- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
csabyka666 #40442 üzenetére
Egyéb zavarforrások a közeli frekvencián?
-
mezis
félisten
válasz
csabyka666 #40440 üzenetére
A térerőt dBm-ben, grafikonon jobban kedveljük. És ebben az esetben a jelismétlő menüjéből is, bár ott inkább csak táblázat szokott lenni.
-
mezis
félisten
válasz
csabyka666 #40438 üzenetére
"...hiába rakom AP határára"
Mit jelent az AP határa? Ahol még éppen van valamennyi jelecske? -
válasz
csabyka666 #34055 üzenetére
ITT kérdezzél rá.
-
válasz
csabyka666 #34052 üzenetére
Soros porton tényleg lehet próbálkozni a visszahozással.
-
válasz
csabyka666 #33172 üzenetére
Csak 1-11 közti csatorna használható és vannak törvényi megkötések is benne amiket pontosan most nem tudok megmondani.
-
válasz
csabyka666 #33162 üzenetére
Az amerikai beállítások korlátozottabbak mint az európaiak.
-
válasz
csabyka666 #33146 üzenetére
Ráteheted de nem érdemes.
-
Benir8
senior tag
válasz
csabyka666 #32121 üzenetére
A feltöltést is le korlátoztam.
(#32124) Gubek-Einste
Pontosan erről a routerről lenne: TP-Link Archer MR200.
Mobilnetről megy az internet, és így csatlakozunk rá 6 fővel.
3. kérdésre nem értem. Torrent megy a lekorlátozott sebességgel, nem a maximális sebeséget használja ki. -
mezis
félisten
válasz
csabyka666 #32109 üzenetére
Üdv.!
Esetleg: [link]
-
válasz
csabyka666 #32109 üzenetére
Ha nem világít a port led-je, akkor még az is lehet, hogy megdöglött a switch része. Esetleg megpróbálhatod fix ip beállítással, bár sok esélyt így nem látok rá. 192.168.0.x vagy 192.168.1.x Pingelni a router ip címét gondoltam 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1, ehhez nem szükséges átjáró, csak ip cím és alhálózati maszk. Ha félbemaradt fw flashelés lenne emögött, akkor szerintem a reset-re sem reagálna semmit. Ha minden kötél szakad, még soros porton lehet próbálkozni vele.
-
válasz
csabyka666 #32107 üzenetére
Szia!
Ha reagál a reset-re, akkor elvileg működik rajta az fw.
- Kábellel próbálod elérni?
- A géped hálózati adaptere automatikus ip cím beállításon van?
- Pingelésre nem válaszol?
- WiFi SSID-t sem sugároz? -
Szajo
őstag
válasz
csabyka666 #28166 üzenetére
Igen D-Link DSL360R T1E Fekete
És kábelesen/wifin sincs egyaránt net olyankor.
Ez a TP-Link WR841N V8-as hardware verziója.
De nem mellékesen van olyan, hogy egy napig jó, van hogy most egymás után elment a net egy párszor. -
csabi011
tag
válasz
csabyka666 #27769 üzenetére
Tesóm laptopján, illetve telefonomon nincs ilyen gond.
-
válasz
csabyka666 #24945 üzenetére
Pedig minden megy tökéletesen. Eddig csak simán ha bekapcsoltam a klienst, az kiakasztotta a böngészőt. Most meg volt maxon letöltés, maxon feltöltés, meg sem kottyant neki.
-
Multibit
nagyúr
válasz
csabyka666 #24925 üzenetére
Nem. A 11 Mbps gyakorlati maximum, csak éppen az adatcsomagok a protocol szerint mélyen csomagolva közlekednek. Ezért van megkülönbözetve a linksebesség és az adatsebesség. Mindenki csak az adatsebességet tudja kihasználni. Ha nekem nem hiszel, olvasd el ezt: [link]
-
Multibit
nagyúr
válasz
csabyka666 #24923 üzenetére
Van valami különös oka annak, hogy egy ilyen őskövülettel kínlódsz? Egyébként meg az a 11 Mbps a linksebesség! Az 5 Mbps nagyjából reális adatsebesség nálad. Vegyél egy olcsó, de "mai" routert!
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #24863 üzenetére
kihúztam már nem 1x reset gomb meg nincs ezt mondjuk furáltam és kb 1 éves több tuti nem
-
válasz
csabyka666 #24859 üzenetére
Szia!
Gyaníthatóan OpenWrt van rajta, amiben a reset gomb nem tölti be eredeti funkcióját, ha csak nem rendeltél hozzá utólag erre szolgáló script-et!
Ezt alapra állítani failsafe módban tudod.
-
zedok
őstag
válasz
csabyka666 #13066 üzenetére
Semmire nem reagál, oldala se jön be. Szerintem kaput. WR841N-ről mi a vélemény mint utód?
-
zedok
őstag
válasz
csabyka666 #13061 üzenetére
Hali!
Ó már minden volt sajnos. Van, hogy 1 napig nem jelentkezik, aztán pl. ma egész nap. Most már bosszantó eléggé. Gondolkozom, hogy egy fw frissítést esetleg..
-
jozsi252
veterán
válasz
csabyka666 #13057 üzenetére
Galaxy Ace - iPhone - iPad mini tökéletesen müxik a wifi. Most neten próbálok rákeresni Fujitsu AH531 Wireless problems hibára hogy hátha ott akadok valami széria vagy bármilyen hibára.
-
jozsi252
veterán
válasz
csabyka666 #13053 üzenetére
Itt van közvetlenül az asztalon a lapi a router mellett kb 10 cm-re
.
Akkor megpróbálom a csatornát átállítani másikra.
-
jilian
addikt
válasz
csabyka666 #13038 üzenetére
Nincs sajnos csak a régi modem (Pirelli DRG A225G) meg az új (zxdsl 931vii v2.0).
-
jilian
addikt
válasz
csabyka666 #13033 üzenetére
Szerintem nekem kombó doboz van, mert ugye a TV is ezen jön. (IPTV)
kábel--->router/doboz---->és innen megy a gépbe, ill. a két tv-nak a box-ába.
Most épp egy szűz win 7, csak driverek, csak a gép van a router/dobozba dugva és a letöltés még mindig kevés FTP-n.(FlashFXP & TC-vel próbáltam)
De a sima letöltés viszont FTP nélkül eléri a 30 Mbit/s-ot, tehát a sebességben elvileg nincs hiány. -
petkestibor
csendes tag
válasz
csabyka666 #13032 üzenetére
Koszi szepen,sikerult!
-
válasz
csabyka666 #13001 üzenetére
Szia!
ESET Smart Security 5 egyes esetekben brutálisan meg tudja fogni a gépet, ha nincs hálózat, ezt már tapasztaltam én is több helyen! Véletlenül nem azt használsz, és azóta lett megint ilyen, ahogy azt rátetted a rendszerre?
-
fairflex
csendes tag
válasz
csabyka666 #12721 üzenetére
DHCP-t megtaláltam hol lehet letiltani, és LAN-ból LAN-ba, és mukod!
nagyon köszönöm a segítséget! -
McSzaby
őstag
válasz
Jepp-jepp, ennyi a megoldás.
-
wmati
addikt
válasz
És amit leírtam az kell az iptv megfelelő működéséhez
-
fairflex
csendes tag
válasz
csabyka666 #12716 üzenetére
Ha a dinamikust választom akkor kéri:
Dynamic IP (Cable modem)
Host Name:
MAC Address:
Egy gomb ez alatt (clone mac adress)Ide akkor minek a mac adresse kell, a modemé, a routeré vagy a gépé amivel összekötöttem?
vagy csak klonozzam és berakja ami jó neki?Ha pedig ezen továbbmegyek, Primary és secondary DNS címet kér? oda mi kéne?
LAN-ból LAN-ba?? azt még nem próbáltam
-
Tybe3e
tag
válasz
csabyka666 #12697 üzenetére
Végignéztem az összes csatornát, de a probléma még mindig fennáll
-
kozmabalazs
csendes tag
válasz
csabyka666 #12684 üzenetére
A routerbe volt egy érintkezési hiba.
-
Tybe3e
tag
válasz
csabyka666 #12694 üzenetére
Annak van értelme ha 1-13ig végigpróbálgatom az összes csatornát?
-
Tybe3e
tag
válasz
csabyka666 #12692 üzenetére
Így a router Lan csatlakozását használva is tökéletesen működik a net.
-
Tybe3e
tag
válasz
csabyka666 #12690 üzenetére
A routert kihagyva a hálózatból a kábelt a gépembe dugva tökéletesen működik, routerrel wifin pedig nem jó
-
Tybe3e
tag
válasz
csabyka666 #12685 üzenetére
A reset megvolt, sajnos nem segített. Azt vettem észre viszont, hogy mikor eddig azt hittem hogy megszakad a net akkor igazából nem szakadt meg, csak nagyon kevés sávszél "jött át" a routeren. Gyakorlatileg volt net, csak a 0-hoz konvergált. Csináltam képet is egy torrent letöltésről. Gyakorlatilag ha wifin vagyok akkor felmegy a max elérhető (kb 2.3-2.5 MB/s) sebességre, majd aztán lecsökken a ~0-ra. Ha sokáig néztem volna a gráfot gyakorlatilag egy idő után ilyen cápafogak alakultak volna ki
Lan esetében pedig a konstanshoz közelít a sebesség a maximum sávszélen. De beszéljenek helyettem a képek. Wifi és Lan.
-
adamcsik
aktív tag
válasz
csabyka666 #12683 üzenetére
Hát nem tudom, Reseteltem a routelt, úra beálllítottam mindent és most már működik. Én amúgy tényleg a leírásban az on-off-ra gondoltam hogy villog, azért gondoltam hogy valami gáz van. De most hogy jó minden ugyanúgy villog a kis fogaskerék, úgyhogy ez a normális. Még egyszer köszi a segítséget!
-
Tybe3e
tag
válasz
csabyka666 #12665 üzenetére
Ha nincs hálózatban a router akkor a net tökéletesen működik. Ezért gyanakodtam én a routerre
-
adamcsik
aktív tag
válasz
csabyka666 #12637 üzenetére
Üdv!
Működik a router. Köszi a segítséget. -
kozmabalazs
csendes tag
válasz
Már sikerült!
-
kozmabalazs
csendes tag
válasz
csabyka666 #12667 üzenetére
ha a modemről megy akkor nincs hiba csak nekem 4 gépre kéne egyszerre
-
kozmabalazs
csendes tag
válasz
Úgy nem! Csak 4 gépről megy a net.
-
Tybe3e
tag
válasz
csabyka666 #12646 üzenetére
igen, be van. kapcsoljam ki?
-
válasz
csabyka666 #12641 üzenetére
Szerintem az On/Off-ra gondolta, hogy ki/be!
-
adamcsik
aktív tag
válasz
csabyka666 #12639 üzenetére
-
adamcsik
aktív tag
válasz
csabyka666 #12637 üzenetére
Esetleg azt tudod hogy a roulter tetején miért villog a zöld fogaskerék úgy tudom hogy annak nem kel már írtam új jelszót felhasználónevet. Válaszodat Előre is köszönöm!
-
adamcsik
aktív tag
válasz
csabyka666 #12633 üzenetére
Megpróbáltam, de semmi változás.
A routeren villog a fogaskerék ikon. Már újratelepítettem, de semmi. Gondolom attól nem ment tönkre, hogy éjszakánként lekapcsolom róla az áramot? -
válasz
csabyka666 #12627 üzenetére
Sajnos a TP-Link router-ek nagyon rosszul viselik a régi kék-szürke D-Link 360R modemeket, le kell cserélni a modemet az újabb fekete T1E modellre, amúgy is ajánlott a csere több okból.
-
medium84
aktív tag
válasz
csabyka666 #12621 üzenetére
Én azóta már kiolvastam az internetet és kiderült, hogy a TP-Link routerek nem működnek együtt a régi (szürke) D-Link modemekkel.
-
válasz
csabyka666 #12503 üzenetére
Az RJ-45-ös megoldásnál meg a csatlakoztatott eszközön saját kliens, nem kell a modem-router-en ezzel szórakozni.
-
válasz
csabyka666 #12501 üzenetére
Minek, hiszen nincs is rajta USB port amire rá lehetne dugni a külső vinyót.
Az ilyen modem-router-ek nem igazán támogatottak 3rd party firmware-rel, ha még is akkor többnyire a modem része nem lesz használható. -
medium84
aktív tag
válasz
csabyka666 #12430 üzenetére
Én inkább kib*szott idegesítőnek mondanám
-
medium84
aktív tag
válasz
csabyka666 #12424 üzenetére
Ugyanez van nálam is. Régi routerrel megy, gépre dugva megy, új TP-Link routerrel nem megy. Ha rájössz a megoldásra küldd el.
-
válasz
csabyka666 #7654 üzenetére
Azokat a gépeket, amiket fix IP címre állítasz be, érdemes a DHCP tartományon kívülre konfigurálni, mert ellenkező esetben, ha jön egy gép, megkapja a DHCP-től azt az IP címet ami Neked be van állítva fix-re, majd később bekapcsolod a fix IP-s gépet, akkor már be is következett a probléma. Arról nem is beszélve, hogy a DHCP-re beállított gépekre hiába forwardolsz portot, mert lehet, hogy holnap már másik IP címet fog kapni a routertől, és máris nem működik a forwardolás. Tehát vagy fix IP cím kell a gépre, vagy pedig a routerben beállítható Statikus DHCP, amit nevéből adódóan a DHCP szerver kezel, azonban figyeli a rögzített MAC címeket, és egy adott címhez mindig ugyanazt a megadott IP-t fogja kiadni. És ezeket a gépeket látod a DHCP kliens listában is...
-
válasz
csabyka666 #7652 üzenetére
Nem, ez teljesen ki van zárva! Fix IP-t nem is szokás a DHCP tartományba tenni... De fix IP, vagy statikus DHCP ide, vagy oda, ez nem csinál ilyet!
-
válasz
csabyka666 #7647 üzenetére
"Ha nem dugom rá az ADSL modemet, akkor nincs vele gond."
Én úgy gondoltam, hogy az ADSL modemet rádugod, de mondjuk a csatlakozási jelszót töröld ki a routerből előtte, hogy ne menjen fel a netre automatikusan... Így is megfagy? Tehát, konkrétan a modemmel való fizikai kapcsolat okozza az elérhetetlenséget? Vagy esetleg elromlott (megtört, vagy zárlatos lett) az UTP kábel, ami a modemhez megy?
-
válasz
csabyka666 #7642 üzenetére
Olvastam, de sajnos nincs semmi ötletem...
A hiba akkor is előjön, ha nincs net, csak be van dugva az UTP kábel (tehát mondjuk nem állítod be a bejelentkezési paramétereket), vagy csak aktív internetkapcsolat esetén fagy? Vagyis a hiba szoftveres, vagy hardveres jellegű?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
csabyka666 #7632 üzenetére
Már megpróbáltam és "sajnos" a stickel magában nem szakad meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BestBuy topik
- Filmgyűjtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest