Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5601) Gardaai válasza szabeska (#5600) üzenetére


Gardaai
senior tag

Még MKBHD egyik videójávan láttam pár éve talán, hogy az akkori csúcs Sony más preview képet mutatott mint amit a lencse rögzített. Ott az volt a magyarázat, hogy a preview a fő kamera képét mutatja, viszont az algoritmus úgy döntött, hogy ő a telefotóval csinálja a képet és így "máshogy állt" a kamera képe. Ugyebár ha váltasz a kamerák között is van egy ugrás benne, de ezt mindaddig amíg át nem váltasz nem látod. Viszont ha a tudtodon kívül használ egy másik szenzort, akkor lehet ilyen baki. Bár még sose találkoztam vele Samsungnál.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5602) Atish19 válasza zsola21 (#5599) üzenetére


Atish19
őstag

Nekem Oneplus 9 Pro telefonon volt. Hajszárítóval picit megmelegítettem és lassan apró mozdulatokkal körbe felfeszítettem. Egyben, ragasztó maradvány nélkül lejött. Nagyon óvatosan kell feszíteni és lassan, türelmesen kell haladni körbe. 1 évig volt rajt amit cseréltem és nem égett rá. Ha még nem vetted meg én inkább a korábban említett Spigent ajánlanám. Árban fele annyiba kerül és egy óvodás is fel tudja helyezni hibátlanul. Nem kell ragasztóval bohóckodni.

(#5603) TODI1111 válasza Atish19 (#5602) üzenetére


TODI1111
addikt

A Spigennek melyik az az üvege amit nem kell ragasztani?

(#5604) Atish19 válasza TODI1111 (#5603) üzenetére


Atish19
őstag

Bocsi elnéztem a topikot. Azt hittem a sima 23-as topikban vagyok. Mea Culpa :R

[ Szerkesztve ]

(#5605) gippazoid válasza speter33 (#5578) üzenetére


gippazoid
senior tag

Mi köze a szolgáltatónak a telefonod feloldásához?
Örülnél annak, ha a világ összes mobilszolgáltatójának, azok partnereinek, minden dolgozója, azaz több tízezer ember, mind fel tudná oldani az ujjlenyomattal lezárt telefonokat?
Akkor minek az ujjlenyomatos védelem?
Gondolkozzunk már egy kicsit, emberek!

[ Szerkesztve ]

Gippazoid Novelties Inc.

(#5606) Capella válasza TODI1111 (#5596) üzenetére


Capella
senior tag

Azért nem egészen. ;)
Ha a recovery menüből történt a factory reset, akkor áll ez a Google fiók védelem. Azaz, hogy csak állna.
A Google fiók ismerete nélkül az újraindítás után FRP lockba kerül a telefon. Azonban ez is feloldható megfelelő programmal.

(#5607) -Maci-


-Maci-
addikt

Sziasztok,

Aki használ rutinokat;
A definiált módok közül hogy a legpraktikusabb manuálisan választani? Mindig be kell lépni a rutines-be és ott át nyomni? Vagy van valami praktikusabb módszer?

If you don't know where you are going, any road will get you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]

(#5608) Gardaai válasza -Maci- (#5607) üzenetére


Gardaai
senior tag

Bemész a rutinba amit létrehoztál -> jobb alsó sarokban három pötty (Több) -> Beállítás widgetként. Ez kirakja az "asztalra".

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5609) kkdesign


kkdesign
senior tag

Sziasztok!

2 kérdéssel fordulnék hozzátok.

1,
Vettem egy spigen autós telefontartót a magán autómba, ami olyan hogy ilyen géles ragacsos műszerfalra ragasztható. Sajnos elszúrtam az odarakását és le kellett vegyem, innentől viszont már bukta a dolog. Azt szeretném kérdezni, hogy van olyan böszme erős kétoldalú ragasztó, vagy valami tubusos ragasztó, amivel meg lehetne esetleg fogatni? a talpazata erős 2 oldalúval ragad a műszerfalhoz, az úgy megoldott, csak a műszerfalat fedő kis kör tartó, és maga a mobiltartót kéne összefogatnom. Ehhez az általános kis gyengusz 2oldali ragasztó nem elég, erősebb kell, de nincs ötletem milyen opciók lehetnek.

2,
Mivel alapból amúgy nem ilyet akartam, hanem ami vákummal a szélvédőre cuppan(ez is úgy nézett ki..) hogy ne csak magán autómba használhassam hanem cégesekbe is, ezért kérdeznék, hogy van olyan aki használ ilyen sima nem ragasztós, csak cuppanós tartót szélvédőre? Valami márkásabbat szeretnék, amibe belefér az s23 ultra és jól megmarad szélvédőn. Azért kellene simán ilyen, hogy semmit ne rongáljon a céges autókon, és könnyű legyen feltenni, mert mikor melyiket kapom meg utazáshoz, ez változó. Szellőzőrácsos nem opció, mert nem mindhez jó, és sérülést is okozhat rajtuk.

Kérlek ha tudtok javasolni valamit, ne tartsátok magatokba :)

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#5610) -Maci- válasza Gardaai (#5608) üzenetére


-Maci-
addikt

Nincs 3 pötty a jobb alsó sarokban :F

[ Szerkesztve ]

If you don't know where you are going, any road will get you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]

(#5611) Gardaai válasza -Maci- (#5610) üzenetére


Gardaai
senior tag

Mert ez nem rutin, hanem üzemmód. :)

Csinálj egy rutint ami manuálisan bekapcsolja az üzemmódot és utána mehetnek a lépések amiket korábban írtam.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5612) Sumptuous válasza -Maci- (#5607) üzenetére


Sumptuous
senior tag

Ha a zárolt képernyőn az órára nyomsz, akkor beugrik egy ilyen eszköztár szerűség. Oda is ki tudod tenni a gyakran használtakat. Én pl.: ide raktam a gyorstöltés ki-be rutinom.

(#5613) dnelb válasza kkdesign (#5609) üzenetére


dnelb
veterán

3M tükörragasztót vegyél, aldi lidl szokott lenni de gondolom máshol is van. Az még a szárnyat is megfogja az autón :D

(#5614) TODI1111 válasza Gardaai (#5611) üzenetére


TODI1111
addikt

Minden rutint ki lehet tenni widgetként? Kizárólag a kiváncsiság kedvéért csináltam egy rutint amit a leírásod szerint így lehetne kitenni widgetnek:

"Bemész a rutinba amit létrehoztál -> jobb alsó sarokban három pötty (Több) -> Beállítás widgetként. Ez kirakja az "asztalra".

Mi a nem jó ha nincs ilyen lehetőség?

(#5615) kaisers válasza TODI1111 (#5614) üzenetére


kaisers
aktív tag

Szerintem indítás kézzel kellene és úgy működik.
Te megadtál neki egy helyet és egy wifi hálózatot is...
Egyébként van egy olyan edge panel is, amire ki lehet tenni widgeteket.
Én régen oda tettem azokat, amiket manuálisan indítottam.
widget edge panel

[ Szerkesztve ]

(#5616) TODI1111 válasza kaisers (#5615) üzenetére


TODI1111
addikt

Arra próbálunk rájönni, hogy hogyan lehet kitenni widgetként a rutinokat.
"Te megadtál neki egy helyet és egy wifi hálózatot is..."
Persze, hogy megadtam. A rutinoknak az lenne a lényege, hogy automatizáljam a készüléket.

(#5617) AtHoS válasza TODI1111 (#5616) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Na csak összejött egy ötlet nálam rutinra -> gyorstöltés ki-be kapcsolása (mondjuk ez is csak azért, hogy tényleg legyen már valami :DDD )

Időszakhoz nem tudom hozzákötni, hely mondjuk esetlegesen jó lehetne, de általánosan használhatóként szerettem volna beállítani, ezért csak a Töltési állapot - Töltés feltételt állítottam be és ehhez Értesítés megjelenítésnél 4 elemet adtam hozzá (Gyorstöltés és Vez.nélküli gyorstöltés Ki ill. Be állapotokat), amiket töltőre rakva megjelenít és az éppen aktuálisan használt töltési módnál kézzel ki tudom választani milyen töltést szeretnék.

Töltöttségi állapot, akkuszint és egyebek nincsenek figyelve, de majd talán megnézem okoskonnektoros lekapcsolgatással, ha egyáltalán ilyet lehet rutinnal :B

Megnéztem a kirakható widget lehetőségét is, de ezen beállítással nem lehet kirakni (miért is lehetne, ha feltételhez van kötve az indítása) viszont, ha feltétel helyett kézi indítást adok meg, akkor már engedte volna widgetként kirakni.

Szerintem a valamilyen feltételhez kötött rutinokat nem lehet widgetként kirakni, mert semmi értelme. Ha teljesül a feltétel, akkor futni fognak a beállítások. Ha nem teljesül, akkor úgy figyel a háttérben, hogy várakozik a feltételek teljesülésére.

read-only mode on the forum

(#5618) Gardaai válasza TODI1111 (#5614) üzenetére


Gardaai
senior tag

Csak a manuálisan indítható rutinokat lehet kirakni.
Arra irányul a kérdés:
"A definiált módok közül hogy a legpraktikusabb manuálisan választani?"

Auto rutinokat leggyorsabban pedig az "Üzemmódok és rutinok" appindítóval tudod elérni.
Ha nincs ilyened, akkor az Üzemmódok és rutinokon belül (beállítások) jobb felül 3 pötty -> Beállítások -> Üzemmódok és rutinok az Alkalmazások képernyőn -> legyen "bepipálva".

Szerk.:
#5617 AtHoS
Okos konnektor ha SmartSwitch kompatibilis, akkor betudod "rutinozni".

[ Szerkesztve ]

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5619) TODI1111 válasza AtHoS (#5617) üzenetére


TODI1111
addikt

"Megnéztem a kirakható widget lehetőségét is, de ezen beállítással nem lehet kirakni (miért is lehetne, ha feltételhez van kötve az indítása) viszont, ha feltétel helyett kézi indítást adok meg, akkor már engedte volna widgetként kirakni."
Attól, hogy feltételhez van kötve miért ne lehetne manuálisan is elindítani? Más automatizáló alkalmazásnál ez megoldható.például:

(#5620) gretzky77


gretzky77
veterán

Sziasztok beköszönök egy zöld 8/256-os Ultrával, egyelőre ismerkedünk! Ha lesz kérdésem jövök, egyelőre párhuzamosan használom egy Pixel 7 Pro-val, aztán meglátjuk melyik marad, a Pixelt is imádom, sztem nagyon jó telefon, majd kiderül ki marad!

Egy kis érdekesség, hasonló a mérete, mint a P7 Pro-nak és volt még itthon 2 db Aliról rendelt hydrogél fóliám, gondoltam teszek egy próbát vele, és hát majdnem tökéletesen illeszkedik az Ultrára! :K :DD

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#5621) Gardaai válasza TODI1111 (#5619) üzenetére


Gardaai
senior tag

Mert kicsit ellentmondásos. Ha szólok, hogy gyere értem, akkor elindulsz kocsival. Ezt hogy csinálod manuális módon? :D Persze vannak olyan rutinok amikkel ezt meglehet tenni, mint a hangerő szabályzással, de erre meg ott a natív módváltó az felső ikonsávban. Ha csatlakozok a munkahelyi Wi-Fi-hez, akkor lehúzza a média hangerőt 0-ra.
Erre manuálisan rányomnék, akkor mi történne? Persze felajánlhatna 10-25-50-75-90% sávokat, de alap esetben ha kell hangerő, akkor megnyomod az oldalsó gombokat. Ezek rengeteg plusz munkát jelentenek, idővel lehet belekerül, de egyelőre be kell érni 3rd party appokkal amik csak erre jók. Vagy módosítani a logikán.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5622) Gardaai válasza gretzky77 (#5620) üzenetére


Gardaai
senior tag

Ha egyiknek se vagy a "híve", akkor kíváncsi leszek melyik nyeri el jobban a tetszésed.
Mindegyiknek van hiányossága/előnye/hátránya a másikhoz képest.

Ha ilyenek jelentkeznek, hogy Samsungból hiányolsz valamit amit a Pixel tud, akkor mindenképpen dobd be ide, mert annyi minden van a felszín alatt, hogy nagy eséllyel lesz rá natív vagy alternatív megoldás.

"Egy kis érdekesség, hasonló a mérete, mint a P7 Pro-nak és volt még itthon 2 db Aliról rendelt hydrogél fóliám, gondoltam teszek egy próbát vele, és hát majdnem tökéletesen illeszkedik az Ultrára!"
:Y

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5623) szabeska válasza Gardaai (#5622) üzenetére


szabeska
addikt

Fotos topikban felmerult, 50 megapixeles fotok eseteben is van hdr, vagy csak 12-n? :F

F1

(#5624) xhege válasza szabeska (#5623) üzenetére


xhege
addikt

Nem vagyok benne biztos, hogy van. Nekem éles déli napfényben 50 megapixeles képek esetén úgy bebuknak az árnyékok, mint a csuda, de legalább a zöldek még rikítóbbak...

(#5625) gretzky77


gretzky77
veterán

Lenne is egy kérdésem! Amikor be akarok valahova jelentkezni akkor, hol tudom beállítani, hogy a Google -ban mentett jelszavaimat felajánlja, ne csak a Samsung Pass alatt tároltakat? Nem szeretnék mindenhová újból bejelentkezni manuálisan! :R

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#5626) pg1966 válasza gretzky77 (#5625) üzenetére


pg1966
aktív tag

Itt nézd meg:
Beállítások/Biztonság és adatvédelem/Biztonságos mappa/Egyéb beállítások/Automatikus kitöltési szolgált./Google
Vagy itt:
Beállítások/Google(Automatikus kitöltés/Automatikus kitöltés a Google-lal

[ Szerkesztve ]

(#5627) gretzky77


gretzky77
veterán

A második megvolt az elsőt nem néztem még. Köszi ez lesz az. :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#5628) Gardaai válasza szabeska (#5623) üzenetére


Gardaai
senior tag

Passz. Én a fotózást egy ideje elengedtem. Előkapom, kattintok. Ha jó, jó, ha nem, nem. :D
Véleményem szerint a pixelháború miatt kissé körülményes lett a fotózás.

Egyébként az új android14 és oneUI 6.0-ban benne lesz, hogy végre megtudja jeleníteni a HDR-re képes kijelző a HDR fotókat.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5629) Lajmund válasza Gardaai (#5628) üzenetére


Lajmund
senior tag

Ez azt is jelenti ha csinálok hdr10 4k 60 fps-be videot akkor mesengerbe nem fakó lesz a kép?Mert most az ha be van kapcsolva a hdr is. Mert elég bosszantó hogy a nyomorék facebook amúgy is lebutit mindent és nem tudsz egy pár másodperces jo minőségű videót megosztani de ez még olyan fako mint ha már fekete fehér lenne inkább mint szines.

Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/

(#5630) szabeska válasza Gardaai (#5628) üzenetére


szabeska
addikt

Jó fényben 50Mpx jobb, mint a túlélesített 12, de ha nincs hdr 50-en, akkor nem valami jó biznisz azt használni :((

F1

(#5631) TODI1111 válasza Gardaai (#5621) üzenetére


TODI1111
addikt

Miért lenne ellentmondásos? Valószínűleg, mert te nem használsz ilyeneket. A Fentebb említett másik program tudja kezelni az automatizálást és a manuális indítást, újraíndítást is. Egy widgetben kitehetőek a profilok (rutinok) amik teljesen automatizálva vannak.
Például a szinkronizációs rutin automatikusan kikapcsolja este 10 után a felesleges szinkronizációkat. Abban az esetben ha mégis szükség lenne rá elég a widgetre koppintani és felülbírálható, illetve a widgeten belül az esemény újraindítható a beállított automatizálással.

A widget mindig az aktuális automatizálást mutatja és nem kell külön az értesítési sávban gombok után matatni. A hangerőkkel sem kell külön foglalkoznom, mert amikor hazaérek az előre beállított hangerőre tesz mindent amit szintén a widgetről felülbírálhatok egyszerűen. Például

Kinek mire van szüksége. Ezért okos az okostelefon. :D :R

[ Szerkesztve ]

(#5632) TODI1111 válasza gretzky77 (#5620) üzenetére


TODI1111
addikt

" a Pixelt is imádom, sztem nagyon jó telefon, majd kiderül ki marad!"
Szerintem is nagyon jó készülék a pixel 7 pro. Az ultra előtt az volt nekem is egy rövid ideig. Mindent összevetve viszont nálam az Ultra a nyerő. Ezt a készüléket most nagyon eltalálták.

(#5633) vlesi69 válasza pg1966 (#5626) üzenetére


vlesi69
senior tag

Ezt megjegyzem én is! A Samsungjaimba is voltak mentve és mindig azt adta fel, más telefon meg a Googlet. Mikor belaktam a telefont a Googleba mentett jelszavakat vissza kellet néznem ha nem jutott eszembe, és a Samsung feladta a mentés és oda is mentettem.

(#5634) Gardaai válasza TODI1111 (#5631) üzenetére


Gardaai
senior tag

Egy profilon belül ellentmondásos. Ha teljesül a feltétel akkor történik valami pont. Ha te manuális hozzányúlnál azt vagy felülírás (manuális profil) vagy pedig (ha lehetne) be kell paraméterezni az arra vonatkozó "ágat".
Nem ismerem ezt a programot, de gondolom a manuális indítást is külön be kell állítani, vagy pedig amit írtam, előre definiálva vannak egyes rutinokhoz manuális opciók. Amit írtam is:
"Ezek rengeteg plusz munkát jelentenek, idővel lehet belekerül, de egyelőre be kell érni 3rd party appokkal amik csak erre jók. Vagy módosítani a logikán."

Nekem a nap minden szakára, helyzetére a napi rutinjaim alapján be van állítva minden. De vannak manuális rutinok is, amikkel felül tudom írni az aktuálisan futó profilt.
Egyszerű példa. Este 23:00-kor lelő mindent, de ki van rakva egy gyorsindító amit ha megnyomok, akkor mindent visszakapcsol, ha éppen csinálnék még valamit. Ha végeztem kikapcsolom manuálisan és újra a minden kikapcsolt állapotot kapom.
Ez véleményem szerint ugyan úgy működik mint a te verziód, ezt értem "Vagy módosítani a logikán." alatt. Miért nyomkodnád a ruting ami magától fut a háttérben? Csinálj egy manuálisat ami felülírja ha kéne.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5635) TODI1111 válasza Gardaai (#5634) üzenetére


TODI1111
addikt

Szinte egyről beszélünk csak mégis egymás mellett. :R
Alapjáraton a widget érdekelt minket. Amiről én beszélek az egyetlen widget a képernyőn ami éppen az aktuális (rutint) mutatja. Például halk üzemmód.Erre a widgetre kattintva felugrik az összes többi beállított rutin (ami nem manuális hanem automatizált) Hangos, szinkronizáció, stb.
Itt ha bármelyikre koppintok azonnal indítja felülírva az éppen aktuálisat. Amennyiben végeztem akkor ugyan innen visszaállítható az eredeti állapot. Tehát mégegyszer widget. Itt elég egyetlen informatív widget ahhoz, hogy lássam éppen melyik van folyamatban illetve akár 10 rutin is kezelhető vele. :R

(#5636) Gardaai válasza TODI1111 (#5635) üzenetére


Gardaai
senior tag

Értem mit írsz, nem "beszélek" el melletted, hanem próbálom megértetni, hogy ha kettőt tekersz a logikán, akkor egy az egyben megoldható natívan amit szeretnél.

Azt nem értem főként, hogy az aktuálisan futó rutint miért kell mutatni?
Én állítottam be, tudom vagy legalábbis tudnom kéne, de ha nem tudom akkor miért akarom manuálisan felülírni, azt amit nem tudom hogy fut :F
Pl. Nekem 22h-kor vissza veszi a fényerőt 15%-ra, 23h-kor lekapcsol mindent. Innentől nekem elég egy manuális kapcsoló widget és megnyomom 23h után ha kell fényerő, net, bluetooth hangerő stb.

Üzemmódok és rutinoknak is van kirakható widget-je. Amin nem, hogy 10 hanem ha jól számolom 7x4 ikon pakolható rá vagy amekkorára veszed a főképernyő ikon layout-ját.

Egyedül azt nem látod melyik rutin fut éppen, amit továbbra sem tudom milyen helyzetben jöhet jól vagy nézzük másik oldalról, milyen hátránya van? Lehet van, csak nem tudok egyet sem hirtelen.

Szerk.: egyébként az éppen futó rutint is lehet látni ha kitűzöd vagy ha Üzemmódot használsz még az ikonjáról is megtudod mondani éppen melyik aktív és még az "asztali" widgetet se kell megnézned hozzá.

[ Szerkesztve ]

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5637) AtHoS válasza Gardaai (#5636) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Itt még az is gond lehet, hogy egyszerre több rutin is futhat. Ezeket auto váltogatná a widget megjelenítésen, hogy mindről infót tudjon adni, hogy fut/aktív?

Olyasmit tudnék elképzelni kézi indításúként, ami először deaktiválja azt a rutint amit felül szeretnénk írni (különben újra lefut a feltételek teljesülése miatt) aztán pedig felülírja a kívánt beállításokat, majd ha van/lenne rá lehetőség, akkor a kézi indítású rutinból kilépéskor /annak leállításakor visszaaktiválja az deaktiváltat, az pedig utána teszi a dolgát.

Bár nagyon nem vagyok otthon a rutinokban és lehet rosszul is gondolom :B

read-only mode on the forum

(#5638) Gardaai válasza AtHoS (#5637) üzenetére


Gardaai
senior tag

OFF-ba rakom, mert habár Samsung, nem S23U specifikus már ez a sok rizsa. :DDD

Alapesetben mindkét verzió működik. Ha van egy rutinod, hogy 10:00 - 11:00 között néma legyen a telefonod, akkor tudsz csinálni egy manuális kapcsolót, hogy ha aktiválod rezgő vagy "hangos" legyen a telefon. De fordítva is tudod. De vegyünk egy valóban ki/be kapcsolható dolgot, Wi-Fi. Nekem 23h-kor kikapcsol mindent. De van egy Go online kapcsolóm, amit ha aktiválok, akkor mindent visszakapcsol. Ha deaktiválom, akkor minden megint kikapcsolt állapotban lesz.
Ha nem kapcsolom ki, akkor (ha jól emlékszem) másnap 23h-kor ugyan úgy mindent lelő, de a manuális kapcsolót nem írja felül, tehát ha kikapcsolom a kapcsolót amit bekapcsolva hagytam/felejtettem, akkor minden off lesz, egyébként pedig online marad. Na majd ha nem felejtem el, akkor ma kipróbálom.

Viszont van Go offline kapcsolóm is, amit napközben bármikor megnyomok, akkor mindent kikapcsol. Ha deaktiválom, akkor újra az automata profil veszi át az irányítást.
Tehát oda-vissza működik.

"különben újra lefut a feltételek teljesülése miatt"
Úgy rémlik, hogy a rutin ugyan úgy fut a háttérben, de a manuális felül írja, de olyan módon, hogy ne nyúljon bele a működésben. Tehát ha hazaérsz és kapcsolná a Wi-Fi-t, de a Turn off Wi-Fi manuális kapcsoló aktív, akkor nem fogja kapcsolni, amíg ki nem kapcsolod a manuális rutint.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5639) mgTerminator


mgTerminator
veterán

Tudtátok hogy a rutinoknál van egy felfedezés menüpont ahol van egy csomó előre beállított rutin ami ha tetszik el is lehet menteni és utána szerkeszteni? Csak azért mondom mert vannak ott jó ötletek ha valaki nem tudja mire van szüksége :D (Rutinok oldalon jobb felső sarokban az iránytű ikon)

[ Szerkesztve ]

(#5640) TODI1111 válasza Gardaai (#5636) üzenetére


TODI1111
addikt

Okszi elengedtem. :R Nem akarod megérteni, hogy a widgetről beszélünk és attól, hogy neked nincs rá szükséged, másnak még lehet. Attól, hogy te 1 rutint használsz mások használhatnak többet akár 6-7 rutint is ami lehet, hogy neked vagy nekem felesleges, de nekik viszont kell.
"Üzemmódok és rutinoknak is van kirakható widget-je. Amin nem, hogy 10 hanem ha jól számolom 7x4 ikon pakolható rá vagy amekkorára veszed a főképernyő ikon layout-ját."
Itt megint nem értetted a lényeget. Amiről te beszélsz az egy akkora widget ami elfoglalja a kijelzőt. Más programnál ez egy 1x1-es vagy 1x2-es informatív widget amin látszik az éppen aktuálisan futó rutin. Erre koppintva egyből kezelhető az összes rutin.
"Én állítottam be, tudom vagy legalábbis tudnom kéne,"
A kijelző feloldásánál már láthatod, hogy fut-e az aktuális rutin. Te ahogy írod csak időhöz kötött rutint használsz. Más használhat például az otthoni wifi hálózatával kapcsolt rutint. Például feloldja a kijelzőt és az informatív widgeten látja, hogy elindult-e. Amennyiben nem már ellenőrizheti is, hogy mivel lehet probléma. Nincs bekapcsolva a készüléken a wifi? Nem működik a router? Esetleg nincs szolgáltatói net?
"Én állítottam be, tudom vagy legalábbis tudnom kéne, de ha nem tudom akkor miért akarom manuálisan felülírni, azt amit nem tudom hogy fut :F"
Szög egyszerű példa. Hazaérve az otthoni wifi-re kapcsolódva rezgő üzzemmódba kapcsol a készülék. Barkácsolni támad kedvem ami zajjal jár. A rezgő üzzemmódból hangosra állítom a készüléket erre az időszakra. Máris megvan miért akarom felülírni a rutint. :R

(#5641) vivo2000


vivo2000
tag

Üdv én is be léptem egy 512gb verzióval nagyon komoly kis telefon

(#5642) Gardaai válasza TODI1111 (#5640) üzenetére


Gardaai
senior tag

Ne engedd el, inkább értelmezd amit írok. Nem jut be az információ Nálad az első kapun. Ezek mind megvalósíthatóak natívan. :)

7x4 csak példa volt. Alapból vagy 1x1 (1 manuális rutin) vagy 1x4, de stackelhető több 1x4-es paklit egymásra pakolva úgy rendezve a rutinokat ahogy szeretnéd.

Megint jobban tudod és személyeskedsz, hogy ki mit, hogyan használ. Inkább olvass. :U Többször nem írom le ugyan azt. Mindenre IS van rutinom. Automata, manuális, helyhez kötött, bluetooth eszközhöz kötött, Wi-Fi hálozathoz, okos eszközhöz stb. stb. de ez teljesen lényegtelen én mit használok, ha 0 rutinom lenne is úgy van ahogy írom és ezeket mind tudja natívan amit szeretnél, csak más logikával próbálod (vagyis nem próbálod) megoldani a gyári megoldással.

"Például feloldja a kijelzőt és az informatív widgeten látja, hogy elindult-e. Amennyiben nem már ellenőrizheti is, hogy mivel lehet probléma."
A program nem hibázik. Ha nem jól állítod be, akkor nem azt kell nézegetni mi fut meg mi nem, hanem mit rontottál el a logikájában. Amióta létezik Bixby rutin használom az első realessel, sőt még Beta release-t is használtam. Soha nem volt erre példa, hogy valami nem működött volna.

"Szög egyszerű példa. Hazaérve az otthoni wifi-re kapcsolódva rezgő üzzemmódba kapcsol a készülék. Barkácsolni támad kedvem ami zajjal jár. A rezgő üzzemmódból hangosra állítom a készüléket erre az időszakra. Máris megvan miért akarom felülírni a rutint."
Értem, de nem erre vonatkozott a kérdés. Hanem miért szeretnéd látni az éppen futó rutint? Hisz tudod ha hazaérsz akkor néma lesz a telefonod. Tudod, hogy barkácsolni fogsz és néma a telefonod. Akkor megnyomod a kirakott manuális widgetet/ikon/rutin indítót hívd ahogy szeretnéd és megvan oldva a dolog.
Tehát ez IS megvalósítható a már többször leírt, natív verzióval. OLVASS! :R

De ha ez segítség dobd át az összes rutinod és lefordítom neked natív nyelvre. :R

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5643) Gardaai válasza mgTerminator (#5639) üzenetére


Gardaai
senior tag

+1
Ha ott nincs is neked megfelelő, akkor rutin létrehozásánál a HA és AKKOR ágakat is érdemes végig nyomkodni, hogy mégis mik a lehetőségek.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5644) TODI1111 válasza Gardaai (#5642) üzenetére


TODI1111
addikt

Bocsi ha személyeskedésnek vetted.
Nem tudom jobban csak te sem akarod megérteni, hogy ha neked valamire nincs szükséged attól másnak még lehet.
"A program nem hibázik. Ha nem jól állítod be, akkor nem azt kell nézegetni mi fut meg mi nem, hanem mit rontottál el a logikájában. "
Nem nagyon olvastad amit írtam. Nem azt mondtam,hogy a program hibázik hanem azt, hogy a widgeten látszik ha nem indult el (valamelyik feltétél nem teljesül a beállításoktól függetlenül) és akkor kereshető, hogy hol a hiba. Igen létezik1x1-es widget de azzal csak az az egy beállított rutin kezelhető. Folyamatosan írod, hogy mi hogyan állítható natívan de továbbra is az alap.programok widget "tudásáról" volt szó .
Amennyiben a samsung 1x1-es widgetéből elérhető az összes rutin és onnan bármelyik vezérelhető, felülírható, illetve újraindítható akkor elnézésedet kérem. :R :R
Néha olvass te is. :R :R
Most már tényleg lezártam. :R

[ Szerkesztve ]

(#5645) pg1966 válasza Gardaai (#5643) üzenetére


pg1966
aktív tag

Azzal azért vitatkoznék, hogy a "Program nem hibázik", próbáltam a hazaérek, WiFi be, elindulok WiFi ki, de valamiért nem mindig működik, Ez a GPS-koordináták alapján figyeli, hogy mikor értük/hagytuk el a kijelölt pozíciót, amihez folyamatosan figyelnie kell, hogy van-e változás. Volt, hogy már távol voltam a megadott pozíciótól, de még mindig nem vette észre, erre elindítottam a GPS Status programot, mire egyből rájött, hogy hol vagyok, és ki is kapcsolta a WiFi-t. A másik, hogy ez a folyamatos "figyelés" mennyire szívja az akkut.
Csináltam egy WiFi ki-be Widget-et, ami egy kis kék pöttyel mutatja, ha bekapcsoltam a WiFi-t, de ez nem változik akkor, ha az előbb említett rutin bekapcsolta már a WiFi-t, tehát nem látom, hogy tényleg be van kapcsolva. Erre van esetleg megoldásod, hogy látszódjon a valós állapot a főképernyőn, ne csak a felülről lehúzható kapcsolóknál? Egyébként régen olyan Widget-em is volt, ami kiírta a kapcsolódott WiFi nevét, az lenne az ideális, de erre sem találok megoldást.

(#5646) Gardaai válasza TODI1111 (#5644) üzenetére


Gardaai
senior tag

Én olvasok, de mindig másról írsz, mint ahogy most is.
Miért nem az alap "problémáról" van szó, hogy nincs rutin widget? De, van. Miért nem tudod felülírni az egyik rutint a másikkal? De, megtudod tenni.

Továbbra is van szükségem ilyen rutinokra, vannak is ilyen rutinok és használom is. Hibátlanul, manuálisan, automatán, felülírva, egymás mellett/alatt/fölött, natívan.

Ha nem indul el, akkor beállítás / program gond. Nekem minden értesítés ki van kapcsolva, működik ahogy beállítottam. Lehet Neked szükséges, hogy lásd mi nem indul el, de akkor válts programot vagy logikát ha nem úgy működik, ahogy beállítottad.

"Igen létezik1x1-es widget de azzal csak az az egy beállított rutin kezelhető."
#5642 Gardaai
"7x4 csak példa volt. Alapból vagy 1x1 (1 manuális rutin) vagy 1x4, de stackelhető több 1x4-es paklit egymásra pakolva úgy rendezve a rutinokat ahogy szeretnéd."
Melyik része nem érthető? Utólag pedig akár tudod 2x2, 5x3 bármekkorára méretezni. Plusz pakliba pakolva tudsz annyi rutint egymásra pakolni, hogy nem is létezik annyi.

Probléma / megoldásról már szó sem esik, ezért valóban be lehet fejezni. Már csak ismételgetem magam, minden infó amire szükséged lehet vagy másnak, fent megtalálja abban amit írtam.

Ha van kérdés, akkor egyértelműen tedd fel, mert az hogy nem indul el egy rutin és azért rakjuk ki widgetként, hogy megtudjuk nézni mi a hiba ez nem feature, hanem hibás működés.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5647) Sumptuous válasza pg1966 (#5645) üzenetére


Sumptuous
senior tag

Ez nem lenne neked jobb?

(#5648) Gardaai válasza pg1966 (#5645) üzenetére


Gardaai
senior tag

GPS megoldást nem használok, mert:
1) akkunál be kell lőni, hogy folyamatosan engedje, hogy menjen a háttérben a nyomkövetés (ezért lehetett, hogy nem frissült a pozíciód és a Wi-Fi nem kapcsolt ki) ami szívja az akksit plusz melegedést is okozhat ha 0/24 figyel (ezt nem tudom)
2) nem tesz jót a lelkemnek :D

Szerk.:
"Program nem hibázik"
Javítanám, akkor nem hibázik, ha minden beállítás adott.
Egyébként a GPS alapú rutinokat én kerülném. Próbáld meg valami máshoz hozzákötni. Ha Wi-Fi ki/be kapcsolás a cél, akkor tudsz olyat is, hogy ha a Wi-Fi-jel erőssége 1-2-3-4 sáv vagy kevesebb, akkor csináljon valamit. Ha neked 1 sáv vagy kevesebb, tehát távolodsz a hálózattól, akkor kikapcsolja a Wi-Fi-t. Visszakapcsolásra meg mehet a GPS vagy az Intelligens Wi-Fi. Egyébként a Wi-Fi szinte semmit se fogyaszt ha be van kapcsolva, ha ezért kapcsolgatnád ki/be.

A Wi-Fi manuális kapcsoló mindaddig aktív amíg ki nem kapcsolod. Sajnos még nincs opcionális jogosultságrendszer benne. Tegnap nem teszteltem, de ha az automata felülírja a manuális kapcsolót, de nem deaktiválja azt, az hiba a rendszerben. Illetve olyan eshetőség is lehet amit te is írsz, hogy widgettel kapcsolod be (kék pötty), majd te még manuálisabban a fenti ikonok között kikapcsolod a Wi-Fi-t, ezt ő nem érzékeli. Ugyan úgy aktív lesz.
Utána nézek, mert úgy emlékszem, hogy van rá opció, hogy kommunikáljon az automata és manuális rutin.

Wi-Fi nevét kiíró widget nekem nem rémlik natívan. Nem valamelyik alkalmazásnak volt kiegészítője?
Én azt hiányolom, hogy régebben ha az egyik hálózatra csatlakoztál (a háttérben csatlakozáskor volt hasznos), akkor kiírta egy mp-re nagyjából, hogy csatlakozva x hálózatra majd eltűnt. De gondolom nem erre gondolsz.

[ Szerkesztve ]

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#5649) pg1966 válasza Gardaai (#5648) üzenetére


pg1966
aktív tag

Gondolom valami alkalmazás volt, ami a Widget-en alul kiírta a kapcsolódott WiFi nevét, rákattintva meg ugye ki-be kapcsolta a WiFi-t, de akkor is mutatta, hogy mi a helyzet, ha pl. a lehúzható kapcsolóval kapcsoltam ki. Na ezt azóta is hiába keresem, pedig ez lenne az ideális számomra, lehet a sok engedély/szigorítás tett be ezeknek a külön kapcsolóknak.

[ Szerkesztve ]

(#5650) Gardaai válasza pg1966 (#5649) üzenetére


Gardaai
senior tag

Akkor lehet mégis arra gondolsz amit írtam. Megpróbálom megkeresni videón vagy fotón.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.