Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13351) SaGa59 válasza Sensut (#13350) üzenetére


SaGa59
őstag

A medencéből kihúzható exoval lehet futni is. Ha van két Holdsugarad, a végtelenségig.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13352) sklopp válasza borovi (#13349) üzenetére


sklopp
őstag

Próbáltad úgy, hogy a fények statikusra van állítva? Simán látszik a hátizsák a vízben, ahol az artifakt világít.

(#13353) Sensut válasza borovi (#13349) üzenetére


Sensut
őstag

Visszamentem kíváncsiságból egy mentéssel és tényleg ott van az exo. Egy relikvia még jól meg is világítja a helyet. Kár kihagyni, mert hasznos cucc így az elején.

(#13354) shield válasza Antonius1978 (#13339) üzenetére


shield
Topikgazda

Jól megfeledkeztem a gauss felvételéről, de vissza töltöttem. Pedig azon a teherautón éjszakáztam. Jobban szeretem a nappalt, akkor sincs nagy világosság.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#13355) borovi válasza Sensut (#13353) üzenetére


borovi
aktív tag

Hát, én nem találtam. Lehet, hogy az volt a baj, hogy először a relikviát szedtem föl, és azért nem láttam meg a vízben, vagy mit tudom én. De már mindegy is.

(#13356) shield válasza borovi (#13355) üzenetére


shield
Topikgazda

Jobbról számítva a 2. és 3. vas nyúlván között. Egy folt 3 kis dudor szerűséggel a medence közepe felé.
Nálam sem látszott semmi, hiába állítottam vissza a megvilágítást. Lassan kell mozogni, hogy megjelenjen az átkutatás lehetősége. Ha jól emlékszem a 7. végigjátszás megmutatja. Az a foltot kell megjegyezni. Nem biztos hogy látnál hátizsák formát, nálam sem volt. Gondolom ez a nagy felbontás miatt lehet.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#13357) Rony949


Rony949
őstag

Sziasztok.
Próbálta már valamelyikőtök az Amnesia modot? Már vagy 5x kijátszottam a vanilla játékot és újra ki akarom játszani, csak ezúttal egy moddal, lehetőleg olyan moddal ami a történetbe és a questekbe egyáltalán nem nyúl bele és most ezt az Amnesia-t néztem ki magamnak. Valaki kipróbálta már ezt? Mi a véleményetek? Esetleg mondhattok még további modot ha gondoljátok, majd azokat is megnézem. :)

Videó

(#13358) sklopp válasza shield (#13356) üzenetére


sklopp
őstag

Statikus fényeknél látszik nálam, bár a screenshot sötétebb a valóságosnál:

(#13359) sklopp


sklopp
őstag

Azt hiszem, elszúrtam. Ó-jantarból Rosztokon keresztül menet nem mentem be a bárba hogy beszéljek a csapossal (itt változik át vaspofává). Ráadásul jó ideje nem csináltam mentést. Lehet, hogy buktam valamit emiatt?

(#13360) SaGa59 válasza sklopp (#13359) üzenetére


SaGa59
őstag

Szerintem nem. Semmiféle feladat nem kerül elő vagy módosul és gyanítom, visszafelé jövet is ott lesz még.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13361) sklopp válasza SaGa59 (#13360) üzenetére


sklopp
őstag

Visszajöttem a Raktáraktól, bementem a csaposhoz, beszéltem vele, a fickó eltűnt és a többiek is, de nem jelent meg a vasfejű. Lehet, a biztonság kedvéért visszatöltök egy korábbi mentést. Köszi.

(#13362) SaGa59 válasza sklopp (#13361) üzenetére


SaGa59
őstag

Ha megjelenik, akkor is csak ennyi történik, Elmond két alig érthető mondatot, aztán eltűnik. Vagy ácsorog tovább, be nem szól semmit, ha rálősz, eltűnik.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13363) sklopp válasza SaGa59 (#13362) üzenetére


sklopp
őstag

Valóban. Kár volt az eltöltött időért.

(#13364) Rony949


Rony949
őstag

Jó, végül az Autumn Aurora 2 mellett döntöttem. Kíváncsi leszek nagyon! :)

(#13365) rétisün válasza Rony949 (#13364) üzenetére


rétisün
veterán

secret trails 2, igaz csak angolul van, de 2 végigjátszás is elérhető hozzá, az egyik PeL stalkerkolléga tollából billentyűzetéből.....

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#13366) Rony949 válasza rétisün (#13365) üzenetére


Rony949
őstag

Angol nyelv nem probléma, sőt...Egyébként köszi szépen. :)

[ Szerkesztve ]

(#13367) Antonius1978 válasza SaGa59 (#13351) üzenetére


Antonius1978
addikt

Pontosan, jol mondod.

Sensut azert irtam nektek, hogy keressetek meg.
Maskulonben, van valami javaslatod, hogy hogyan szedjem ossze a Generatoros pofanak az osszes kepzodmenygyujtemenyt ? Asszem mar minden zombit kinyirtam, vagy ha megse, akkor parra meg nem akadtam ra.Vagy korbe kell jarni a terepet, mert ott is van kepzodmeny, nem csak a zombiknal ?

shield hat 1-2 helyzetben lehet hasznalni, de szerintem nem annyira fontos, sokkal hasznosabb majd kesobb az egyedi Vintorez 50 loszerrel, .45-os kiadasban, es talalsz is hozza majd loszert eleget az ellensegnel, maris nekifoghatsz a hidroshock loszert gyujtesenek.Az elejen O-Jantar utan meg jo a PKM, de szerintem azt meg meg kell tartani, ki tudja a vegen mifele mutanshordaval kerulunk ossze, de az osszes tobbi feladathoz egyszeruen tokeletes az elobb emlitett To''r nevu fegyver.

Rony949 a videoba beleneztem, tetszik az atalakitott menu, a jatekmenet az nem tudom milyen, vagy minek az alapjan van, sima alapjatek ? Nem tudom.

(#13368) SaGa59 válasza Antonius1978 (#13367) üzenetére


SaGa59
őstag

Hol a bánatban van az a falu a zombikkal? Épp itt tartok, de nem találom. Azt hiszem a fordítás nem jó, mert talán nem hét óra járásra, hanem hét óra irányában a bázistól kell keresni, de nem tudom.

Más: találtam egy következetlenséget ott, ahol többféleképp lehet a kelet-pripjatyiak problémáját megoldani. Megvolt a banditafészek kitakarítása, Limanszk, de a zsoldosok arzenáljára nem jutott idő, mert menekülni kellett. Viszont az üzenet szerint nagyon köszönik a teherautók eltakarítását is. Szóval itt vagy nem teszteltek, vagy nem tudom, de nem jó a szöveg, pedig másutt ennél kisebb eltéréseket is jól kezel a program.
De nem kizárt, hogy én kevertem össze valamit fordítás közben, még keresem.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13369) Antonius1978 válasza SaGa59 (#13368) üzenetére


Antonius1978
addikt

Igen, jol gondolod, en is emlekszem a 7 ora jarasra, de inkabb 7 ora iranyaban lesz a helyes, ugyanis, ha megnezed a Generator terkepet, akkor majdnem lent a bal sarokban, latsz 2 hazikot.Na oda kell menni, es ha a terkep kozeppontjabol nezed a dolgot, akkor valoban kb 7 ora iranyaban van.

Ez fura, a Limanszki menekules utan - kozben, elmegyunk a korhazba, ahol Gorog alszik, akkor mi meg atmegyunk az omladozo hidon, es tulfelol az egyik szekrenyen van egy kis pancelszekreny, abban uzenet, hogy a monolit elpalyazott nem tudom hova, de van 3 kirakos dolog, az 3 kulcs, beszelsz Goroggel, lejjebb mentek 1 szintet, ahol sirkovek vannak, azaz olyannak tunik, a naplodban van rola kep is, 3 helyre kell letedd a 3 kulcsot, es kinyilik egy terkapu, azon visszakerultok Pripjatyba a szerzetesekhez, beszelsz Goroggel, a teherkocsik megsemmisitese 9 orakor indul.Vigyed a raketavetot, mert lesz ott vagy 4-5 pancelozott jargany, ami geppuskazik.Gorog halhatatlan, elintezi a zsoldosokat nagyjabol, te a jarganyokkal torodj, lodd ki mindet, utanna oadmesz a kocsikhoz, a kozepuk tajan kozelmesz hozzuk, ledobod a 2 plasztikot, bemesz a trafohaz moge, es aktivalod a radiot.Bumm, mehettek vissza a bazisra jelenteni Bormannak.De utanna - es itt felbosszantott a szoveg, mert ugy allitja be a dolgot, a kovetkezo kuldetest, mintha Gorog nem tudhatna rola hogy indulok a Generatorokhoz, szoval nem is beszeltem Goroggel, es lementem az uzletbe hogy atkeruljek a Generatorokhoz, de nem ment, 2x korbemasztam 2 helyet, utanna vissza, duma Groggel meg az atyaval, es le az alagsorba, es lam mukodott a palyavalto pont.A szovegbe javitsd, hogy beszelnunk kell Goroggel es a szerzetessel.Eleg trehany munkat csinalt az, aki a szovegeket csinalta, mert nem esszeru, nem lehet rajonni helyeken, dolgoknal, hogy mit kell csinalni.Pl amikor kinyirjuk Kovcurt, es elmondja hogy Limanszkba vittek a teherkocsit az epitkezeshez, es amikor ott Goroggel beszelunk, hogy szetnezunk Limanszkban, akkor legyszi tedd be az infot, hogy a bandita mintha egy bandita titkos lerakatot emlitett volna,a szokokuthoz kozeli haz alagsoraban.Mindezt azert, hogy ne forogjunk mint golyafos a levegoben foloslegesen Limanszkban, mert tenyleg van utalas erre a bazisra, valaki elobb elmondja ha jol emlekszem, csak eppen azt nem hogy hol van, es aki nem tudja hogy az az ajto nyithato, keresheti iteletnapig.

UI : ossze kell gyujtsuk az ilyen kovetkezetlensegeket, es informaciohianyokat, bele kell tenni a parbeszedbe, hogy merre kell menni es mit csinalni, mert igy agybajt kap, aki vegigjatszas vagy segitseg nelkul nyomatja.Mert, mint pl az en esetemben is, mar a jofene emlekszik, hogy hol az X-10es labor az alapjatekban, lehet olyan is, hogy valaki ugy jatszik, hogy az alap ShoC-t vegig sem vitte, annak aztan foleg halvany goze sem lehet, lam en is elfeledtem peldanak okaert.

[ Szerkesztve ]

(#13370) borovi válasza shield (#13356) üzenetére


borovi
aktív tag

OK, köszi, majd megnézem, ha még vissza tudok menni oda. (Most indulok Ó-Jantarból Rosztokon át a másik Szemétdombra.)

(#13371) borovi


borovi
aktív tag

Elég elnagyoltnak tűnik nekem ez az Elvadult Szemétdomb. A grafikával nem foglalkoztak sokat, azt jól mutatja például az itteni aszfaltutak skicc jellege. Arról már nem is beszélve, hogy a hangár körül valahol beleléptem egy pocsolyába, és konkrétan kiestem a játékból. Zuhantam lefele, miközben az egész pályát alulról láttam. :Y :F

[ Szerkesztve ]

(#13372) SaGa59 válasza Antonius1978 (#13369) üzenetére


SaGa59
őstag

Az a baj, hogy itt háromféleképp is megléphető a feladatsor.
Amikor Borman azt mondja, fel kellene számolni az arzenált, azt is mondja, beszélj Göröggel, nála van a spéci robbanóanyag. Görög meg még korábba, mikor körbejárod a csapatokat, mondja, hogy Borman megkérte, segítsen neked. Ez az alaphelyzet.
Innen háromféle megoldás lehet:

1: vagy elfogadod Borman ajánlatát
2: vagy nem

1: beszélsz Göröggel, aki ajánlja, hogy előbb kapjátok szét Kovcurék száját. Itt választhatsz,
1a: hogy ebbe az irányba mész, és el kell menekülnötök Limanszkba.

1b: vagy inkább az arzenál szétszedését választod..
Ezesetben nincs a leszámolás, nem mentek Limanszkba se. Felrobbantod a cuccot, jelented Bormannak, ő odaadja a levelet és elmondja, hol az átjáró. Előtte kérd el Berengyejtől is a levelet, amit korábban kértél.

2: ha nem fogadod el, elkéred az atyától a levelet és elmész az élelmiszerboltba (azt most nem tudom, hogy beszél-e róla valaki, vagy sem, hogy oda kéne menni, majd megnézem) ahol vár a Strázsa és megmutatja merre kell menni. Talán pont azért kell bemenned, mert ott van és jelzi a PDA, hogy van ott valaki.

(azt nem tudom, ha az 1b verziót csinálja valaki, utána van-e mód arra, hogy Kovcurékkal is leszámoljunk és így elkeveredjünk Limaszkba is, este utánanézek a dolognak. A szövegben az a hiba, hogy az 1a után nincsenek felrobbantva a teherautók és mégis úgy beszél róluk, minht már el lennének intézve, bár talán annak is neki lehetne vágni még a kimenekülés előtt, csak nehogy Görög közben lelépjen. Én pl vagy 10 percig keresgéltem, miután összekaptunk a zsoldosokkal menekülés közben. Azt hittem meghalt, de csak átment a ház túlfelére és már nem volt rajta a kistérképen.)

Azért ennyire szájbarágósra nem kéne csinálni, a mod arról szól, hogy neked is gondolkodnod kell a dolgokon, nem mutat meg mindent. Ráadásul a szökőkútnál van egy olyan raktár, amit mindeki ismer, de ott most csak lőszer van, igaz, abból rengeteg, kb 2000 db 9x39-es.

Az is elég szájbarágós, hogy Borman külön kiemeli, ne pénzt kérj, hanem egy RPG-t. Gyanítottam, hogy a BTR-ek ellen kell bevetni, más haszna nem nagyon van. Igaz, azok ellen a VOG gránátok is elegendőek. Megjegyzem, tulajdonképpen elég az egyiket felrobbantani, azok közül, amik a kerítéshez legközelebb állnak, onnan már meg lehet úgy közelíteni a két teherkocsit, hogy ne lőjenek ki a többiek, csak pár zsoldost kell még eliminálni hozzá és megoldható. A mod nagy hibája, hogy a dobótőrökkel olyan irányba terelné a játékost, hogy próbáljo bizonyos dolgokat sunnyogva, zajkeltés nélkül megoldani, de nem lehet. pl itt valamelyi BTR-t mindneképp fel kell robbantani és elég hülyén hat, hogy utána simán be lehet sunnyogni a nyugodtan ácsorgó zsoldosok közé, nem vesznek észre, csak ha nagyon feltűnősködik az ember.

Miután mind Kovcur bandája, mind a zsoldosarzenál el lett takarítva, Göröggel már nem kell beszélni. Akkor nem nyílik meg az út, ha nem kérted el az atyától a levelet. Arról meg Borman nem tud, azt te kérted, ha elfelejtkeztél róla, az pech, de mintha még a feladatok között is szerepelne.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13373) Sensut válasza SaGa59 (#13372) üzenetére


Sensut
őstag

Én végigpróbáltam mind a 3 lehetőséget.

[ Szerkesztve ]

(#13374) SaGa59 válasza borovi (#13371) üzenetére


SaGa59
őstag

Ezek a plusz pályák át lettek emelve különböző modokból. Lost Alfa, Secret Trails, Fotograf... Itt-ott hozzájuk nyúltak, de nem túlságosan. Néhány ajtót lezártak vagy eltüntettek. Biztos nem túrták végig minden pontjukat.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13375) Sensut válasza borovi (#13371) üzenetére


Sensut
őstag

Hát, ez a mod biztos, hogy nem a szépségéről lesz híres. A történet 10+, de a grafika hatalmason elnagyolt. Ezt a történetet ha rá lehetne húzni a Call Of Chernobyl modalapra, akkor lenne tökéletes. Az igazság az, hogy a Boszorkány Mocsár például eredetileg is ilyen csúnya a Fotografban is, és a ST2-ben is, ahonnan kiszedték. És azért használnak folyton SOC alapjátékot az ilyen modokhoz, mert vannak SOC pályák, amiket pld. a COP motor nem tud kezelni megfelelően. A motor magjához pedig a modderek java része sosem nyúl hozza.

(#13376) Antonius1978 válasza SaGa59 (#13372) üzenetére


Antonius1978
addikt

Ha nem csinalod szajbaragosra, akkor nehezen lehet vegigvinni, mert homalyos 27 jatekoraval azelotti utalasokbol nehez visszaemlekezni, hogy egy adott ponton mit is kellene csinalni,egyszeruen nem tudod, slussz.Pl, ha nem nezem meg a videot, a budos eletben ra nem jovok, hogy mit kell Limanszkban csinalni, mert en mind egy teherkocsit kerestem, elvegre arrol van szo, azert megyunk Limanszkba, a rakomanyert.Mivel azt nem talaltam, es a palya teljesen kihalt, Gorog meg nem mond semmi ujat, honnan a francbol kellene en azt tudnom, hogy ott van egy ajto, ha egyaltalan nincs megemlitve, csak annyi, hogy van valahol egy titkos bandita raktar ahol ott lesz a keresett rakomany ???

Hat az jo, hogy Borman magyarazata szajbaragos, mert kulonben mivel intezed el a BTR-eket ?
Nekem nincs olyan fegyverem, ami granatot lo ki, mert nem kellett, ennyi, es ha az sincs, meg RPG, akkor hogy nyirod ki a pancelkocsikat ? Valoszinuleg sehogy sem tudnad, esetleg kezigranattal ha van neked belole egyaltalan.

Ez vegulis nem szajbaragas, hanem esszeru hogy be kell tenni a + infot, mert a ShoC-nek olyan a jatekmenete, hogy nem mutat ra pontokkal, hogy hova kell menni, igy nehez kitalalni.(Ha) en is tudnek modot csinalni, es en is tudnek ilyen homalyos utalasos kuldiket csinalni, me, ott a feladat es talald ki hogy en hogyan csinaltam...

UI : Saga59 a COP forumban feltettem egy csomagot, amiben van mindenfele jo, ha valaki a COP-vel akar foglalkozni, es oktato anyag Free-tol, legyszi szedd le, es dobd fel magadnal is, hogy ha valakinek kell, akkor le tudja szedni, ne kelljen 1 gigat minden alkalommal feltoltsek.Koszi.

[ Szerkesztve ]

(#13377) SaGa59 válasza Antonius1978 (#13376) üzenetére


SaGa59
őstag

Bocs, de 1 gigát nem tudok ott eltárolni, örülök, hogy a fordításoknak tudok helyet szorítani.
Szerintem regelj neki egy mega tárolót. Az egy gigát amúgy is majd egy hét lenne, mire az adsl-em feltornázná bárhova is.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13378) Antonius1978 válasza SaGa59 (#13377) üzenetére


Antonius1978
addikt

Aham, oke, volt megam, de ujraraktam a gepem, es a kulcs elveszett, de majd csinalok akkor masikat, kosz az otletet.

(#13379) SaGa59 válasza Antonius1978 (#13378) üzenetére


SaGa59
őstag

Gép újratlepítéses aznosító elvesztések ellen erősen javasolt a KeePass Password safe használata. Létezik windows-ra, linuxra, androidra, ugyanazt az adatbázist használhatod minden platformon, és a megfelelő pluginokkal beépíthető a népszerű böngészőkbe, azaz még a böngészőknek nem kell megjegyeznie a jelszavaidat, azt a keepasstól kérik amikor kell. Egyetlen jelszót kell csak megjegyezned, vagy egy kulcsfájlt kéznél tartanod, lehetőleg ne az adatabázisfájl mellett. Az adatbázist vagy kézzel szinkronizálod az eszközeid között, vagy emlékeim szerint a megfelelő keepass pluginnal akár a dropboxra, gdrive-ra, onedrive-ra is szinkronizálhatod.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13380) Antonius1978 válasza SaGa59 (#13379) üzenetére


Antonius1978
addikt

Na errol majd elbeszelgetunk priviben, mert feltettem a progit, de meg nem ertem hogy mit is kell csinalni benne.Most meg nem foglalkozom vele, mert megnezek egy filmecsket, utanna 2 ora alvas, es irany melozni.

(#13381) borovi


borovi
aktív tag

Sziasztok! A teherautót kéne visszavinnem a vörös-erdei bandita táborból (limanszki híd mellett), és úgy egyeztem meg a főnökkel, hogy hozom a tagot, akinek a teherautó kell, meg a 30 dollárt ATP-ből, és akkor vihetem. De ahogy átlépek a pályán, sikertelen lesz a feladat. Ha meg csak úgy be akarnék ülni a teherautóba, nem tudok, mert zárva. Akkor most mi van? :F
(Amit az okosság ír oroszul, azt gugli fordítóval nem lehet megérteni.)

[ Szerkesztve ]

(#13382) SaGa59 válasza borovi (#13381) üzenetére


SaGa59
őstag

Nem harminc, hanem harmincezer dodó kell neki. Az okosság szerint a feladat ezután visszamenni Kovához, elmondani neki mi a helyzet, ő elhajt, hogy annyit nem ér az egész, menj vissza és takarítsd el a banditákat.
A Kamaz ajtaja csak azután lesz nyitható, ha átkutattad a halott szabadságosokat a folyóparton. Ők hárman voltak a sofőr és kísérői.
Elvben olyan is lehet, hogy bemondod Kovának a harmincezret, de azzal, hogy a közelben vannak és lehet velük alkudozni, mire Kova azt mondja, ennyit nem tud adni, de ezerötszázat igen. Ezt megkapod tőle és megoldod a kérdést ahogy akarod.

Ha megcsináltad volna a Mocsárban a „Hideg acél” akciót, simán odaadnák a teherkocsit a banditák.

A végigjátszás még magyaráz róla, hogy a BTR-ben Vintorezhez való lőszer, a híd túloldalán egy hátizsákban Vintorez, a városba vezető alagútban, a teherkocsi platóján egy gauss és száz lövésre elegendő aksi van.
A Vörös-erdőben egy Bulldog, a kép alapján abban a bányaszerű átjáró elágazásban, ami átvezet a dombvonulat alatt a tank felé, egy szekrényben, illetve egy FN-2000 a tankban, de minkét helyen sok a sznork

Más: végére értem a modnak, felkerült a magyarítás utolsó javítása, ez most a 01 számot viseli és 7zip. Ha valaki talál még benne hibát, logikátlanságot, képpel, mentéssel jelezze PÜ-ben.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13383) borovi válasza SaGa59 (#13382) üzenetére


borovi
aktív tag

Köszönöm a mindenre kiterjedő választ! :R
Pont ez a bibi: amikor visszamennék ehhez a Kovához, mihelyt elhagyom a Vörös-erdő pályát, jelez, hogy sikertelen feladat. A Hideg acél akciót tényleg kihagytam. :D De ha Kovának mindegy, hogy jön-e a Kamaz vagy nem, akkor megkeresem a kulcsot, ha kell, lerendezem a banditákat, és viszem a teherautót.

A Bulldog nem az átjáróban van, hanem abban a bányában lent, ahol olyan könnyen be lehet szakadni a deszkákon.

[ Szerkesztve ]

(#13384) SaGa59 válasza SaGa59 (#13382) üzenetére


SaGa59
őstag

Juteszembe: Az, hogy Hugót nehéz elintézni, igen enyhe kifejezés. Hat RPG telitalálat, négy gránát. kb tíz dobótőr, és két sorozat 5.56-os kellett bele.

Korábban javasoltam, hogy érdemes felkészülni a kajahiányra. Nos, a történet szerint igen, de játék közben mindig találtam épp eleget, azaz ezzel nem kell foglalkozni annyira. Lőszerhiány se nagyon lesz, a NATO lőszerből egy idő után sokkal több akad, mint az AK-hoz valóból. Lesz Vintarba való is bőven. Orosz, puskára szerelhető gránátvetőt nem találtam egyáltalán, de van sok Groza. Dobótőrből is elég tíz-tizenkettő, nekem a végére maradt negyven az ötvenkettőből. Ahova kell, ott adnak eleget, ha nem dobálod szanaszét, kivétel a „baskerville-ikutya esete”. Neki kell minimum öt, vagy a vadászkéssel harcolsz ellene, mert a golyó nem fogja. Viszont itt nem kapsz kést, azzal kell megelégedned, amid van. A dobótőr egyébként embereknél instant kill, mutánsoknál és degeneráltaknál már nem annyira.

A fegyverek gyorsan amortizálódnak, főleg az M4a1, de abból lesz dögivel miután a GRC is játékba kerül. A szerelőládát érdemes vinni.
Az exo nagy segítség, de nélküle se lehetetlen.
Vintarból legalább három, gaussból ezek szerint kettő van (a másikat megtaláltam, a lentebb említettet nem). Fegyvert, lőszert venni nem lehet sehol, pénz a javításokra kell, de arra sok.
Miután menekülni kell az Osztályozóról, a relikviák érdektelenek lesznek, csak azt kell felszedni, amit használni akarsz, max eladni lehet őket, de nem túl értékesek.

Szerintem két vagy három végigjátszás benne van a többféle megoldási lehetőség miatt. Bizonyos pontokon mindig összefutnak a szálak, bárhogy jutottál el oda, mindig ugyanúgy mész tovább, de az odavezető utak különféle megoldásokat igényelnek. Egyetlen elszalasztott akció sem okoz végzetes hibát, elrontani persze el lehet, pl azzal, hogy olyan pirossal jelzettekre lősz, akik rád nem akarnak még. Van akit kifejezetten tilos kinyírni, hiába ellenség, a játéknak vége. Persze két perccel később már általában ezeket is le kell szedni, mert kinyírnak, de a támadásukat meg kell várni.

Ripleyre kell vigyázni, őt láttam meghalni, de Görögöt szerintem egy atombomba se csapja agyon. Magamra kellett inkább vigyázni közben, mert ha rosszul helyezkedtem a nagyobb összecsapásokban, kb öt másodpercig tartott az élet. Az ipse hangja, amikor harcol, egyébként mindent visz…

Szerintem a legnehezebb akció a Szarkofág megtisztítása, ott a sebesség számít a legjobban, a többinél inkább a jól megválasztott fedezék és mozgás.
Az autókkal át lehet menni egyik pályáról a másikra.
A Radarról a Raktárak felé átmenni elég veszélyes, a túloldalon nagy mutánsfalka fogad. Akkor is, ha előtte kitakarítottál. Az emberek nem „termelődnek újra” az egyes területeken, de a mutánsok és az aknák mindig. Az aknák a visszatöltéstől is.

Jóanács: az Osztályozón nem piszkáljuk az ismeretlen okból elhalálozottakat, Kelet-Pripjatyban (a COP-ból ismert városrész) meg a közelükbe se megyünk!

Mindenütt, mindenkivel kell beszélni, akivel lehet. Persze sok a „Mi újság?” „Semmi különös.” társalgás, de így biztos nem marad ki egyetlen feladat sem. Mellékes, a történethez nem kapcsolódó feladat alig van, talán három−négy, de azokból is jön valami infó, vagy pénz,vagy hatással vannak egy későbbi eseményre. Mint pl a „Hideg acél”.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13385) Riot Gin válasza Antonius1978 (#13380) üzenetére


Riot Gin
aktív tag

2 óra alvás?! ZOMBIFIED STALKER! VAGY HA NEM VAGY ZOMBI, MENJ ONNAN! KÖZEL VAGY AZ AGY PERZSELŐHÖZ!!

Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects

(#13386) Rony949


Rony949
őstag

Elkezdtem az Autumn Aurora modot. Eddig kifejezetten hangulatos. Merész voltam és elkezdtem master fokozaton, már a legelső küldi nehézséget okozott. Pár találattól simán meghalhat az ember, de hál' istennek ez visszafelé is működik, a fegyverek (legalább is a pisztoly) sokkal pontosabbak mint az alapjátékban. Így már távolabbról is van esély kiiktatni az ellent és ez pozitív dolog. Ennek ellenére vagy 4x haltam a Nimble-ös résznél (játék legelső tűzharca). Már előre félek mi lesz később. :D

(#13387) Dhampir válasza Rony949 (#13386) üzenetére


Dhampir
félisten

Elég mazochista mod lehet. :D

(#13388) Balathruin válasza Rony949 (#13386) üzenetére


Balathruin
veterán

Nem masteren játszani inkább hülyeség mint fordítva.
Eleinte lehet nehéznek fog tűnni, de nem az. Majd akkor lesz az amikor szép lassan az összes mentésed corrupted lesz és szétfagy mindegyiknél a játék. :) Nekem az elsővel az lett, a második még mindig ott áll valahol félúton.

(#13389) Riot Gin válasza Balathruin (#13388) üzenetére


Riot Gin
aktív tag

Corrupted Stalker xD

Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects

(#13390) Rony949 válasza Balathruin (#13388) üzenetére


Rony949
őstag

Remélem hogy ez nem történik meg. Oké hogy moddal instabilabb az amúgy is instabil játék, na de na. De egyébként próbálok kevés mentést használni. Inkább felülírom a régebbit, csak hogy ne halmozódjanak a mentések.

(#13391) borovi válasza borovi (#13383) üzenetére


borovi
aktív tag

Nem volt a 3 hullánál semmilyen kulcs, így nem tudtam beülni a Kamazba, hagytam is a fenébe.

(#13392) SaGa59 válasza borovi (#13391) üzenetére


SaGa59
őstag

Kulcs nincs náluk, csak (elvileg) nyithatóvá válik az ajtó, ha az összes bandita halott (az átjárónál ácsorgó három is, akiket csak úgy tudsz elérni, hogy tovább mész amikor bedobja a pályaváltó kérdést és ott azt mondod, most nem) és átkutattad a szabadságos három halottat.
Vagy megegyeztél Hajlottal.
Amúgy nem nagy probléma, csak 90 rugótól esel el, ha nem sikerül megoldani, a végjátékra semmi hatása. A lényeg, hogy tudomást szereztél arról, hogy a német ládák Kovcur bandájánál vannak. Ezeknek még lesz szerepe később, de csak akkor, ha Kelet-Pripjatyban a megfelelő szálat követed (Kovcur bandájának felszámolása Göröggel). Ha nem azt az irányt választod, szóba se kerülnek többé, te se tudod meg, mi a jelentőségük a történettel kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13393) borovi válasza SaGa59 (#13392) üzenetére


borovi
aktív tag

Jaaa!!! :Y Hogy először le kell gyilkolászni a banditákat! Akkor félreértettelek. Én úgy értettem, hogy a 3 szabadságos hullánál kulcs van, s ha azt elveszem, nyitható a Kamaz. Na, épp most vagyok megint ezen a pályán, az előbb vettem búcsút Riplitől meg a mesterlövésztől, akiket ide kellett kísérni. Lehet, hogy nekiállok banditákat lövöldözni. Legalább kipróbálom a gauss puskát! ;]

(#13394) SaGa59 válasza borovi (#13393) üzenetére


SaGa59
őstag

Szerintem logikus. Ott egy teherautó, amit elvinnél, de nem sikerült megegyezni a banditákkal, akik őrzik, így marad az, hogy megküzdesz velük (azaz kinyírod mind) és elhozod. Nem próbáltam ki, csak következtettem rá.
Nagyon nem kell őket sajnálni, később úgyis ki fogod őket nyírni. Azt viszont nem tudom, ha most kiirtod a bandát, később ki fogja Molochot kirabolni, de majd kiderül. Lehet, hogy újabb brigád költöuik a helyükre...
Vannak érdekes csavarok a modban.

Kérdés: a mesterlövész alatt Sztyepnojt érted, vagy megjelent Andrej Cse? Ha az előbbi, Sztyepnoj ugyan jó lő, de nem mesterlövész. Később még beszélgess vele a Szabadságos bázison (ha megtaláltad Werner Steppan levelét). Ha Andrej Cse, akkor érdekelne, melyik ágon került elő. Érzésem szerint akkor jön, ha azt mondjuk Ripley-nek, hogy akkor most átadlak szép csendben a zsoldosoknak. Én ehelyett azt mondtam neki, elviszem a szabadságosokhoz, és kénytelen voltam kiirtani a zsoldosokat, Cse meg sehol.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13395) borovi válasza SaGa59 (#13394) üzenetére


borovi
aktív tag

A zsoldosokat mindenképp ki kell nyírni. Én azt mondtam Riplinek, hogy megpróbálok megegyezni a zsoldosokkal ahelyett, hogy odakísérem őt. Aztán odamentem a főnökhöz, aki előzőleg megbízott Ripli megtalálásával. Mondtam, hogy megvan Ripli, megkaptam tőle a pénzt, majd a következő pillanatban valaki kilőtte őt is meg a két spanját is. Visszamentem Riplihez meg az őt kísérő tudóshoz (őt is sikerült megvédenem az ideúton), mondtam neki, hogy mi történt, és már jött is Cse. Látta, hogy bajban vagyok, gondolta besegít. Aztán felajánlotta a további segítségét, így négyesben henteltük le a zsoldosokat és mentünk a Gépállomás átjáróhoz. Cse-ről beszéltem, mint mesterlövészről (a nevekkel bajban vagyok, alig tudom megjegyezni őket :B ).

Akkor lehet, hogy inkább hagyom a banditákat, mert lehet, hogy tényleg bekavar a későbbi játékmenetbe. A Kamazos feladatot már úgyis buktam, tehát tényleg mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#13396) Balathruin válasza Rony949 (#13390) üzenetére


Balathruin
veterán

Azzal csak rosszabb lesz. Nem a sok mentéstől van. Egy/Több ponton kerülhet hiba a mentésedbe, utána játszol tovább és onnantól benne lesz majd egy idő után elakadsz mert nem tudsz pályát váltani. Nálam a bárnál akasztott meg a játék, de több mentéssel korábban is elkezdett hibázni.

(#13397) Rony949 válasza Balathruin (#13396) üzenetére


Rony949
őstag

Hűha, most azért már elkezdtem félni egy kicsit. Nagyon remélem nálam nem lesznek ilyen gondok. :F

(#13398) shield válasza Balathruin (#13396) üzenetére


shield
Topikgazda

Én a Diverzanssal jártam így, már 2x. Ha be akarom fejezni a fordítást, akkor újra el kell kezdenem. Nem tudom mi okozza ezeket a mentési hibákat. Mondjuk a Diverzansban, amikor megnyitottam a konzolt, rengeteg piros betűs szöveg volt. A log fájlban, amikor valami miatt kiakadt, rengeteg hibát írt ki az .ogf fájlokra.
Valószínüleg újra kellene őket konvertálni, valami ilyesmire emlékszem Antonius1978-tól. Majd erre még rákérdezek.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#13399) Riot Gin válasza shield (#13398) üzenetére


Riot Gin
aktív tag

Igen, a diverzáns: az önmagától széteső stalker mod. Én is találkoztam anno meg most is a piros betűs kiírásokkal a konzolnál.

Egy valamit nem értek, hogy kerülhet fel valami így az internetre, teszteletlenül, hanyagul, és xarul?

Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects

(#13400) Antonius1978 válasza SaGa59 (#13394) üzenetére


Antonius1978
addikt

Pontosan ez tortenik, egy masik csoport bandita fog ott koricalni, magan a hidon, es a Limaszki oldalon.En is csodalkoztam, hogy a halott banditak hogyan tudnak barkit is kirabolni :D

shield pontosan. Ha egy rakas piros hibauzenet fut a hatterben, akkor gondolhatod, hogy az mennyire terheli a procit, meg magat a jatek motorjat is, mert ezt nem tudom,de mondjuk kb minden masodpercben, vagy 10-ik masodpercben lefut a sok hibauzenet a hatterben, a jatek motorjanak verme megtelik, azaz verem tulcsordulas is elofordulaht szerintem, ilyenkor tuti kinyiffan a jatek, mert mar nincs ahova tarolja a sok hibauzenetet.
Igen, van egy kis progi, amit Free talalt meg ha jol emlekszem, abba be kell tolteni a zenet, valamit csinalni, es ujra elmenteni, akkor ugy ismeri meg, mint a sajatjat.
A mi modunk meg idaig azert nem omlott ossze, mert az osszes ilyen piros hibauzenetet kigyomlaltuk.
Mondjuk most kisse osszebolondultam,az OGF az nem a modell allomany ? vagy ez a zenee, es a modelleknek mas kiterjesztesuk van ? Elfelejtettem, most hogy par honapja nem foglalkozom vele.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.