Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
-
addikt
válasz Fall-N #201797 üzenetére
Orat venni szinten minden esetben erzelmi dontes, a szerencsesebbek Rolex, Patek sot dragabb kategoriaban is igy vesznek orat, meglatjak es megveszik minden merlegeles nelkul, aztan ennyi. A lenyeg, hogy tetszik nekik abban a pillanatban Az mas kerdes, hogy ilyen hirtelen vett orakbol millio darab kot ki aztan ora neppereknel, mert masnap mar nem tetszett a tulajnak. Viszont aki odaig eljut, hogy itt a topikban kerdezzen, talan mas szempontot is merlegel es nem baj ha tudja, hogy mi van a tokon belul es miert kerul X-be az adott ora.
-
Fall-N
veterán
Nekem a Fossilból az Original Boyfriend széria tetszik. Az még nem is vészesen drága kategória.
Egyébként egy hétköznapi, nem óramániás emberke inkább érzelmi szempontból választ, nem a józan érvekkel. Magyarul nem érdekli, hogy túlárazott, azt hogy milyen szerkezet van benne. Sőt sokszor nem is mondanának semmit a száraz adatok nekik. Sokan azt sem tudják, hogy van kvarc meg automata óra. Így hiába mutatna az ember egy "jobb" órát, ha az esetleg nem jön be nekik.
Erre az igényre specializálódott az órás boltok többsége is vidéken. Vannak nagyon olcsó órák, meg Casio, Daniel Klein, Astron, Q&Q órák és kifújt. A legtöbb helyen csak kvarc van, azzal kevesebb a gondjuk. A drágább óra és ékszer boltban meg vannak a túlárazott Police, MK és társai.
[ Szerkesztve ]
-
Kanatti
csendes tag
Sziasztok. Tanàcsot kèrek , szeretnék venni egy :
női , fènyevő , titanium , min.50m vìzàllò , jòl leolvashatò , karòràt mindennapos viselèsre . Merre èrdemes elindulni ? -
apóka
aktív tag
válasz @mriya@ #201789 üzenetére
Én is erre céloztam a kérdéssel. A hardverpiacot jól ismerem, de az órapiaci trendekkel nem vagyok képbe.
Feltételezem, hogy valaki meglátja és kell neki....mint ahogy én is jártamTsebacsi: Ezt konkrét ajánlatnak vettem, már veszem is, és írok, ha első látásra elmarad a szerelem
[ Szerkesztve ]
Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
addikt
válasz Atesz 666 #201782 üzenetére
Ha a gagyi nem is volt a legjobb kifejezes, de mindenkeppen tularazott. Szoval az annyit er amennyibe kerul mondas szerintem egyatlalan nem igaz ra.
Hogy mi van rairva az nem sokat szamit, akar sajat markaneven aruljak, akar MK, Armani, de ar/ertek aranyban nincs egy Seiko szinten pl. Ha valakinek tetszik azzal sincs baj, de jobban is el lehet kolteni a penzt.
[ Szerkesztve ]
-
Leavemealone
tag
Köszönöm a segítséget, aki hozzászólt.
[ Szerkesztve ]
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
dzsi23
addikt
"lehet mondani,hogy divatmárka meg nincs egy ligában a Seiko-val meg társaival az oké,de azt semmiképen sem,hogy gagyi"
Meg azt is nyugodtan lehet mondani, hogy túlárazott, mert az is igaz. Tegnap is láttam egy üzletben egy egyszerű, 3 mutatós, női Fossil órát (valamelyik Fossil Georgia modell), ami sem tudásban, sem anyaghasználatban, sem kidolgozásban nem nyújtott kiemelkedőt, és mégis 60 ezer forintba kerül. Tudom, máshol olcsóbban is meg lehet találni, és 20 ezerig azt mondanám, hogy okés, de így csak megmosolyogtatott.
A gagyi jelzővel én sem értek egyet, inkább úgy mondanám, hogy vannak gagyi modelljeik, elég csak a twist "szerkezetre" gondolni.[ Szerkesztve ]
-
apóka
aktív tag
A véleményetekre lennék kíváncsi.
Mennyiért lehetne belátható időn belüli eladni egy új, fóliás Seiko SKA787P1 órát?
Az angoloktól lehet a legolcsóbban rendelni, 55000 Ft. Reális lenne a 45000 Ft?
Szeretnék venni egyet, de ha nem jön be mennie kell. Az óra piacon eladóként nincs tapasztalatom.Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
vzsryl
nagyúr
válasz Leavemealone #201784 üzenetére
Ez is nagyon jó választás.
