Hirdetés
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Arra kérnélek benneteket, hogy illusztráljátok konkrét példával, vagy csak simán konyhanyelven, hogy a több-a-többhöz kapcsolat esetén mi szükség van a kapcsolótáblára? Az addig rendben van, hogy bele kerül mindkét elsődleges kulcs, de ebben mi a pláne?
Leírom a saját példámat, kérlek véleményezzétek, jól értem-e a dolgot. Az egyik egyed legyen "termék", a másik pedig "áruház". Egy áruházban megtalálható több termék is, és egy termék több áruházban is megtalálható.
Tehát készítek például egy "megtalálható" nevű kapcsolótáblát, ebbe kerül 2 elsődleges kulcs, ami mutatni fog a "termék" és az "áruház" tábla elsődleges kulcsaira. Ebből azt tudom majd megmondani, hogy egy adott termék mely áruházakban van, illetve fordítva, vagyis hogy egy adott áruházban milyen termékek vannak? Tehát ennyi lenne a kapcsolótábla szerepe?A másik, ami még érdekelne, hogy SQL szinten ezeket hogy lehet bepötyögni, hogy megértse az adatbázis-kezelő rendszer? Olvastam REFERENCES kulcsszót is, meg valami CASCADE-t is, de utóbbit nem igazán tudtam értelmezni, hogy mire jó.

Aztán van még jópár problémám, például hogy miként töltöm fel a kapcsolótáblát? Sima INSERT, ahogy egy "átlagos" táblába szúrnék be, vagy van valami speciális kapcsolója?
Az a problémám, hogy a neten fellelhető doksik többnyire angol nyelven vannak, és hiába értem meg magát az angolt, ha ott olyan szavakkal dobálóznak, amit amúgy magyarul sem értek...
Köszi a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szuper Akciós Ajánlat! Eredeti gyári Asus Rog és Rog Phone gamer kiegészítők új állapotban!
- Samsung S22+ 256 GB eladó (fekete)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest