Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz
bambano
üzenetére
A HAVING-et általában subselect-tel oldják meg az emberek. Az első kettő az nagyon alap. A 3. feladatnál csak arra voltam kíváncsi, hogy kétségbeesik vagy nem. HAVING simán helyettesíthető. Csak azzal elengánsabb.
Már a 2. olyan kolléga van mellettem, akik több év elemzés után nálunk találkozott a ROW_NUMBER()-rel. Én meg amikor autodidakta módon tanultam, annyira alapnak véltem.
De az se mindegy, hogy mennyi tábla van összekötve. Előző osztályvezetőnk olyan kódot írt, amiben legalább 15 tábla volt LEFT JOIN-nal összekötve. (MSSQL.) Tetű lassú volt. 4-4,5 órát futott. Azzal, hogy szétszedtem 4 részre, 20-30 perc alatt megvolt az eredmény. Semmi mást nem néztem, de van egy olyan érzésem, hogy lehetne performanciát javítani.
Itt arra akarok utalni, hogy nem elég, hogy valaki ismeri a főbb parancsokat, igényesnek is kell lenni és gondolni kell arra, hogy limitált az erőforrás. (A rengeteg temptábláról nem is beszélve. Egy hónapig takarítottam, a GDPR bevezetése előtt.)
Speciális dologkra interjún nem is kérdeztem, mert úgyis ott a gugli. Én is használom, ha elakadok vagy keresek gyorsabb, jobb megoldásokat. Hülyeségnek tartottam mindig, ha interjún valaki nagyon mély ismeretre kérdezz. A jelentkező is lehet tudna olyat kérdezni, amit meg az interjúztató nem tudna :/
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest