- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz
Zlcsi
üzenetére
Totál belépőszint, 120 Hz helyett 60 Hz-es panel, nincs freesync. Ugye a 43 és 49-es méretű panelek le vannak butítva. HDR elvileg nem valami csúcs. Nem tudom, hogy ez a 200k a max, amit rászánnál és hogy van-e ebben az ársávban kedvezőbb vétel....milyen tv-t topikban esetleg tudnak valami jót ajánlani.
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
43" körűl tudnátok "jó" procis és bluetoothos távirányítós 4ks tvt ajánlani?
Karácsonykor vettünk egy állitólag jót a mediában de nagyon lassú, és atávírányitója is az ezer gombos gagyi.Próbáltam nézegetni de nem igazodok ki az ezernyi tipus között...
-
törölt tag
válasz
Batib
üzenetére
Sajnos így is érvénytelennek látja.
Mennyire biztos ez a módszer , mert ha tuti hogy működnie kell, akkor csak az elnevezésben lehet hiba.
Biztosan megeszi a ver.1401 listát ,ha ez csak ver.1201 listát készít? Nem lehetséges hogy a 1401 valami olyan pluszt tartalmaz ami nem jó a régebbinek?
-
Deck
titán
válasz
BoneDragon
üzenetére
De jobban fogják bírni ebben reménykedem. Mert, ha nem akkor nem fogok váltani rá. 1,5 év alatt sok minden történhet. Bár most sincs semmi bajom a tv-mel

-
Batib
őstag
válasz
üzenetére
Akkor a Winrarral megnyitod az scm fájlt. (nem kibontod)
Az első soban lesz egy cloneinfo nevű fájl. (wordpaddel szerkeszthető)
Ez tartalmazza a tv országkódját és a tv modellszámát.
Az országkód fordítva van, ne lepődj meg. Ezt kell módosítanod.
A jó tv-ről letöltöd, megszerkeszted (átírod a modellszámot) rátöltöd a másikra.
Sok sikert!
Most el kell mennem. Félóra, s jövök. -
Deck
titán
válasz
BoneDragon
üzenetére
Igen, ezért se vettem Oled tv-t tavaly év végén. Túl sokat megy nálam a tv hozzá és nem csak én használom. 1,5 év múlva meg jön a PS5 és ahoz fogok egyet kinézni és addigra biztos fejlődik az Oled is és nem kell a beégéstől paráznom.

-
törölt tag
UE32EH5000
Erre tud valaki megoldást?
Több pendrive-al próbáltam egyikre sem írja ki , bármilyenre partícionálom.
Viszont a film lejátszás megy, illetve a csatilista importálás is a másik tv-ről , csak sajnos az nem jó erre.
Factory reset is megvolt , a firmware is a legutoló elérhető van rajta.Nem értem , hol a hiba. kb. 3 hete mentettem a listát penre , csak az a fájl már nincs meg.
Szóval nagyon kellene valami hasznos tanács (ha van egyáltalán) .
Az is jó lenne ha a másik tv 1401 verzió listáját 1201 -re tudnám konvertálni , hogy ez a tv elfogadja, de sajnos semmit nem találok erre, sem a neten , sem a ChanSort progiban.
Köszi
-
Deck
titán
válasz
Celtis
üzenetére
Pont ezt fogják neki is írni, hogy csökkentse a TV háttérvilágítását pedig fullon kell lennie a HDR-hez is pl. Írhatja, hogy emiatt is vette de kb szarnak rá ahogy arra is, hogy mennyi pénzért vette. Ez a fénykép alapján eldöntjük téma is nevetséges annyi pénzért amennyit fizetünk nekik. Legalább a prémium kategóriás tv-khez kijöhetnének egyből. Szerencsére az én gondom máshogy megoldodott de jövőre tuti veszek majd egy oled tv-t, samsungot meg soha. Megpróbálkozhat azzal hátha össze számol több halott, világító pixelt.. Mert azzal kapna kijelző cserét. Hátha észre se vette, hogy vannak.
-
Celtis
veterán
válasz
Héliosz
üzenetére
Még egy ilyen fotóról is nehéz megítélni, hogy mennyire erős a felhősödés. Ez nagyban függ az expozíciótól.A saját TV-mről is olyan képet csinál a telefonom, hogy magam is megijedek, pedig a valóságban egyáltalán nem vészes a helyzet.
Másból kell kiindulni. Mégpedig abból, hogy téged a TV normál használatában mennyire zavar ez a jelenség.
Természetesen érdemes az ügyfélszolgálat által javasoltakat kipróbálni, Pl. csökkenteni a háttérvilágítás fényerejét, ha maximumon van. Ha a javasolt beállításokkal sem elfogadható a készülék működése, akkor a készülék javítását kell kérni. Teljesen indifferens, hogy a Samsung technikusa mit gondol. A TV-t te nézed, tehát neked kell, hogy megfeleljen. Pont.Azt javaslom, hogy írj még egy levelet az ügyfélszolgálatnak, de ne kérdezzél meg vitatkozzál, hanem tegyél kijelentéseket, mégpedig azt, hogy a készülék a számodra nem megfelelő, nem a felhősödés tényével van gondod, hanem a mértékével, és kérd a készülék haladéktalan kijavítását. Tedd hozzá, hogy az ismételt elutasítás esetén a fogyasztóvédelemhez fogsz fordulni.
Ha megint lepattintanak, akkor a helyileg illetékes Békéltető testülethez kell egy beadványt elküldened. Ez interneten is megtehető. Ők még egyszer megkeresik a Samsungot, utána tartanak egy meghallgatást, ahova el kell menned elmondani az érveidet. Feltételezhetően a Samsung nem küld képviselőt csak egy szakvéleményt, hogy ez sajátosság, stb. Eleve bukták, ha kiderül, hogy annyi fáradságot sem vettek, hogy megnézzék élőben a TV-det. A tárgyaláson bemutathatod ezeket a képeket, ott ugyanis nem szakemberek ülnek, és hüledezve az ilyen képeken neked fognak igazat adni.
és felszólátják a Samsungot, hogy 15 napon belül javítsa ki a hibát.
Utána még a Samsung keresztbe fog tenni neked ahol tud. Ugyanis akkora parasztok, amekkorát még nem hordott a hátán a föld.Én ezt már végigcsináltam, szerintem itt egyedül. 9 hónapom ment rá, de a Samsung a végén visszavásárolta a mocskát, és utána még rátettek egy lapáttal a görénykedésben.
SOK SIKERT! Ha kell segítség PM-ben keress meg.
-
Deck
titán
válasz
BoneDragon
üzenetére
Akkor is elfogják zavarni.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Héliosz
üzenetére
A f...szopó "technikus" a szemembe is azt merné mondani, hogy ez belefér? Hát én kötve hiszem, jelentsd fel őket, ahol csak lehet. Németben egy ilyet, kb 3 seggnyalás közepette cserélnék a kijelződet!
Annyi még, hogy a készült képek, az erősít-e a hibán, vagy valóban ezt látni?
Ha ez viszont belefér, akkor a samsung direkt csal az eladásnál és olyan demókat futtat a tévéin és hallgatja el ezt a bullshit hülyeséget, amivel vásárlók millióit veri át.
-
Héliosz
tag
"Köszönjük a visszajelzését.
Biztosíthatjuk, hogy a beküldött képeket a technikusaink számára ismételten továbbítottuk, azokat kivizsgálva arról tájékoztattak, hogy a tapasztalt jelenség a LED technológia velejárója, ezért bármely LED tévékészüléknél előfordulhat, így amennyiben képteszten nem tapasztalható a jelenség nem indokolt a szervizes beavatkozás."
És ugye az ezeréves tengerpartos fénykép a "tesztkép", ahol egy gramm fekete sincs

-
Héliosz
tag
Sziasztok!
A Media Marktban vásároltam még tavaly egy Samsung UE 65MU9002 készüléket. Kiállított darab volt, de azt mondták nem ment régóta.
Sajnos olyan szinten felhős, és foltos már sötét jeleneteknél, hogy nézhetetlen a képe.
Írtam levelet a samsungnak, 4x is, de sajnos mindig elzavarnak valami indokkal. Az első pár alkalommal a színes "tesztkép"-ről kértek fotót(már ez is nonszensz, hogy fotókat kérnek, ki sem jön a szervíz), utána mikor írtam nekik, hogy egy felhősödésnél a színes kép 0 feketével nem releváns, visszaírták hogy ez sajnos lcd jelenség. Azóta sem tudok dűlőre jutni velük, már személyesen is voltam bent, de csak a vállvonogatás ment.
Esetleg valakinek valami tipp, hogy mit tehetnék? Gondolom fogyvéddel felesleges fenyegetnem egy ekkora multit....
-
Deck
titán
-
Deck
titán
válasz
BoneDragon
üzenetére
Ja panel lottó..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez lesz amit írsz. Mivel tényleg nem látom már 1m-ről sem pedig tudom hol van. Az meg, hogy megszünt a vb és a clouding.. El se hiszem..
Annyira utáltam el se hiszed, mindig láttam. -
Peace
nagyúr
válasz
BoneDragon
üzenetére
Nekem egyetlen egy van LG-n a tv közepén. Mindig odanézek és látom, hogy rohadjon meg!!!! Persze hiába a külön céggel kötött 5 éves teljes körű biztosítás, nem foglalkoznak 1 halott pixellel. Gondolkozom rajta, hogy esetleg véletlenül kettétörik a tv 2 hét múlva költözésnél.......

-
Deck
titán
válasz
BoneDragon
üzenetére
A 7 fekete halottnál cseréltek + bogár.
Ha cserélnék se merném.. A felhősödés meg a Vertical Banding az látszott zavart is borzasztóan de ez nem mert nem látom
-
Deck
titán
1,5 nap alatt megjött ki is cserélték a kijelzőm. Ami jó hír, hogy ebbe nincs bogár, felhősödés mentes, vertical banding probléma is megszünt! Ezeknek nagyon nagyon örülök

Viszont, van 2 fehéres világító pixelem feketénél ami csak közelről látszik de a 1,5m-2m nézés távolságból hiába tudom hol van észrevehetetlen. Na már most ilyenkor mennyi a hiba határ? Nem is nagyon akarnék másikat.. Mert semmi se garantálja, hogy felhősödés menteset kapok vagy a vertical banding annál ia jó lesz-e.. Szerintetek? -
törölt tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
üzenetére
Lehet, hogy 55" méretűt veszek, csak akkor falra kell szerelnem..
Ha netán mégis 55 lesz...
Elvileg itt tudnak rendelni a tavalyi típusból, mármint nem RU, hanem NU, ezzel sokkal jobban járnál és ez már ott van képminőségben. Tehát, ha a 7402 és 8002-öt egymás mellé teszed, akkor nem sokat gondolkodnál, hogy melyiket vedd a képminőséget látva, de majd eldöntöd. -
PuMbA
titán
válasz
bozont
üzenetére
"A másik, ha jól látom, akkor a PS4 Pro-t a HDMI 4-re érdemes kötni, a legjobb képminőség miatt?"
Nem.
"Plusz a ráadás, ez a "film mód" pontosan mit csinál? Ugye 3 opció van (ki, 1.mód és 2. mód), de pontos leírást erről sem ad a kézikönyv."
Az internet viszont ad: [link]
Teljesen lényegtelen beállítás manapság. A TV adások 50fps-sel sugárzódnak és ebből normálisan visszaállítja a filmek eredeti 24fps-ét. Auto 1-re rakd, ha sokat nézel TV-ben filmet. -
bozont
veterán
Üdv
1 hete vagyok egy 49RU8002 boldog tulajdonosa. Lenne egy-két kérdésem.
Sikerült a Telekomos IPTV boxot összepárosítani a TV-vel, így a saját a Samsung (smart) távirányítóval kezelhető az is. De a boxot csak menüből tudom ki-be kapcsolni. Van rá mód hogy ez is működjön a távirányítóval? Kézikönyv nem segített ebben, próbáltam hosszan nyomni, de nem az a megoldás.A másik, ha jól látom, akkor a PS4 Pro-t a HDMI 4-re érdemes kötni, a legjobb képminőség miatt?
Viszont így akkor bukom a HDMI ARC-t, a soundbar-hoz.

mod.: Plusz a ráadás, ez a "film mód" pontosan mit csinál? Ugye 3 opció van (ki, 1.mód és 2. mód), de pontos leírást erről sem ad a kézikönyv.
-
törölt tag
válasz
OgreImre
üzenetére
ΞΔGLΞ, OgreImre Köszönöm a segítségeteket!
Szerintem azért van választék 43" méretben is, csak nem vagyok hajlandó 130 ezer forintnál többet adni egy ekkora méretű tévéért, ami manapság a legkisebb méret (a 4k-s tv-k közül).
Lehet, hogy 55" méretűt veszek, csak akkor falra kell szerelnem...
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kissd01
üzenetére
Üdv!
Azt nem lehet kikapcsolni, de nem is így kell(ene) működnie, ha nincs megszakítva a HDMI kapcsolat.
Tehát, mikor összekapcsolod a PC-t és a tv-t HDMI-vel, akkor kiírja, hogy a tv sikeresen észlelte a pc-t bla bla bla szöveget, de ha a HDMI ezután (az írásod szerint) folyton be van dugva, akkor nem kellene automatikusan átkapcsolnia.
Csak azt tudom elképzelni, hogy a pc lekapcsoláskor a hdmi kapcsolatot is megszakítja teljesen, emiatt a tv úgy érzékeli, hogy az el lett távolítva majd minden bekapcsoláskor ismét újra be lett dugva.
Hozzáteszem, az egész rendszer felismerés oltári nagy fasság a samsung részéről, ennél hülyébben kódolni nem is lehetett volna ezt az OS-t. -
törölt tag
Sziasztok!
43" méretű tv-t szeretnék vásárolni (sajnos csak ekkora fér el), ehhez kérném a segítségeteket, hogy melyik lenne a legjobb választás.
VA paneleset keresek, filmeknél a képminőség a lényeg, játék/sport/smart nem érdekesek.
130 ezer forintig maximum, újan.Samsung UE43RU7402 modellnél jobbat nem igazán találtam eddig. Az mennyire ajánlott vétel?
Köszönöm!
-
kissd01
tag
Üdv!
Adott egy 55" Q7F. Rakötve egy beltéri és egy pc- hdmi-vel. Ha bekapcsol a pc akkor automatikusan arra akar váltani. Hogy lehet ezt kikapcsolni?
-
Celtis
veterán
-
Deck
titán
A Samsung garanciajegyen van Telekom pecsét, mellé van számla, garanciapapír. Telekomnál aztmondták nekem elég ez és így jó.
Vagy írjam rá a dátumot erre is és a sn-t? -
Mankó
veterán
1, Igen a Gammával lehet szórakozni a -1 még jó lehet, de lejjebb már sok részletet elvesz a képből.
2, Kodival játszok le filmeket egy s905x-es lejátszóval. Próbáltam a szürkét, világosszürke feliratot, de az inkább fehér mint szürke. Eddig sárga volt, na ott nagyon látszott a jelenség. Most próbálgatom a lehetőségeket, még a világoszöld is jobb, mint a sárga.junior19: Igen, nekem küldted a linket, sajnos én is úgy érzem, hogy elértem a tv korlátait. Fényerőhöz nem nyúlok, mert nem vakoskodni akarok egy jobb fekete érdekében.
LD-t normálra vettem, a gammát -1-re, most ezzel tesztelek tovább.PuMbA: Igen, szemre állítok, első megközelítésben így vagyok kíváncsi mi hozható ki a tv-ből. Nagy valószínűséggel a műszeres kalibrálással nem lennék kibékülve.

Partizan182: Oled volt tervben, de annyi rossz véleményt olvastam a 65 colos modellekről, hogy a végén inkább nem vágtam bele. Semmi kedvem nem volt 3 havonta cserélgettetni a panelt. 55-ről 55-re meg pénz kidobásnak tartottam volna a cserét. Így sem elég szembetűnő a váltás 65-re, vékony kávájú 55-nél még kisebbnek is tűnt volna a tv.
Halmozott kompromisszumok.
Nincs tökéletes tv sajnos. Megfizethető áron meg végképp nincs.
Bloom-ot nem szeretnék, így meg marad a kisebb rossz effekt sajnos. -
Peace
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Na ez is újdonság lesz akkor. Régi IPS-en semmi ilyet nem látok. Mondjuk szürke is az egész, de én szeretem a mai napig a kis tv-t.

-
Partizan182
senior tag
válasz
Mankó
üzenetére
Ezek kb a Fald lcd limitációi, igazán jó csak oleddel lenne. Szürke felirat jó ötlet (Netflixen tudsz állítani transpanencyt böngészôbôl, azt felkapja az app), de megszûnni sose fog a jelenség. Feketék mélysége dettó: vagy árnyékok részletei vesznek el, vagy bloomol mint az állat vagy nem 0nit a fekete.
-
PuMbA
titán
válasz
Mankó
üzenetére
Kérdés, hogy mit jelent nálad a legjobb kép. Úgy látom, hogy szubjektívan próbálod beállítani szemre, akkor pedig nincs támaszod, tehát saját fejből kell dolgoznod, hiszen az objektíven legjobb képhez egyszerűen csak hívsz egy kalibráló szakembert és beállítja neked a legjobb képet.
-
junior19
senior tag
válasz
Mankó
üzenetére
1, Ha jól emlékszem, korábban neked linkeltem beállító ábrákat. Ha nem, akkor kicsit keress vissza, ott a link.
A fekete szint videót játszd le, s addig csökkentsd a fényerő csúszkát, amikor az 1-16-os oszlopokat nem látod villogni, a 17 feletti értéktől pedig már látod az oszlopokat.
Vagy másik lehetőség, az abl-es minta, amelyiken egyszerre látod a fekete szintet és a fehér szintet is. Itt addig emeld a fényerőt, amikor az 1-16 sávok villogását látod. Ezután addig csökkentsd, amikor ezek eltünnek, beleolvadnak a fekete háttérbe, de tovább már semmiképp.
Ha ettől a szinttől mélyebb feketét szeretnél, akkor már befogod zárni a fekete szintet, el fognak tűnni részletek a sötét képekből. A gamma értékét se csökkentsd, mert ugyanaz lesz a helyzet. Ennyit tud a tévé, a megvilágítás miatt nem lesz mélyebb feketéd.
2, Ez jellemzően a local dimming, vagy helyi megvilágítás problémája. A Samsungnál talán ki sem kapcsolható, ennek változtatásával lehet próbálkozni, talán az alacsony elfogadható megoldás lehet. Még egy kis háttérfény csökkentés is segíthet, ez a fekete szintre is hatással lesz. Persze ezt már csak az ingerküszöböd határáig csökkentsd, de lehet pár csúszka csökkentés még a képre elfogadható értéket ad, a két problémára pedig látványosabb javulást hozz. -
Mankó
veterán
Látom kimaradtam néhány színbeállítási vitából mióta próbálom a legjobb képet kihozni a 65Q80-ból.
Jelentem gyakorlatilag minden verziót végig zongoráztam már. Az RGB-t, Gammát és a Fehér egyensúlyt nem állítottam egyedül.
Az én tapasztalatom az, hogy a legjobb szín a Film üzemmódból hozható ki. Persze nem a gyári beállításokat használva, mert az tényleg olyan, mintha egy régi westernt néznék, hanem azokat finomhangolva.Gyönyörű, mély, valósághű színeket lehet kihozni a tv-ből. Pedig már nem is reménykedtem benne, hogy össze jön.
Már csak 2 dolgon kell finomítsak
1, A fekete szintet kellene még jobban elmélyíteni, hogy a full sötét vagy fekete hátterek a filmben, ne enyhe háttér világításos képnek nézzenek ki.
2, Amikor pl a feliratok megjelennek kivilágosodik a felirat sora. Sötét háttérnél még jobban szembeszökő a jelenség. Ezt kellene a lehető legjobban elhalványítani.Erre a kettő beállításra várnék ötleteket, hátha valamit nem vettem észre, vagy ezeket esetleg nem is a kép beállításoknál kellene már keresnem.
-
Zigi
senior tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem polaroid-ban csapatom hogy a rl-ban is hdr-film módban legyek

-
Dniel
tag
Na Pólus médiaban már kapható a 98"-os 8k-s tv éppen hogy csak 22 millióért

-
Partizan182
senior tag
A sárgás fehér IRL nem zavar? Mert a nyári napfény alatti fehér papír pont D65 fehéret produkál. Ehhez lőtték ugyanis a standard-et. Vagy kék napszemüvegben csapatod 24/7?
@Pumma: simán variálhat a fw a kalibrációval, ez történt a Q9FN esetén (local dimming algoritmust húzták újra), új LG C8 firmware meg a feketeközeli gammát variálja meg.
-
PuMbA
titán
"Még véletlenül kiderül, hogy az ő tv-jén a ratings-es beállításoknál film módban, marhára nem fehér a fehér....mert neki nem olyan panel van benne, vagy azóta 8 frissítés kijött stb. stb."
Mivel nem mindenki TV guru és ideje sincs rá, így nem kérem meg őket, hogy teljes tesztábra dolgokat csináljanak
A Film mód nagyobb eséllyel jó lesz, főként az új TV-knél, mert én csak a régebbi TV-knél láttam sárgásabb képet, ha pedig mégis sárgásabb és nem tetszik neki, akkor visszaállítja. Frissítéstől meg biztosan nem változnak a kalibrációs beállítások, mert akkor minden frissítés után lehetne újrakalibrálni az OLED TV-ket is és fizetni lehetne állandóan a kalibrálást. Vagy fél millát elköltenél kalibrálásra. -
Zigi
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Igazad van, sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy nyomd be a film módot, mint egy pár tesztábrával végig csináltatni egy beállítást. Még véletlenül kiderül, hogy az ő tv-jén a ratings-es beállításoknál film módban, marhára nem fehér a fehér....mert neki nem olyan panel van benne, vagy azóta 8 frissítés kijött stb. stb.
Részemről eleresztem, mert kezd rossz hangvételű lenni a beszélgetés. Érted?
-
Senki nem állított ilyet, de aki a topicba fárad, se nem a te ízlésed, se nem az én izlésem szerinti beállítást keresi nyilván.
Két opció van, azt mondod neki állítsa amire tetszik, de akkor meg minek jönne ide (nincs előrébb vele), erre azért magától is rájöhet, ha ezt keresi.
Másik opció valami referenciát keres... az pedig ez.
Szóval kb úgy látom tökmindegy mit írunk nem érted meg.

Senki nem akar mást meggyőzni ízlésekről és szubjektivitásokról, de nem is ezért jönnek ide, érted?
Tényszerű valamit kér/keres ami elfogadott fix pont... ez pedig a film mód. PONT.
(rádaásul tévé tesztek és összehasonlítások alapja/objektív referenciaponjta is)Majd ha azt kérdezi mi a Zigi szubjektív prefereciája, beírhatod neki a saját ízlésedet is.

-
Zigi
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nos az LCD technológia korlátait kár lenne idekeverni... Minek is kevernénk hiszen ez a Samsung lcd tv topik.....
Lcd tv-n pedig a HDR azonnal felnyom mindent ami egy kis fényerőt/kontrasztot még kicsikar a képből és mondhatni nem nagyon érdekli a színhűség. Szóval ez hogy is van? Nézd a sárga képet sdr-en az úgy szuper és csillámpóni színeket HDR-en, mert az meg úgy. Aha értem.Logikus, mert a filmkészítők ezt akarták, hogy HDR-ben bepisilj olyan piros legyen a piros még ha az nem is a valóság, sdr-ben meg törekedjünk a mozis besárgult vásznas cserélj már izzót a dlp-ben színekre. Itt van az ,hogy valaki a kettő között szereti, nem élénk, de nem is fátyolos. Miért gondolod ,hogy az én szemem is ugyan azt az árnyalatot látja, mint a tiéd vagy akárki másé....ezért nem értem miért kell erőltetni a film módot ráadásul meleg 2 vel. -
Trollololo...

Szerintem ezt te sem gondoltad komolyan...

Jó akkor énis "hozzászerkesztem":
Nos az LCD technológia korlátait kár lenne idekeverni... ezen a technológián ez kell ahhoz, hogy ismétcsak legközelebb legyél az elérni kívánt célhoz.Mellesleg még mindig csak fényerőről van szó... színhelyesség és a megannyi más paraméter?

Mondjuk tény azis, HDR-re még nincs ideális technológia... de pl OLED-en ezek közül max a fényerő kell a többi meg nincs is (vagy nem állítódik a két mód között).

-
Zigi
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
PS: HDR módra ugyanúgy megvannak ezek a módok, és megintcsak mindenki oda csavargatja, ha akarja, ahova tetszik neki.

Aha mindent csavarjál maxra ez a módszer. Biztos ez is referencia
Háttérfény,kontraszt,helyi sötétítés,dinamikus kontraszt stb. mindenhol max a ref. 
Miért nem ez lesz azonnal a beállítás ha hdr tartalmat kap a tv?Mindezt magától.
-
Egy szóval sem írtam azt amit te (hogy buzi aki nem azt használ stb stb)... csak tény, ez van a legközelebb és mindenki ebből indul ki, és ezt kalibrálja tovább (ha akarja).
Szerintem nem tudsz olyan "profi" tesztet mutatni nekem (jójó, aki keres talál
), ahol nem ezzel kezdik hogy film módra állítottuk, az a legszíhelyesebb "out of the box"... bla bla bla...Szóval a tényekkel kár vitatkozni... csak ennyi.

Innentől minden más csak ízléseken való vita és felesleges erőlködés mindkét oldalról.

PS: HDR módra ugyanúgy megvannak ezek a módok, és megintcsak mindenki oda csavargatja, ha akarja, ahova tetszik neki.

-
PuMbA
titán
Egy-egy modellnél azért lehet eltérés. Szüleim régebbi TV-jén a Film mód már túl sárga, tehát vissza kell venni ezen belül Meleg 1 színtónusra, viszont az én KU sorozatú TV-men nincs túlzott sárga Meleg 2-n sem. A legújabb TV-ken pedig a Film mód már gyárilag nagyon közel van a kalibrálthoz.
-
Zigi
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Pedig olyan messze van a Film mód meleg 2 beállítással a referenciához, mint a hagymagyár a sábeszdeklitől. Mutathat bármit a műszer, olyan sárga lesz az egész mintha egy öreg western filmet néznék. Gondolom itt mindenki eredeti Bluray-t néz referencia távolságból, referencia moziszobában, referencia fények mellett a referencia szemével
Én sem vagyok híve a túl harsány színeknek stb., de azért ez a mindenáron film mód különben b.zi vagytól nekem is nyílik a bicska.Jah és a kedvencem, hogy a hdr-nek csúfolt szárrá húzott színű műanyag tartalmakkal meg minden oké....lol
Hála istennek voltam egy-két helyen és marhára nem így nézett ki élőben hiába sütött szikrázóan a nap........ennyit a referenciáról. -
válasz
kokokka
üzenetére
Pedig a tények makacs dolgok, mindegyik TV gyártónál a film mód a legszínhelyesebb... ez tény, objektíven mérhető dolog.
Az hogy kinek mi az ízlése és mi tetszik neki tök más... és szubjektív...
A Film/Mozi mód a színhelyes kép, ennyi. Mindenki erre kalibrál, és a filmkészítők erre/ehhez képest masterelnek... tehát ez a referencia pont, amihez mindenki viszonyul. (ez a nulla fok, vagy az origó, ha úgy tetszik, ezen kár vitatkozni, aztán mindenki ehhez képest oda állítja ahova tetszik neki)
Aztán hogy ki hova mire állítja, már egyéni dolog.
Ha valakit a referencia képvilág érdekel (vagy ahogy a tartalomgyártó szánta nézni) és/vagy videofil... az használja úgy... akit meg más az használja úgy, én ezt mondom.

De azért a tények még tények maradnak ettől még. -
PuMbA
titán
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Megértem az álláspontod, Te is nyugodtan írhatod a tiédet, de az nem baj szerintem, ha olyan lemez akad be, ami a művészet szélesebb megtapasztalásáról szól. Emlékszem régen én is egy fajta stílusú zenét szerettem például, de hát mennyi szép zenét fedeztem fel azóta az akkori érdeklődési körömön kívül is és ez csak a zenéknél. Nekem megérte nyitnom minden tekintetben és még szinte sehol sem járok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE75QN900D) 8K 190 CM NEO -QLED 120Z SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG (100QNED86A6) 254CM 4K 120HZ CSÚCS PRÉMIUM ÓRIÁS TV ! AKCIÓ
- Samsung Full HD LED TV (UE32EH5300)
- SAMSUNG (QE85QN95CAT) 215CM 4K NEO Q LED SMART 120HZ ! ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03BG ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és felszólátják a Samsungot, hogy 15 napon belül javítsa ki a hibát.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez ilyen. Semmi értelme nem lett volna a régi lakásba kihozatni. Semmilyen formában nem fért volna el sehol és még szállíttathattam volna át ezt is. 
Lcd tv-n pedig a HDR azonnal felnyom mindent ami egy kis fényerőt/kontrasztot még kicsikar a képből és mondhatni nem nagyon érdekli a színhűség. Szóval ez hogy is van? Nézd a sárga képet sdr-en az úgy szuper és csillámpóni színeket HDR-en, mert az meg úgy. Aha értem.Logikus, mert a filmkészítők ezt akarták, hogy HDR-ben bepisilj olyan piros legyen a piros még ha az nem is a valóság, sdr-ben meg törekedjünk a mozis besárgult vásznas cserélj már izzót a dlp-ben színekre. Itt van az ,hogy valaki a kettő között szereti, nem élénk, de nem is fátyolos. Miért gondolod ,hogy az én szemem is ugyan azt az árnyalatot látja, mint a tiéd vagy akárki másé....ezért nem értem miért kell erőltetni a film módot ráadásul meleg 2 vel.

Csepy