- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Set-Comment™ #293 üzenetére
Nem tudok, de nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nélkülözhetetlen.
Különben a GPO-s szabályozás mellett is van, ami fontos lenne. Stabilitás? Ilyesmik?
Ha egyszerűen az alkalmazások nem működnek rendesen vele, akkor izélhatod a GPO-t. -
BiP
nagyúr
Lásd ModernMix a Stardock-tól. Igaz, nem ingyenes, de pont erre jó.
[link]De amúgy én is hiányoltam egy olyan opciót, hogy telepítésnél rákérdezne, hogy mire telepíted, és ha tablet, akkor a Start Screen a kezdő, ha laptop/desktop, akkor meg a Desktop felületen nyitna.
Végülis ezt megoldották úgy, hogy mindenképp Start screen (és ha nagyon akarod, akkor utólag beállíthatod magadnak, hogy mégis desktop). -
GeorgeV
aktív tag
Én is telepítettem a Windows 8.1-et. Hát azon az "új" Start gombon jót röhögtem. Megnyomom és bejön a Kezdőképernyő. Akkor inkább már a billentyűzeten nyomom meg a Windows gombot. Táblagépen meg ott a képernyő alatt középen a fizikai Windows nyomógomb.
Szóval bejön a kezdőképernyő, de a csempék átméretezése nagyon nehézkes. Nekem Windows Phone 8-as telefonom van, ott szerkesztő módban a csempék szélén jelennek meg az átméretező és a bezáró gombok, szuper. Itt meg a menüből alul kell állítgatni. Nem látták ezek a Windows Phone 8-at?
Én úgy csináltam volna meg (figyelj Balmer!) a Windows 8.1-et, hogy normál notebookon a csempék az asztalon (Desktop), annak egy részén jelentek volna meg, ott lehetne kezelni ezeket. (Mint a száműzött widgeteket.) A csempés programok egyedi dizájnos ablakokban jelentek volna meg (így egérrel be lehetne zárni azokat is, valamint könnyen átméretezhetőek lennének).
Ha táblagépen menne a Windows 8.1, akkor működne úgy, mint most, hogy előtérbe kerülne a csempés felület, de kompatibilitásból az asztalt is elő lehetne hozni.
Majd a Windows 8.808 verzióban rájönnek, hogy a csempés alkalmazásokat ablakban is meg lehet jeleníteni notebookon, egérrel kezelve.
-
válasz
Set-Comment™ #293 üzenetére
Még mindig nem érted
A Windows GONOSZ! Miért kellene egyáltalán GPO? Nyílt? -
válasz
Set-Comment™ #291 üzenetére
Meg lehet azt oldani másképpen is (mondjuk nem engedni azokat az oldalakat, amik károsak, meg fészbúkot, meg ilyeneket). Ezek az IE-t megölő dolgok mind belső hálós cuccok...
Meg a content filter megléte-nem léte nem magyarázat arra, hogy más böngészők mitől gyorsabbak. (Úgy gyorsabbak, hogy a hálózatra vársz, nem a hálózatra ÉS a böngészőre, hogy megmozduljon.) -
Set-Comment™
senior tag
"Meg nekem itt a gépemen, amikor IE-ben kinyitnék egy új tabot, és majd egyszer kinyílik, amikor befrissítek egy oldalt, az elkezd tölteni (LAN-on van a célpont!!!) és ha közben (mert ezenközben ráérek odahúzni az egeret) nyitok még egy tabot - és akkor az van, hogy várunk a new tab-ra, amíg be nem frissült a másik oldal, mert addig nem tudom, mit csinál... 10-es IE."
Es milyen content filtering van mogotte ami fogja policybol (amit a 3rd party browser leszar es lottek a biztonsagnak)?
brumi1024: Chrome-ot google account hianyaban nem hasznalok, probaltam rockmelt es tarsait amik chromium engine-t hasznalnak aztan valahogy mindig IE-hez tertem vissza.
-
VIC20
őstag
válasz
#41133696 #279 üzenetére
,,Az Internet Explorer a Windows rendszerek szerves része. Így technológiailag sem várható el, hogy például a Windows XP, amely közelebb esik a 20 éves korhoz, mint a nullához, megkapja az IE 9.0/10.0 és 11.0-s verziókat. Ellenben a többi böngészőnél nincs ilyen technológiai jellegű akadályoztatottság."
Hát, én ugyan nem szeretem az ilyesmiket, de erre csak ezt tudom reagálni, hogy WTF?!
-
válasz
#41133696 #287 üzenetére
Notebook, AMD Athlon64 talán. 1Gb RAM-mal.
Amúgy nem annyira csak a proci, hanem a RAM lényeges.
Illetve persze, elmegy egymagoson, de a sebessége, használhatósága más kérdés."Meg igazából azért, mert a FFX a leginkább kiterjesztés barát, ami azok számát illeti. Ezt el kell ismerni."
Na ugye. Ez csak 1 indok. -
törölt tag
Meg igazából azért, mert a FFX a leginkább kiterjesztés barát, ami azok számát illeti. Ezt el kell ismerni.
Hát nem tudom, milyen egymagosa van az ismerősödnek, de 10 éves Athlon XP 2200+-os CPU-n szépen fut a Windows 7. Azért mondom ezt, mert ezt a szomszédban élőben láttam. Aztán a proci 2002-es tervezésű...
-
-
törölt tag
Igen olyan is van. Virtuális szuiciditás befigyel náluk. Utána meg sírnak ha megszívják...
Szerk: (#283) hcl: abban az arányban vastagon benne vannak még az XP felhasználók is. A másik része meg az a dolognak - mint említettem volt -, sokan párhuzamosan használnak IE, Chrome és Firefox böngészőt. Az operának meg minden csak nem magas a piaci részedése.
-
válasz
#41133696 #281 üzenetére
"lehet hogy egy core i5 konfigurációt megfog "
Chrome-al ugyanez nem. Igaz, én ma 18 tabot nyitottam ki egyszerre, restore tabs-al. És nem állt meg tőle a gép. (A céges, win8-al).Ha meg az embereket nem zavaja, hogy lassú a böngészde, akkor miért olyan magas a FF-króm-Opera részesedése?
"nem érzi, hogy érezhetően lassabb lenne egy IE 9/10/11 (sebesség teszteken kimutatható"
Meg nekem itt a gépemen, amikor IE-ben kinyitnék egy új tabot, és majd egyszer kinyílik, amikor befrissítek egy oldalt, az elkezd tölteni (LAN-on van a célpont!!!) és ha közben (mert ezenközben ráérek odahúzni az egeret) nyitok még egy tabot - és akkor az van, hogy várunk a new tab-ra, amíg be nem frissült a másik oldal, mert addig nem tudom, mit csinál... 10-es IE.Az Androidnak csak a kernele Linux. Az is erősen herélt. De még a beállításokban sem látsz belőle semmit asszem.
A másik. Pár embernek mondtam, hogy új oprendszer kéne a gépére, meg emiatt kb. vehet gépet, mert a jelenlegi egymagosa nem jó a Win7-hez.
Néztek bután, hogy de hát ez működik, minek cserélje le, ha nincs frissítés. Ennyi a műszaki kultúránk. -
-
törölt tag
Az átlag felhasználó szerintem nem érzi, hogy érezhetően lassabb lenne egy IE 9/10/11 (sebesség teszteken kimutatható eltérés, de ennyi a dolog). Főleg az utolsó kettő. Az XP-n IE8-cal szörföző viszont nem csak azt látja, hanem az arcába tolja egyre több weboldal, hogy nem támogatott a böngészője. Őket várják tárt karokkal az alternatív böngészők fejlesztői. Azért hamar itt lesz április az XP-nek pedig harangoznak... ekkor majd egy csomó ember, aki aggódik a biztonságáért, szépen váltani fog korszerűbb Windowsra. Nyilván nem Vistára, hanem 7-re,vagy 8.x-re és sokan lesznek, akik majd felfedezik újra az IE 10 és 11 kényelmi és biztonsági szolgáltatásait, a TPL listákat és az ActiveX szűrést. No, ez már nem lesz feltétlen jó hír a többi böngészőt fejlesztőnek, ők abban bízhatnak, hogy ezen felhasználók az XP időszakuk alatt átszoktak hozzájuk és hátha maradnak is. Sokan maradni is fognak, vagy párhuzamosan használnak alternatív és Windowson referencia IE Browsert.
Szerk: Az ilyen több kezdőlapot berakok a böngészőben, hogy azzal induljon, sosem volt a szokásom, szóval erre nem reagálok, lehet hogy egy core i5 konfigurációt megfog
Ja és én Linuxot is használok... az aláírásomból következően Android 4.3 rendszer fut a táblagépemen, a routeremen pedig megint csak Linux alapú a FW.
-
válasz
Set-Comment™ #278 üzenetére
Miért ne lehetett volna közhelyet írni, ha így van?
"de ugyis kenytelen megszokni" -> nem. Nem csak windóz van.
@GoodSpeed : Az IE-ről csak annyit, hogy a céges cuccaink közül, ami pár verzióval ezelőtti IE-re lett fejlesztve (és azokon elvileg jól működött), azokból nem egyet már csak FF-on használnak a userek, mert az újab IE-ken bugzik. De úgy, hogy rántja magával az egész böngészdét.
"A topikban egyébként csak kritizálod a Windows 8.1-et, de érdeklődsz egyáltalán a termék iránt? Azontúl, hogy elmondod minden ilyen fórum témában, hogy rossz? Van ilyen licenced? Használod napi szinten? "
Ha ő nem is, de én melóhelyen Win8 (korábban 7), mert az a kötelező, otthon meg Linux. A'sszem van alapom." Az általad említett böngészőkből kb egy tucat főverzió jelenik meg azon időintervallumon belül, ami két IE főverzió megjelenése közé esik."
És? Ez nem zavarja az átlagusert, ő csak azt látja, hogy az IE lassabb, és néha szétesnek az oldalak.Az meg, hogy a szerves része, azért jó, mert vannak userek, akiknek az automatikus indításban van vagy 5 cím az IE-ben, és egy Core i5-ön ez azt okozza, hogy a Win7/IE akármennyi páros egy időre megáll, mire megnyitja a tabokat.
-
törölt tag
válasz
#40553216 #268 üzenetére
Az Internet Explorer a Windows rendszerek szerves része. Így technológiailag sem várható el, hogy például a Windows XP, amely közelebb esik a 20 éves korhoz, mint a nullához, megkapja az IE 9.0/10.0 és 11.0-s verziókat. Ellenben a többi böngészőnél nincs ilyen technológiai jellegű akadályoztatottság. A Windows XP megkapta az IE 7-et, és 8-at, de védett mód nélkül. Az alternatív böngészők fejlesztőin nincs ilyen „teher”, az ő termékük csak böngésző, és nem épül a legmélyebb szinten az adott OS-be. A HTML 5 szabvány még mindig nem végleges, és nyilván igyekeznek a Microsoftnál is, hogy azokat a funkciókat, amelyek már kiforrottak és kevésbé nélkülözhetőek, azt implementálják a böngészőjükbe. Az általad említett böngészőkből kb egy tucat főverzió jelenik meg azon időintervallumon belül, ami két IE főverzió megjelenése közé esik. Ezért nem kell csodálkozni, meg szapulni az IE-t, hogy hat hetente jobb eredményeket produkálnak a konkurensek.
Egyrészt tehát ezért (az előbbi okfejtés első fele) nem teljesen helyes az árukapcsolós teóriád, miszerint a vállalat csak és kizárólag üzleti érdekéből fakadóan kapcsolná az újabb főverziójú Internet Explorereket az operációs rendszereihez. Másrészt, vegyük sorba milyen Windows mellé milyen IE-t kaptunk a kezdetektől illetve a támogatási idősávon belül:
Windows XP: IE6/7/8
Windows Vista: IE7/8/9
Windows 7: IE8/9/10 és megjelenik rá a 11 is
A Windows 7 azért is érdekes, mert eleve az akkor már korszerűtlennek számító IE8-cal jelent meg.
Mellesleg 2013 végén már nem XP-vel kellene a böngészők képességeit bemutatni.
A topikban egyébként csak kritizálod a Windows 8.1-et, de érdeklődsz egyáltalán a termék iránt? Azontúl, hogy elmondod minden ilyen fórum témában, hogy rossz? Van ilyen licenced? Használod napi szinten? Azért fontos kérdések ezek, mert ha a válasz az, hogy igen használod, mert kaptad mondjuk a laptopodhoz, vagy a munkahelyen ennek használatára vagy kötelezve, akkor egy fokkal akceptálhatóbb a véleményed, mintha csak beszabadulnál minden Windowszal foglalkozó topicba pingvin avatárral és terjesztenéd az igédet. Mert így sokakban az a benyomás keletkezik, hogy trollkodsz, és ezt ugye meg is mondják. -
Set-Comment™
senior tag
Megtarthatja, de ugyis kenytelen megszokni. Akkor meg minek folytat mar egy eve tarto hadjaratot ugyanazt a hulyeseget szajkozva onigazolasa keresese celjabol, mert az "ellenervek" tobbsege izlesbol/szokasbol fakado hiszteria. Azt viszont egyik se mondja, hogy nem tetszik csak azt hogy szar mert - kepzeljunk ide valami irrevelans baromsagot - .
Mondja azt hogy neki nem tetszik, szive joga hozza. Igaz hulyesegeket irni is.
hcl : nem volt nagyobb kozhely?
-
válasz
Set-Comment™ #275 üzenetére
Az emberek, bizonyos körök legnagyobb sajnálatára, nem egyformák
-
BiP
nagyúr
válasz
Set-Comment™ #275 üzenetére
Valahol igen. De most ez kinek a hibája? Olyan mindenkié és senkié.
Részben a MS-é, mert erőlteti a rendszert, de muszáj neki, mivel máshogy nem térnének át az emberek. Részben a felhasználóé, aki meg szeretné azt és úgy használni, amit eddig megszokott, mert kényelmetlen az új, de közben azért haladni is kéne a korral.Akinek tetszik az új, meg tudta szokni, vagy neki hatékonyabb, az örüljön, hogy találkozott a MS igényével.
Akinek meg nem tetszik, vagy nem tudja megszokni vagy esetleg kontraproduktívvá vált az ő keze alatt, az meg ugyan hadd tartsa meg a jogot, hogy neki ne tetsszen. -
válasz
Set-Comment™ #273 üzenetére
Nem gáz. Ha tudod, használd. Semmi gond nincs egész addig, amíg van választási lehetőség.
Persze annak az embertípusnak, amelyiknek eszébe sem jut probléma esetén valamit tenni, vagy utnanézni, mit lehetne csinálni, hogy ne szenvednie kelljen, mindegy, ez megfelel. A MS erre játszott, de úgy tűnik, erre még nem elég "érett" a társadalom -
válasz
Set-Comment™ #267 üzenetére
A funkcionalitás egy teljes értékű oprendszernél is fontos. Tehát ha nehezen használható, az gáz.
Az innovatív elgondolások meg nem mindig válnak be. Ha erőltetik, ha nem. Ld. még BMW iDrive.
(Hát még ha nem is biztos, hogy innovatívak.) -
Set-Comment™
senior tag
válasz
#40553216 #269 üzenetére
Felolem azt gondolsz amit jolesik, engem kivaltkepp szorakoztat az 1 eve tarto win8 ellenes kampanyod
ranat: nem tudom milyen egered lehet nekem egy lezeres egerrel nem sokat kell hadonasznom hogy barmit elerjek. De nyilvan en vagyok a hulye es nem tudom hasznalni a metrot.
"Ezért lustaságból PC-n nem csinált semmit, hanem felerőltette a mobil oprendszerét és alápakolta a régi dolgokat is immár csak elérhető funkcióként." - errol beszeltem tomtyika, ilyen lozungokat csak egy fotelmernok tud irni
-
ranat
csendes tag
válasz
Nem az innováció a gond sosem.
Az Apple azzal csinált forradalmat, hogy új eszközre adott új, követendő szoftvermegoldást. Az MS annyit csinált, hogy egy régi eszközre ráerőlteti az új eszköz megoldását. De a régi eszköz és az új eszköz használati logikája eltér, ezért a megoldása nem előre mutató.
A metró ragyogó innovációs termék szerintem. Tök jó cucc. Tapis gépekre; tabletre és telefonra. PC-re nemsok előnye van. Nincs előnye PC-re....
A metró nem egy funkció, hanem maga az irány és PC-re ez az irány visszalépés. Amit eddig meg tudtak oldani kis méreten, ahhoz most 2 képernyő is kevés? Régen voltak ilyenek a Cobolos alkalmazások.
A startmenü-höz képest semmi újat nem ad a metró PC-n. Sőt. Amit eddig alapesetben elértem kis egérmozdulattal és egy klikkélessel, ahhoz most legalább eggyel többet kell klikkelnem és többet kell huzigálnom az egeret (Pl: nemrég használt dokumentumok) De igazad van ez csak a mindennapi általános használati nyűg. Kicselezhető jó kis szoftverekkel (amik persze pluszba terhelik a gép erőforrásait).
A metróval az a legnagyobb gond, hogy az maga az oprendszer már és ezt az irányt akarja tartani az MS. A metró PC-n szórakozásra (böngészés, játékok elindítása, vásárlás, arckönyv...) elég (nem jobb mint az asztal a tálcával), de munkára sokkal kényelmetlenebb. (Munkánál sok alkalmazás van nyitva egyszerre, több alkalmazás eredményeit kell használni egyszerre, saját, testre szabható környezetre van szükség... ezt a metró nem adja meg és visszalépés az eddigi ablakos oprendszertől).Az MS elkészített egy ragyogó oprendszert táblára és mobilra. A gond az, hogy ötlete sincs, hogy PC-n hogyan tovább. Ezért lustaságból PC-n nem csinált semmit, hanem felerőltette a mobil oprendszerét és alápakolta a régi dolgokat is immár csak elérhető funkcióként. A tablet és a mobil nem való munkára, így elég kényelmetlen lesz, ha az irányt folytatva mondjuk a 10-es windows már csak egy nagy mobilrendszer lesz.
-
törölt tag
válasz
És valóban: nincsenek érveid. Csak véleményed van. Az érv a bizonyítás kísérlete. Semmivel nem támasztottad alá, hogy ez előrelépés lenne általánosan. Hogy te rácsodálkozol a világra, a más kérdés.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #262 üzenetére
Gondlom, cseppet sem tartod érdekesnek, hogy az MS hosszú ideig nem foglalkozott a webes standardokkal, még az IE7/8 környékén is azt mondták, teljesen mellékes, hogyan teljesítenek a böngészőik. A Win-fanok természetesen ugyanezt szajkózták. Ma meg az MS a saját legújabb fantasztikus, a saját korábbi böngészőjénél klasszisokkal jobb böngészőjét az alatta futó (az előbbi jelzők persze erre is igazak) rendszerrel együtt ezekkel a tesztekkel marketingeli. Éppen így a Win-fanok. Nem szélkakas üzemmód ez véletlenül?
FF24 Windows XP-n 399+10 bonus pont, Ubuntu 13.10-en 414+10.
(#266) tomtyi
"eddig tudtad">eddig nem tudtad(#267) Set-Comment™
"Én értem, hogy csak a negatív érv az érv"
Miért is? Pozitívan fejtsd ki, légyszi, hogy mennyivel több a metro-s megoldás, mint amit leírtam, és ami sanszosan eddig is benne volt az OS-ben, azaz az egy (akár böngészőalapú) alkalmazás egy ablakába integrálható összes mutató, ami neked kell, és amit most világújdonságként a startscreen-re kiraksz!"És ne haragudj de funkcionalitást szapulni egy teljes értékű os-nél k nagy szemellenzősség."
Mi van? -
Set-Comment™
senior tag
válasz
#40553216 #266 üzenetére
Én értem, hogy csak a negatív érv az érv, ezert felesleges neked bármit irni ahogy a többi struccnak is. Maradjunk annyiban, hogy a szar a metro és ezt fogod hajtogatni nyugdíjas korodig. Az ilyennek mondhatsz bármit. Múlton meg nem szoktam rágódni, az csak visszatart.
Én nem vagyok gui tervező, ahogy te sem, de szeretem az innovatív elgondolásokat, az érdemi fejlődést + a start menütől sosem voltam elájulva. A metro számomra előrelépés rengeteg olyan újítással, amire az emberek maguktól nem gondoltak volna.
És ne haragudj de funkcionalitást szapulni egy teljes értékű os-nél k nagy szemellenzősség. De tudom, nekem nincsenek érveim, te meg helikopter vagy
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #249 üzenetére
"jajdeszarametro"
Gondolj bele: ha Jobsnak nem jut eszébe tapis telefont csinálni, ráadásul egy birka tömegnek mint a világ legkúlabb cuccaként nem sikerül prezentálnia, akkor Ballmer sosem neveti ki, kvázi sosem lesz piacrobbantó, sosem lesz mobolkütyü robbanás, amire az MS a WP-vel és a metro-val ragátl, de elkésett és elb.szta, ezért gondolták, csak azért is terjesszük el. Ha a júzerek maguktól nem veszik, akkor majd kikerülhetetlenné tesszük. Így került eléd, aki bevallásod szerint billentyű-cli fetisiszta vagy. És ezek szerint eddig tudtad megoldani, hogy azokat az számodra eddig is fontos infókat ilyen egyszerűen nézd meg, mint most a startscreen-en. Vagy eddig nem tudtad összehozni, akárhogy próbálkoztál is? Vagy eddig nem is volt rá igényed?Különben milyen 5 évről beszélsz?
Értem én, hogy nincsenek igazi érveid. Az "én mscdefeghijklmnopqrstuvwxyz 0-∞ vagyok" nem az. A vagdalkozás sem az.
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #261 üzenetére
Erről pedig ez jutott eszembe:
Windows Internet Explorer 9.0 - Windows 7- 138 pont
Windows Internet Explorer 10.0 - Windows 8 - 320 pont
Windows Internet Explorer 11.0 - Windows 8.1 - 355 pont
Windows Internet Explorer 11.0 - Windows 8.1 - 378 pont HTML5 beta teszt oldalon
-
törölt tag
Most nézem, érkezett egy frissítés, tegnapi dátummal:
-
wolfman-72
csendes tag
Nálam van egy probléma : (Vezérlőpult-Hálózati és megosztási központ-Internetbeállítások-Kapcsolatok) Az automatikus tárcsázást nem lehet beállítani. Ebből az ablakból mintha ezt a részt kitörölték volna. Ez csak nálam fordult elő, vagy más is észrevette?
-
-
-
VIC20
őstag
,,Ha jól érzékelem az asztal csak egy alkalmazás az új felületen"
Hát, ebben azért nem vagyok teljesen biztos. Valami lehet benne, de azért fura, hogy hiába húzom le az asztalt, és tartogatom ott, nem fordul át soha. (Az átlagos metrós programoknál így jelzi ugye, hogy tényleg be fogja zárni.) Szóval ezt nem lehet bezárni (így).
Egyébként nem biztos, hogy ez rossz irány lenne: végül is a Linuxokon is csak egy program az ablakkezelő, nem? (Ezért is van belőlük annyi.)
Vicces belegondolni: ha ugyanez a rendszer működne Windows alatt, mennyit élne a Metro? Szerintem már a megjelenés napján kijönne pár jobb alternatíva, ami lesöpörné az MS dédelgetett felületét.
Persze tudom, hogy sajnos ez a veszély nem fenyeget. -
ranat
csendes tag
Szerintem ez a Win 8, 8.1 totális visszalépés...
- Mért örüljek, hogy 4 alkalmazást tudok csak függőlegesen egymás mellé tenni, amikor már a Win 3.1-ben is akárhogyan pakolhattam ablakokat egymás mellé és nem csak 4-et
-Mért jó, hogy az egyik fajta programot csak összevissza huzogatással tudom bezárni, míg a normál programoknál X.
-Mért jó, hogy logikailag kétfajta program van, másképpen kell kezelni ezeket.
-Mért jó, hogy a 8.1-es "Startmenü" egy egész képernyős egérrel nehézkesen kezelhető igazából telefonfelületet pakol ki?
-Miért jó nekem, hogy a PC-t úgy kell kezelnem mint a telefonom? Az egyiket az ujjammal a másikat egérrel és billentyűzettel könnyű kezelni.
-Mért jó, hogy kapok egy asztali windows emulátort egy oprendszer áráért? (Ha jól érzékelem az asztal csak egy alkalmazás az új felületenAzt gondolom az MS lusta volt és le akarja nyomni a torkomon a telefonos-táblás oprendszerét PC-s oprendszerként. Ez nem PC-s oprendszer,
Még egy kérdés a végére:
Windows 8-at kaptam a vásárolt laptopomhoz. Win 8 Pro-t szertnék (azt lehet downgrade-lni.) Mért kell megvennem a teljes win pro-t? (Felhívtam az MS ügyfélszolgálatát és ott mondták ezt...)
(A windows több funkciót tartalmazó kiadásának a megvásárlása elérhető a Rendszer menüből, de ez miért a teljes Win pro 8 ára?) -
BiP
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #249 üzenetére
Azért az mégis jó dolog, hogy a topicban, a trollok száma öt alatt stagnál
(#250) VIC20: hiszel a reinkarnációban ?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #240 üzenetére
"Szerver=parancssor, billentyűzet"
Hát persze. Plusz az elmaradhatatlan, forradalmi, rendszergazdák élete megmentője METRO. Ez lemaradt. Mert a szerveren kicsit más trendek uralkodnak. És a kötelező "épületes hülyeség".(#245) BiP
Mert neki az az érdeke, hogy ezt mondja, mert pénze van belőle. Mi nem érthető ezen? -
BiP
nagyúr
válasz
#41133696 #236 üzenetére
Komolyan nem értem, miért gond az, ha lett volna választási lehetőség. Akinek tetszik az új (metroui, puritán desktop aero), az hazsnalhatná úgy, mint most, akinek meg a régi tetszett jobban(aero glass v. Classic) az is megtalálta volna a számítását. Ez miért gond?
Persze nem így lett, ezért ez már csak ilyen mi lett volna ha elmélkedés, de tényleg ennyire fura, ha valaki választási lehetőséget szeretett volna?
-
válasz
Set-Comment™ #242 üzenetére
Ezért írtam, hogy állítólag ^.^ De ha szerveren jó, miért rossz desktopon?
Nem kötelező, de lehet használni..
-
válasz
#41133696 #236 üzenetére
A W9X-es kinézet Windows 7-ig benne is volt. Hogy mennyi rendszergazda szerette azt az elavult kinézetet, de legalább letisztultabb volt. A W9X-es start menüt pedig a mai napig sokan imádják, ez valóban csak XP-ig volt benne, ami nehézkesebb.
(#241) hcl
"De a parancssor elavult
(Állítólag.)"
Kivéve, ha valami illegális célra akarják felhasználni, vagy egy saját Windows telepítőt szeretnének csinálni.
-
válasz
Set-Comment™ #240 üzenetére
De a parancssor elavult
(Állítólag.)
-
Set-Comment™
senior tag
válasz
#40553216 #235 üzenetére
Szerver=parancssor, billentyűzet
Alt-tab : progváltás és csak egy dolgot váltasz elveszed a fókuszt a melóról, ergó nettó baromság összehasonlítani a start screen-el. Ez nagyon gyenge érv volt, jöhet a következő épületes hülyeség
brumi1024: szerintem a charm barokkal sincs baj, tableten meg egyenesen zseniális.
-
Jah, jah.
@Glenda : Ja igen! És igen, lenne rá igény, hogy lehessen kapcsolni a Start menüt.
Illetve, nekem is rohdt zavaró, hogy ha épp' rosszul nyúlok a tapipadhoz, akkor beugrik a Charm bar, és tettestársai.@tontyi : Na hát ennyi.
@Brumi1024 : Több wifi van a cégnél, én mindre felmehetek, mert sokszor kell tesztelni, mennek-e. Na, A 7-ben még be lehetett állítani az elsődlegest GUI-ból. Nyócon má' nem. Paancssorból meg nm ment.
Mondjuk így néha még tudok örülni, hogy nincsenek új leveleim... ^.^ -
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #225 üzenetére
Ezt már az előző után olvastam:
"Ezek barmennyire ellenkeznek a valtozas elleni emberek, gyorsitjak az informacioszerzest"
Well. Mint előbb írtam és mint te is tudod: a billentyűzettel való kezelésben semmi nem változott. Még az startscreenre kirakott adatokat is össze tudod gyűjteni a szerver egy ablakában, így nem a Win billentyűt kell megnyomni, hanem a klasszikus ALT-tab-ot, és ugyanaz történik. Pedig a két billentyű használata miatt még csak nem is kétszer annyi idő. Szóval pont semmit nem tett hozzá a csempe. -
brumi1024
veterán
válasz
Set-Comment™ #225 üzenetére
Az a gond, hogy csak a start képernyőt tartod a kezelőfelület újdonságának, pedig nem az az egyetlen, és azzal nincs is igazán sok problémám(a rendszer inkonzisztensségén kívül). Engem főleg a Charm Bar, a "multitasking" menü, tehát a sarokból előhozható felületek zavarnak. Egyrészt kényelmetlen, főleg a Windows 8-ra optimalizált touchpadokon, másrész szerintem nem illik a rendszerbe. De ott van például a hálózatválasztó menü az asztalról: otromba, nagy, minimális infót ad, a helyhez képest, és pl egy hálózat tulajdonságainak megnyitása +1 kattintás az előző rendszerhez képest. Hasonló a kikapcsolás: vicc, hogy eleinte rá kellett keresni a neten, hogy hol a kattintható kikapcsológomb. Egyszerűen az az érzésem a rendszerrel kapcsolatban, hogy hülyének néz, annyira el akarja rejteni a "bonyolultabb funkciókat".
-
törölt tag
Nem tejföl, de klasszikus Linuxként gyakorlatilag akármilyen asztali környezet, ablakkezelő felrakható.
(#220) Set-Comment™
"Szamomra sokkal kezenfekvobb es oromteli, hogy egyre kevesebbet kell egeret/touchpad-ot hasznalnom."
De azért szervereket nem kalimpálva kezelsz, ugye? Nyilván nem végzel olyan munkát, ahol valójában pl. az egérnek van előnye. És persze csak a tapifelület az összehasonlítás alapja, mert alapvetően sok dolog volt eddig is, amire nem kellett egér. Tehát a billentyűről vezérelhetőség nem újdonság, asszem.
Csak egy kicsit g.cizek: magyar kiosztású virtuális, ne adj Isten, valódi billentyűzet? A többség számára sokkal kézenfekvőbb és örömteli lenne.Engem egyébként mérhetetlenül zavart ez az átlátszó-opálos keret mánia. Szerintem szörnyű volt. Ha nem akarom látni a paneleket és a keretet, akkor az előbbi auto eltűnés, utóbbi minimális szélesség.
-
BiP
nagyúr
-
válasz
Set-Comment™ #230 üzenetére
Te egy certificate vagy ?
@Glenda : Meg khm. A XP-ben is ott volt még a Progman. Volt idő átállni a 3.1-ről a '95 kinézetű izékre.
A Win8 is visszanyomható a '50-like felületre. Ezzel nincs gond, van, akinek bejött az effektmentesség.Én meg jobban szeretek Start menüt használni, de néha felbukkan azért a Start screen, véletlenül, aztán mire azt betölti, az idő. Ha meg valami app elindul, azt is ki kell lőni...
Nekem azért van pár dolog nyitva. IE-ben futó cuccok (csak abban megy), Outlook, Lync + fusihoz króm. Néha Gimp, Excelek, Wödör melléjük, meg 1-2 céges belső progi igény szerint...@BiP : Nekem nem a külső progikkal van a bajom, hanem a hozzáállással.
-
BiP
nagyúr
-
A checkbox lehetne, de nem tudom lenne-e rá igény.
A Start Screent pedig ha dolgozom én sem látom. VS fullscreen (ki van pinnelve a taskbarra), WP emulátor build+deploynál elindul.
Ha valami spec kell (Word mondjuk), akkor ugyanúgy, mint Win7 alatt, ablak+ amit keresek. Sok esetben nem is látom a start screent rendesen, annyira gyors az egész.
-
válasz
Set-Comment™ #220 üzenetére
@Glenda : Nem mindenkinek tetszik az, amit kap a képébe. A TV UI-nál valamivel kevésbé zavaró, ha nem logikus (de azért lehet az).
Másrészt egy TV UI sokkal egyszerűbb, mint egy PC-s oprendszer.
A TV-n is sokan cserélnék, ha lehetne.PC-n viszont az oprendszer egyes elemeinek cserélhetősége sokkal egyszerűbben megoldható, mint egy TV-nél.
(Különben vesd össze, amikor valakinek az a baja, hogy a nemwindóz nem úgy néz ki, mint a windóz, akkor miért nem lehet azt mondani, hogy mert csak?
)
Az egyszerűsödéssel sem értek egyet. Minden bonyolultabb, csak el vannak rejtve a bonyolult részek. Egy bizonyos fokig oké is, de amikor bele _kell_ túrni, már nem. Illetve aki nem szereti a hackelést, az nem hackeli, másoknak meg lehetne egy jelölőbox, hogy akkor innentől startmenü.
@Set-Comment™ : Ez megint csak rád igaz. Én meg melóban vagyok kénytelen MS cuccokat használni, és a hajam kihullik már. Melóba nem jó a Start screen. Ennyi.
-
Benőke
őstag
Nem sok minden változott. Ennek se lesz nagy sikere.
A start gomb az marha jó, mert remote -on 50% -ban hol elő lehetett csalni a Metros felületet hol meg nem, mert csak. Aztán lehetett bohóckodni a file kezelőben keresgetni az ikonokat...
Egyébként továbbra is egy nulla.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #221 üzenetére
Az Aero megmaradt az Aero Glass repült
Mindjárt javítva is lesz
-
Set-Comment™
senior tag
válasz
brumi1024 #223 üzenetére
Egy DTP ill tervezo ablakon se tunik el az egerkurzor, tovabbra is el tudod tuntetni. En sysadminkent billfetisiszta vagyok. Asztalra bootolva nem tortenik erdemi valtozas, de legalabb kapsz egy osszegzo kommunikacios feluletet a start screen szemelyeben ahol azonnal latod ha valami uj informacio ert es egy gombnyomassal visszakerulsz a munkadhoz. Ezek barmennyire ellenkeznek a valtozas elleni emberek, gyorsitjak az informacioszerzest, ugy hogy csak egy pillanatra veszik el a fokuszodat a munkarol.
-
Tikakukac
titán
-
brumi1024
veterán
válasz
Set-Comment™ #220 üzenetére
Csak az a gond, hogy a nem konzumer piacot is ezzel a rendszerrel akarják kiszolgálni, és egérrel szvsz ez a felület idegesítő és nem kényelmes. És ugye a pro közegnek(értsd: pl programozó, mérnök, matematikus, stb.) a számítógép használat általában != böngészés+játék+esetenként Office, ide pedig már nem olyan kényelmes a felület.
-
VIC20
őstag
válasz
#41133696 #218 üzenetére
Ezen én is elgondolkodtam. Főleg azért, mert magamra ismertem benne annyiban, hogy valahogy nekem is hiányzik - pedig nem is igazán használtam ki az effektusait. Most azonban - úgy, hogy XP-s, sőt, egy Win 98-as gép elé kerültem - azt hiszem, rájöttem:
A 9x vonalat nevezném én igazán ,,letisztult" látványvilágnak: vékony vonalak, vékony keretek, kicsi, de azért jól használható gombok. Az XP-n minden nőni kezdett: vastagabbak, nagyobbak lettek a képelemek, de a színek harmonikusak voltak és nem tolakodóak, szép átmenetekkel, tehát ellensúlyozták ezt. Vistánál/7-esnél meg az áttetszőség is segített abban, hogy a képi elemek a háttérbe simuljanak.
Most viszont itt a 8-as: az ablakkeretek még vastagabbak, az ablakok fejléce már inkább bumfordinak mondható, jó szögletesek is, és mindezek tetejében a képelemek még rikító, természetellenes színűek is. Hát csoda, hogy keresni kezdem az aerót, hogy legalább a háttérbe tudjam mosni egy kicsit ezt a látványvilágot, amitől viszolygok, ha csak ránézek?
Más:
,,Ja, amikor a Vistában megjelent, állandóan sírtak, hogy milyen erőforrás zabáló, aztán 7-nél is, hogy fölösleges, most kivették az a baj..."
Azért az ilyen érvelésnél vegyük figyelembe azt is, hogy
1. a Vistánál nem csak az Aero zabálta az erőforrásokat,
2. azóta jó pár év eltelt, tehát ,,kicsit" erősebbek a vasak. -
Set-Comment™
senior tag
Szamomra (bar en szeretem az uj dolgokat, ezert az MS most nagyon ott van nalam) sokkal kezenfekvobb es oromteli, hogy egyre kevesebbet kell egeret/touchpad-ot hasznalnom. Nagyon tetszik az uj irany, a desktopok kopnak ki, en is mar kobo NAS-kent hasznalom az enyemet mert egyszeruen sokkal kenyelmesebb egy x86-os tablan bongeszni. Konzumer piacon hihetetlen jo az MS iranya es a kornyezetemen is azt latom, hogy jofele halad a trend.
A fotelmernokok meg le vannak ejtve. Rinyaljanak csak.
-
nagyj74
senior tag
Sziasztok.
Van egy Dell Latitude D620-m, amin a 8-ast használok. Még a nyáron vettem így használtan.
Az a gondom, hogy nem látom az áruházban a win 8.1 frissítési lehetőséget.
Hogyan tudnám frissíteni a rendszert 8.1-re?
Azt hozzátenném, hogy még azt sem tudom, hogy a régi gazdája legális Win 8-t rakott-e erre a gépre. -
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #167 üzenetére
"Aero-t ugyanigy fikaztak a fotelguruk, most meg mindenki sirja vissza. Kovetkezetesseg egyes."
Ja, amikor a Vistában megjelent, állandóan sírtak, hogy milyen erőforrás zabáló, aztán 7-nél is, hogy fölösleges, most kivették az Aero Glass-t (az Aero maradt) az a baj... vagy csak akiknek akkor tetszett azok ugye most hiányolják. Egyébként meg pár perc alatt megoldható a probléma, ingyenes és fizetős megoldásokkal egyaránt ( WindowBlinds).[ Módosította: mukibuci ]
-
Ahogy a számítástechnika egyre inkább mainstream lesz, úgy egyszerűsödik. 5-6 éve még én is szerettem a hekkelést, volt Longhorn transformation kit az xp-n meg hasonlók. Ma már arra is lusta vagyok, hogy a default hátteret lecseréljem. Még jó, hogy a Windows synceli és elég volt egyszer
Az sem zavar, hogy a TV UI-ja milyen. Használni akarom, maguknak a programoknak a UI-ja ami fontos nekem. Pl a VS brutáljó lett így metrósítva. Ráadásul nekem tetszik is. Bár lehet nekem van izlésficamom.
Másrészt az integrált Hyper-V is egy nagyon jó dolog. Már csak azért megéri váltani.
-
válasz
Set-Comment™ #215 üzenetére
Akkor túl sokaknak van ugyanilyen véleménye.
A Canonicalt is sokan szidják még ma is a Unityért, aki eddig Ubi rajongó volt, az is. Ott sem volt tejfel a váltás.
Csak megint : windózon nem tudod cserélni a felületet. Ott eszed, amit kapsz. Nem szimpi, nem modern hozzállás. Vagy lehet, hogy pont az? -
FTeR
addikt
"nincs lehetőség a 8.1-es frissítésből önálló és elmenthető telepítőt készíteni."
Ha még esetleg valaki nem írta:
Van rá trükk. Ms oldalárol el kell indítani a 8-as telepítőt beadni a 8-as kulcsát, majd a letöltés elindulásokor bezárni. Majd elindítani a 8.1 telepítését, ami így vígan folytatja a letöltést.
Letöltés után választható, hogy iso, usbflash vagy telepít. -
válasz
Set-Comment™ #212 üzenetére
Sajnos eléggé igaza van. Átlaguser gyomra nehezen veszi be, hogy pl. a metrós szexplorer meg az asztali két külön cucc, két külön tartalommal, stb.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #196 üzenetére
Nézd. Azzal senkinek nem lenne baja, ha csak a start screen lenne, lecserélve a start menüt. De egy skizo rendszer is van mögötte, ami értelmetlen a jelenleg pc piac még közel felét kiadó asztali gépeken, de a tapi nélküli notebook-okon is pl. a kisebb energiafelhasználás szempontjából viszonylag jelentéktelen az előnye annak, hogy a metro-s szutyok a beépített alkalmazások jó részét háttérbe tolva felfüggeszti azokat, így spórolva vagy 1-2% akkuidőt. Persze ehhez kellene statisztika, mennyi ideig is van a felhasználók többsége a metro-s illetve az asztali felületen.
Nyilván a rakétasebességű piaci részesedés emelkedés is a nagy mértékű elfogadottságot mutatja.Különben meg virkirnek igaza van.
-
törölt tag
Most néztem utána miért nem rémlik nekem hasonló a Windows 7-tel kapcsolatban, az elsőt az OEM-et 2009 decemberében vettem, a másodikat a dobozost meg pár hónappal később. Vistánál meg pláne mert az 2008 augusztusi beszerzés
Szerk: A Windows 8-cal sem tapasztaltam vga driver üzit, mert azt a megjelenés éjszakáján megvettem,de akkor már volt megfelelő AMD-s driver hozzá. Leadtek, pl nem
-
BiP
nagyúr
válasz
Set-Comment™ #206 üzenetére
(#203) Glenda: Köszi.
(#206) Set-Comment™: Nálam mondjuk a restart rendszerszinten az egy leállás+újraindítás összekapcsolva (lehet, hogy rosszul gondolom), tehát azon ugyanúgy lenne értelme gyorsítani, szóval látnám értelmét úgy is. Ezért fura, hogy arra nem érvényes ez a fast startup módszer.
Persze SSD mellett mindegy, így is rohadt gyors még virtuálgépben is, csak gondoltam, ha már ezen újítottak, akkor szeretném is kipróbálni. Mivel valahol azt olvastam, hogy a start menü programok shutdown-ja nem a fast shutdown, hanem a hagyományos, "Félek" hogy a startmenüzés miatt pont a Win8/8.1 egyik fontos újításától esek el, ami még hasznos is lehetne. (pont amiatt, mert a többi újítás (charms bar, modernui) meg nem érdekel)(#208) GoodSpeed: Vicces, hogy fordítva olvassa ki a verziószámot (11.7 vs. 8.11), emiatt réginek észleli. De amíg ez csak egy informáló hibaüzenet, és megy simán, addig nincs baj.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #206 üzenetére
-
Yeffy
veterán
köszi a válaszokat
-
BiP
nagyúr
válasz
Set-Comment™ #200 üzenetére
Valóban, fast startup-ként találtam rá újra. (fura, hogy restart esetében nem emlegetik)
Parancssorosként vagy parancsikonként van olyan megoldás, ami ezt használja, vagy csak a charms bar-ból érhető el ez az új leállás? -
BiP
nagyúr
válasz
Set-Comment™ #200 üzenetére
Lehet, hogy a shutdown (de szerintem restartra is működik ez a gyorsítás).
Nekem az kéne, amit újítottak a 8-ban a 7-hez képest.PS-ből ? Ez mit takar.
A shutdown -r -t ismerem, mint parancsot, ez már a változtatott módon restartol vagy még az eredeti módon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e // Számla // Garancia // Ajándék töltő //
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest