Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz Motion_Blur #36899 üzenetére
Tudom hülye kérdés, de megy minden henger?
-
blakey
titán
válasz IreN!CuS #36897 üzenetére
700 körül van az alapjárat (rég néztem a műszerfalat ), de emlékeim szerint újkorában is annyi volt. Ilyen remegést nem tapasztaltam.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
IreN!CuS
őstag
válasz Motion_Blur #36896 üzenetére
Nem kevés ez a ~600-as alapjárat? Próbáltam neten keresni olyan videót ahol lehet látni mennyi az alapjárat más 1.6os vitaránál. talán ez a legjobb itt mintha picit - ha nem is sokkal - magasabb lenne, de lehet csak azért van eltérés mert más szögből mutatja.
Azért gondolok erre mert mint írtad ha kis gázt adsz neki akkor kisimul. Szerintem elképzelhető, hogy valamiért picivel kevesebb nálatok az alapjárat ~50-100 fordulattal és így olyan rezgés keletkezik ami megmozgatja az ajtót is.
Hátha valakinek van innen 1.6os motorral szerelt Vitarája, Ő megírhatná mennyi az annyi nála.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Motion_Blur
félisten
válasz Motion_Blur #36870 üzenetére
Felvetttem videóra a problémát, amin látszik az alapjárat is: [link]
Elkúrták a gyári alapjáratot? Mert ha minimálisan emelek rajta rögtön elmúlik a rezonancia.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Roxbury
őstag
Koszonom a valaszokat, 5W30 megy bele innentol mindig akkor, 10e km, vagy eves cserevel. 😊
-
von toth
tag
Hát, akkor marad az 5w30.
-
tboldi
nagyúr
válasz von toth #36890 üzenetére
Ha régebbi, nem olyan pontos illesztésekkel megtervezett és összerakott motorról van szó, akkor egyrészt nem marad meg a csapágyakban, másrészt a dugattyú olajlehúzó gyűrűje sem fogja lehúzni az olajat, ezáltal bekerül az égéstérbe és enni fogja.
Mindig a kezelési útmutatóban szereplő ajánlás(oka)t kell követni, és akkor nem lehet baj.
[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
válasz Motion_Blur #36884 üzenetére
OW30-al mi a baj?
-
pjen
félisten
válasz Motion_Blur #36886 üzenetére
Egy párszor már bemásoltam a gépkönyvet,ne kezdjük megint.
-
tboldi
nagyúr
+1
-
dReFiX
senior tag
+1
-
-
tboldi
nagyúr
-
Roxbury
őstag
Szerintetek használhatok a 2006-os 1.3 M13A Swiftben 0W40-es olajat? Most Shell Helix Ultra 5W40 van benne. Gondoltam rakok bele nullasat, hogy inditasnal meg hamarabb korbe erjen az olaj. A Shell lubematch az 5W30 ECT C3-as Helixet ajanlja, de szerintem nyaron jobb egy kicsit a 40-es a nagy melegben, hiaba 30 az ajanlas. Szoval mehet a Shell Helix 0W40? 😊
-
von toth
tag
Tengermély!
Lehet, hogy volt már az sx4-el kapcsolatban az 1.5 és az 1.6 között mi a lényegi különbség? Mármint a motort illetően.
Valamint az új 1.4T motornak van valami köze a fiat 1.4T motorjához?
-
pomo-sapiens
csendes tag
válasz Motion_Blur #36876 üzenetére
Sajna nem.
-
Motion_Blur
félisten
válasz pomo-sapiens #36875 üzenetére
És tudod hogy mit csináltak vele?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
pomo-sapiens
csendes tag
Nekem a fordulat alapjáraton erősen ingadozott, (üzemmeleg motornál is) és szinte beleremegett az egész kocsi.Érezni lehetett a kormányt fogva,nyitott ajtón látszott,a biztonsági öv csattot kocogtatta a "B" oszlophoz.A fordulatszámmérőn is látszott az ingadozás.Szóltam az ezres szervíznél...azóta a mutatón nem látszik,de nekem érzésre most sem olyan stabil mint a Swiften volt.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Motion_Blur #36872 üzenetére
Ha kicsit változik a fordulat (minimális gázt adsz) akkor abbamarad?
-
blakey
titán
válasz Motion_Blur #36872 üzenetére
Hmm, ilyet nem vettem észre. Sok dolog közrejátszhat, akár a keményebb gumi is vagy ahol állsz ott valamilyen + rezgés keletkezik. Nem vettem észre, hogy járó motornál rezegne bármi is, igaz a motor is nagyon halk, majd megfigyelem. Egyébként ha zavaró akkor érdemes bevinni, úgyis 1000km-nél vagy 1 hónap múlva be kell vinni és akkor lehet jelezni ha valamilyen anomália keletkezett.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Motion_Blur
félisten
válasz blakey #36871 üzenetére
Majd felveszem videóra de az a lényeg hogy állsz a kinyitott ajtó mellett és egyszerűen az ajtó nagyon durván rezonál, szabad szemmel jól láthatóan, leginkább az szélvédőkeretnél látványos.Nem is értem, mert a motor nagyon finoman jár, ráadásul üzemmeleg is volt.
Remélem nincs semmi baj az autóval, 120km van benne.
-
blakey
titán
Ezt nem értem, hogy és mi remeg? Valahogy nincs előttem egy kinyított ajtó remegése, nem tudom elképzelni.
-
Motion_Blur
félisten
Ma észrevettünk a zsír új Vitarán egy érdekes dolgot:
Alapjáraton félig kinyitva az vezetőoldali ajtót azt vettem észre, hogy nagyon durván beremeg az ajtó! De itt ilyen centire gondoljatok kb., elég ijesző volt! Becsuktam az ajtót, újra kinyitottam és remeg az ajtó!
Hallottatok már ilyenről?
-
Tibko8
senior tag
Suzuki Swift 1.0 2002-hez milyen vízpumpát tudtok ajánlani? Ez jó lehet?
Váltó olajból milyet érdemes venni ehez az autóhoz?
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
tboldi
nagyúr
válasz Pintim.... #36866 üzenetére
Van AC gomb a műszerfalon? Ha van gomb, akkor van klíma, ha nincs, akkor nincs.
-
Pintim....
tag
Sziasztok. Nekem MK5 os swift em van,ugy tudom Klima az benne van az alap valtozatban,de az enyemben nincs, vagy rosszul tudom?
-
Roxbury
őstag
SX4-nél mire kell figyelni vasarlasnal megosztjatok velem? 😊 Abs kockarol tudok. Nyelestengely csapagy problema ezeket biztos nem erintette akkor? Mas egyeb? Elore is koszonom. 😊
-
HKorn
veterán
válasz Motion_Blur #36862 üzenetére
Ilyen van nekem is, ez amúgy nem a ragyogó fehér?
Magasabb üléspozíciót én nagyon hamar megszoktam, eleinte nem voltam annyira odáig érte, most meg már kifejetten tetszik és akkor érzem hülyén magam mikor átülök a Swiftbe
Run&Ride
-
Motion_Blur
félisten
válasz IreN!CuS #36834 üzenetére
Köszi!
Ma tüzetesebben átnéztem, átnéztük és tetszik a Vitara, egyedül a magas üléspozíció nem, faternak ugye + gondolom alapból az idősebbeknek az a kényelmesebb. Ez a hideg gyöngyház is nagyon adja a fekete betétekkel + az M16A-tól tényleg felsír az ember, amikor hidegen is csak a szíjak hangját hallod
Vezetni most nem volt időm, jövő héten pótolom.
Amúgy durva hogy mennyivel magasabb az autó mint pl. a Jetta:
-
blakey
titán
válasz SirKero #36860 üzenetére
Szerintem az jó, a 6 év garancia miatt nem nagyon vihetek semmit cserébe addig nem lesz munkadíj.
-
SirKero
őstag
válasz blakey #36857 üzenetére
Elsőre nekem is azt mondta a szervizes,hogy levegőszűrőt nem kell cserélni. Meglátom mennyire lesz koszos de valószínű hogy mindent cseréltetek. Ez a szett így cakk-pakk volt 19k. Ennyit évente bele fér rá áldozni.
Ja + 8k lesz a csere munkadíj és a pecsét a garanciához.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
blakey
titán
válasz tboy93 #36858 üzenetére
Mivel tiszta és nem is büdős így feleslegesnek éreztem a cserét. Többnyire "előírásszerűen" használom így szerencsére nem büdősödik.
-
blakey
titán
válasz SirKero #36850 üzenetére
Nálam nem cseréltek levegő és pollenszűrőt, igaz, kevés km van az autóban (3500km), nincs is gond vele. Mindent ők adtak és az 1 éves szerviz 17e volt. Ugyanazt az olajat adták.
-
Roxbury
őstag
Sziasztok. Erdeklodnék, hogy 2006-7 koruli 1.5 szivo benzines Sx4-nek vannak e ismert tipushibai, mint mondjuk a swiftnel az abs kocka, nyelestengely csapagy, vagy a csomagter korrozio. En atveszem parom 2006 os swiftjet, o meg szeretne egy Sx4-et kb. ilyen evjarat korul. Elore is koszonom. 😊
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- RING Video Doorbell 3 - Okoscsengő
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- ÚJ Schwalbe Wicked Will Super Race 29x2.4 (62-622) mtb külső gumi
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest