Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghostie
tag
válasz
warezxts #6258 üzenetére
Én ha ilyen távoli helyekre utaznék, több opcióval is készülnék (Pl. Revolut, Transferwise, magyar bank kártyája, esetleg külföldi devizás kártya) és próbavásárlással tesztelném a lehetőségeket.
Akár az is előfordulhat, hogy valamit egyáltalán nem fogadnak el, és akkor jó ha van egy vagy több alternatívád.
És én hagynám ilyenkor a Ft-ot, EUR-ban és/vagy USD-ben tartanám rajta a pénzt (így a változékony forint miatti árfolyam ingadozást ki tudod küszöbölni).Például Ukrajna nincs annyira messze mint Vietnám de hiába tudtam vásárolni mindkét Fintech kártyával (TW árfolyama egy kicsit jobb volt), csak Revoluttal tudtam pénzt felvenni.
Ezeket előre itthonról nem tudod kiszámolni.. -
aujjobba
addikt
válasz
warezxts #6258 üzenetére
Előtte rárakni a THB számlára a hétvége miatt érdemes, ugyanis hétvégén nincs árfolyam jegyzés, emiatt a Revolut rátesz még további plusz marzsot az árfolyamra (ez mindegyik pénznemnél igaz, nem csak a THB).
A vietnámi dolgot nem tudom, rákeresek én is.Már azt se értem, hogy például találtam képernyőfotót EUR -> VND árfolyamról a Revolut appból, de például nálam egyáltalán nincs VND a listában
-
warezxts
senior tag
válasz
Peter.70 #6257 üzenetére
Visa kártyám van.
Közben még ez jutott eszembe:
Akkor hogy jól értem:
Ha a sima Raiffasen kártyámmal vásárolok külföldön az ingyenes, de a váltás összege sok (HUF -USD vagy EUR - Ország pénzneme). Jobban járok a Revoluttal, hisz ott van egy kis marzs ugyan, de kevesebb mint a fent említett banki konverzió.
Pénzfelvétel külföldön Raiffaisennel (összegtől függetlenül) majd 10 euro (+ha van ATM díj?), de ugye itt is jobban járok Revoluttal hisz az 200 GBP-ig ingyenes (+ itt ha van ATM díj az biztos még rájön).Ha ez így van akkor pl: vásárolok/pénzt veszek fel olyan országban ami szerepel a listában (Pl:Thaiföld), akkor hagyjam forint alapon és automatán abban a pillanatban átváltja THB-ra és úgy vonja le, vagy váltsam át előtte és tegyek át X összeget a THB (virtuális) számlára?
Na jó, és mi van azzal ami nem szerepel a listában (pl: Vietnam)? Olyan számlát nem tudok létrehozni, és így átrakni sem. Ebben az esetben USD számlára tegyek át valamennyit vagy EUR-ra, vagy hagyjam Forinton? -
warezxts
senior tag
Nézd meg a bankod honlapján
Próbáltam, de THB nem szerepel a pénznemek között. gondolom először USD vagy EUR-ba váltják.@aujjobba: Lehet. Főleg hogy olyan pénznemekbe is szeretném majd használni a kártyát mint Tajvani Dollár vagy Vietnámi Dong, és még egyéb ami nincs a listán (THB rajta van). Viszont a Revolut fórumja alapján mások is használják, pl Taivan pénzfelvételnél. Egyébként fizetés és pénzfelvétel a cél ezekben az országokban. Így nemtudom melyik éri meg jobban.
-
-
KTU
addikt
válasz
warezxts #6248 üzenetére
Senki nem vált ingyen, még a Revolut sem, mindig van különbség egyugyanazon időpillanatban az eladási és a vételi árfolyam közt.
Ez a marzs.
A marzs viszont a Revolut-nál általában a legkisebb."Kíváncsi lennék a bankom ha vásárolnék a kártyával Thaiföldön mennyiért váltaná"
Nézd meg a bankod honlapján
Téma összefoglaló:
Milyen árfolyamon vált a Revolut? [link] -
vnorbi
aktív tag
A getting started linken még a hitelkártyát is említik, hogy esetleg lesz egy kis díja az onnan történő feltöltésnek.
Többször töltöttem már K&H-s hitelkártyáról, utoljára három hete, de eddig nem volt díja. Másnál fordult már elő ilyen díj felszámolás? Ha igen, akkor milyen mértékben? Esetleg ez a 64 forint lenne egy fix ár rá, vagy százalékos díjat alkalmaznak?
Amúgy mivel a legal agreements-ben nincs említve a hitelkártyás feltöltések esetleges díja, első alkalommal szóvá tenném a Revolut chaten.
-
warezxts
senior tag
Nézegettem ezt a konvertálást, de nem értem.
Most váltottam 100 Thai Baht-ot, az 946 Ft-ba került nekem.
Vissza váltani 925Ft-ért váltaná. A Google most 936.47Ft-ot ír az árfolyamra, egyéb oldalak 918Ft körüli összegeket. Kíváncsi lennék a bankom ha vásárolnék a kártyával Thaiföldön mennyiért váltaná, de az most nem lehetséges.
Miért enyém a legrosszabb konverzió (946Ft)? Valamit nem vettem figyelembe? -
KTU
addikt
"Némi usd-hez szeretnék hozzájutni, "
KP.-ben? Revolut-ban átváltod a Ft-ot USD-re, és ha van közeledben USD ATM felveszed Revolut kártyával ingyen.
"és pénzváltós honlapon látok olyat hogy USD alapú kártyával lehet fizetni."
Revolut-ban átváltod a Ft-ot USD-re, és fizetsz.
Minek "pénzváltós" oldal, mikor a Revolut jó árfolyamon vált?"Mit jelent ez a gyakorlatban revolut kártyával? Ha usd-ben tudják terhelni akkor felszámolnak valami díjat?"
átváltod a Ft-ot USD-re, látod mennyit kapsz érte, rányomsz az "Átváltás" gombra és kész.
Ezután fizethetsz USD-ben. Revolut nem számol fel egyéb díjat. -
Peter.70
addikt
Átváltást, hogy, melyik menüpontban lehet végrehajtani?
-
streng
csendes tag
Az a gond, hogy mostanság nem fogalmaz egyértelműen a Revo help és a fees oldal sem. Régebben 2% volt vállalkozói kártyával a feltöltés. Most azt írja, hogy esetleg alkalmazhatnak díjat
[link]
[link]K&H-nak meg nincs mit tennie, hisz írod, hogy Revo oldalon is ott a plusz díj. Szóval a lényeg csak magán kártyáról ingyenes a feltöltés. Nem is állítottak mást soha egyébként.
A bussiness kártya elszámolási díja magasabb úgy általában mindenhol, valahol eleve el sem fogadják fizetésre sem, vagy mint itt rátesznek pár %-ot. Ez ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Riasztó topik
- DJI topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Politika
- További aktív témák...
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Új, dobozos, temus laptop állvány ingyen elvihető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest