Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
ITI-san #9892 üzenetére
Kevés szőnyeg van (még), azok sem rojtosak. Aránylag sűrű szövésű, de nem hosszú szálú. Szürke laminált és világos járólap. 80m2 az emeleti szobákkal + két fürdőszoba, 2 WC.
Lényegében a földszint a kritikus, ott van messze a legtöbb kosz: előszoba, konyha, ebédlő és nappali egyben (nappaliban a szőnyeg).
Ha ér valamit a felmosó funkció, akkor azt a nappali-konyha-ebédlő-wc-furdoszoba részen ki tudná használni. Jó lenne, ha a nappaliban a szőnyeget nem mosná fel :)
Szomszéd macska bejár, így van macskaszőr is valamennyi.Szerintem ez alapján a Roborock S50 lesz. Elvileg mindent tud, amit az 1S, és ott a felmosó - hátha bevállik.
Emeletre meg felhordom, ha kell.
-
Begi
senior tag
válasz
gurabli #9891 üzenetére
Ha nem kell a feltorles, akkor az 1S jo valasztas, mar ha az ara is megfelelo, mivel SW-ben elorebb jar, mint az S5x.
Ahogy en latom a kinai webshopokban, bar ahany hely, annyi megnevezes...
Xiaomi MI Robot Vacuum / Xiaomi Mijia Smart Robot Vacuum Cleaner = Gen1 (loveg az elejen)
Xiaomi Roborock S5x = Gen2 (loveg kozepen, nem a gen1 utoda)
XIAOMI Mijia 1S (2019) = Gen1 utoda (design is hasonlo, a loveg az elejen)
XIAOMI Mijia 2 in 1 (2019) vagy STYJ02YM = Felmosos 1S-nek tunik.
Roborock es Mijia robik. -
ITI-san
tag
válasz
gurabli #9891 üzenetére
Ez a felmosás, felnyaló funkció kérdéses.
Igazából tisztább lakást hagy maga után hiszen nedves feltörlést is csinál.
Mennyi szőnyeged van?
Nem igaz hogy nem ér semmit, akinek van az szereti.
A Roborock sorozat mint a Xiaomi család része inkább a Prémium szegmenst célozza. Ők a piacvezetők ár - érték arányban. Mindenki őket akarja megverni.
A Xiaomi húzása a 1s típussal kicsit meglepő.
Lehet inkább a saját Brendjüket erősítenék. -
gurabli
őstag
válasz
ITI-san #9890 üzenetére
A felmosás nem igazán kell. Főleg, hogy azt olvastam, hogy ez az egyelten gyenge pontja, szinte semmit nem ér. javítsatok ki, ha tévedek, de úgy látom pont semmi értelme a felmosásnak?
Tehát így már inkább 1S legyen és ne S50? S6 vagy S5 Max már nem játszik, mert kb 100-110e körül szeretnék költeni rá max. Ha csak azt nem mondjátok, hogy márpedig az S5 Max az bőven jobb és megéri megvenni.
Szerk: az 1S az kapható valahol itthon vagy azt is érdemes Alin?
-
ITI-san
tag
válasz
gurabli #9887 üzenetére
Tedd fel a kérdést kell e felmosás vagy sem.
Ha nem, Xiaomi 1s jónak tűnik.
Ha kell, akkor Roborock s50 vs S55 (fehér-fekete),
Roborock S6, vagy leginkább S5 Max.
Vagy Xiaomi STYJ02YM.
Ez utóbbi kakukk tojás mert elég új a mozgása is. Oda vissza V alakban mos fel. Szerintem nem fogja bírni ezt a technikája sokáig, plusz kompromisszumos a tartálya.
Persze van más gyártó is.
Pl. 360 s7. -
ITI-san
tag
válasz
gurabli #9883 üzenetére
Ahogy cetlis írta. Van a Xiaomi ami beszállt a Roborock - ba. A Roborock volt aki elkészítette a Xiaomi gen 1 verziót. Aztán kijöttek a Roborock S5, S50 sorozattal ezt hívják (Xiaomi gen 2 nek)
Aztán kijött még egy két Xiaomi és itt van a Xiaomi 1s, mely sorrend szerint lehetne a Xiaomi gen 2, de még sem mert az már volt a Roborock S50 - re mondva.
Tehát
Xiaomi gen 1, Xiaomi 1c, Xiaomi 1s, xiaomi STYJ02YM.
Roborock S50 (Xiaomi gen 2.), S6, S5 max. -
gurabli
őstag
Na, most aztán végképp nem vagyok biztos a dolgomban
1. Xiaomi Mijia (gen1) -> az első
2. Roborock S50 -> a gen1 Xiaomi második kiadása, tehát gen2, csak Roborock néven (cég által jegyezve), mert a Xiaomi leosztja, kiszervezi a gyártást, termékeit, stb.
3. Xiaomi Mijia 1S -> a gen1 továbbfejlesztett változata, ami a Roborock S50 után jelent meg, de elvileg tudásbab elmarad az S50-hez képest, de lényegesen jobb, mint a gen1?Vagyis melyik mivel tud többet és miben jobb vagy rosszabb, Roborock S50 vs Mijia 1S? Melyiket érdemes venni és miért? Mert eddig ár/érték alapján úgy láttam, hogy a Roborock S50 a befutó.
Szerk: közben ezt találtam [link] De érdekelne, hogy ti mit mondtok, melyiket vegyem meg és miért?
-
-
Celtis
veterán
válasz
MaCS_70 #9877 üzenetére
Nem tudom van-e bárki, aki a gyakorlatban hasonlította össze ezeket.
S6 1S összehasonlítást találtam. Az S6 kétségkívül valamivel jobb paraméterekkel bír, de dupla áron. A lényegi különbség a felmosás (ami utólag az S1-hez is hozzáadható)
S6 360-S7. Az S7 akkuja és teljesítménye jelentősen kisebb.
Én nem bántam meg az 1S-t, sőt egyre inkább úgy érzem, hogy jobban nem is választhattam volna. És ez ugye a Xiaomi robot, az egyébként is jól sikerült gen1 továbbfejlesztése. -
Celtis, ITI-san, nagyon köszönöm!
Ez a 360 számomra ismeretlen márka -- a nagy kérdés vele kapcsolatban az, hogy a hazai alkatrészellátás milyen, bár mivel tervezhető az ilyesmi, a rendelés sem túl nagy feladat.
De vajon mi jönne kis a 360-S7, Mijia 1S, Roborock S6 tapasztalati összehasonlításából, ha az árat nem nézzük?
Köszönettel: MaCS
-
Begi
senior tag
válasz
gurabli #9867 üzenetére
S50 terkepet ment ha kered, de csak 1-et. Es igen, ugy, hogy elinditod, takarit es kozben terkepet keszit.
A mentett terkepen tudsz virtualis falakat, no-go zonakat beallitani, illetve zona takaritast inditani.
Ez tobb szintes epulet eseteben nem tud mukodni. Elkepzelheto, bar ketlem, hogy a jovoben fog tudni tobb terkepet menteni. Pl. nemsokara az automatikus szobafelismeres is jon ra. -
gurabli
őstag
válasz
Lasersailing #9868 üzenetére
Ez így nagyon szimpatikus.
Ha fent végzett, lecipelem a lenti dokkolóba, ez a legkevesebb.Gyerekszoba: ah, reménytelen
De igen, így kellene. És ennek apropóján ismét beindul a nevelés e téren is.
Az, hogy a legutolsó térképet elmenti és ott zónát is lehet jelölni, ez mindenképpen szimpatikus. Amúgy szerencsére nincsenek magas küszöbök, egyszerű, lapos takarócsík vagy minek hívják ezt van a szobák, burkolatok között, azon meg biztos könnyedén átsiklik.
Összességében bízom benne, hogy jelentősen lecsökken a hagyományos porszívózás mennyisége, ahogy érezhetően tisztább is lesz a lakás, hiszen akár minden nap ügyködhet a robot.
Ma estére meg is rendelem Aliról, valamelyik EU-s raktárból. Keresek egy olyan eladót, akinek jó sok eladása van és visszajelzése. Szerintem maradok az S50-es mellett, árban még pont belefér.
Ezekkel a kuponokkal hogy kell Alin ügyeskedni? Mikor és mit, hogyan tudok beváltani? Szoktam vásárolni, de kisebb tételeket. -
Celtis
veterán
válasz
Lasersailing #9866 üzenetére
A térképesnek, pontosabban a zónák megkülönböztetésének van egy másik, kevésbé nyilvánvaló előnye.
Az nyilván mindenkinek feltűnt, hogy a takarítás a teljes alaprajz kisebb téglalap alakú területekre való felosztásával történik, amiket a robot szisztematikusan oda-vissza haladással fed le. Ha nincsenek zónák, akkor ezek a területek szobák között a küszöbökön is átnyúlnak. Ha ez a küszöb kicsit magasabb a robotnak folyamatosan küzdeni kell az átjutással. Ha nincsenek zónák, akkor egy ilyen küszöbön sokszor is át kell mennie a robotnak.
Zónák esetén viszont a teljes takarítás is zónákra oszlik, szigorúan ezek keretein belül van az oda-vissza mászkálás, és így a robotnak csak akkor kell küszöböt másznia, amikor elkezdi vagy befejezi az adott szoba takarítását. -
Lasersailing
senior tag
válasz
gurabli #9867 üzenetére
Dokkolót nem kell felvinni, elég a gépet. Amíg bírja szuflával /vagy végez mindennel/ megy. Értelemszerűen ha a dokkoló nincs fent, akkor nem tud beállni tölteni magát, ilyenkor visszamegy a kiindulópontra. (érdemes hazaérés után rögtön tölteni, én néha elfelejtem ilyenkor az esti takarítást esetleg már nem bírja)
Gyerekszoba: szerintem gyerekeket vedd rá, hogy ők pakoljanak el
Igen, takarítás közben térképezi fel a szobát. Talán az elején van kb 3-4 sec, amíg nem indul el, szerintem ilyenkor térképezi fel a közvetlen környéket (appon is ilyenkor jelenik meg a térkép első részlete).
A legutolsó térképet "elmenti", így arra tudsz zónát is kijelölni.
Ill. ha gen1-el nagyon zónát akarsz takarítani, azt lehet, hogy elindítod az adott szinten, leállítod kb 20 sec után. Ekkorra már lesz egy térképrészleted, amin megsaccolod a zóna helyét, és mehet a zóna. (kb. akkor használom, ha lusta vagyok a kanapéról felkelni és megtenni 20 lépést...)
Ill. zóna még egy esetben hasznos:
takarítás után közvetlenül a szőnyegre ráküldöm +3* porszívózni. Az összesen már 4*i szívás, látszik a különbség. (sajnos nem keresztbe csinálja ilyenkor sem, pedig az még tutibb lenne) -
gurabli
őstag
Köszönöm a válaszokat.
A küszöbök nem magasak, azzal nem lesz gond.
Így, ha mindkettő mindent újra feltérképez, akkor ez nem szempont. A dokkolót is fel kell vinni az emeletre, vagy elég feltöltött állapotban útnak ereszteni?Nálunk napközben, egyedül fog dolgozni, így appról indítanám. Riasztó nem gond, kisállat védett, biztos, hogy nem riaszt be.
A szobát én is védeni fogom, mert az emeleten az egyik szoba az gyerekszoba. Az biztos, hogy ott nem fogok minden alkalommal rendet rakniMondjuk dobozba gyorsan be minden és már meg is van. Majd gyakorlatban kiderül.
A térképezés hogy működik különben? elindítom és elkezdi felmérni a lakást, miközben takarít? Nem lenne logikus, hogy menti a szobát?
-
Lasersailing
senior tag
válasz
gurabli #9862 üzenetére
Szia,
Nekem gen1-em van, arról tudok csak írni:
Minden alkalommal készít térképet, így ugyanúgy takarít az emeleten ill. a földszinten (lehet meglepődik, hogy hol van, nem pedig tudja. De kit érdekel, amíg mindenhova elmegy?)Térképtárolós robotporszívóval nincs tapasztalatom, így arról véleményem van nem tapasztalatom:
Talán a zóna az egyetlen előnye egy térképesnek, de 95%-ban nyomógombbal indítom és azt akarom, hogy mindenhol takarítson (ahol tud).
- A földszinten és az emeleten is kell terepet rendezni előtte, így ha nem akarom valahova beengedni (pl legók, akkor inkább fizikai akadályt "építek" (ajtó / feltekert rongyszőnyeg (amit mindenképp fel kell szedni, különben feltekeri magát a porszívó), esetleg széklábak) - ezekkel összességében gyorsabb, mint appal játszani. Riasztó miatt mindenképp otthon vagyok amikor dolgozik.Ami viszont fontos, szerintem figyelj rá: mekkora küszöböt tud megmászni, e miatt lehet nem jó Neked a Gen1 pl. csak újabb verzió.
Szerk: lassan írok
-
Goose-T
veterán
válasz
gurabli #9862 üzenetére
Minden takarítás indításakor újra feltérképezi a helyet, szóval tökmindegy, hol használod, mindig tiszta lappal indul. A térkép mentése csak béta funkció egyelőre, abból is csak egy darabot tud menteni. Nekünk is S50 van, rakosgatjuk egyik szobából a másikba a magas küszöbök miatt, és használjuk a ház mindkét szintjén.
-
Slapy
aktív tag
Amúgy miért szempont a térkép mentés azon kívül hogy lehet zónázni utána?
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Tudtam én, hogy ebben a témakörben is rá kell keresnem kedvenc fórumomon, lesz itt jó kis közösség.
Asszonykával nagyon rajta vagyunk egy ilyen robotkütyünk. A porszívózás az én feladatom, szívesen kiváltanám egy okos, wifis, appos kütyüvel, ami úgy látom még szépen is végzi a dolgát.
Elég sürgős, ma este meg szeretnénk rendelni. Igazából az már eldőlt, hogy Xiaomi/Roborock lesz. Az is, hogy Ali - EU-s forrásból. Úgy látom nem jellemző a meghibásodás, alkatrészt küldenek (postára rákérdezek, hogy ugye ezt nem akarják felszámolni a 3 év garancia alatt).Két napja teszteket olvasok, nézek. Xiaomi gen1 vs Roborock S50. Igazából mindenhol az S50 jön ki nyertesnek. A felmosás nem annyira lényeges, azt látom, hogy ez a leggyengébb része.
Megéri 100e körül az S50-est? Ha jól látom, azért pontosabbak az érzékelői, talán az app is fejlettebb, illetve küszöbbel és szőnyeggel is jobban megbirkózik.Emeletes lakás. Földszinten amerikai konyha-nappali, előszoba, emeleten egy kis közlekedő és három közepes szoba + fürdő. Ha jól tudom, akkor az S50 sem ismer két térképet. De valahol mégis azt olvastam, hogy fel tudom vinni az emeletre és ott útjára engedni. Fent ritkábban fognánk be, alapvetően lent serénykedne. Ez megoldható?
Köszönöm
-
Emcsin
csendes tag
válasz
ITI-san #9855 üzenetére
pont ezt a 360 s7-et néztem ki én is, pont azért, mert több térképet kezel és nem kell újra felfedezni a lakást, de itthon nem lehet még kapni én meg nem merem megrendelni külföldről, mert mégsem pár ezer ft és mindig ott van bennem a mi van ha... kihez tudok akkor fordulni...
-
Celtis
veterán
válasz
ITI-san #9854 üzenetére
Onnan, hogy ilyenem van. Az aktuális térképen kívül a beállításokban van egy "restore map" funkció, ahol 3 korábbi térkép visszaállítását lehet választani. A pontos működést még nem ismerem. Ugyanott van egy nagy plusz ikonnal jelölt "Reset home map" is, amit még nem mertem megnyomni, mert nem tudom mit csinál.
-
Ha a mijia 1S alatt a gen1-et értitek, akkor az nem kezel egyszerre több térképet. Egyet kezel, de azt is mindig újraépíti ha teljes takarítást kérsz. (Nekem ilyen gépem van)
-
Üdvözlöm a Topiclakókat!
A régi Roomba 780-as megérett a leváltásra, különös tekintettel arra, hogy mindennek mekimegy.
Értelemszerűen az utódját keresem.
A fontos az, hogy térképet kezeljen, mégpedig többet, mivel a lakásban van pár átjárhatatlan terület.
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Így változat a Xiaomi 16 dizájnja
- Politika
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Videó stream letöltése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest