Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Utka
aktív tag
!!!négy!! 

Csináltam egy NetScant ....
Találtam egy érdekes IP tartományt:
192.168.70.xx Azért érdekes, mert én csak 8.xx és 3.xx -t osztatom ki.
Az érintett alhálózaton leltem több eszközt. A több alatt minimum 6 (hat) -t értek. Az eszközök ilyesmik:
Nortel Layer2-3 GbE Switch Module(Copper)
Bennük vlanokra és egyéb nyalánkságokra vonatkozó beállítások. Mindezt a szolgáltatómra jellemző elsődleges címtartományokhoz kapcsolódóan.
Csak remélem hogy befelé én nem látszom ennyire.
Szerk.: Talán mégsem a terhelés??
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Utka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm.
Ok, pontosítok:
A dlink csak router. Cisco switchen keresztül megy az "áldás" 6 db unifi AP, ill 16-18 db vezetékes eszk. felé.
Eddig u.ez a terhelés volt .... -
-
Utka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Terhelés?
Az említett esetig u.azzal a terheléssel ment gyak. folyamatosan.A struki kb ez:
K.Ábel modem (Arris...)
|
--router WAN (dlink Dir-605L)
|
--> LAN 1: dhcp => 192.168.8.x ~65-70 eszköz (Változó, alapból ~30 eszköz, ez megy esetenként föl 60 fölé WiFi használat során.
|
--> LAN 2: --> másik router WAN ( tplink xx) => DHCP 192.168.3.x ~ 10 eszköz.A nagy számú eszköz hogy okozhat gubancot?
KöszöNET
. -
törölt tag
Helló, a következő jelenséggel találkozom mostanság: ha a Windows 8.1-es gépemet 1-2 óránál hosszabb ideig altatom, például mert én magam is alszom, akkor rendszeren a TP-Link Archer C5 routeremet nem ismeri fel sem hálózat 2-ként sem az új nevén, hanem hálózat 3-ként látja, és nincs Internet:
Hálózat 1, amikor csak a CISCO EPC3208 kábelmodem van rajta, hálózat 2 volt az átnevezésig a TP LINK.
A problémát eddig kétféleképpen tudtam megoldani:
1. A PC-ből hátul kihúztam a LAN kábelt.
2. Újraindítottam a számítógépetÉrdekesség (az imént próbáltam), hogy amikor rendben felismerte a routert, ha 192.168.0.1 címen beléptem a router felületére, és ott szoftveresen elnyomtam egy reboot varázslatot, akkor megint hálózat 3-ként látta, és nem volt Net, a megoldás megint a PC újraindítása volt.
Normál esetben így néz ki a dolog:
Valakinek van valami ötlete esetleg erre?

Szerk: Amikor hálózat 3-ként ismeri fel, akkor is elérem a 192.168.0.1-ről elméletileg (ezt is az imént próbáltam, csak nem léptem be az admin felületen)
-
PVD
csendes tag
Elnézést csak így tudom belinkelni:
http://img214.imagevenue.com/img.php?image=180594754_01_122_807lo.jpeg
http://img143.imagevenue.com/img.php?image=180595661_02_122_178lo.jpeg
http://img295.imagevenue.com/img.php?image=180596632_03_122_252lo.jpeg
http://img173.imagevenue.com/img.php?image=180597772_04_122_50lo.jpeg
http://img298.imagevenue.com/img.php?image=180598270_05_122_110lo.jpeg -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Linksys E900-as router, aminek a WAN portjába be van kötve a UPC által adott Technicolor csoda HGW.
Ha az E900-on keresztül internetezek, akkor néha el-elmegy az internet kb. 10 mp-re, (kb. 30-60 percenként) tényleg csak akkor venni észre, ha az ember valami online streamet néz vagy olyan kapcsolat aktív, amihez folytonos internetkapcsolat szükséges, böngészés közben nem észrevehető. (Wifin és kábelen is egy időben jelentkezik)
Ha direktben az TC routerbe kötöm be a gépet, akkor minden ok, így arra gyanakszom, hogy a hiba okozója az E900.
Mit lehetne esetleg megnézni az E900-on a factory reseten kívül? Esetleg bármi beállítás ami okozhat ilyet? Legújabb FW van rajta.
-
Kábelnet-nél klónozni kell a korábban használt gép MAC címét, ehhez van megfelelő menü a router admin felületén.
Automatikus beállítást kell használni, a DNS-t nem kell manuálisan megadni ha a szolgáltatóit szeretnéd használni, ha nem akkor kell beírni a custom szerver címeket. -
PVD
csendes tag
Addig eljutottam, hogy a STATUS-ban sikerült beállítanom, hogy LINK DOWN-ról megváltozott LINK UP-ra.
Statikus IP cím beállításával.
Viszont a SETUP\Internet Setup-on belül pontosan nem igazán stimmel valami mert még mindig nincs net.
Static IP
IP Address:
Subnet Mask:
Default Gateway:
Ezeknél egyben belemásoltam mit előzőleg beírtam.
Viszont ezek nem tom hogy jok-e:
MTU Size: 1500
DNS Server 1: 212.92.19.252
DNS Server 2: 212.92.0.131
DNS Server 3: 0.0.0.0
MAc Clone pedig >>MAC from PC.DHCP-nél pedig
Attain DNS Automatically: (Need to repair the connection of your PC if DNS configuration changed.)
Set DNS Manually: X
DNS Server 1: 212.92.19.252
DNS Server 2: 212.92.0.131
DNS Server 3: 0.0.0.0 -
PVD
csendes tag
Valaki tudna segíteni beállítani a DS Link típusú routert.
Mert simán kábelmodemről van net viszont routerre csatlakoztatva nem lehetséges ez.
Ipconfig parancsal megnéztem mik a címek. Viszont beírva nem müködik így se a net. -
-
Utka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Router d-Link x,,,, Hétfön tudom csak megnézni a két eszköz tipusát.
Router kihagyása nem igen játszik. N+1 tanárnéni + iskola titkár+igazgató asszony nem élhet wilágháló nélkül...
. És a Gazdasági csoportról még nem is beszéltem.Kábel modem kb 2 hónapja lett cserélve, a jelzett hiba okán.
Routerből 2 hét alatt ez a harmadik.
1. Tp-link n600 sokáig több - éven át -hibátlanul szolgált. Felmerült, hogy "elöregedett", ez okozza bajságot.
2. Kis Cisco WiFi router.... Jelenség maradt, tekintetttel arra, ho ez egy leszerelt - ~fél évet futott - kütyü lett a
3. dLink, vadonáns újan.Logokban semmi érdemi nem látszik.
Még egy adalék:
3-4 hete, pénteken teljes szolgáltatás kiesés volt, erősáramú kábel vs. dózer eredményeként. Az eset vitt magával egy hálózati eszközt is a szolgáltatónál. Az új holmit most szerdán - máj.06. - ismét lecserélték.Jó 7végét!
. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
marilllyo
üzenetére
Az internet szolgáltatótok nem ugyanaz véletlenül? Mondjuk Magyarországon belül az IP lokáció nem igazán megbízható, van, hogy az ország másik végébe tesz egy-egy helymeghatározás.
Nem tudom ez a bizonyos alkalmazás mi alapján allokál, de van egy sejtésem... Régebben volt ugye arról több cikk is, hogy az Android-ot futtató telefonok folyamatosan scannelik a környezetüket elérhető WiFi hálózatok után, és ezek adatait begyűjtik, és időnként elküldik a Google-nek. Anno volt is egy kereshető adatbázis, ahova a MAC címet beírva megkaptad a kérdéses WiFi router címét. Na most, ha esetleg ezt az adatbázist használja a telefonod, avagy az applikáció, akkor ez napokba, vagy inkább hetekbe is telhet, amíg az új lokáció rögzül benne.
Feltételezem, hogy a használtan vett WiFi routert beállítás előtt reset-elted, akkor meg abban semmilyen régi adat nem maradhatott, mellesleg lokáció infót nem is tárolnak a routerek.
-
marilllyo
veterán
Srácok! Olyan problémám lenne, hogy kaptam kölcsön egy routert. Linksys WRT54G v3.1 és DD-WRT fut rajta. Beállítottam mindent. Minden szép és jó egy dolgot kivéve. A telefonom wifin keresztül frissíti az időjárás alkalmazást és úgy érzékeli mintha azon a településen lennék ahol a router korábbi gazdája lakik nem pedig a ténylegest. Mit és hol tudnék ezzel kapcsolatban beállítani?

-
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kingstone1
üzenetére
A Te routeredben használható bootloader parancsok ott vannak a fentebb linkelt weboldalon, csak hát a komplett leírást kellene még megtalálni, ha egyáltalán van ilyen...
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi semminél több
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kingstone1
üzenetére
ITT van egy leírás 1043ND-hez, amivel bár sokra nem mész, de legalább látod belőle, hogy miként megy ez...
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
akkor ez egyenlöre kimarad megy pihenni mig valakialkot egy tutorialt hozzá hogyarol mikéntröl
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kingstone1
üzenetére
Ez többnyire úgy működik, hogy soros porton PuTTY-al osztogatod a parancsokat, és közben UTP-n is összekötöd a routert és a gépet, és az adatforgalom már azon megy, tehát az fw-t is azon töltöd át.
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
mégegy kérdésem lenne azon a sériál interfészen keresztül fellehet töltenia régi möködö szoftvert? ha igen milyen alkalmazás kell hozzá?
-
Utka
aktív tag
Üdv!
Adott egy kábelnetes szolgáltatás - vidanyet - DHCP -vel osztott fix IP-vel. (A DHCP mindig u.azt a címet adja.) A kábelmodemre egy frissen felrakott d-Link router. Ez oszt ip-t alhálózatra, portol, NAT -ol. (Tehát nem régi eszköz, púpos, kiszáradt kondikkal, gyöszös táppal).
A Gond:
Rendszeresen megszakad az internet elérés.
A kábelmodemen a jelzőledek szép ző'dek, de mégsincs internet kapcsolat. A modemet ~ 2 hónapja cserélték.
Modem újraindítása néha megoldja a gondot, néha csak pár percre áll helyre a kapcsolat. Ha a routeren eldobatom az IP-t és renew -t csinálok, szintén helyre teszi hosszabb-rövidebb időre, de van úgy, hogy valami agyament lokál IP-t -Pl.: 192,168,100,20
- nyal föl valahonnan.
A szolgálltató természetes en tagadja, hogy nála lenne gond. Nem, más szolgáltatót nem tudok keríteni (pécsi belváros).Van valami ötletetek? Vagy másik főrum, ahol megkérdezhetném?
Köszönöm
. -
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kingstone1
üzenetére
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a soros port az alaplap melyik részén van hátha menthetö bár azota lett másik igy nem vesztek semmit ha probálkozok
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kingstone1
üzenetére
Akkor sajnos passzolom, bár azt megtaláltam, hogy van rajta soros port, de "unbrick tutorialt" sehol sem találtam ehhez. Egyébként meg hardvere alapján egy TL-WR741ND kategória, szóval 3-4 ezer Ft-ból pótolható.
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
szia sajnos nem segit
-
merka
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi a választ megpróbálom aztán meglátjuk mi lesz
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
merka
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
kábelen nem megy nem tölt lefele semmit az utorrent visszafelé tölt általában de csak torrentnél vettem észre eddig de ha kikötöm a routert akkor minden megy rendesen
-
merka
csendes tag
helló
vettem egy tenda w316r wifis routert és olyan problémám volna hogy minden működik rendesen de ha torrenten le szeretnék tölteni valamit akkor nem megy a letöltés de ha simán böngészővel próbálok akkor ott megy a letöltés mi lehet a gond a választ előre is köszönöm
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kingstone1
üzenetére
Áram alatt elvégzett 10mp reset nem segít rajta?
-
kingstone1
csendes tag
Üdv adot egy ilyen netis wf2411d gyártoi oldalrol letöltött frissités után csak a pover led világit de nem ad netet fix ipcimet irva meglehet pingelni de webes felülete igysem érhetö el kérdésem van mod a javitásra vagy ez már nehezéknek jo csak
-
Tomi845
csendes tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna abban segíteni, hogy a Digi idehozott egy wi-fi routert ( huawei echolife hg8247h ), de nem állították be a wi-fi-t (gondolom fizetős vagy nem tudom) és UTP kimenet is csak a LAN1-et aktiválták. Neten már láttam, hogy kb 2 pipa az egész, de valaki nem tudja, hogy tudok belépni a menüjébe, esetleg a teendőket is szívesen fogadom, meg ha nem lehet megoldani azt is jó lenne tudni.
-
steeel35
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csináltam resetet, nem oldotta meg, firmware csere is volt és még mindig ugyan az.
Erről van szó: TP-Link WR340GD -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tudom, azzal is ugyanaz a helyzet, vagyis régiós különbségek miatt nem kezeli minden kliens, épp ezért írtam oda a sorba. A 12-13 csatikkal szintén ez van...
-
-
steeel35
tag
Még mindig semmi. A channel automatikuson van, aztán a statusban vagy 1-et, vagy 11-et ír. iPhone mindkettőt látja, htc-m már nem illetve a laptopom sem. :\
szerk.: Eddig minden pöpec volt, kb 3-4 napja csinálta azt, hogy volt wifi jel, de nagyon lassú volt, meg ledobálgatta, tegnap óta meg már nem is látja. Lehet, hogy a végét járja a router?
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem véletlen írtam oda a 11-est is, mert már találkoztam ilyen esettel és én is nagyot néztem, bár már találkoztam ennél furcsább problémákkal is. Ez a tipikus elméletileg így van, de gyakorlatilag nem dolog.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Alteran-IT
üzenetére
11-est már látják, 1-11 az USA szabvány, ez az oka, hogy a 12-13-mat több eszköz nem látja, akárcsak a 14-est.
-
steeel35
tag
Üdv.
Az mitől lehet, hogy a telefonom (HTC) és a laptopom (samsung) nem látja a wifim. Próbáltam iPhone-al is, ami látja elég szépen. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Elvben igen, gyakorlatban annyira nem, mivel itt századmásodpercekről beszélünk, amit úgysem érzel. Azonban ha sok a kliens, vagy olyan alkalmazást használsz ami nagyon sok dns lekérdezést végez, akkor a gyengébb soho routereknek okozhat már kihívást ez a feladat, tehát lehetőség szerint érdemes a kliensnek közvetlenül a dns szerver címeit kiosztani.
-
MasterMark
titán
Hmm, most vettem észre, hogy most már a router saját címét osztja ki DNS címnek is.
Ez lassítja valamit a DNS lekérést?
-
bezzegz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, megpróblom! Ott azt írták az összefoglalóban próbáljam itt mert előbb kapok rá választ

-
Alteran-IT
őstag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Úgy látszik közben mégis sikerült megoldanom, csak kicsit jobban utána kellett járnom. Bocsi az offért, akár törölhető is.
-
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Van egy Linksys RVS4000 router, ami nem működik megfelelően. Kicsit lassú, illetve van, hogy többször kell újraindítani ahhoz, hogy rendesen működjön. A hardveres problémát kizártnak tekinteném, mivel nem látszanak rajta olyan jelek, tehát inkább a szoftveres probléma felé hajlok, ami inkább valószínűbb, ugyanis talán még a legelső firmware van rajta és azért már elég ideje működik. A probléma ott van, hogy sajnos nem tudom, hogy hogyan kell frissíteni. Friss firmware-t ugyan találtam rá a Cisco oldalán (egy 8 MB-os img file és az is kérdéses, hogy a Linksys típusra jó-e), de a gond ott van, hogy állítólag nem a webes felületen kell azt a szoftver feltenni rá, hanem egy külön program segítségével, legalább is ezt olvastam (angol leírások), viszont alaposabb ismeretek hiányában nem merem egyiket se megkockáztatni (a segédprogramos részhez meg kellene a program is), ezért ha esetleg valaki tudna segíteni, azért hálás lennék.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Pedig minden megy tökéletesen. Eddig csak simán ha bekapcsoltam a klienst, az kiakasztotta a böngészőt. Most meg volt maxon letöltés, maxon feltöltés, meg sem kottyant neki.
-
-
SztiviVander
addikt
válasz
HussarF
üzenetére
win7 alatt utorrentben van perpillanat több mint 400 torrent seedben és sose volt ilyen gond, szóval kétlem hogy a win8.1 vagy a torrent kliens a hibás. lehet hogy a routerben van valami kapcsolat szám korlátozás,de sajnos nem ismerem ezt a linksys-t. a kérdésed a router topikjában szerintem jobb helyen van.
-
válasz
HussarF
üzenetére
Oké, nem tudom pontosan, hogy mi történt, de helyreállt a rend. Egy másik topikban kaptam azt a tippet, hogy kapcsoljam ki az SPI Firewall Protectiont a routeren. Ez megtörtént, utána minden helyreállt. Ami viszont zavarbaejtő, hogy utána visszakapcsoltam, hogy reprodukáljam a problémát, de az nem tért vissza! Szóval úgy tűnik, hogy az okozta a bajt, de most már bekapcsolt állapotban sem problémázik. Nem igazán értem ezt, úgy tűnik lelke van... Azért köszi mindenkinek, aki próbált segíteni.
-
Megjavult a netgear. Asus lefújva! Csak szét kellett szedni, utána már kommunikált és mindennel működik.
-
válasz
katalin888
üzenetére
Üdv!
A reset bizosan sikeres volt? Onnan tudod meg, hogy a WiFi jelszó nélküli lesz, és visszaáll a gyári nevére (valószínűleg "TP-LINK_valami" lesz). A gépen, ahol próbáltad elérni a menüt, automatikus IP-re van állítva a hálózat? Esetleg nézd meg egy másik gépen is, hogy ott elérhető-e a router menüje.
-
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
TP-Link TL-WDR3600 routerem egyik naprol a masikra nem mukodott. Nyomtam egy resetet, de nem javult meg.
A beallitasok menujet sem erem el.
Hol kezdjem...?
-
-
Drenadar
veterán
Sziasztok!
Én egy tplink wdr4900-as routerrel rendelkezem, nem nyúltam hozzá, csak a net beállítást végeztem el rajta.
Ritkán azt tapasztalom, hogy nincs net, hálózat/wifi van, és változó hogy elérem e az admin oldalt pc-ről van hogy time outol. Egy sima kihúz visszadug megoldja a gondot, de ez így normális működés?
Mit lehet kezdeni az ilyen jellegű gonddal? szerencsére ritkán fordul elő...
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Azt én is megtaláltam, de nálam kicsit más a helyzet. Nálam igazából ugyanez van, mint ennél az esetnél.
Csak akkor van probléma, ha megy a torrent kliens. Ha kikapcsolom, utána megint helyreáll a dolog. A linken a srácnak megoldotta a problémát, ha csökkentette a kapcsolatok számát, amit ha jól értettem az uTorrentben a sávszélesség fül alatt kell csinálni. Sok időm nem volt még vele foglalkozni, ha hazamegyek melóból, nekiesek. Én azokat tegnap így első felbuzdulásra felére csökkentettem, de az még nem oldotta meg a problémát.
Egyébként Win8.1 és Google Chrome.
-
SztiviVander
addikt
válasz
HussarF
üzenetére
gugli szerint ez többeknek segített:
- cmd-be (amit run as administrator-al indítasz): netsh winsock reset
- utána reboot
másik hogy az ipv6 komponens (ha nem használod) ne legyen bepipálva a hálókártya tulajdonságainál.
ha egyik sem segít akkor nem ártana némi bővebb diagnózis. milyen OS, amikor a nemtudni milyen böngésző ezt mondja akkor cmd-ből van-e névfeloldás (nslookup index.hu vagy nslookup index.hu 8.8.8.8). -
bezzegz
csendes tag
Sziasztok!
Bekötötték a digi 500-as netet egy ZXHN H298N routerrel.
Van egy NBG4615 v2 routerem edig ezt használtam.Azért jó mert fel tudom róla ébreszteni a rajta lógó asztali pc-t és a nast is.
Hogyan tudnám összehozni ,hogy legyen telefon, és el érjem a Zyxel webes felületét ,hogy úgy működjön minden mint eddig ,de ne kelljen switch-et vennem. Eddig a zyxel adta a dhcp-t és fixen a tv-t ,nast, port forwarddal ment a távoli asztal elérés, nas távolról való elérése csak most bekavart a digis router. Elméletileg a zyxel is tudja a gigás wan-t van benne hardveres gyorsítás ,bár még nem próbáltam.....köszi
-
-
Visszatérve erre a kérdésre.
A Linksys WRT54GL v1.1 routeren biztosan OpenWrt van. Sikerült elérnem telnettel a felületet ez alapján, de a parancsokat bepötyögve annyit írt, hogy "Rebooting ...", és ez ment a végtelenségig. "Connecting to host lost." üzenet után kikapcsoltam a routert, majd be, de ezt követően IP-t sem adott, csak gyorsan villogott a power LED, és semmi aktivitás. Vártam 5 percet, akkor adott csak IP-t.
A gép automatikus IP kiosztásra van állítva, korábban ezt kapta:

Most az újraindítást után meg ezt:

Ebből én csak annyit szűrtem le, hogy valami változott (most nincs WiFi jel), de továbbra is a grafikus felületet szeretném elérni, ha egyáltalán van ilyen...
Az OpenWrt így néz ki:

Van remény? Visszaraknám szívesen a gyári FW-t, de egyelőre elég kusza ez nekem.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
csabyka666
üzenetére
Nem. A 11 Mbps gyakorlati maximum, csak éppen az adatcsomagok a protocol szerint mélyen csomagolva közlekednek. Ezért van megkülönbözetve a linksebesség és az adatsebesség. Mindenki csak az adatsebességet tudja kihasználni. Ha nekem nem hiszel, olvasd el ezt: [link]
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
csabyka666
üzenetére
Van valami különös oka annak, hogy egy ilyen őskövülettel kínlódsz? Egyébként meg az a 11 Mbps a linksebesség! Az 5 Mbps nagyjából reális adatsebesség nálad. Vegyél egy olcsó, de "mai" routert!
-
Üdv mindenkinek!
Egy Linksys BEFW11S4 v.4 routert próbálok beüzemelni. A WiFi-je max csak a 11mbps szabványt tudja, de az a bajom, hogy közvetlen a router mellett is csak 5mbit jön át rajta. Azt hittem, a titkosítás az oka, de reseteltem, teljesen alap beállításokkal is csak 5mbit-et ad. Próbáltam másik csatornán, de ugyanaz. A netem 10mbit-es ADSL, szóval tudnia kellene.
A beállítások így festenek:

A felsőt átállítottam arra, amin az alatta lévő van, de semmi változás.
Szerintetek?
-
Sziasztok!
Van egy kis problémám, bízom benne, hogy tudtok segíteni.
Tegnap váltottam szolgáltatót, és hoztak nekem egy Cisco EPC 3925 wifis modem/routert. A probléma ott van, hogy ha elindítom a torrent klienst (uTorrent), akkor a böngésző megadja magát, folyton ezt a DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET hibát dobálja ki (De megjegyzem, hogy a kliens egyébként hibátlanul működik ezalatt).
A neten próbáltam megoldást találni, úgy láttam másoknak is volt már ilyesmi problémája. Azt javasolták, hogy korlátozni kell felfelé a sávszélességet, esetleg a kapcsolatok számát a kliensben, de nálam ez sem segített.Tudjátok a problémára a megoldást? Vagy el tudtok olyan helyre irányítani, ahol tudják? Köszönöm!
-
válasz
MasterMark
üzenetére
szia,
150 Mbps kapcsolaton viszonylag jónak számít a mért sebesség.
a 13-as csatornára érdemes annyiban figyelni, hogy nem minden ellenoldali eszköz kezeli, van olyan, ami a regionalitása, hardveres vagy szoftveres (illesztés) jellemzője miatt csak 1 - 11 tartományban okés. -
MasterMark
titán
válasz
SztiviVander
üzenetére
Az 1-esen 4 másikkal lennék egy csatornán, és vagy 8 átfedés lenne. Habár lehet ez most pont nem látszik a képen.
Épp ezért raktam a 13-asra. Itt vannak a legkevesebben, és valószínűleg a legtávolabb, mert errefelé a leggyengébbek a jelek.
Ezt egy N-es 150-es USB-s WiFi-vel mértem, ez mennyire számít jónak? 100/50-es a net.

Gubek-Einste: Igen, köszi, most próbálgattam, ezt látom a kisebbik rossznak.

Semmi komoly dologhoz nem kell egyébként, csak pár telefon, meg egy laptop netezik. Ami fontos kábelen megy.
-
Frod
addikt
Erre valaki valamit
??
Annyi változott, hogy már legújabb gyári fw rácsapva a routerre, de még mindig szórakozik - torrent futása mellett (még ha épp se le, se feltöltés nem zajlik) totál lerohad a net, az oldalak helyett a "dns_probe_finished_no_internet" felirat jön be.
Baromi bosszantó, hogy hónapokig semmi baja, és elkezdi 1 hete játszani ezt a cirkuszt.... -
válasz
MasterMark
üzenetére
Próbáld végig az összeset keresve a legoptimálisabbat.
-
SztiviVander
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
én a helyedben az 1-esre raknám. de inkább átköltöznék 5Ghz-re

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero
üzenetére
Szívesen!
-
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kösz, ez volt a baja, el sem hisszük, hogy végre jó. Köszöni a haverom is a segítséget.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero
üzenetére
Írja át a D-LINK LAN IP címét 192.168.2.1-re, és mennie kell. Értelemszerűen ha külön kell, akkor a DHCP tartományt is módosítsa 192.168.2.x-re...
Feltehetően a TP-LINK címe is 192.168.0.x, úgy pedig nem lehet routeolni, ha azonos alhálózatban van a két router.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most mondja haverom, hogy a kábel nem is a modembol jön ki, ami a D-linkbe van bedugva, hanem egy másik routerbol, ami a ház másik részén van.
Tehát egy modem van, egy tp link router és most vett egy d link routert, amit beledugott a tp link routerbe. Ezért nem működik akkor.
A Cisco modem es tp link router a ház másik végében van. Annyi fal van és olyan messze van, hogy a tp link idáig nem bír elsugarozni, ezért használt kábelt ilyen messzire. De azt hitte, ha vesz megegy routert, vagyis a d linket, akkor azt beledughatja kabelen keresztül a távoli tp linkbe.
Akkor így milyen megoldás ajánlott, hogy a routertol távoli szobában is legyen wifis net?
-
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megnézem, de egy dell-es drivert találtam pár napja, az nem akart felmenni rá
pedig win driver, az is tablet, ugyanúgy RTL8723BS chip, ugyanúgy tabletben (ugyanazon atom alapokon)... és mégsem.---------
Jah, nem megy fel
Állítása szerint nem talál kompatibilis eszközt (ha futtatom, akár rendszergazdaként). Ha eszközkezelőből akarom frissíteni és a gépen keresem ki, akkor meg a win dobja a szokásos "az eszköz naprakész" szöveget. -
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, csinálja haverom.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero
üzenetére
OK!
Akkor áramtalanítsd a modemet és a routert is, majd várj vele 2-3 percet, és dugd vissza a modemet, aztán amikor az már online, világít rajta minden szükséges led, akkor mehet a router is.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
0.1 a D-link az hiszem
A gép 0.157-et ír ki. -
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kabelen és wifin is gond van, csatlakozik, de mégsem jön be egy weboldal sem.
Intruder : nem tudom mi az a hwg, de szerintem nincs. Cisco epc 32 12.
IP cím azonos tartományban van e azt hogy kell megnézni?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero
üzenetére
UPC-től milyen modemed, HGW-d van?
Nem azonos tartományban van a LAN IP címük?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
rayoliviero
veterán
D-link DIR-600 routert nem tudunk beállítani UPC nettel.
Nem működik a WiFi, azt írja, hogy a D-link nem kap választ az internetről, de lan kábellel sem működik. Pedig azt írja csatlakoztatva, de egy weboldal sem jön be.
-
_Smooth
senior tag
Na ma sikerült kipróbálnom a notimmal is. Hibátlanul, zökkenőmentesen játsza ugyanazt a tartalmat. Közben figyeltem a router menüjében a device list-et. Noti 72/72 stabilan, miközben a tablet jellemzően efölött (108, 122, 135, 150 - hébe-hóba esett csak 81 illetve 54 környékére)... de folyamatosan bufferelt VLC.
Erre kipróbáltam, hogy feltelepítem VLC-t a belső memóriára (hátha, az amúgy 60MB/s microSD fogja - annak ellenére, hogy kábelen viszont hibátlan a lejátszás). Egy hangyányival jobb lett a helyzet, így kicsit ritkábban bufferel, de az még mindig irgalmatlan zavaró (kb félpercenként, percenként).
Szóval én még mindig a wifi-re gyanakszom... csak továbbra se tudom, mi lehet a gond, mit cseréljek, frissítsek, javítsak.
Lehet, hogy a routerem Broadcom chip-jével nem fér össze? WRT160NL-ben is hasonló chip volt, azzal se ment. (ellenben kollégám E2700-as linksys-ében is ettől a gyártótól való chip van, nem? És neki megy gond nélkül)
RTL8723BS nem is létezik a nyavajás Realtek oldalán, egyszerűen semmilyen drivert nem találok, nemhogy frissebbet.
Szerintetek egy router csere megoldhatja a gondot? Melyiket lenne érdemes? Ajánlgatták nekem a TPlink Archer C5-ösét, de teljesen felesleges a 2 USB meg ekkora teljesítmény... inkább a stabil működés kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dell Latitude 5450 Újszerű, Ultra 5 135U, FHD IPS LCD,16GB, Magyar vil bill., gyári gar 2027.11-ig
- Bambu Lab A1 mini azonnal használható szett
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
!!!négy!! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. És a Gazdasági csoportról még nem is beszéltem.

??