- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
hegylako01
üzenetére
És ez homogénebb kijelzőt eredményez? Gondolom ezért változtattak rajta, mert a vertikális diffúzor rövidebb ezért talán jobb eredmény érhető el? Vagy?
-
Tegla80
addikt
-
junior11
veterán
Sony 65XE9305 test [link]
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Nagy megelégedéssel használunk a családban egy sony 55w756c modell-t. Szeretnék hasonló méretben legalább ilyen képminőséggel új modellt venni. Kérdésem, hogy minőségben hol lenne a következő lépcső? Elsősorban képmegjelenítés minősége számít.
-
FlDutchman
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Semmi sem fog történni, csak a Sony oldalán olvasgathatsz a dologról-oda dob... Én már próbáltam többször a frissítést, de semmi eddig.
-
DoItYourself
addikt
Ajjaj, a kiemelt alkalmazásoknál megjelent egy boríték "TV software update" felirattal, de nem merek rányomni.

W80C -
dancsuri
veterán
válasz
Peat76
üzenetére
milyen gyakran van frissítés? ez november 7.-ei
az én frissítésem november 30.-ai és az már 6.0.1 rendszerrel van + tegnap frissült (szinte) az összes gyári alkalmazás (KD-55XD7005)
-
Ijk
nagyúr
Mikor szokott az új széria előtti utolsó raktársöprés megtörténni? 65XD9305 érdekelne, de a lehető legkedvezményesebb áron.
-
Nayrobi
őstag
válasz
Peat76
üzenetére
Dettó ugyanez a tv van nekem is. Home gomb, második sor, első ikon a Netflix mellett. Ott írja hogy jött új os, de csak egy link a sony oldalára ami mutatja hogy kell frissíteni, ha bemegyek a beállításokba és rányomok a rendszerfrissítésekre, akkor még azt írja, hogy a legújabb van fent.
-
DUB Inc.
aktív tag
Sziasztok,
Frissített már valaki?
-
tvgo nem engedélyezett külső megjelenítőn (vagy hogy írjam,remélem érthető)
-
Peat76
őstag
2015-ös 4K tv, KD55X8509C a gyári videó lejátszó miért húzza szét a képet? Nem tartja meg az eredeti képarányt. Más típusoknál is tapasztalható?
-
Balázzs
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki Sony CMU-BR100 webkamerát? 50kdl829b-hez nézem, csak érdekelne, hogy milyenek a tapasztalatok vele.
köszi
B.
-
enterember
csendes tag
válasz
Gsx-rr
üzenetére
Szia,
Nem tudom pontosan, hogy a natívval mire gondolsz, de a store-ból letölthető és tűrhetően működik - sajnos sikerült már fekete képernyőre futnom vele, akkor egy kilépés vagy másik applikációra váltás-visszaváltás megoldja. Ha egy csatornát nézel akkor stabil, nem akad, és az élőhöz képest kb. 15-20mp hátrányban vagy.
TVgo-t nem találtam a store-ban...
Üdv.
E. -
Gsx-rr
veterán
válasz
enterember
üzenetére
Teleno MyTv az nativ app?
TvGo app van Sony Tv-re?
-
Livius
őstag
válasz
dobost
üzenetére
És hol kell keresni ezt az újraindítást a Sony TV-nél? A végzettségem alapján nekem is szégyen, hogy nem tudom ezeket, de az a szörnyű, hogy még a manuálban se találtam semmi ilyeneket amiket kerestem már, pl még mindig azt se tudom, hogy egy USB-és PenDriveot, hogy tudom biztonságosan lecsatlakoztatni a tévéről, mielőtt kihúznám belőle.
-
salapp
addikt
válasz
salapp
üzenetére
Magában elmegy, mondjuk van rajta három durva felhő, de a lényeg, hogy most, hogy látom, milyen hihetetlen plasztikus, gyári cinema pro üzemmódban rendkívül természetes színvilágú, sötét részletekben is szuper az 55W809 képe, az LG-t már semmiképpen nem mondanám vele egy ligában levőnek. Egyszerűen egy gyengébb minőségi kategória.
Ha kellően világos (és emellett lehetőleg állókép vagy lassan mozgó téma) a megjelenített tartalom, még néha szépnek is tűnne, de amint sötétebb tartalmakhoz jutunk, előjön a számomra elfogadhatatlan "lcd-képi világ", illetve a mozgásmegjelenítése is idegesítő számomra. Árban meg nagyjából ugyanannyi volt az LG is, bár a pontos típusát most nem tudom, talán valami 750V a vége.
Tulajdonképpen én biztos túl kritikus vagyok, a legtöbb lcd tévére ráhánynék, az első, amin ledöbbentem, mit tud kihozni a technológiából, az ez az 55W809C.
Szóval lehet, hogy az átlag, lcd-hez szokott felhasználónak a véleményem túl erős, nem akartam a lelkedbe gázolni, főleg, hogy ez Sony topik. Sorry-sorry. -
dobost
senior tag
válasz
dobost
üzenetére
Annak ellenére, hogy otthonosan mozgok a műszaki világban a szakmámból is kifolyóan - mérnök infós - látszik, hogy mennyire nem mélyültem el az okos TVk világában.

Ma megtudtam, hogy van a TV-n újraindítás funkció. (Kb 2 hete van meg... mondjuk jórészt a feleségem használja...) Amikor megnyomom azt a mágikus kikapcs gombot a távirányítón, akkor nem kapcsol ki teljesen, így néha elkél egy újraindítás.Na amiért leírom mindezt: megtettem az újraindítást és mintha tényleg gyorsabb lenne az EPG és a csatornaváltás is.

-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Kikapcsoltam a Kodiban az AC3 transcoding-ot, így is szólnak a 640-es AC3 fájlok.
Ezeket próbáltam: Amaze, Ghost in the Shell (2017) Trailer 1 -
dobost
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Szia!
Lehet a verzióban lesz a különbség, nekem 17es kúszott fel a Play-ből.Az általad linkelt fórumban viszont megvan a megoldás, amit meg tudok erősíteni, most próbáltam ki:
For semi broken firmware, e.g. Android Sony TV, Philips TV, some others with AC3 640 issues:
PCM speakers: 2.0
Enable AC3
Enable AC3-Transcoding
and (!) Enable Sync Playback to Display. This is need to force transcoding even of native AC3 Input as that might be 640 kbit/s and the FW cannot use it."Enable Sync Playback to Display: Beállítások/Lejátszó/Videók részen be kell billenteni a Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz opciót.

Más: Buglista
Megerősítették, hogy a MarshMallow update-ben kijavították a problémát, mely a műsorújság bejövetelénél jelentkezett egy vibrálás/újratöltés keretében. Így már virul a fejem. Ha javítanak a csatornaváltás gyorsaságán egy kicsit illetve a médiakártyás probléma is megoldódik - bár ez lehet a UPC sara, délután kiderül, amikor végre 2 hét után megkapom a mediakártyámat - , akkor boldog leszek. -
Buckey
őstag
válasz
dobost
üzenetére
Na, azért erre kíváncsi leszek.

Ha tényleg megkapjuk és jó is lesz, akkor Samsung, LG elmehet a 3,14csába.
Azoknál csak az okostévé butítása folyik, ami alapból elég buta (Samsung böngésző mobilnézet, LG tetű lassú, akad, lefagy ebben a kategóriában, a képminőségről nem is beszélve)
Mondjuk a 808c-m sem egy szent, mert néha újra kell indítani, de szerintem a Kodi csinálja a cirkuszt (kifehéredik, nincs 5.1 hang pár bekapcsolás után, csak ha újraindítom, de a gyári is tökéletesen lejátszik mindent, egyszerű-letisztult). A T-Home HGW-ről kábelen kapott netet elfelejtette (újraindítás után jó volt egy darabig, de kb. 1 hónapja egy másik routerrel nem volt ilyen hiba) és a klasszikus, hogy az usb kikapcsolás után néha kap áramot és a külső HDD felpörög, akármit is csináltam (már nem használok ilyesmit, más megoldást választottam: [link] ).
Amúgy rendben van tv, a kép is gyönyörű, viszonylag gyors is. Ha ezeket javítják, akkor tökéletes tv lesz az én szememben, de amiket felsoroltam, annyira nem bosszant, mert legalább hamarabb jobb irányba terelték a fejlesztést, amit régebben is meg akartam valósítani.Na, és ha még az ígéret is beteljesül, hogy a 7-est is megkapjuk, akkor minden elismerésem a Sony-é!

-
DoItYourself
addikt
válasz
dobost
üzenetére
KDL55-W808C + Kodi 16.1-nél a köv. beállításokkal optikán nekem minden megy (AC3, DTS, TrueHD, DTS HD HRA, stb.), az erősítő egy Yamaha RXV-357. A hd hangsávoknál értelemszerűen csak a core sáv szól, a többinél az erősítő kijelzi. Leírom kb. az összes beállítást, aminek lehet hozzá köze, ha van olyan ami nem ide tartozik, majd szól vki.

Android hang beállítások
Hangszóró: audiorendszer
Digitális hangkimenet: PCM
Speciális beállítások / Gyakori / Digitális hangkimenet hangereje: Max.
Speciális beállítások / Bemenettel összefüggő / Dolby Dinamika tartomány: normál
Speciális beállítások / Bemenettel összefüggő / HE-AAC dinamika tartomány: normál
Clearaudio+: Ki
Hang üzemmód: normálKodi hang beállítások - Settings / System / Audio output
Number of channels: 2.0 (passthrough esetén ez nem sok vizet zavar)
Output configuration: Best match
Enable passthrough: yes
AC3 capable receiver: yes
AC3 transcoding: yes (lehet, hogy ezért szól nekem a 640-es AC3 is?)
DTS capable receiver: yesA 17-es Kodinál variáltak a passthrough kimeneten. Shitty build és egyéb részletek erre.
6-os Android: frissíts te először, aztután majd mi megbosszulunk.

-
dobost
senior tag
Jön végre az android 6 
P.S.: csak engem zavar a baromi lassú csatornaváltás? -> remélem itt eszközölnek majd valamit... -
blakey
titán
válasz
dobost
üzenetére
Próbáld meg a tv saját lejátszójával, MX Player-rel, stb. Nem biztos, hogy a Kodit jól be tudod állítani. A másik, hogy erősen ajánlott egy külső lejátszó használata. Ugyan nekem csatlakoztatva van optikaival is a tv de egy külső lejátszóról kapott AC3 vagy DTS jelet simán továbbküld válogatás nélkül az erősítő írányába.
-
dobost
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Az megvolt, a TVben pedig már mindhárom módot nyomkodtam. (Automatikus1,2, PCM)
Érdekes, mert most valamelyik filmnél működik, valamelyik nem.
Az erősítő kijelzőjén eltűnik a PCM jel,így látszódik, h nem stereoban kapja, viszont nem ad ki egy hangot sem...
Mindkettőnél AC3 5.1es a hangcsatorna, annyi különbséggel, hogy az egyiknél 448as a bitráta, másiknál 640. -
dobost
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni Sony 43W805C Tvvel kapcsolatban, mert már nem tudom mit tegyek azon kívül, hogy beépítem a kijelzőbe a távirányítót.
Pár hét nézegetés után eldöntöttem, hogy eme remek képű TV-t vásárlom meg és eddig nem is nagyon volt problémám a csatornaváltás lassúsága mellett, amit meg lehet szokni, viszont most két olyan dolog van, amit nem tudok megoldani:
1. UPC mediacard-ot a modullal együtt áttettem a régi TVmből és bekapcsolás után azt írja ki, hogy nem tudja dekódolni a csatornát. Menet közben kihúzom-bedugom a modult és lám minden működik a következő kikapcsolás-bekapcsolásig. A hangolás menüben ilyenkor nem is látja a modult. (olvastam, hogy talán a modult távolról tudják frissíteni, úgyh úgyis holnap veszek egy új kártyát, mivel immár 2 TV van és megnézem az újjal is, ez meg maradna a régi Samumban)2. Ami jobban idegesít, hogy nem tudom sehogy se rávenni a TV-t, hogy az optikai kábellel összekötött Yamaha RX-V350es erősítőmön Dolby Digital jel jelenjen meg. Mindig stereo-ban kapja a TVtől. Már a Kodit is átállítottam 5.1es hangrenszerre, a TV-n is mindent nyomkodtam, de biztos van valami turpisság, amit nem tudok.

Tudtok segíteni a fenti problémákban?
Köszi!
Üdv,
Tamás -
gyeniko
őstag
-
dualcore
őstag
Aki esetleg most akar venni készüléket.
Kicsit én is beleszólok a 4K/ FHD "vitába".
Nekem otthol 2 készülék van, 1. 49X8505B- 2. 55w 809C
Mindkét készülék ua szolgáltatótól kapja a jelet, ill HDMI kábelen keresztül is egyforma jeleket kapnak, és meg kell mondjam, hogy az FHD tartalom is szebb a 4K javára. Igaz utóbbi triluminos de IPS.
Van olyan SD csatorna ami a 8505b- megviseli,de olyanokat nem nézünk. Az viszont a 809C-n sem valami híres.
A 4K tartalomról felesleges írni, mert szinte mind ilyen olyan konvertált mókusvakítás, de fotók szerekesztésére is nagyon jó. Sőt!!! -
dancsuri
veterán
-
salapp
addikt
válasz
Nayrobi
üzenetére
Az átlag felhasználó kis országunkban is olyan, hogy minden kell neki elsőre, totál fingja nincs a körülményekről.
Kellett neki a full hd, hazavitte, de spór volt, nem fizetett elő a hd adásokra, majd felháborodott, hogy a Berényi Miki feje csak egy paca.
Kellett neki a 3D, de "hát azt a rákosfejű kutya médiás eladó nem mondta, hogy ahhoz 3D bluray lejátszó is kell..."
Most meg kell neki a 4K, és megveszi a belépő 4K modellt, várja a csodát.Marketingesek meg ölelgetik egymást minden nap, hogy ezt is hogy rájuk gyógyítottuk.
-
GML
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Valahogy mégis releváns, hiszen ott csücsül a központi szalon is az 55-ös listában..

-
Nayrobi
őstag
válasz
dancsuri
üzenetére
Nem ezt írtam, hanem hogy aki azért vesz ilyen tv-t hogy 4k tartalmat nézzen (és nem azért, mert akciós volt a tescoban vagy sample videókat mutasson a rokonoknak), és mondjuk nincs gyors nete, de akar netflixet, az mondjuk rászán még pár ezret olyan mobilnetre akár, ami tudja a 25 megabitet. Vagy egyszerűen felmegy ncorera és letölti, ahhoz nem kell gyors net, csak végtelen türelem.
Nem ez volt az alap kérdés, hanem hogy van-e rá itthon is elérhető tartalom. Én azt írtam hogy igen, és erre hoztam példaként a netflixet és az amazont. Aztán ott van a másik oldal, hogy sokan vesznek 4k tévét és nem tudják, vagy nem akarják ezt kihasználni, de ez most éppen totál lényegtelen.
-
salapp
addikt
Barátomnál egy ilyet üzemeltünk be és én, eléggé lcd-kritikus plazmásként, nagyon-nagyon kellemesen meglepődtem a cinema pro üzemmódban, gyári beállításokkal általa nyújtott képminőségen.
Ha tényleg jót akarsz és megbízható forrásból, akkor ezzel sok bajod nem lesz.
Ha most kéne tévé, én is vennék magamnak, annyira korrekt, amit ad.
Még a digi digitális sd adásai is, amit sikerült becsiholni, egész jól néznek ki rajta, a hd youtube és hd csatornák szinte lemásznak a képernyőről.Ezerszer inkább ez a fhd tévé, mint egy 4-5-600ezres sony 4K tévé, ha az elérhető tartalmakról és az általános képminőségről van szó.
Sajnos sztem nemsokára kifut és utána már semmi nem lesz a Sony háza táján, ami akárcsak megközelítőleg is jó ár/minőség arányban lesz. -
dancsuri
veterán
válasz
Nayrobi
üzenetére
látom azért jártas vagy kicsiny országunkban, és rögtön párhuzamot vonsz aközött, hogy aki 4K-s tévét vesz annak gyors netje is van! erre inkább nem mondok semmit. másfelől meg az alap kérdés az volt, hogy van-e létjogosultsága a 4K-s tévéknek? szerintem nincs (bár nekünk is ilyen van)
-
dh66e
veterán
A netflixen 4k-ra felkonvertált anyagok vannak.
-
Nayrobi
őstag
válasz
dancsuri
üzenetére
Én hogy oldom meg? Sehogy. Nem nekem kell megoldanom. Én csak arra válaszoltam, hogy nincs elérhető 4k tartalom streaming szolgáltatóknál. Pedig van. Nyilván akinek szar a nete, annak ez nem opció. A netflix azt írja, hogy 25 megabites net kell a 4k tartalomhoz, ez azért sokaknak megvan, főleg aki képes és költ is egy jobb 4k/hdr tvre. Mert gondolom nem azért vesz ilyen tv-t, hogy azt a kb 10 megjelent uhd bd filmet nézze rajta folyamatosan.
-
air
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
60Hz, IPS, belépő 4K.
Jobban jársz egy W70C vagy W80C FullHD-vel. -
sakal83
addikt
Sziasztok
A SONY KD-55XD7005 lennének a következő kérdéseim:
- valós 100Hz-es?
- Milyen panel (ips vagy VA)
- hogy áll az SD adásokkal?
- képminősége milyen?Köszi
-
smiti
veterán
Sziasztok!
MM Nagyképű ajánlatában van most két Sony TV ami felkeltette a figyelmemet:
SONY KDL-49WD757SAEP 184499 Ft ( 204999 )
SONY KD-49XD7005BAEP 195499 Ft ( 229999 )Zárójelben a nem akciós árak vannak. Érdemes valamelyikkel foglalkozni, vagy maradjunk ennél olcsóbb árkategóriában valami LG vagy Samsung modellnél ?
Sok fullhd tartalmat nézek, legfőképpen házimozi erősítőn keresztül így a hangja van az utolsó sorban.
Az UHD-nak nagyon csapnivaló a minősége SD adások esetén, vagy még nézhető kategória?
-
-
Nayrobi
őstag
Na ezt nem tudom pontosan megszámolni, de az utóbbi pár évben készült saját gyártású sorozatok és filmek szinte mind 4K-ban vannak fent, meg ezen kívül is van elég sok. Saccra a 4K tartalom az olyan 120+, a 4K+HDR kábé egy-két tucat.
Ha azt nézzük, hogy havi 12 euro, amit négy felé szét lehet dobni az acc megosztásával, akkor az az ezres nem sok. Mondjuk én nem osztottam még meg senkivel, de a lehetőség megvan és szerintem még így is megéri, tekintve hogy egy uhd bd ára kb 10 rugó.
-
enterember
csendes tag
válasz
greggorius
üzenetére
Szia,
Én egy pár napja nyúzok egy ilyet, tehát a leírtakat ilyen szempontból is nézd!
Egy hat éves 40 colos Samsung FHD-ról váltottam (félokos, mert van benne smart funkció, de nem teljeskörű (pl. nem lehet vele netezni)), mert egyrészt már elegem volt a sok kiegészítő használatából (Raspberry - főleg Kodira, Chromecast), a kevés telepíthető applikáció lehetősége, netezés hiánya, és úgy éreztük párommal, hogy egy nagyobb képátmérőt is elbírna a szoba.
- Mint ahogy itt sokan írták, a 49" az nem nagy ha mondjuk 3 méterről nézed. Ez tényleg így van.
- Nagyon szép a TV külsőre, ez az alig 1 centis káva nagyon megdobja.
- Az X1-es prociról azt mondták, hogy nagyon szépen tud felskálázni, , a nick jr. az egyik legvacakabb minőségű csatorna, de amit csinál vele az szerintem fantasztikus. (Azért azt tegyük hozzá, hogy 1-2 órát biztos eltöltöttem a színek, kontraszt, stb. állítgatásával, de szerintem ezzel mindenki így van) (meg azt is, hogy ha nincs bekapcsolva a képjavítás, akkor még a HD adás is láthatóan zajos) Képjavítással azonban a normális minőségű SD adás már abszolút nézhető, a HD pedig kimondottan szép!
- a Kodi nagyon szépen fut rajta, van összehasonlítása alapom a RPi 3-hoz képest
- telenor MyTv - ugye a Spíler - jól fut és kimondottan szép a kép, akadásmentes
- csatornaszerkesztés PC-n szerintem nagyon nagy featureSajnos még nem volt szerencsém egy Bluray-t vagy valami komolyabb minőségű filmanyagot megtekinteni, tehát erről nem tudok nyilatkozni.
- Ami nem tetszik az a hangja. Állítottam már rajta mindent, van rajta hangszínszabályzó is, de nagyon "nyers" perszr lehet csak nem találtam még meg a megfelelő beállítást.
- A másik a távirányító, szerintem nagyon mélyen kell nyomni a nyilakat ha navigálsz, kissé nehézkes a használata.Összességében eddig jó választásnak érzem!
Remélem tudtam segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Villanyszerelés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- PlayStation 5
- Torrent meghívó kunyeráló
- Assetto Corsa Rally
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 64GB, 2TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Samsung Galaxy S20 FE / 6/128Gb / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple MacBook Air 13" M3 (2024) 16GB / 256GB asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, úgyhogy biztosan nem állíthatom, de azért jókat mondott az XE93-ról.
Azt írják - ami már elhangzott itt - február 22-től nőnapig fog frissülni, akinek be van kapcsolva az automata keresés.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)