Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz perge666 #75 üzenetére

Lehet tudni.
    Simson roller. N3-as karbi, 70-es fúvóka, 60 köbcenti, négy sebességes. Itthon háztájin átfújva, elcsesztem, messziről jól néz ki (tudom, képek). Aranyzöld díszítés, fekete az alapszín (a más bázisú festékek megmarták egymást, de akkor már se idegem, se pénzem se időm nem volt javítani).
    Minden gyári állapotban van, nincs tuning. Inkább egyszerűsítés van...igyekszem a hibákat kirekeszteni.
    Pl a kipufogó...a német mérnökök a vázhoz rögzítették mereven, fixen, a kiömlő toroknál szintén... :W
    Nem elég, hogy egy ekkora batár dög csövet löktek rá. Na mindegy.
    Nekem a taposó alatt megy a kályhacső. A fix rögzítés helyett betettem egy gumi kompenzátort, azon "lóg" a kipuf, így kevesebb a rezgés :))
    Karburátor pohár tömítése is mindig szívatott. Sikerült beszereznem klingeritet. Azóta nem kellett másik.
    A szivató karja is le lett cserélve...minden nap használom a motort, télen sokszor kellett volna a szivató, mert anélkül csak vánszorog, mikor igyekeznél. Kicseréltem egy montenbike első váltó karjával, fokozat mentessel. Azt ha ráhúzom, úgy marad a kar, nem kell tartanom:)
    Ja, szétszedtem a kuplungot, négyből kettő szétment.
    A kuplungon amúgy mit szeretnél újítani? :F Cserélni kell a váltó olajat sűrűn, akár 3 * is egy évben és nem lesz vele gondod.
    Ja, gyertya is volt porondon. Végül sok olvasgatás és kínlódás után az NGK BP6HS-e vált be, az van két éve.
    (hirtelen kb ennyi). Nekem minden napos használatra van a motor, mnkába járáshoz. Mennie kell, üzem biztos kell és olyan kell, ami sok használat után (egy hónapban, 400 Km átlagosan, télen nyáron) ha elkopik-meghibásodik valami rajta, akkor olcsó legyen javítani.
    Minderre pompásan megfelel, meg természetesen néha jó vele elindulni csak úgy a vakvilágba:)
    A neten a Mesebeli vándor útmutatóját használva állítom a karbit és a gyújtást, ha kell.
    Na ennyi kb:)

Új hozzászólás Aktív témák