Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
wayne1
senior tag
Csak megpróbálják.
"A tranzakciós illetéket azokra a pénzügyi szolgáltatókra is kiterjeszti a kormányrendelet, amelyek Magyarországon határon átnyúló szolgáltatásokat végeznek (ilyen például a Revolut vagy a Wise). A tranzakciós illeték megegyezik az egyébként alkalmazott mértékkel, azaz átutalásonként 0,3 százalék, de fizetési műveletenként legfeljebb 10 ezer forint. Az eddigi felső határ 6000 forint volt, ez most emelkedik 10 ezerre."Gondolom mivel Gpay-el töltöm a Revót így ez erre nem fog vonatkozni.
-
moma
őstag
sziasztok.
az hogy van, hogy kinek milyen pénznemben lehet küldeni. bárkinek bármit függetlenül attól, hogy van e pénze már abban a pénznemben?
szóval küldhetek forintot olyannak pl akinek nincs forintja? -
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #37233 üzenetére
Fú, akkor még rosszabb a helyzet... nem csak megfigyelni, de kontrollálni is akarnak! Tutira így van, hiszen miért másért cserélnék a teljesen jó kártyákat?! Az emailben is milyen ködösen fogalmaztak! Csak ez lehet az oka, teljesen egyértelmű!!!!
#37234 <Adamsky>
...mi szóltunk!!! -
Major Lion
senior tag
Atyaeg, nyomkoveto kartya, meg jo hogy ma is beneztem ide
-
dredjudge84
őstag
válasz
akaszajanos #37220 üzenetére
Ez nyilván azért van, mert nem tudnak egyszerre annyi kártyát legyartani, ennyi embernek kell, és fokozatosan értesítik az embereket.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Babetta-X #37235 üzenetére
" ... bedugni kell a kártyát ... " - biztos, hogy bedugni, és nem lehúzni próbálta a pénztáros?
Előbbit tudtommal nem lehet letiltani. Annak mennie kellene. Sőt, ugye out-of-the-box így szokás élesíteni a fizikai kártyát (Chip + PIN).
Ami tiltható (és ezt ellenőrizd is a kártya beállításainál):
• érintéses fizetés
• "lehúzásos" fizetés (a mágnescsík használatával)
• készpénzfelvétel autómatábólItthon mikor próbáltad utoljára a bedugós módszerrel történő fizetést?
Ja, igen! Az app-ban mit látsz olyankor, amikor ilyen elutasítás történik? Legközelebb esetleg kérd el a papírt, amit a terminál kiad, hátha lesz rajta valamilyen kód ... -
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Valami beállítás probléma lehet szerintetek vagy más gond van, hogy Olaszországban sem az autópálya kapunál a végfizetést sem a benzinkúton a fizetést sehol nem tudom revoluttal végrehajtani. (Gyakorlatilag az összes olyan helyen ahol nem érinteni hanem bedugni kell a kártyát azt elutasítja a rendszer, még a boltban is kipróbáltam, bedugva csak annyit ír, hogy húzzam ki a kártyát és elutasítja, viszont érintve meg tökéletesen működött.)
ATM-es kézpénzfelvét ugyanez, még sehol nem tudtam vele pénzt felvenni atm-nél, eddig nagyon nem is kellett, de most kicsit kellemetlen kezdd lenni a szitu.Standard sima csomagom van, visa-s revolut kártyával.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zerodot #37225 üzenetére
" ... nyomkövető chip ... "
Tévedés jogát fenntartva, de ez szerintem marhaság. Talán GPS-t tesznek a kártyába, és az X percenként log-olja, hogy merre van a kártya? Még ha ezt meg is lehetne csinálni (de szerintem nem), akkor kinek is lenne ez jó? És milyen áron? Ugyan már!Eddig is volt "location based security", ill. eddig is láthatták - kártya nélkül a telefon használatával talán még pontosabban is - hogy hol fizettél. Akkor meg?
-
törölt tag
-
zoltan6
addikt
válasz
kuksa90 #37214 üzenetére
Pedig az egyik hazai webshopnál kimondottan dombornyomott kártyát irnak elfogadott kártyának.
"Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethetsz:
MasterCard (dombornyomott)
Visa (dombornyomott)
American Express (dombornyomott)
Electron (nem dombornyomott) Ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben a Te Electron kártyádat kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot, természetesen fizethetsz kártyáddal internetes áruházunkban. Pontos információért kérjük, fordulj a kártyádat kibocsátó bankhoz! Az OTP Bank által kibocsátott kártyák természetesen elfogadhatók.
Maestro Az OTP Bank internetes fizetőfelületén bármely bank által kibocsátott Maestro kártya elfogadható. Az elfogadás feltétele, hogy a kártyádat kibocsátó bank is támogassa a Maestro kártyák e-commerce tranzakciókra történő felhasználhatóságát. Kérjük, konzultálj a bankoddal!" -
törölt tag
válasz
#33802016 #37144 üzenetére
"A Revolut épp áprilisban küldött tájékoztatót az ügyfeleinek, hogy valamennyi felhasználó a neobank litván cégéhez kerül át július 1-től, vagyis a litván pénzügyi felügyelet és betétbiztosítási alap alá tartoznak majd (azok is, akik korábban a társaság londoni cégével szerződtek le). "
aha, az nem juni, hanem juli...
-
törölt tag
válasz
Moleman #37226 üzenetére
"A pillanatnyi tartózkodási helynél érzékenyebb személyes információ szerintem nem létezik."
Dehogy nem... pl pillanatnyi egészségügyi állapotodmégis sokan ingyért odaadják... lásd okos órák és társaik
Amúgy ha el akarsz tűnni, akkor vagy Anish-nak kell lenned/születned. Vagy esetleg Buddhistának - bár már ők is használnak okos eszközöket
Amúgy ez az airtaghoz hasonló kütyü roppant hasznos lenne, ha nem lenne ennyire drága (meg társai) pl amikor a kulcsodat keresed
-
törölt tag
válasz
zerodot #37225 üzenetére
" A lényeg hogy az új kártyával már pontosan tudják követni, merre jársz. Aki nem akarja"
Ezt gondolom viccnek szántad, mert az eddigi kártyáknál is tudják merre hol használod stb
Meg a telefonját is
Nem is beszélve egyéb okos eszközről...
És még egy fontos dolog a keréken is van antenna, azt is le kell csípni"Használatkor eddig is tudtak követni,"
szerintem csak poénkodott... egy airtag sem megy csak úgy. Meg kell venni súlyos pénzekért, kell neki jel, meg egyebek... De minek ez a cécó? Sokan integrálják google pay-be, azt kész. Máris meg van valósítvaAmúgy tudtátok, hogy már nem léteznek madarak? azok mind drónok... és minket figyelnek(!)
"A telefonomon is le van tiltva a helymeghatározás minden alkalmazás számára"
Ha akarnak cella információk alapján is bemérhetnek merre tartózkodolRáadásul, ha jól tudom 2001 után óta már nem számít, hogy kikapcsolod ezt a funkciót (gps), az alapján is tudnak távolról...
-
Moleman
addikt
válasz
zerodot #37225 üzenetére
Jaj de jó.
Köszi az infót! Gondolom apróbetűben benne volt valamelyik ÁSZF módosításban...RFID blokkoló kártyatartó elég neki, vagy mindenképp valamiféle Faraday-kalitka a biztos?
#37227 Boond
Használatkor eddig is tudtak követni, de egy AirTag-jellegű nyomkövető chippel használaton kívül is követnek.A telefonomon is le van tiltva a helymeghatározás minden alkalmazás számára (kivéve navigáció, mikor épp tényleg szükségem van rá). A pillanatnyi tartózkodási helynél érzékenyebb személyes információ szerintem nem létezik.
-
zerodot
aktív tag
válasz
+#37221 Moleman
+#37222 kuksa90Az új kártyákban nyomkövető chip lesz és mivel chiphiány van, lassan megy a gyártás. A lényeg hogy az új kártyával már pontosan tudják követni, merre jársz. Aki nem akarja, hogy minden lépéséről tudjanak, az jobban teszi, ha kizárólag alufóliába csomagolva hordja magával a kártyát.
-
törölt tag
válasz
valószínűleg fokozatosan cserélik. Pár éve a takarék cserélte a mastercard kártyám pl visa-ra idő előtt... családon belül a másik már hamarabb arra került.
"másrészt jobban bíztam a régiben, az elmúlt 8 évben minden kártyám MC volt,"
Régen nekem is, én is olyant kértem általában, de ahogy látom lejárhattak szerződések, mert mindenhol legalábbis nagyon sok helyen változás volt ebben...És vagy nincs is vagy magas/abb kategóriába került..."Ami biztos, az az, hogy az, hogy az új kártyát nem tudom hozzáadni a GPay-hoz, mindig "valami hiba történt"
Nekem úgy néz ki az egyszer használatost is hozzáadta
-
kuksa90
őstag
válasz
Számomra is eléggé misztikus: úgy másfél- két hónappal az első kártyacsere hírek után kerültem sorra, már az is elég rég volt, és még mindig tart. Rosszmájúan azt mondanám: lassú munkához sok idő kell...
Ami biztos, az az, hogy az, hogy az új kártyát nem tudom hozzáadni a GPay-hoz, mindig "valami hiba történt" -
Moleman
addikt
válasz
+1.
Fogalmam sincs, hogy ez miért jó nekik, egyrészt pazarlásnak érzem, hogy a még érvényes kártyákat megszüntetik, másrészt jobban bíztam a régiben, az elmúlt 8 évben minden kártyám MC volt, mert korábban volt rossz tapasztalatom a Visával, hiába volt érintős, sehol nem működött. -
ACE-
addikt
válasz
#33802016 #37216 üzenetére
Én meg olyanról is hallottam hogy az idős nénit az egyik családtag folyamatosan gondozza, majd amikor az idős néni meghal megjelenik a többi hiéna is (örökös családtag) az örökségért akik addig le sem szarták a nénit. Na az ilyenek szoktak feljelentgetni meg problémázni a legjobban. Főleg ha a néni az őt gondozó részére még végrendelkezett is... Hányinger...
-
törölt tag
válasz
stingy2 #37212 üzenetére
Én ismerek olyan story-t, ahol előtte tűnt el a pénz... vették le a számláról valamint otthon volt tartva... Azóta sem találják... Bár mostanra kiderült kinél landolhatott... de bizonyítani nehézkes lehet... ha egyáltalán lehet...
#37214) kuksa90
Dombornyomás ma is van, pl bankoknál magasabb kategóriájú kártyák... alapnál nincs ilyen... de szerintem sincs jelentősége a dizájnon kívül... -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#33802016 #36721 üzenetére
... és @ #36717 MrCsiT
Nálam 1 vagy 2 hete jött az értesítés e-mail-ben, hogy le fog járni a kártyám. Nem értettem, mert a kártya érvényességi ideje 04/25. Ezzel szemben szerintük az, ez év augusztusában le fog járni?
Írták, hogy rendeljem meg a kártyát, és ingyen kiszállítják az újat. Ez meg is történt. Megjött, használom (Chip + pin -es "élesítés" meg volt, és a GPay is látja / használja).Két kérdés:
• Miért cserélték idő előtt a kártyát?
• A régi kártyán ilyen "dombor nyomással" volt rajta a kártya száma. Az újon, nem. Van ennek jelentősége? -
stingy2
senior tag
válasz
axioma #37210 üzenetére
Nem jól gondolod: a gond a kiutalás tényével volt. Ráadásul a meghatalmazott, aki kiutalt a számláról pénzt, jóhiszeműen tette, mivel sajnos nem ismerte a jogszabályokat. Ezért is kapott "csak" megrovást egy 3 éves huzavona után. Röviden a lényeg: haláleset után tilos minden tranzakció az elhunyt számláján, még ha meghatalmazott is vagy, különben járhatsz bíróságra, költhetsz ügyvédre. (kivéve ha van haláleseti rendelkezés)
-
tlala
addikt
Akkor megválaszolom a saját kérdésemet - ez a megoldás.
Mi történik a Revolut-számlával, ha a számlatulajdonos elhunyt?
-
axioma
veterán
válasz
stingy2 #37205 üzenetére
Annyira 21. szazad van hogy mar minden csak - jelentosebb idorablo - video formatumban lelheto fel? Bar sejtem, a gond nem a kiutalas tenyevel volt ugy onmagaban [bank nem is hiszem hogy datumnal pontosabb halalozast lat], hanem az orokosok marakodtak a koncon es ezert lett belole ugy, nem?
-
stingy2
senior tag
válasz
zsamiatt #37206 üzenetére
Nem szívás, csak adni kell haláleseti megbízást- vagy mi a neve. Akkor az, aki ezen szerepel, korlátlanul hozzáfér a folyószámlához (de csak ahhoz, értékpapírszámlához pl. már nem) haláleset esetén is. Nálunk is van kölcsönösen a feleségemmel pont azért, hogy ne legyen gond, ha ne adj Isten vmi történne vmelyikünkkel, és a hagyatéki eljárás mostanában 6 hónap alatt nincs lezárva.
-
stingy2
senior tag
-
zsamiatt
őstag
A kozjegyzo bekeri milyen vagyontargyakat ismer a csalad. Ide tartozik a szamla is. O pedig hivatalbol fogja megkeresniba revot. Nem hivatalosan fogjak a bankartyat es pinkodot majd leveszik a penzt. Egyebkent ez sima magyar banknal is igy megy. Legalabb is nalunk most is zajlik sajnos.
-
tlala
addikt
Létezik bármilyen haláleseti rendelkezés vagy okos megoldás Revoluthoz?
Hogyan jut a családom a kártyán lévő pénzhez, ha velem bármi történik?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Villanyszerelés
- Milyen egeret válasszak?
- Vírusirtó topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Spórolós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest