- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Új kedvenc játékom és első benyomások
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Baritone #1898 üzenetére
Ezt miből gondolod?
Az ezen a linken hozzászóló (#7) éppen megerősíti, hogy jó az ár. Nem nekem címezte, hanem egy előző, "kompromittáló" hozzászólónak válaszolt. Olvasd el figyelmesen.
Amúgy a TO2C-n vettem, egy év garival. Ami nincs hozzá, az a gyári doboz, mert felárért akarták adni és én nem kértem. Műanyag dobozban jött. -
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #1896 üzenetére
Nem szomorkodok, inkább csodálkozok az érdektelenségen. Én most már deficites áron árulom, csak vigye valaki, ne legyen rá gondom. Röhej, de a THL T100s-ből (kb. 80.000 Ft) egy nap kettőt is el tudtam volna adni, ez a Hongmi pedig - somogyiasan szólva - "kutyának sem kell".
Mondjuk előbb kellett volna meggondolnom, hogy nekem inkább a THL kell és meg sem kellett volna rendelni a Hongmit.A G3-at 25 ezerért árultam itt. Karcmentes, újszerű állapotban. Talán kettő érdeklődő volt. A Vaterán ment el 26.500 Ft + postáért. Ki érti ezt.
-
hevizms
addikt
válasz
Sanyesz. #1890 üzenetére
Nem akarlak elszomoritani,ne legyen igazam,de a G3T esetében ledöbbentem,mennyire nem volt érdeklődő.
A végén árában tudtam eladni,sőt még adtam pár apróságot vele a régi telómból megmaradt cuccokból.Szóval már ahhoz is szerintem szerencse kell hogy egy totál origi telefont árában eladjunk.
Hisz már nemigen lehet az áfát kijátszani,így ahogy az előző hsz-ben is irtam csak DHL-el érdemes szerintem hozatni,az meg itt van 1,max 2 héten belül.Ne legyen igazam és kivánom hogy jó áron tudd eladni,csak azért irtam le az én esetemet hogy segitsek az esetleges "jó" árat belőni.
Túl sokáig sem szabad várni szerintem,mert ahogy itt is látszik,fossák a kinaiak az újabb és újabb telókat,így a választék is egyre nagyobb,a "régebbi" modellek meg mennek ki a divatból. -
hevizms
addikt
to2c és minideal 205-206$ DHL-el.
Az áfával megspékelve,kb 60000 ft.
Nem is olyan elrugaszkodott ár az a 638000 szerintem.Persze lehet SG-vel is kérni,de kérdés megéri-e 1,5-2 hónapot várni,ráadásul olvasva a postázós fórumot,szinte nincs már "átcsúszott" telefon.
Úgyhogy áfa ott is játszik,plusz még 1500 ft(6,5$)-ot kér a posta.
pld a minidealnél így 56-57000 ft-ra jön ki a végén.Viszont több hetes(hónapos) idegeskedés,szemben a DHL-el.
Jiayu G3T SGPOST
2013 12 31-én rendeltem,01 02-án elküldték(ténylegesen) és 02 13-án került a kezembe
Persze áfával,1500 ft-al megspékelve -
Rawulf
őstag
Segítenétek?
Kérek Kínából két bemutató darabot tesztre ezekből a Hongmi (Red Rice) telefonból, viszont három féle színben van.
Melyik a három közül a legkevésbé szép? Szerintem a vörös és a fekete a legszebb.
Vélemény? -
esox
senior tag
válasz
krisi08 #1780 üzenetére
Egyáltalán van olyan mód, ahol normális hangja van a videónak?
Imádom ezt a telefont, de a nagy szívfájdalmam az a video hangja. gyakorlatilag egy kalap sz...
Fotók szuperjók a camhoz képeast, kijelző, wifi, gps minden penge, de a hangfelvétel és a video hang az egyszerűen nem üti meg még az alapszintet sem -
Baritone
tag
válasz
doongoo #1887 üzenetére
Igen a múlthéten még 59.990 volt.
Én osztottam szoroztam, és mivel az áfát vissza tudom igényelni, nekem ha itthon veszem. 50.000-ben van a jelenlegi árral. ha kintről rendelem aliról, akkor áfával 55.500 áfa nélkül 43.700 és várhatok rá 2 hónapot vagy többet.
Tehát leglogikusabb itthon megrendelni, mert ha van raktáron - ami most nincs, de 2-3 hét múlva lesz - akkor 2 nap és nálam van utánvéttel. Ha gariztatni kell, sokkal egyszerűbb, mert itthon véd a fogyasztóvédelem, és szerintem az nekik gáz, ha megszállják őket, mert átverik a vevőt -
doongoo
addikt
snapdragonnál ki szokták adni a forráskódot, így előbb lehet rá pl. KitKat-es MIUI és ez lehet a nagy előnye szemben az MTK procival. Hongmiban jól teszi a dolgát az MTK, de ha ez lesz a fejlesztés akadálya, akkor tovább kell majd lépni (persze csakis értelmes áron). Nekem pl. DHL fuvarral együtt volt 205 USD az ár + természetesen a hazai sarc.
Jól eltalált kis olcsó telefon lett ez a Hongmi a dual szegmensben (ár-érték arányban szerintem a legjobb), és remélem a snapi procival is az lesz. Messze veri nálam a ZOPO ZP980-at és a Jiayu G4-et (mindkettő 2GB/32GB) az összerakottságban, stabilitásban és a mindennapi használatban.
-
Baritone
tag
Én beszéltem az új magyar shoppal, és ők 7-8 hét múlva szeretnék megkezdeni az árusítást, kb. 80-90.000 Ft-os áron. Tehát drágább lesz jóval, mint a Hongmi most.
A shopban bruttó 63.800 "vörös rizs". És mivel az 1s szintén 1 gb rammal jön ki, szerintem ennyivel nem ér többet majd -
kano
nagyúr
válasz
szoporiz #1882 üzenetére
Azért a Mi2S egy más kategória (snapi 600). Mondjuk nekem a Hongmi jobban bejön mint a Mi2S (de erre emlékezhetsz is a Mi2S topicjából). A Moto G mennyire volt fürge (az csak 1.2GHz-es, ha jól emlékszem)?
A 60-65k sok lenne, nekem azért ez a Hongmi lényegesen kevesebbe van... -
szoporiz
tag
A snapdragon tényleg más kategória,volt Mi2s-em is(snap 600) meg moto g-m is (snap 400).
De amit a hongmis mtk chipsettel műveltek a xiaomi-sok le a kalappal. Bár a snapi processzorokra jobb szokott lenni a támogatás.
Majd ha kijön és olyan 60-65 ezerből be lehet szerezni minden költséggel együtt akkor beneveznék rá,addig nem. -
doongoo
addikt
árban valószínűleg drágább lesz az 1S, amúgy meg talán lesz 1000 pont különbség antutuban a snapi javára, az annyira nem lesz ütős különbség ezen a szinten szerintem. Azaz gyorsaságban nem lesz nagy különbség, de a MIUI fejlesztéssel igazad lehet.
nekem most nagyon jó a Hongmi, mindenre maximálisan megfelel, amire használom. Ez nem volt igaz sem a ZOPO-ra, sem a Jiayu-ra korábban, úgyhogy nálam marad egy darabig
-
kano
nagyúr
válasz
Badboys #1878 üzenetére
Ugyan annyira prognosztizálják mint a kínai verziót. Kérdés, hogy a webshopok mennyiért fogják adni?
Most elmenne a telóm, de nem tudom, hogy érdemes-e eladnom (az az igazság, hogy nagyon szeretem). Viszont ha arra jobb lenne a fejlesztés MIUI szempontból, illetve egy kicsit gyorsabb lenne a teló akkor megérné a váltás.... -
kano
nagyúr
válasz
Laza... #1873 üzenetére
Már korábban is voltak róla infók.
[link]Nem tudom, hogy ez a Hongmi 1S jobb lehet-e mint a mostani Hongmink. Ha igen, akkor gyorsan el kellene passzolni a telót.
A Snapdragon azért jobban hangzik...
Banyu
A tárcsázót megnyitod és ott van olyan, hogy Beállítások->(TELEFON résznél) További beállítások->További beállítások->Majd kiválasztod a kártyát. -
Banyu
csendes tag
Szasztok!
Hol a retekben lehet beállítani a saját hívószám kijelzést?
Azt mondják az ismerősök, hogy hol van, hol meg privát számként hívom őket és csak egy SIM fut rajta egyelőre.
Üdv.: Banyu -
Laza...
addikt
Xiaomi Hongmi 2 MT6592 OCTA-CORE Coming Soon!
Bővebb info az nincs, csak az ára: (elvileg) 299$
Eljött az ideje az egy rókáról húzzunk le 6 bőrt idő
-
kano
nagyúr
Kérdés, hogy ez az MSM6828 milyen lehet az MTK 6589T-hez viszonyítva?
Talált valaki összehasonlítást??
És persze az is kérdéses, hogy melyikre fognak jönni az update-ek inkább? -
SSlyTR
senior tag
nah akkor már lehet előrendelni a 3g-s új hongmit:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=225813320943603&set=a.181798632011739.1073741827.181590728699196&type=1 -
kano
nagyúr
Van egy mai OTA frissítés is az Ultimate romra.
Ebben sem jó még a video felvétel hangja. -
margithid
veterán
Egyedüli ami nem tetszik, hogy csak 1 GB Ram van benne, a jővőre való tekintettel nem bánnám ha 2 lenne benne, vagy legalább 1.5, mivel a miui is eszi a ramot ha jól tudom.
A mostani telefonommal (nexus s) sajnos emgtapasztaltam miylen mikor kevés a ram...
Mondjuk kitkat állítólag már jobban kezeli a Ramot, kérdés ez tényleg igy van-e -
BSOD
senior tag
válasz
margithid #1861 üzenetére
Az kezdetektől olvasom a topicot. Nem rémlik, hogy bárki panaszkodott volna a 3g-re a WCDMA verzióval. Arra kell odafigyelni, hogy ne nyúlj bele egy hamisítványba (a minideal-on nem hiszem, hogy megengednék maguknak). A hamisítványokkal kapcsolatban, talán érdekes elgondolkozni rajta, hogy miért másolják...
-
hevizms
addikt
-
vegyszer
addikt
Lett itt egy zip:
/storage/sdcard0/downloaded_rom/miui_ota_iq446_stas2z_4.1.27_4.2.16_06b6994d24_4.2.zipAbba bele nézve itt ott van esetleg a változás mikéntje. Egyenlőre tetszik.
-
vegyszer
addikt
válasz
doongoo #1847 üzenetére
Én a magyarított kamerát raktam fel az előző romra. Most nézem, hogy a videó kattog. Valóban.
A system/app mappába lévő fájlok módosítási idő szerint rendezve (azaz ezek frissültek ma)
A fájó pont a framework apk belében van. Az értesítési terület/kapcsolók megjelenésére közben a téma eredeti állapotában jelenik meg a térerő, szolgáltató név, ha az alap kijelzés során tiltva is van.
Látsd fent...
-
vegyszer
addikt
válasz
herdsman12 #1849 üzenetére
Ez a nincs hely hiba akkor jön elő, ha a belső sd kártyán lenne a mentés helye. Ha a mentés előtt az emmc feliratra tappintasz, akkor válaszd az sd kártyát (ha van benne olyan). És mentsd ki oda a cuccot.
(én átpartícionálás után nem is tudok oda csak egy NVRAM mellé recovery-t menteni. Mert jobb a 2,98GB belső teló memória, és a 14MB-os partíciót nem sajnálom "kidobni".
-
herdsman12
őstag
Az újabban nem működő "CWM" miatt jókor jött "vagyula" barátunk leírása a TWRP és a MIUIV5 hu verzió telepítéséről.
Közben ott járt az agyamban "cappa72" barátunk intelme: MENTÉS!
És akkor itt a kérdésem, kell valami mentés a telefonról, vagy a TWRP bármire megoldás lesz a jövőben?
A TWRP fejlesztők oldalát megtaláltam, jó magyar leírást viszont nem.
Egyáltalán mit is kellene menteni?
Napok óta olvasgatok, de csak hasonló, megválaszolatlan kérdést találtam.
Eltünt IMEI, elrontott nvram és hasonlók riogatnak.Nézem a telefon "Mentés és visszaállítás - Gyári adatok visszaállítása" lehetőségét és bekattan (bemásolom) "cappa72" egy régebbi bejegyzése:
"Ha módosított recovery-d (TWRP, CWM, stb.) van, akkor jó eséllyel bootloop-ba küldöd az andoridban található "gyári adatok visszaállítását" elindítva. Nem egy telefonnál volt ez.
Gyári recovery esetén jobbak az esélyek a túlélésre ()
szerk.: Módosított recovery esetén inkább a recovery-ből csinált a /data formázását és a /cache formázását, mivel az gyakorlatilag egyenértékű a "factory reset" / "gyári adatok visszaállítását" elnevezésekkel.
Ha már van rajta magyar nyelv, akkor az nem fog eltűnni, de nem magyarul fog bejelentkezni (valószínűleg kínaiul)
A google alkalmazásoknak sem szabadna meghalniuk (törlődniük), ha rendesen rakták fel őket, mert akkor rendszeralkalmazásként van a /system partíción.
A factory reset ugyanis a /data partícióról törli a felhasználói adatokat."Egyszer már megpróbáltam a TWRP Backup-ot.
Alapból beikszelve Boot, Data, System, Ok.
Egy pillanat alatt "Failed", és ott a tájékoztató, hogy nincs elég hely.
És akkor még van ott Cache, Recovery, Nvram, ezekkel mi van?
Itt gyorsan kiléptem.Elolvasok, megköszönök minden hasznos infót, linket.
-
Laza...
addikt
válasz
Viktor0610 #1845 üzenetére
Van még több is. De szerintem ugyan az, csak "átcímkézve"
-
vegyszer
addikt
Most jött le a 4.2.16 rom... Azaz életem első ota frissítése is (TWRP alatt) sikeresen lezajlott.
Egyenlőre keresem a változásokat. (mert az, hogy mi is frissült, nem jelenik meg számomra közvetlenül)
-
hevizms
addikt
válasz
Viktor0610 #1840 üzenetére
Milyet rendeltél és honnan?Esetleg egy fotot nyomsz majd róla ha megjön?
-
Neck
veterán
A poén az, hogy SEHOL nem volt kínai
Vártam, hogy mókuskodni kell majd, de nem
Feltettem a "stock" recovery-t, beleléptem, és angol volt - pont mint egy CWM. Abból feltettem a TWRP-t, abból meg a miuiandroid.hu -s MIUI-t.
Azóta már 1 Defy-on és 1 Defy+ -on is MIUI van, az MI2S-em mellett természetesen
A MIUI megfertőzi a családot
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Erősen gondolkodom a nexus s-em lecseréléséről. Egy iylen xiaomi is esélyes, meg még a moto g-t nézegetem.
Szeritnetek melyik a jobb?
A xiaomi felé húzok, főleg a bővíthető memória miatt.
Milyen hibái vannak ,esetleg furcsaságai kínai mivoltából adodóan?
Innen rendelném, megbízható bolt?
Köszi -
XenHai
senior tag
Na lehet reménykedni!
Ez is egy MT6589T vel szerelt masina. -
hevizms
addikt
Kano Sanyesz!
Köszönöm a válaszokat.
Ez már egy jó támpont hogy az S3-al kb hasonló a méret.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #1834 üzenetére
Én az Auchanban vettem a múlt héten egyet (valami "drein"). Igaz, hogy nekem a THL T100s-hez kellett, de gondolom, ez a Hongmihoz is jó. Potom 1.190 Ft volt.
Ma Veszprémben jártam kézimeccsen, előtte a Plázában nézelődtünk. Az ottani mobilos boltban is voltak ilyen méretű tokok 1.990 és 2.990 Ft áron. Majdnem vettem még egyet, de már érkezik egy ebay-ről is. -
hevizms
addikt
Szeretnék tokot a telóhoz.Olyan egyszerűt,amibe csak betoljuk meg kihuzzuk,szóval semmi nyitogathatós meg mágneses meg mittudomén micsoda csodák.
Esetleg valaki vett már hozzá ilyet?Ha igen hol?
Ma voltam az Allee-ban és sem a Bestbyteban sem pedig a mobilos standnál nem találtam hozzávalót.
1 volt amibe belement,de kicsit kilógott a tetejéből egy darab. -
BSOD
senior tag
válasz
doongoo #1831 üzenetére
Nyilván. Én is használtam, de nem "betegesen". Nincs kommunikációs kényszerem és egyéb szocializációs problémám. Ha hívtak felvettem, ha hívnom kellet tárcsáztam. Vettem fel videót, fényképeztem, hallgattam némi zenét, stb...
Most csupán annyira fogtam vissza magam, hogy ne ezen netezzek, játszak (folyamatosan).
Ha valaki pl. a vonaton ülve éppen nem talál jobb elfoglaltságot azt megértem, hogy nyomkodja 1-1órát naponta. De szerencsére én nem ilyen cipőben járok. -
BSOD
senior tag
válasz
hevizms #1829 üzenetére
A helyzet az, hogy a defy+ ból sem sikerült ennyi "készenlétet" kicsikarnom.
Nagyon elégedett vagyok az energiagazdálkodással. A dologhoz hozzátartozik, hogy a használatnak viszont "ára" van. Mihelyst a proci felpörög, a kijelző világítás bekapcsol szipkázza az akkut. Ezzel nem lehet mit tenni, ha használva van tölteni is kell.
-
ildjarn
újonc
Hello!
Tudna valaki infót adni, rendeltem egy Hongmit a Tmallboxról, az lenne a kérdés hogy kb mennyi lóvé lesz a vám, most vámkezelik kérik be a számlát.
-
Laza...
addikt
Szolgáltató név átírás: Beállítások/SIM kezelés - sim információ/sim szerkesztése
Időjárás nincs benne, én az Android Weather & Clock Widgetet használom
-
zedok
őstag
Felraktam én is a V5 stable-t viszont hiányolom belőle az MIUI időjárás widgetet. Ezt honnan tudnám beszerezni?
Illetve a másik rejtély, a bal felső sarokban kiírja a szolgáltató nevét, hogy tudnám eltüntetni? Múltkor megtaláltam de most nem lelem.
-
doongoo
addikt
Feltettem az ultimate 4.1.27 helyett a legutolsó stabil verziót rootolva. Nálam gyorsabb lett a rendszer. Pár beállítási lehetőség ugrott ugyan, de pl. Light manager jobban működik, nincs probléma a videó hanggal és kisebb a memóriahasználat is. Asszem marad ez, amíg az ultimate nem lesz javítva.
-
krisi08
tag
Zár képernyő betűszínét valaki tudja, hogy kell megváltoztatni?
-
mclane_
aktív tag
Hosszabb távra tervezek ezzel a Hongmival, min 1 év. Utána meg ki tudja mi lesz. Aki most gondolkodik annak tuti megéri megvárni az a 3-4 hónapot. Erre se kellett többet várni, talán aug. végén harangozták be, novemberben meg már vígan rendeltük a WDCMA-t.
Annyi készülékük van, hogy követni is nehéz, Hongmi2 nem alternatíva, nagyon-nagy lenne nekem, ez az 1S pont jó utód lenne(bár nem tudom mit tud ez a Snapdragon 400, összvissz 2 készülék létezik ezzel), mi3s, mi4, mi3 mini,(jó ezek nem dual simek). Biztos viszik még tovább az olcsó sual sim-es ágat, komolyan fogynak ezek a készülékek. -
BSOD
senior tag
Helyzetjelentés a maratonról: kicsit több mint 3 nap után 50%-on vagyok az akkuval.
Feltettem az olcsó fóliából egyet. Semmi probléma nem volt vele, azt leszámítva, hogy rossz helyen van a kamera és a szenzor kivágása. Utána kellett vágnom a melóhelyemen. Még szerencse, hogy van lézer...
Végre teljes pompájában láthatom a kijelzőt (eddig a csirkelábas volt fenn). Nem piskóta!
Viszont van negatív tapasztalatom is, nagyon vérszegény a füles kimenet. Tulajdonképp van mély és magas is, közép is, nem is halk mégis hiányérzetem van. Emeltem hangerőt is, de inkább csak torzul/ bereccsen. Superlux hd381b füles/poweramp...
-
XenHai
senior tag
Ezek most frankón szopatnak ?....
-
mclane_
aktív tag
Hongmi 1S, ua. mint a miénk csak snapdragon 400assal, ugyanolyan áron. Gondolom erre egyszerűbb lesz a frissítéseket megoldani
. Egyelőre csak CDMA verziót írnak.
[link] -
xhege
veterán
Ti fel tudjátok rakni azt a nyomorult kijelzővédő fóliát rendesen? Nekem valahogy nem sikerül soha. Kicsit ferda és már nem illeszkedik jól, légbuborék stb
Új hozzászólás Aktív témák
- Pixel 7 Snow 128GB - 2 hónapos - Emag vásárlás - 10 tok+fóliák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T Pro (használt, Független, 512 GB, 12 GB RAM, szürke)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- PS Plus előfizetések
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest