Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz phranxinatra #145896 üzenetére
Ahh, most már tudom honnan lopták az ötletet a színre, formára a kanálgyártók
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
phranxinatra
aktív tag
válasz vadászcsiga #145889 üzenetére
-
törölt tag
válasz madarasz92 #145885 üzenetére
Nem tudom, hogy nem tiltják az ilyen eladókat, vagy legalább az ilyen termékeit. Van negativ értékelése bőven.
A NATO szíjas kérdést ha nekem irtad, akkor annyit tudok mondani, hogy nem volt velük problémám.
Orient Ray -hez hordtam a sötét kéket és a kék-piros-kéket
Azokon nincs nyoma hordásnak. A csat is szép rajta.
Csak szereztem fém szijat hozzá és nekem azzal jobban tetszik és valamiért kényelmesebb is. -
vadászcsiga
félisten
válasz phranxinatra #145887 üzenetére
Ittál egy kvt Roninnál és belekevert valamit?
-
csabulaxi
senior tag
válasz vadászcsiga #145886 üzenetére
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
vadászcsiga
félisten
válasz KelemenUhr #145877 üzenetére
Köszi mindkettő névében. Tegnap érkezett, sok tapasztalatom még nincs vele, illetve a webshop saját MKS-ével igen azt hetek óta használom. Nagyon hasonló de nem annyira sűrűn szövött es kicsit fényesebb is. Phoenix matt.
Csabulaxi
Ja reggel láttam már. Nem tudom mi ez. Egy hazánkfia postolta, ezen kívül van órája is nem kevés es nagyon szépek. Nem ismeri valaki?[ Szerkesztve ]
-
madarasz92
őstag
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Szerintetek hova lenne érdemes menne óraüveg csere miatt? Letört egy kis darab a Tommy Hilfiger TH228 karórám üvegéből, gari már nincs rá. Kb mennyi egy ilyen művelet a cserére?
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Bicskás
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz C0RVUS #145875 üzenetére
Ez nem az én világképem, ezek a dolgok közismerten így vannak.
Minden kultúrának vannak felfedezései is, a kínainak is. Az előbb mondottak nem erről szóltak. Még mielőtt "pszichotikusnak" minősítesz valakit, tájékozódj...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
törölt tag
Reggelt!
eBay- van egy " watchmakershop " nevű eladó . ilyen és ehhez hasonló tipusú órákat árul javarészt, méghozzá különböző márkanevekkel. Ezek gondolom nem vintage eredeti órák,
hanem megtévesztő koholmányok. Jól sejtem ?
Ha pedig igen, akkor hogy engedik ezt ?[ Szerkesztve ]
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz vadászcsiga #145853 üzenetére
Uhh ez nagyon kényelmesnek meg minőséginek tűnik, a kínai szirszaron már úgyis kezdenek rózsaszínűek lenni a "stainless steel" gyűrűk, a kis SKX meg meglepően pontos a beszabályzás óta, megérdemel egy ilyet.
(Nem csak a szíj, az SMP is büntet, de ezt talán már mondtam. )[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
C0RVUS
tag
válasz ronin s8 #145844 üzenetére
"A svájci óraipar jellegzetessége már a korai időszakban is az egyedi formatervek, megoldásaok védelme, akár törvényi úton is. Ezzel szemben a kínai kultúra jellemzője az állandó lopás, a történelem újraírása, a tekercsek uralkodóról uralkodóra való átörökítése - másolással."
Szerintem ez nálad már pszichotikus. (Egy két "lopás": papír, puskapor, porcelán, iránytű... és Su song órája ~1100-ból. )
Azért reméltem, hogy a Sub-tokos Fortis-t megpróbálod beleintegrálni ebbe a te kerek világképedbe. (Legalább egy "kivétel erősíti a szabályt", vagy valami...)
-
karesz501
senior tag
válasz phranxinatra #145864 üzenetére
Ez már saját szerkezetes, nagyon szép darab. Sok történelme nincs, ez egy új modell. A tok az "1950" elnevezést kapta, a "historic" vonal miatt (mint a Fiddy -é, olyan a tok alakja).
Egyébként szerintem kifejezetten "béna" a Panerai -ok fémszíja, nekem nem jön be.
Még szerencse, hogy szinte minden órát külön modellként adnak el bőrszíjjal is#Pé: no igen.... ha nem vagy elismert gyűjtő, nem jutsz hozzá a nagy klasszikusokhoz SOHA, lehet bármennyi pénzed... ott már mindenkinek az van
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
Pé
senior tag
A Panerai dologhoz az is hozzájárul hogy az említett modellek több 10 millió(!) Ft-os áron kaphatóak, ha egyáltalán..
veloke: Egyetértek. . A Monaco asszem CW2111
[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz fagyalllo #145860 üzenetére
Én se vagyok egy nagy mod-olós, de az OceanBlack-el valami hasonló dolgot tervezek. Jól mutatna egy leélt ,kifingott Phoenex Spectre-n amit a Vadászcsiga linkelt.
(#145857) WiZARD Szerintem jól eltaláltad, még ha véletlen is volt. Így lett igazán "ghost".
[ Szerkesztve ]
-
veloke
tag
válasz squir #145788 üzenetére
A Tag Heuer-t övezi egy általános utálat az óragyűjtők körében. Ez van, nem tetszhet mindenkinek...Ennek ellenére a kedvenc márkám, és több forrásból is hallottam, hogy az egyik legmegbízhatóbb, legkevésbé tönkre menő brandek egyike, és a szervize sem horror....
Egyébként grat hozzá, melyik Monaco ez?
-
Wg5113
aktív tag
Illik hozzá . Nekem tetszik. Üditő látványt nyújt .
-
vadászcsiga
félisten
Hát tudod hogy az smp nem tartozik a nagy órák közé, a fémszíj szerves része az órának viszont egy bond szíjat mindenképpen akartam hozzá még ha nem is fogom mindig azzal használni. Ócska kínait nem, Sophie natoí nem jönnek be, ez a Phoenix meg szinte a családi szabótól van ha az sm300-at nézem
Amúgy az objektív torzít, ennyire nem szeles a csuklóm. Pedig DSLR-el csináltam éppen a fokuszponton
Wg5113
Ugye?[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Csak a lünetta betétet
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
phranxinatra
aktív tag
Nagyon kicsinyíti a nato. Vagy a csuklód duzzadt óriásira.
(#145854) karesz501: Baszki, ezekről én sem tudtam (kivéve a Rolex werket). Úgy látszik én is ehhez a réteghez tartozom. Nekem ez a Pana tetszik, de gőzöm sincs se a hátteréről, se a történelméről, sem arról, hogy milyen szerkezet ketyeg benne.
(#145856) Deskdiver : De csak azért, mert Gonzié fémszíjas. Én meg fémszíj-fetisiszta vagyok.
(#145857) WiZARD: Nyugtass meg, hogy nem az egész órát tetted bele a hypoba!
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz fagyalllo #145860 üzenetére
thx
Egyéb tervem nincs vele, jó ahogy van. Amúgy se vagyok egy nagy moddolós, sorszámozott LE órát főleg nem akarok.
(Egy új, eredeti lünettabetét meg 15€ és pár perc kicserélni)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
karesz501
senior tag
válasz vadászcsiga #145858 üzenetére
Közben megnéztem én is, nem vészes.... ugye jól gondolom, hogy ez inkább "szövet" mint műanyag?
Life is no picnic!
-
WiZARD
addikt
válasz Deskdiver #145856 üzenetére
hypo
Nem akartam ennyire világosra, jóval sötétebb volt amikor kivettem. Aztán ahogy a hypot le akartam mosni róla, akkor lejött még egy réteg, "oldott" festék...vadászcsiga: nekem nem tetszik, hogy nem egyforma a csíkok szélessége
[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz phranxinatra #145851 üzenetére
-
Skimaster
senior tag
válasz phranxinatra #145851 üzenetére
Jogos,Omega,( a nagy kedvenc)kimaradt...
-
karesz501
senior tag
válasz phranxinatra #145847 üzenetére
Az a réteg, akinek nem jelent semmit a márka történelme, amivel gyakorlatilag korábban el lehetett adni újratokozott ETA-6497 -es órákat, kifejezetten magas árakon.
Az a réteg, akinek fogalma sincs arról, hogy mit jelentenek a GPF, Pre-V, Pre-A, PAM, Radiomir ésatöbbi szavak, mert egyszerűen nem érdekli őket.
Az a réteg, aki nem olvas utána, hogy kik voltak a Kampschwimmer -ek és milyen egyéb eszközökkel látta el a Panerai az olasz búvárokat a világháború alatt.
Az a réteg, akiket hidegen hagy, hogy korábban a Rolex szállított szerkezeteket legendás modellekhez (6152), melyeket később az Angelus 240 -re cseréltek, amik már akkor 8 (!!!) napos járástartalékkal rendelkeztek, így elég volt hetente egyszer megnyitni a koronazárat és felhúzni a szerkezetet, szemben a Rolex618 napi igényével.
És mivel ezt a réteget nem érdekli annyira a "history", ők szerintem kifejezetten a piacról árazzák az órákat, racionális döntések alapján. A Panerai nem egy Rolex brand, amit nem kell magyarázni senkinek, mert a világ egyik legismertebb márkája.#vadászcsiga: szép ez a NATO nagyon, gondolom elég húzós az ára
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
phranxinatra
aktív tag
válasz Skimaster #145821 üzenetére
"kérdezz meg egy szakit, mi tartja v növeli is picit az árát ebben az árszegmensben....Roller, Pana.... ennyi"
Omegát szerintem simán ideveheted. Egyébként a tömegtermelés korában az értéktartás titka a rendszeres áremelés és/vagy a kínálat mesterséges visszafogása. Illetve nyilván az sem árt, ha van a termékre kereslet.
(#145831) krx21 és (#145832) vadászcsiga:
(#145827) g0n21: Gratulálok, a ma bemutatott legszebb Fortis.
(#145828) Deskdiver: Gratulálok, a ma bemutatott második legszebb Fortis.
-
Skimaster
senior tag
válasz fagyalllo #145833 üzenetére
Csak azért kezdtem így,hogy ne pörögjenek rá sokan a témára, mert karesznak szólt,és azért mert így kezdődik,nem feltétlen axiómát fogalmaztam meg...ne szívd mellre. És képzeld van olyan része annak,amit írtam, ami TÉNY, tehát kikezdhetetlen igaz....
Karesz: ennyire nem ástam magam bele,nem járok az említett országokban,ezért nem látom ezt a változást,amiről írsz.
-
karesz501
senior tag
válasz vadászcsiga #145845 üzenetére
26 (!!!) 'Boutique' van a Távol-Keleten, a világ összes többi részén kb. 30, Európában 15. Plussz a rengeteg 'AD'.... és tényleg fossák magukból a 24/26 -os szíjakat, mintha nem lenne holnap
Mondjuk ott a 'SevenFriday' is divat...
Life is no picnic!
-
phranxinatra
aktív tag
válasz karesz501 #145803 üzenetére
Milyen más rétegre gondolsz? Egy ideje már lehet hallani/olvasni a Panerai térvesztéséről; nem csak a használt órák nem tartják az árukat, az újakhoz is jelentős kedvezménnyel lehet hozzájutni. Pedig általában a legértéktartóbb márkák közt tartják számon.
Közben továbbolvastam, látom, fellángolt a vita, azért ezt a hozzászólást nem törlöm ki.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
-
ronin s8
senior tag
válasz igor85i #145829 üzenetére
A másolás egy szinten alul, vagy túl - ahogy tetszik - alacsonyabb rendű tevékenység, mint az új megalkotása. Egy korszakos ikon, de akár csak egy jól sikerült formaterv létrehozása viszi előre egy iparág fejlődését, amit időnként az homage-ok megerősítenek. A svájci óraipar jellegzetessége már a korai időszakban is az egyedi formatervek, megoldásaok védelme, akár törvényi úton is. Ezzel szemben a kínai kultúra jellemzője az állandó lopás, a történelem újraírása, a tekercsek uralkodóról uralkodóra való átörökítése - másolással. Ez két gyökeresen eltérő kultúrális felfogás.
Nos viszont az óraiparban az európai a mérvadó...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
szegi77
csendes tag
Szép estét
Nincs esetleg valakinek Hamilton 22mm-es natoja? -
karesz501
senior tag
válasz Skimaster #145821 üzenetére
Nézz körbe a paneristin
127, 217, 190 stb... - ezeknek mind esett az ára, ezek a belépőszintű (de relatíve egyedi) órák a komolyabb gyűjteményekbe, és még messze nem a ritka, "vintage" kategória. Nem egy, hanem több (nem magyar) barátom "szórt ki" Panerai órákat, mert most még relatíve keveset buktak / pénzüknél voltak..... ez van.És, hogy kik fordultak el? Szintén javaslom a paneristi olvasását. Azok közül fordultak el emberek, akik a "Panerai DNA" miatt szerették a márkát.
Pre-a és Pre-v vonalon, például. Ami sokáig mint vonalvezető ott volt a márka mindennapjaiban, de mára a carbon és "mű" vintage vonalon egyszerűen elveszett a sok "ciráda" között.Látsz Te bármit ami akár nyomokban is hasonlít a Te 024 -edre? Vagy a 243 -ra? Én (és szerintem mások) nem...
Az új vásárlók pedig azok, akiknek rengeteg pénzük van és státuszt akarnak venni maguknak. Ha jársz a Közel- és/vagy Távol-Keleten, akkor láthatod, hogy ott a Panerai egy "új" márka, amit vesznek az emberek. Magyarországon (és Közép-Európában) nem egy gyakori termék, nagyon kevesen ismerik. Na ott teljesen más a helyzet....
szerk.: hidd el, én ezt nagyon bánom és egyáltalán nem tetszik. Órákat töltöttem el fiatalabb éveimben a katalógusok fölött és kirakatok előtt az "ikonikus" óráik (mint a Tied is) miatt. Már nem......
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
Sungoo
addikt
válasz alphaville #145839 üzenetére
Na jól van, már a elég belőletek!
-
Sungoo
addikt
válasz vadászcsiga #145832 üzenetére
Hülye!
-
fagyalllo
őstag
válasz Bicskás #145826 üzenetére
Ha az eltérő véleményem kifejtését a nem vitaindítónak szánom kijelentéssel kezdem, akkor nem is vagyok kíváncsi mások gondolataira, mivel meg vagyok győződve mondandóm kikezdhetetlen igazáról, szóval vitáról nem is beszélhetünk ebben az esetben.
Az első mondatoddal egyetértek.
Vége.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
krx21
nagyúr
válasz vadászcsiga #145830 üzenetére
Életjelenségeket mutató, önazonosságukat fenntartó (homeosztatikus), önmagukról reprodukálható információt hordozó, termodinamikailag nyílt, disszipatív (energiát szétszóró), evolúcióra alkalmas rendszerek...
[ Szerkesztve ]
-
igor85i
csendes tag
válasz ronin s8 #145046 üzenetére
Ezért nem olyan egyszerű egy teljesen új dizájnt kiizadni, elég komoly fejlettségi szinten van az óraipar, hova akarnál még fejlődést? A kvarc korszak kis híjján kinyírta a mechanikus órákat gyártó nagy cégeket, sokan csődbe is mentek vagy beolvadtak az ETA-ba.
Ezen felül pedig a "tömeg" étvágyát kell kielégíteni. egy sikeres formatervet mindig könnyebb eladni, mint egy rizikós újjat. És nem minden gyártó tudja/akarja/meri a pénzét új dizájnba beleölni.
Keep smile. f*ck world
-
Bicskás
senior tag
válasz fagyalllo #145824 üzenetére
Generációm egyik legsúlyosabb fogyatékossága, hogy az élőlény nem tud értelmesen vitázni, értékteremtő eszmecserét folytatni, megfelelően érvelni.
Ez húsbavágó százezrekben ( sőt... ) mérhető egy élőlény életútja során...
Ne teremtsünk már táptalajt ennek ennek a negatív ltendenciának, ha két szaki egy szakmai fórumon kultúrált körülmények között tudását és tapasztalatát felhasználva vitázik egy szakmai kérdésről, azzal addig semmi gond nincs amíg át nem megy elvakult vallási fanatizmusba egy márka iránt és persze amíg nem isszák egymás vérét.
Szerintem.
-
krisztianAMG
senior tag
Az enyém pedig ez.
-
Skimaster
senior tag
válasz karesz501 #145803 üzenetére
Nem vitaindító,de amit a Panerairól írtál nem teljesen igaz. Ki az aki elfordult? Egy barátod? Hol olvastál erről? Áresés? Az én hagyományos 024-em, ha most akarnám megvenni, 600 euróval többért tudnám csak, mint másfél éve. Ki az a más réteg? Jipók? Ha ők,akkor ez úgy pontos,ha eddig volt rá egy millája, kb.akkor most is van. Azért kis hazánkban nem minden 2.ember vesz milla felett órát. Mielőtt bárki rámront, igen én elfogult vagyok,mert Paneraios vagyok...de ez olyan,mint a filmben volt...idézet: "a kokain az nyomul ". A Panerai nyomul....kérdezz meg egy szakit, mi tartja v növeli is picit az árát ebben az árszegmensben....Roller, Pana.... ennyi.
-
busman
veterán
Úgy látom ma ilyen fortisos nap van.
Nekem ez.[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
WiZARD
addikt
válasz krx21 #145815 üzenetére
Az is megújult, és rakott indexes lett. De meg lehet lenni azért anélkül is
Bár nem tudom, hogy mit és hogy akar a Fortis, ha se Bazel előtt, se azóta nincs sehol rendes fotó, és info az új/frissített modellekről...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
condy
senior tag
-
C0RVUS
tag
válasz Macyke82 #145809 üzenetére
Hja, nekem amúgy semmi bajom a parafrázisokkal az óraiparban, szerintem hozzátartozik. Olyan mint a zene, azt is, ugye, "szerzik". Csak provokáltam.
Bár lehet, hogy amit szabad Jupiternek...(Nekem egyébként marad a mezei B-24 a szerelmem Fortis-ilag. Annál tisztább képletet nehéz elképzelni.)
-
Aske
aktív tag
Van itt valakinek IWC perpetual calendarja?
Azt hiszem megint szerelmes lettem...
-
karesz501
senior tag
válasz vadászcsiga #145807 üzenetére
Ebben a formában azért nem hiszem.... de ezt itt biztosan nem fogom kifejteni jobban, mert "Óz" törölné minden posztomat
#fagyalllo: több sebből vérzik jó néhány új Panerai modell, sajnos....
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
vadászcsiga
félisten
válasz alphaville #145802 üzenetére
Mit akarsz Rolexszel tokoznak
-
karesz501
senior tag
válasz csabulaxi #145791 üzenetére
Azzal a Seiko -val semmi bajom nem lenne...... persze kérdés, hogy mindez mennyiért?
A Panerai -on meg semmi meglepő, ők így küzdenek a hamisítás ellen: valami olyat kreálnak, amit a kínaiak nem tudnak. Ez megy már egy ideje, meg is látszik, hogy sok régi paneristi elfordult a márkától, gyakorlatilag 10-20% -ot estek a "hagyományos" modellek használt árai.... már egy más réteg (is) veszi és hordja az óráikat.
Life is no picnic!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest