- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
-
kcsa
veterán
Vámot (az országot) kritizáltad, erre adtam választ.
Akkor elmagyarázom: ha megrendeled sima postával, jó eséllyel megkapod vám/áfa nélkül, tehát itt pont hogy jobb. (példa: egyik fórumtárs Németországba rendelt, bontották, és vissza is küldték, mert nem volt rajta CE jelölés. Akkor ki járt jól?)
Az meg hogy a kínai termék olcsóbb, az nem ok nélkül van - mondom ezt egy Jiayu G4 tulajaként, tehát én nem bánom hogy spórolni akarsz, megértem.
Továbbmegyek: ha megnézed a kínai minimálbért (138 és 238$ között van, tehát a helyzet mondhatni igen hasonló az itthonihoz), akkor rájöhetsz, ott sem fenékig tejfel az élet - a RedRice tehát vagy egy havi, vagy kerekítve félhavi minimálbérnek felel meg.
Kár álmodozni, semmi sincs ingyen...
szerk.: én sem vitatkoznék, csak hozzátenném az én meglátásomat
(és én is irigylem a kínai árakat, de a tipikus kínai ember életét kevésbé)
-
ccs2929
senior tag
Szia!
A vámról:
"VÁMkezeléssel, és adózással kapcsolatos alapvető tudnivalók:
........................................................................................................................
A nem Európai Uniós országból behozott termékekre más szabályok vonatkoznak. Ezek különbséget tesznek a behozott termékek között, összértékük alapján azokat VÁM és adómentesnek tekinthetik, ÁFA-val (27%), vagy VÁM-mal és ÁFA-val terhelhetik. Figyelem! A csomag értékébe beletartozik a postázás költsége is!.
A VÁM mértékéről az Európai Unió Vámtarifakereső rendszerében (TARIC) található bejegyzés, a telefonok a 8517-es árucsoportba tartoznak.
Minden csomag (legyen az gyorspostai szolgáltatással rendelt vagy normál légipostai levélként feladott küldemény) Magyarországra érkezése után ellenőrzésen halad át, -a reptereken is alkalmazott- röntgensugaras átvilágítással minden csomagot megnéznek a NAV illetékes munkatársai!
Véletlenszerűen megvizsgálhatnak csomagokat, ilyenkor ellenőrzik a csomagon található vámnyilatkozatot (tartalom megnevezése és értékmegjelölés), szükség esetén pedig a csomagot hivatalosan felbonthatják további ellenőrzés céljából.
VÁM és adófizetési kötelezettség esetén a fogadó felet értesítik a díjak megfizetéséről, a csomagot csak ezek rendezése után kapjátok meg. A részletekről a vámhivatal vagy a futárcég ügyintézői adnak felvilágosítást.
Aktuális vámértékhatárok az EU vámterületén kívülről érkező kereskedelmi forgalom esetén:
● 22 EUR-ig vám és ÁFA mentes
● 150 EUR-ig vámmentes, de ÁFA köteles
● 150-700 EUR-ig 2,5% átalány vámtétel és ÁFA köteles
● 700-1000 EUR-ig tarifa vámtétel és ÁFA köteles
● 1000 EUR felett vámokmánnyal (vámregisztrációs EORI számmal) tarifa vámtétel és ÁFA köteles
● Magányszemélyek közötti forgalom esetén 45 EUR-ig VÁM és ÁFA mentes egy küldemény.
FIGYELEM, EZEK AZ INFORMÁCIÓK INTERNETES KERESÉS EREDMÉNYEKÉNT KERÜLTEK IDE, NEM 100%-OSAN MEGBÍZHATÓ ADATOK. AZ AKTUÁLIS TUDNIVALÓKRÓL MINDENKI SAJÁT MAGA BIZONYOSODJON MEG, ÉRDEKLŐDJÖN A MEGFELELŐ HELYEKEN."Elvileg, ha nem gyorspostákkal kéred a terméket ajándéknak feltüntetve, akkor van rá esély, hogy nem kerül vám alá, de ez lutri
Ez Magyarország, nehogy jól járhasson a paraszt....
-
DBC
tag
Sziasztok!
Nézegettem amikor bejelentették, olvasgattam is, de kérdeznék párat, ha tudtok segíteni.
-Itt olvastam, hogy gyakorlatilag 1 sim kártyás, nálunk miért nem jó mind2?
-edge, gprs, minden megy 3g-n kívül?
-vám kb mennyi lenne egy ilyen telefonra?köszike
-
ccs2929
senior tag
válasz
baal-amiga #89 üzenetére
Én e-bay-on nézegetem, de ott is 200$-ért árulják, meg még nem sokan, még várok, hátha lesz olcsóbb is picit.....
-
vagyula
senior tag
Valóban csak Kínában a továbbfejlesztett 3G hálózatokon működik,Európában sajnos nem.
Network
Dual Sim Dual Standby
2G: GSM: 900/1800/1900MHz
3G:TD-SCDMA 1900/2100
Note:GSM is available for worldwide,TD-SCDMA is available for China only.
-
vegyszer
addikt
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatom a hozzászólásokat, de nem vagyok nagyon képben a mobil szélessáv, ill. telefon hálózatokban, nekem is baromira tetszik a vas, ami nekem fontos lenne, hogy működjön az itthoni mobilhálózaton, normál sim kártyával, plusz a wifi működjön, ez elvileg megy!? Abszolút nem érdekel mobil net sem 3G,4G, sem Hs....... sem, csak és kizárólag, hogy telefonálni tudjak vele, na meg nyilván minden "okos" funkciója működjön, kivéve a mobilnet!
Erre elvileg alkalmas lesz!?
Köszi -
vegyszer
addikt
[link]
Az etotalkon W+G-t írnak... -
Weeman1
veterán
Nekem kifejezetten tetszik.
-
sbe561
tag
-
ÁrPi2
senior tag
Plédául realpricesfromchina "available"
$179.95 - van paypal,
a shipment metódusra rá kell kérdezned ,ha hogy hogynem esetleg nem gyorspostával vámoltatnád el a szállítmányodat. -
kbyte1024
veterán
Magyarnyelv lesz benne?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Lesz majd valami kínai webshopban? Gondolkodom a vételén, mégis csak Xiaomi, és MIUI
-
kcsa
veterán
Mondasz valamit. Itt mintha erről írnának.
És ez meg is magyarázza hogy miért mondják még a kereskedők is, hogy a 3G a világ többi részén süket...
-
ÁrPi2
senior tag
Ez a scpecifikáció-részlet miszerint
TD-SCDMA/HSDPA/HSUPA
Nem utalhat-é olyasmire (idézek egy régi AnDante post-ból innen a mobilarénából 2008-ból) hogy
""olyan készülék mely már a továbbfejlesztett, HSDPA TD-SCDMA átviteli megoldást kínálja""
(a China Mobile ügyfelei részére)""Ez az augusztus 12-re most bejelentett vörösrizs tehát itt a világ rest li részében ""süket"" azaz
nem való csakis a kínai mobilszélessávba.
Majd talán piacradob a Xiaomi egy wcdma-s rizs-fajtát is. -
Neck
veterán
Mint a többi jelenlegi Xiaomiból, ebből is kétféle verzió van. Van egy kínai típus, ami csak kínában működik, meg van egy európai (általában egyszerűen "GSM" -mel jelölik a webshopokban, sőt angol nyelvű webshopra fel se raknak más félét jó esetben), ami teljesen úgy működik mint egy európában vásárolt készülék.
Az én telóm közvetlenül a Xiaomi gyártól lett rendelve, így kicsit paráztam hogy GSM jelűt kapjak, de tökéletesen megy GPRS, Edge, 3G, és H+ hálózatokon is.
-
alienpapa
senior tag
De ha ők meg tudják oldani, hogy ennyi pénzért adják ezt a telefont és még így is van rajta hasznuk, akkor a többi gyártó miért nem?
Valszeg azért, mert a sok birka egy havi fizetésért vesz magának iPhone-t meg S4-et. -
Igen, ezért írtam én is, hogy amíg a gyártó honlapján emg nem jelenik a hivatalos specifikáció, csak ilyen marketingbullshit-izé van, addig nem szabad lépni. Bár én valszeg akkor is rárepülök, ha csak edge-et tud, és max pozitívan csalódok
szerk.: szerintem csak különveszik a hsda/hsupa-t a "sima" 3g-től.
Ugye a telefon is a következő sort járja be, ha ki kell írni, hogy éppen min van fent:
G(prs)
E(dge)
3g
H(sd/upa)
H+Simán lehet, hogy ebből a listából a 3g hiányzik. (Amit mondjuk én pont lefosok, de lehet van, akinek számít)
-
kcsa
veterán
Pont lejárt a szerkesztés.
Egyébként sorry, tényleg úgy néz ki hogy mintha tudná:
网络制式移动版:TD-SCDMA/GSM 双卡双待
网络频率GSM 900/1800/1900
TD-SCDMA 1900/2100
数据业务GSM/GPRS/EDGE/TD-SCDMA/HSDPA/HSUPADe ezt kb. sehol nem írják, sőt külön felhívják a figyelmet hogy nem tudja... Lehet külön verzió lesz?
-
kcsa
veterán
Azért mérget ne vegyetek rá. Pont a linkelt webáruházban látható a következő sor:
"Does it works with w-cdma?
Reply: hey,Ian,sorry,no.."Ráadásul a képeken sincs sehol utalás rá, csak és kizárólag a leírásban, az pedig kínaiaknál ritkán stimmel hibátlanul
Mobilaréna cikk hitelessége pedig szintén valahol itt jár mostanában.
-
Itt a cikkben: "A GSM / HSPA és kínai TD-SDMA hálózatokon is használható kétkártyás Xiaomi Hongmi Kínában augusztus 12-étől lesz kapható"
wiki:
"High Speed Packet Access (HSPA)[1] is an amalgamation of two mobile telephony protocols, High Speed Downlink Packet Access (HSDPA) and High Speed Uplink Packet Access (HSUPA), that extends and improves the performance of existing 3rd generation mobile telecommunication networks utilizing the WCDMA protocols"Magyarul: HSPA = HSDPA és HSUPA egyben.
Lecsekkoltam, más források is megemlítik, viszont a gyártó honlapján nem találtam részletes specifikációs táblázatot, azt meg kell várni.
-
Minél többet agyalok rajta, annál biztosabb vagyok abban, hogy ha:
- az ár marad, és
- vagy támogatja a jelenlegi verzió az edge-t, vagy kijön egy olyan verzió, ami megy az eu-s 3g-vel
- nem fogy el a teljes készlet mire megjön a fizumakkor mindenképpen beszerzek egyet hamarosan. Nagyon, pofátlanul tetszik az ár/érték aránya!
-
maximilian4
addikt
Tényleg nagyon jó telefonnak tűnik. Ennyi pénzért nagyon jó felszereltség. Bár a Xiaomi mindig is híres volt jó ár/érték arányáról. Ennyi pénzért több mint korrekt, a 2 giga ramot meg ne várja senki ebben a kategóriában, az ott van a MI2(S)-ben S4 Pro-val. Ja és külön piros a memória bővíthetőség miatt.
-
Ali G.
senior tag
"alapokon nyugvó" ...
-
margithid
veterán
Ha már mindenképpen bele kellene kötni valamibe, én ebbe tenném
Egyébként nagyon jó ár/érték arányú teló, ezt írtam is.Mobilnet témához meg annyit, hogy én bizony enm vagyok hajlandó kifizetni nevetséges 100 mb-ért 1000 Ft-ot, ami semmire se elég kb. Inkább vadászok ingyenes wifit
-
HawerKing
őstag
Hat le a kalappal , ez egy arbajnok, eleg eros is s hat a Miui is egy nagyon remek + rajta
-
Igen, csak:
- a xiaomi-nak ha jól tévedek van eu-s képviselete.
- a xiaomi-nál a frissítésekkel tuti nem lesz gond, a terméktámogatás olyan szintű, hogy talán nincs is más márka ilyennelNagyon nem mindegy.
Ha lenne (vagy lesz) ez a cucc olyan 3g-vel, ami itthon is megy, gondolkodás nélkül rávetem magam. Még így is gondolkozom a dolgon erősen. Ha nincs benne 3g, akkor mi a legnagyobb sebesség, amit egy magyar hálózaton ki lehet hajtani belőle? GPRS (4,3-21kbyte/s), vagy EDGE (15-48kbyte/s)?
Ha tudja az EDGE-et a teló is meg a vodkafon is, akkor simán a belefér kategória nálam. Az esetek 90%-ban úgyis wifizek, mobiloldalakra meg skype/viber-re kis kompromisszummal elég az edge is.
-
dreamdancer
őstag
Kár azon rugózni folyton, hogy Kínában, a gyári webshopban miért kerül felébe-harmdába minden, aki minimális szinten is tisztában van vele, mi kell ahhoz, hogy itt egy telefon kapható legyen, az nem csodálkozik.
1. Nyiss egy képviseletet, aki intézi a helyi ügyeket (iroda, eszközök, munkabér stb.)
2. Intézd el az összes hatósági engedélyt.
3. Csinálj a helyi paramétereknek megfelelő modellváltozatot.
4. Fordíttasd le és nyomtasd ki az összes dokumentációt, nem Google-lel meg fénymásolóval ám, hanem normálisan.
5. Csinálj hozzá európai csomagolást, dobozt.
6. Rakjál bele eltérő töltőfejeket is.
7. Biztosítsd a szervízhátteret alkatrészekkel.
8. Csinálj helyi weblapokat (fordítás, helyi modellek stb.)
9. Állapodj meg a forgalmazásról a kereskedőkkel és a szolgáltatókkal, megfelelő árréssel, mert nekik nem csak webshop-költségeik vannak.
10. Szállíttasd ide a cuccot és szórd is szét az eladók között.
11. Fizesd be a vámot, ÁFÁ-t, díjakat és illetékeket.
12. Csináltass marketinganyagot, szórólapot, plakátot.
13. És a végén add össze mindennek a költségét és próbáld meg kikalkulálni, hányezer készüléket és milyen árréssel kell eladni, hogy ezt így fedezni lehessen.Na az az ár már nem 30K lenne, inkább 80.
-
Ádám16
addikt
29500 HUF
Mekkora haszonkulcs lehet egy S4 esetén?! Nagyon komoly. -
kcsa
veterán
válasz
tom956ster #35 üzenetére
Ha olyan *király* lesz mint a Blade, akkor hatalmas ívben kerülöm
-
tom956ster
aktív tag
Aztaaaa. Ez ennyiért olyan, mint anno a Zte Blade! Nem???
Nagyon rendben van hardveresen, király a kijelző és a Miui a kedvencem!
Kellene egy, de most sokáig nem váltok, ezt meg elteszem könyvjelzőbe, hogy ne feledjem.
Nagyon bejövős! -
Weeman1
veterán
Ha Magyarországon is elérhető lesz hasonló áron akkor kipróbálok egyet.
-
valko12
csendes tag
Én remélem hogy vqlagogy itt is lehessen venni kb. 40k-ért mert akkor brutál lenne
-
Ennyi pénzért ajándék, bár a RAM az szvsz kevés már...
-
Classius
aktív tag
Hmm. Korrekt a készülék.
A Samsung meg pl elbújhat a fényképezőnek szánt, fényképezésre alkalmatlan készülékével
-
Maxentius
addikt
Újabb jó készülék, szintén zseniális ár-érték arányon, szokás szerint ez is csak Ázsiában...
-
kbyte1024
veterán
Brutál frankó ár és király teló! a specifikációk ott vannak a szeren ennyi pénzért! Aki csak wifi-t használ mint pl én
azoknak jó lehet.
-
halottkém
csendes tag
Csak ennyibe kerül?
Miért érzem azt, hogy a "neves" gyártók csak lehúzzák az embert?
-
Hát csak vajon milyen lesz a szerelési minőség? Szerintem recsegni-ropogni fog. No meg az akksi is kicsi hozzá szerintem. Jó az ára miatt ezeket nem biztos, hogy fel lehet róni neki.
-
Drimi
tag
Ennyi pénzért nem hiszem el,h van ilyen kaliberű telefon!
Részletes specifikáció nincs? Vmi biztos hiányzik belőle?
Wi-fi? Blutooth? -
korpicschess
veterán
30 ropiért marha jó....
-
kcsa
veterán
Cortex A7 és MT6589T. A többi kb stimmel
-
kengyel
nagyúr
Ha tényleg ennyi az ára, teljesen korrekt !
-
Crydan
senior tag
Biztos Cortex-A17?
Szerintem inkább Cortex-A7 -
vegyszer
addikt
Nagy kár, hogy a hazai 3G nincs benne. Ahogy láttam 187$ körül már előrendelhető...
-
ez korrekt!
-
És már ezen az áron is van haszon... Mekkora lehet egy sgs4-en vagy iPhone-on.
-
margithid
veterán
De jó lenen itthon majd egy ilyen, mondjuk 40k kártyás áron
Ramból pakolhattak volna bele legalább 1.5öt, ezen kivül sok kivetnivalót nem találok benne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest