Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Logicman86 #13686 üzenetére
Az S7-tel nagyon jók a tapasztalataim, leszámítva a jelenlegi bejelentkezési anomáliát, ami nem túl nagy gond és a jelek szerint nem tipikus.
Február óra megy a gép és a keféin sem jelentkeznek az elhasználódás jelei.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
A 360 S7-em appja tegnap belépést kért, ami eddig nem volt szokása. Mivel nincs accountom, nem is engedett tovább, úgyhogy nem férek hozzá a térképekhez.
Új accountot nem tudok regisztrálni, mert nem küld kódot emailen.Találkozott már más ezzel a problémával?
Egyébként hogyhogy így eltűnt a 360 az ajánlott porszívók közül?
Köszönettel: MaCS
-
félisten
válasz MaCS_70 #13076 üzenetére
Továbbra is a nagyinak veendő porszívón törpölök.
Az ismét terjedőben levő plafonkamerás megoldás mennyiben gyengébb a lidarnál? A paraméterei alapján a Xiaomi 1C jó lenne, és látom, hogy itt is jók vele a tapasztalatok. Van valós alternatívája?
-
félisten
+1!
A robotporszívó a konstrukciójánál fogva sem a komoly szennyeződések felszedésére szolgál, hanem a leülepedő szálló por felületi eltávolítására.
A kiborult gríz vagy akármi semmiképpen sem robotporszívós feladat.
MaCS
-
félisten
Régen jártam erre, mert a 365 S7 kifogástalanul teszi a dolgát.
Most felmerült azonban egy barátomnál, hogy robotporszívót vesz egy családtagjának karácsonyra.
Sima, egyszerűen kezelhető, megbízható gép kell neki (idős szülő), az egyetlen nehezítő tényező a néhány ott tenyésző, nem túl hosszú szőrű macska.
Jól látom, hogy az 1C megfelelő választás lenne, vagy van esetleg drágábban ajánlottabb?
-
félisten
válasz Lasersailing #10652 üzenetére
"kötelező alkatrészt árusítaniuk talán 8 évig"
Erre tudsz forrást adni? Régen volt ilyen kötelezettség, de jó ideje nem találom rá a jogszabályt -- szerintem megszűnt.
MaCS
-
félisten
válasz MaCS_70 #10604 üzenetére
Egyébként tényleg baromi megtévesztő, hogy a desztillált és az ioncserélt vizet kvázi szinomimaként használják.
Az Árukeresőn desztillált vízre sorban ioncserélt vizes termékek jönnek ki, kb. 60 Ft/litertől.
Van persze valódi desztillált víz is, de jóval drágább. Vízdesztilláló készülék is létezik 50 Ft körüli ártól, de nem sok értelmét látom.
Tökéletesen megfelel nekünk az ioncserélt (=lágy) víz.
MaCS
-
félisten
válasz tomazin #10596 üzenetére
Kicsit olvasgattam a témában, és számomra az derült ki, hogy az ioncserélt víz az eredeti ismereteimnek magfelelőben valóban jó kell, hogy legyen a háztartási eszközökbe, így a feltörlős porszívóba is.
A lényeg az, hogy az alkalmazott fordított ozmózis során a pozitív kalcium- és magnéziumionok nem jutnak át a membránon, hanem nátrium- és káliumionok lépnek a helyükre. Így az ioncserélt víz tehát ugyan nem lesz desztillált, tehát oldottanyagmentes, de vízkőképző anyagok már nincsenek benne, lágy vízzé változik.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz zsoika #10569 üzenetére
Mi az érdemi különbség a desztillált és az ioncserélt víz között?
Az ólomakkukba és motorhűtőkbe is azért teszünk ioncserélt vizet, hogy ne keletkezzenek lerakódások.
A nejem régi vasalója is desztillált vagy ioncserélt vizet igényelt.
Őszintén szólva nem vagyok tisztában az "ioncserélés" folyamatával, de egyrészt desztillált vízzel kereskedelemben még nem találkoztam, másrészt olyan eszközzel sem, ami ne engedte volna meg desztillált mellett az ioncserélt vizet is.
Annyi rémlik, hogy amikor 35 éve gépjármű műszaki vizsgára készültem, annyit mondtak, hogy az ioncserélt víz az egyszerűbben előállítható desztvízekvivalens.
MaCS
-
félisten
Egy régi, ütközős Roomba-szettnek szerintetek van még használtpiaci értéke?
MaCS
-
félisten
válasz Emcsin #10461 üzenetére
Köszi, a 360 S7 nálam is beválni látszik.
A beüzemelési nehézségek azért nem voltak vészesek, legfeljebb az adott pillanatban bosszantóak, a működése pedig nagyon rendben van.
Egyelőre még mondjuk csak az alapfunkcióját használjuk, de valamelyik hétvégén kezelésbe vesszük a lakást.
MaCS
-
félisten
válasz Williamgrant #10438 üzenetére
Gondoltam, másokat is érdekel, és még hasznos is lehet.
Egyébként lefutott az első, ismerkedési kör, mégpedig furcsán korán.
A robot által rajzolt, amúgy egészen pontos térkép szerint a 71 négyzetméterből 36-ot járt be, és 65%-os akkutöltöttségnél úgy döntött, hogy egyelőre ennyi elég is.
Érdekes.Aztán frissített egyet a firmware-én, és most táplálkozik.
Hamarosan jóval többet tudok írni róla, ő is, én is tanulunk.
Egyébként rokonszenves jószágnak tűnik, még ha vannak is hóbortjai.
MaCS
-
félisten
válasz MaCS_70 #10432 üzenetére
No, lassan összeáll a kép a 360 S7-tel.
Elég vegyes. Őszintén szólva jobbra számítottam.
A wifis párosítás végül azután sikerült, hogy a mobiltelefonon lekapcsoltam a mobilnetet, tehát csak a porszívó hotspotjához csatlakozik.
Ezután szépen elindult, és ugye az első feltérképező menetet futja éppen.
Szemmel láthatóan sokkal tervszerűbben manőverezik, mint a dodgemes Roomba, ami ugye nem nagy csoda. A saját magánál alig szélesebb réseken is ügyesen átcsúszik.
Érdekes módon viszont olyan drótokat is felteker, amelyekbe a Roomba közel 10 év alatt soha nem gabalyodott bele.
A lövegtoronynál alacsonyabb tárgyakat megpróbálja odébb tolni, ami meglepően nagy hatásfokkal sikerül is neki, azaz az ütközésszenzora nagyon magasra van állítva.
A fő gond viszont a már említett árnyékokkal van. Még éppen süt a nap, és természetesen árnyékokat vet a padlóra, szőnyegre. Ezek a csíkok pedig teljesen megbolondítják a robotot. Általában nem mer áthaladni rajtuk, de már többször le is állt előttük azon keseregve, hogy neki maszatos a leesésszenzora.
Mármost, ha ez így marad, akkor ez a készülék nyáron konkrétan használhatatlan lesz. Arra ugye nem igazán lehet berendezkedni, hogy csak borús időben tisztogasson...MaCS
-
félisten
válasz pchris #10430 üzenetére
Igen, végül ez lett a megoldás: gmail-címre megjött az aktiváló mail a 360-tól.
A saját címeimre (6 cím 3 domain alatt) viszont nagyon nem, a szerveren nézve nyoma sincs bejönni akaró levélnek. Nem egy nagy tragédia, de nagyon bosszantó, mert az ilyesfajta regisztrációknak külön címet tartok fenn, amiből a porszívó most kilóg.
Most éppen a wifivel próbálom összehozni, de a Binding folyamat 8%-nál mindig Failddel kidob.
Az első benyomások őszintén szólva nem éppen kedvezőek.
MaCS
-
félisten
válasz sirály69 #10428 üzenetére
Köszi!
Én bizony elakadtam. A levelet állítólag küldte, de nem jött meg. Ráadásul arra hivatkozik, hogy már annyiszor elküldte, hogy többet már nem is fogja.
A mailcímem aktív, jönnek is rá az üzenetek még a kínai áruházakból is. Így meg ugye semmire nem megyek a porszívóval...
MaCS
-
félisten
válasz sirály69 #10426 üzenetére
De van újabb gondom: próbálom regisztrálni magamat eme kiáló és magasra értékelt (2,3*) appban (Sign Up), de nem küldi el aktiválási emailt már lassan egy órája.
Neked (nektek) mennyi idő alatt jött meg?
-
félisten
Elkezdtem beüzemelni a 360 S7-et -- és rögtön problémába futottam.
Azt mondja, hogy a Play áruházból telepítsem a 360 Genius appot.
Ilyenből pedig kettő is van, egy 360 Genius és egy 360 Genius Robot -- mindkettő ékes kínai nyelven.A QR kódra egy szintén kínai .apk jön be.
A nagy kérdés: hogyan tovább?
-
félisten
Egy hetes kézbesítői bénázás után megvan a 360 S7!
Beüzemelés holnap.MaCS
-
félisten
válasz sirály69 #10296 üzenetére
Igen, egy hete rendeltem meg Gearbest német raktárból a 360 S7-est.
Kicsit zavar, hogy ilyen értékű rendelésnél, előre fizetés mellett semmi visszajelzésem nincs a szállítás menetéről.
Aggódni még nem aggódóm, mert keddig van idejük határidőben szállítani, de némi információ azon felül, hogy Shipped out, jól jönne.
Már számtalan kisebb értékű rendelésnél volt részletes nyomkövetés.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Akik a Gearbesttől EU raktárból rendeltek porszívót, hogyan kapták meg? Jött valami értesítés a szállításról?
-
-
félisten
válasz Vodike #10235 üzenetére
Én pont ezért döntöttem a 360 mellett: a MI Home-om kínai szerveren fut, mivel az összes perifériám (kismillió hőmérő és egyéb szenzorok) kizárólag Kínával hajlandó szóba állni.
Miután már nem vagyok közvetlenül érdekelt, csak kíváncsiságból: a trükkös orosz appal próbálkozott valaki?
Csak félig poénos felvetés: vajon ha nem mindennap porszívózik az ember, attól még vehet buszjegyet?
MaCS
-
félisten
Kezdek beleőrülni a dilemmába:
STYJ02YM (Mijia 2) vagy 360 S7?
A tudásuk megfelelő, tehát nem sokat számít, hogy az egyik halkabb vagy nagyobb területet tud egyben felvakarni.
Ami viszont fontos: a hosszú távú megbízhatóság.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Emcsin #10088 üzenetére
Örömmel olvasom a beszámolódat!
Lenne két kérdésem a készülékkel kapcsolatban, amelyekről eltérő információkat találtam:
1. Tud-e csak szárazon porszívózni?
2. Milyen módon jelölhetőek ki a no-go területek?Köszönettel: MaCS
-
félisten
válasz urobee #10045 üzenetére
Lehet, hogy hülye felvetés, de:
Az általam ismert mágnesszalagok baromi gyengék.
Ellenben elég olcsón rendelhetők erős szóló mágnesek. Nem lenne-e jobb, ilyenekből körberakni alulról a peremet. Hátha megérzi a robot.
MaCS
-
félisten
válasz Savageboy #10026 üzenetére
ITI-san, Savageboy, köszönöm!
Teljesen ésszerű érvek -- az Alfawise-ról lebeszéltetek.
A 360 vélhetően stabilabb márka, ugye?
Akkor marad az 1S és a Mijia 2 (STYJ02YM ). A Mijia 2 ugye jobb paraméterekkel rendelkezik, kérdés, hogy az 1S-nek is azonos-e a belpiacossági státusza.
A Roborock S6 már nagyon drága, és nem látom az ártöbblet mögött álló értéket.
Az S5 MAX multitérképessége valahogy a kutya vacsorájának tűnik, és mindez nem olcsóbb, mint az S6.Köszönettel: MaCS
-
félisten
válasz axlfsi #10025 üzenetére
Alfawise V10 valóban létezik, de nem tudhattam, hogy erre gondolsz A10 néven, hiszen a típusnevek között simán lehet azonos szám mellett egy betű eltérés.
Egyébként nem annyira a Synettől félek, mint inkább magamtól. Variálgatok a Xiaomi MI Home-mal, és nem lepne meg, ha az egyik hack hatással lenne a másikra. Mondjuk mi a helyzet a belpiacos Xiaomik és az orosz Home APP kapcsolatával?
MaCS
-
félisten
válasz axlfsi #10023 üzenetére
Sajnos már nem várhatok tovább -- határidős lenne a rendelés...
Az igazi gondom, amint szerintem látszik is, az okosfunkciók megbízhatósága. Komolyan tartok attól, hogy egy kínai belpiaci modellt letiltanak.
Alfawise A10-es szerintem nincs, de sajnos másik ígéretes Alfawise-ot sem leltem. Pedig szerintem amúgy rendben van a márka, hiszen a Gearbest nem engedheti meg magának a kompromittálódását.
-
félisten
válasz axlfsi #10018 üzenetére
Köszönöm -- csak az a bajom ezzel, hogy aki írta, nem igazán volt ura a helyzetnek, és nem lett egyértelmű a mondókája.
Tehát, ha jól értelmezem, az ígéret az, hogy 3 bármikor betölthető térképet fog kezelni, ugye?
Az 1S és STYJ02YM tulajdonosoktól kérdezem, hogy ezek a készülékek ténylegesen hány térképet kezelnek?
-
félisten
válasz axlfsi #10016 üzenetére
Nagyon köszönöm!
A több emelet tárolása számomra alapvető fontosságú. Legalább 3-ra ven mindenképpen szükségem, de a 4, sőt 5 lenne az igazi.
Az ígéretek miről szólnak?
Elég sokat diskurálunk itt erről: a Xiaominál az 1S és a Mijia2 tudja, továbbá a 360 S7.