A titán érzékenyebb az acélnál, viszont könnyebb. Döntsd el melyik fontosabb, de én nem ajánlom a titánt.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
freddirty
senior tag
Szerintem azért minden óragyártónak vannak jobb-rosszabb termékei, a Fossilnál a rosszabb van túlsúlyban. Pl. most nem tudok berakni képet, de az asszonynak vettünk még régebben egy kb. 100 dolláros kategóriájú Fossil órát. 1.5 év hordás után az üveg teljesen tropa, tok karcos, strasszok egy része kihullott és már vállalhatatlanul nézett ki. (de már az is vállalhatatlan hogy kihullik 1-2 hónap után pár strassz) Ugyanakkor egy kollégámnak meg van olyan Fossil ami egész jól bírja. Nyilván az asszonyt rébeszéltem egy Seikora és az 2+ év után is kifogástalan állapotban van.
Egyszerűen azért nem ajánlott a Fossil mert nem minőségi gyártó (divatóra) nem tudod mit fogsz ki. Egy Seiko, Tissot vagy Orient hasonló árkategóriában is messze biztosabb választás.fred
-
Leavemealone
tag
válasz vzsryl #201779 üzenetére
[link]
Ezt talaltam még, ami egy kicsivel tobb, de mind kinezetre mind kriteriumaimnak megfelel. Ugy latom ebben fluoreszkalo.mutato is van. Ez az eco drive meg nagyon klassz dolog. A romai szamos oralap is elegancsos. Zafir uveg is plusz pont,eg a nagyobb vizallosag.Amugy meg azon gondolkodtam hogy a titan tokozasra megeri e felarat fizetni...?PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
-
Atesz 666
aktív tag
"A Fossil pont az a marka amit kerulni akarsz, tularazott gagyi. Automata vagy kvarc erdekel? Seiko-t nezted mar?"
-Szóval akkor az van,hogy ha nem Seiko Citizen vagy valami híresebb márka név van ráírva,akkor az már csak gagyi lehet szerinted?
-Csak mondom,hogy nekem van 5 Fossil órám is és mindegyik 100 %-ban megbízható és pontosan jár,és ha már itt tartunk Citizen-em is van meg muternak van egy automata Seiko-ja is.
-Ezzel csak azt szeretném mondani,hogy a Fossil-ró lehet mondani,hogy divatmárka meg nincs egy ligában a Seiko-val meg társaival az oké,de azt semmiképen sem,hogy gagyi.
-Szerintem pont annyiba kerül amennyit ér.
-Besorolásban meg szerintem pont a kínai gagyik meg a elismert márkák között van.
-Ha meg te a gagyik közé sorolod az meg a te bajod.[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
válasz Leavemealone #201778 üzenetére
Pont belefér ez a Seiko keretbe. .Fluoreszkaló mutatója sajnos az nincs.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
addikt
A Fossil pont az a marka amit kerulni akarsz, tularazott gagyi. Automata vagy kvarc erdekel? Seiko-t nezted mar?
Ja, kozben latom, hogy kvarc. Akkor is nezd meg a Seiko-t!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A Fossil az túlárazott divatmárka. Ha netán maradnál a Citizennél, akkor érdemes Eco-Drive-os darabot nézni, mert azt évente néhányszor megnapoztatod, és 10+ évig gondozásmentes. Utána érdemes ránézni a tömítésekre.
Pl.: AW1231-58E, vagy zafír üveges, kicsit magasabb áron: BM7300-50EMindkettő nemesacélból építkezik, tehát ezzel nem lesz gond.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Leavemealone
tag
Sziasztok! Óravásárláson gondolkozom. Találtam egyet (bár ebbe nekem felesleges a stopper és
a plusz mutatók, csak az irányvonal ilyesmi lenne, kinézetre ilyen tetszik) [link] Erről mi a véleményetek? Kvarcban gondolkodom egy Citizent keszulok levaltani amit 13 éve vettem tizen ezer forintert. Sajnos nikkelezett így lekopott rola a femes bevonat ahol megsérült. Fontos lenne hogy rozsdamentes acel legyen. Fluoreszkaló mutatója legyen, naptári nap kijelzéssel. Stopper nem kell bele. A belsője minőségi legyen, ne egy túlárazott márkát megfizetett gagyi belsejű legyen, hanem ár/érték arányban a lehető legjobb. Mindennapi használatra lenne és nem egy két évre vásárolnám hanem évtizedre legalább, de egy örök élet is lehet felőlem. árban 30-50 ezret szánnék rá! Köszönöm a segítséget! Illetve honnan érdemes vasárolni?[ Szerkesztve ]
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
bkca
tag
Üdv!
Ehhez nagyon hasonló, csak varrás nélküli bőrszíjat keresek, 20 mm-est, sárgaarany színű tüskecsattal. Ha valaki tudna ilyet linkelni, nagyon köszönöm.
Kellemes szilvesztert, BÚÉK! -
Alpha630
tag
Sziasztok!
Valaki tudna infot csepegtetni, honnan érdemes beszerezni?:
G-Shock GW-M5610 -hez kombinált (fém, műanyag) szíjat. A fekete "láncos" verziót.
Előre is köszönöm!
(Hazai beszerzés preferált, márha létezik.)[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
Van valakinek tapasztalata a Koreai Tissel oldal szállítási idejéről?
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Citizen Promaster Tough "INOX" postával+vámmal 100 alatt: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
nagyúr
válasz @mriya@ #201761 üzenetére
Hát, ez sem szép...
De legalább nem olyan pöcslohasztóan néz ki, mint a csiricsáré Corum Golden Bridge (igen mutáns rusnyaság) szerkezet utánzat kinai akármi búvártokban...
Rettenetesen félrement a kivitelezés annak.
Mondjuk a linkelted sem szép, de legalább nem ordenáré. Narancspiros mutatók stb, és kifejezetten hagyományos - klasszikus számmal rajzolt dátum?? Rossz készletből vették a kalligráfiát.
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
nagyúr
válasz m3tr0 #201759 üzenetére
Nem tudok mit mondani neked - szerintem nyugodtan megveheted a rendes búvárt..
Búvár szakosztályosaknak van és szerintük jó!Amúgy érdekes egy cég.. Több normálisabb szerkezete is volt jó 10 éve. Mostmeg az olcsó dolgokat kezdték belerakni, bár a tok az strapabíró, az szent!
Nem tudom hová rakni a szerencsétlenül kinéző kínai vacak szerkezetes átlátszó órát és azt sem, hogy van gyerekszíj! Miközben a cég nem gyárt semmi gyerekórát!
Nagyok kusza nekem a kínálat. Hagyományos gyártó? Divatmárka?? Olyan semmi a cég.Franszia márka nem jön be? Beuchat Océa esetleg?
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
Mi a velemenyetek a Tauchmeister órákról?
Konkrétan ezt neztem [link].
Köszi -
nagyúr
válasz imre123456 #201749 üzenetére
Nagyon Szépen Köszönöm!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
@mriya@
őstag
válasz pulutodurumo #201753 üzenetére
Én jobban bízom a másik megoldásban.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
pulutodurumo
addikt
válasz @mriya@ #201750 üzenetére
A WatchCheck ezt csinálja meg neked. Csak nyomni kell a gombot.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
imre123456
csendes tag
válasz darthdenes #201748 üzenetére
Topikban én úgy láttam ezt többen írták már korábban: [WatchCheck]
Van róla leírás is: [link] -
@mriya@
őstag
válasz darthdenes #201748 üzenetére
Jobb, ha egy rádiós órához hasonlítod naponta kb. ugyanabban az időpontban, és lejegyzed egy papírra.
-
darthdenes
tag
Van valamilyen androidos alkalmazás amivel lehetne mérni az autómata óra napi járás eltéréseit?
-
dzsi23
addikt
válasz vikcsi #201694 üzenetére
A shark mesh egy férfias, vastag, "páncélinghez" hasonló kialakítású szíj, szerintem nem való női órára, a sima mesh vagy milanese sokkal inkább. Viszont bármelyikkel is keresel órát, alaposan lekorlátozod a lehetőségidet. Inkább keress egy órát, ami tetszik neked, és vegyél hozzá külön olyan szíjat, amilyet szeretnél.
-
Empsepo
senior tag
Kronometer video, asszem 11. rész de nem biztos.
Nem is ez a lényeg, hanem a tartalom!Különleges ( bolondos ) órák.
Egy Konstantin Chaykin Joker ( remélem jól írtam ) élőben, igaziból, ami azért lássuk be igen ritka jószág.
Érdekes a története, érdekes a gyártó és baromi különleges az óra. Ezen bemutató után, irigység költözött szívembe...Én ezután az órakülönlegesség után kihagytam volna a netes keresgélést, de ez legyen az én bajom.
( Ja ás amúgy ha csilliárdok és bolondozás akkor Franck Muller szvsz. ) -
-
nagyúr
Minden normális óragyüjtő mindkét karján hord órát.
-
@mriya@
őstag
válasz Bumburnyák #201734 üzenetére
3-4 hetente elég megjáratni őket, hogy a kenőanyagok ne álljanak be.
Amíg nem jár fölöslegesen a szerkezet, addig nem kopik.
A forgatót felejtsd el, lusta embereknek való úri huncutság. 😎[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Fall-N #201730 üzenetére
"alkalomszerűen, de rendszeresen hordja"
Ismerem a régi mantrát, viszont a mai olajokról már mindenhol azt írják, hogy nem jellemző rájuk. Az autót se hagyod alapjáraton pöfögni a parkolóban, ha csak hétvégenként használod.
[ Szerkesztve ]
-
darthdenes
tag
válasz @tco@ #201728 üzenetére
Túlzsúfolt, de tényleg hasonló.
Ennél jobb mint amit a kolléga linkelt Citizenben. De az valami solar technologiás. Bele se gondolok, hogy mennyire fogná a fejét az órás.Egyik csoportból rámírt egy óra rajongó kolléga és jóáron vettem tőle reggel egy Seikot. Elvileg holnap megjön.
A helyi óráshoz beadtam generálra a Seikomat és az Orientemet. Vajon az Orient Makora lehet valahol lünettet rendelni? Sajna egyszer eléggé oda vágtam. -
Fall-N
veterán
válasz fagyalllo #201702 üzenetére
Kopni nem kopik, de az olajozás besűrűsödik az állásban, ami nem tesz jót a mechanikának, mert elégtelen a kenése. Sokszor a tervezett szervíz idő is főleg az kenőolaj élettartama miatt is kell. Így ugyanúgy nem tesz jót egy automata órának, ha nem jár, mintha nem kap szervizelést.
Autóknál is hiába áll garázsban a kocsi az olaj elöregedik benne és ugyanúgy cserélni kell. Sőt az állás még többet is árt ott, mert kiválnak az adalékok és felhígul.
-
addikt
válasz imre123456 #201727 üzenetére
Valahol van raktaron, csak nem ott. Ez nem egy uzlet, csak egy webshop atveteli pontja.
-
@tco@
aktív tag
válasz darthdenes #201689 üzenetére
Hali,
nem, én is ilyet keresgéltem egy éve, és csak hasonlók vannak, pl Seiko SNDA57P1. A többi kisebb, nagyobb, automata, valami eltérés tuti lesz. Én végül egy Seiko snn079p2-nél kötöttem ki. Ami hasonlít is az általad linkeltre és quartz, az jó eséllyel gatyi, és/vagy erősen túlárazott.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz imre123456 #201724 üzenetére
Oszd majd meg velünk mit mondtak légy szíves, én is tervezem Steinhart vásárlását.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
addikt
válasz imre123456 #201724 üzenetére
Csak atveteli pontjuk van, nem tudod megnezeni Magyarorszagon sehol a Steinhart-ot.
-
Sungoo
addikt
válasz imre123456 #201722 üzenetére
Szerintem ha beballagsz, mint potenciális vevő, meg tudod nézni. Ha van nekik raktáron, azért nem kell megrendelni.
-
imre123456
csendes tag
Sziasztok!
Első automata órámat szeretném megvenni, indultam az Orient Mako 3-tól, de aztán magamat győzködve és a fórumot olvasgatva eljutottam a Steinhart Ocean One Ceramichoz. (Árban kb a duplája, minden bizonnyal elindultam azon lejtőn )
A topikban utána olvastam sok órajelöltnek, és ez az óra tetszik is, és elég jó ár-érték aránya van. Szerintem első komolyabb órának megfelelő lenne. Viszont vásárlás előtt azért jó lenne élőben is látni és felpróbálni.
A rios-ban jelenleg van raktáron, ott ha megrendelem személyes átvétellel akkor meg tudom nézni átvételkor? Esetleg ha mégse jönne be akkor el tudok állni a vásárlástól?Köszi a segítséget!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Polarstar #201718 üzenetére
Köszi!
Vettem ma egy új fóliás K-35-öst, de szürkület után ezt is csak szemüveggel látom. Nem bírtam ki, h ne vegyem meg, mindig tetszett ez a nap/éj indikátor a számlapon. Sajna nem gyártják fekete számlappal és fehér mutatókkal. [link]39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Sungoo
addikt
-
nagyúr
válasz Narakh #201717 üzenetére
Még mindig: vidd magaddal és kérdezd meg. Nem mindenki hajlandó egy ismeretlen darabot elvállalni.
Ritkább francia darabokat el szokott vállalni egy ismerősöm. A Vámház körúton keresd. A csarnok és Kálvin tér között a Duna felé menet jobbra - a burgeres oldalon.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Narakh
senior tag
válasz fagyalllo #201709 üzenetére
A mechanikus szerkezetekben nekem az is szép, hogy nem dobom el, ha javítani kell, még ha anyagilag esetleg jobban meg is érné.
De egyelőre amúgy NOS óráról van szó, csak szeretném betájolni, hova meg mennyiért lehet majd vinni egy pucolásra, olajozásra.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
addikt
válasz Szilágyi84 #201715 üzenetére
Hasznalt orak facebook csoport. Ha kulfold is jatszik, akkor chrono24 is jo lehet.
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne, hogy vennék komolyabb órát mint az eddigiek voltak és vannak, de azért mondjuk 5-600 ezret nem szívesen hagynék üzletben. Nem létezik esetleg, tud valaki valamilyen oldalt, ahol csak használt órákat árulnak mondjuk komolyabb drágább kategóriákat, de nem telerakott hamísitottak. Vagy inkább Facebook csoportokban keresgéljek?
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz darthdenes #201710 üzenetére
Ez a póklàbas kirovszky.
El kell vinni szervizelni: tisztítatni, átnézetni és fog menni. Ha karcos, lehet bele plexi venni.
Teljesen jó konstrukció. Asszem Omega licensz a belső része.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
fagyalllo
őstag
Idézet a HMT honlapról:
"Mechanical Hand wound, Automatic, Quarts, the Braille, the Skeleton Watch, Pocket Watch- each a true masterpiece in its class."
-
zsocy
őstag
válasz ElRamos #201706 üzenetére
Azt adta meg, a videódban valami Smael óra van.
Ez a "nagy" Mudmaster, de ez már egy picit drága. A kisöccse sem rossz, és az már bőven elérhető árú.
Ezeket másolják a kínaiak több márkanév alatt, mint ami a te linkeden is van. Ezek a skmei smael órák szóra sem érdemesek, ebben a topikban biztos nem.Egy gshock azért nem olyan drága óra, még a gwg 1000 sem, és ha rendben tartod akkor tényleg örök élet +1 nap. Ha nem törődsz vele akkor csak simán örök élet
Vegyél nyugodtan egy eredetit ha ilyesmire vágysz, nem fogod megbánni!
[ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
Ha már olcsó órák javítása a téma: tudtok olyan órást Budapesten, aki mondjuk egy HMT láttán nem tépi ki a haját?
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
ElRamos
tag
Sziasztok!
Hétköznap munkába egy Orient Ray karórát hordok már több, mint 6 éve. Régóta gondolkodom rajta, hogy kellene egy sportosabb óra is mellé. A vágyam egy G-Shock lenne, valami HASONLÓ. Nem tudja valaki ennek a G-Shocknak a típusát? Egyébként ezek a Smael meg Skmei órák milyen minőségűek? Nyilván kanyarban sincsenek egy G-Shockhoz képest, de árban kb. tizede lenne. Vagy tudnátok esetleg ajánlani valami G-Shock órát olcsón?
Köszöntem!
-
fagyalllo
őstag
válasz etnies #201700 üzenetére
Svájci óráknál általában többet kérnek a szervizért, mint egy japán esetében, ráadásul ez folyamatosan drágul. Ha most veszel egy órát, akkor 5-8 év múlva esedékes szerviz árát senki se fogja tudni megjósolni, ma 20-30.000-be legalább kerülne. Az alkatrész utánpótlás kérdéses, egyre terjedő gyakorlat, hogy a márkaszervizek nem adnak el külön alkatrészt, csak ha ők javítják az órát, nyilván egy függetlenhez képest jóval drágábban.
Vagy pedig hordod amíg működik az óra, aztán veszel egy újat.Fall-N: Ha nem jár az óra, nem kopik. Ha alkalomszerűen, de rendszeresen hordja, pont hogy kitolódik az élettartama, még ha szervizelni ugyanolyan időközönként kell is.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz etnies #201700 üzenetére
Szerintem pedig az elemes kvarc a legjobb megoldás, mert általában pár évig kibírja az elem és utána sem nagy költség a cseréje.
Bármennyire mechanikus/automata párti vagyok, alkalmi viselésre nem való, mert többet lenne megállt állapotban, ami nem tesz jót a szerkezetnek. Az Eco-Drive is jó elvileg, de fölösleges ha ritkán van hordva és ott is költség az energia-tároló cseréje (úgy mint a mechanika szervizelése az automata óránál).
Szóval szerintem vegyél nyugodtan egy sima elemes kvarc órát. Abból úgyis rengeteg van, így nagy a választék. Casionak van olyan modellje, amelynek 10 évig bírja az elem. Gondolom más márkának is van ilyen alacsony fogyasztású kvarc szerkezete.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest