Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
válasz
Luck Dragon #199798 üzenetére
Köszi ez tényleg tetszik, de két dolog problémás:
A lünettán a kék szín tökéletes állapotban lesz 5 év múlva is?
És "mér" ilyen drága?De tényleg jól néz ki és a mérete is ok
-
Narakh
senior tag
válasz
Lev Abalkin #199844 üzenetére
Köszi!
-
futizoli
tag
válasz
Lev Abalkin #199845 üzenetére
Persze, a zöld számlapban nem fogsz csalódni...
-
válasz
g0n21 #199826 üzenetére
Azért lássuk be, hogy a mai szerviz árak eszeveszett prémiummal számítottak. Az ok pedig a kvarcválság, az azt követő órásszakma kihalás. Két generáció hiányzik a szakmából. Most pedig az elmúlt 10 (akármennyi, de nem túl sok) évben újra divatba jöttek az órák. Sok a meló, kevés a szakember, annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek.
Ha a valóságot számolod, akkor 40 pénzes szervizből megcsinál naponta 3-at, az gyenge 2,5millió havonta. Ez a ló túloldala. De megtehetik, mert kevesen vannak.
A 12 nem irreális. Az is 750ezer, abból jól működik bármilyen vállakozás a mai környezetben (kata).
Persze én lennék az utolsó, aki ennyiért csinálja, ha el lehet adni a szolgáltatást 40ért is.
-
Narakh
senior tag
Sziasztok!
Honnan érdemes Hamiltont rendelni? Eléggé megakadt a szemem a Khaki Field Mechanicalon.
-
Mercutio_
félisten
-
Petyyyyy
addikt
Sziasztok!
Van már valakinek tapasztalata az Orient ER27007W-ről?
-
csabulaxi
senior tag
-
Empsepo
senior tag
Ez a vita parádés.
Élvezettel olvasom!
-
squir
aktív tag
Mindig előkerül ez a kérdés és mindig háborog miatta valaki...
-
-
gipsztigris
addikt
válasz
Misi1979 #199824 üzenetére
"Ez tökjó, akkor nem szégyen tovább tanulni tőlünk, szerintem."
Tanulni senkitől sem szégyen!
Olvasva a hozzászólás cunamit, mindenkinek igaza van és jól el is beszéltetek egymás mellett.Az "agysebészettel" kapcsolatos mondatomat arra értettem, hogy túlságosan nagy a felhajtás az órajavítás körül, mintha legalább agysebészettel egyenértékű munka lenne. Nem tetszettek az idős órásmesterre a lesajnáló megjegyzések, ha olcsó az nem lehet jó, stb. Egész életemben műszaki-gépészeti területen dolgoztam, jó néhány évig autójavításból éltem, ergo tudom milyen egy bonyolult mechanikus gépezet.
Nem attól lesz valaki nagyszerű órás, hogy jó drága, hanem a lelkiismeretes és precíz munkájától. Hantos mesterre is rengetegen köpködnek, pedig nem is olcsó, és nem is hanyag, akkor hogyisvanez? Ha Ő hibázik, az belefér, ha az idős bácsi, akkor az látható volt előre?
Mindegy! Nem várok választ, csupán leírtam mit gondolok erről. -
hallador
addikt
válasz
Misi1979 #199822 üzenetére
Igen, azóta jobban utána jártam én is és beszéltem az Édesapámmal. Aki 2013-ig hordta is az órát. Aztán hozzám került.
Én tavaly vittem be az órát a szervizbe, Mert azért itt elég sokat olvastam, meg tanultam tőletek.
És az óra valóban karban volt tartatva. És nem egy alkalommal.
Ami ebből a történetből igaz, hogy 1987 óta van Apámnál, és én szervizeltettem 2017-ben, még miután írtam ezt a bejegyzést amit Linkeltél is.
Januárban kaptam vissza a szervizből az órát. Mert akkor már mentek szabadságra. Illetve akkor több mint egy hónapra vállalták.
Itt mondták mennyi idős, kb mikor gyárthatták stb. Ezekkel akkor nem voltam teljesen tisztában.Nincs ellentmondás én nem voltam felkészült amikor írtam a hozzászólást. De mindig tanul az ember.
Ja még egy biztos, ezt az órát nem fogom hordani napi használatban. Mert több eszmei értéke van, mint hogy elhordjam.
Azóta többet tudok erről.
-
Misi1979
őstag
válasz
hallador #199820 üzenetére
"Seiko 6602 1987 óta a családban. 4 * szervizelve Seiko szerviz, utolsó alkalommal 15 000 Ft-ból karbantartva fillérekből megvan 1971-es óra."
vs
"Nekem van egy Seiko 6602-1990 majdnem 50 éves, és eddig amióta nálunk van (25 éve), egyszer járt órásnál."
link 2017-ből, Tőled.
Itt azért érzek némi ellentmondást, de lehet ez egy ilyen, ellentmondásos nap.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Lev Abalkin #199816 üzenetére
Tudom ,hogy néz ki egy 710 éppen ezért írtam ,hogy nem egy nagy feladat házilag sem. Tégy úgy ahogy a legjobb neked.
-
hallador
addikt
válasz
schawo #199818 üzenetére
Na azért ezzel az olcsó trottyal csak nagyon finoman.
Csak a saját bőrömön tudom bemutatni ezt a dolgot. Amire itt egy ketten kiakadtak.
Seiko 6602 1987 óta a családban. 4 * szervizelve Seiko szerviz, utolsó alkalommal 15 000 Ft-ból karbantartva fillérekből megvan 1971-es óra.
Marvin 560 50'-es évek nálam van valamennyi ideje. Szervizeltetve, utolsó alkalommal 5000 Ft-ért legalább 60 éve megy.OK, hogy egy 17 köves egyszerű szerkezet, sokkal olcsóbb, nincs zafír üveg, nincs cicomás tok, nincs nem tudom milyen COSC minősítés, meg nem chronometre pontosságú, kevesebb ideig tart karban tartani, nincs tömítés nem tudom micsoda benne, stb. De ezek a trottyok akkor is menni fognak, amikor már a mai nagy értékű automaták nem biztos. Vagy azért mert nem fogják ennyiért karban tartani mint amennyit kérnek érte vagy mert nem olyan minősége.
-
hallador
addikt
-
válasz
Misi1979 #199811 üzenetére
Azért vigyázzunk, mert pont azért háromezer forint egy régi trotty, mert gazdasági totálkár. Ha olcsó lenne a szervize, rögtön lenne rendes ára. Szóval ez nem jó példa. Ez egy öngerjesztő folyamat egy állomása. Minden régi tucatóra elértéktelenedik a szervizköltségek miatt. A mostani 2-300k kategória is nullás lesz 30-40 év múlva.
-
Lev Abalkin
tag
-
Lev Abalkin
tag
válasz
g0n21 #199806 üzenetére
Üres, szétszerelt, semmit (tehát lünettát, hátlapot, plexit sem) nem tartalmazó tokról van szó...
Egy vitán felül állóan udvarias hangvételű választ kaptam, körülbelüli árajánlattal (pontos ár csak az ÜRES tok megszemlélése után), illetve egy (talán mellőzhető lett volna egy potenciális megrendelő ízlésének közvetett minősítése...) állásfoglalást az orosz órákkal kapcsolatban (úgy általában véve).
(Az orosz órák számomra az olcsó, anyagilag nem megterhelő játékos változatosságot testesítik meg, lásd: futizoli bármelyik munkája.) Nem keresem bennük a kronométer szintű pontosságot. Sajnos a svájci óra szókapcsolattól már hascsikarást kapok. Ha már állásfoglalás...)
-
Kbali
nagyúr
válasz
g0n21 #199803 üzenetére
Olvasva a cunamit, csak ehhez tennék hozzá: "Azt amúgy tudod, ugye, hogy a szervizekben a rezsióradíjat nem típusra adják meg -kerüljük a szélsőséges példákat- ?"
Ha az autóiparra gondolunk, ott biza típusonként van meghatározva a rezsióradíj. És ezzel a gondolatmenettel vajh' órák esetén miért ne lehetne alkalmazni? -
Javaslom innentől a topik azonnali bezárását!
Mindenki bemegy a szobába és kibortja a szemétbe gyorsan a retró, drága, pénzpazarló mecha óráját!
Mindenkinek járkelkorszot! Most!
-
Misi1979
őstag
válasz
hallador #199802 üzenetére
Még egy választ megengedek magamnak. Nem mondom, hogy bennfentes vagyok, mert (szerencsémre, meg az órákéra') nem szervizelek, viszont talán az itthoni szervizesek nagy részét ismerem. Meg a munkájukat is.
A lényeg, hogy jelenleg 10e forint környéki összegért nem nagyon lehet utcáról beesve olyan óraszervizt találni, aki megbizhatóan és jó minőségben, gondosan és alaposan le tud szervizelni egy eta automatát. Hogy ez jó dolog-e vagy rossz, azt most engedjük el, ezért a munkáért a reális ár kb a duplája.
Azok az órások, akik ezen ár alá mennek, azok azért teszik/tehetik ezt, mert:
-nyugdíjasként, már hobbiból csináljákés/vagy
-nem olyan alaposak, mint kellene, spórolnak dolgokon, műszereken, kenőanyagokon, szükséges műveleteken (rugóház kipucolása, valaki?)
(+ügyfélszerzési okok)
Mindig van valami kompromisszum. Órástól függ, hogy kisebb vagy nagyobb, meg hogy közli-e Veled ezt, vagy utólag derül ki.
Normális, megbízható minőséget folyamatosan produkáló (független) órás viszonylag kevés van. De tényleg, kb másfél kezemen meg tudom számolni őket. Ha hozzáteszem a feltételekhez azt is, hogy olcsón dolgozzon, máris ott tartunk, hogy nem tudok órást mondani (olcsó itt most az az ár, ami számodra is olcsónak volt tekinthető). És igen, egyik órás sem fogja azt mondani neked, hogy 12e lesz a szerviz és ezért te ezt meg azt a kompromisszumot fogod kötni. Azt fogják mondani ezek a szervizesek, hogy "más ezt az órát 30ért venné csak a kezébe".
A Te/Ti Tissot órátoknál van jobb példa is, pl a kb minden családban előforduló vintage Doxa/Marvin/Cornavin óráké (és az olcsóbb ruszkikról nem is szólok most). Egy ilyen óra normális szervize bizony manapság a gazdasági totálkár minősített esete (svájci óráról van szó még mindig!), függetlenül attól, hogy az adott óra gyönyörű állapotban van vagy picit romos.
Mi a teendő ilyenkor?
-Az ember költse a Doxa/Marvin/Cornavin értékét arra, hogy az adott óra megbízhatóan ketyeghessen tovább? -Esetleg nézzen körül olyan helyeken, ahol némi kompromisszummal, de olcsóbban dolgoznak, te értelmezésedben: "földön járnak"? Mennyi is lenne a reális szervizelési ár mondjuk egy 10e forint értékű Doxánál? Egy 5ezres Marvinnál? Egy háromezres Cornavinnál? És még sorolhatnámA lényeg az, hogy egy szervizelés után Te csak azt veszed észre az órán, hogy az ketyeg, meg viszonylag pontos a friss beszabályozás után. Meg szebb is az óra, kapott polírt mondjuk, grátisz.
De hogy cseréltek-e benne tömítéseket, hogy tényleg olyan alaposak voltak, amilyennek kell lenni ahhoz, hogy 5-6-7 évig tudja azt a pontosságot, amire a szerkezet képes? Hogy megvan a maximális járástartaléka és azt meg is tartja jó sokáig? Ezek a dolgok nem most fognak kiderülni.
Sok ilyen "olcsó" szervizt láthattunk már és bizony a legtöbb ugyanilyen örömmel kezdődött ("Dejó, milyen jó áron megcsinálták az órám!"), picit felöntve némi kárörömmel ("Dejó, hogy nem vittem XY szervizbe, ott 2.5x ennyiért vállalták volna a zsiványok!"), aztán valahogy mindig jött az, hogy "Valamiért késik/siet/megáll az órám, mi lehet a gond?", aztán ilyenkor általában visszaviszik az olcsón dolgozó óráshoz, aki tüneti kezelést alkalmaz, esetleg néha kitalál némi technikai hókuszpókuszt ("elromlott a züttyenőrotor a peckesrücsninél, új kell bele, de nem lesz ez annyira olcsó, 10ből szerencsére megáll, más helyen ez 50 lenne!") majd boldogan hazamész, lám, milyen tehetséges és olcsón dolgozó szakira akadtál. Órád visszakapod, örülsz. Egy ideig. Aztán ugyanaz a hibajelenség. A mocskos züttyenőrotor!- gondolod. De balsejtelem fog el. Elviszed egy másik óráshoz. Aki ugyan drágábban dolgozik, de az órára ránézés miatt csak nem kér pénzt- gondolod, meg ezt írták a fórumon is. Drágább órás szétszedi az órádat és megállapítja, hogy szervizelni kell, mert full redva az egész. Vagy "csak" kritikus helyeken nem volt megtisztítva. Vagy túltolták és szörcsög az egész az olajtól. Jaigen, az új szervizszámla az eredeti ár 2.5x-e lesz, de te már ott hagytál a másik helyen akkora összeget, amennyiért a drágább órás elsőre megcsinálta volna..
Ja igen, az autós metaforád. A jó órás olyan, mint a jó autószerelő. Nagyon nehéz találni ügyeset, lelkiismereteset, olyat, aki épp jól ért ahhoz, amit vezetsz ÉS még jó áron is dolgozik.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Lev Abalkin #199805 üzenetére
Én leginkább a szerkezet karbantartására gondoltam az árazás tekintetében. Mondjuk egy cifrább kontúrokkal és élekkel rendelkező tok/szíj felújítása is megérne egy külön misét. Nem lekicsinylően mondva én egy Vostok tok homokszórását magam megcsinálnám a helyedben. Kis utánajárással 10-15 ezerből ki lehet hozni egy szettet az ebay-ről ami jó erre a feladatra.
-
hallador
addikt
válasz
g0n21 #199803 üzenetére
Biver is megmondta, hogy aki 50 svájci franknál drágább órát vett, az érzelmi döntést hozott. Pedig ő ebből él.
Én egyet értek ebben azzal aki mondta. Pontosan én is hallgatok a kollégára. És teljesen igaza van. MOst éppen egy 10 Years Battery-is Casio-t nézegetek. Mert nekem az éri meg a legjobban. a Mechanikus óráimat (Seiko 6602, Marvin 560) nem akarom hordani annyira szépek. Havonta 2* felhúzom őket, hogy ne sűrűsödjön be az olaj bennük.
Én ezzel be is fejeztem, csak valahogy nálatok bicskanyitogató. Én elmondtam már mindent megértek, azt is, hogy van aki ebből él. Teljesen jogos a felháborodásotok.
De szerintem a Tulaj nem gondolt arra, hogy ez a piac ennyire megváltozik ennyi idő alatt...Részemről ezt elengedném, mert bizony ebben a történetben nincs ennyi, legalábbis a részemről, mivel a történet az ami érdekes a részemről nem is enyém az óra...
(#199806) g0n21
Igen, és ezekről vásárlás előtt, de legkésőbb vásárláskor szokás tájékozódni, nem pedig utólag fröcskölni az ipart
Ugyan ez a művelet 10 évvel ezelőtt még kb fele ennyibe sem került, nem ennyibe amibe most. Szóval aki fröcsög, meg mellébeszél az nem én vagyok... Ráadásul a Tissot mint márka igencsak más pozicionálásban volt 10 évvel ezelőtt mint most.
Aztán tolhatod a mellébeszélést, a fröcsögésről, meg a mekkora hülyeséget beszél valaki, aki nem látta előre, hogy 10 év múlva mi lesz, mert Te gondolom ezt ha megkérdezem 2008-ban vágtad volna...
Na hagyjad inkább a hülyeséget. köszi...
Engedd el a történetet. Én is azt teszem.
-
g0n21
senior tag
válasz
Deskdiver #199804 üzenetére
Igen, és ezekről vásárlás előtt, de legkésőbb vásárláskor szokás tájékozódni, nem pedig utólag fröcskölni az ipart
(#199805) Lev Abalkin
Annyi idő alatt, amíg megcsinálja a Vostok homokszórását előkészítéssel, összerakással együtt, annyi idő alatt félig megcsinál egy szervizt, de legalább szétszedi, és elmossa. Akkor miért legyen olcsóbb egy homokszórás? Mármint értem, hogy drága, tök igazad van.
Vannak biztos iparos cégek, akik 500 forintért megcsinálják, csak szedd ki belőle a szerkezetet, üveget, és úgy vidd oda.- mondjuk ez kb az otthon elvégezhető része, ha egy kicsit gyakorol az ember.
-
Lev Abalkin
tag
válasz
Deskdiver #199801 üzenetére
Vosztok 710 tok "mattítása" (üres tok, plexi, hátlap nélkül, maszkolás stb. sem kell): 25-30 000 Ft.
Mi van?
Csak mert nem egy vasdarab, hanem ÓRAALKATRÉSZ??!!Távol áll tőlem, hogy ezt a vitát tovább gerjesszem (pár havonta úgyis mindig lejátssza valaki), de sokszor érzek "odakint is" némi önigazolási kényszert azok részéről akik (esetenként erőn felül) sok pénzt "vernek el" a hobbijukra. Sokszor én is kifizetek valamit, árut, szolgáltatást, stb., amiről jól tudom, hogy aránytalanul drága, de nem tapsikolok hozzá, és nem térítek utána...
Vannak a szervizelésnél vitán felül drága műveletek, de a fenti összeget számomra semmi nem igazolja.Dzsana dolgozik még?
-
g0n21
senior tag
válasz
Biver is megmondta, hogy aki 50 svájci franknál drágább órát vett, az érzelmi döntést hozott. Pedig ő ebből él.
(#199800) hallador
Bicskanyitogató butaságokat hajtogatsz, és nem vagy nyitott azoknak az ismereteire, akik nálad lényegesen mélyebben involváltak ebben a világban. Nem kell drága órát vegyél, senki nem kért rá, mechanikus órát sem kell vegyél, csak akkor ne hangoztass ilyen dolgokat, mert értelmetlen.Azt amúgy tudod, ugye, hogy a szervizekben a rezsióradíjat nem típusra adják meg -kerüljük a szélsőséges példákat- ?
-
hallador
addikt
válasz
Bizony. Teljesen egyetértek veled. Én nem vennék soha ilyen órát magamnak ezeknek a tudatában, amit megtanultam itt a fórumon, amit ezúton is köszönök azoknak akik segítettek.
Nálam az óra max egy valamilyen Casio óránál megáll, ami max 40 - 50 000 Ft-ba kerül.Ezt én is így látom, ahogy Te.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
hallador #199800 üzenetére
Szerény véleményem szerint ha valaki úgy gondolja ,hogy egy mechanikus óra lehúzás az kb. nem jár messze az igazságtól. Ezen felül ha olyan érzések kavarognak a fejében ,hogy a fenntartási költsége átverés szagú, felesleges pénzkidobás, hülyének nézés és ezen túl sokat töpreng akkor szerintem nem engedhet meg magának egy mechanikus órát. Egy kb. 25mm átmerőjű, minitatűr, esténéként több száz alkatrészből álló mechanikus gép, nemhogy szervizelése, de még sérülés nélküli szétszedése sem egyszerű feladat. Ha valaki nem hiszi próbálja ki.
Szerencsére választási lehetőségek adottak a szerényebb fenntartási költségű órákat illetően. Azokból érdemes választani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fotók, videók mobillal
- Spórolós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest