- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Törött panel, 55Q80T, önköltséges panelcsere 165k.
Az első kör után csináltam a képeket.
Visszavittem, levitték a szervizbe, ők nem látnak semmi hibát, mondom az kizárt, mutattam a képeket is. Nagynehezen leengedtek, erre látom, hogy fektetve van a tv az asztalon. Mondom állítsuk már fel, otthon sem fektetve használom. Erre a pali megemeli a fekvő tv-t a sarkánál fogva hogy kihúzza a tápkábelt, láttam ahogy hajlik a panel is! Állítva már látszottak a csíkok, gyári hibás a panel, csere gariban, 3 nap alatt megvolt. Az új panel már jó, örül neki az új gazdája.
Abban nem voltam biztos, hogy túléli nála a hazautat.
-
RazoR
veterán
Kalandos ez a Samsung minden téren ha garancia/szerviz-re kerül a sor, biztos, hogy nem lesz több Samsung tv-m....
-
RazoR
veterán
válasz
Madoc
üzenetére
Beszéltem a Vodával(UPC) és azt az infót adták, hogy ha beviszem az egyik üzletbe a számlával együtt akkor szó nélkül lepecsételik/kitöltik.
Ők majd intézik a második évben - ez azért fura, mert le van írva a garijegyen, hogy csak akkor van 12+12 hó gari ha ki van töltve a garijegy...
-
RazoR
veterán
Ha van egy számlám és egy kitöltetlen Samsung Jótállási jegyem és besétálok a szolgáltatóhoz ahonnan vásárolva lett a tv kb 1 éve akkor le kellene pecsételniük a garijegyet ugye?
-
RazoR
veterán
Mennyi lehet a reális ára egy 9 hónapos Q80T-nek?
-
RazoR
veterán
válasz
laci1117
üzenetére
Egyértelműen CI!
Semmi hátránya nincs a boxal szemben, sőt!
Minden általad leírt funkciót tudsz használni kártyával is, menthetsz pendrive-ra vagy hdd-re, programozhatod a felvételt, jönnek a HD adások ( a Voda-nal most kerültek ki azok a nem HD csatornák a listából amikből volt sima és HD is, mostmár csak HD van), tudod rendezni a csatornákat tetszés szerint, a TV saját menüjét használod a box elcseszett menüje helyett, stb-stb. -
RazoR
veterán
válasz
BlackDemon
üzenetére
Egyéb okokból ráfeküdtem a közelmúlban a témára de utólag csak az említett BB van, mint lehetőség, illetve talán az MM-nél van az, hogy X időn belül a vásárlástól számítva tudsz venni +garit és biztosítást. Én pl ezért nem fogok többé szolgáltatótól elhozni tévét. MM, Euronics, vagy ED.
-
RazoR
veterán
válasz
BlackDemon
üzenetére
Voda-nál nem kínálnak biztosítást csak mobilokra, utólagosan én csak a Businnes Box-ot találtam, de arról meg olvasni cifra dolgokat a neten.
-
RazoR
veterán
Q80T-nél, ha a Film vagy a Game mode-ban személyre szabom a beállításokat akkor a módosításokat megjegyzi a TV az egyes módoknál?
-
RazoR
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Cx közt sok volt a bengás panel
Ez mit jelent? -
RazoR
veterán
Idei szériában van olyan 55"-os készülék ami VA paneles?
-
RazoR
veterán
Valaki tudna segíteni egy kicsit, akinek 55Q80T-je van? Privátban mondanám el a részleteket. Köszi előre is!
-
RazoR
veterán
Mivel a Q80T-ből nem találok normális áron már, van valami alternatíva ami ugyanazt tudja? 4k, FALD, HDR10+, HDMI 2.1, VA panel. Van a 2021-es Q80A ami ugyanaz kb csak IPS panellel de kétlem, hogy annak olyan lenne a feketéje, mint a VA-s Q80T-nek.
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Q80T, film, sorozat közben feltünt, hogy néha random helyeken 1-1 pixel világosabban/fehéren világít de csak egy jelenetváltás idejéig. Mintha pixelhiba lenne de a következő jelenetnél eltűnik és mindig más helyen látom. Ötlet?
-
RazoR
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
És azt hogy?
-
RazoR
veterán
Van arra mód, hogy ha bekapcsolom a PS-t automatikusan átváltson arra a bemenetre a TV?
-
RazoR
veterán
válasz
HornedReaper
üzenetére
Szintán Q80T, szintén UPC CI kártyával de nem tapasztalok szaggatást. Nálam minden képjavító cucc ki van kapcsolva, képmód Film és minden egyéb az RTings ajánlás alapján beállítva. A TV adás f@s, főleg ami nem "HD" csatorna de ez ilyen. 4K HDR filmek kifogástalanok.
-
RazoR
veterán
válasz
Black Dragon
üzenetére
Érthető, így viszont annyit tudsz tenni, hogy ha tv adás megy akkor a gyorsmenüben a TV hangszórót választod ki, ha filmezel akkor meg az optikát és úgy elkussol a TV hangszóró.
-
RazoR
veterán
válasz
Black Dragon
üzenetére
Nálam sima tv-zés közben is az erősítőről megy a hang multi channel stereo-ban, a TV-n a hang beállításnál kiválasztottam az optikát és az úgy is marad.
-
RazoR
veterán
válasz
DonDragonka
üzenetére
Pont így használom kb 1 hete, félmegoldás de marad így. Köszi azért a tippet.
-
RazoR
veterán
Kezdem azt hinni, hogy valami nem oké a TV-vel.
Csak optikával van összekötve a TV az erősítővel és hiába váltom át a hangot a TV-n optikára nincs hang.... -
RazoR
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Hogy őszinte legyek nem emlékszem már, hogy ott milyen beállítással használtam de lehet, hogy ott is PCM-et. Ott annyiban volt más a rendszer, hogy volt benne egy RPi, ami az erősítőn keresztül küldte a képet a TV-re, az RPi-n Kodi futott és úgy néztem a NAS-ról a filmeket és mivel az RPi-ről jött a hang HDMI-n így lehet ott azért ment a DD. Ez itt nem opció mert se az RPi sem az erősítő nem tudja a 4K-t.
-
RazoR
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Ha a TV-n a hangbeállításoknál a digitális kimenet formátumánál PCM van kiválasztva akkor van normális hang, de nem választható a DD vagy a DD+, csak a Pro Logic II X vagy a Multi Chanel Stereo.
Ha ugyanitt az Auto van beállítva akkor átvált az erősítő DD+ -ra magától de a videóban hallható hang van a normális helyett.
Erre valami ötlet? -
RazoR
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Nem az én setup-om de pont ugyanilyen hang van nálam is ha HDMI-n küldöm ki a hangot az erősítőre, de csak filmeknél, TV adásnál nincs ez.
Egy külföldi fórumon találtam a videót, pont ugyanaz az erősítő mint nekem és elvileg a kábel az oka....
-
RazoR
veterán
válasz
tillatrilla
üzenetére
Hosszas keresgélés után azt olvastam, hogy a sima ARC csak sztereót tud, az eARC tudja az 5.1-et, de ahhoz az erősítőnek is eARC-nek kell lennie. Így marad az optika, csak ott meg bukod a CEC-t.
-
RazoR
veterán
válasz
tillatrilla
üzenetére
Az optikán nekem is jön a DD, azzal nincs gond, de a HDMI ARC-n keresztül nem jön, holott elvileg ott is kéne...
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07
üzenetére
Bocs rosszul írtam, a 3. HDMI-re kötve az erősítő, de így sem.
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07
üzenetére
Q80T-m van de bármit bárhogy állítok nem jön ki a 4. HDMI-n 5.1 hang...
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07
üzenetére
HDMI eARC-n nem megy át a DD meg semmilyen térhangzás, olyan mintha csak sztereó lenne, az erősítőn csak a Neo 6 virtuális térhangzés választható. Most úgy oldottam meg, hogy mindkettőt használom, mert TV nézésnél jó ha tudja az asszony a TV távirányítóval állítani a hangerőt, ha meg filmezünk akkor átkacsolom az optikára, ott meg kell az AVR távirányítója is de van DD is.
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07
üzenetére
Ja, persze, minden automatikus hülyeséget azonnal kikapcsoltam

Remélem kezdenek valamit azzal is, hogy az eARC HDMI-n nem megy ki a DD hang, csak a sztereó az erősítő felé...
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07
üzenetére
Értem, köszi a részletes választ. Majd ha végre megjön az év közepén előrendelt
PS5 úgyis eyecandy módban fogok játszani úgy hogy ez engem annyira nem fog érinteni.Kb az első dolgom volt az első bekapcsolás után rákeresni, hogy mik a legjobb kép beállítások és pont az RTings oldalát találtam meg. Bemenetenként el is menti automatikusan a beállításokat?
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07
üzenetére
Milyen gondok vannak PS5-el?
-
RazoR
veterán
válasz
Airness23
üzenetére
Most vettem Q80-at, kb 1 hete használom, a VA panel miatt nem kell tartani a túlszaturált színektől, sőt. Én rá is toltam a beállításokban egy kis plusz színt.
TV adásnál én nem tapasztaltam semmilyen mikroakadást, a Full HD adásokat szépen felskálázza (az LG ebben a világbajnok de itt is szép).
Viszont ha elindítok egy 4K HDR filmet, minden egyes alkalommal keresem az állam, a fekete az tényleg fekete (VA panel) és gyönyörű képe van!
A FALD miatt nincs backlight bleeding és én FW hibával sem találkoztam eddig, pedig lefrissítettem egyből.
Márciusban jön a PS5, arra is nagyon kiváncsi vagyok, elsősorban amiatt esett erre a választás. -
RazoR
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
PCM és Auto opció van csak, a passtrought inaktív.
-
RazoR
veterán
Kezdem elveszteni a fonalat, összedugtam a TV-t az eARC HDMI-n keresztül egy High Speed HDMI kábellel, az erősítő "csak" sima ARC-t tud, elindítok egy DTS hangú filmet de csak a DTS Neo 6 hang választható, ami ugyen virtuális 5.1 sztereóból. Az erősítő ARC-je miatt nem megy át az 5.1 hang?
Ha optikai kábellel dugom össze akkor megy a DTS is. -
RazoR
veterán
Még valami amit nem tudok megfejteni, USB-ről lejátszott film megy szépen 4k-ban, de a hang csak sztereó 5.1/7.1 helyett. Az erősítő egy 7.1 csatornás Denon, a HDMI eARC csatlakozón keresztül van rádugva a TV-re. Az erősítő csak ARC-t tud, lehet, hogy emiatt van csak ilye cicergő hang ha bekapcsolom a TV-n az eARC-t? Valószínűleg user error, de hogy tudnám rávenni a TV-t és az erősítőt, hogy 5.1-el tudjak filmezni?
Vagy ehhez már kell a HDMI 2.1 kábel?
-
RazoR
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Itt lesz az egyik gond, nem tudja az erősítő a 4k-t (Denon AVR 1912), nem mai darab.
Akkor ha jól sejtem azt kellene, hogy a Pi megy az egyik HDMI-re közvetlenül a TV-be, az erősítő meg megy az ARC HDMI-be és problem solved?
RPi 3-am van, szerintem az sem tudja a 4k-t, viszont a TV-re Syno app a filmezéshez, úgyhogy ennek meg ez lesz a megoldása.
Az, hogy sokkal halkabb mitől lehet?
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Megjött a Q80T viszont a hanggal van egy kis gondom.
Eddigi setup így nézett ki: 7 éves LG tv, Denon AVR, Raspberry Pi Kodival, Syno NAS filmekkel.
A Kodinak a NAS mappái vannak betallózva (filmek, sorozatok), a Pi a Denonra van rádugva HDMI-vel, a Denon HDMI ARC van összekötve a TV-vel.
Eddig úgy működött, hogy a TV műsort nézve MCH Stereo hang jött az erősítőből, ha átváltottam a Kodira (a Pi-t vezérelte a TV távirányítója) és indítottam egy filmet akkor automatikusan átváltott az erősítő a megfelelő 5.1 hangra.A Q80T-vel minden ugyanígy van bekötve, de nem vezérli a Pi-t a távirányító, ha külső forrásból indítok filmet nem vált át az erősítő 5.1-re.
Indítottam 4K HDR filmet de se 4k se HDR nem volt a kép és a hang sem volt 5.1.
Le kéne cserélnem a HDMI kábeleket 2.1-re?
Vagy valami nincs jól beállítva?Illetve, hogy tudok PC-ről hálózaton keresztül minőségvesztés nélkül filmezni a TV-n?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Spórolós topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen széket vegyek?
- Robotporszívók
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN900D) 8K 190 CM NEO -QLED 120Z SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE82Q800T 207CM 8K QLED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN95CAT) 215CM 4K NEO Q LED SMART 120HZ ! ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5203
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csepy