Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Omli85
üzenetére
Bakker ment is a para rendesen, hogy beletörik a váltóba a csavar vagy menetestül kitépi a 350+ Nm-re állított Milwaukee. De végül minden rendben volt. A feltöltő csavarját már inkább békén hagytuk és a nívón keresztül töltöttük fel olajjal a váltót.

Viszont az kellemes csalódás volt, hogy a fojtószelep pucolás után nem kellet feltanítani neki semmit, magától adoptálódott. Ilyen bonyolult szerkezetekhez vagyok szokva amik ilyet is igényelnek.

-
Lacerta
aktív tag
válasz
Omli85
üzenetére
A manual szerint csak túl meleget jelez. Meg aztán a hó 0 fokos, ehhez képest ha -10 fokban indulok a parkolóból, nem jelez be.
De mindegy, hogy túl hideg, vagy meleg, 1-2 másodperc alatt se nem hűlhet, se nem melegedhet fel annyira, hogy jelezzen.
Csatlakozó lesz az, vagy rosszabb esetben kábel. Azt olvastam, ha egyáltalán nem érintkezik a csatlakozó, vagy elszakad a kábel, akkor folyamatosan jelez. -
MasterMark
titán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Omli85
üzenetére
Errol jut eszembe nekem a Bardi-nal volt agyas kalandom. Gumis ferden kapatta ra az anyat a kerekcsavarra es megkulde nyomikulccsal. Na az persze el is tort. Elmegyek a Bardiba kene 1 db kerektocsavar. Haat az aggyal egyutt van csak nem lehet cserelni kulon. Oke, ulj le egyes. Atmentem az EF-hez, persze hogy kaphato darabra is...
-
MasterMark
titán
-
sattak
csendes tag
válasz
Omli85
üzenetére
Ez így van, de van egy teóriám erre is ( biztos megint téves). Az olajgyártók ha kihoznak egy új terméket, kinek is ajánlják? Nyilván nem vizsgálnak meg 30 évre visszamenőleg minden típust. Miért is tennék? Nem érné meg nekik. Alapul az akkori gyártási ajánlásokat vehetik figyelembe ( pl. viszkozitás). És mi van akkor, ha akkoriban nem volt még, illetve nem nagyon volt még elterjedve a mai szokásos viszkozitás? Nem fogja vállalni a felelősséget, nagy pénzt meg nem fog költeni arra, hogy az adott motortípushoz jó ez a sokkal modernebb, de másabb viszkozitású olaj. Úgyhogy megint találd ki magadnak.
Sok videót megnézve az a mantra, hogy az 5w40-es olaj nem hígabb, mint az 5w30, csak magasabb hőfokon veszíti el az alapviszkozitását. Kösz 
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Omli85
üzenetére
Tudom, hogy annyiba kerül, de lásd be, nekem azonnal ki kellett próbálnom a tartót, annak meg 2 hét a gyártása.
Így legalább kiderült az is, hogy milyen sz@rul van felrakva a rendszám, és nem fogom meglepetésszerűen elhagyni valahol a halál f@szán.Időközben visszaegyengettem a lemez kinyúlt széleit a lemezcsavaroknál, és korrekt M4 menetet kaptak, amibe 2 db rozsdamentes csavar ment bele. Nyilván a gyári tartófuratokat kat is felhasználtam, azok 2db M6 rozsdamentes csavart kaptak. Illetve kétoldalas öntapadó habszalagot tettem még a keret alá csavarozás előtt.
Szerintem stabil lett.
-
MasterMark
titán
válasz
Omli85
üzenetére
Kauffer adott ki külön csapágyat, de szerintem rosszul van nekik beírva a rendszerbe, mert ez az előző generációsokhoz való.
Ebben már a csapágyban van az ABS szenzor is meg minden, nem hiszem hogy szerelhető.
Utángyártottból az SKF jó? Hogy lehet hogy SKF / meyle ilyen 40-50 ezer, nipparts meg 15 ezer...?

Gyárira kaptam ajánlatot 55.700 Ft+áfa de az sok.

szerk.: Miért mi történt? Lemaradtam.
-
Petester
senior tag
válasz
Omli85
üzenetére
Jaja, FB csoportba írj be, de egy kört megérhet akár a Seibiko is, lehet dízel Legak miatt bontott dolgaik vagy a 17. kerületben van egy kis szerviz, szoktak Subarukat is bontogatni, Fülöp Sándort keresd meg: harminc 293-70-19. Már hoztam Tőle pár bontott motyót, akkor nem voltak elszállt árai.
-
Petester
senior tag
válasz
Omli85
üzenetére
Már nem emlékszek pontosan de vagy a 3. gen OBK, 4. gen Legacy faceliftes xenon fényszóróinak vetítő lecséjének vagy Tiédnek lett típus hibája a foncsor hiba, de javítható, illetve többen cserélték új, utángyártott projektor fejre. Több hazai vállalkozás is foglalkozik ezek felújításával, érdemes rákeresni. Talán még a subaruklub.hu fórumán is találsz róla infót, aki már túlesett ezen.
-
Petester
senior tag
válasz
Omli85
üzenetére
A fogyasztás a H6-tal nekünk is hasonló. Ha Anya használja ovi/iskola járatra, akkor itt Érden belül is hasonló a városi fogyasztásunk. Bár a 17+ sose volt meg, csak a max 17.
"Van bele jó féle Android 10 + PX6 kombós fejegység német raktárból elfogadható áron"
Ha ez a kínai eredetű cucc, akkor óvatosan vele. Nem azt kapod, aminek árulják. Off autóba vettem egyet kíváncsiságból, tavaly év elején valamikor. Android 8-nak árulták és annak is hazudja magát a készülék, de az Aida szerint 6-os droid fut rajta. A benne lévő IC elvileg a legjobb, amit kínai tucatcuccba tesznek, de az erősítője annyira se képes meghajtani a hangszórókat (bár nagy mágneses Fusion hangszórók), mint a gyári Toyota fej. A rádió chip se megbízható, random időszakonként megzavarodik és elkezd fogható adókat keresni. 1 év használat után botrányosan be is lassult. Nem acélos a benne lévő hardver, pedig elvileg a 4 magnak elégnek kellene lennie a 6-os verziónak is úgy, hogy kb. 3 program fut rajta. Egy launcher, a Waze, meg időnként a Spotify. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Omli85
üzenetére
Akkor inkább legyen Ken Block STI-je (az is eladó most), abban legalább a jó oldalon van a kormány élből.

-
Acheron
őstag
válasz
Omli85
üzenetére
Gratula, nagyon szép ez az autó, nagyon sok együtt töltött, örömteli kilométert kívánok neked!
Szerintem jó választás, az Impreza nyilván mindenkinek megmozgatja a fantáziáját, de családapának (lehetőleg erős) kombi kell
(Én már biztosan nem vennék a nagy puttonyún kívül mást (talán mellé, ha a tárca is engedi)). Ez pedig erős, kombi - és még szép is
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Omli85
üzenetére
Igen a DOT számok sem feltétlen kompatibilisek visszafelé (5.1) fékolajnál. Váltó olajból 80W90-et ír a könyv abból mondjuk 75W90-et kapott (Motul Gear 300) de az csak jót tesz neki. Meg nekem is mert sokat javult tőle a kapcsolási érzet.
Mondjuk a Hondánk váltójától így is messze elmarad sajnos...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Omli85
üzenetére
Elég szűkszavú a manual.

API SM és/vagy ILSAC GF-4 vagy jobb, valamint 5W30 vagy 5W40-es (ezt csak forró égövre ajánlja) viszkozitást ír elő a gyártó esetemben. Elvileg 0W30 is mehet bele.
Szűrőből Mann Filter megy, olajból most 5W30 X-Clean EFE ment bele, előtte FE volt benne. Az olaj az meg innen van: [link]
-
MasterMark
titán
válasz
Omli85
üzenetére
Na akkor nekem első fékhez kellenének csúszóizék, meg gyári hátsó rugó.
26231AG000, 26231AG010 a fék cucc. Az utángyártott nem pont ekkora, ezért kopog a fékem.
20380AG220 a rugó, a KAYABA RA6678 biztosan nem jó az kisebb. Valami kavar van mindenkinek a rendszerében ezzel kapcsolatban, de mondhatnál valami jó replacementet Kyb-ből vagy bármiből.

Köszi.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Omli85
üzenetére
Nem látok bele a motorba ezért az olajválasztással mindig is gondban voltam. Gyári ajánlott olajról nincs infóm, ezért a Motul olaj ajánlójából választottam mindig hozzá. Eddig bejött.
Total amúgy rendben van, az nem Mannol... [link]Ezt jó tudni, akkor majd veled fogok kerestetni mindent a géphez.

-
Petester
senior tag
válasz
Omli85
üzenetére
Fú, most irigykedek!
Gratula, vashoz, sok balesetmentes kilométert hozzá! 
Milyen amatőrnek kell lenni ahhoz, hogy valaki 110k km alatt hazavágjon egy motort? Olaj nélkül járt?
Ugye nem Debrecenbe vitted el?
Ha egyszer végre össze jön idén a topik tali, üléspróbára (is
) szívesen bele huppannék. 
#10994 MasterMark
Mennyi most a HF felújítás? Csak Háritól van ajánlatod vagy mástól is, pl Viktórtól is kértél?
Azért egy fűzött blokk nem hiszem, hogy megvan 1 millió alatt, a HF felújítás meg reális esetben inkább a felének kell lennie mindennel együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motoros topic
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Napelem
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Formula-1
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mennyi km van benne?
Sok videót megnézve az a mantra, hogy az 5w40-es olaj nem hígabb, mint az 5w30, csak magasabb hőfokon veszíti el az alapviszkozitását. Kösz
FB Subaru csoportokba lepjel be, ott kene keresned.