Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sandras

csendes tag

Hello sziasztok egy igen különös merevlemez problémával kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. remélem jó helyen teszem.

A merevlemezeim fél évente tönkremennek.

úgy kezdődött a dolog, hogy volt egy laptopom pár éve, és hát tönkrement a merevlemeze. Az volt már pár éves úgyhogy gondoltam rendben van, ez az élet rendje...
    vettem egy asztali gépet. Pár hónap múlva bad sectoros volt meg iszonyyat lassú, és minden indításnál hamar elszált a windows, és újabb bad sectorok keletkeztek. gondoltam biztos valami ősrégi merevleme volt. ebbe a gépbe vettem még legalább 2 merevlemezt és beletettem (asszem sata) átalakítóval egy laptop merevlemezt is. ezek mind tönkrementek. sajnos nem emlékszem mindre, hogy melyik hogyan. az utolsó egy sata2-s winchester volt, az nem ment teljesen tönkre, csak iszonyat lassú lett. futtattam rá egy (valami elemző ) programot, ami azt mondta, valami olvasás írás hiba van, és hogy legtöbször egy rossz kábel miatt van ez.
    Mivel 3, vagy 4 merevlemezt már elfogyasztottam ebbe a gépbe, úgy döntöttem veszek egy új gépet, ami erősebb is. ez volt ősszel. kb egy hete ennek a merevlemeze is elromlott. a bios azt mondja hogy a SMART nem tudott elindulni, kikapcsoltam a smartot, úgy meg a windows nem tudott indulni.

teljesen elkeserítő a helyzet, úgy tűnik, márkától, géptől(táptól) függetlenül fél évente tönkremegy egy merevlemezem. bármi ötletet szívesen várok, hogy mi lehet a baj.
    előre is köszönöm
    sandras

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés