volt: és küldje el a fbadatlapja linkjét. rákérdeztem mennyire tuti ez mert eléggé vicces itt még nem tartunk egy rendszergazda munkakirásnál...nyugatrol vettem majmolás.
le is vette a hirdetést.
és melyiket küldjem a 3böl? :F

(#29887) macilaci78 válasza #64791808 (#29874) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Egy munkaerőpiac, egy élet, és az sem mindegy, a bíró melyik játékosnak fúj. :U
Te mindegy, mit csinálnál, ha Neked is dirigálnak, Téged is befolyásolnak.
Ha már mindent mindennel össze akarunk mosni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29888) Atapi válasza Habib[HUN] (#29881) üzenetére


Atapi
senior tag

"Minden beérkezett jelentkezést elbírálunk, kiértesíteni azonban csak a személyes meghallgatásra esélyeseket tudjuk."

az ilyen kamákat még a hr-es csáktól is rühellem hallani, de hogy egy számtech cég megengedi magának, hogy előadja, mennyire megterhelő egy sablon reply, az szerintem elég vérlázító...

(#29889) hoax válasza Atapi (#29888) üzenetére


hoax
aktív tag

Fogd fel úgy, mint egy lehetőség! Ha nem érdekel, legalább ne fikázz... ;)

[ Szerkesztve ]

Don't panic!

(#29890) localhost válasza wolfman (#29880) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Ugyanez ezerszer, oké, majd elmegyed, és ránézek.... de még az is van, hogy ...!!!!! :C

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#29891) Atapi válasza hoax (#29889) üzenetére


Atapi
senior tag

végül is a rászorulókon való segítést is lehet opciónak tekinteni, de sajnos engem nem így neveltek. ha nem érted az analógiát, akkor értem, miért értetted fikázásnak, amit írtam, de ez nem engem minősít.

(#29892) pycur


pycur
tag

Én csak azt nem fogom soha megérteni, miért a munkavállalónak kell a fizetésigényt megmondani. Miért nem a munkáltató ajánl egy összeget a hirdetésben, amire ráharapnának a munkavállalók? Miért titok a fizetés? Talán akkor tudnánk egy állás értékét? Az emberek jobban tudnának olyan állást keresni, amit megéri elvállalni, nem a létminimumot kínálná a cég fű alatt? Akkor talán muszáj volna nekik a fizetést megemelni, hogy legyen hajlandó ember, aki elmegy dolgozni? Voltam bosh állástoborzón. Amikor elmondta hogy 12 órában kell dolgozni akkor bólogattam, reggel 6-kor kezdeni esetenként, vagy este 6-tól reggel 6-ig, amikor azt mondta hogy mindezt 3 műszakban, abbamaradt a bólogatás, és mindezt megspékelte hogy 105k huf bruttót ajánl érte, majd leestem a székről. Járjak be 50 KM-t, busszal, legyek ott reggel 6-ra, dolgozzam ki magam, és kapok érte 70kp-t? És a bejárási költségem? A napi kajám? Mi marad utána? Ez így nem finom... Ezért is nem tudok sehol egy olyan összeget mondani, amit elfogadnának. Vagyis elküldtem a papírom már sok helyre és eddig 2 válaszolt hogy bocs de nem kellek, a többi szóra se méltat.

Az agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D

(#29893) Met válasza Atapi (#29888) üzenetére


Met
nagyúr

Miért, az jobb amikor azt mondják hogy Te érdeklődj mit döntöttek? :)

pycur Ezt én sem értem, most ha azt mondom hogy 200k és csak 100 van rá akkor mi van? De azt hiszem, hogy így is mérik fel az embereket hogy mennyire értékeli magát, de szerintem ez baromság.

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#29894) Habib[HUN] válasza pycur (#29892) üzenetére


Habib[HUN]
senior tag

Ezt a részét persze megértem. Viszont verseny van a piacon, és pillanatnyilag a túlkínálati oldal a dolgozók felén van. Így az a helyzet, hogy amíg többen jelentkeznek egy állásra, addig lehet válogatni.
Cirka 1,5 éve vagyok a cégnél. Nem én voltam a legolcsóbb jelentkező maradjunk annyiban. Amúgy meg mindenki tudja, hogy mennyit ér. Személy szerint ha kapok egy olyan életrajzot ahol minimálbért kér valaki, azt kis túlzással dobom is tovább. Abból nem lehet megélni, ennél azért tartsa az ember többre magát.

(#29895) -=RelakS=- válasza pycur (#29892) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Tegyük fel, hogy keresel 100k-t egy hónapban. Vennének fel melléd embert, és meglátnád, hogy 200k-val csábítják az újoncot. mennyire lennél boldog?

Mondjuk később lehet, hogy az újonctól megtudod, hogy kétszer annyit keres, mint te, de nálunk pl "hivatali titok" a fizetés, és elvileg egymás között sem beszélhetünk róla. Pont az ilyen kiegyenlítetlenségek miatt. :))

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#29896) TESCO-Zsömle válasza -=RelakS=- (#29895) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ahol faterom dolgozik ott így megy. Az újonnan felvett sima sofőrök másfélszer annyit keresnek mint öreg 30 évnyi munkaviszonnyal a háta mögött darusofőrként. A vicc az, hogy le is akarták cserélni egy ilyen újoncra, csak hát mikor próbára került a sor, akkor 3 óra kellett neki ugyanazt a cuccot lepakolnia, amit öreg megcsinál 30 perc alatt, így közmegegyezéssel nem került sor a "vérfrissítésre".

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29897) ViZion válasza TESCO-Zsömle (#29896) üzenetére


ViZion
félisten

Itt is volt ilyen, hogy a fiatal többet kapott, mint aki évek óta itt volt és be kellett tanítani a kezdőt... :W

Fizu nálunk is titok, meg sok minden, komoly papírhalmot kell aláírni, ami most még bővülni fog.

Faterod miért nem adta be a jelentkezését? ;] :DDD

Itt is tervezték az egyik idős kollégát fiatalabbra cserélni. Mondom kire, mire? Ő ráér, bejön minden nap, évente pár napot beteg maximum. Nem fog szülni, nem megy családdal nyaralni 2 hétre, neki a meló a mindene. És 10 év rutinja van mindenben, tiszteljük, szeretjük. Küldjük el? :U

Vannak ilyen fura ötletek néha, de ez van, helló magyarország... :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#29898) bullseye válasza pycur (#29892) üzenetére


bullseye
addikt

Miért van az olyan sokszor aprón, hogy privátban lehet csak árajánlatot tenni cuccokra...

[ Szerkesztve ]

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#29899) TESCO-Zsömle válasza ViZion (#29897) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az a bajuk, hogy öreg még a 30 évvel ezelőtti alapján kapja a kafetériát, és ez valamiért szúrja a szemüket. Az, hogy még azzal együtt is több kiadással és bajjal járna egy fiatal tacskó felvétele, a kutyát nem érdekli, simán képesek lennének öreget kitenni kevesebb, mint 10 évvel nyugdíj előtt...

Kíváncsi leszek, hogy fater rutinjával és gyakorlatával lesz-e korai nyugdíjazás, mert több idősebb kollégáját is 1-2 évvel a korhatár előtt elküldték.

(#29898) bullseye: Ezt most pontosan hogy érted? Nincs kiírva ár, vagy a hirdetéshez tartozó fórumrészbe nem lehet ajánlatot t enni, vagy mire gondolsz?

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29900) macilaci78 válasza TESCO-Zsömle (#29899) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A fiatal pályakezdő után kap támogatást.

Korábbi munkahelyemen 70 emberből ötünket tartottak meg, a többit szélnek eresztették, amjd 3 hónap múlva jött a szánom-bánom, mert hát az automatizálás mégsem ment olyan simán és kell 40 ember. A régi 65 főből egy sem jött vissza, úgyhogy a következő 3 hónapunk az újonnan felvett 70 ember betanításából és a felének kirostálásából állt.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.