Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Mi két városban is elhozzuk (egyikben a Tesco-ból, másikban Tescoból és Aldiból) az élelmiszert. Megy a családok átmeneti otthonába, a félutas házba, bántalamazás elől menekülöknek, hajléktalan szállónak, lakásotthonba gyerekeknek, helyi szegregált telepre alkalmanként, valamint minket megkereső rászorulóknak. Van, hogy egy nap csak 30kg élelmiszer, de olyan is van, hogy 200kg, nagyon változó. Ahogy számoltuk, éves szinten több millió Ft-nyi élelmiszert jelent ez a rászorulóknak. Mindezt a Magya Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve tesszük.
Az elmúlt két napban beszélgettünk arról, vajon mi várható ezután. Többféle variációt felvázoltunk mi, akik inkább elszenvedői, mint ezt befolyásoló érintettek vagyunk. Arra jutottunk, hogy a legvalószínűbb az lesz, hogy megszavazzák ezt a törvényt, majd létrejön egy cég (pl egy KHT), akik annyit fognak csupán tenni, hogy a mostani folyamatba bekapcsolódnak (Tesco, Aldi, stb és az élelmiszerbank, valamint egyéb civilek közé) "közvetítőként". Ennek köszönhetően meg fog növekedni a papírmunka (ami így sem kevés), a létrehozott cég pedig megkapja az új törvényben megfogalmazott "élelmiszermentési bírság" (röviden: adó) egy jelentős hányadát, és természetesen "megfelelő" emberek kerülnek ennek a fontos területnek a csúcsára vezetőként. Persze dolguk nem lesz, hiszen ez már egy jól bejáratott rendszer, de ideális, hiszen könnyen lehet fejni, és nem az államkasszát károsítja meg.
Persze az is előfordulhat, hogy nem ez og történni, és van egy remek koncepciójuk arra nézve, hogy miként lehet még jobban hasznosítani ezeket a termékeket, de valahogy kétlem, hogy egy állami rendszer a civileknék - ahogy most zajlik - hatékonyabban fogja ezt végezni. Jelenleg még kivárunk, hogy pontosan mi lesz belőle, De ha elveszik ezt tőlünk, akkor nem tudjuk még, mit fogunk mondani az általunk segítetteknek, hogy mi várható februártól.Ami személy szerint engem kifejezetten frusztrál az egészben, hogy nem az történt, hogy megkérdezték a jelenleg működő segítő rendszert, hogy mit látnának szükségesnek, hogyan lehetne jobbá tenni azt, sőt, az egész folyamatból valahogy olyan szinten hagyták ki a jelenegi működést, mintha nem is lenne semmi, és ők hoznák el végre a valódi és hatékony segítséget, hogy ezzel semmibe veszik a sok éves munkáját a civileknek, ráadásul tönkre is teszik azokat a csatornákat, amik sok ember számára egy utolsó mentsvár volt.
MOD
marcusa #9617
"ha egy halvány remény is van arra, hogy az állam valami segélyszervezetnek vagy hajléktalanszállóknak továbbítja az ételeket, sokkal jobban járunk, mintha bezúznák őket"
Jelenleg ez történik minden olyan településen, ahol van olyan önkéntes szervezet, aki ezt felvállalja. Az én félelmem pont az, hogy ezt lehetetlenítik el. Az ilyen szervezetekkel való kommunikáció hiánya is erre mutat...
Pedig azt is megtehetnék, hogy az ilyen folyamatot támogatnák (akár anyagilag az élelmiszermentési bírságból). Egy nap az élelmiszer elhozása városon belül 1-1,5 óra a két boltból. A kiosztás nem olyan sok, kb 1-1,5 óra, a papírozás viszont megint legalább ennyi, de inkább 2 óra. Ez napi 4-5 órás feladat, majdnem egy teljes állásnyi idő egy héten. Most ez megy sok önkéntes bevonásával (csak a mi városunkban olyan 25-30 ember vesz benne részt), ami nem kerül az állam pénzébe, az üzemanyagot, megfelelő HACCP zsákokat is mi vásároljuk hozzá, fizetjük a postázást, nyomtatást, egyebet mondhatni saját zsebből. Már ha csak ennek a költségét támogatnák belőle, akkor is azt mondanám, hogy valamit tettek, hogy előre lépjünk. De ezekhez nem lenne szükség új szervezet felállításához. Na, jól van, nem megyek ezzel tovább, mert csak durcásabb leszek a gondolattól...[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
headhunter
addikt
"...Ez egy átgondolatlan baromság amivel mindenki szívni fog, a végén így vagy úgy mi fizetjük a költségeket, a kormány meg majd villoghat hogy mennyit segített megint, esetleg egykét kormányközeli vállalkozót megdobhatnak jóáras megbízásokkal a logisztikára / raktározásra..."
+1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lidl: -10, 20, 30%-os leárazás az elterjedt. (pl.: szalámi, virsli, tejtermékek, stb...)
-30% Non-Food termékek
-50%-kal láttam már akcióból visszamaradt termékeket. (pl.: Elem, bor, babapiskóta, stb...)Penny: egyáltalán nem áraz le élelmiszert, még akkor sem ha aznap lejár. (Dolgozók sem vihetik el olcsóbban)
Tesco: ott ki lehet fogni -49, -69, -74%-os leárazásokat is. (joghurt, tej, túró rúdi, felvágottak, füstölt lazac, torta, stb... pl.: [link]
-75, -90% Non-FoodSpar: Max. -50% élelmiszer.
[ Szerkesztve ]
-
rushty
őstag
Nem szoktam ilyennel találkozni, de ha van, miért nem olyan sorba állsz, ahol ügyesebbnek néz ki az (közvetlen) előtted lévő? A többit talán nem mozizod.
Ez a gyors pénztározás egy hülyítés. Kijelölhetnének a, b fajtát, állj be aszerint mennyire tudod elpakolni.
[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
MittuDomain_
őstag
Ahová én járok (Bp. XI. Móricz Zsigmond körtér), akkor a forgalom, hogy gyakorlatilag sosincs kosár, úgy kell vadászni.
Pont ezért, hogy rendes legyek az emberekkel, belül a kasszánál hagyom a kosarat, hogy a következő vásárló összeszedhesse. Így viszont nem tolok ki semmit a kassza végén, kénytelen vagyok azonnal szatyorba pakolni mindent, ami necces.(Egyik kezemben fixen a biciklis sisak van, benne a kesztyű-sapka-szemüveg.)
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
MODERÁTOR
Mert nem vagyunk egyformák. Azért. Én simán tudom tartani a tempót, de most csonthártya gyulladás van a kezemben, így kb minden mozdulat fáj. Nekem most pl ezért kell szüttyögnöm előtted. Ne várjuk már el mindenkitől, hogy pakoljon, úgy ahogy te szeretnéd.
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
BiP
nagyúr
Minek bombázzátok ilyenekkel a tudatotokat?
Vagy legalább vicces, és amolyan napiszar.hu pótléknak nézitek?SzerK: ja, asszonysutyorgó, nők beszélnek egymás közt. Így már más.
Azt hittem, ez ilyen javasasszonyokat tömörítő csoport.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Meg a ... om. Metál az ész
" A magyar név azért nem tartható, mert a piackutatások szerint az ékezetes betűk a vásárlók többségében nem megbízható, török árukat idéznek." -
BullZeye
veterán
Webkincstárban van egy nagyobb összeg amit fel kell vennünk, ott lehet kérni KP kifizetésként is?
10 évre vettük fel, de 1,5 év után kiszedjük, mert MÁP+ most nem jó.Köszi átnézek a topicba!
(#13331) MittuDomain_
Revolut accountom van, kártyám nincs, hogy lehet felvenni vele pénzt bárhol is?[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
8
senior tag
főleg kőszénkátrányból állítják elő a mesterséges aromákat
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
bul07
nagyúr
El, mint egy vadászgép a sétarepülő mellett
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
8
senior tag
redditen téma volt többször is mostanában
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
sambenez
addikt
Elég ha ránézel egy árfolyamgrafikonra amin egymás mellett vannak ezek a valuták meg a forint.
De stratégiai nyugalom a főni megmondta ahol közel a háború ott magasabb az infláció.
Mielőtt azzal jönne valaki, hogy dehát a lengyelek meg a románok, szólok, ideje lenne ner kompatibilis térképet venni. -
Stylewars_kp
őstag
10 éve vettem Berlinbe az egyik Kauflandba alsó polcos söröket. Mindegyikből vettem 2-3db-t, 39-49 cent környékén/üveg. Meglepően vagy nem meglepően soproni/borsodi/kőbánya stb szint felett járt jócskán minőségben.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
Cseheknél bukkantam még ilyenekre italkerben/teszkóban. Az maga a Mekka. Tele volt a csomagtartó sörrel hazafelé. Kiváló minőség, jó ár.
Morva földön voltunk, frissen főzött sörök, jó kaják a kocsmában. Szinte csúnya szó is rá a kocsma, olyan kulturált helyek vannak. Biztos vannak ott is késdobáló helyek...de ott tucatból egy a gázos, itthon meg tucatból egy a jó.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Beni2360
félisten
Mi a Penny-ben 100%-nak írt osztrák almalevet veszünk és 1/3-d arányban ásvány vizzel higitjuk mert olyan tömény.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest