Hirdetés
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- talmida: My Art II.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Meghalt Chuck Norris
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Arra kérnélek benneteket, hogy illusztráljátok konkrét példával, vagy csak simán konyhanyelven, hogy a több-a-többhöz kapcsolat esetén mi szükség van a kapcsolótáblára? Az addig rendben van, hogy bele kerül mindkét elsődleges kulcs, de ebben mi a pláne?
Leírom a saját példámat, kérlek véleményezzétek, jól értem-e a dolgot. Az egyik egyed legyen "termék", a másik pedig "áruház". Egy áruházban megtalálható több termék is, és egy termék több áruházban is megtalálható.
Tehát készítek például egy "megtalálható" nevű kapcsolótáblát, ebbe kerül 2 elsődleges kulcs, ami mutatni fog a "termék" és az "áruház" tábla elsődleges kulcsaira. Ebből azt tudom majd megmondani, hogy egy adott termék mely áruházakban van, illetve fordítva, vagyis hogy egy adott áruházban milyen termékek vannak? Tehát ennyi lenne a kapcsolótábla szerepe?A másik, ami még érdekelne, hogy SQL szinten ezeket hogy lehet bepötyögni, hogy megértse az adatbázis-kezelő rendszer? Olvastam REFERENCES kulcsszót is, meg valami CASCADE-t is, de utóbbit nem igazán tudtam értelmezni, hogy mire jó.

Aztán van még jópár problémám, például hogy miként töltöm fel a kapcsolótáblát? Sima INSERT, ahogy egy "átlagos" táblába szúrnék be, vagy van valami speciális kapcsolója?
Az a problémám, hogy a neten fellelhető doksik többnyire angol nyelven vannak, és hiába értem meg magát az angolt, ha ott olyan szavakkal dobálóznak, amit amúgy magyarul sem értek...
Köszi a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- LG UltraGear 32GS95UX-B OLED Monitor! 32" 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest