- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz
RicsiSuly #18198 üzenetére
Nem lesz gari, cserealkatrészt tudnak küldeni és magad cseréled, külföldi rendeléseknél ez a bevett szokás! S5 Max készüléket vegyél ilyen árban, azzal nem lősz mellé. Felmosás funkciót mindegyik tudja, enélkül ma már nem igazán kapsz robotot, de nem kötelező használni, mindegyik robot tud takarítani felmosás nélkül is.
-
RicsiSuly
aktív tag
Milyen robotot tudnátok ajánlani 100ezer környékén? Felmosás nem igazán kell. Néztem akcióba eu raktárból ennyiből meglenne a roborock s5, ha kintről veszem garancia nemlesz ugye?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Leon77 #18182 üzenetére
xiaomi mi vacuum mop pro készülékről van szó...
Error jelzéás: pirosan villognak a vissza jelző ledek.. azaz amikor be van szorulva, pontosan ugyanazt...
HA bekapcsolom, megpróbál elindulni, de erővel tolva sem tudom megmozdítani úgy be van állva mind a két kerék.. ha kikapcsolom akkor a kerekek simán forognak előre hátra... -
poli27
veterán
válasz
CragON #18191 üzenetére
AZ S7 feltudja húzni a felmosót, ha pl szőnyegre megy, mert van szőnyegérzékelője, ezáltal le is tudja jobban nyomni mint a többi mikor leengedi, vibrál jobbra balra a felmosó, sikálást csinálva... tehát nem kell levenni ha nem akarsz felmosni, mert felemeli,, az alkalmazásból állítod a szobánkénti vizet és szívóerőt... a szívóerő 2500pa míg az s6 nak 2000, az Irobotnak 1600 ha jól emléxem...
Roborock S7 vs. Roborock S6 MaxV Mopping Test: Does the New Vibrating Mop Perform Better? - YouTube
-
atos30
aktív tag
Tegnap sikerült meghülyítenem a Midea M7 Pro- t. Működés közben utasítgattam hová menjen takarítani, majd menet közben bedobáltam az útjába virtuális falakat és rádobtam a térképen egy no go zonát. Úgy meghülyült, hogy öröm volt nézni :) . Bár valahol láttam (lehet pont Roborock videóban) , hogy a térképszerkesztést standby állapotban kell elvégezni, mert anomáliákhoz vezet és hibás működés lehet ha takarítás közben szerkesztünk.
Amit észrevettem, hogyha manuálisan kikapcsolom a gépet, majd bekapcsolom, akkor a gyári takarítási beállítást (szívóerő/ csepegtetés) állítja be és törli a a térképről az utolsó takarítás útvonalát ( az előzményekben megtekinthető marad).
Az app és a robot pluginja szerintem ugyanaz mint a MiHome és Roborock pluginja ( szerintem ugyanattól a fejlesztői csoporttól liszencelik a szoftvert). Kicsit más a skin és hiányzik pár szoftveres dolog a pluginból. Ilyen például, hogy nincs dark mode, nincs státuszjelző led kikapcsolás és nem lehet térképszerkesztésnél a szobákban külön- külön beállîtani takarítási módot.
A robot takarítási algoritmusa a Roborock S5/ S6 algoritmusára hasonlít a videók alapján.
Véleményem szerint, ha jól megszerkesztjük a térképet és nem szórakozunk menet közben a robottal, akkor elvégzi a dolgát. Kb Roborock S7 tudás (a Midea nem fogja felemelni a mop- ot) az S5/S6 algoritmusával.Mop tesztelés hamarosan........
-
Jose26
tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vacuum mop pro (EU-itthon vásárolt) + iphone 12 mi home.Nagyon sokszor előfordul, hogy elindítom (akár egy zónát, akár egy komplett takarítást), hogy elfelejti a térképet és kezdi előlről a feltérképezést.
Visszazavarom a helyére, app becsuk, vissza és megint előbukkan a korábban feltérképzett alaprajz.
Elindítom megint, újra előlről kezdi a feltérképezést.
kikapcs, bekapcs, újracsatlakozik a wifire és vagy megint előlről kezdi, vagy nagy kegyesen teljesen normálisan elkezdi azt csinálni végre amire "kértem".ez mitől lehet?
Korábban volt egy ugyanilyenem csak a kínai verzió, hát az 100x megbízhatóbb volt.
Természetesen a legfrissebb firmware van rajta, térkép megjegyzése be van kapcsolva stb.Adjam le garanciális szervízre?
igaz androiddal nemigen próbáltam mert nemigen használunk androidos eszközt, de lehet ennek jelentősége?
kifogytam az ötletekből...
ha szemléltetni szeretném kb 10 próbálkozásból 2 alkalommal csiálja amit kérek, így meg totálisan alkalmatlan a feladatára.Egy roborock-kal jobban járnék?
youtube-ot végigbújtam de semmit nem találtam...
Köszi előre is.
Jose
-
válasz
Silent77 #18145 üzenetére
[link]
Az aliexpress akciók már nem élnek.S5 max kapott picit jobb árat.
Roborock S5 Max Laser Navigation Robot Wet and Dry Vacuum Cleaner!
EU raktárból!
Kupon: BGND001
347.99$Első porszívóm volt, egyik kedvencem mai napig.
ILIFE V5S Pro Multifunction Smart Robot Sweep Mop Vacuum Cleaner!
EU raktárból!
Kupon: BGND005
119.99$Yeedi Mop Station Self-cleaning Robot Pet Vacuum Cleaner!
EU raktárból!
Kupon: BGHU1040
649.99$ -
Nikaré
őstag
Sziasztok!
S5 max -hoz érkezett Firmware update
3.5.8_1530 -
poli27
veterán
-
BiP
nagyúr
-
poli27
veterán
válasz
CragON #18183 üzenetére
Szerintem ne vegyél Irobotot
A Roborock fényévekkel jobb nála.... olvass vissza pár hozzászólást leírtam... én visszaküldtem pár nap után az I7 et.... Az Irobot 5-7 éve volt nagy, meg ugye ők kezdték a robotokat..... de sajnos egy helyben toporognak, és a kínai robotok a fejükre nőttek nem kicsit ! Fapados az alkalmazása, a térképet se tudja normálisan megcsinálni(nálam kb 10x próbáltam és nem sikerült, a Roborock elsőre megcsinálta) Nem tudja az alkalmazás hogy odaböksz a térképen és menj oda takarítani az Irobotnál, ami szerintem elég nagy hiba..... stb stb... Sötétben nem tud navigálni, Sztem SZAR.... mondom ezt úgy hogy 2 robotom is volt tőlük egy 530 és egy 870, a 870 még meg is van) EZek még jók voltak mert nem voltak okosak... A 870 et nyugdíjazta a Roborock S7....
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Robotporszívó vásárlás előtt vagyok és azt nem tudom eldönteni, hogy a iRobot Roomba 976 vagy Roomba i7 vegyem meg.
Megéri az i7 a plusz pénzt?
kb 100 nm laminált padló felület amin 2 db rövidszőrű szőnyeg (8nm + 6nm)
Állat nincs, se lépcső vagy küszöb. -
Speeedfire
félisten
Hi,
tervezek venni porszívót. Milyen érdemes? Mikre kell odafigyelni? 60-70e körül tervezek. Nem sos, szerintem várok vele a BF-ig.
Xiaomi c1, meg mop pro amiket néztem. IRobot, rowenta?
54nm2-ere kellene. -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok! Asszem megkotlott a Xiaomi robotporszívónk
...Szépen tette a dolgát, majd egyszer csak megállt, pirosan villogott.. na mondom biztos valamit össze szedett... Be gyűrt egy zoknit (kb mindennapos volt) oké kiszedtem, kipucoltam mint állat... aztán ugyanúgy rossz...
Hibajelenség: Próbálna elindulni, a tisztító kefék forognak is, viszont a kerekek teljesen be vannak feszülve. Hiába próbálom tolni, iszonyat nagy erővel "tartja/rögzíti" a kerekeket. Persze meg sem mozdul. Mintha valami a kerekekhez be lenne ékelve... pár másodperc után ugye leáll. NA onnantól kezdve ez a "rögzítés" viszont mintha nem is létezne, mindegyik kereket oda vissza tudom forgatni, tudom tolni a talajon a porszívót, a kerekein... Ismét elindítom, kerekek úgy befeszülnek mintha nem is tudom valami vas vagy kő vagy valami nagyon kemény cucc blokkolná a kerekeket...
Van erre megoldás vagy mehet szervizbe? -
xcamper
csendes tag
Jo múltkor linkeltem ilyet :) https://www.kickstarter.com/projects/tecbot/tecbot-m1-4-in-1-intelligent-vacuum-mop-cleaning-robot
-
pooty
tag
válasz
Terézia #18165 üzenetére
Nem találja a dokkolót: valószínűleg érdemes lenne újra feltérképeztetni vele a területet: három pötty, majd "Clear map" opcióval törölni a jelenlegit és ezután elindítani egy teljes takarítást.
Szobák beállítása: az alapképen jobb alul van "Map management" menü, majd az első "Area editor"-t kell választani. Itt lehet egyrészt elnevezni a robot által már meghatározott szobákat, illetve akár felosztani/összevonni területet. Felosztás "Split" opcióval: először a már meglévő szobát kell kiválasztani és utána rábökni a "Split" parancsra. Alapvetően 2 "fal" rész között lehet tovább osztani az eddig egyben kezelt szobát(újjal kell meghúzni a vonalat). Illetve ha valamely területet össze akarod vonni, akkor a "Merge" opciót kell választani, miután kijelölted az összevonandó szobákat.
Ha ezek segítségével megalkottad a térképet, akkor kezdő képernyőn a szoba nevére bökve (majd start) lehet szoba specifikus porszívózást csináltatni. -
Janaboy
veterán
válasz
zsamiatt #18173 üzenetére
A gond, hogy én csak egy olyan felmosó robotot tudok, ami folyamatosan tiszta vízzel mos és az se olyan durván nyomja rá mint mondjuk az S7.
Sajnos az Ilife w400 nem tudott átmenni a kb félcentis küszöbön sem, és gyanús, hogy a w455 sem képes.
Ha lenne ilyen gép, ami csak felmos de folyamatosan tiszta vízzel és gyűjti a koszos vizet, de úgy navigál mint egy Xiaomi (LIDAR) plusz még át is megy a küszöbön, venném meg -
poli27
veterán
Melyik appot érdemes használni a Roborock vagy a mi home, van különbség?
-
zsamiatt
őstag
válasz
Winner_hun #18171 üzenetére
jópofa, de akor már nem tényleg csak egy felmosásra való, robot porszívó nélkül? Szerintem egyébként úgy is az lesz az ideális. Külön porszívó, külön normális felmosó ha kell.
-
atos30
aktív tag
Midea M7 Pro #2 tapasztalat
Térképet nem felejtette el.
Viszont kikapcsolva a gépet, majd áthelyezve a lakás másik helyiségébe és ott bekapcsolva felismerte ugyan hogy hol van, de a " current map" ( használatban lévőt) eltünt. Így hiába adtam ki neki , hogy menjen a másik szobába és takarítson egy adott helyen, ehelyett visszament a töltőjére. Ellenben bekapcsolva áthelyezve nem volt problémája, símán felismerte hogy hol van, végrehajtotta a feladatot és ment a töltőjére.Fekete szőnyeg meghülyíti. Le kellett ragasztanom az érzékelőket.
Most a másik irányba kezdte a lakás takarítását. Először körbemegy a helyiségben, kitakarítja, majd megy a másikba. A konyhában kihagyott egy sarkot, de a takarítás végén a lakás másik végéből visszament és azt is megcsinálta.
A térképet frissíti. Valós időben 2-3 másodperc késés van a térképen.
A krómozott széklábat nem látja, símán neki megy. A többinél lelassít és finoman nekikoccan. Ha valamit elé rakok, azt az infrája érzékeli, lelassít és finoman nekimegy vagy neki se megy és kikerüli ( ez változó, nem tudom mitől függ)
Ha áramszünet van takarítás közben, akkor visszamegy ugyan a töltő helyéhez (ami a térképen szerepel), de mivel nincs áram alatt a töltő, így azt nem látja. Elkezd tanakodni, majd elindul felfedezőútra. Átraktam a töltőjét máshová, és a felfedezőútja során megtalálta és rádokkolt. A térképén meg is jelölte az új helyet. Visszarakva az eredeti helyére a töltőt, még áram alatt sem dokkolt rá, elkezdett visszamenni a térkép szerinti új helyére, de mivel nem találta ott, elkezdte a felfedezőútját, majd megtalálta és dokkolt.Ez képes lemerülésig keresni a töltőjét.
A szőnyeget jól érzékeli, megemeli a szívóerőt. Néha a járólapon is megemeli egy pillanatra, gondolom a fuga becsapja.
Google asszisztensel összekapcsolható. Bár csak angolul fogad utasításokat, elindítani eltudtam hangutasítással, de itt meg is ált a tudományom. Ez nem nekem való.
A mop funkciót még nem próbáltam.
68 m2-es a lakás. Kamra, fürdő, wc nincs a térképen, továbbá a bútorok területét is levonva, reálisnak tartom a takarított 42 m2- t.
-
Winner_hun
félisten
-
Begi
senior tag
válasz
tototos #18167 üzenetére
Nem irtad milyen gep, de meg kene tudnia oldani. (S55/S5max/Mop Pro megoldja)
@ERipley: Igen ez szoftveres funkcio, de a robi oldalan. Ha nincs eleg tarhelye 2 vagy tobb terkep tarolasara, akkor nem fogja tudni, foleg ha a gyartonak nem erdeke ezt a feature-t belerakni. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Kicsit átrendeztük a lakást(kanapé és asztal helye válzotott). Ilyenkor érdemes kitörölni a térképet a Mi Home appban és újratérképeztetni vagy ezt megoldja magától bizonyos mennyiségű takarítás után?
-
ERipley
tag
Sziasztok! Több térkép mentése (multiple maps) csak bizonyos típusoknál elérhető? Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C az alany . Ez a funkció szoftveres funkciónak tűnik (nekem), de nem tudom az app-ból előcsalogatni....
-
Terézia
csendes tag
Sziasztok
Előszőr is Kőszőnet Silent77 fórumtársunknak aki segitett a Viomi SE robot porszivó meg vásárlásában.3 napja egy ismerős srác ,segitett beállitani. A porszivó annyi port macska szőrt szedett őssze, huuu.
De valamit nagyon nem jól állitott be a srác. Nem talál vissza a tőltőre mindig más helyen keresi,és jelőli a dokkolót. 2x is fel porszivozza a konyhát,nappalit. Viszont nem megy be a háloba, ahol első nap volt.
Hol lehet beállitani a szobákat ?Hol tudom beküldeni más szobába stb Bocsánat én ezekhez a dolgokhoz egy álltalán nem értek. Létezik hozzá magyar nyelvü használati utasitás ? Hol taláható ha van?
Nagyon szépen kőszőnőm a segitségeteket -
gyemipapa
senior tag
válasz
MBalu0001 #18162 üzenetére
Igen, kuponnal volt másfél hete 199$. Akkor ez 61 ezer volt. Az általad említett távirányítós 109 ezer. Ha akkor azt választottam volna, erre értettem. De igazad van, nem 51 a felár, csak 48 ezer a különbség.
De ha csak 15 ezer lenne a difi, egy távirányítóért az sem érné meg, erre próbáltam utalni. Az pedig, hogy Hogy mikor mi mennyi lesz majd , az meg irreleváns, ezen az alapon várhat az ember éveket, hogy lejjebb menjen az ár, lehet akkor már kevesebb mint a feléért megveheti az ember.
-
pooty
tag
válasz
Alföldi Peti #18157 üzenetére
Én ezt a csomagot rendeltem essentialhoz: [link] ebben volt az a vékony szivacsszerű anyag is.
Egyébként ha van a közelben általános porszívó tartozékokkal foglalkozó bolt, és beviszed az eredetit, simán tudnak adni valami hasonlót.
Egy korábbi robihoz én is így szereztem ilyen szűrőt. -
poli27
veterán
válasz
Alföldi Peti #18157 üzenetére
SZerintem az a hepával együtt van nem?
-
Alföldi Peti
tag
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Xiaomi mi robot vacuum-mop essential robotporszívó és abban szeretnék tanácsot kérni, hogy a portartály szürőjében elhasználodott az a por szűrő ami a tartály felőli apró por és a fő HEPA szűrő között található vékony szivacs anyag szerű szűrő. Azt helyet keresnék olyan szűrőt, hol kaphatnák vagy mi annak a pontos megnevezése esetleg lehet azt valami más anyagű szűröbetétel pótolni?
-
Leon77
őstag
válasz
gyulazsolti #18147 üzenetére
Anyám s5 maxxa is ezt csinálta, az alsó leesés elleni érzékelőket sima fehér szigetelő szalaggal leragasztottam és kész. Persze ne ne legyen útban lépcső, mert így le tud esni.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Leon77 #18144 üzenetére
Engem csak az ELV zavar, hogy nincs választási lehetőség, ha elmegy a net, nem lehet a porszívót normálisan használni, Nem azzal van a gondom, hogy látják a lakás alaprajzom, hanem hogy választási lehetőségem nincs, otthon a fotelból kezelni a porszívót felhő nélkül.
Távirányító nincs, nonszensz hogy net nélkül még elindítani sem lehet, csak a fizikai nyomógombjával.. A fedélzeti kamerát példának hoztam, hogy legalább opció lehetne hozzá hasonlóan egy lokális kapcsolódási opció.
Okos tévék: van is velük visszaélés rendesen, még gyártó is bukott le indokolatlan és illetéktelen adatgyűjtéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest