Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
7s26c
őstag
és az átfogalmazás miatt értelmetlen lett a válaszom, ügyes!
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
Sanyi.mTs
addikt
még egy kérdés: piszkos (kosz+izzadság) óra szíjat, csatot otthon milyen eszközzel, vegyszerrel érdemes tisztítani?
szerk.: átfogalmaztam
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
nemsoká lecserélem a 10 éves fémszíjas kvarcomat, idáig számlappal felfelé szoktam a polcra rakni. a tok alja a csat belső részén pihen. megnéztem a napokban a tok alját és eléggé karcos. ezt szeretném elkerülni a mostani, drágább órámmal, ami eco-drive lesz napi használatban.
tartsam dobozban fény felé fordítva?
-
Sanyi.mTs
addikt
ti hogy tároljátok (a napi használatban lévő) óráitok?
-
pulutodurumo
addikt
Ha már Seiko a téma, a végén a keretes a topicba illik.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
freddirty
senior tag
annyit ekéztétek a magyar árakat, hogy felnéztem a sky-ra. Jó ideje szemezek egy SRP779-el de ezer éve out of stock volt csak a drágább 300+ dolláros volt. Na most van 231-ért in stock. De pont most van lakásfelújítás, meg egyébként is van már másmilyen diverem jobb szerkezettel, de ez a pepsi lünetta+turtle tok mindig is a gyengém volt...
fred
-
ricsik
őstag
Ha már sky. Casiót is érdemes onnan, vagy van arra más bevált hely?
-
BAti77
aktív tag
válasz squir #165678 üzenetére
Orientből csak Star kategóriájúval volt dolgom, de az is messze jobb, precizebb járást produkált, mint bármelyik általam látott werk a "nagytestvértől"...
Lüm-Tec más kategória mind anyaghasználatban, technológiában, finiselésben vagy a werkben is..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
ricsik
őstag
válasz resool #165651 üzenetére
Én még 129-nél elgondolkodtam, hogy itthon veszem, megéri a többletet a gari, doboz, meg a nyugodtságom, ha bajom van nem kell visszapostáznom, meg rettegnem, hogy megjön e a posta, vagy megjön de csak a papír a vámolásról, azt intézni, stb..
Lassan 1/3 áron már vállalom ezeket. -
-
squir
aktív tag
válasz 7s26c #165675 üzenetére
Éppen ez az! A Mako 40-60k között kapható itthon, újonnan. Az SKX nem szebb, nem jobb, nem tud többet, nem ad semmit hozzá a (így már) háromszoros árért. Ameddig volt kis különbség a kettő között már csak a név miatt is az SKX felé billent a mérleg. Ennyit viszont messze nem ér! Bármelyik microbrand is lekörözi így tudás-minőség-kivitel-ár arányában.😐
-
g0n21
senior tag
válasz Antonio #165662 üzenetére
Értelmes ember nem mondja azt, hogy a csat mérete.
Mivel a szíj lehet egyszéles, tehát a tokfülek között is x és a csatnél is x. Meg lehet keskenyülő, hogy tokfülnél mondjuk 20, csatnál 16.Utóbbi esetben mindig úgy írják, hogy 20/16mm
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
WiZARD
addikt
válasz yodamastah #165667 üzenetére
Nekem is van nagyon gagyi (ebay 10$) pillangózáram, amit már szíjra se tettem rá... Meg picit drágább, amit szívesen használok - [link] - ez szerintem teljesen olyan mint a Tissot, amiről szó volt.
Van Steinhart pillangózáram is, ami nagyon jó minőség, képek alapján a külföldi fórumokon ajánlott rhd -val teljsen megegyezik. Ez kicsit jobbnak tűnik mint az előző...Meg ma végre megjött a 18as Omega, amihez már csak szíjat kell szereznem. Ez egy ördögi kör. (megvettem az órát, vettem hozzá szíjat, utána kitaláltam hogy kéne hozzá tüskecsat helyett valami jobb, erre ehhez nem jó a 3 hete vett szíj....)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
yodamastah
őstag
válasz Lami66 #165614 üzenetére
"oldalra nyíló, szintén nyomógomb nélkül"
Volt szerencsém tök ugyanilyen olcsó kínai cucchoz. Első ránézésre valóban majdnem ugyanaz mint a 8ezer forintos hirsch. Azonban a hirschhez képest sokkal kevésbé követte a csuklóm formáját, és kényelmetlenebb volt. Ezen felül a kínai zár eltört fél év hordás után, és a földön landolt az órám. Nem örültem neki... Hirsch még nem tört el egyik sem...
-
-
Antonio
senior tag
válasz Antonio #165631 üzenetére
Sziasztok tudom zöldfülű kérdés sejtem a helyes választ de ma már semmi sem biztos ezért jó lenne tudni
szóval:N
extra láma kérdés : a csat mérete=a szíj szélessége ami nálam 20 mm, vagy maga a csat mérete a szíj csatlakozási pontján ami nekem 22mm ... ?köszönöm
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Tulku
veterán
válasz schawo #165657 üzenetére
Érdekes ez...
Szürkeimport...nagyjából borítékolhatóan semmilyen kézzel fogható gart nem ad...legfeljebb belső boltit...ezzel nincs is baj, hiszen - mint írjátok is - még egy plusz szervizzel is olcsóbb lenne..
Telefon vonalon számtalan példa van erre, de ott azt hiszem a nem gyári garost nem is veszi be a gyári szerviz...na akkor mi van? (tehát pénzért sem javítja...)
Mondjuk külföldre még így is ki lehet küldeni, de az azért már húzósabb árfekvés...
Írom ezt úgy, hogy a premierek itthoni árától elfakad az epém...ha ránézek egyes külföldi szájtokra...még az a szerencse, hogy semmilyen szállítást nem merek bevállalni....így marad a horgászat a használt piacon....
-
7s26c
őstag
Ma rendesen kapja az ívet a Seiko...
-
kemalboy01
tag
Nem hiszem el hardlex üveg egy ilyen órán? 402$
[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz KelemenUhr #165635 üzenetére
Kicsit "modernizáltak" a mutató szetten/számlapon az eredeti dizájnhoz képest, ami nem lett olyan szép...
[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
resool
aktív tag
válasz 7s26c #165653 üzenetére
Hát nem tudom, aki itthon veszi annak tudatában, hogy az árkülönbözetből 10 szerviz is kijön, az nem túl racionális. Ha alapból rosszat küldenek meg egyébként is kicserélik. Áfát/vámot csalni sem kötelező, ha valakinek ezzel van problémája.
Az egyetlen helyzet amit el tudok képzelni, hogy itthon vegye valaki, ha nem is tud arról, hogy máshol harmadáron van.[ Szerkesztve ]
-
7s26c
őstag
válasz resool #165651 üzenetére
Bennem abszolút megvan a hajlandóság a hazai kereskedelem előtérbe helyezésére. Csak legyen ő is partner ebben. A Seikónál lehet úgy gondolkodtak, hogy pl. az SKX -nál mindig rezeg a léc, hogy meddig lesz még piacon, akinek nagyon kell és gari is , az vegye meg. De lehet rosszul gondolom. Arra is volt már példa.
-
resool
aktív tag
Amúgy nem mindegy mennyi ? Úgysem itthon veszitek.
-
7s26c
őstag
válasz yodamastah #165649 üzenetére
sokkhatásként zúdult reánk az árlavina...
-
titán
válasz 7s26c #165644 üzenetére
Egyetertek veled. Ilyen arpolitikaval nem is a helyi piacot erositik. Szerintem mar alapbol is viszonylag dragak a seikok, igy pedig vegkepp horror. Bar nem mindegyik modell emelkedett, egyik kedvenc sportura modellem most is ugyanannyiba kerul, ezek szerint csak egyes modellek araba piszkaltak bele.
kvazy Ezert is kezdtem ugy a mondanivalomat, hogy mi tortent a seikonal?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lauda #165643 üzenetére
Nem a forgalmazó határozza meg az árakat hanem a Seiko. Van egy ajánlott eladási ár azt nekik be kell tartani, seiko most emelt árakat ezért a boltba is kellett.
Ha hiszitek ha nem a boltba az eladók is mérgesek voltak amikor mondták nekik, hogy mi mennyi. Van ami 20 ezret emelkedett, van amit felfele kerekítettek és így 700ft-al lett több az ár. -
7s26c
őstag
válasz Lauda #165643 üzenetére
nem ők határozzák meg az árat, ki van jelölve. sztem ezt ők is érzik, hogy aki erre vágyik az inkább más forrásból lát hozzá mostantól. az a baj, hogy ha veszel egyet mondjuk gari nélkül, el sem indul, kap egy teljes szervízt , akkor vagy a felénél. eladásnál sem fizeti ki senki a többletet, persze skx 007-et elsősorban "örökre " vesz az ember fia. sztem.
