Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13801) sinick válasza Sensut (#13800) üzenetére


sinick
senior tag

Szia! Köszi! Közen tegnap este rájöttem... a 3 különleges képződmény küldi végén kaptam meg.

Spoiler! Nekem a katona odaadta, mikor a végén azt a párbeszédágat választottam, hogy odaadja vagy elmondom Shakarovnak, hogy mi történt. Mindegy, hogy melyik párbeszéd szerint szerzem meg, mindenféleképpen ellenség lesz. Nem tudom, hogy ennek van-e jelentősége...

(#13802) Sensut válasza sinick (#13801) üzenetére


Sensut
őstag

Nincs jelentősége, hogy hogyan veszed el tőle, de előbb utóbb ki kell nyírnod, mert úgyis rád fog támadni később, ha arra jársz :)

[ Szerkesztve ]

(#13803) sinick válasza Sensut (#13802) üzenetére


sinick
senior tag

Ok, köszi!

Csak arra gondoltam, hogy ha nem ígérem meg neki, hogy nem mondom el Shakarovnak, akkor esetleg Shakarovval lesz erre vonatkozóan párbeszéd, esetleg küldi is. Nem próbáltam ki.

(#13804) sinick


sinick
senior tag

Megint OGSE...

1. Nem találom Kolyát a Halott Városban. Tudom, hogy a városba első érkezéskor meg kell keresni, mert a többi érkezéskor eltűnik, viszont mintha olvastam volna, hogy ez javítva lett (?). Van erre megoldás (a visszatöltésen kívül)?

2. Halott Városban elvileg hat darab sugárzó tárgy van. Nálam öt van: Kettle, Doll, Bottle, Spoon, Jar. A Plate nincs meg, azt hol találom?

3. 100 Rad Bárban Huntert kinyírtam benzinkannával és megszereztem a távcsöves vadászpuskáját (amit megtaláltam neki Vadvidéken a föld alatti parkolóban). Gond lehet ez, ad(na) még feladatot?

4. Freedom főnök mikor adja azt a küldit, amikor a Halott Városból kell elhozni a lövészpáncélost. Szolgálatosokat még nem adtam oda nekik, Radaron segítettem nekik, a talált koponyát átadtam (aztán visszavásároltam tőle).

(#13805) Sensut válasza sinick (#13804) üzenetére


Sensut
őstag

1. Kolya valóban eltűnt korábban, ha nem első alkalommal kerested meg, de ezt a 10-es patchben javították. Azon a területen volt nekem utólag, ahol a bunker is van. Vagyis a hídon túli telepen. Egy holttestet keress, ami látszik a minimapon is.

2. Konkrétan nem emlékszem már a tárgyak hollétére, de a detektorod mutatja őket és könnyű behatárolni mindegyiket. Legtöbbet a tömbházakban találtam meg.

3. Hunter nem ad több feladatot, viszont jó pénzt ad a cuccokért.

4. Lukash azután adja a páncélos küldit, miután letudtad nála az összes többit. Az utolsó feladat lesz nála amit jó meg is fizetnek.

(#13806) sinick válasza Sensut (#13805) üzenetére


sinick
senior tag

1,2.: Bejárom még egyszer azt a nyűves várost.

4. Lukash nem ad több küldit. Lehet, hogy azért, mert jeleznem kéne neki, hogy Szolgálatosok tanyáznak a laktanya szomszédságában (?).

(#13807) Sensut válasza sinick (#13806) üzenetére


Sensut
őstag

Naná, hogy az az első küldetés Lukashnál :) Azt föltétlen meg kell csinálni, sőt, el is lehet játszadozni ott egy robbanó kannával és a mesterlövésszel úgy, hogy egyik klánnal se kell összeveszned. Azért nem árt, ha a Szolgálatosokat nem bántod, hagyjad hadd nyírják ki őket a Szabadságosok, mert megtörtént velem, hogy mikor átmentem a Bárhoz, rám támadtak az ottaniak, mert itt a társaikra lövöldöztem. Hiába, hogy szakadárok ezek, valamiért begorombultak a többiek is.

(#13808) kutga válasza Sensut (#13807) üzenetére


kutga
nagyúr

Ugyanez volt nálam is. Még Pripyat előtt mentem volna vissza Barba, viszont addig azért aprítottam az utamba kerülő Duty tagokat, kaptam is az arcomba az ólmot. :D

Let the Zone take me if I am.

(#13809) Riot Gin


Riot Gin
aktív tag

Emberek, találtam a SHOC-hoz egy zombis modot :D Left4Dead To Stalker

És találtam egy érdekes modot, ahol AKTIVÁLNOD KELL MAGAD A NETEN, HA JÁTSZANI AKARSZ A MODDAL!

WHATTAF*CKISTHATMOD?

Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects

(#13810) sinick


sinick
senior tag

Sziasztok! Újra néhány OGSE kérdés:

1. Radaron vagyok, most érkeztem a laborba és ehhez az ajtóhoz nincs kódom. Hol a kód vagy mi a kód? (Biztonsági kódom az megvan.)

2. Cobblestone, Firefly, Chameleon küldetés. Cobblestone van, másik kettő hol-mikor van? A Firelfy-t esős időben vízben, a Chameleon-t meg kitöréskor találom meg?

Köszi: sinick

(#13811) Antonius1978 válasza Riot Gin (#13809) üzenetére


Antonius1978
addikt

Na vegre, ez tetszik, marmint a zombis mod, emlekeztek, nekem is a vagyam egy zombis mod, ahol egy puskaval vagy pisztollyal, esetleg 1-2 fajta fegyverrel irjuk a nyomorultakat :C

(#13812) Sensut válasza sinick (#13810) üzenetére


Sensut
őstag

Azt az ajtót nem tudod és nem is kell kinyitni. Ez szinte minden modban így van, de vannak modok, ahol elrejtenek ott valamit. Ez nem az a mod :)

Cobblestone - Szemétdombon egy radioaktív halom tetején, bármikor.

Firefly - kitörés alatt figyelj ki az ablakon vagy ajtón a rejtekből, akkor szokott megjelenni a közeledben. Kifutsz és felkapod. Nekem mindig Darkscape-en jelent meg az öreg házánál.

Chameleon - esős időben Electra anomáliás tócsák fölött jelenik meg, olyankor zöld felhő veszi körül. Nekem mindig a Raktáraknál a mocsárban jelent meg, ott, ahol az őrült stalker kunyhója van a bázis mellett.

(#13813) sinick válasza Sensut (#13812) üzenetére


sinick
senior tag

OK, köszi!

(#13814) Timstrike


Timstrike
tag

Tudna valaki segíteni az Ogse Yantars secret küldetésnél? Szóval megtaláltam az úton levő buszban a doksikat(2 doksi) és eljutottam a pompaházig a gyártelepen ahol egy bizonyos műtárgyat kellet megtalálnom 21 és 22 óra között de utána már nem igazán tudom,hogy mit is kell keresnem.Ugyanis az X18-as laborban kellene találni valamit de nem jövök rá,hogy mi lenne az pedig már töbször is végigkutattam az egész labort.vagy valamit nem csináltam meg rendesen vagy elkerüli a figyelmemet a lényeg. Itt vannak a képek a küldetésekröl,az első a teljesített küldikről(ugyancsak a főküldetéshez tartoznak) a második meg a jelenlegi küldiről:

[ Szerkesztve ]

(#13815) Sensut válasza Timstrike (#13814) üzenetére


Sensut
őstag

A gyár területén egy képződményt kell megtalálnod este 9 körül, aztán azzal az X-18-ban a halott stalkerhez kell menned. A gyár területén a tartályoknál keresed annak az épületnek a hátánál, amelyikben a labor lejárata van. Már messziről lehet látni a képződményt, ha megjelent. A halott stalker (Dead Stalker) lényegében csak egy ruhacsomó az egyik tartályban lent az X-18-ban, amelyekben az embriók vannak. Abban keresd, amelyik le van dőlve. Ha alaposan kutakodsz, akkor megjelenik a bárbeszéd lehetősége. A halott stalker még fog adni más feladatokat is.

(#13816) Timstrike válasza Sensut (#13815) üzenetére


Timstrike
tag

Nagyon köszönöm a segítséget!Végre folytathatom a küldetés sorozatot :R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#13817) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Itt lehet beszélgetni a könyvekről meg a filmadaptációról? :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#13818) shield válasza Plazmacucci (#13817) üzenetére


shield
Topikgazda

A CoP topikban is szoktunk.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#13819) Plazmacucci válasza shield (#13818) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Megvettem (elég rég, csak most volt időm rá) a Pikniket a Tarkovszkij féle filmmel együtt csomagolva. Tudom, hogy kb a zónán meg a tárgyakon kívül nem sok köze van a PC játékhoz, de a maga módján szórakoztató volt, noha nem vágott a földhöz. Mármint a könyv. A film az zseniális lett, muszáj volt megszerezni a gyűjteménybe. Jót tett neki az átdolgozás.
Most az Agyar című regényt fogom bepróbálni, jókat halottam róla. Szerintem a zóna sztorit Csernobillel összekötni sokkal misztikusabb, vagányabb húzás mint az ufókat erőltetni. A Halálos Zóna meg a Duplikátor gyermekei a kritikák alapján nem elég meggyőző. Mi a véleményetek ezekről?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#13820) Dhampir válasza Plazmacucci (#13819) üzenetére


Dhampir
félisten

Nyilván más elgondolásból és indíttatásból ered az alkotói szándék, a Sztrugackij testvérpár eredeti ötlete, és megint más az átértelmezett akciójáték.

A film is komoly mondanivalóval szolgál, akik rá tudnak hangolódni, biztos, hogy élvezni tudják.

Sztrugackijék könyvében kedvencem a "pókhálós" rész.
A modern "utó-regényeket", melyek már a csernobili történésekkel állnak összefüggésben, sajnos nem ismerem.

(#13821) shield válasza Plazmacucci (#13819) üzenetére


shield
Topikgazda

Melyik az a film?

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#13822) Plazmacucci válasza shield (#13821) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Hát a Stalker :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#13823) Dhampir válasza shield (#13821) üzenetére


Dhampir
félisten

Tarkovszkij rendezte.

(#13824) SaGa59 válasza Plazmacucci (#13819) üzenetére


SaGa59
őstag

A Vasziljev regények gyengék. Nagyon. Az Agyar jó (bár kissé túl misztikus), némelyik novella is, A Mesék a kriptából, Két nap (ezekben szerepel az a Zóna, amit ismerünk és az a sztalker sors, amit átélünk a játékokban), Tökéletes célpont Kerdibajev tizedes számára (ez utóbbi nem a Zóna érzés, hanem a humora miatt), Egy fantáziátlan nap (ebben nincs akció, egy hangulatos leírás a Zónáról), A kút… (kicsit más a Zóna, mint az amiben játszunk, de az ötlet jó).

A tegnap leadott könyv (elvileg még márciusban kiadják), egy hosszú (Agyar történetének több mint másfélszerese) regény, szerintem jó, tipikus Zóna (bár a Mocsár sokkal durvább, mint amit mi ismerünk) és sztalker sztori, a szokásos „happy-end” véggel (amikor az a boldog vég, hogy még él a főhős és megvan keze-lába). Igazából ez az első olyan regény, ami az általunk megismert Zónáról és karakterekről szól (nincs Szidorovics, Farkas meg a többi neves karakter, de az egyes fazonok mind ismerősek lesznek, vagy a játékból, vagy egy kültelki fociultra törzskocsmából). Itt jelennek. meg először a Vétkesek (sin), a Tiszta Égbolt (még csak egy szimpla sztalker klán), megtudjuk kik a modokban emlegetett sötétek (itt Kárhozottak, mert a sötét jelző nem adja vissza a lényeget). Ez Hemul első története. Van még kettő, azok nem ilyen hosszúak, vagy ősszel, vagy jövő tavasszal jön a következő, a harmadik meg utána valamikor.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#13825) rétisün válasza Plazmacucci (#13819) üzenetére


rétisün
veterán

a Halálos zóna meg a Duplikátor gyermekei nem olyan jók, de Vasziljev könyvei az Őrség sorozatban is a gyengébbak közt vannak (szerintem). ráadásul az első stalker könyvben még a fordítás is furcsa, nem tudom ki fordította, de fingja sem volt a játékokhoz, így egész más neveket kapunk a Zónára jellemző anomáliákhoz, relikviákhoz.
SaGa fordításával aztán a már megszokott nevekkel találkozhatunk, de nem csak emiatt az Agyar a legjobb az eddig megjelent stalker könyvek között.

(#13824) SaGa59: várjuk :C én legalábbis várom.

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#13826) Sensut


Sensut
őstag

BOLDOG 10. SZÜLETÉSNAPOT

S.T.A.L.K.E.R. - SHADOW OF CHERNOBYL!!!

MINDEN IDŐK (EGYIK) LEGJOBB JÁTÉKA!

(#13827) Aarpok válasza Sensut (#13826) üzenetére


Aarpok
őstag

Az alapmű :R Sajnos nem hibátlan, de olyan alapokat fektetett le amit sok játék irigyelhet. Az atmoszféra, a hangulat, ahogyan tálalva van az pazar.

Аарпок

(#13828) M@trixfan


M@trixfan
addikt

A "post DOS" éra egyik legjobban meghatározó élménye számomra. Half-Life volt még ilyen, ott is tiszta őrület, hogy nem képesek csinálni egy harmadik részt, veszni hagyják azt az atmoszférát amit megalapozott a játék univerzuma. Sajnos lehet látni egy trendet ami már innen visszanézve elég borzalmas jövőt vetít azon játékosoknak akik egy kicsit finomabb ízléssel rendelkeznek. Mindenből open world, mmo, multiplayer lesz. Nem önmagában a stílusokkal lenne a baj, hanem a mindenre ráerőltetéssel. Survarium, Division, Mass Effect Andromeda, sajnos az Escape From Tarkov is ezen az úton halad. A Stalker azért nagyszerű mert nagyon erős történet köré van kiépítve az egész játék, minden helyszín erős "art direction" faktorral bír, eszméletlen hatással van az emberre. Hiába jobb a grafika az említett játékokban, semmi nem fogja meg az embert. Division is eszméletlenül néz ki, de "minek?" kis túlzással. Az új Mass Effect sem az lett amire gondoltam. Ezekhez képest mennyivel intenzívebb, művészibb pl. a Metro sorozat! Egyszerűen kell a single player a kontrollált élményhez. Ghost Recon Wildlands is jól néz ki de már Gamersyde videók alapján is dögunalom, taktika 0. Sajnos a mindenki számára elérhetőség is rossz irányba viszi az ipart. Ha valaki nem elég ügyes az fejlődjön fel, ne a játékokat butítsuk már! A Stalker abban nagy, hogy ott tényleg ott vagyok, néha csak jó létezni a zónában egy kicsit, mindenhol árad a hangulat. Ha meglesz az új gép valószínű újra is fogom játszani.

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#13829) awacs


awacs
tag

Egyébként hogy lehet telepíteni a Legendaryt?2 fájlom van(bin és gamedata)de ezeket hiába is másolom be,nem indul.

(#13830) kekeeci válasza awacs (#13829) üzenetére


kekeeci
senior tag

Nekem egyből sikerült:

Amúgy nem értem, milyen fájlokról írtál? Nem mappák véletlenül??

Melyik verzióba másoltad be????

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#13831) awacs válasza kekeeci (#13830) üzenetére


awacs
tag

De,lehet hogy mappák.10006-os verzio,ha segít.Neked hogy sikerült?Csak bemásoltad?

(#13832) Erdő válasza awacs (#13831) üzenetére


Erdő
tag

A
\bin\bin\ -ben lévő két fájlt a játék bin mappájába
a gamedata-ban lévő dolgokat a játék gamedata mappájába kell másolni, ahogy azt az info.txt írja.
Utána rá a magyarítást.
Nem tudom, hogy ez számít-e, de az info.txt-ben az van, hogy: Game requires Stalker SHOC 1.0005 Patch
Én így csináltam, 1.0005-ös pecsre raktam, és indul.

Wind of Time magyarítás: https://drive.google.com/drive/folders/0B73H3Id1W-adb2d4cnVZLTMxVXc?resourcekey=0-1pUMj3yh6KEWaGg0McZi_Q&usp=sharing

(#13833) awacs válasza Erdő (#13832) üzenetére


awacs
tag

Elindult!Köszönöm az eddigieket.A magyarításhoz nincs linkje valakinek véletlenül?

(#13834) Balathruin válasza Erdő (#13832) üzenetére


Balathruin
veterán

1.0005 és az 1.0006 tudtommal kompatibilis egymással, mert utóbbi csak a multiplayert érinti.

(#13835) kekeeci válasza Erdő (#13832) üzenetére


kekeeci
senior tag

A 2.0 simán telepíthető 1.0006-ra is. (teszteltem)

awacs:

Itt van - shield fórumtársunk munkája:

http://users.atw.hu/stalkermods-hun/legendary/magyaritas.htm

(működik a 2.0-val is, teszteltem)

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#13836) Dhampir válasza kekeeci (#13835) üzenetére


Dhampir
félisten

A link címe érvénytelen, valószinüleg a 3 darab "/" jel miatt.

(#13837) awacs válasza kekeeci (#13835) üzenetére


awacs
tag

Nálam sem működik.

(#13838) kekeeci válasza awacs (#13837) üzenetére


kekeeci
senior tag

Bocs, elrontottam a linkelést, :R de ha a link szövegét használod, működik. :Y

Amúgy tessék:

http://users.atw.hu/stalkermods-hun/legendary/magyaritas.htm

[ Szerkesztve ]

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#13839) Dhampir válasza awacs (#13837) üzenetére


Dhampir
félisten

A linket kijelölve és bemásolva működik, csak rákattintva nem. Ha rávisszük a kurzort, akkor megmutatja a 3 darab "/" jelet.

(#13840) awacs


awacs
tag

Köszönöm szépen a segítségeteket.Így már tökéletes. :R :R :R :R :R

(#13841) awacs


awacs
tag

XR-3DA exe müködése leállt.Ezt írja ki sajnos,és állandóan kidobál(csak ebből)a játékból.Tudna valaki segíteni hogy mit tegyek?A Legendary mod..

(#13842) kekeeci válasza awacs (#13841) üzenetére


kekeeci
senior tag

Egy log segítene abban, hogy segítsünk.

A log fájlokat a felhasználói mappádban találod, ahol a beállításaidat, mentéseidet stb. tárolja a játék.
Ennek hollétét az fsgame.ltx első sora adja meg. Az említett fájl a játék fő (alap vagy régiesen gyökér) mappájában található.

Amúgy eredeti, vagy tört, mert néhány mod nem szereti a törtet.

[ Szerkesztve ]

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#13843) awacs válasza kekeeci (#13842) üzenetére


awacs
tag

$app_data_root$=true|false|C:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\
$game_ai$ = true| false| $game_data$| ai\
$game_spawn$ = true| false| $game_data$| spawns\
$game_anims$ = true| true| $game_data$| anims\
$game_levels$ = true| false| $game_data$| levels\
$game_meshes$ = true| true| $game_data$| meshes\
$game_dm$ = true| true| $game_data$| meshes\
$game_shaders$ = true| true| $game_data$| shaders\
$game_sounds$ = true| true| $game_data$| sounds\
$game_textures$ = true| true| $game_data$| textures\
$game_scripts$ = true| false| $game_data$| scripts\
$game_config$ = true| false| $game_data$| config\
$level$ = false| false| $game_levels$
$game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\
$logs$ = true| false| $app_data_root$| logs\
$screenshots$ = true| false| $app_data_root$| screenshots\
$downloads$ = false| false| $app_data_root$| downloads\
$mod_dir$ = false | false | $fs_root$ | mods\
Ez a teljes ltx fájl.Köszönöm hogy segítesz. :R

(#13844) kekeeci válasza awacs (#13843) üzenetére


kekeeci
senior tag

Akkor a C:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC mappában találsz egy log nevű mappát, abban vannak a logok.
(xray_felhasználónév.log, vagy
xray_felhasználónév_hh-nn-éé_óó-pp-mm.mdmp.log).

Ezek közül a legfrissebbet vagy felrakod valahova, vagy a végéről a 'FATAL ERROR' kezdetű részt bemásolod ide.

[ Szerkesztve ]

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#13845) Balathruin válasza kekeeci (#13844) üzenetére


Balathruin
veterán

Vagy fagyás után nyom egy beillesztést ide, mert az X-Ray automatikusan vágólapra másolja. :)

(#13846) kekeeci válasza Balathruin (#13845) üzenetére


kekeeci
senior tag

Ha volt rá ideje.
Van úgy, hogy nincs log, az is jelent valamit.

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#13847) awacs válasza kekeeci (#13844) üzenetére


awacs
tag

Hová rakjam a legfrissebbet?Nem akar másolni ez a kacat..

(#13848) kekeeci válasza awacs (#13847) üzenetére


kekeeci
senior tag

Bármilyen szabad tárhelyre (Google, Onedrive, Mega Yandex, Sendspace stb stb stb).

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#13849) awacs válasza kekeeci (#13848) üzenetére


awacs
tag

Letöltöttem a Sendspace programot.Úgy tűnik a log mappából nem enged másolni.Köszönöm hogy azért megpróbáltad. :R

(#13850) kekeeci válasza awacs (#13849) üzenetére


kekeeci
senior tag

Nem letölteni, hanem feltölteni kellett volna, de az is elég, ha megnyitod (pl. jegyzettömbbel), és a végéről a 'FATAL ERROR' kezdetű szöveget kijelölve bemásolod ide.
Ha nincs ilyen benne akkor gond van.

(Mellesleg csak érdeklődés szinten kérdezném, mióta használsz számítógépet, internetet és mióta játszol stalker játékokkal?)

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.