Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nos mondanék pár dolgot: Megszakító kalapács szokott beégni, évente érdemes cserélni, ha sokat jársz vele. Emellett a kondenzátort is érdemes cserélni, annak kiszáradása is okozhat gondot.Emellett gyertya probléma is lehet. Mivel hidegen nehezen indul, így a gyújtást oldalt(azaz amiket leírtam) ellenőrizd le. Ha ez megvan, akkor be kell állítani a gyújtást, Mesebeli vándor-ra keress rá, leírja a pontos menetét.
-
Vazallus
tag
-
perge666
veterán
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Heló.
Tegnap este volt itt ismerős aki lehozta a motort,hozott egy plusz karburátort,arról át tudom tenni a szivatóhoz az alkatrészeket,bovdenem meg szerintem van itthon,már csak egy szivató kar kell hozzá.
A berúgókart megpróbálom felrakni ékeléssel.
A kipufogó rezor,ezt szét nem tudom szedni sajnos.Na meg mostmár az enyém minden hibájával együtt,odaadtam érte a légpuskámat.

-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Igen sajnos.

Ma meg azt vettem észre hogy a szivatóbovdenem meg van szakadva,és mostmár kicsit nehezen jár,holnap veszek újat,azzal csak nem lesz probléma.
Meg azt hittem hogy a lámpakapcsolóval van gond,mert csak távolsági fényszóróval világít,de szétszedtem,a vezetékeket frissítettem,és a tompított továbbra sem világít.
Létezhet hogy csak az égett ki?? -
-
DeNOx
tag
válasz
üzenetére
Nos leszedtem ma a hengert, a dugattyú és a hengerpersely szép, szinte teljesen karcmentes. A gyűrűk is teljesen épek és a helyükön voltak. De most olyan gondom van, hogy amint visszaszereltem a hengert és berúgtam, csúnya csilingelő hangja lett. Azonnal le is állítottam a motort és leszereltem a hengert újból, hogy átnézzem nem-e én raktam össze szarul esetleg a gyűrűket, de a stiftnél volt ahogy annak lennie kell. Ez ilyenkor természetes
Nem mertem azóta beindítani gondoltam inkább kérdezek előtte. Van valami extra dolog amire figyelni kell az összerakásnál? A gyűrűk a stiften vannak, a dugattyút és a hengerpersely falát beolajoztam előtte kicsit, a dugattyú és a motorblokk közé behelyezéskor tettem egy laposvasat ami pont befért, hogy tutira merőleges legyen a hengerre mikor ráteszem (persze ezt kihúztam miután ráhúztam a hengert a dugattyúra
). Nem értem mi lehet a baj. -
DeNOx
tag
válasz
üzenetére
Köszönöm!
Hát remélem megúszom, de szeretném ha megbízható lenne a motor, meg ne is nézzen már ki úgy mint egy kupac...
Még a dugattyús hiba előtt vettem hozzá egy jó pár alkatrészt, pl.: kilométeróra, csomagtartó, tömítésszett (klingerit) , gumi harmónika meg sok más egyéb apróság. Ezek még mind felszerelésre várnak, de valószínűleg majd csak a szerelő után teszem fel őket. 
A karbin egyébként a levegőállító csavart nektek mennyire könnyű állítani, illetve ki lehet-e szedni könnyedén?
Az enyémen mocskosul szorul kifele jövet, mert szét van cseszve a menet rajta, ráadásul a csavar feje is eléggé meg van már nyúzva, ezért gondoltam kicserélem, de tartok tőle hogy beleszakad, vagy csak szimplán annyira lesarkazza a csavarhúzó, hogy lehetetlen lesz kiszedni. Van esetleg erre valami megoldás? 16N1-11-es karbim van. -
DeNOx
tag
válasz
üzenetére
A hengerben volt a baj végül. A dugattyúról az egyik gyűrű lejött valahogy és ripityára tört. Tönkre vágta a dugattyút, de a hengerperselynek szerencsére nem lett nagyobb baja, a gyűrűnek viszont pár darabja behullhatott a főtengelyhez ezért elővigyázatosság képpen inkább rábízom egy öreg szakira, hogy foglalkozzon ezzel a problémával (neki van blokk széthúzó szerszáma) meg nézze át az egész motort és cseréljük amit cserélni kell. Köszönöm a válaszod.

-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Oké,délután elgurulok és megcsinálom neked is.

Múlt héten a felső tűgörgőt cseréltem le mert már nagyon csörgött nagy fordulaton,na az hamar ment mert azt már csináltam másik mocin.
Ha már így belendültem,lehet le is festem,mert a piros nem a kedvenc színem.
Tegnap rendeltem enduro üléshuzatot is,mert nem volt raktáron.Tényleg,valakinek nincs eladó km óra ami működik???
-
Astrasattila
tag
válasz
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, segítséged! Kulcskészlet spájzolva.
Van a közelemben 2 bolt is, ahol lehet venni alkatrészeket, de még nem voltam bent. Így nem tudom, hogy milyen minőségű alkatrészeket forgalmaznak, de majd érdeklődöm itteni motorosoktól. További széles utat kívánok mindenkinek! 
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Na nem beázás volt,hanem kicseréltük a kiskondit és a megszakítót és egyből jó lett,de volt hogy nem mindig indult be elsőre,meg az alapjárat nem volt egyenletes.
A szikra elég kicsi volt,átnéztünk mindent,és a pipánál a vezeték elég rossz állapotúnak tűnt,levágtunk belőle egy darabot,és most minden jónak tűnik.
Indul könnyen,megy is,sacc/kb 60-al száguld.
Jó ez a simson szerelgetés,itthon megcsinálgatjuk magunknak,mindig tökéletesítünk rajta kicsit,cimbinek is tetszik hogy mi magunk is tudjuk piszkálgatni.

Tényleg nem egy bonyolúlt szerkezet,de ha nagyon elállítgatjuk,akkor majd valami szaki segít.
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Na az a helyzet,hogy felhívott cimbi délután hogy második rúgásra beindúlt a motor,alapjárata is van neki,de ha gázt húz akkor megtorpan,meg kicsit szaggat.
Mondtam neki hogy hagyja még állni vagy 2 napig amíg felépülök,és megnézzük.
Nekem nagyon gyanús hogy az eső szivatott meg minket,és beázott valahol annak ellenére hogy szikra az volt!!
Már most 2 napja fedett helyen van.
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Igen volt gyertya csere is!!
A füst beállt egyenletesre,látszik hogy füstöl,de szerintem úgy ahogy kell.
Most nem értem mit írsz,mert sehogysem indul,nem hogy langyosan,de nem is röffen.Ha leszedem az oldaldeknit és rúgásnál szikrázik a megszakító,akkor a kondi a ludas??
Ez csak egy feltevés,még nem néztem! -
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Gyertyahézag beállítva,karbit addig tekergettük hogy most jónak tűnik!
1-2 rúgásra indult tegnap,elmentünk próbálgatni,kb 60-70km-t tettünk meg ,4-5 alkalommal megálltunk nézelődni és könnyen indult.
Váltóolajat is megnéztük,legalább 5-6 centtel több volt benne,a színe jó,nem fekete,nem szürke!
Már most fürgébben szedte a lábát,picit erősebb is lett,de végsebességre még mindig 55.Ma viszont munka után be akartuk rúgni az esőben,és mégcsak nem is röffent.

Lehetséges hogy valahol beázott???
Szikra van,karbit szétkaptuk,minden rendben.... -
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Na ez jó hír hogy a megszakítót is meg tudjuk ma oldani ha cimbi ráér!!
Gyertyahézag elég nagy volt,azt tegnap összébb ütöttük.
A megszakító indításnál láttam hogy szikrázott,utána nem igazán tűnt fel,megnézzük azt is,de valami miatt égett a megszakító........
Ezt a zavarszűrős dolgot nem vágom,de utánajárok.
Tegnap egy próbaút alkalmával hazafelé hirtelen elkezdett nagyon füstölni/fehér füst/ de kis idő múlva megint nem volt feltünő./lehet füstölt végig nagyon,és csak szélvédett helyen tűnt fel/Lehet rápróbálunk az alaplapra is,köszi a sok segítséget.

-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Értelek.
Akkor egyenlőre hagyom úgy ahogy van,amúgy is kocsival járok télen,csak a jobb idő miatt 3 napja vissza tértem a motorhoz,de szerintem jövőhéten megint kicsikázok.
Meg a mocival annyi hogy reggel elmegyek dolgozni,délután haza,este menyasszonyomhoz,és ha pihen egy kicsit akkor egyből könnyen indul.
Kár hogy nem a gyertya a ludas.
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Látom megoldod te a problémát.

Nekem olyat csinál mostanában hogy a meleg motort ha leállítom,nehezen indul be,van hogy csak tolásra indul.
Ez elvileg gyertya gond lesz vagy tévedek?
Most NGK bp6hs van benne kb.fél éve,előtte azt hiszem Brisk n15yc volt.
Isolator gyertya kapható még,vagy melyik a legjobb hozzá?A választ előre is köszönöm mérnökúr.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
üzenetére
Már nekem is lenne egy, ha nem 8 emeletes panelban laknék a város közepén, ahol 0 tárolási lehetőségem van

Meg az előző melóhelyre jó lett volna, oda egyénileg jártam be, autóval, 8 km-re, nade az új helyem 14 km-re van, és annál semmi sem olcsóbb, mint hogy oda céges mikrobusszal járunk ingyen.
Mondjuk azt is én vezetem többnyire.
Említett exkollégák viszont falun laknak, ott sokkal tarthatóbb egy motor. De igazából már nekik is inkább ("csak") hobbi és fanatizmus a dolog, mint praktikum.Én amúgy keveset motoroztam, azt is régebben, kb. 13-18 éves korom között a Mátrában, még fater 250-es Jawa-jával, de végülis aki azon megtanult, az nem esik kétségbe ha 13 év után ismét nyeregbe kell ülni.
Viszont engem éppen ezért nem a Simson hang hozott lázba, hanem ez: [link]
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
WoW ez elkèpesztô gyors volt.

Az oldaldekninél màr àllìtottam,de semmi javulàs.
Nyàron amikor felszereltem a 16N1-es karbit és jött beàllìtani a szerelô,akkor mondta hogy nem àrtana lecserélni az olajat,mert megnézte,de azòta csak hajtottam.
Most hidegbe meg nem a legjobb a kuplung,szòval àrtani nem àrt ha lecserélem,de milyet vegyek pontosan?? -
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Még a karbim is olyan mint volt,esélytelen........

Így járkálok vele napi szinten 10-15 km-t,majd ha megáll teljesen rendbe rakatom,de szerintem az se mostanában lesz.2 hete megállított a rendőr,és csak a jogsimat kérte el,meg szondát fujatott,meg kérdezte hogy saját e a moci.
Még én kérdeztem rá,hogy a motor papírjait adjam oda?
Kérdezte hogy nálam van e,meg hogy van e biztosítás rajta,de nem nézte meg. -
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Még csak tervezgetem hogy lecserélem elől-hátul a gumikat,mert a jelenlegi köpenyek még nem annyira kopottak,és csak picit van elöregedve,nem vészes.
Néztem tőlem 30km-re 16N3-as karburátort 3000ft-ért,elvileg csak annyi baja van hogy egy tömítés kell bele,de azt tutira kapok bármelyik motoros boltba nem úgy mint a binghez.

-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Értem.

Csak hidegindításnál ne lenne olyan magas az alapjárata.......van hogy úgy felbőg,de 1-2 perc alatt beáll ha nem nyúlok hozzá,de ezt már írtam.
A szivató csavarját úgy meghúztam hogy magától ott marad ahol akarom,így nem kell kitámasztani,sem rajta tartani az újjam.
-
törölt tag
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Szeretném is megtanulni,hidd el nekem,de amíg meg nem mutatja valaki,addig honnan tudjam hogy mikor jó?

Az a baj,hogy nem sok időm lesz a mostani hétvégén,meg hétköznap kizárt.....
Most tudok vele menni,indul egy rúgásra megint,csak hidegen magas az alapjárat ismét,és k.b.1 kilóméterig ha 1-2-be húzatnám,akkor rekedt hangja van,és nem húz,utána már jó!28 évesen még nem értem meg arra,hogy be tudjam állítani,meg tudjam szerelni a saját motoromat,ez szégyen szerinted?

-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Nem-nem,a szívócsonkról hiányzik az a gumigyűrű.
Erről és ugyanitt van is hozzá 90 ft-ért.
A szívócsonkot már leszedtem,viszem magammal,de a szivatóhoz ami kell,azt nem akarom leszerelni,kicsit körülményes,meg azt a szerelő tud hozzá csinálni ha nem olyat kapok,azt mondta.
Azért idegesít egy kicsit,mert nem igazán van időm a meló miatt járkálnom boltokba,de megpróbálom holnap beszerezni a dolgokat,vagy minél hamarabb!!Milyen pipát vettél,egyenes bakelitet,vagy hajlított műanyagot,esetleg valami speciálisat/NGK,vagy vízálló/?
-
perge666
veterán
-
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Azt még nem említettem egyszer sem hogy 60-as henger van rajta??

A súbertűt reggel próbáltam egyel bejjebb tenni,de erőtlen volt vele,és csak a legkintebbin hajlandó normálisan üzemelni.
Gondolkodok nagyon rajta hogy szerzek egy gyári 51-es karburátort hozzá,de nem nagyon akarok most költeni rá.
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Sajnos nincs kompresszorom,így kénytelen vagyok szétszedni.

A kipufogót azért gondoltam hogy leszedem,mert kb.2 hete el volt dugulva,és alig volt hangja,füst éppen hogy jött ki belőle,meg alig indult.
Nem tudtam mi a baja,míg egyik este látom hogy a kipufogó végéből kilóg valami olajos cucc,nagy nehezen ki tudtam húzni fogóval,és utána jó is lett a motor.
Nem tudom hogy az a műanyag hogy kerülhetett bele,olyan volt mint valami tipli.
Nem hinném hogy a kipufogóba tennének műanyagot,szerintem tesóm kisfia játszhatott..........
Ezért van tervbe hogy azt is lekapom. -
andree04
aktív tag
válasz
üzenetére
Megfogadom tanácsaidat,amúgy én is úgy gondoltam hogy elsőnek kap egy nagy generálást:kondi csere,kalapács felcsiszolás,új gyertya,karbi puszolás stb,ja a legnagyobb meglepetés a súbertűt a barom ráhegesztette a lemezre

De legalább több hegesztés nincs rajta
áldom is hogy nem nyúlt máshoz hozzá az előző tulaj. -
perge666
veterán
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Tyűha,akkor vannak elvárásaid..........

Amúgy teljesen igazad van.Én tutira nem tudok a simsonnak vetélytársat,nekem már volt néhány mocim,de sokkal drágább volt a fenntartásuk!
Oké hogy azok jobban mentek,a többségük,de többe voltak.
Ott van példának jelenlegi robogóm,szép és jó,de a homokba,vége,strapabíró is,de ha baja van,akkor zsebbe kell nyúlni.
A mostani tizen évesek már robogóval randalíroznak,vagy nem tudom minek nevezzem,az én időmbe még a simson volt a "menő".

-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Pedig szerintem a gumit nem szabad hanyagolni,ilyen kopottan eléggé veszélyes!

Este kipróbáltam a motort,meg most reggel,és a kuplungja mintha ki lenne cserélve olyan.
Írtam már hogy nem tökéletes,de nagyon jó lett szerintem.
Ma is piszkálgatnám a szimót,de nagyon hülye szél fúj odakint,meg már az eső is esik ahogy hallom,így marad jövő hétvégére.Neked mióta van meg a motor?
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Nekem azt mondják hogy valószínűleg sokat kap,és azért indul pöccre,hidegen magas az alapjárat,és melegen meg alacsony!
5 liter benzinhez szoktam 1 deci olajat rakni,így melegen tutira nem füstöl.
Majd még kísérletezgetek az állítgatással,csak jött egy cimbora,és most más programunk van. -
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Na 2 tekerést állítottam befelé,és sokkal jobb lett,áltó helyben már nem indul elfelé,és könnyebben veszi a sebességet is,sokkal jobb lett a kar is.

Viszont ha behúzom a kuplungot,van egy kis zörgő kuplung hangja,faterom mondja hogy biztos kopott már a szerkezet és azért.
Még 1 tekerést csináltam befelé,de ekkor már nem tudtam berúgni,ezért visszatekertem az első próbálkozásra,már így is sokkal jobb.
Valameddig csak jó lesz,és nem kell szétszedni remélem.Arra van ötleted,hogy indulásnál miért indul elsőre szivatóval?
Hidegen elég nagy az alapjárata,zavaróan nagy,viszont ha bemelegszik,akkor van hogy pont jó,de van hogy már már alacsony.
Örülnék neki ha a környéken néha össze tudnánk gyűlni 2-3-4 fő,és tudnánk programot szervezni,de nem sok esélyt látok rá sajnos.

Barátnőmmel szoktam néha menni mióta megvettem a Simsont is,meg néha egyik uncsitesómmal,de neki az őszön megragadt a kis robogója,és még nem csináltatta meg. -
perge666
veterán
válasz
üzenetére
A kuplung kar szerintem nem is laza,nem is feszes!
Azt tudtam hogy hol a kuplung állító csavar,de nem mertem hozzá nyúlni,nem gondoltam hogy ilyen egyszerű lesz.
Ma mindenképp megpróbálkozok vele,meg fotókat is lövök,igaz egyáltalán nem nagy szám,sőt.......
Nem is azért kérdeztem hogy hozzád hordjam szervízre a motort hanem azért mert összefuthattunk volna egy kis motorozásra valamikor,de így lehet felejtős,mire elmennék vagy te,elmenne a kedvünk a motorozástól.

100km csak oda,az nem olyan kevés sajnos.
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
A kuplungommal az a baj,hogy amikor berakom sebességbe érzem rajta hogy indulna elfelé.
Meg amikor valami kereszteződéshez érek,és pakolnám vissza üresbe,nem valami könnyű visszapakolni,meg van hogy egyesbe gurulok,behúzom a kuplungot,és lassan gurul tovább.
Elárulod melyík városba/faluba laksz?
Hátha nem lakunk messze egymástól.
-
szentkuti11
addikt
válasz
üzenetére
A kipörgés hiánya után állítottam úszószintet, az már tökéletes, a karbi fúvókáit kitisztítottam, stb. Aztán egyszercsak nem lett szikra
Most nincs szikra, pedig próbáltam másik trafóval, másik gyertyával, próbáltam lekötni a gyújtáskapcsolót is, egyik sem vezetett eredményre. -
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Hűha,mire a végéhez érkeztem,addigra elfelejtettem mit irtál az elején,korán van még.

Olaj csere nekem is tervben van,hátha javul a helyzet kicsit,meg lehet csak állítani kellene a kuplungon,de nem igazán értek hozzá,így elcseszni nem akarom jobban.
Nekem is BP6HS van benne.
Én is azért tértem vissza a Simsonra,mert olcsón lehet szervizelni,és nem igényel különösebb törődést.
Nekem k.b.2-300 km megy bele 1 hónapba,de nyáron több lesz mert akkor elég sokat megyek vele csak úgy a szabadba.
Barátnőm örökölte az Aprilia robogómat,így most már vele is tudok járni össze-vissza.
1-2 képet nem készítenél?szentkuti11 : Mi baja?
Te is tehetnél fel képeket.
Én is lefotózom ma vagy holnap az enyémet.
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
Csak majd győzzük olvasni amiket irkálnak.

Nem mondod hogy 10 évig nem volt újítva a moci?
Akkoriban még normálisabb minőségű alkatrészeket gyártottak,de szerintem ha nem gyilkolod,akkor a mostani cuccok sem fognak olyan hamar tönkre menni.Ezen az első hozzászóláson még nem gondolkodtam,neked van valami ötleted?
Szerintem amúgy azzal várjunk még!!A te motorodról mit kell tudni?
Leírod a fontosabb paramétereit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem mertem azóta beindítani gondoltam inkább kérdezek előtte. Van valami extra dolog amire figyelni kell az összerakásnál? A gyűrűk a stiften vannak, a dugattyút és a hengerpersely falát beolajoztam előtte kicsit, a dugattyú és a motorblokk közé behelyezéskor tettem egy laposvasat ami pont befért, hogy tutira merőleges legyen a hengerre mikor ráteszem (persze ezt kihúztam miután ráhúztam a hengert a dugattyúra
Még a dugattyús hiba előtt vettem hozzá egy jó pár alkatrészt, pl.: kilométeróra, csomagtartó, tömítésszett (klingerit) , gumi harmónika meg sok más egyéb apróság. Ezek még mind felszerelésre várnak, de valószínűleg majd csak a szerelő után teszem fel őket. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)