-
titán
Skacok, mi tortent seikonal? SKX007K2 126 ezer volt, most 149 ezer. SNZH55K1 86 ezer volt, most 101 ezer, megbolondultak ezek? Lassan ott tartunk, hogy szingapurbol nem felebol, hanem 1/3 arbol megjon az ora, de meg ha vamoljak akkor is boven felar alatt vagy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nállam a mutatók nem illenek a képbe, de gondolom kinek mi .
-
ricsik
őstag
Jól szemrevételezve az órán minden hibátlan, de tényleg valajogy nem áll össze.
-
krx21
nagyúr
És mi az a csokis drazsé az óra mellett?
-
KelemenUhr
aktív tag
Egész jó fotó a múltkor tárgyalt óráról. Annyira mégsem áll össze, vagy nem is tudom....De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
ronin s8
senior tag
-
Antonio
senior tag
válasz Lami66 #165614 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, a linkeket
még egy extra láma kérdés : a csat mérete=a szíj szélessége ami nálam 20 mm, vagy maga a csat mérete a szíj csatlakozási pontján ami nekem 22mm ... ?[ Szerkesztve ]
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
TOZ
addikt
És ha már feljött ma itt a 6139.
Érdekesség a linken lévő totalcar.hu cikkben! -
Macyke82
tag
válasz 5-ös kezelő #165535 üzenetére
Ha csak racionális szempontok alapjan gondolkodunk és tesszük fel a kérdést miért adunk/adjunk 1M+ Forintot bármilyen óráért, akkor azt mondom hogy baromság hisz mindannyian tudjuk hogy az időt bármilyen alap 5-10e Ft-os kvarc szerkezet is mutatja, de ha bele ideologizáljuk azt a tényt is hogy márpedig az óra mechanikus és lelke van akkor is 30-50e Ft-ért már lehet pl Orientet venni ami remekül teszi a dolgát.
De mint orabuzik tudjuk, hogy mi nem ilyen érvek alapján szoktunk dönteni. Sokan képesek vagyunk a valós társadalmi helyzetünkhoz képest magasabb kategóriájú órát, órákat is venni, ennek fő oka a ketyegők iránti rajongás, szenvedély és tetszik nem tetszik a sznobizmus is.
Az OP-re rátérve én nagyon szeretem a sajatomat, nem a legkülönlegesebb Rolex modell, viszont viselési szempontból szerintem nagyon univerzális ugyanis mindenhez jól passzol( olyan sportosan elegáns).
Képek katalógusfotók véleményem szerint legtöbbször nem adják vissza az órák valódi szépséget ez alól ez sem kivétel. Élőben ha megnézed a kidolgozottsága több mint pazar, az oyster szíj pl személyes kedvencem. A 3132 szerkezet pontosságáról pedig nemrég linkeltem egy fotót (Watch Collector app alapján).
Jelen pillanatban 21 napos mérési ciklust néztem egy adott napszakban és mára a szumma eltérés +0,2 mp!!! szerintem ez több mint jó. A márkaneven felül azért adnak is valamit
És ahogy resool kolléga írta ha mégis megunnád hosszabb tavon az évek elteltével az értéke - a folyamatos áremeléseknek is köszönhetően - nem fog csökkenni akár bukta nélkül is ki lehet szállni belőle. -
squir
aktív tag
válasz 7s26c #165617 üzenetére
Dehogy! Ball, Bremont, stb lehetne sorolni.😊 csak felénk nem igazán ismerik. Nem régen volt egy tök jó eszmecsere az Fb csoportban a Zenith márkáról és itthoni "ismeretlenségéről" (a kérdező eredetileg azt firtatta, hogy az általa, egyébként valóban jó áron árult Zenith órára miért nincs érdeklődő. Mondjuk elég fura kinézetű volt...😈). Sajnos valóban: a laikusok-műkedvelők a Longines-TAG-Breitling-Omega vonalon mozognak idehaza és a Rolex az "elérhetetlen top".😐 (nyugaton nem tudom, mi a tendencia)
Ricsik: Ezért nem csak hívő lennék, de akár k@rvának is állnék!😈😁
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
gipsztigris
addikt
válasz alphaville #165609 üzenetére
Csak egy örökkévalóság volt mire ideért!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
alphaville
aktív tag
válasz gipsztigris #165601 üzenetére
Amennyi átszivárog a képet nézve, az alapján nem volt drága. Sőt!
-
Antonio
senior tag
-
gipsztigris
addikt
válasz _stick_ #165598 üzenetére
Nem tudom! Itt az ebay linkje. Nem olcsó, de ha azt nézem, hogy egy ilyen minőségű szíjat mondjuk a StrapsCo-nál alsó hangon 50-60 dollárért mérnek, akkor nem is volt drága.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest