- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ScomComputer #25099 üzenetére
Szia!
"Milyen routert?" téma kell neked!
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok,az lenne a kérésem, hogy ajánljatok egy jó routert 6-8e Ft környékén van most egy Asus Rt10-e router,de betegeskedik, próbáltam a minap egy Asus RT-12+-t de sokkal kevesebb volt a lefedettségi területe, mint a 10-e-nek ami furcsa, mert a 10-en 2db-s antenna van a 12+on meg 2*5db-s,próbáltam egy RT-10 D1-t is viszont az meg egy idő után fogta és újraindult,viszont lefedettségben nagyon jó volt.... a net sebesség 60Mbs, olyan kellene amelyben be lehet állítani a kiosztott IP-hez a maximum sávszélt,a 10-e ezt tudja,nagyon hálás lennék ha segítene valaki!
Ja még annyi, hogy az RT10-D1-ben nem kellet beállítanom az open dns-t úgy is kattanásra jöttek be a weboldalak, az RT10-Eben meg ha nem állítom be akkor csiga lassúsággal töltenek be az oldalak....
-
válasz
#85290240 #25097 üzenetére
Nem kell semmilyen sorrend, RT-N12 D1-re a Max build ajánlott, jelenleg aktuális verziója itt található...
tomato-K26-1.28.RT-N5x-MIPSR2-128-Max.trxSegítség a telepítéshez pedig itt...
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=21.0
1, 2, 3/2, 4-es pontok sorrendben. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #25096 üzenetére
Bocsi, de rákattintottam a válaszra az ugyanilyen számú válaszodnál, ahol ~150 HSZ volt kábé, de ide tette az enyémet és itt más a hozzászólásod ilyen számmal.
Volt az n12 d1 routerhez tomato firmware link és telepítési segédlet, de nem elérhető már a (users.atw.mittudomén fejből a pontos linket). Erről lenne szó. Csak azért kérdezem, mert nem tudom, hogy kell-e mini-normál stb... sorrendet megtartani az upgade-nél, mint a wrt54gl-nél. +melyik verzió shibby féle telepíthető a tipusra. -
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #17198 üzenetére
Szia.
Tegnap vettem egy n12 d1-et és szeretnélek megkérdezni, hogy ezek az infók megtalálhatóak-e máshol, illetve aktuálisak-e?! Mert a linkek közül csak a firmware-é működik, bár abból is van azóta szerintem 10 újabb.
Köszönettel: t
-
amennyiben az ellenoldalakon már létrehozva adott kapcsolati profil - az ssid is megadásra került -, úgy már rejthető az ssid, ellenkező esetben vagy nem látják az ellenoldalak a rejtett hálózatot, vagy kijelzik rejtettnek, de először az ssid megadását kérik és csak utána a jelszót.
nagyon lesarkítva; az idegen hálók és ellenoldalak szemszögéből nézve a hálózatod feltérképezhetősége, feldolgozhatósága és az esetleges átfedések/ütközések szempontjából sem mindegy, hogy direktben látják az ssid értékét, vagy még az is egy meglépendő lépcsőt képez. -
-
hallerúr
csendes tag
A Digi topikból másolom, hátha van ötletetek:
Az imént kötötték be a 100 megabites Digi csomagot, előtte UPC volt.
Annyi a sztori, hogy a routeren (Linksys E1000 v2.0, legújabb FW) csináltam egy factory resetet, nehogy az ex-dhcp-s beállítások bekavarjanak a PPoE-nek.
Ezt követően csináltam pár sebességtesztet:
- Wifin 30/30 jött át maximum, ha fejre álltam, akkor is
- UTP routerből laptopba: 70/70 maximum
- UTP közvetlenül a laptopba, router nélkül: 87/87 volt a maximum
Ez utóbbival nincs bajom, jól ellennék azzal is, de az első két érték zavar kicsit.
Van ötletetek, hogy hol érdemes kutakodnom a router beállításai között? Különösen a wifis 30/30 zavaró. -
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Adott egy DIGI -s ZTE ZXHN H298N router.
Vettem egy saját ASUS RT-AC56U routert. Dyndns -t szeretnék használni, meg általánosságban nyilván ezt az eszközt használnám routerként, a ZTE csak a bejövő netet adná, illetve azon lóg a vezetékes telefon.
Kérdésem: vajon meg tudom úszni a külön gigabites switch vásárlását, vagy rá lehet venni pl. a ZTE -t olyanra, hogy a belső hálón is a külső IP -t mutassa a dyndns miatt, mintha ő lenne egy buta switch?Hogyan kössem be a saját routeremet a ZTE mögé (olvastam a DIGI -s összefoglalót, de mégsem megy).
-
na, akkor érdemes volt lecserélned, így már jobb valamivel a helyzet.
nem véletlenül erőltetem/erőltetjük annyira, hogy bizonyos esetekben nem minden a nagyobb dBi a 2.4 GHz esetén sem, mert több tényező is befolyásolja még azon kívül a kapcsolatot, környezete és eszköze is válogatja.
ja, és ez is számíthat bizonyos esetekben; link
egy dolgot megpróbálhatsz még, konkrétan azt, hogy elrejted az ssid értékeket és minden ellenoldali eszközön külön megadod, vagy előre létrehozod úgy a profilt, ez is jótékony hatással lehet a kapcsolatra. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #25078 üzenetére
Köszönöm szépen! Nagyon flottul ment
-
w333
félisten
Bocsi de lejárt a szerk. idő ... kicsit visszaolvastam magam
Hát srácok meg merem kockáztatni hogy WDR 4300 -nak valamivel jobb a wifi jelerőssége a WR1043 V2 -től
És itt a bizonyíték (Router + Notebook is ugyan ott van a lakásban)
WR1043 V2 (49dBm)
WRD 4300 V1.7 (40dBm)
Na akkor pontosan hogy is van ez ? (egyesekben most egy világ dől össze)
-
w333
félisten
Na csak nem bírtam magammal és elmentem a megrendelt WDR 4300 -ért
Hát mit is mondjak ... de inkább mutatom !
Notebook
Telefon
inSSIDer
....
Na akkor kezdjük a legelején és egy kis összehasonlítás a WR740N / WR1043ND V2 -hoz képest
Első észrevétel: súlyra kicsit nehezebb a WR1043 V2 -tól !
Wifi jelerősség és sebesség (Mobil / Notebok -al mérve)
WR740N (bejárati ajtó) 36RSi (sebesség 22Mb, Notebook 24Mb)
WR1043 V2 (bejárati ajtó) 48RSi (sebesség 25Mb, Notebook 30MB)
WRD4300 V1.7 (bejárati ajtó 2.4Ghz) 50RSi (sebesség 32MB, Notebook 36Mb)
WRD4300 V1.7 (bejárati ajtó 5Ghz) 54RSi (sebesség 52MB, Notebook 65-70Mb)
Asztali PC (WAN-LAN) 100/50 net (94/55Mb) nincs gigabit a lépcsőházbanSzóval nem értem itt a felhasználók jelerősség gondjait 2.4 és 5Ghz -en is az egész 55nn -s panellakásban full térerő van
A mérések 99% pontosságúak mivel a Router ugyan ott van és a csatorna is ugyan azon az értéken van, mielőtt még valaki megkérdezné
Nagyon elégedett vagyok, köszi mindenkinek a segítséget főleg kali kollégának aki nagyon sokat segített
Bármi kérdés, óhaj-sóhaj van ... csak nyugodtan bombázzatok a kérdésekkel
-
válasz
#33846528 #25077 üzenetére
Ez esetben, és amennyiben a PC-n sem kellett semmit állítanod a csatlakozáshoz, csak reseteld le a routert, áram alatt nyomva tartva ~10mp-ig a reset gombot, majd kösd össze a WAN portját a fali aljzattal, a LAN portját a PC-vel, és lépj be az admin felültre. Ezt az alábbi linkek valamelyikén fogod tudni megtenni...
http://tplinklogin.net
http://192.168.0.1
http://192.168.1.1admin / admin
Ezután a Wireless - Wireless Security beállításokban állíts be WPA2-PSK Personal / AES védelmet, illetőleg változtasd meg az admin jelszót, a System Tools - Password menüben.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #25075 üzenetére
Szia!
Elvileg ebből nem lesz probléma, erre utalás sehol sem volt a szabályzatban. (német koli)
Köszönöm a segítséget!
-
w333
félisten
Nesze neked panel lakás ... 74db. 2.4Ghz eszköz a közelben
-
válasz
#33846528 #25074 üzenetére
Szia!
Elsőként annak kellene utánajárni, hogy engedélyezik-e router használatát, ugyanis kollégiumokban ez sok helyen tiltott (példa), ha lebuksz vele, azonnali kirúgás a jutalom. Egyébként igen, műszaki vonatkozásban megfelelő az eszköz amire használni szeretnéd, és nincs szükség mellé modemre.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne: (elnézést az alacsony IT tudásért)
Adott egy hálózati csatlakozó a falban (kollégium), ami egy hálózati kábellel szolgáltatja az internetet a notebookmhoz. Szeretném, ha a többi eszközöm (ipad, telefon) vezeték nélkül tudna kapcsolódni az internetre. Van egy ilyen eszközöm: TP-Link TL-WR841N Wireless Router 300Mbi
Mit kellene vennem, hogy megfelelően működjön a vezeték nélküli hálózat? Modemre van szükségem? Ha igen, milyen típust ajánlanátok?
Köszönöm előre is!
-
SztiviVander
addikt
válasz
n_gy_k #25070 üzenetére
csak azért kérdeztem mert ezt írtad: "A router visszaallitottam gyari beallitasokra es beallitottam ujra (amikor megvette akkor is en allitottam be neki, ahogy kell)"
na a gyári alapbeállítás - azaz minden "auto"-n - az nagyon messze van az "ahogy kell" -tőlállítsd át auto-ról wpa2-psk / aes -re a titkosítást, a csatornát pedig egy olyan fixre (1-11 között) ami nem túl zsúfolt.
-
galaxys80
veterán
Én még mindig nem tudtam rájönni, hogy mi zavarja a wifi jelet 2.4 Ghz-en iPhone esetén.
A korábbi Tplink 841 és a mostani 3600 esetén is fennáll a jelenség. Csak otthon és csak iPhone esetén jelentkezik.
Igazság szerint fel is adtam már a kiderítését. Inkább elfelejtettem az iPhone-al a 2.4 Ghz-es wifit és csak 5 Ghz-en használom.
Ennek egyetlen hátránya, hogy az udvaron már csak 1-2 jelem van. Viszont cserébe gyors, mint a villám és nem lassulgat be. -
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
SztiviVander #25067 üzenetére
Gyári beállításon hagytam minden nem piszkáltam, úgyhogy valószínűleg úgy.
#25068: OS driver, de itthon nem volt vele semmi gond. Csak nála nem megy.
-
-
n_gy_k
aktív tag
Sziasztok!
Egyik baratomnak segitettem azzal, hogy ujratelepitettem mindket laptopjat. Mindkettore Windows 7 Ultimate 32bit kerult a megfelelo szoftverekkel, driverekkel. Az itthoni regi TP-link routeremmel tokeletesen mukodott kabelen es wifin keresztul egyarant.
Atvittem a gepeket hozza es egyik gep sem tud csatlakozni a wifihez. (telepites elott meg mukodott) Sehogy nem tudtam rabirni oket, hogy csatlakozzanak az ottani wifihez. Kabelen tokeletesen megy. Sot a telefon is csatlakozik a wifihez csak a gepek nem. A router visszaallitottam gyari beallitasokra es beallitottam ujra (amikor megvette akkor is en allitottam be neki, ahogy kell), de meg mindig nem jo. Ha nyilt a halozat akkor sem engedi csatlakozni.
Azt irja a szamitogep beallitasai nem felelnek meg a halozat biztonsagi beallitasainak es egy X-et rak a halozat neve melle. Ha torlom a kapcsolatot es ujra probalom akkor sem engedi. Vezetek nelkuli kapcsolatok beallitasat is atnyalaztam minden automatikuson van (ip cim keres stb).
Valakinek valami otlet? Nekem megallt a tudomany. Nem eloszor telepitettem ujra gepet es nem eloszor allitottam be routert, de mar otletem sinca. Windows frissitesek fent vannak tuzfal virusirto minden beallitva (ha kikapcsolom se csatlakozik), lefrissitettem a router firmwaret is a legfrissebbre.
TP-link WN1042ND V2-es routerrol lenne szo es UPC-s netrol.
Valaki segitseeen!
Koszonom elore is!
-
juhiati
aktív tag
Tudtok valami egyszerű olcsó műanyag cuccot ami tud wds-t? Hasznáát is yó ha van valakinek.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #25057 üzenetére
Ha router van használva akkor teljesen felesleges a PPPoE kapcsolat megtartása, töröld ki mert csak baj van belőle.
-
a tl-wdr3600 és tl-wdr4300 régebbi, wifi problémát taglaló hozzászólások jelentős része bizonyos moddolt firmware okán keletkeztek, amik nem követték le a gyártói módosításokat, így jelentősen romlott a wifi szórás és sebesség, gyári firmware alatt nem volt ilyen gond, csak ugye itt a fórumon is sokkal többen használják moddolt firmware verziókkal a routereket, de aztán megoldották a moddolt firmware esetén a problémát.
más kérdés, hogy hiába olvasgatsz, olyat senki sem tud írni, ami rád nézve, a te környezetedben, eszközeiddel és beállításaiddal kapcsolatban is garantáltan teljesen úgy lesz, mint bárhol máshol.
nem találsz olyan routert - még a sokkal drágábbak között sem -, amiről mindenki csak jókat ír, pláne igaz ez a wifi kapcsolatra, mivel az sok más tényező függvénye is.
van megfelelő 5 GHz wifi modullal rendelkező notid, 5 GHz képes routerrel jobb lesz a sebesség, mint a telített 2.4 GHz hálón, a többi már a te döntésed. -
w333
félisten
Na most kicsit megint elbizonytalanodtam ...
Olvastam a hozzászólásokat a WDR 4300 -ról és eléggé megoszlanak a vélemények a Wifi sebesség + térerő tekintetében
A fene sem tudja most a régi WR740 -el 35/50 mérek, kérdés hogy megéri a wdr4300 azt a plus sebességet (ha egyáltalán lesz nagyobb sebesség ?)
Vagy várjak még egy kicsit, aludjak rá egyet ? az Oázist sem szeretném megszívatni meg ugye magamat sem, ezzel a routeres Wifi -s témával ...
Szerk.
Bármi is lesz, mindenképp jelezni fogom és köszi az eddigi segítséget
-
nem is csak azért írtam, de pont ezért taglaltam korábban a hibalehetőségeket, hogy azokkal számolni kell, mert ha sok embernél egyik vagy másik nem is jelent gondot, meg írják, hogy náluk így vagy úgy jó, ilyen meg olyan gyors, az még nem garancia arra, hogy nálad is úgy lesz, mivel ez több/sok tényező függvénye, így sajnos elég, ha csak az egyik változik a másik pozitív tapasztalatához képest, nálad vagy másnál az már simán negatív eredményt adhat.
2.4 GHz sávon lehet, hogy bármilyen más router/eszköz esetén ez maradna a helyzet, de próbáld majd ki először csak 5 GHz sávon, úgy hamar kiderül, hogy mi a helyzet, azon látatlanban is jelentősen jobbat remélek. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Technikai kérdésem lenne. Van egy digis ZTE routerem (nem tudom hogy más routernél is előfordulhat), és ha el van mentve a kézi kapcsolódás, akkor nem kapok netet a routerről, de ha kitörlöm, akkor van. Próbáltam, hogy ne legyen a régi az alapértelmezett, de úgy se.
Kérdés: ha a sima routeres hálózati kapcsolat mellett van egy ilyen kézi kapcsolat, akkor az ennyire bezavarhat? -
w333
félisten
Újabb fejlemények ... elállás gyorsan megtörtént (nagyon késégések voltak a Magicompnál) pénzt egyből visszakaptam, közben Oázisból a WDR4300 megrendelve és elvileg legkésőbb 17:00 -ra beérkezik a boltba, szóval este már tudok róla véleményt írni
De ha ezzel is 25/45 lesz, akkor veszek egy nagy parabola antennát
-
-
w333
félisten
válasz
Shingen #25052 üzenetére
Nincs mit ... hátha valaki majd pont olvassa illetve hasonló problémája lesz (hirtelen gyenge wifi) így nem kell lefutni a fölösleges köröket, egyből dual-band routert kell venni és kész
Különben mindjárt megyek is (9:00 nyit a Magicomp) és inkább az elállást fogom választani, mivel az Oázis Coputer (ami kb. mellette van) ugyan annyiba kerül a WDR4300 mint a Magicomp -ban a WDR3600
-
w333
félisten
+1 mindenben igazad volt !
Megvettem a WR1043 V2.1 és annyi történt hogy a WR740 -el mért 86MB (WAN-LAN) megnőtt 94MB-ra, ez ugye nem is lenne gond, ugyan is a Wifi maradt 25/45 szóval WR740 -hez képest semmi nem változott
Sőt a régi kis olcsó WR740 -től picivel gyengébb a hatósugara, bejárati ajtónál WR740 -el (36RSI) míg WR1043 -al (48RSI) szóval ezt is vegyétek figyelembe !
Még mielőtt valaki azt gondolná hogy laikus vagyok, elárulom hogy pl. több különböző helyre is helyeztem a routert (semmi változás) aztán 1-től 13 -ig az összes csatornát megnéztem (semmi változás) drivereket frissítettem Notebook (HP Elitebook intel Wifi link 5300, ami ugye 3X3 Mimo képes) szintén semmi változás, Speed boster bekapcs. kikapcs. titkosítés stb. szóval semmi
Holnap viszem is vissza elállok a vásárlástól aztán WDR 3600 / 4300 lesz !
Akik hasonló cipőben járnak (új router vásárlás előtt) pl. panel lakásba, én mindenképp ajánlom a dualband -s routert mivel annyira telített a 2.4GHZ hálózat, hogy egyszerűen lehetetlen átvinni a wifi sebességet !
-
válasz
TeeJay #25049 üzenetére
linkeltem korábban leírást, hogy a nagyobb dBi értéknél beszűkül a sugárzási szög, szóval nem minden esetben/környezetben jobb az 5 dBi, mint a 3 vagy esetleg 2 dBi.
a gigabit lan nem értem, hogy miként jön ide, hiszen egyrészt minden típus olyan, amik szóba kerültek, másrészt w333 elvárása a 80 Mbps átvitele volt wifi útján - a 100-as net 94 vagy bő 100 Mbps sebességéből, utóbbit nem tudni, mert tudta megmondani, hogy nála 100-as vagy gigbit képes eszközökkel/hálózattal szolgáltat a digi -, közben pedig olvasva a másik témát, megvette ma a tl-wr1043nd v2 routert és a közelébe sincs az elvárt wifi sebességnek, csak a töredéke a letöltési sebesség, tehát adott az egyik általam írt hibalehetőség, hogy nem jelentett biztos, teljes megoldást a jobb 2.4 GHz képes router megvásárlása és beüzemelése.
adott ellenoldallal volt gyorsabb wifi átvitel is korábban a régebbi routerrel is, szóval maga az ellenoldal tudna/tudhat többet is, ezért elsődlegesen a környezetben és a 2.4 GHz kapcsolatban keresném a hibát, pedig neki csak 13 elérhető idegen hálózatot mutat az inssider.
látatlanban is merem mondani, hogy 5 GHz kapcsolaton nem lenne irreális elvárás a 80 Mbps átvitele. -
TeeJay
félisten
nálam a szobában telóval nézve inSSIDer alkalmazással kb. 40-50 hálózatot lát abból a legtöbb 6 és 11-es csatornán de az 1-es is elég szépen tele van
mégis találtam egy 4-es csatornát ahol 35-40megabit azért tűrhetően átmegy a lakás másik felébe 2,4GHz-en és én a telep közepén lakom tehát körbe mindenhol 600-900 lakás tőlünk 50méterre szembe
szerintem annyira még nem vészes a 2,4GHz csak jó nyereségű antenna kellaki meg amúgy is ki akarja hajtani a DIGI-t annak gigabit LAN kell ezt te is tudod
-
válasz
TeeJay #25047 üzenetére
már ha olyan verziósat vesz, mert a c5-ből v1 és v2 is kapható magyarországon, és hardveresen is jelentősen eltér a kettő (qualcomm atheros kontra broadcom), illetve 3 kontra 2 antenna, előbbi belső és külső, amíg utóbbinál külső és osztott.
a milyen routeres témában elég részletes segítséget kapott, elvileg döntött is már, a többi meg kiderül a gyakorlatban.
egy hibalehetőség adott, ha a paneles környezet miatti sok (tízet írt) elérhető idegen 2.4 GHz hálózat miatt csökken nála mostanság jelentősen a wifi sebessége, akkor nem teljesen garantált megoldás a jobb 2.4 GHz képes router beszerzése, de ezt is hamarosan megtudjuk. -
TeeJay
félisten
C5 legalább külön van osztva és az 5GHz külső rendes antennát kapott
egyébként mint az összes többi új TP-Link csúcs routerben a 2,4GHz 3x3:3 MIMO vevő a SOC-ba épített tehát a 1043ND meg a C5 csak a nagyobb RAM és a plusz AC vevőben tér el
a 2,4GHz rész egyezik és előbbi routerben legalább külső 5dBi antenna vancsak jeleztem neki hogy nehogy meglepetés érje ha csak 2,4-es eszközei vannak hogy gyengébb lehet a wifi mint a 740 router esetén
persze LAN-on mindegyik gigabitessel jól jár mert 900+ megabit felett hoznak lazán -
válasz
TeeJay #25045 üzenetére
a c5 miben jobb 2.4 GHz tekintetében, mint a tl-wdr3600 vagy a tl-wdr4300?
semmiben, pont úgy osztott, vagy akár beépített antennás lesz, ez a c5 verziójától függ.
olvasta (linkelte) ezt a hozzászólásodat a pcx kapcsolódó oldalán, mivel erőltetetten, többször is leírtad ott is... -
TeeJay
félisten
az sem mindegy milyen gépen mérsz, bőngésző, flash player verzió mivel a speedtest sajnos flash alapú és szereti a procit lezabálni. vírusírtó, tűzfal minden bezavarhat.
de mondok jobbat, nekem a haldokló WR841ND V7.2 router a tavalyi emelés után csutkán vitte hónapokig a 94/54megabitet, persze toltam neki 24/7-ben folyamatosan, aztán úgy december körül már pár megabitet lassult
most utóbbi hónapokban meg örültem ha 85-88megabitet mértem vele aztán wifi fagyás, újraindulás, befagyás, WAN dobálás minden lett úgyhogy visszavittem gariztatni és vettem előtte egy WR1043ND V2-t
szerintem nálam az volt hogy a router kapta a 94megabitet de már csutkára járatta, a procija túlszaladt és kell egy kis idő mire újra utóléri magát, addig alig lehet vele értelmeset mérni sajnos.a WDR3600 és 4300-al vigyázz mert dual band antennája van tehát 2,4GHz-en 2dBi 5GHz-en 3dBi nyereségű lesz, és biza lehet pár 2,4-es wifis eszközöd köhögni fog a lakásban. ha nincs 5GHz cuccod én nem is nagyon ajánlom, inkább akkor 1043ND vagy rádobsz többet és Archer C5
nálam a 1043ND 5dBi nyereségű fix 2,4GHz-en és az előszobában a routertől úgy 2betonfalon keresztül még 30-35megabitet hoz (20MHz BGN mixed 4-es csatorna)
laptopon netezni meg okostelefont nyomkodni tökéletes -
Jágó
újonc
Sziasztok!
A mai napon visszakaptam egy korábban általam beállított TP-Link 741ND routert. A firmware-t én frissítettem rajta, openwrt volt ráhúzva. Hibátlanul ment, még időszakos újraindítás is volt rajta. Most viszont mintha betéglásodott volna. Semmire nem reagál, Nem tudom elérni se telnettel, se SSH-val.
Próbáltam az openwrt oldalán javallott failsafe módot is, de az sem vezetett eredményre, még mindig nem látom telneten a routert.
Valami ötlet, hogy hogyan tudnék életet varázsolni a drágaságba?
-
marilllyo
veterán
Srácok az mitől lehet, hogy...
Áramtalanítás után...újra bekapcsolva a modemet meg a routert...a modem addig nem ad netet amíg a router rá van dugva. Elég csak, ha be van dugva a kábel...nem kell, hogy a router bekapcsolva legyen.
Helyi kábelnetről van szó. -
w333
félisten
válasz
Gubek-Einste #25040 üzenetére
Köszi
-
Tehát ha pl. megveszem a WDR 3600 -t akkor külön be tudom állítani az antennákat ? az egyiket 2.4ghz a másikat pedig 5 ghz -re ?
Mindkét antenna dual band vagyis mindkettőn menni fog mind a 2,4 és mind a 5 GHz-s forgalom.Szóval a lényeg annyi lenne hogy WAN -n keresztül jöjjön a full sebesség (gigabit porton) wifin pedig a lehető legnagyobb sebességgel ezeknek az eszközöknek ... (HP Elitebook 8530p, SGS 4 (i9506), SGS 6 (G920), Moto G, Galaxy tab 3 lite)
Ha gigabites a Digi-s eszközök akkor meg lesz a teljes sebesség az új eszközzel.Létezik hogy a nagyobb net miatt ? szóval 200 -s nettel átnyomja wifin a 45-t ? míg 100 neten csak ennek a felét 22 -t ? tiszta X-akták az egész
Nem, a te neteddel is kijöhetne a 45 Mbps mérhető sebesség de minden környezet más és más ami alakvetően befolyásolja az elérhető eredmény, nem ismerjük a másik helyszínen használt eszközöket sem, Szélsőséges esetben, mint most is, előfordulhat, hogy az egyik helyszínen teljesen más sebesség értékek kerülnek mérésre mint máshol, ez a környezeti és használt eszközök tényezői miatt van így, van amire van de sok mindenre nincsen befolyása az embernek. -
w333
félisten
Először is köszi
Direktbe kötve még nem próbáltam, szét kéne kábeleznem az egész lakást, talán még a kábel sem ér el idáig (esetleg egy UTP hosszabbítóval)
nálad gigbit képes eszközökkel szolgáltat a digi, vagy még ott is csak 100-as?
A fene tudja (sima utp kábelen jön a net) 50/30 ami ugye most lett megnövelve !
Szóval akkor újra lenne egy kérdésem (router témát nagyon nem vágom)
Tehát ha pl. megveszem a WDR 3600 -t akkor külön be tudom állítani az antennákat ? az egyiket 2.4ghz a másikat pedig 5 ghz -re ?
Szóval a lényeg annyi lenne hogy WAN -n keresztül jöjjön a full sebesség (gigabit porton) wifin pedig a lehető legnagyobb sebességgel ezeknek az eszközöknek ... (HP Elitebook 8530p, SGS 4 (i9506), SGS 6 (G920), Moto G, Galaxy tab 3 lite)
Szerk.
Ami viszont roppant érdekes az-az hogy barátomnak (tőlem kb. 100 méterre lakik) ugyan ilyen WR740 routere van (igaz neki 200/100 net) de ott nála ugyan ezzel a firware verzióval (ami az én routerem is van) 45/40 mértünk, szóval ezért nem értem hogy itthon miért csak 22/45
Létezik hogy a nagyobb net miatt ? szóval 200 -s nettel átnyomja wifin a 45-t ? míg 100 neten csak ennek a felét 22 -t ? tiszta X-akták az egész
-
router nélkül, direktben a munkaállomásra kötve gyorsabb a net, mint a routeren keresztül?
a wifi modul nem igazán szokott elfáradni, legfeljebb a táp(ban vagy a routerben a kondik).
a gyorsabb pppoe sebesség ha közvetve is, de lehet kihatással a wifi sebességre, annak csökkenésére.
5 GHz n szabványon nekem átjön a 100/50 (a gyakorlatban 94/87 most, azért csak 94 Mbps a letöltés, mert a digi még 100-as switch útján oszt a dobozában) maximuma, 2.4 GHz esetén csak megközelíti.
a router szimultán dual band (n600 vagy több), de ellenoldalt nem nagyon találsz olyat, így ha dual band, akkor jobb esetben 5 GHz 300 Mbps kapcsolaton átmegy majd a 100 Mbps net. (nálad gigbit képes eszközökkel szolgáltat a digi, vagy még ott is csak 100-as?)
korábban volt nekem tl-wdr3600, azzal is simán átjött 5 GHz 300 Mbps kapcsolaton a 94 Mbps.
az s4 (i9506) 2.4 GHz sávon csak 20 MHz képes, így arra azon a sávon nem fog több átmenni, mint a mostani feltöltési sebesség, tehát 40 Mbps környékén, de ha dual band routert veszel, akkor 5 GHz sávon az is többet fog tudni - bár nem mimo képes adott telefon.
az s6-ot még nem próbáltam ilyen tekintetben, de a note 4 már 40 MHz képes 2.4 GHz sávon is, illetve mimo képes (5 GHz n és ac szabványon is) - ezek ritka jellemzők, még az iphone 6...stb. telefonok sem tudják -, így 2.4 és 5 GHz sávon is gyorsabb az elődöknél, ezért mérj rá az s6 használatával is, hátha azzal jobb lesz a helyzet. -
w333
félisten
Köszi ...
Router kábelen ennyi jön max.
Telefonon pedig ennyi
Router minden beállítást végignéztem (Reset + kb. minden frissítés verziót kipróbáltam), összes csatornát végigpróbáltam (jelenleg az 5-s csatornán van) 20/40 hz változatlan mindent kipróbáltam már, jelenleg Auto beállításon van
Lehet hogy 3-4 év után elfáradt a router wifi modulja ? régebben mikor még csak 50/30 -s net volt akkor emlékszem hogy 40/30 -t simán mértem, most pedig 100/50 és a letöltés 22 lett
Létezik hogy a nagyobb sebesség miatt a router összef*sta magát ?
Nézegettem mi lenne most a bestbuy router, igazából a TL-WR 3600 és 4300 ami szimpatikus (árban is) illetve tudja a GB hálózatot és 5GHz (gondolom csutka 100MB lenne kábelen) és azért a Wifi is gondolom sokkal gyorsabb lenne a 300 + 300 Wifin azért csak átjönne a 100 net ?
-
szia,
kábelen is tud valamivel többet a router, átfér wan <-> lan irányban a 93 - 94 Mbps is; link
a wifi más téma, ellenoldal, beállítások és környezeti tényezők függvénye is.
érdemes kipróbálnod más/minden csatornán a kapcsolatot, illetve ha nem 40 MHz van beállítva a routeren és az ellenoldalon is, akkor arra módosítani.
az ellenoldalad is csak 150 Mbps jelölésű wifi, vagy az jobb, 300 Mbps, netán dual band?
a router csere miatt kérdezem leginkább. -
w333
félisten
Üdv srácok adott egy TL-WR740N router és az lenne a gondom hogy 100/50 Digi, wifin nem értem mert eddig mértem vele 40-50 letöltési sebességet is, most pedig 22 letöltés / 45 feltöltés a sebesség, az összes frissítést kipróbáltam már, asztali gépen UTP -n (WAN) 86/54 jön (de gondolom ennyit bír a router)
Na most a kérdésem az lenne hogy a Wifit lehet valamivel gyorsítani mert ugye a 100 -s netből ez a 22 szerintem elég kevéske, vagy hagyjam a fenébe az egészet és szerezzek be egy WDR 3600 / 4300 -t ? válaszokat előre is köszi
-
farkas-j
őstag
válasz
Intruder2k5 #25033 üzenetére
Szakmailag igazad van! Nem akarok vitázni, mert ez nézőpont kérdése. A mezei vásárló megveszi a 150MBps routert, és pl. itt reklamál, hogy miért nem megy annyival a WiFi-je. Erre szoktuk mondani, hogy ez az elméleti sebesség, a valós érték ideális körülmények között is kb. csak a harmada. Hogy ezt a 150MBps sebességet a köznyelvben ki minek hívja az más kérdés. A köztudatba így került be, ha visszaolvasol a topicokba. Szinte mindenki így említi, még ha szakmailag nem is korrekt. Sok olyan megnevezés van, ami nem 100%-osan felel meg a szakmai szempontoknak, a köznyelv mégis így mondja, és így az átlag ember meg is érti. Én nem kezdem el egy hozzá emértőnek a kódolást, hibajavítást, CRC magyarázni, mert egyszerűbb így megválaszolni.
-
-
farkas-j
őstag
válasz
Gubek-Einste #25031 üzenetére
Én erre írtam az elméleti értéket: "...TP-LINK WR741ND 150Mbps típusú routert használok..." Hiába csatlakozik 150MBps-sel gyakorlatilag még ideális körülmények között is csak kb. a harmad sebesség a valós átviteli sebesség. A 150 az csak az elméleti.
-
-
farkas-j
őstag
válasz
Zsolti55555 #25027 üzenetére
Szerintem ez az érték nagyjából megfelelő. A 150Mbps csak erősen elméleti sebesség.
-
válasz
Zsolti55555 #25027 üzenetére
szia,
a wifi nem csak a router és az ellenoldal, hanem a beállítások és a környezeti tényezők függvénye is, így akár jónak is mondható adott sebesség 150 Mbps kapcsolat esetén. (a jellemző "mérhető" sebessége 50 - 60 Mbps környékén szokott maximalizálódni, ha minden feltétel ideális, szélsőséges esetben lehet persze több/jobb is.)
annyit próbálj meg, hogy más/minden csatornán teszteled a sebességet, illetve ellenőrizd, hogy mind a két oldalon 40 MHz legyen beállítva. -
Zsolti55555
újonc
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Volna egy olyan problémám, hogy adott egy 64/8 Mbit/s sebességű internet, de laptopon wifin keresztül csak 45/8 Mbit/s-ot tudok mérni. Kábelen az asztali gépemnél megfelelő a sebesség. Jelenleg egy TP-LINK WR741ND 150Mbps típusú routert használok. A laptopom Lenovo G575-ös ami elvileg támogatja az N szabványt is. Szerintetek hol lehet a hiba? A laptop lenne gyenge? Vagy esetleg a router wifin keresztül csak ennyit bír? Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
-
Venditor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #25011 üzenetére
Szia!
Valamiért most megy a net. ZTE lan1-ből a router WAN portjába és voila! Nem teljesen értem.
Köszönöm a gyors reagálást! -
-
petya2012
őstag
válasz
Intruder2k5 #25022 üzenetére
megnézem,köszi
nem nagyon akarja betölteni,csak az első 2 oldalt -
-
petya2012
őstag
sziasztok
készülök vásárolni egy ASUS RT-N12 D1 routert
valaki tudna segíteni a beállításokban-esetleg linkkel ahol elolvashatnám,stb??
nem igazán vagyok otthonos ebben a témábanköszi előre is
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #25014 üzenetére
-
-
asboth6
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #25015 üzenetére
Köszönöm a válaszod !
-
válasz
asboth6 #25012 üzenetére
Nem ajánlott az ilyen kombo eszközöknek használata mert rengeteg baj van velük, itt a fórumon is volt jó pár ember akinek meggyűlt a baja egy ilyen eszközzel. Sokkal jobb ötlet ha veszel egy normális router amit a HGW után kötsz PPPoE Passthrough módban.
Ha lesz digitális telefon és/vagy IPTV is akkor nem is tudod kiváltani a szolgáltatói eszközt, ha jól tudom VDSL-nél egyébként sem lehet saját eszközt használni. -
válasz
A_ScHuLcZ #25013 üzenetére
Szia!
Port teszt mit mond a kérdéses gépen?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Nem tudom hova sorolható be a probléma, én a hálózatra tippelek, csak kifogytam az ötletekből, illetve elméletileg úgy látom, hogy működnie kéne.
Már elég régóta úgy van beállítva itthon a router (Tomato fw), hogy bármikor be tudjam kapcsolni WOL segítségével a gépemet, és utána távoli asztallal be tudjak lépni rá. A mai napon is így történt, bekapcsoltam, de belépni már nem sikerült se egy idegen számítógépről, se a tabletemről, se a mobiltelefonról. Utóbbi kettőn mentve van a kapcsolat, tehát nem beállítási probléma lesz, azokról időnként be szoktam lépni.
Hazaértem, egyből kipróbáltam, helyi hálózaton megy a távoli asztal.
-Tűzfalon ki van engedve a 3389-es port, de ettől függetlenül próbálkoztam kikapcsolt tűzfallal is, nem az volt a probléma.
-Router beállításaiban pár hete túrkáltam utoljára, ez pedig tegnap még működött, tehát nem okozhatja rossz beállítás. (külső port 7777, ezt továbbítja port forwarddal a 3389-re a saját belső ip-mre)-A router felülete elérhető távolről, tehát nem a dyndns névfeloldással lesz a hiba, de a biztonság kedvéért próbálkoztam ip címmel is.
-A gépet és a routert is rebootoltam, nem segített. Kb 2 hetes az oprendszer, tehát még friss, ropogós. (win8.1)Viszont akkor mi lehet?
-
asboth6
csendes tag
Sziasztok !
Az internetes közösség segítségét szeretném kérni !
Először is bocsánat, hogyha már voltak ilyen kérdések más topikban, Én nem találtam őket.A problémám a következő:
Pontosan 1 éve internet szolgáltatót váltottam. Inviteltől jöttem át a T-Homehoz. Sima szerződéskötés, adnak mindent ami kell. Mondom oké. Kifáradt a szerelő, és egy Speedport W724 Ci típusú digitális elosztót rakott fel a régi modem-router kombó helyére, mivel kiderült, hogy VDSL hálózatra lettem kötve. Hurrá ! Örvendeztem egészen 10 percig, amikor is az eszköz nem volt hajlandó megnyitni a portokat. 1 éve jelentem hónaponként a hibát. Csak a szoftverfrissítést ajánlották, de a hiba nem szűnt meg. 1 év után kiharcoltam az eszközcserét. Konkrétan ma kaptam egy másik dobozt, természetesen ugyan olyat, de hogy minek !? A hiba továbbra is fent áll, a szerelő látta is, majd annyival elintézte "Jelentsem a hibát". Meg a jó *****.. had ne folytassam. Elhatároztam hogy szerzek egy értelmes VDSL routert !Az eszköz és a kérdések:
A választásom egy TP-Link TD-W9980 esett. Elvileg tudja a VDSL csatlakozást, ami nekem kell.
És akkor elérkeztünk a lényeghez. Most esedékes a hűségidő hosszabbítás, és szeretnének átállítani IPTV-re illetve digitális telefonra.
Na már most a kérdésem az lenne, hogyha megveszem ezt az eszközt, és ugye kikötöm a Speedportot, akkor hogy tudom bekötni a telefont és az IPTV-t ? Hogy működne ez, egyáltalán megoldható-e.. ? Találkozott-e már valaki ilyennel !?
De ha valakinek van ilyen speedport eszköze, és neki működik a portnyitás, és le tudná írni pontosan Ő hogy is csinálta, az is kielégítő információ tudna lenni. (Mert már nem vagyok biztos magamban 1 év szívás után)A válaszokat előre is köszönöm !
További szép napot mindenkinek. -
-
Venditor
csendes tag
Sziasztok!
Van egy beállítási problémám. Adott egy DIGI net Zte zxa10 f625g egységgel. Szeretnék wi-fi-t csiholni egy TP-LINK 1043nd V1 routerrel. Beállítottam a kapcsolatot a mellékelt felhasználó névvel és jelszóval. A router ip címe is 192.168.2.1-re változott. A zte lan1 portját kötöttem a router wan csatijába. Ennek ellenére nem tud csatlakozni. Átfutottam a digis topic gyik leírását is, de nem jártam sikerrel. Valakinek van ötlete, hogy mik lehetnek a pontos beállítások?
-
Utka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25006 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Nem régen "örököltem" a rendszert. Van ami nehezen megy, van ami lehetetlennek látszik. :-| -
válasz
VeryByte #25001 üzenetére
és #25005 juhiati
Én is hasonló megoldást javasolnék, ha nem is pfSense-t, egy MikroTik, Ubiquiti EdgeRouter vagy valami hasonló kategóriás eszközt mindenképpen.
#24999 Utka
A Wifi kliensek számából gondoltam már, hogy nem egy AP eszköz van. Ha már switch/AP részen vannak "normális" eszközök akkor router részéről miért nem lett ilyen beüzemelve?
Pl egy Ubiquiti EdgeRouter illene is a jelenlegi AP-k mellé.
#25002 Utka
Ez is egy lehetséges megoldás ha van ilyen kiöregedett gép. -
juhiati
aktív tag
Szerintem ha van rá keret inkább szerezz be egy Mikrotiket. Ilyen mezei otthoni cuccoknál már gyakran 10-15 eszköz közül megrottyan az agyuk. Egy normálisabb Tikit olyan 15 körül (RB70UP) lehet kapni. Kicsit Bonyolult felkonfigolni, de a logouton van tök jó leírás hozzá.
-
Utka
aktív tag
válasz
Studiossrác #25003 üzenetére
Tendát nem szeressem. Velem is játszott ilyent egy ilyen.
Cserélve lett. -
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
Adott 1 egyszerű, mezei tenda router (Róla lenne szó) .
Egy olyan problémám lenne vele, hogy adott több laptop a családban, telefonok, konzol stb. Kizárólag 1 gépet dobál le, de azt fél-3 óránként. Ez a gép van legközelebb a routerhez, a wifi erőssége maxon van windows szerint! A ledob kifejezés nem is biztos, hogy jó, mert a kapcsolat megvan a routerrel továbbra is, böngészőből a router menüjében bármit állíthatok, de internet az nincs (win meg jelzi, hogy nincsen internet).
Ilyenkor az összes többi gépnél van net! Ha elmegy a gépen a net, ha simán újracsatlakozok az sem segít....A problémát úgy tudom áthidalni, hogy nyomok 1 "hálózat elfelejtését", és általában ez segít. Van amikor nem, akkor restartolok, majd nyomok 1 hálózat elfelejtését!
Mit tehetnék a probléma kijavításának érdekében?
A problémás gép 1 fuji laptop, fuji szoftvere automatikusan telepíti a drivereket, úgyhogy nem hinném, hogy driver probléma lenne. + amit tudnotok kell még, ez pont az én gépem, hetente 2-3 napot nem itt töltök, és ott sosem jött még elő a jelenség, illetve ha telefonról osztok a gépre netet wifin át, az sem szakadozik! A router firmwareje a legfrissebb!
10 percel ezelőtt beállítottam 1 fix csatornára a Wireless Basic Settingsen belül az Extension Channel-t. Egyéb ötletem nincsen. Nektek esetleg nincs valami javaslatotok?
Nem a probléma miatt, de mióta ez a helyzet a géppel, azóta vagy 2-3X újra lett telepítve a windows, és mindig előjött ez a nyavajája.
-
VeryByte
őstag
válasz
Gubek-Einste #24998 üzenetére
Mondjuk ide én esetleg már egy pfsense-en is elgondolkodnék.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nők, nőügyek (18+)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Wise (ex-TransferWise)
- EAFC 25
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD