- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Hirdetés
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
emeritus #53734 üzenetére
Szerintem az is gond lehet, ha egy kép túl tökéletes. Nem árt, ha látszik rajta a kamerát tartó kéz, vagy kicsit kócos az ember. Szerintem sokszor visszadobhatja a rendszer a képet amiatt is, mert esetleg gyanús, hogy egy meglévő fotót fotóz le valaki.
Megvilágítás: nekem az ablak mellett, erős szórt fényben (nem direkt napsütésben) szoktak sikerülni a legjobban az ilyen képek (pl kamerás feloldás). Vagy kint az utcán, derült időben, de árnyékban állva. -
Nem lehetne ezt a nyitott bootloaderes nyavajgást ezentúl egy másik topikban tárgyalni?
-
Noxy
veterán
válasz
xy.zsolt #53729 üzenetére
Nem véletlenül tiltja a Revolut meg az összes bank.
Nem kellene okosabbnak gondolni magunkat a banki appok fejlesztőinél.
Lehet hogy tudnak valamit, amit te még nem.
Pár banknál is csak mostanában kaptak a fejükhöz, hogy az AnyDesk-l le lehet üríteni a b..számlát. Le is tiltották gyorsan a banki appban a képernyőmentést. -
xy.zsolt
őstag
Ismét nem tudok nyitott bootloaderes telóval bejelentkezni. Egyelőre feltettem az appot egy régi zárt telóra és kiualom revoról a pénzt...amint lesz működő alternatíva.
Ahogy a most népszerű szólás tartja: lásd az aláírásban -
teptep
senior tag
válasz
HUNited #53675 üzenetére
Mehet Forint számláról is az utalás. De hétköznap célszerű lebonyolítani, mert most már hétvégi feláras a váltás. Dollárban mehet az utalás, nem kell helyi pénznem. Banki címzettet kell választanod, utána a céges címzett adatainak a megadását: Kína, dollár, számlaszám, BIC/SWIFT kód, vállalat neve és cím adataira lesz még szükséged. A ChatGPT-től kértem fiktív banki teszt adatokat. Azokat beírva 12500 Ft-ot írt ki az utalás díjának. Ez egyrészt a Revolut saját díja, plusz a közvetítő bankok változó díja. Van olyan opció is, hogy 1000 Ft Revolut díjat választol, és akkor a változó díjat 850$-ból vonják le a közvetítő bankok. Ilyenkor nyílván 870-880$-t kellene utalni, hogy a címzett biztosan megkapja a 850$ összeget, illetve a maradékkal többet. De ez bizonytalan, ezért a fix 12500 Ft választása a célszerübb, ekkor a címzett megkapja a 850$-t. A Revolut pedig kiírja Forintban a 850$ +12500 Ft teljes költséget. A jelenlegi hétvégi váltási árfolyamon ez összesen 305284 Ft. Hétfőn nyílván kevesebb lesz.
A közlemény rovatba feltétlenül be kell jegyezni az eladó által megadott vásárlási számla számát, valamint célszerű megadni röviden a megrendelés tárgyát is. Ez utóbbi egyszerűsíti az utalás elszámolását. Például:
PI-2025-1234, bulk order 500 pcs phone cases
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Adott egy XIAOMI Note 13 készülék, legfrissebb szoftver. Revolut most lett pár napja feltelepítve de hiába állítom át magyar nyelvre, amit ki is pipál, visszalépve, minden angolul van.
Már bezártam az appot, újraindítottam a telefont. Mit tudnék még csinálni? -
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Korábban olvastam a topikban arról a problémáról, hogy új felhasználó képtelen volt regisztrálni, mert mindig azt az üzenetet kapta, hogy nem megfelelő minőségű a fotó az azonosító okmányról.Van errre már valamilyen megoldás? Mit lehet kezdeni ilyen esetben?
Egy ismerősöm szeretne regisztrálni és ő is belefutott most ebbe a problémába, amin nem tudunk továbblépni. Próbáltam én is segíteni neki, rutinos felhasználóként (6 éve használom igen aktívan a fiókomat), szerintem mindent jól csinál és mégsem sikerül neki.
Már legalább 8 alkalommal próbálkozott. Próbálta wifiről is, mobilnetről is. Telefont többször újraindította. Próbálta magyar személyi igazolvánnyal és magyar jogosítvánnyal is. Minden alkalommal végigfut az eljárás (adatok beírása, személyi esetén sikeresen kiolvassa az NFC chip-et is, fotó a dokumentumról és selfie fotó is), majd pár párc elteltével kap egy értesítést, hogy sikertelen volt az azonosítás, mert a dokumentum fotója nem kiértékelhető és kezde előlről a folymatot. Pedig a fotó elkészítésekor határozottan élesen, olvashatóan látszik a kép, a személyinél és az igazolványnál is.
Ezen a ponton már nincs több ötletem, mit lehetne megpróbálni, hogy tudjon regisztrálni. Tudnátok tanácsot adni, mi a megoldás ilyen esetben, hogy lehetne ezen továbbjutni?
-
zolka95
őstag
Üdv!
Egy hónapra lehet csomagot váltani? Devizaváltás miatt érdekelne. Aztán visszalépnék standard-re. -
teptep
senior tag
válasz
tobias40 #53713 üzenetére
Általában igaz, ha soha nem volt még Euro számlája, akkor az Euro utalást automatikusan Forintban kapja meg. Speciális eset az, amikor volt neki Euro számlája, de nem volt rá szüksége, ezért a számlát elrejtette. (Mivel törölni nem lehet.) Ha egy ilyen fazon kap Euro utalást, akkor az alvó számlája automatikusan aktiválódik és Euróban jelenik meg nála az összeg.
-
tobias40
veterán
De ha a revoluton belül utal(pénz küldés,nem utalás) pl. eurót vki egy másik revolut számlára akkor az euróban érkezik meg és ingyenes,nem?
Vagy ebben az esetben is kell mindkettő revolut számlának euro zsebbel rendelkeznie és csak így kapja meg ha eurót küldök neki?Hogy ne váltsa vissza ft-ra?
Lehet én is elbaxtam mert nekem van eurós zsebem(számlám) csinálva a revolut-nál de akinek küldtem az eurót annak nincs,tehát lehet hogy ft-ban kapta meg és utána neki kellett átváltani újra euróvá? -
fulton
addikt
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Valamiért bizony szolgáltatóknal, mint most a packeta csomag átvétel, ha googlepay el fizetek, a revolit kartyát terheli. Holott a wallet ben már el lett távolítva, csak a mastercard om van benne. És mégis. Ötlet? -
Plero
aktív tag
Segítséget kérnék.
Van egy Revolutos forintos számla amin Forint, Euró és Lei van. A Lei-t át tudom utalni egy másik Revolut forintos számlára?
Hogyan?
Megpróbáltam, de a "valuta" forint értékét utalta át. -
Jabby
őstag
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!!
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Új felhasználóként kérdezném, hogy K&H számláról Revolutra utalásának melyik útja a leggyorsabb? Idáig mindig 3-4 nap alatt ment át a forint összeg a Revolutra.+
Miért van, hogy a Revolut mobil app 10 esetből 8x csak összekevert jelkóddal enged be, miközben a beállításokban, a Bejelentkezés és jelkód menüben be van állítva a biometrikus adatok? -
RoBos
senior tag
Sziasztok, ha egy belföldi ft-os utalást szeretnék indítani revolutról egy cégnek, akkor a vállalatnévnél fontos, h pontosan legyen felvéve a neve, pl. XY Szolg. Kft. helyett csak annyit írok be, h XY Kft., mert a lényeg úgy is a 3x8 jegyű számlaszám csak?
-
Üdv,
Egy rokonnak kellene segítene de én nem tudom pontosan:
Ha 200 eurót akar kivenni kp-ben és 75000 Ft az ingyenes kp felvételi korlát akkor a pénzfelvétel jutalékát az egész összegre számolja fel a revolut vagy csak a 75 feletti részre? (~ 5 ezer)
Előre is köszönöm -
atala
addikt
Most először probáltam utalni egy magyarosrszági számlára pénzt Revolutról.
Meglepődtem, amikor kért nevet, címet, email címet.
Mi van ha nem tudom a címét annak akinek küldöm?
Más bank csak számlaszámot, és nevet kér. -
Nekem ez új, mióta lett fizetős a Revolut HUF -> Wise HUF utalás?
2000 Ft fix költség..
Vége a jó világnak?
-
HUNited
őstag
Sziasztok! Kínába vagy Hongkongba kellene utalnom 850 dolcsit egy bulk orderre. Standard számlám van. Milyen módon és díjakon tudom ezt megtenni?
Érdemes kérni az eladót hogy helyi pénzben és ne dollárban kérje?
Mikor feltöltöm a pénzt, váltsam át dollárra és dollár számláról küldjem, vagy mehet a Forintosról is?Köszi: Sanyi
-
nfsu17
veterán
Hello.
Megint gondom van. És sztem megint nem Revo gond.
Múltkor az iPIN, amit megoldottam, mert megint kevert valamit a bank. Pedig már volt beállítva iPIN. Mindegy.
Most azt mondja, hogy a "bankom nem engedélyezi, hogy ezzel a kártyával feltöltsek Revora". WTF?Volt Halászi, DunaTakarék,most MBH.
https://www.mbhdunabank.hu/hu
Mi a franc van már megint? Szokásos karbantartás, de ez már kb minden nap van hónapok óta, nézzétek meg a hírek menüt.
https://www.mbhdunabank.hu/hu/hirek/ertesites-bankkartyakkal-kapcsolatban
Ez már a nevetséges kategória. Ennyit a NASA nem tartja karban az űrhajóit.
Holnap megnézem megint, de ha letiltották a Revo-t, akkor viszem is tovább a pénzt más bankba. -
blt-blog
kezdő
válasz
simonjoe #53660 üzenetére
"hogy egy ismeretlen cég jogtalanul terhelte mega számláját?"
Igen, 2009-ben utoljara. Valahol korabban irtam is rola. Egy kelet-europai banda lopott terminal adatokkal terhelt kartyat. En az SMS ertesitesben egy Maryland-i nogyogyasz klinika terheleset lattam. Elsokent megkerdeztem az akkori baratnomet, hogy van-e valami amirol szeretne beszelgetni. De aztan hosszas telefonalas utan kiderult a full sztori. Nyilvan a bankkal es a rendorseggel kezdtem, igy vegul anyagi veszteseg nem ert. A dolog erdekessege az volt, hogy azt a kartyat amin a terheles tortent online sosem hasznaltam, csak szemelyesen, mert volt web-only kartya a szamlahoz es online mindig csak azt hasznaltam. Eppen ez miatt volt az a szamlam es ott ahol, mert ez az egyetlen bank volt akkor, ami ilyet kinalt. Szoval a kartyam adatait egeszen biztosan nem online nyultak le, hanem a mindennapokban egy valamelyik boltban torteno terminalos vasarlasnal.
-
Én kérek elnézést, amiért bátorkodtam megosztani veletek. Így már biztos vagyok benne, h én hibáztam, hisz megvilágosodtam az okfejtéseitek nyomán!!
-
SzGee
aktív tag
válasz
simonjoe #53662 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy az ilyen esetek 99,9% user error... Az adathalászok nem egy appon fognak vásárolni a kártyaadatokkal 10 dollárért, hanem addig húzzák a kártyát, amíg egy fillér is marad rajta
Gondolom ha ez így lett volna akkor a Revolut nem is térítette volna a levont összeget. - dehogynem, a banknak kártérítési kötelezettsége van feléd, hacsak nem tudják rádbizonyítani a súlyos gondatlanságot
Max a kereskedővel utána leboltolják, bár ekkora összegnél gyaníthatóan még chargebacket sem indítanak, mert drágább a költsége, mint 6700 Ft -
válasz
havri1 #53663 üzenetére
Amint jelentettem, a Revolut azonnal törölte a kártyát. Nincs fizikai kártyám. Úgy használom, h hó előtt az összes kötelező fizetéseket a "nagy" számláról áttolom, ha külföldön vagyunk akkor meg egy jelentősebb összeget. Ez idáig semmi gond nem volt, bár nem vagyok régi motoros a Revolut-osok között, két éve regisztráltam. Sosem volt gond(tegnapig) Ez a zsebes megoldás nem lehet rossz, köszi!!
Megnézem. Egyébként nem egy ország GDP-jét vették le, csupán 6588HUF-ot. Itt nem is konkrétan az összeg fáj, hanem maga a tény. Kb. 20 évvel ezelőtt egy vancouveri jégkorong csapat emelt le a kártyámról (Raiffeisen) 100 dollárt, tagsági díjként. Soha semmilyen kapcsolatban nem álltam velük, akkor én már aktívan használtam a Pay-pal-t, ott sem értettem a dolgot. A bank tíltotta a kártyát a pénzt visszautalta. Akkor is az döbbentett meg, hogy kvázi betörtek a pénzügyi privát szférámba. Most is így érzem.
#53664havri1:
Valszeg az lehetett, nem tudok semmit róla. Az biztos, egyikőnk sem töltötte le ezt az appot. Almás készülékünk van, ott ha egyszer már letöltötted és később törölted, az látszik. Erről meggyőződtem, sem a telefonokon sem a táblán nincs ennek a használatának nyoma. Gondolom ha ez így lett volna akkor a Revolut nem is térítette volna a levont összeget. -
havri1
félisten
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dreamai.synthiai&hl=hu&pli=1
Ez az?
Nézd meg a google/apple fiókodban( elérhető app storeban is) , hogy volt e valaha ez az app telepítve a telefonra? Családi megosztás esetleg? (Asszony, gyerekek fiókja nincs alád berakva? Ők is telepíthették, alkalmazáson belüli vásárlás lehetősége ennél aktív vastagon) -
havri1
félisten
válasz
simonjoe #53662 üzenetére
(Most nézem, sok szót átírt az autocorrect, sorry)
Manapság rengeteg adathalász oldal van, ezt így nem tudom, én csuklóból lövöm ki az összeset. Online fizetések, ahol kikerülhet a kártyadadat.
Ebben az esetben én azonnal fagyasztanám a kártyát, és kérnék újat. Mert ha kikerült...
Ettől függetlenül lehet más van a háttérben, de én nem látok más lehetőséget.
3 adat kell egy levonáshoz: Kártyaszám, lejárat, CVC. (név nem tudom feltétel e)
Mekkora összegről van szó egyébként?Ha fizikai kártyáról van szó, ott még felmerülhet az adatlopás. Sok helyen elveszik a kártyát, hallottam mendemondát, hogy fizetésnél elveszik a kártyát, mert pl nem érintős fizetés van, hanem mágnescsíkos. Kamera alatt megfordítja a kártyát fizetés során, kamerán leolvassák az adatokat. X idő múlva ráterhelnek picit, ha nem veszik észre, mehet a nagyobb vásárlás.
Én pár dolgot alapvetőnek tartok egy vásárlásnál-használatnál.
1., Nem használok fizikai kártyát fizetésre.
2., ha ismeretlen az eladó, és online, csak 1x használatos webkártyával fizetek.
3., Zsebeket használok, énem átjárható. Ha mégis kikerülne valami, nincs miből fizetni. Ez kicsit macerás ha sokat használja az ember..de némi biztonságot nyújt. -
válasz
havri1 #53661 üzenetére
....az előfizetéseimmel tisztában vagyok, mindenről nyilvántartást vezetek.
Ez a cég( Synthi Ai) aki megterhelte a számlám teljesen ismeretlen volt és az is a mai napig, sosem álltam vele semilyen pénzügyi kapcsolatban. Szóval valszeg az általad írt első opció a lehetséges megoldás. A kérdés már csak az, miként sikerült az adataimhoz hozzáférniük?? -
havri1
félisten
válasz
simonjoe #53660 üzenetére
Szia,
Szerintem 2 opció lehet:
- Ellopott/adathalász utón kijutott kártyaadatokat használtak- jogtalan.
- elfelejtett/rejtett előfizetés.Utóbbit én is benyeltem már 1x sajnos. (Pl: Családi kezelőként az Apple Pay-hez hozzá van kötve a virtuális kártyám a fiókomhoz, ami a családon belül használható. Szükséges, mert alkalmanként kellett. Gyerek letöltött egy papot, ami x nap free, aztán átvált fizetőssé. Pl 1 hét után, vagy adott esetben 1 év után..) Érdemes ellenőrizni ezt, ha hozzá van rendelve fiókhoz. Itt érdemes lehet az 1x használható kártyát használni, csak van ami nem fogadja el előfizetésként, meg ha sokat használod, macera.
A fentieken kívül nem látok más lehetőséget, hogy levonjanak pénzt.
-
Sziasztok!!
Valaki járt már úgy, hogy egy ismeretlen cég jogtalanul terhelte mega számláját? Én tegnap belefutottam egy ilyenbe, rögtön "jelentettem" a Revolut felé. Korrekten reagáltak, azonnal tiltották a kártyám, ma reggelre meg vissza is térítették a jogtalanul levett összeget.
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Új felhasználó vagyok.
Kérdésem az lenne, hogy külföldi oldalakon való vásárláshoz még mindig a PayPal a biztonságosabb? Gondolok itt pl. a refund-ra. -
Taci
addikt
Sziasztok!
Öcsém Németországban lakik, amikor haza (Magyarországra) utaznak (autóval), Svájcban mindig kikapcsolja a mobilnetet, mert nagyon drága netezés lenne. Így jött fel most, hogy kipróbálná a Revolutos e-SIM-et. Van tapasztalatotok vele? Hogyan működik? Mihez csatlakozik, milyen lefedettsége van, mit használ, hogyan működik? (Mármint az érdekelne, országokon keresztül is tudná-e rendesen használni, vagy lehetnek lefedettségi problémák?)
Köszönöm.
-
spst
csendes tag
Szervusztok!
Tapasztalt Wise felhasználókat kérdeznék, hogy az OTP-nél is használatos csoportos beszedési megbízás működik-e, használható-e a Wise-nál?
Köszönöm a válaszokat -
kavics
csendes tag
A F1-ben jövőre debütáló Audi csapat névadó főszponzora a Revolut lesz!
-
Memo96
csendes tag
válasz
kw3v865 #53635 üzenetére
kw3v865; vacs; zerodot: A mai napra megérkezett az utalás (4-5 munkanap lehetett összesen). Egyébként 7M forintról volt szó, Revolutja pedig már évek óta van. Korábban teljesített is nagyobb, kb. ekkora összegű tranzakciókat, csak azok nem magánszemélynek mentek.
A support nem volt valami talpraesett. Beszélt kb 4 különböző emberrel, össze vissza írogattak neki. Az egyik azt mondta, hogy ügyintézési határidőn belül teljesül a tranzakció, amely 72 munkanap!! (erre kérdezte, hogy nem-e 72 órát szeretett volna írni, és helyesbített 72 órára) Bekérték még kétszer az igazoló okiratokat, és mindegyik supporttal más megoldásra jutottak.
Gondolkozott azon is, hogy törli a tranzakciót, mert supp szerint ezt is megtehette volna, akkor pedig 4-5 munkanap lett volna, mire az összeg visszakerül a számlájára.
Szóval így tanulságképpen ennyi, ha valaki hasonló helyzetbe kerülne
-
zerodot
aktív tag
válasz
Memo96 #53634 üzenetére
Akár kimondottan kis összegű utalásnál is előfordulhat, nekem egyszer egy 10 USD-s utalást állítottak meg ugyanígy. Mondjuk ahhoz legalább nem kértek forrásdoksikat, "csak" azt kérdezték, pontosan kinek és mi célból küldeném. Megválaszoltam, kb. 1 hétig volt függőben az utalás, aztán indoklás nélkül elutasították és visszarakták a 10 dolcsit a számlámra.
-
blt-blog
kezdő
"A Revolut nem a középárfolyamon, hanem a bankközi árfolyamon vált, nincs semmilyen extra költség"
ez mondjuk pont nem igaz. Nemcsak hogy nem bankkozi, de raadasul dinamikus: nagyobb osszegeknel jobb, kisebb osszegeknel rosszabb az arfolyam. Raadasul a premium vagy afeletti csomagokban a hetvegi felar sincs mar.
Az eredeti kerdezonek:
valthatsz alkalmankent es valthatsz nagyobb osszeget elore. Tudom, hogy izland draga orszag de meg ezen a szinten sem fog ertekelheto kulonbseget hozni az 1% kulonbseg. Elkoltesz mondjuk ezer euronyi helyi penzt (korona?) es meg mindig csak tiz euroval vagy hatrebb akkor is, ha mind az ezret hetvegen koltod el.
Raadasul nem tudhatod, az arfolyam mennyire fog mozogni es milyen iranyban. Ha mondjuk legyengul a forint az utazasod alatt, akkor az elore valtott osszeggel jobban jarsz, mert jobb arfolyamon valtottad. Ha megerosodik akkor rosszabbul jarsz mert jobb aron valthatnad akkor, ha nem valtottal volna elore.
Szoval a valasz a kerdesedre: ahogy neked tetszik. Marginalis kulonbsegekrol van szo amugy is.
-
zerodot
aktív tag
Az összefoglaló már elég elavult, a bankközi árfolyam sajnos nem érvényes már jó ideje. Saját árfolyamon vált a R, amibe beépítik a saját árrésüket, változó ez mennyi, függ az adott pénznemtől vagy pl. az átváltandó összegtől is.
A hétvégi feláras rész érvényes, amiatt valóban érdemes előre váltani, viszont a feláras időszak NY-i idő szerint péntek 5pm és vasárnap 6pm között van (ami magyar idő szerint péntek 23:00 - hétfő 0:00).
-
oggogg
csendes tag
Elnézést, ha ostoba a kérdés, de nemrég óta van csak Revolutom.
Izlandra utazom 3 hétre, ott (csak) megélhetési költségekre használom majd a kártyát. Érdemes utazás előtt az applikációban pénzt váltanom izlandi koronára, vagy semmivel sem járok jobban így, mint ha minden vásárlásnál külön-külön vált a Revolut? -
Minden nap jön kétszer (appban és gmailen is) értesítés, hogy akció van, csináltassak ingyen virtuális kártyát.
A virtuális kártya nem ingyenes volt eddig is?
Vagy miért van most ez akciózás?
-
-
4Grider
félisten
válasz
kw3v865 #53630 üzenetére
Azért tették bele a kártyaelfogadói szabályzatba, hogy ha lopott bankkártyát fogadunk el, akkor ránk tudja a bank sózni a kárt. Pin-el megerősített tranzakcióknál már inkább a kártyatulajdonosra hárítják, mondván, a pin-je nem kerülhet ki a lopással együtt. Anélkül meg elég kis összegeket lehet fizetni, így mostanra már a kutya sem foglalkozik a jogszabállyal meg a kártyaelfogadói szerződésben rögzítettekkel.
-
kw3v865
senior tag
válasz
blt-blog #53627 üzenetére
Nem csak pénzfelvételről beszélek. Ahol csak tudok, mindig kártyával fizetek és soha, senki nem ellenőrizte, hogy az én nevem van-e a kártya. Senkit nem érdekel ez a gyakorlatban (még az álírásom sincs a kártyám). Persze sok 100 ezres tételeket ritkán szoktam fizetni fizikai kártyával, na meg a kinézetem se gyanús.
-
-
blt-blog
kezdő
válasz
4Grider #53625 üzenetére
"Kártyaelfogadó vagyok, ne világosíts fel arról, hogy mi a kötelezettségem..."
O az ATM-es penzfelvetelrol irt, ahol a kutya valoban nem ellenorzi, kinek a kartyajat hasznalod. Nem hiszem, hogy munkanapokon 9-17 egy ATM-ben ulnel es ott fogadnad el a kartyakat, szoval valoszinu a kartyaelfogadasi tapasztalatod ATM hasznalatnal nem relevans.
-
kw3v865
senior tag
válasz
4Grider #53625 üzenetére
Már legalább 2 éve, szinte havi rendszerességgel veszek ki eurót OTP-s magyarországi ATM-ből, mindig kimaxolva a limitet. Eddig egyszer futottam bele abba, hogy nem volt benne 10€-s bankjegy és hibát írt ki, 50-et kiadott. Oké, hogy az a kötelezettséged, de a gyakorlatban ezt senki nem nézi (vagy ha igen, akkor azt nagy összegű vásárláskor vagy gyanús személy esetén).
-
kw3v865
senior tag
válasz
4Grider #53615 üzenetére
A jelenlegi árfolyamnál 180 EUR az ingyenesen felvehető, mivel 75 ezer a havi limit. Az meg mindegy kinek a nevén van a kártya, én regisztráltam anyám nevére is , hogy többet tudjak kivenni ingyen (na meg a meghívási bónusz miatt), nem volt ebből problémám egyszer se, a gyakorlatban nem ellenőrzik kinek a kártyáját használod.
-
zsola400
senior tag
válasz
havri1 #53619 üzenetére
Ha van USD számlád és a vásárlásnak megfelelő összeg akkor alapból $-ban fog terhelni. De érdemes külön virtuális kártyát létrehozni az Alis vásárlásra és itt a kártya beállításokban a "Költés innen" átálllítod USD-re és akkor biztos, hogy csak USD-ben fog terhelni. A virtuális kártyát használlat után tudod fagyasztani így biztonságosabb és csak vásárlás előtt feloldod.
-
blg
senior tag
válasz
Atilla001 #53618 üzenetére
Ersténél devizaszámlát kell nyitni, oda váltasz/utalsz pénzt (akár középárfolyamos váltással, ha megfelelsz a feltételeknek), a bankkártyádat átállítod arra a devizaszámlára, és akkor tudsz azzal a devizával fizetni.
Az árfolyamokat meg tudod nézni az Erste honlapján, így össze tudod hasonlítani a Revoluttal.
[link] -
4Grider
félisten
válasz
zsolti72837 #53614 üzenetére
A névnek mindig kell rajta szerepelnie, hiszen bárhol igazolnod kell tudni, hogy a saját kártyáddal fizetsz.
OTP atm-ben ingyen lesz 150 EUR felvétele. Ha ad annyit... -
zsolti72837
addikt
Sziasztok!
Ha Eurót szeretnék felvenni (a havi limitem alatt átszámolva Forintba) akkor itthon van bármilyen egyéb költség? Például OTPs valutás automatánál?
A másik kérdésem pedig a fizikai kártyával kapcsolatban lenne. H személyre szabott kártyát szeretnék kérni és a bal alsó sarokba kerülnek a saját szöveg/minta akkor a nevem nem fog szerepelni a kártyán? Vagy máshova nyomtatják majd rá?
Köszönöm!
-
Monyos
aktív tag
válasz
pictigjis #53611 üzenetére
IBKR esetén is kérdéses volt, de eddig minden alkalommal gond nélkül megérkezett az átutalt EUR összeg a megfelelő közlemény megadásával.
Ez nem csak forint utalás esetén lehet probléma?
Ha valóban nem fog menni akkor az összeg számlára juttatásával el is veszik a különbözet és marad a Revolut. -
pictigjis
őstag
válasz
Monyos #53610 üzenetére
Revoluttal valószínűleg NEM fog menni, mert nem a saját neveden lévő, hanem gyűjtőszámláról érkezik a forintutalás! nyilván kipróbálhatod 100 forinttal, de nagyon meglepődnék, ha működne. pont az a lényeg, hogy azonosítható saját számláról érkezzen a beutalás, erre a revolut NEM alkalmas
-
Monyos
aktív tag
válasz
Szibilla #53594 üzenetére
Kicsit olvasgatva az oldalukon elég jó ajánlatnak tűnik a Trading 212.
Az oldaluk alapján ezt sikerült leszűrnöm: Ha megrendelem a számlához a bankkártyát akkor elegendő beutalnom az összeget (pl. Revoluttal ingyen) és a bankkártyával már költhetem is forintban bankközi "közép" árfolyamon limit nélkül.
Kipróbálom, köszi! -
Szibilla
aktív tag
válasz
Olympia76 #53608 üzenetére
Több ingyenes számlacsomag is van a piacon, jellemzően a Bankmonitor szokta promózni őket.
Az enyém sem az, csak bizonyos összegig, de nekem belefér, hogy darabokban utalok. Csak emiatt nem fogok bankot váltani, mert alapvetően nem olyan rosszak és tartok tőle, hogy amit nyerek a réven, az elmegy a vámon.
-
Major Lion
senior tag
Ha akarod lehet ez is tema. Akkor viszont az a tanacsom hogy ha olyan helyre megy az ember mint a magas hegyseg vagy csak barmilyen hegyseg akkor legyen nala keszpenz.
-
válasz
Major Lion #53602 üzenetére
Meg a felsorolt helyek infrastruktúra szempontjából olyanok, mint Afrika, csak ezeken a helyeken még áram sincs
Ha ilyen helyre készülne, akkor biztosan tudná, hogy ide kp kell, venne itthon előre egy pénzváltónál egy zsák zlotyit
-
Orgi
addikt
válasz
Major Lion #53600 üzenetére
A 2 ezer méter feletti Téry Ödön, Hosszú-tavi és Hunfalvy menedékházakban, amik talán a legnépszerűbb célpontok, biztosan nincsen. A Plesnivecben sincs. De még talán a sokkal könnyebben megközelíthető Zöld-taviban sincs. Ahol van, az a Solisko menedékház és a Sliezky Dom.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- LEGO klub
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Revolut
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest