- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zigi
senior tag
válasz
Fishor
üzenetére
Hello. Létrehozhatsz kedvenceket és ott oda teszed a csatornákat ahova akarod, de a csatorna számát nem lehet átírni. Amúgy sem adnak hozzájuk már egy ideje számgombos távot amin kapcsolgathatsz a számokkal.
Nem tudom miért hagytad ott a upc-t, de ott is van mediacard a CI slotba és akkor nem kell box......csak a T-nek nincs az iptv miatt ilyen lehetősége, ott muszáj a box. -
mpo
veterán
válasz
Fishor
üzenetére
A barátom LG-je nem ide készült, ezért 4 évig nem volt Smart tévéje, ki se próbálták.
Amikor HBO-GO-ra előfizetett a Digi-nél, az app nem volt elérhető.
A szervizes átállította magyarra, azóta minden jó.
A sorba rendezés egyedivé tétele, nem ér ennyit, van más mód is, lehet a Digi számozása vagy ABC-ben a csatornák (ezt használom).
Barátom is ezt az egyedi számozást használja 4 tévén!, ha új csatorna jön, akkor kezdheti újra. -
Fishor
senior tag
válasz
Csepy
üzenetére
Szia!
Ez nagyon jó hír. Abból gondolom semmi hátrány nem származik ha a régiót átállítom ugye? Ezt már behangolt tévén is megtehetem, vagy csak gyári visszaállítás után? Valamint átállítás után a tévén válik valami új menü modul elérhetővé, vagy gépen programmal kell megcsinálni?
A hangolás ugyanúgy zavartalanul megtörténik, ha más régión vagyok, vagy ott még mókolni kell, hogy megtalálja a csatornákat? Hátránya van az észt régiónak? Ok bem működik a guide vagy az óra nem lesz jó stb?Üdv: Fishor
-
PuMbA
titán
válasz
Fishor
üzenetére
"Tényleg mindenki beletörődött az N szériánál, hogy nem lehet sorrendezni? Nincs valami módja mégis?"
De van módja, viszont azt a pár csatorna számot megjegyezni, ami fontos, nem nagy cucc, szóval a többség teljesen elvan szerintem

"Valamint, hogy a Youtube már minden tévén 5 évig megy"
Ez mindig is így volt.
"és ráadásul nem csak az avit, de még a mpeget sem játssza le."
Ja, de manapság már semmi sincs aviba és mpeg-be
A legfontosabbakat meg átkonvertálod a géppel, mert negyed annyi méretben fogod ugyanazt a képminőséget kapni, tehát nincs értelme helyet pazarolni ezekkel a régi dolgokkal. -
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Sajnos annyival módosult a helyzet, hogy 10K-ból meg kellett oldanom mindent, azaz a keretet és a kábelt is, végül emellett döntöttem, az alzában most a Black Friday keretében le van árazva:
Adatok alapján fel tudom majd szerelni rá az 55-ös Q6FN-t, plusz adtak mellé pár apróságot is. Egyedül annyi volt a bibi, hogy a HDMI-kábel, ami járt hozzá, 1.4-es volt, így vennem kellett mellé egy 2.0-sat is, de még szerencsére belefért az is a keretbe.
Most már csak a TV kell, szombaton megyünk is érte, így végre kész lesz ez a projekt is.

-
Csepy
Topikgazda
válasz
Fishor
üzenetére
Nem az N szériánál, már az M-nél sem lehetett, de ez csak akkor van, ha Magyarország van beállítva a beállításokban. Szüleimnek észtország van NU7442-n ls simán lehet állítani a csatornák sorrendjét DIGI-nél, ahol nekem nem lehet, ha Magyarország van beállítva.
Szóval lehet, simán lehet. -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Voltam MM-ban és megnéztem a tv-ket. Sajnos 40"-ban csak a ue40nu7122 volt. De ott is azt mondták, hogy nem lehet a csatornák sorrendjét megváltoztatni. Valamint, hogy a Youtube már minden tévén 5 évig megy, és ráadásul nem csak az avit, de még a mpeget sem játssza le. A legnagyobb bajom ez a csatorna rendezés, hiszen emiatt hagytam ott a upc-t, hogy ne csak a dobozzal foghassam a digitális adást és hogy sorba rendezhessem. De így kb nincs értelme másik tévét venni.
Tényleg mindenki beletörődött az N szériánál, hogy nem lehet sorrendezni? Nincs valami módja mégis?
Üdv: Fishor
-
coleen
aktív tag
válasz
kokokka
üzenetére
Egyeztettem a kereskedővel, visszaküldöm és visszaadják a vételárat.
A spórolás évről évre látszik: az MU8000-esem (2017) még One Connect box-os volt, baba minőségben összerakva (bár fél éven belül kiégett benne pár LED, így panel cserés lett), a Q6FN (2018) már javarészt műanyag, azon belül a hátlap pedig kb. mint a tejfölös doboz. Közelről nézve pedig az építési minősége is gyengébb mint az MU-nak. Hétvégén pedig ellátogattam a MM-ba megnézni a 2019-es szériát, egy Q60R volt kirakva (Q6FN utód)... nevetséges amit művelnek minőség terén a Samunál. A házra gondolok jelen esetben, mert a képet reflektor világosság mellett nem igazán tudtam tesztelni.
Szóval úgy néz ki, hogy egy kicsit kivárok, TV nélkül, utána back-to-Sony (MU előtt csak Sony TV-im voltak, lekopogom, de soha semmi gond nem volt velük). -
gduck
addikt
válasz
mediumgecso
üzenetére
Cégnél vettünk ilyen TV-t, tökéletesen működik. Itthon tavalyi belépő széria 6xxx van, annak sincs semmi baja! Attól még hogy nem egy rakat pénzbe kerül, még nem rossz TV

Amúgy meg szerintem TV vásárlása előtt mindenképpen érdemes egy közeli boltban megnézni a választékot

-
balintka
addikt
Sziasztok, ma érkezett meg az új Samsung UE49NU8002 típusú TV-m, mely az első Samsung-om (eddig csak LG volt). Sw-t frissítettem a legújabbra. Szembesültem sajnos egy problémával. Nero MediaHome 4-el osztom meg a PC-ről a sorozatokat, filmeket a TV-re, azonban a TV nem akar többet sem lejátszani (pl. ezer éves Transformers sorozat AVI-ban, vagy a 2013-as Dallas sorozat).
Vagy csak tölt vagy kiírja, hogy nem támogatott formátum. Ez azért elég fura, mikor "ezer éves" AVI-ban van a rajzfilm. Másnál is van hasonló probléma? Lehet valamit kezdeni vele? Esetleg használjak más programot a megosztáshoz?
Köszönöm a segítséget.
-
Mustadjoci
tag
Sziasztok!
szeretnék egy uhd kijelzőset ami tud winyóra vagy usb-re adást rögzíteni.
nézegettem és csak egyetlen egy készüléket találtam az létezik?
Samsung UE40NU7125esetleg valaki aki jártasabb ebben, ismer másik 4k-s pvr es készüléket 40 collban?
köszönöm
max 40 collos tévé fér be a két szekrény közé.
-
mpo
veterán
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Az arukeresoben az átlagos vásárló véleménye jelenik meg, leginkább azért, mert az eladó e-mailben felkéri a vélemény közlésére.
Az átlagos vásárló alatt azt értem, aki nem jár ebbe a topikba, nem ért a tévékhez, az ár a döntő és az, hogy férjen el egy adott helyen.
Egy régi 32"-os HD Ready után az 50"-os UHD is szebb lesz, a szokásos 3,5-4 méterről, mert a régit is ilyen távolságból nézték (tapasztaltam több helyen).
Ha problémája adódik, akkor van esély rá, hogy idetéved. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gyeniko
üzenetére
Mindegy, én csak annyit akartam írni (ha már ez egy szakmai topik és elvileg valamennyire tisztában vagyunk a helyzettel), hogy ez a tv nem az ajánlott kategória, csak akkor (és ebben igazad van), ha a leendő tulajnak tényleg nem számít semmi olyasmi, amire MI háklisak vagyunk már alapból.
Viszont, én visszakérdeznék azért ezekre az "alapvető" dolgokra még ha nem is lett kérdésként feltéve. Az árukereső véleményekről meg tudjátok, hogy nekem mi a véleményem. Főleg, amikor ilyet olvasok:Gyönyörű a képe, egyszerű a menü, nagyon jó az új szoftver.
És mindenki ezt írja és fogadni mernék ezt a tévét ezek közül még senki nem látta egy minimum 7402 mellett, ne adj Isten 8002-8052 és így tovább tv mellett, mert akkor nem írnának ekkora kiszabott fasságokat.

-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én, az Avatar-t (premier) a Londoni (kör alakú) odeon IMAX-ben néztem meg, de erről már írtam. A Pestinek köze nem volt hozzá hangzásban, mert ott is megnéztem. A kanyarban nem volt hozzá képest!
Amikor, pl a nagy fa eldőlt (hogy csak egyet említsek), azt hittem egész Anglia a fejemre szakad és azt olyan minőségben produkálták a hangszórók az én elég háklis füleimnek, hogy azt hallani kellene, mert leírni nem lehet, ehhez képest a Pestiben, az egész csak egy halkabb ricsaj valami tákolt hangfos részlet volt.Szerintem, a képminőség szinte hasonló volt...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
PuMbA
üzenetére
De most komolyan kérdezem, hogy miért ajánlod ezt a típust?
Ne magadból indulj ki, hogy kiforrta magát, meg te nem költesz többet, mert ha valami nem tudta és nem tudja soha a büdös életben magát kiforrni, az pontosan ez típus, amit árulni sem szabadna 2019-ben, de már 2014-ben is elavult lett volna... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
mediumgecso
üzenetére
Belépőszintű tv és egyáltalán nem ajánlott!
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Jobb mozikban megvan az 1:3000 kontraszt, csak nem Magyarországon

(#132269) mpo: A Film képmód nem csökkenti a kontrasztot
Az IMAX-ben tuti jó hangzás van, nagyon részletes, de szerintem több Atmos felújított terem sem lehet rossz. Az Atmos-szal van esély, hogy felzárkózik a legtöbb mozi. -
Deck
titán
válasz
PuMbA
üzenetére
Thx, thx mindkettőtöknek!
Így ezek és az rtings beállítások alapján összehoztam egy saját beállítást ami számomra jó.
Más: Voltunk moziba (mióta megvettem a TV-m azóta nem voltam) és komolyan mondom hiányoltam a kontrasztot a vetítésről mint amit a TV-m tud
Persze a film jó volt de furcsa a TV után. -
PuMbA
titán
válasz
mediumgecso
üzenetére
Ok TV, veheted
YouTube alapból van minden TV-n, de még lehet, hogy Netflix is, szóval ez nem kérdés. -
mediumgecso
őstag
Sziasztok!
Vélemény érdekelne erről a Tv-rol:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/ue50nu7022-p421314699/?gclid=EAIaIQobChMIj77lx_qG4gIVjsCyCh0hkAF0EAAYASAAEgL9d_D_BwE#velemenyekSemmi extra
elvárás, filmnézés leginkább, csak azt nem tudom lehet-e telepíteni youtube-ot netflix-t stb.
Köszönöm a segítséget -
PuMbA
titán
"Vagy kontrasztjavító kikapcs és a gamma 0?"
Igen

"Helyi sötétítés magason van de semmi különbség nincs ha normál vagy alacsonyan."
Igen, mert ugye a local dimming nem kikapcsolható a mostani Samsung TV-ken, de hagyd Alacsonyan, mert akkor nyúl bele legkevésbé a sötét részekhez.
"Élesség 5, mert ha 0 nem tetszik de a 10-et soknak érzem pedig sokan azt ajánlják, ami a gyári is."
Az Élesség, ha Játék módban vagy akkor a 10-esen látod azt, amit egy monitor esetén látnál. Az 5-ös beállítás már hozzányúl és mossa a képet, szóval eddig mosott képet néztél... Játék módon kívül a 0 élesség jelenti a módosításmentes képet, de ez le van írva az RTINGS-en is.
-
lowphas
tag
Q8fn van nekem, ami kb egyenlő a q7fn-vel. Én úgy gondolom, hogy úgy használd, ahogy jobban tetszik. Én Xbox-val használom, és szeretem kicsit felnyomni a színeket (32 felett azért már észrevehető a clipping). Nem szeretem a filmezéshez ajánlott* beállításokat használni játékra. Játékra pedig a véleményem az, hogy nincs igazi "szabály". (eleve más-más játék, másképp használja a színeket, a mozgást, az aliasingot...)
Attól is függ kicsit, hogy mivel játszol. Pl én főleg a forzával játszom, ez a játék inkább világosabb... Kevés benne az _igazán_ sötét jelenet, így a black crush annyira nem érdekel (így használom is a contrast enhancert). Ráadásul az autós játékokkal remekül működik a game motion plus.(így kimaxolom) Ha meg olyan játékkal játszom, ami főleg sötétebb jeleneteket tartalmaz, max picit állítok egyet a tévén. (offolom ezeket) Legalábbis én így csinálom. Legfontosabb, hogy neked tetszen, amit látsz.
Sharpness pasz, ülj oda, ahonnan játszani szoktál, és döntsd el, de alapvetően, ha nem xbox360, vagy hasonlód van, akkor a 0 is jó lehet. (nálam 4esen maradt, felette elkezd baromi ronda lenni szinte bármilyen játék, gondolom a játék egyedi aliasing megoldásai miatt, vagy a fene tudja, de nem szép) A local dimming pedig azért nem látszik ezeken a tvken, mert csak marketing* miatt van a menüben kb.
-
PuMbA
titán
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Nem fog segíteni, mert a Háttérvilágítás csak a panel körüli LED-ek fényerejét szabályozza és nincs köze a panelhoz

-
Deck
titán
Érdemes használni a kontrasztjavítót alacsonyan és akkor a gamma -1. Vagy kontrasztjavító kikapcs és a gamma 0?
HDR játék mellé kérdezem, egyszerűen nem tudom eldönteni. Élesség 5, mert ha 0 nem tetszik de a 10-et soknak érzem pedig sokan azt ajánlják, ami a gyári is.
Helyi sötétítés magason van de semmi különbség nincs ha normál vagy alacsonyan. Fogalmam sincs így mikor érdemes használni, egyszerűen csak ezt is ajánlották HDR játék mellé.
Valakinek ezekhez tapasztalata?
Q7FN -
ReveLo
csendes tag
végül a qe65q60r lett a befutó, mivel már qe65q6fn-t nem lehet kapni, vagy nagyon drágán (emag), míg 0 thm-re van az újabb változat.
Airplay 2 csábító, remélem azért több dologban is jobb lesz az elődjénél, leszámítva, hogy hangban elvileg a q6fn jobb, de a későbbiekben vennék hozzá valami hangcuccot.Azt hiszem abba is hagyom a tv-k megfigyelését mert a túlbuzgóság miatt már kiidegelt
Köszi minden tippet és tanácsot!! Sokat tanultam innen tőletek! -
jozs6200ax
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Az a baj, hogy ha azokat csökkented, akkor rossz lesz a kép
Háttérvilágítással kell fényerőt állítani, különben a feketék és a fehérek elcsúsznak. -
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Nem, lejjebb van egy "Optimal Distance (4k)" kis táblázat
Körülbelül felezni kell a FullHD távolságot. -
Celtis
veterán
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Ez egyre érdekesebb. Milyen beégés az ami a tápelvételtől elmúlik?
-
Bogyi007
veterán
válasz
Secretknight
üzenetére
So-So amióta a 6-os sorozat átkerült a 7-es számozásba (NU szériától) azóta nagyot gyengült a belépőszint (is) a Samsungnál...
Kár érte mert minden műszaki problémám ellenére (ami kopp-kopp megoldódott úgy tűnik) az MU6122-essel nagyon elégedett vagyok...
-
Vistaboy
veterán
Szerkeszteni akartam, ehelyett elküldte még egyszer. Bocsi.

Amúgy ki akartam javítani, hogy a konzol nem fix, hanem eleve dönthető. Ennyi.

-
Vistaboy
veterán
Esetleg erről mi a véleményetek?
Ez ugyan fix, viszont annyira lehet dönteni, hogy nekem már jó legyen. Nem kell fejjel lefelé fordítani, csak kicsit megdönteni, hogy ha cirka másfél méterrel alatta lesz a fejem fekvés közben, akkor jó legyen.
Szerintem ez jónak tűnik, már csak az a kérdés, hogy a QE55Q6FN-hez jó lesz-e?
-
Csepy
Topikgazda
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Nekem a 9. lett a jó és ez is olyan, hogy nagyon határeset.
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Nem, mert az FullHD-hoz van. Ha lejjebb görgetsz, akkor látsz számokat 4K-hoz

-
bigmasterg
addikt
válasz
PuMbA
üzenetére
"82-es panelt 2,5m-ről kell nézned, ha 4K felbontást jól akarsz látni."
Gondolom ez typo és 3,5m-t szerettél volna írni.
Ami szvsz még mindig közeli ekkora mérethez, de rtings kalkulátor ezt dobja ki. -
jozs6200ax
aktív tag
válasz
Csepy
üzenetére
Köszönöm .
Mindenesetre felhívom majd ezzel kapcsolatban a samsungot ,hogy mit tudunk kezdeni a helyzettel. Csalódott vagyok mert az első készülék nagyon felhős volt kicseréltettem.Ez pedig "ideiglenesen beég" . Kiábrándító ,hogy lassan a 3. készüléket kérhetem (ami lehet szintén szar lesz)vagy a meglévőt javításra küldöm... -
PuMbA
titán
válasz
coleen
üzenetére
Megpróbálhatod a 82-est, hátha jó lesz, de ahogy írtam, minél nagyobb a panel, annál nehezebb gyártani és annál kisebb darab számban gyártják. Ugye hány embert ismersz, akinek 75-ös vagy 82-es TV-je van... tehát nem kiforrt, speciális réteg termékről beszélünk

82-es panelt 2,5m-ről kell nézned, ha 4K felbontást jól akarsz látni.
-
Csepy
Topikgazda
válasz
Csepy
üzenetére
Egy halom linket megint beírtam és kifutottam az időkeretből, de a legfontosabbakat újra belinkelem, elsősorban angolul tudóknak (manapság a minimum a jó angoltudás, főleg technikai kérdésekben...vagy kínai, de az nekem kínai
)RTING tesztek, definíció, részletes leírás. IPS a leghajlamosabb, hardware tulajdonság
OK, wikipédia, de itt is szépen le van írva a jelenség
Nagyon szépen le van írva itt is a komplett jelenség, és, hogy hardveres
NEM SZOFTVER OKOZZA, HARDVER "PROBLÉMA" (TULAJDONSÁG)
Annyi a jó hír, hogy, ha nagyon maradni akar a csatrona logo, és idővel egyre inkább jellemző lesz, akkor egy youtube anti image retention videó szépen "átmozhatja" a panelt és ideiglenesen javíthat rajta, vagy el is tűntetheti.
-
coleen
aktív tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Még egy dolog megfordult a fejemben: ugyanezt a modellt (75Q6FN) semmiképpen nem fogok választani, azaz vagy feljebb lépek (Q7FN) vagy márkát váltok (Sony..) vagy még megpróbálom a 82Q6FN-t.
Kérdésem az utóbbira irányul: van-e tapasztalat ekkora méretű (82") panellal, ill. mi az ajánlott reális nézési távolság ekkora méretben?
-
Csepy
Topikgazda
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Minimális mértékben fog csak romlani, de maradandó, állandó tulajdonság. Nem fog soha beégni, mert LCD, de meg fogja őrizni rövid ideig a sokáig megjelenített tartalmat, mert ez, ahogy volt róla szó "image retention", ideiglenes "beégés", jobb magyar kifejezés híján.
-
Celtis
veterán
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Olyan ez mint egy hibátlan vízjel vagy egy mélynyomás. Szerintem is valami szoft probléma és nem a képernyő ég be. Nagyon fura.
Bármilyen forrásra váltasz (YT vagy USB-ről valami videó) akkor is ott a "beégés"?
Húzd ki a TV-t a konnektorból pár percre és nézd meg, hogy úgy is megmarad-e a "beégés" -
PuMbA
titán
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Beszélhetsz a Samsunggal, hogy mi ez, mert biztosan tudják, ha előfordult mással

-
sandró60
addikt
válasz
jozs6200ax
üzenetére
LG plazma volt"erőszakosan"bele égette magát.

Egy panel csere megoldotta ("feketén") -
sandró60
addikt
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Nekem a 2011 Plazma tévébe éget be ez a logó,de színesben.

-
Csepy
Topikgazda
válasz
PuMbA
üzenetére
Nem az IPS technológia hozadéka a beégés, de jellemző sajnos rá.
Elsősorban a gyártás minőségétől függ. Ugyananzon TV-k/mobilok/notebookok más beszállítóktól származó panellal (amik elvileg ugyanolyanok, de nyilván teljesen más mindegyik) van, hogy az egyik "image retention"-től szenved (magyarul: képmegtartás, de ez rettentő hülyén hangzik), míg a másik nem. Toshiba-Panasonic gyártmányú IPS-ek pl jellemzően csinálják, az LG saját 2018-as paneljai is:
de sajnos már volt olyan AUO VA panelem is, aminél megvolt, míg más, ugyanolyan cikkszámíú AUO VA panelnél nem volt tapasztalható (43-as volt, míg ugyanez 40-es méretben nem csinálta). Van olyan 2019-es Samsung QLED, ami csálja, másoknál meg nem. Nagyban függ a beszállítótól és a gyártás során felhasznált technológiáktól.Abszolút nem szoftveres jelenség és nem is javítható szoftveresen, csak szépíthető. De a kutyagumi virágokkal is csak kutyagumi.
Nem tudom, emnnyire lesz ez a post tagolt, még mindig mobilról vagyok.
Az egész egy hatalmas lottó, és csak attól függ mennyire leszel elégedett a vásárlásoddal, hogy mennyi és milyen hibát/hibákat vagy hajlandó elnézni.
-
PuMbA
titán
válasz
Csepy
üzenetére
Értem, hát én sok IPS monitort láttam cégeknél, de egyik sem "égett be"
Ezért gondolom, hogy szoftveres a dolog, mert akkor minden IPS-nek be kéne "égnie". Ha egész munkanap ugyanaz van az egyik képernyőmön, akkor sem "ég be" semmi, pedig ez már a 10. monitorom a munkahelyen és nem is kifejezetten márkás / drága egyik sem. -
lowphas
tag
válasz
Csepy
üzenetére
Akkor a nem megfelelő minőségű panel, amit a telefonba raknak, amit aztán majd szoftveresen próbálnak orvosolni. Lényegében ugyanaz, fordítva nézve.
Xda-n van topic róla. Haverom telefonján napokig össze vissza ui elemek voltak "beégve". Mivel a gyári vissza sem oldotta meg, gyanús volt, hogy érdekes, de kuka emiatt... Nem gyári rommal tudta megoldani, rgb értékeket kellett állítgatnia kisebbre, de végül utána soha nem jött elő a gond.
Hogy a Samsung Tv-n milyen sw trükkök vannak, vagy egyáltalán, azt nem tudom. Mondom, qleddel/általában lcd tv-vel nem jártam így/nem láttam ilyet.
-
Csepy
Topikgazda
válasz
lowphas
üzenetére
Ezt a szoftver marhaságot felejtsük már el és ne terjesszünk dezinformációt.
Semmi köze ehhez szoftvernek. Néha szoktak ezen firmware frissítéssel javítani próbálni és kb sebtapasz egy nyílt törésre.
Szépen hosszan leírtam, linkeltem, érveltem, aztán ők-rá nyomva (mobilról vagyok) nem küldte el a hozzaszolasomat. Otthonról kifejtem nemsokára.
-
lowphas
tag
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Xiaomi telefonoknál láttam ilyet, ott az LCD is képes "beégni", de ott a szoftver okozza, és (jó sok) idővel helyreáll. Qlednél soha, pedig monitorként is használom, meg volt már, hogy kB 24 óráig ment véletlen ugyanaz a kép változatlan rajta...
-
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Igen, de a Q90R-nek viszont jobb a betekintési szöge
Ha már középhez képest 25 fokról nézed a TV-t ez látható, szóval nem rosszak ezek az új TV-k ebből a szempontból, mert a régebbiek legnagyobb hibája ez volt. -
bigmasterg
addikt
válasz
PuMbA
üzenetére
A lassan már nem kapható és olcsóbb q9fn-nek meg megint duplája a kontraszt. Native: 6055 : 1
Eszembe nem jutott 8k-t venni. Teljesen fölösleges, főleg, hogy tartalom sincs rá.
Illetve nem is szánnék rá ennyit, csak árukeresőn megláttam és furcsállottam. -
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg
üzenetére
[link] A 4K TV kontrasztja kétszer nagyobb
A 8K még új technológia, szóval szerintem nem érdemes megvenni, mint ahogy az első 4K TV-k is rosszabbak voltak, mint az azonos árú FullHD-k, a felbontástól eltekintve. -
Batib
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Nem akarok politizálni itt. Az M1 van az első helyen.
-
Fishor
senior tag
válasz
univerzita
üzenetére
Szia!
Ez milyen tv n van? Régi J szériáig nekem sem volt gondom. Samsung channel editorral jól sorba lehetett rakni. K- tól vannak a problémák.
Üdv Fishor
-
Batib
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Szlovákiában élsz? Mert ott megy csak Mo.-n nem.
-
univerzita
addikt
válasz
Fishor
üzenetére
Na most próbáltam a Samsungon a Csatorna szerkestést. Bal oldalt van Szám mód.alatta a Törlés. Jobboldalt a csatornák. Ha pl. a TV2-a 5-ös szám alatt van ész 1 - est akarsz neki akkor bepipálod és rá mész a Szám mód. Vastagon lesz a TV 2 és nyíllal felvised a 1-es re. Majd OK.
-
PuMbA
titán
válasz
jozs6200ax
üzenetére
LCD-n nincs beégés, ez nem OLED. Mivel a Q60R egy vadi új TV, ezért vannak benne még szoftveres hibák

-
univerzita
addikt
-
mpo
veterán
válasz
Fishor
üzenetére
Viszont azt olvastam, hogy nem lehet a csatornák sorrendjét változtatni,
Lehet változtatni, név (ABC-ben, ami remélhetőleg nem változik) vagy csatornaszám szerint rendezheted.
Ha a Kedvencekbe (amiből több is lehet) csak azokat rakod, amit nézni akarsz, az SD, HD kettősből csak a HD-t, akkor nem is lesz sok.
Nálam ABC-ben vannak, mert a számozás sűrűn változik, ezért nincs értelme memorizálni túl sokat.
Az régen volt, amikor még kevés csatorna volt és az 1-2-3-4-5-6-hoz volt értelme csatornát rendelni, a tévén volt 6 nyomógomb és még távirányító sem volt.
A divx és DTS nem támogatott, a divx elfelejtéséről Pumba már írt. -
Fishor
senior tag
válasz
univerzita
üzenetére
Erre nagyon kíváncsi lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Tesla topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)