- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Pörkölt, sós földimogyoró
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
superg
senior tag
válasz PrinceHerceg #29598 üzenetére
Nagyon sok hamisítvány van valóban tudok róla ,de PH-s topikot olvasni kell és megbízható eladóktol venni.
Másoknak írom nyilván te tudod -
PrinceHerceg
őstag
válasz superg #29595 üzenetére
Jól tetted! MM-ba amúgy is csak nyomogatni járjon az ember, mert rendes akció piszok ritkán van...
BTW azért nem árt vigyázni a SEBay-os cuccokkal, mert nem ritka, h szoftveresen 32GB-ra vannak felokosítva! Aztán amikor egy 25GB-os MKV-t raknál rá, csak hibáznak és kifagynak, szóval csak óvatosan velük!
[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
válasz PrinceHerceg #29594 üzenetére
Media Martban ennyiért láttam. Sejtettem, hogy ott ilyen nem szabad venni, azért sem vettem meg hirtelen felindulásból.
Junior 11: Köszi![ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
válasz PrinceHerceg #29594 üzenetére
Ja én meg Ebay-est 32GB 2300 Ft körül.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Zoli83 #29591 üzenetére
Nem tudom, h pontosan hol vennél te 12k körül 16GB-os pendit, kvázi ARANY áron, mert Én már kb cirka 1 éve is csak 2-3-t hagytam ott egy 16-os USB 3.0-ás Transcend-ért, ami ráadásul élettartam garis! Szóval sztem nézz szét a piacon kicsit alaposabban is, mert pöppet más árfekvések vannak!
demmer123: biztos vmi köze lehet hozzá, mert nekem szinte folyik a kép, ha magasan hagyom.
superg: még jobb...
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
válasz Zoli83 #29591 üzenetére
Költséghatékony megoldás egy Captiva 2.5 USB 3.0 külső rack és bele egy laptop vinyó aprórol használtam.
Mindent tud amit kell.
Van még egy másik nagyon olcsó és ajánlott usb 3-as ház: Mantistek 2300 Ft Kínából,de ez még nem próbáltam Sony tévével.Ez a Maxtor tiszta Samsung M3 Portable,ez is jó ilyenem is van.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
Hello!
Megérkezett a Sony KDL-50W809C-m, így a 3. napon már nem is tűnik olyan nagynak, de persze még mindig hatalmas, összességében meg vagyok vele elégedve. Ebben a topicban közölt kalibrált beállítások nekem nem váltak be -valahol sejtettem is, hogy nem lesz jó, mert ugye konkrét tv-re vonatkozó kalibrált értékekről van szó- nekem. Sorozatokat is néztem vele, de csak egy kis 4 GB-os pendriveom van jelenleg és kb. 12 körül vannak a 16 GB-osak, úgyhogy inkább szeretnék hozzá venni egy külső vincsit, 1 TB-sat (olyan 20k körül). Mire kell figyelnem a HDD vásárlásnál, esetleg konkrét típust tudtok ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
Van aki hasznal X Box-ot?
Milyen beallitas ajanlott?
Jatek modnak vsn ertelme?
Regen olvastam olyat ,igaz talan masik tv markanal ,hogy a bemenetet erdemes atnevezni pc-re. -
demmer123
őstag
A Film üzemmód mire szolgál?Hasonló mint a MotionFlow?
Mert nem látok különbséget ha kikapcsolom illetve ha magason van.
-
Nayrobi
őstag
válasz nonoffi #29579 üzenetére
Én azt olvastam a Kodival kapcsolatban, hogy vmi gáz van a lejátszóval és a tényleges 4K tartalmat is csak fullhdban játssza le. Olvass utána, elég sok fórumba szó van erről és én is most keresek egy olyan lejátszót, ami szaggatás nélkül vinni tudja a 60-80 gigás filmeket. A gyári player elég hektikusan viselkedik, a vlc akadozik, a kodi/smpc pedig fullhd jelet küld ki.
-
BBéci
legenda
Nem TV beállításról volt szó, hanem hangsugárzó elhelyezésről.
Ahhoz nem kell szakmai magyarázat, hogy ahányszor kipróbáltam, vagy valahol hallottam kép fölötti hangsugárzót, annyiszor állapítottam meg, hogy szar.Abban mi a szakmaiság, hogy mindenki használja úgy, ahogy neki tetszik?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nonoffi
újonc
Értem, köszi a választ.
Tehát, akkor ezek az alkalmazások vannak 1920x1080 felbontásra megírva?
Hiszen mind 2 egy letöltött alkalmazás...Vagy ezt a jelet a HDMI kábelből olvassa ki ami a set top boxxal van összekötve és annak ennyi a kimenő felbontása a készülék felé?Meg is van a válasz, most olvastam a linket.
[ Szerkesztve ]
-
nonoffi
újonc
Sziasztok!
Én pár hete vettem egy Sony 49x8309c típusú tévékészüléket.
A kérdésem az lenne, ha maga a Tévé 4K-s akkor a kijelző felbontása miért csak 1920x1080-as (a Kodi szerint is, illetve az utólagosan telepített Aida64 rendszer info szerint is).Esetleg tudja e valaki, hogy hol tudom át állítani a felbontást.
A beállításokban --->Megjelenítés--->Képernyő beállítás
menüben nem találtam felbontási lehetőségeket.Létezhet az is hogy át vernek a kijelzővel?
Köszi a válaszokat.
-
gyeniko
őstag
Hadd írjak egy analógiát: egyesek vagyonokat költenek arra, hogy zene hallgatáskor minél inkább olyannak hallják a zenét a hangfalakból, amilyennek hangmérnök a studióban kikeverte. Ez egy nehéz dolog, mert a hallgatott zenét szinte lehetetlen összességében mérni és összehasonlítani a forrás eredeti hangjával. Akiknek az a vágyuk, hogy forrás-hű zenét hallgassanak, sok millió Ft-ot költenek erősítőre, hangfalakra. Van, akiknek nem tetszik ez a hangzás, ők a hangszín szabályozóval igazítják a nekik tetszőre a hangzást. Leginkább kiemelik a magas és mély hangokat (mert az "dögös"). Klasszikus zene hallgatásakor ez abszolút tönkreteszi a hangzást.
A képnél is hasonló a helyzet, de itt léteznek, illetve elfogadottak és elterjedtek sztenderd mérési/kalibrálási eljárások, ezekhez eszközök és szoftverek. A cél ugyanaz: azt a képet látni, amelyet a rendező akart láttatni. Vannak filmek, ahol a kép megjelíntésének kifejezetten nagy súlya van (pl. a "Visszatérő" című film), szinte egy másik filmet nézel, ha a kép beállítások szélsőségesen eltérnek a kalibrálttól.
Stúdióban rögzített televíziós vetélkedők nézésekor ennek sokkal kisebb a jelentősége, ráadásul a TV adás sugárzásánál is torzulhat a kép. Amennyiben viszont pl. BD forrásból nézel nagy képet (és érdekel, hogy a rendező mit szeretett volna neked mutatni), akkor jön el az ideje a kalibrálásnak, melyet egy LCD TV esetében egyszer kell csak elvégezni.Szerk: az a szerencse, hogy a mai TV-k legnagyobb része 10-15 e Ft-ért annyira színhelyesre kalibrálható, hogy az emberi szem nem veszi észre az eltérést a sztenderdhez képest.
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Janaboy
veterán
Az idozitoket nem lehet vhogy gyorsabban indithatova tenni?
Ratenni egy gyorsmenure vagy kipinelni a home elejere?
755c.
Janaboy
-
titán
válasz superg #29574 üzenetére
2.De ha valaki tagadja hogy létezik helyes(szabványos)beállítás,"mert mindenkinek más az ízlése"ezt nyomja állandóan,na ez ami már idegesítő
Remelem ezt nem nekem szantad, mert en sosem allitottam ilyet. Letezik szabvanyos beallitas, kalibralt kep ezt senki sem vitatja szerintem. Azonban azt kijelenteni, hogy az neked jo lesz, az szimpla mellebeszeles. Ahogy az is, hogy csak az a jo beallitas es azt kell nezned.
superg Nem veszem magamra es azt sem ertem, hogy ez honnan jott elo, mert ilyet tolem nem olvastal soha.
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
válasz blakey #29571 üzenetére
Pont ezt próbálom én is kifejezni
1.Ha valaki elfogadja hogy van egy helyes(szabvány) megjelenítés de ő azt mondja hogy etttől szeret eltérni,lelke rajta.
2.De ha valaki tagadja hogy létezik helyes(szabványos)beállítás,"mert mindenkinek más az ízlése"ezt nyomja állandóan,na ez ami már idegesítő
Lauda:megértettem a mondandód annyira nem bonyolult az,Nekem meg a fenti a véleményem remélem ezt meg te érted meg(#29573) hegylako01 Nekem távtartónak tünik,(én annak hívom)
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz blakey #29571 üzenetére
Az, hogy valakinek nem tetszik a kalibrált kép az rendben van ettől még el kéne fogadni, hogy a kalibráció során létrehozott képi világ van legközelebb a valósághoz.
Egyetertek, biztosan az all a legkozelebb a valosaghoz.
a megfelelő képminőséghez.
Megfelelo kinek? Nekem, neked, a szomszednak?
-
blakey
titán
A kalibrálás lényege, hogy a megjelenítő megfeleljen egy szabványnak, tehát kell a 0 pont ami a tökéletes képet alkotja, ettől bármilyen irányba eltérő beállítás már nem valósághű, ezt kéne megérteni. A kalibrálás nem szubjektív, az egy fix értéket eredményez. Mindegyik megjelenítőt érdemes kalibrálni, sokkal jobb lesz a kép, ahol nem ott más gondok lehetnek, kalibrálás után a kép nem fakó és nem is túl színes, bele kell simuljon a környezetbe.
Az, hogy valakinek nem tetszik a kalibrált kép az rendben van ettől még el kéne fogadni, hogy a kalibráció során létrehozott képi világ van legközelebb a valósághoz.
Szóval, mindenki úgy használja ahogy szeretné de ne kérdőjelezze meg a kalibráció szükségességét a megfelelő képminőséghez.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
titán
válasz superg #29568 üzenetére
Pedig ahany ember annyifele izles, latas. Szakmai dolog az, hogy milyen panel van a tv-ben, hany hz-en frissit stb, a hogy allitsuk be a tevenket mar izles kerdese. Szerintem az a durva, hogy itt bizonyos emberek probaljak a sajat beallitasaikat, izlesuket masokra raeroltetni. Egy fotoszerkesztonek nyilvan egy kalibralt monitoron kell dolgoznia. Hogy en otthon hogyan allitom be a tv-met az teljesen szubjektiv. Ha en a pirosat szeretem es csutkara felnyomom a menuben es ugy nezem a visszaterot, mar bocsanat de az csak es kizarolag az en dolgom, viszont nem irom masoknak, hogy nyomjak fel csutkara a pirosat, mert az ugy a jo. Ha ti nem latjatok a kulonbseget es nem vagytok kepesek felfogni azt, hogy ahany ember annyifele, az a ti bajotok. Ha zavar amiket irok siman ugord at.
En csak megirom, hogy en hogy hasznalom es majd eldonti a user, hogy neki az jo-e. Nem irom, hogy az a jo. Nekem is irtak mar tobben, hogy a motionflow-t mire kell allitani, mert az ugy jo. Kiprobaltam, nekem nem jo, csak ha ki van kapcsolva. De ezen nincs mit tovabb ragozni, ha eddig nem ertetted meg ezutan sem fogod.
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
Ez a "mindenkinek más tetszik" hozzáállás a te esetedben azért baromi zavaró mert annyira agresszíven,ész nélkül nyomod,hogy úgy jön le mintha nem is létezne szabvány,nem is lenne szükség rá.Ez egy állítólagos szakmai topikban pedig baromi idegesítő.Ennél többet nem tudok/akarok erről mondani.
(#29566) Gsx-rr Mozis példa annyiból nem volt szerencsés hogy ott is megvannak az technológiai hátrányok(#29565) PpenoO Nem lehet ezt bármelyik csavaboltban megkapni?,ha tudod a méreteket egyszerűnek tünik beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Valaki Pesten tudna egy ilyen csavarszettet kölcsönözni az ünnepekre? Ha csak eladó van az is jó.
-
krx21
nagyúr
A szakmai magyarázat amúgy az, hogy a speciális kontaszt javítás mindig az eredeti képhez, általában úgy nyúl hozzá, hogy megváltoztatja azt, a sötétet sötétebbé és a világosat világosabbá teszi. Ezen eljárás közben sok esetben részletek, árnyalatok vesznek el. Bár Sony-nál elég jól működik... Én speciel ennek tudatában sem kapcsoltam ki, hanem alacsony fokozaton hagytam, mert enyhe fokozaton még nem sokat rontott.
A sok képjavítok látványosabbá teszik a képet, de mindig az eredeti megjelenítés rovására és az eljárások unalmasan azonos képeket mutatnak... Mert péladául a nagy kontraszt is csak akkor kell, amenyiben tényleg olyan a tartalom, az eredeti képben.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz superg #29561 üzenetére
Ja, egy TV beállításához "30 éves hifis és 18 éves házimozis tapasztalatom alapján állítom ezt." tapasztalat szükséges. Na persze ezt konkrétan ki kell emelni mert ez így frankó. De hol van a "szakmai" magyarázat? Na itt van a probléma. Béci ezt a puskaport már többször elsütötte, de mindig híján maradtunk a "szakmai" magyarázattól.
-
BBéci
legenda
Jó nagy butaságot tanácsolsz, mert akinek nincs ebben gyakorlata, az képes a lehető legrosszabb elhelyezést, beállítást választani. 30 éves hifis és 18 éves házimozis tapasztalatom alapján állítom ezt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ha a TV fölé teszi, akkor fog külön életet élni. Szerintem egyértelműen fogalmaztam.
(#29554) K Norbi
A Sony oldalait nézve nekem az jött le, hogy pontosan úgy kell elhelyezni, ahogy Te elképzelted, Arra mondtam, hogy előre kellene húzni a polc széléig. De annak szükségességét a meghallgatás dönti el.[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
válasz PrinceHerceg #29553 üzenetére
Ha nem zavarnak az ezáltal okozott színtorzulások és egyéb hibák akkor nincs gond.
-
BBéci
legenda
válasz K Norbi #29550 üzenetére
Házimozi rendszer centersugárzója számára sem jó a kép feletti elhelyezés, de a szóban forgó soundbar direkt olyan kialakítású, hogy TV alatti felületre feküdjön.
Külön életet fog élni a kép és a hang.[ Szerkesztve ]
-
mola21
tag
Üdv!
Használtan melyik Sony a jobb vétel? Sony Bravia Kdl-42W705 89900Ft. vagy Sony Bravia Kdl42W650 95000Ft. -
demmer123
őstag
Ti használjátok film nézés közben a speciális kontrasztjavítást?
-
BBéci
legenda
válasz K Norbi #29539 üzenetére
A leírásban azt látom, csak 5 centi a magassága, nem fog takarni semmit. Ha egy mód van rá, ne tedd a TV fölé.
Mi bajod a TV falra szerelésével?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bioneyez
újonc
Sziasztok !
Egy ilyen TV-hez ha valakinek van valami jo konfigja mind filmekhez , mind jatek modhoz azt nagyon megkoszonnem. Illetve ha PS4 Pro-t rakotok akkor milyen beallitasokat erdemes megtenni TV oldalon?Koszi a valaszokat!
-
K Norbi
addikt
válasz K Norbi #29538 üzenetére
És ha csak tv felé felfúrom a projectort az úgy jó lenne? Falra nem akarom tenni a tv-t.
De a tv felé közvetlen is lehetne rakni, a tv nek konzol tartó csavarokba teszek 2 alu pálcát és az tartaná.
Másik végére projectort rögzíteni. Szóval a tv tartaná. Kivitelezhető ez is.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #46129152 #29534 üzenetére
De az bizony, angolul soundbar, magyarul hangrúd. Mi más lenne? Amin rajta áll a TV, az valóban sounddeck, de a képről ez nem derül ki, a szövegre nem emlékeztem. De a lényegen nem változtat.
(#29535) K Norbi
Nem kell felfelé néznie, különösen a hangprojektoroknak nem, mert azoknak eleve egy bizonyos, kikísérletezett szögben áll több hangszórójuk.
Nálad is a TV falra szerelése lenne a legjobb megoldás és akkor a hangrúd mehetne alá, szintén a falra. Ha a szekrényre teszed, akkor annak előtte lévő lapja befolyásolni, módosítani = rontani fogja a hangzást. Húzd előre a széléig![ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
Kicsúsztam már a szerkesztési időből.Olyan kérdésem lenne,hogy milyen kódolású 3D filmeket érdemes letölteni hozzá.A 3D.BluRay.Half-OU vagy a 3D.BluRay.Half-SBS-t?
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Mano66
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz #46129152 #29526 üzenetére
Teljesen jó, optimális helyen van a hangrúd.
(#29530) Airness23
Szerintem nem lesz gond a processzorral, birkózni a (PowerDVD) szoftverrel fogsz, de ne legyen igazam.
A BD25 legtöbb esetben tömörített, butított, ezért nem ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
Airness23
csendes tag
válasz hegylako01 #29524 üzenetére
Köszönöm, azert meglepődök, hogy ez nem csak marketing, hanem a gyakorlatban is működik. Már csak azon izgulok, hogy a core i3 proci az Acer Aspire S3ban megbirkózzon a 3D BD25 esetleg BD50 film lejátszásával.
-
ginola
addikt
Sziasztok
NX710-et érdemes W80X-re váltani? -
-
BBéci
legenda
válasz Quent1n #29513 üzenetére
Azt a két tévét sem egy napon, sem egy lapon nem lehet említeni, annyival jobb a Sony. Nem is értem, hogyan merülhet fel ez a kérdés?
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
LG 49LH630V vs Sony 43W755C közt vacilálok Ti melyiket vennétek? Eddig egy Samu UE37D5500 volt/van szolgálatba. Mindkét tv 180 körül van plusz garanciával, mert a 2 év elég kevés.
Ami a nagyobbak közül esetleg játszhatna az egy részben cetelemmel fizetett KDL50W805CBAEP ami 240 lenne plusz garanciával edigibe. Megéri ezt az ártöbbletet a nagyobb képátló szerintetek? 2-2,5 méterről lenne nézve maximum.
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
BBéci
legenda
-
Petykó78
tag
válasz ati888 #29499 üzenetére
A G20 után a W7-8as sorozat nem lesz zavaró. Én GT60-ről váltottam W8-ra, ami sokak szerint megbocsájthatatlan bűn, de teljesen rendben van. Szerintem az egyik, ha nem a legjobb fullhd LCD tv. Alapból egész színhelyes kép, kiváló kontrasztarány. Viszont a másik oldalon ott van a gyengébb mozgásmegjelenítés, felhősödés és (akit érint) a kis betekintési szög.
-
hegylako01
tag
válasz stewe780 #29500 üzenetére
Van 720p-ben de eléggé lagol a dolog.
1. A TV bemenetét állítsuk „képernyő –tükrözésre”
2. A laptop tálcáján kattintsunk az értesítések ikonra majd a kivetítésre.
3. A felugró ablakban válasszuk a „Csatlakozás vezeték nélküli megjelenítőeszközhöz”
4. A következő ablakban az „Egyéb típusú eszközök keresésére” kell kattintani
5. A következő ablakban az „Új eszköz beállítására” kell kattintanunk.
6. A kereső ablakban fel fog ugrani a Tvnk típusa, ha rá kattintunk, akkor megkezdődik a párosítás. Ez pár percet igénybe vehet!
7. A tv kiírja, hogy sikeres a csatlakozás -
JozsBiker
aktív tag
válasz headhunter #29501 üzenetére
Ej, de szuper lenne ez a lista ha még az is ott lenne, melyikben milyen panel van ...
-
JozsBiker
aktív tag
válasz Pokolika #29484 üzenetére
Elméletileg az Euronicsban is van 5k -ért ilyen Samsung szemüveg. De a gyakorlat sajnos más. Legalábbis ma Salgótarjánban néztem és felvilágosítottak, hogy nincs sok köze az oldalnak a valósághoz
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
válasz ati888 #29499 üzenetére
Aláírás...
vagy bővebben :
Ajánlott Sony TV-K 43", 50", 55"-nál!
Sony Bravia KDL-43W755C
Sony Bravia KDL-43W756C
Sony Bravia KDL-50W755C
Sony Bravia KDL-50W756C
Sony Bravia KDL-55W755C
Sony Bravia KDL-55W756C
Sony Bravia KDL-43W805C
Sony Bravia KDL-43W807C
Sony Bravia KDL-43W808C
Sony Bravia KDL-43W809C
Sony Bravia KDL-50W805C
Sony Bravia KDL-50W807C
Sony Bravia KDL-50W808C
Sony Bravia KDL-50W809C
Sony Bravia KDL-55W805C
Sony Bravia KDL-55W807C
Sony Bravia KDL-55W808C
Sony Bravia KDL-55W809C
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- AI a játékokban és azon túl
- CES 2025: Ellepték a horizontot az ASUS újgenerációs GeForce RTX VGA-i
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Politika
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.