-
-
félisten
De, amint többször is írtam, nekem éppen hogy fontos lenne a térképezés. Butaporszívónak ott a Roomba, amive pont az a bajom, hogy még az egyébként is macerás sorompózással sem mindig elég a három világítótórony a tiltott területek kizárására.
Tehát fontos a térképkezelés, mégpedig több térkép eltárolásával, csak kicsit aggódom a belpiacos Xiaomi típusoktól, mivel intettek már be külföldi felhasználóiknak.
Ráadásul okosotthonvonalon úgy tűnik, hogy szigorítanak.
MaCS
-
félisten
válasz peter3374 #9974 üzenetére
És szerinted mennyiben jobbak ezek, mint a 300 dollár körüli MiJia 1S, MiJia2?
És is zen rágódom -- illetve esetleges más (drágább, de kevésbé direktben kínai) márkákon.
Valahogy rühellem a gondolatát is, hogy egy, előttem egy méterrel dolgozó eszközt az interneten, különösen kínai szerveren keresztül vezéreljek.
-
félisten
A telefon a MI Home-mal nem szeretne vendég lenni, de nem ez a legnagyobb gondom.
Tényleg attól tartok, hogy egyszer csak butaporszívó lesz az okosból. Butának a vakegér Roomba is elég buta...
Ilyen szempontból hogyan viszonyul az 1S a megjegyezhetetlen nevűhöz?
-
félisten
A kínai szerver önmagában a szükséges rossz, önmagában nincs vele komoly gondom, bár jobban örülnék a hiányának.
A probléma a belpiacossággal van, tehát azzal, hogy elvben megtehetik (volt már rá példa), hogy IP-cím alapján egy szép napon csak a Nagy Fal belső oldaláról engedik használni.
MaCS
-
félisten
Köszönöm!
De akkor mi marad normális eszköz, ami több szintet kezel? Az 1S is kínaiszerver-függő?
A 360-ról itt beszéltek le, és amint utánanéztem, joggal.
Az okosabb, de nem csillagászati árú Xiaomik meg a Kínai Kommunista Párt kénye-kedve szerint butulhatnak el egy szép napon...
MaCS
-
félisten
A STYJ02YM (valóban bravúros névválasztás) rendszerbe integrálhatósága éppen nem érdekel (bár vígan elvagyok a Xiaomi gateway-jel kínai szerveren), az viszont annál inkább, hogy ezek a porszívók egy sima porszívózáshoz is szerverkapcsolatot igényelnek?
A Xiaomi ugye valóban tiltott már le eszközöket a szervereiről, de ez a porszívó elvben kapható EU-s dugaljjal is, ami azért biztató, nemde?
MaCS
-
félisten
válasz Brandynew #9907 üzenetére
Engem meggyőztél.
Annyi kérdésem van még, hogy ha a csak portartályt használom, az jár-e bármilyen hátránnyal porszívózás terén.
A betölthető térképek száma korlátozott?
És ami a legfontosabb: ÁFA-körbe nyúló terméket még nem vettem a bevett áruházakból. Mi a titka annak, hogy ne kelljen rá extrát fizetnem, és maximum 4 héten belül meg is érkezzen?
-
félisten
Igen, ez a "vidd fel az emeltre, aztán majd csinál magának térképet" erősen arra utal, hogy nincs több szint tárolása.
Márpedig ha csak akkor kezd térképészkedni, amikor dolgozni kezd, akkor nemigen tudok neki zónákat kijelölni a reménybeli térképen.
Nem is igazán értem ennek az okát. Akár a telefonról simán áttolhatnám rá az aktuális térképet.
MaCS
-
félisten
Nagyon köszönöm!
Így egyértelmű számomra, hogy a Mijia 1S kell nekem, még ártól függetlenül is!
Egy kérdésem lenne még mint felhasználóhoz: ez az ismeretlen szintlépési képesség a gyakorlatban kb. mennyi?
-
félisten
Celtis, ITI-san, nagyon köszönöm!
Ez a 360 számomra ismeretlen márka -- a nagy kérdés vele kapcsolatban az, hogy a hazai alkatrészellátás milyen, bár mivel tervezhető az ilyesmi, a rendelés sem túl nagy feladat.
De vajon mi jönne kis a 360-S7, Mijia 1S, Roborock S6 tapasztalati összehasonlításából, ha az árat nem nézzük?
-
félisten
Üdvözlöm a Topiclakókat!
A régi Roomba 780-as megérett a leváltásra, különös tekintettel arra, hogy mindennek mekimegy.
Értelemszerűen az utódját keresem.
A fontos az, hogy térképet kezeljen, mégpedig többet, mivel a lakásban van pár átjárhatatlan terület.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest