Új hozzászólás Aktív témák

• airmax_2.0

tag

válasz hajbel #231 üzenetére

Igen abban is van valami... ha egy-egy alkalmazást nézünk, főleg, ha az nincs is optimalizálva több magra.
    A magasabb frekvenciának azért mindíg van ára melegedésben ill. teljesítmény felvételben.. (azonos csíkszélességet feltételezve... )
    Arról nem is beszélve hogy a multitaskingnak szerintem határozottan jót tesz a tőbb mag..
    Tehát maggi1886076 kollegához is csatlakoznék, hogy ICS-nél én 1 GHZ kétmagosnál nem adnám alább. (nagyjából azért az atom is tudja ezt...)
    Abban viszont bogékkal is egyetértenék, hogy a 800 MHz kétmagos már kevés...
    Egészen nyilvánvaló hogy a 2 db 800 Mhz (cortex a9) mag nem tug annyit mint 1 db 1.6 Ghz (cortex a9) mivel a két szálnak van valamiféle belső adminisztrációja.. de ez pár százalék lehet csak elvileg. a többit az ace 2 példájában szerintem abban kell keresni, hogy ST-Ericsson U8500 prociról van szó...

u.i: pont ezt használja ki az intel, hogy a technológiai előnyét a vékonyabb csíkszélességgel, kihasználja, hogy a processzorait magasabb frekvenciára húzza, és így legyen gyorsabb.
    Nekem szimpatikusabb az arm mert mire ők azonos csíkszélességre érnek (és hát a technológia mindíg utol fogja érni az intelt - olyan értelemben hogy más is fog tudni azon a csíkszélességen dolgozni, legfeljebb kicsit később..-) és azon mindíg energiahatékonyabb chipeket tudnak gyártani arm architektúrával.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés