- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
-
LOGOUT.hu
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
Timyyy
őstag
válasz Keef_Lee #34416 üzenetére
A lecsúszott tükörlap nem mozog, még rángatásra sem (előbb tudnám kitépni a falból, mint önerőből lehúzni az üveget - ezért nem is annyira értem a dolgot...).
Plusz infó, hogy a felszerelés után 1 hónapig üresen állt a lakás, tehát senki nem használta a fürdőt sem, így pára sem volt. Panelról van szó, olyan száraz levegővel (20-30%), hogy egyfolytában fáj a torkom.... tuti nem ez nyírta ki.[ Szerkesztve ]
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
-
8
senior tag
válasz Keef_Lee #32886 üzenetére
Ha nem használnád, akkor csak plusz egy konyhai kütyü, ami dögnehéz és ide-oda kell rakosgatni, foglalja a helyet.
De ha használod, akkor a zománcos öntöttvas edényeknél jobb befektetés szerintem nemigen létezik. Nekünk lidlből, ikeából vannak.
Most egyébként van a lidlben is többféle, pont ugyanilyen típusúak, csak piros színben.
Ez ami a képen van mini méret, főleg az árából is lehet rá következtetni, egy-kétszemélyes, max két tányér levesnyi. A neve is "szószkiöntő"....
A serpenyők valszeg nagyobbak, de ott a trükk hogy nincs hozzájuk tető, azért férnek bele ebbe az árba.[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 5.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
-
Soulfly842
addikt
válasz Keef_Lee #30444 üzenetére
Szabolcsiként mondom, úgy h. látok olyan almát is ami nincs viasszal kenve, ill. hogy itt terem az ország alma termésének a 67%-a: Apró töredéke lenne csak az eltarthatósága viasz nélkül az almáknak. Mondjuk az más kérdés, hogy van amin tényleg über gáz réteg van extraként
Engem az is felhúz, hogy manapság almaszörpök 49,99% alma 0,01% más gyümölcs és ízfokozók, emulálók és egyebek aztán azt írják rá, hogy málna, vagy eper, vagy egyéb... tragikum... Úgy döntöttem, hogy figyelem is a szedd magad ackió végső árazását és vesze vagy 20-40 kg epret. Remélem most is sikerül vagy 700Ft/kg áron, mint 1-2 éve.[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz Keef_Lee #30386 üzenetére
Abból is van külső és belső menetes.
Arra kíváncsi, jó e a külső menetesre.
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #29222 üzenetére
17 Ft láttam. De nem sok helyen megy 10 Ft- l.
Majd kimegyek a műhelybe S keresgélnek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #29174 üzenetére
Jó de hány fokon sutod?
Kenyere válogatja. Amit mi 1,5 éve sütünk ott sutőben kell az edényt is felmelegíteni 350 C fokra ami kb fél óra és a forró edénybe sütő papíron beemelni a kenyeret.9. Sütés: A kenyér sütését a fedelével zárt sütésálló tálban/edényben kell megkezdeni 250C°-ra előmelegített sütőben. A hőmérsékletet 10 perc után 230C°-ra kell csökkenteni, majd így sütni további 15 percig. Ekkor a kenyeret ki kell emelni a sütőtálból és a hőmérséklet további 200C°-ra való csökkentésével rácson sütni még 20-25 percig.
Van egy nagy jénaim ami ezt a hőfokot bírja de borzalmas nehéz és csak ferdén fér a sütőbe.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kress
aktív tag
-
warcat
veterán
válasz Keef_Lee #28177 üzenetére
Ez mind a pénztáros sara, nem az Aldié.
Tipikusan kezdő/rosszul betanított hibák, egyikkel sem találkoztam, a jóindulatúbb (és így odavaló) rá is kérdez, hogy ez micsoda ha bizonytalan (pékáruk, gyümölcs-zöldség stb).Leértékelt termékeknél meg úgy pakolom fel, hogy jól látható legyen a vörös címke.Nálam Aldi nagy pirospont, de csak hogy érezd mennyire sok múlik ilyesmin: a helyi Lidlben van egy bunkó, relatíve nagyhangú pénztárosnő, azonnal le vagy osztva ha neki nem tetsző módon pakoltál fel valamit, ezért kerülöm is inkább a boltot.Összefutottam vele egymagamban meg nővéremet kísérve(vidéki szülőknek nagybevásárlást intézve) is, szóval még csak nem is személy szerint nekem szól, hanem ilyen.
EA: It's in the crate!
-
veterán
válasz Keef_Lee #28067 üzenetére
A legjobb befektetési lehetőségnél is előfordulhat, hogy rövid távon, átmenetileg veszteségbe fordul (ha hosszabb távon is veszteséges, akkor nem jó befektetési lehetőség).
Mondjuk egy ÖNYP-be ha minden évben beraksz 750 eft-ot, akkor kapsz rá évi 150 eft (20%) adójóváírást, tehát évekig kaszálod a 20% hasznot. Ha pár évig 5-10% bukás van egy ÖNYP-nél, akkor legfeljebb meghúzod a vállad, na bumm, két évig nem 20%-ot kaszáltál, hanem "csak" 10%-ot
De ahogy már mondták, a NYP-k már visszanyerték az elbukott pénzeket
Ettől függetlenül az NYP csak egy lehetőség, a portfólióban mindig többféle megtakarításnak kell lenni
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #27000 üzenetére
Ha kenyér lisztből csinálod akkor nem kell hozzá. A sikér szálak mint a pókhálót képzelnek el és még a bélzetnél a tartást lyukak ne essenek be és a nyújthatoságot segíti elő. Ha Sims Bl55-ből dagasztasz akkor kell hozzá.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Keef_Lee #26981 üzenetére
Én a Pesti Malom pizzalisztjét nem láttam jobbnak annyival, ugyanúgy viszonylag kevés a fehérje tartalma, mint a Nagyinak, meg a Gyermelyinek. Próbáld ki a Czelli liszteket, magasabb a fehérje tartalma, mint ezeknek.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #26289 üzenetére
Nekem van már 3 db 5 l-s boros üvegem. Arra valami pumpás megoldással lehetne a vizet adagolni.
-
bul07
nagyúr
válasz Keef_Lee #26305 üzenetére
Ha Bors-nál mész át akkor tudom ajánlani az első Mol kutat (Google térkép[link])
Bekanyarodsz viszed a forgalmit, mondod hogy 7napost kérsz, és kártyával kifizeted, 14.92LeiKártyás váltás esetén kb 1-2Ft lehet a váltási többlet lejenként, ha költöttük mondjuk 1000Lei-t (~80e Ft-ot) akkor 1-2eFt
Készpénzhez beváltani kell és ha rászántok vagy 100e Ft-ot és megmarad vagy 30-40e forintnyi lej azt vissza is kell váltani, és a visszaváltáson már lehet 2-3-4Ft veszteség is, így lehet hogy végösszegben egálra jön ki, vagy még rosszabbra, na és nem is beszélve hogy macerával jár és ha meg kevés a váltott összeg akkor vagy megint váltani vagy kártyával pótolni
Én azt mondanám hogy valahol váltani kell vagy 100Lei-t lehetőleg 10-es 5-ös címletbe hogy legyen kp olyan helyre ahol a kártyával nem szívesen fizetnél, és hazafelé megállni tankolni megmaradt készpénz odaadni és a maradékot kártyával fizetni
Petrom kúton most ennyi[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Keef_Lee #25213 üzenetére
3év Alza garancia lehet van olyan jó mint a 3év Lidl garancia
Bár Azla esetén én inkább arra tippelek hogy az árát adják vissza, így ha már nem akciós ennyire és a visszakapot pénzen nem igen lehet ekkorát venni kicsi hiba esetén meggondolandó a garanciáztattás(mondjuk ha a hangja menne ell)Nekünk is alu vezeték és mellé 1db 12A kismegszakító, mikró és az ilyen süttő együtt már nem megy mert lecsapja
(Jó tanács ha eddig még nem volt nézve és ha régi módon csak összecsavarva van szerelve érdemes újrakötni a dobozokba, mikkor csinnáltam találtam ilyen kötést is nállunk, kép[link])Ha nincs még én erre lecsapnék
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Keef_Lee #23844 üzenetére
Off, de ez mostani, friss
Rákkeltő anyagnak nyilvánítja a WHO a Coca-Colában is megtalálható édesítőszert -
st6969
őstag
válasz Keef_Lee #23844 üzenetére
Vettem én is egy egész zsugorral 2 hónapja...még van belőle . Borzasztó rossz, de 159Ft volt, így meleg napon, kinti munka után jó hidegen mire az ízét megérzem, már legurítottam egy nagy pohárral, jól tud esni.
River kóla... az majdnem coca cola szint (árban is).
Most akciós, és csak azért nem vettem, mert holnap megyek Szlovákiába végre...ééés, itt jön a kérdés, hogy a sörön és a kofolán kívül, mi az, ami még "kötelezően" bevásárolandó az ottani Billa, Lidl üzletekből? -
warcat
veterán
válasz Keef_Lee #23021 üzenetére
Itt az a trükk, hogy nem szabad rendszeresen járni Tescoba, az utóbbi bő hónapban már a 3. kupont kapom hétvégére ami kb 20% engedménynek felel meg (9500-8500Ft érték közötti vásárlásnál elengednek 1900-1700Ft ot a már clubcardos+akciós végösszegből). De még így is erősen válogatni kell, hogy elkerüld a vaskosan feláras dolgokat.
Ha csak így el tudnak engedni 20%-ot láttamra akkor el lehet képzelni az árrést.EA: It's in the crate!
-
8
senior tag
válasz Keef_Lee #22525 üzenetére
legjobb esetben is csak fotelszakértő vagyok...
Szerintem a konszenzus, hogy helyes (!) fogmosási technika napi kétszer fogselyemmel együtt (!), savas ételek után 30 percig nincs fogmosás, évente kétszer fogorvosi kontroll, évente egyszer fogkőleszedés.
Ha ezeket szigorúan betartod évtizedeken keresztül, akkor van legjobb esélyed a fogak állagromlásának legnagyobb mértékű lelassítására (egyéni genetikai szempontok beleszólnak ennek mértékébe).
Ha ezek az alapok szigorúan megvannak, akkor sztem kb mindegy melyik modern fogkrémet használod, és minden más csak pluszban segítHET esetleg, akár valósan, akár placebo miatt is, és ez a spórolós tipp (legjobb/legdrágább fogkrém, elektromos fogkefe, remineralizációs gél, öblögető, szájzuhany, nyelvtisztító, barázdazárás, stb).52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 5.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
senior tag
válasz Keef_Lee #22525 üzenetére
A fogkrem, szajapolas piac mar regota az a piac ahol azt mondjak ahonnan kapjak a tamogatast.
egy vitrinnyi fogkrem meg aprosagok nem egy nagy osszeg cserebe a fogorvos, dentalhigienikus egy eletre elo marketingesed lesz.Az en fogorvosom szerint a szonikus fogkefeket egyenesen kerulni kell es csak az oral-b forgofejes a megvaltas
Persze a vitrin tele oral b termekkel.
Mikor rakerdeztem aztmondta ez csak prezentacios celt szolgal es pont egybevag az o meggyozodesevel is.
Mily veletlen.
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Soulfly842
addikt
válasz Keef_Lee #22436 üzenetére
A felvetés jogos, az ilyen - társadalom elleni bűcselekménynek minősülő, bornak aligha nevezhető terméknél - miért nem írják ki a pontos tartalmat? Biztos 'korszerűen' szintetikus vackokkakkal van tele, mondhatni: modernkori tablettás.
De egy dolgot nem értek, hogy miért releváns egy ilyen színvonalú terméknél? Akinek már mindegy, pont az issza azt a szutykot.
hűha, egy ilyen felsorolásba?
Cuvée-nek se nevezzük inkább jó szívvel és az általános borkészítési receptúrát se állítsuk ezzel a förmedvénnyel analógiába. Felesleges
Arra a kategóriára szívem szerin ráíratnám, hogy 'bor-jellegű készítmény', ha már a virslinél, tejfölnél, túró rudinál, egyebeknél vannak elnevezés beli kritériumok: akkor biza' az se érdemelne többet.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Pedig a gugli kiadja.
Ez amit hianyolsz a címéről :
A házasított bort másként cuvée bornak is hívjuk; a cuvée-t alkotó szőlőfajtákat a bor címkéjén részarányuk szerint, csökkenő sorrendben fel kell tüntetni.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Mi is vettunk egy kis fröcsre hetvegeken megfelel. Lehet hogy 5 l-s (üveg kannás) bor?
-
8
senior tag
válasz Keef_Lee #22438 üzenetére
Létezik, rengeteg terméknek titkos a receptje, így a pontos összetevők, azok aránya, elkészítés stb (egyszerű példa: unicum, pick téliszalámi, coca cola)
Ez a la fiesta kutyulmány is simán lehet titkos ha az élelmiszerkönyvi “félédes fehérbor” kategóriának egyébként megfelel a termék[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 5.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Digitalpimp
senior tag
Széna meg szalma.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #22307 üzenetére
Nem a rezsi miatt van, nem szeretunk melegben aludni. Nyaron a plafon ventilátor a leglasabb fokozatban forog ha kanikula van. Egy 38cn phoroterm falra ment a 10 cm-s szigetelés, ma mar 15-20 mennek de igy sincs napkozben 23 c foknal melegebb. Két óriási akacfa árnyékolja a ház elejét ami D-Ny fekvésű és a háló E-Ny a másik oldala.
[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
-
tasiadam
veterán
válasz Keef_Lee #21032 üzenetére
Hát, ha tudsz szlovákul, lefényképezem. Lidl-ben voltunk, a Billát nem tudtuk h ott van mellette.
12 darab élestző 2 euro (sárgacimkés, de volt elég sok, fagyasztóba ment), másfeles tej 0.85, literes ketchup 2 euro, turo 250g 1 euro, mozzarella 0.8 a kis zacsis, tortilla 1 csomag 1.5, feketeerdő sonka 1.11, protein puding 2.2, 5kg krumpli 5 euro, hátnemtom mi van még ami lényegesMég mindig másodrangú állampolgár
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Keef_Lee #19490 üzenetére
Mondok jobbat. Múltkor Pennyben volt balhém, végre szereztek kézi kosarakat, megyek vásárolok, aztán mikor megyek fizetni felpakolok a szalagra ahogy kell, aztán ahogy odaérek a pénztáros nőhöz, mondja nekem, hogy a kosarat nem vihetem ki. Mondom nem is akarom kivinni, csak a pakolós polcig. De hát oda se, a pénztár utáni részre már nem lehet kivinni. Mondom tessék?? És mégis a szalagról hogy az apámba pakoljak el ilyen tempóban meg hát polc sincs, meg össszevissza van felhányva minden a szalagra??? Nem normálisak. Aztán ment a cirkusz, míg végül az üzletvezető odatolt nekem egy kocsit... mondom ez egy bohóc előadás, mégis hogy képzelik ezt, így a kosárnak semmi értelme...
Drágulás téren amúgy itt a Tesco és a Lidl viszi a pálmát, nagyon pofátlanok lettek.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
headhunter
addikt
válasz Keef_Lee #19459 üzenetére
- Drágulás minden boltban "horror".
Nálunk 5 üzlet közül a LIDL a legjobb.5. Coop (Infláció előtt is magas ár, Évente 1x betévedek)
4. Spar ( Zárás előtti péksütemény -50%, 1-2 akció miatt még érdemes benézni)
3. Penny (Akciós termékeken kívül szinte semmi, de néha jó akciós árak)
2. Tesco (Szav. idő Lejárat miatt akár -69% tejtermék, hús, zöldség, stb...)
1. LIDL (Jó akciók, Non-food termékek, garancia, áruvisszavétel, stb...)Pénztár nyitásban is a LIDL magasan az első.
Pennyben vagy a Sparban akár 10-en is állhatnak egymás után, akkor sem nyitnak másik kasszát, ezzel szemben a LIDL 4-5 vásárlónál már nyomják is a következő kasszát.
Dolgozók is itt normálisabbak és segítőkészek. -
mazsi
senior tag
Ezt miért nem a cégnek jelzed a megfelelő helyen? Értem hogy levezeted a feszkót, de lehetne proaktívabban is tolni. Sosem lesz jobb a lánc szar gyöngyszeme ha mindenki csak rejtve morog.
Amúgy hol kell az önkiszolgáló részt üres kocsikkal eltorlaszolni rendszeresen? Mennék...
[ Szerkesztve ]
Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
raziel01
veterán
Penny-nél még nagyobb divat, hogy az akciós készlet nincs vagy nagyon kevés. Lidl egy fokkal jobb de ott is vannak ilyen dolgok bőven.
Penny többször megcsinálta, hogy mentem nyitásra és nem volt akciós hús. Előadták, hogy majd csak 8-kor jön. Visszamentem 8-ra akkor meg már azt mondták, hogy elfogyott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.