- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
Minap néztem filmet, annyira megszokta szemem a feketét hogy már kevés.
Amit mondasz alsó felső sáv egyre világosodik kifele a szememnek.
Gondoltam is rá hogy meglátogatom az LG fan haveromat egy esti filmnézésre.
Most már jobban látnám mit hogy merre. Kontrasztot is tuti jobban kiszúrnám.Filmezni sötétbe szeretek, persze a pszicho thriller filmet inkább nem.
-
Joshi
titán
Ha a Pana híreknek csak a fele valósul meg, még akkor is nagy ugrás lesz IPS fronton.
-
dh66e
veterán
Egyszerűen csak nem ajánlott filmnézésre este.
A VA-nak is meg van a maga baja ezt azért mindig hozzátesszük ha valaki e felől kérdez.,A színtorzulás oldalról nézve.Ezzel szerintem többen együtt tudnak élni mert mondjuk szemből nézik a tévét szóval a számukra ez nem hiba.
Akit persze nem érdekel vagy színvak és a szürkét is feketének látja annak felesleges VA-t vennie,vagy ha csak a kanapá szélén kap helyet a családban.Ráadásul olcsóbban is kijön általában.(pl LG) -
hegylako01
tag
válasz
Gabesz1019 #30180 üzenetére
A "D" az évjáratot jelöli D=2016. 2015 ig ez a betű a sorozat szám végén volt KDL55W805CB.AEP.
KDL = TV
55 = méret
W = SMART
805 = Sorozat jelölés (ez lehetne tovább bontani)
C = év jelölés 2015
B = keret színének jelöléses
AEP = hova készült a tv ez az EU-s jelölés2016 tól: KDL43WD757SAEP:
KDL = TV
55 = méret
W = BASIC SMART
D = év jelölés 2016
757 = Sorozat jelölés (ez lehetne tovább bontani)
S = keret színének jelölése
AEP = hova készült a tv ez az EU-s jelölésRD- sima tv; WD - Smart de nem Android (csak youtube); XD - 4K; SD - 4K hajlított; ZD - 4K csúcs kategória.
A 2015-ös W- nek nincs megfelelője 2016-ban. Ezek a modellek tovább futottak nem jelent meg új Androidos FHD tv.
-
Joshi
titán
válasz
Gabesz1019 #30180 üzenetére
Jelölések:
2015
W=1080p végén C-vel (Androidos) A C jelöli a 2015-ös évet
X=2160p végén C-vel (Androidos) A C jelöli a 2015-ös évet
Itt még többségben VA panel volt.2016
WD=1080p a D átkerült a W mögé (Androidos) A D jelöli a 2016-os évet
SD=2160p a D átkerült az S mögé (Androidos) A D jelöli a 2016-os évet
XD=2160p a D átkerült a W mögé (Androidos) A D jelöli a 2016-os évet
Itt már sajnos többnyire áttértek IPS panelre.A 2014-es modellek B jelölésűek voltak, de olyat már tényleg nem lehet kapni. Illetve még annyit kell tudni, hogy vannak modellek amik Európában nincs forgalomba csak pl az USA-ban.
(#30181) ^Boss a gyenge kontrasztot nem lehet megszokni főleg akkor, ha valaki plazmáról vagy VA-ról váltott. Mondjuk úgy hogy téged nem zavar, de ha valaki vásárlás előtt áll annak inkább a VA panel van ajánlva.
-
Joshi
titán
válasz
Gabesz1019 #30177 üzenetére
Igen az jó lesz feltéve ha lehet még kapni jó áron. (legolcsóbb helyen is 180K, én egy 43"-os méretért annyit nem adnék az biztos).
(#30178) ^Boss nekem is IPS paneles van, de sötét szobában sötét jelenetnél gyakorlatilag nincs feketéje, inkább szürkéje van.
Egyébként minden szempontból teljesen jó, pl meccset nézni és úgy általában sportra tökéletes.
-
^Boss
őstag
nekem XD85 IPS-es 55"-ösöm van, és az IPS ellenére nagyon tetszik. nem tudom, miért vagytok ennyire ellene. napfényben amúgy sem szokás TV-zni, sötétben meg kiváló, nagyon szépek a színek. szobai villany sem igazán zavar be.
végül a 805B-t egy 49X8305C 4K-ra cserélik, slusszpoén..
-
Joshi
titán
válasz
Gabesz1019 #30175 üzenetére
Azért nem ajánlott mert IPS paneles, meg aztán én 4K-t minimum 50" méretben vennék.
-
Gabesz1019
senior tag
Köszönöm. Közbe nézelődtem még. Erről mi a véleményetek játékra? KD-43X8309C 4K
Ez a 4K még nagyon belépő szint? Későbbiekben ha lecserélném a PS4-et egy Pro-ra akkor ki tudnám használni a 4K adta lehetőségeket vagy ahhoz inkább egy komolyabb 4K-s TV kellene? Leginkább ezek az adatok számítanak a játéknál? Mozgás javítása: Motionflow XR 1000Hz, Panelfrissítési sebesség: 100 Hz A Full HD-s 43W807C-nél ez az adat 900Hz
-
hyperspace
őstag
Sziasztok,
Milyen külső HDD-t használtok a TV-hez (film, felvétel)? 55XD7005 TV-hez keresek merevlemezt.
-
hefa888
csendes tag
Szevasztok!
Kodi-ba szoktam néha napján használni a movieshark CC et de mostanában nem működik. Amióta kapott valami frissítést azóta nem akar megnyikkanni
Valakinek működik?
illetve a VLC-t hogy lehet használni TV-én? Mert hálózaton látja azokat a mappákat amik megvannak osztva, de mkv-t nem ismeri fel. Kodival igazából megvagyok elégedve de azért akarom fejleszteni a rendszert
-
Freezee
senior tag
-
Freezee
senior tag
Érdekes dologba futottam bele. Van egy NAS a hálózatra kötve oda ahova a TV-is van rakva. Régen más IP címen volt és a fényképeket még néztem is rajta párat. Azonban azóta semmit nem hoz be a TV róla. Csak kiírja hogy waiting olyan mintha keresne de 20 perc után leállítom mert olyan mintha leakadt volna. a felső menüben ott a NAS neve ráállva szeretném mondjuk a videókat látni de semmi. Meg lehet adni valahol hogy milyen IP címen van, vagy hogyan bírjam újra működésre? Sony 50w805b
-
Peddy789
őstag
Olvasom par napja a forumot, amugy az uj X-es 4ks szeriakkal mi a fo gond? csak az hogz aranyaiban dragabbak ? Vagy roszabb a kepminoseg is?
Amugy a kdl-50w805c mennziert jo vetel? 850€ mar jonak szamit vagy igazabol mindig ekoruli volt az ara?
Szerk: most nezem hogy az nagyobb 55w805c meg a Bravia KD-55XD7004 is
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
JozsBiker #30160 üzenetére
Szerintem neked DLNA megosztásos kérdésed van, amivel viszont ez a topik foglalkozik.
Ott kérdezz rá erre. -
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Otthoni hálózaton egy routerre kapcsolódik LAN –on a TV és egy Win7 –es gép. Azt szeretném megoldani, hogy a TV –n lehessen nézni a számítógép egy volume –ának alkönyvtáraiban levő képeket és videókat. A Kodi aktuális verzióját már feltettem, de a felkonfigurálásban elakadtam és nincs tapasztalatom, ezért azt szeretném kérdezni Tőletek mielőtt tovább küzdök, hogy ennek így elvileg ugye működnie kell ha rendesen beállítottam ? Köszi.
-
krx21
nagyúr
válasz
Pandimakaay #30141 üzenetére
Újra [link]
-
demmer123
őstag
válasz
Blaise #30153 üzenetére
Attól ha vesz az ember egy 50-60 ezres média lejátszót nem lesz szebb a filmek nem veszed észre a különbséget.
Tapasztalatból írom.Eddig mindig BD50/Bluray Remuxokat néztem tv beépített média lejátszóról.
Vettem régebben egy Popcorn Hour A-400 használtat.Ki próbáltam és semmi különbséget nem láttam kép minőségben és hangzás terén sem mint a be épített média lejátszóhoz képest.
-
Blaise
veterán
Érdekes és fura olvasni, hogy kvázi prémium Sony TV vásárlók közül mennyien küszködnek a beépített lejátszóval vagy alkalmazásokkal.
Szerintem a TV beépitett lejátszójával való filmnézés a legalja kategória minőségben, nincs rendes 24p, kadenciahelyes lejátszás, HD hangok dekódolása, 3D stb. Belépő szintü dobozokat már 10-20 ezerért lehet venni, ami a fentieket akadásmentesen tudja, 50-60 ezerért már felső-középkategóriás médialejátszók vannak képjavítással és sok más extra funkcióval. (Popcorn, HIMedia, Dune)
Persze ha valaki a csúcsszuper 4k TV-n 700megás X264 DVDRIP/BRRIP-eket néz az meg is érdemli..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pandimakaay #30151 üzenetére
Nem.
-
Pandimakaay
tag
Jaj mar nem kell az alszenteskedes, rengeteg eredeti filmem van... Legyen akkor szo egy felvett videorol... Lehet mondjuk a winchester gyorsasaga, adatatvitele is?
-
dh66e
veterán
válasz
Pandimakaay #30128 üzenetére
Szoftver frissítés általában a sony oldalán letölthető ha nem a legfrissebb van rajta,bár inkább a forrás minősége ami ilyet okozhat megjelenítéskor egy ekkora kijelzőn.Laptop kijelzőn (ami mekkora is?) nem veszed észre annyira ezeket a tömörítési hibákat.Persze ez csak az én véleményem akár még tv szoftverhiba is lehet.
-
air
nagyúr
válasz
Pandimakaay #30141 üzenetére
Tisztelettel, nem kell 5 óra elteltével megismételni a hozzászólásod, mert ez szabályellenes.
Mint ahogyan a kérdésed témája is erősen súrolja a legalitás határát.
Erre utalt is a kolléga a válaszában.
Nincs itt semmi trollkodás. -
Pandimakaay
tag
Tisztelettel kerdezem meg ujra, es aki csak trollkodni jon ide keressen masik forumot... Eddig meg mas forumtemakban mindig tudtak segiteni, mitol lehet, hogy kulso winchesterrol nezve a filmet, sotetebb jeleneteknel, szellemkepes a kep, mintha rossz lenne kodek ha pl laptopon jatszanam le.
-
rolidoki
újonc
Sziasztok!
Sony KD55 X85C TV-men szeretnék külső merev lemezről USB csatlakozással 3D filmet lejátszani sikertelenül. Saját media lejátszó meg sem nyitja az MKV filet, míg a VLC igen, de ebben nem találtam 3d megjelenítést, míg a KODI-ban hiába állítom egymás mellett vagy fölött verziókban, csak duplán nézem a képet, nem generálja a 3D megjelenítést. A TV menüjében a megjelenítés beállításnál nem tudom USB bemenetre beállítani a 3D megjelenítést, csak HDMI-nél. A távirányítómon nincs 3D gomb, mint a haverom tavalyi verziós W szériás TV-jén.
Tudtok segíteni abban, hogy USb csatlakozással tudjam lejátszani a hőn áhított MadMaxemet és ne kelljen medialejátszót vásárolnom, hogy HDMI-vel csatlakozzak a TV-mre?
Köszönök minden segítséget
!
R
-
doczens
csendes tag
Üdv. Szerintetek 190e forintért jó ár volt egy 55w805b -ért? 2 év garanciával.
-
air
nagyúr
Mi lett a hsz-emmel, és a következővel?
Miért kellett moderálni, ha a virágboltost nem? -
demmer123
őstag
Szerintetek ha vennék a Sony Bravia KDL-50W805C tv-hez egy Sony HT-CT80 2.1 hang projektort nagy előre lépés lenne hangzás terén?Gyári hangszóróknál jobb lenne sokkal a hangzás?
Leginkább BD/Remux filmekre lenne használva adásokra nem.
-
krx21
nagyúr
válasz
Készíts róla fotót...
-
Tegla80
addikt
válasz
Jobb minosegben kellene beszerezned a viragboltbol az arut.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, van egy r47 40" os sony led tv m. Tudtok e megoldást arra, hogy ha külső winyorol filmezünk sokszor úgy elmosódnak a jelenetek, nem teljesen úgy pixelesre, csak mintha vmi ködös lenne, az a baj nem tudom rendesen leírni, de leginkább mikor sötét jelenet van akkor jobban észrevehető
van rá vmi szoftverfrissítás megoldás? ha tv ben nézünk vmi adást teljesen jó minden azért gondolom vmi kodek lehet. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
válasz
Gabesz1019 #30126 üzenetére
43W807C
-
Gabesz1019
senior tag
Sziasztok!
Játékra melyik SONY Tv-t ajánlanátok? 40"-ba gondolkodok. PS4-et kötném rá. A keret 160-170e Ft lenne.
-
demmer123
őstag
Valaki tudna esetleg itt válaszolni a kérdéseimre?
-
pw12345
aktív tag
válasz
Mano66 #30065 üzenetére
Az Euronicsnál pont semmit nem jelent a készletinfó az oldalukon, fáztam már rá a kiírásra, odamentem, köszönőviszonyban nem volt, ami ki volt rakva, és, ami volt az sem volt elvihető (röhej), ezen felül az itteniben sudribunkó a személyzet. Állítólag a garancia igényekért is meg kell küzdeni. Arra is célszerű figyelni, hogy ne bontott, visszacsomagolt: élettartam csökkent, kókányolt terméket sózzanak az emberre, Tescoban, MM-ben fokozottan érdemes erre ügyelni, on-line rendelésnél előre megfenyítem őket, ha bontottat küldenek át sem veszem.
-
LógaGéza
veterán
válasz
DoItYourself #30116 üzenetére
Melyik verziójú Kodit raktad fel?
-
^Boss
őstag
pozitív tapasztalat a Sony-val.
Van egy KDL-50W805B tv-m, aminek a panelje vezérléshibás lett, 2.5 éves korában. 2 év gari volt rá. a tünet az, hogy az kép alsó 15%-os csíkjában más lett a szín, látszik egyfajta hálósodás.
1 héttel azután, hogy képet küldve megbeszéltük a hibát, és hogy továbbküldik a Sony felé a reklamációmat jelentkeztek is ma, január 2-ám (!), hogy kicserélik az egész TV-t és a garancia is újraindul majd.Bizalmam jeléül egy XD85-ös 4K TV-vel bővítetem a palettát (esedékes volt egy 2. TV amúgyis, de így az eredeti tervek helyett végül egy 55"-os TV jött, nem egy kisebb 2. számú a 805B mögé.)
respect a cégnek.
-
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
a 755C tv támogatja a 3TB hdd-ket?
Köszi
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DoItYourself #30111 üzenetére
Mivel alapvetően 3D egy lemezen megtalálható formátum, érthető okokból nem akarják megoldani, hogy lemez nélkül le tudd játszani a TV-n, mivel az warezt támogatná.
-
Joshi
titán
válasz
-
LógaGéza
veterán
válasz
Nincs, csak HalfSBS - HalfOU-t tud kiadni magából, de normális Framepacked-el ne is próbálkozz - egyszerűen a SoC nem viszi, vagy csak nincs rá megírva program
Ha normális 3D kell, akkor csak külső lejátszó. -
DoItYourself
addikt
válasz
LógaGéza #30023 üzenetére
Van esetleg még valami tévére telepíthető lejátszó app vagy bármi egyéb, ami érdekes lehet 3D lejátszás ügyben? Archos, SPMC, Kodi 16.1, MX Player, saját "Videos" app, ezeken már túl vagyok. A külső lejátszós megoldásokat ismerem, most olyat keresek, ami a tévére telepíthető.
#30044 SipiBcs: jó látni, hogy a Kodi-n kívül is van élet, de sajnos a passthrough-val gondok voltak.
#30045 és #30060: fejlemény: kért egy új tévét, de ugyanazt csinálja mint az előző.
-
Imi1981
veterán
válasz
norrberth #30109 üzenetére
Én nem értem ezt az ips fan meg va fan dolgokat . Én nem va fan vagyok de őszintén az ips borzalmas sötét jeleneteknél és sötétített szobában nézve . Aki ez nem látja az vak vagy annyira ips fan hogy nem hajlandó elismerni .Sokan azt írják nem sötétben filmezik,akkor este felkapcsolja a villany filmnézés közben ?És azt se tudom elképzelni, hogy a gyenge fekete/kontraszt nem zavar bárkit is hisz nagyon zavaró ! Mondom nekem még a va paneles tévém kontrasztja is zavar ( igaz nem sony tv hanem samsung 48 h6400 de a va panel miatt írok róla ).Bár azt észrevettem hogy haver Samsung UE40F6650 va paneles tévéjen bizony jóval mélyebb a fekete és a sötét részeknél a színmegjelenítés is jobb mint az enyémen de jóval drágább(240 ezer ft volt 3 éve ) volt mint az enyém pedig csak 40 colos . Őszintén rohadtul irigykedek is rá mert nagyon tetszik ! Még két va panel közti különbség is rengeteget számít az összhatásban . És mégis rengetegen vesznek ips paneles tévéket pedig sokan tisztában vannak azzal hogy gyenge a feketéje és ezáltal a kontraszt ! Nekem ez nagyon fura ,én komolyan tuti eladtam volna ha ips -t vettem volna mert nem néztem volna utána a dolgoknak.Én nem bírnám elviselni . Na nem offolok többet csak jó volt leírni
.
-
-
Imi1981
veterán
Nagyon egyet értek veled!
Nemrég láttam munkatársam LG (ips) tévéjét nagyjából besötétítve (nem tök sötét volt) de szörnyű volt ! Itt lehet azt mondani hogy ne a feketét nézzem meg ilyen dumák de egyszerűen annyira gyenge a kontraszt esti sötétebb körülmények közt ,hogy szinte minden élvezet elvész. Én nagyon örülök hogy va panel mellett döntöttem ( még ennek a kontrasztját is kicsit kevésnek érzem crt után ) mert ha egy ips kijelzős tévét este megláttam volna sírva fakadtam volna tuti! Persze akinek fontosabb a betekintési szög szíve joga de szerintem nem éri meg emiatt ips-t választani. -
krx21
nagyúr
válasz
Balázs0916 #30103 üzenetére
A fekete szintben, tehát a kontrasztban lényegesen jobb a VA panel. Az IPS-nek viszont a betekintési szöge általában jobb... Én azt mondom a kontraszt az fontosabb szempont az általános képminőségben...
-
Köszi a választ!
Íveltet semmikép se szeretnék, nem is tetszik és ha többen ülünk elé, akkor inkább hátrány az ív szerintem.
Az XD 93 az jóval drágább sajna.Nehéz döntés. Panaban van 3D, de azt sose használnám. Tehát az nem előny. De ha annyival jobb a VA panel mint az IPS, akkor a Pana felé libben a mérleg.
-
-
krx21
nagyúr
válasz
Balázs0916 #30098 üzenetére
Ennél a párosnál van egy 3-4x-es kontraszt előny a Panasonicnál. Ugyanis a megnevezett Sony TV IPS paneles, míg a Panasonic VA panelt használ... Ez mindenképpen fontos szempont.
A Sony-ból az SD85 a VA paneles illetve a XD93... Amennyiben tetszik neked az enyhén ívelt kialakítás tekintsd meg az SD85-öt... Amiben csak gyengébb mint mondjuk az XD93 az a helyi fényerő tompitás hiánya, de mivel az XD93-nak is csak 16zónája van, ezért ezt inkább érdemes kikapcsolni... No meg fény erőben több az XD93..
Új hozzászólás Aktív témák
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- PS Plus előfizetések
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- ASUS 18W USB ADAPTER
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR