- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Router gondok
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-04-10 12:39 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Egyéb zavarforrások a közeli frekvencián?
-
mezis
félisten
A térerőt dBm-ben, grafikonon jobban kedveljük. És ebben az esetben a jelismétlő menüjéből is, bár ott inkább csak táblázat szokott lenni.
-
mezis
félisten
"...hiába rakom AP határára"
Mit jelent az AP határa? Ahol még éppen van valamennyi jelecske?
-
Gubek-Einste
Topikgazda
ITT kérdezzél rá.
-
Gubek-Einste
Topikgazda
Soros porton tényleg lehet próbálkozni a visszahozással.
-
Gubek-Einste
Topikgazda
Csak 1-11 közti csatorna használható és vannak törvényi megkötések is benne amiket pontosan most nem tudok megmondani.
-
Gubek-Einste
Topikgazda
Az amerikai beállítások korlátozottabbak mint az európaiak.
-
Gubek-Einste
Topikgazda
Ráteheted de nem érdemes.
-
Benir8
senior tag
A feltöltést is le korlátoztam.
(#32124) Gubek-Einste
Pontosan erről a routerről lenne: TP-Link Archer MR200.
Mobilnetről megy az internet, és így csatlakozunk rá 6 fővel.
3. kérdésre nem értem. Torrent megy a lekorlátozott sebességgel, nem a maximális sebeséget használja ki. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ha nem világít a port led-je, akkor még az is lehet, hogy megdöglött a switch része. Esetleg megpróbálhatod fix ip beállítással, bár sok esélyt így nem látok rá. 192.168.0.x vagy 192.168.1.x Pingelni a router ip címét gondoltam 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1, ehhez nem szükséges átjáró, csak ip cím és alhálózati maszk. Ha félbemaradt fw flashelés lenne emögött, akkor szerintem a reset-re sem reagálna semmit. Ha minden kötél szakad, még soros porton lehet próbálkozni vele.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Ha reagál a reset-re, akkor elvileg működik rajta az fw.
- Kábellel próbálod elérni?
- A géped hálózati adaptere automatikus ip cím beállításon van?
- Pingelésre nem válaszol?
- WiFi SSID-t sem sugároz? -
Szajo
őstag
Igen D-Link DSL360R T1E Fekete
És kábelesen/wifin sincs egyaránt net olyankor.
Ez a TP-Link WR841N V8-as hardware verziója.
De nem mellékesen van olyan, hogy egy napig jó, van hogy most egymás után elment a net egy párszor. -
csabi011
tag
Tesóm laptopján, illetve telefonomon nincs ilyen gond.
-
HussarF
addikt
Pedig minden megy tökéletesen. Eddig csak simán ha bekapcsoltam a klienst, az kiakasztotta a böngészőt. Most meg volt maxon letöltés, maxon feltöltés, meg sem kottyant neki.
-
Multibit
nagyúr
Van valami különös oka annak, hogy egy ilyen őskövülettel kínlódsz? Egyébként meg az a 11 Mbps a linksebesség! Az 5 Mbps nagyjából reális adatsebesség nálad. Vegyél egy olcsó, de "mai" routert!
-
törölt tag
kihúztam már nem 1x reset gomb meg nincs ezt mondjuk furáltam és kb 1 éves több tuti nem
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Gyaníthatóan OpenWrt van rajta, amiben a reset gomb nem tölti be eredeti funkcióját, ha csak nem rendeltél hozzá utólag erre szolgáló script-et!
Ezt alapra állítani failsafe módban tudod.
-
zedok
őstag
Semmire nem reagál, oldala se jön be. Szerintem kaput. WR841N-ről mi a vélemény mint utód?
-
zedok
őstag
Hali!
Ó már minden volt sajnos. Van, hogy 1 napig nem jelentkezik, aztán pl. ma egész nap. Most már bosszantó eléggé. Gondolkozom, hogy egy fw frissítést esetleg..

-
jozsi252
veterán
Galaxy Ace - iPhone - iPad mini tökéletesen müxik a wifi. Most neten próbálok rákeresni Fujitsu AH531 Wireless problems hibára hogy hátha ott akadok valami széria vagy bármilyen hibára.
-
jozsi252
veterán
Itt van közvetlenül az asztalon a lapi a router mellett kb 10 cm-re
.Akkor megpróbálom a csatornát átállítani másikra.
-
jilian
addikt
Nincs sajnos csak a régi modem (Pirelli DRG A225G) meg az új (zxdsl 931vii v2.0).

-
jilian
addikt
Szerintem nekem kombó doboz van, mert ugye a TV is ezen jön. (IPTV)
kábel--->router/doboz---->és innen megy a gépbe, ill. a két tv-nak a box-ába.
Most épp egy szűz win 7, csak driverek, csak a gép van a router/dobozba dugva és a letöltés még mindig kevés FTP-n.
(FlashFXP & TC-vel próbáltam)
De a sima letöltés viszont FTP nélkül eléri a 30 Mbit/s-ot, tehát a sebességben elvileg nincs hiány.
-
petkestibor
csendes tag
Koszi szepen,sikerult!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
ESET Smart Security 5 egyes esetekben brutálisan meg tudja fogni a gépet, ha nincs hálózat, ezt már tapasztaltam én is több helyen! Véletlenül nem azt használsz, és azóta lett megint ilyen, ahogy azt rátetted a rendszerre?
-
fairflex
csendes tag
DHCP-t megtaláltam hol lehet letiltani, és LAN-ból LAN-ba, és mukod!

nagyon köszönöm a segítséget! -
McSzaby
őstag
Jepp-jepp, ennyi a megoldás.
-
wmati
addikt
És amit leírtam az kell az iptv megfelelő működéséhez
-
fairflex
csendes tag
Ha a dinamikust választom akkor kéri:
Dynamic IP (Cable modem)
Host Name:
MAC Address:
Egy gomb ez alatt (clone mac adress)Ide akkor minek a mac adresse kell, a modemé, a routeré vagy a gépé amivel összekötöttem?
vagy csak klonozzam és berakja ami jó neki?Ha pedig ezen továbbmegyek, Primary és secondary DNS címet kér? oda mi kéne?
LAN-ból LAN-ba?? azt még nem próbáltam
-
Tybe3e
tag
Végignéztem az összes csatornát, de a probléma még mindig fennáll

-
kozmabalazs
csendes tag
A routerbe volt egy érintkezési hiba.
-
Tybe3e
tag
Annak van értelme ha 1-13ig végigpróbálgatom az összes csatornát?
-
Tybe3e
tag
Így a router Lan csatlakozását használva is tökéletesen működik a net.

-
Tybe3e
tag
A routert kihagyva a hálózatból a kábelt a gépembe dugva tökéletesen működik, routerrel wifin pedig nem jó

-
Tybe3e
tag
A reset megvolt, sajnos nem segített. Azt vettem észre viszont, hogy mikor eddig azt hittem hogy megszakad a net akkor igazából nem szakadt meg, csak nagyon kevés sávszél "jött át" a routeren. Gyakorlatileg volt net, csak a 0-hoz konvergált. Csináltam képet is egy torrent letöltésről. Gyakorlatilag ha wifin vagyok akkor felmegy a max elérhető (kb 2.3-2.5 MB/s) sebességre, majd aztán lecsökken a ~0-ra. Ha sokáig néztem volna a gráfot gyakorlatilag egy idő után ilyen cápafogak alakultak volna ki
Lan esetében pedig a konstanshoz közelít a sebesség a maximum sávszélen. De beszéljenek helyettem a képek. Wifi és Lan. -
adamcsik
aktív tag
Hát nem tudom, Reseteltem a routelt, úra beálllítottam mindent és most már működik. Én amúgy tényleg a leírásban az on-off-ra gondoltam hogy villog, azért gondoltam hogy valami gáz van. De most hogy jó minden ugyanúgy villog a kis fogaskerék, úgyhogy ez a normális. Még egyszer köszi a segítséget!
-
Tybe3e
tag
Ha nincs hálózatban a router akkor a net tökéletesen működik. Ezért gyanakodtam én a routerre

-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Működik a router. Köszi a segítséget. -
kozmabalazs
csendes tag
Már sikerült!

-
kozmabalazs
csendes tag
ha a modemről megy akkor nincs hiba csak nekem 4 gépre kéne egyszerre
-
kozmabalazs
csendes tag
Úgy nem! Csak 4 gépről megy a net.
-
Tybe3e
tag
igen, be van. kapcsoljam ki?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szerintem az On/Off-ra gondolta, hogy ki/be!

-
adamcsik
aktív tag
-
adamcsik
aktív tag
Esetleg azt tudod hogy a roulter tetején miért villog a zöld fogaskerék úgy tudom hogy annak nem kel már írtam új jelszót felhasználónevet. Válaszodat Előre is köszönöm!
-
adamcsik
aktív tag
Megpróbáltam, de semmi változás.
A routeren villog a fogaskerék ikon. Már újratelepítettem, de semmi. Gondolom attól nem ment tönkre, hogy éjszakánként lekapcsolom róla az áramot? -
Gubek-Einste
Topikgazda
Sajnos a TP-Link router-ek nagyon rosszul viselik a régi kék-szürke D-Link 360R modemeket, le kell cserélni a modemet az újabb fekete T1E modellre, amúgy is ajánlott a csere több okból.
-
medium84
aktív tag
Én azóta már kiolvastam az internetet és kiderült, hogy a TP-Link routerek nem működnek együtt a régi (szürke) D-Link modemekkel.

-
Gubek-Einste
Topikgazda
Az RJ-45-ös megoldásnál meg a csatlakoztatott eszközön saját kliens, nem kell a modem-router-en ezzel szórakozni.
-
Gubek-Einste
Topikgazda
Minek, hiszen nincs is rajta USB port amire rá lehetne dugni a külső vinyót.
Az ilyen modem-router-ek nem igazán támogatottak 3rd party firmware-rel, ha még is akkor többnyire a modem része nem lesz használható. -
medium84
aktív tag
Én inkább kib*szott idegesítőnek mondanám

-
medium84
aktív tag
Ugyanez van nálam is. Régi routerrel megy, gépre dugva megy, új TP-Link routerrel nem megy. Ha rájössz a megoldásra küldd el.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Azokat a gépeket, amiket fix IP címre állítasz be, érdemes a DHCP tartományon kívülre konfigurálni, mert ellenkező esetben, ha jön egy gép, megkapja a DHCP-től azt az IP címet ami Neked be van állítva fix-re, majd később bekapcsolod a fix IP-s gépet, akkor már be is következett a probléma. Arról nem is beszélve, hogy a DHCP-re beállított gépekre hiába forwardolsz portot, mert lehet, hogy holnap már másik IP címet fog kapni a routertől, és máris nem működik a forwardolás. Tehát vagy fix IP cím kell a gépre, vagy pedig a routerben beállítható Statikus DHCP, amit nevéből adódóan a DHCP szerver kezel, azonban figyeli a rögzített MAC címeket, és egy adott címhez mindig ugyanazt a megadott IP-t fogja kiadni. És ezeket a gépeket látod a DHCP kliens listában is...

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem, ez teljesen ki van zárva! Fix IP-t nem is szokás a DHCP tartományba tenni... De fix IP, vagy statikus DHCP ide, vagy oda, ez nem csinál ilyet!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
"Ha nem dugom rá az ADSL modemet, akkor nincs vele gond."
Én úgy gondoltam, hogy az ADSL modemet rádugod, de mondjuk a csatlakozási jelszót töröld ki a routerből előtte, hogy ne menjen fel a netre automatikusan... Így is megfagy? Tehát, konkrétan a modemmel való fizikai kapcsolat okozza az elérhetetlenséget? Vagy esetleg elromlott (megtört, vagy zárlatos lett) az UTP kábel, ami a modemhez megy?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Olvastam, de sajnos nincs semmi ötletem...
A hiba akkor is előjön, ha nincs net, csak be van dugva az UTP kábel (tehát mondjuk nem állítod be a bejelentkezési paramétereket), vagy csak aktív internetkapcsolat esetén fagy? Vagyis a hiba szoftveres, vagy hardveres jellegű?
-
Keeperv85
nagyúr
Már megpróbáltam és "sajnos" a stickel magában nem szakad meg...

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP USB-C 100W G6 Dock (9X3V1UT)
- MSI Thin 15 B12UC - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1+ év garancia
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 150-600mm Sports + 1.4x Telekonverter ( Canon ) - Újszerű -
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

Lan esetében pedig a konstanshoz közelít a sebesség a maximum sávszélen. De beszéljenek helyettem a képek.

Gubek-Einste