Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
8th
addikt
"Nem tiltja be a belsőégésű motorokat, csak 0%-ra kell levinni a kibocsátásukat." = ellehetetleníti, ergo betiltja. Ezen kár vitázni mert így van.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" További terrortámadásoktól mentes békés karácsonyt Európa!
-
Dr Cook
csendes tag
-
Dr Cook
csendes tag
Az írásomból egyenesen következett, hogy a belső égésű motorok híve vagyok?
Nem vagyok az. Vegyipari ismereteim annyiban mélyek, hogy ilyen jellegű az egyik szakirányú végzettségem és láttam közelről, milyen környezeti károkat okoz a Li kibányászása.A kőolaj üzemanyagként történő felhasználását pedig egyenesen botrányosnak tartom.
Rengeteg ipar vízigényes, ilyen pl. a ruhaipar is, meg kismillió másik.
Én csak abban vagyok biztos - a saját magam által összeszedett információk alapján - hogy nem az akkumulátoros autóké a jövő, ami nem egyenlő azzal, hogy nem az elektromos autóké lenne a jövő.
Mindenik embernek a lelkében dal van, És a saját lelkét hallja minden dalban, És akinek szép a lelkében az ének, Az hallja a mások énekét is szépnek. /Babits Mihály/
-
Dr Cook
csendes tag
Ez is egy látásmód. Nem vagyok laikus, tisztában vagyok az egyéb iparágak vízfogyasztásának mértékével. Azért, mert te úgy gondolod, hogy ez egy járható út, még korántsem biztos, hogy így van / lesz. Engem nem győztél meg. Hanula Barnáról pedig most hallottam először.
Mindenik embernek a lelkében dal van, És a saját lelkét hallja minden dalban, És akinek szép a lelkében az ének, Az hallja a mások énekét is szépnek. /Babits Mihály/
-
KROK640
nagyúr
"Mert biokomponenst termelni étel helyett a szántóföldeken az elfogadható?" - hol írtam én ilyet??
"A belsőégésű autóknál miért nem áll ez a feltétel, hogy csak megújulóból lehet üzemeltetni?" - ilyet sem írtam. Egyébként ha kicsit gondolkodsz, rájössz, hogy miért nem áll ez.Ha valóban csak harmad annyi energiát kell elhasználni akkor ok, de nem vagyok ebben biztos.
Hm, város ahol lakom az tele van 1-2-3 éves elektromos autókkal régebbit nem nagyon láttam, (bár eleve nem sok van), de biztos ez véletlen.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Noukoum
veterán
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Most komolyan, egy ilyen erős állításra hogy "10 éve egy helyben topog", egy wikipédiás oldal a "bizonyíték"??... Van mit bepótolnod, hajrá. Csak még a hatékonysághoz meg az olcsósághoz: köszönjük, mert az is kell hozzá, erre mindenképp jó volt ez a korszak. Kedvencem volt a Formula-E-ben féltávnál az autóból kiugrás, másik komplett ugyanolyanba beugrás, szakadtam a röhögéstől amikor először megláttam Ma már ezt sem kell csinálniuk, tényleg fejlődtek.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
consono
nagyúr
Elektromosnál sincs. A lakóhelyem (agglomeráció) közelében mondjuk 3-4 km-en belül több elektromos töltőpont van, mint benzinkút... HA meg idegen helyen vagy, akkor azt sem tudod a benzinkút hol van, ha kifogy a tank, szóval ez nem indok...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
"Jaj, de benzinkutat sem appal szoktad nézni."
Tippelek. Papírtérkép szokták nézni a benzinkutakat. Főleg autópályán izgalmas, mert letérve érezhetően olcsóbban lehet tankolni.
"Mi van ha nincs mobilneted?
Mi van ha lemerült a telefonod?
Mi van ha nincs okostelefonod?"Mi van, ha autód sincs?
"Látod, ha benzines autód van, akkor nincs erre szükséged."
Korrekt! A benzines autó tulajdonosát nem érdekli hol van szabad töltő oszlop az e-autókhoz.
De a benzines autók tulajdonosai is használnak appot. Felénk a benzin ára egy napon belül 30 cent eltérésen belül mozog. szóval nem mindegy, hova áll be valaki tankolni. Még azonos időpillanatban is lehet 10 cent eltérés az árban.
Más:
Nem neked, csak annak aki amúgy nem érti miért jó az app.
Ahol nincs szabad töltőpont, azt nem mutatja az app.
Ráadásul azt is is látod, hogy 300KW vagy normál utcai töltő a szabad töltőoszlop.
Amelyik oszlop nem látszik, oda nem érdemes elautózni tölteni, mert nincs szabad oszlop. Hiába tudod hol van.Nem neked, de az értő olvasás funkció alkalmazása megakadályozza a felesleges hozzászólás gyártást.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
AuraSync
őstag
Havi ~500km-t megyek a kocsival szóval nekem akkor érné meg ha csak havi egyszer kellene töltenem. (jelenleg is havonta egyszer tankolok csak és akkor sem tele)
DE ha valamerre elindulok az országban akkor ne kelljen még 150km-t azért megtennem bóklászva, hogy találjak egy SZABAD töltőt ami gyors töltő nem lassú 8 órás.Szóval előbb a szupportot kéne felépíteni, aztán lehet az elektromos kocsikat eladni.
De lehet én gondolom rosszul.
#90 Dluinet:
Akko jóvan, pont ennyi elég is volt mára a fórumból.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
8th
addikt
Hogy a személyautókkal mi lesz számomra lényegtelen is. 80%-ban nem azzal járok. De mi lesz velünk egyéni vállalkozókkal akinek 3.5t platós teherautóra van szüksége? Ha mindenhonnan kitiltják a dízelt, hogy közelítsünk meg egy városi munkaterületet? Vigyem a hátamon a szál anyagot meg szálljak fel szerszámokkal hegesztőgéppel stb a villamosra? Szórakozhatok majd nap mint nap behajtási engedély kéréssel? De még ez is oké. Legyen. Rendben tiltsák ki a dízelt. Az enyém is öreg szar füstöl meg káros, nem vitatom. Milyen elektromost vegyek helyette amire adott esetben egy 6 méteres úszókaput vagy épp szálanyagot fel tudom tenni és a lényeg: mennyiért? Jelenleg nincs ilyen platós kisteher a piacon csak alváz van amire egyedi platót kell gyártatni kétmillióért. De szerencsére legalább az elektromos alváz olcsó, ja nem. És ha minden megvan kész az autó milyen hatótávot fog tudni? Belefér majd töltögetés nélkül egy fővárosi munka vagy nap végén dög fáradtan hazafelé tartva még meg kell álljunk töltögetni is? Mert más sem hiányozna. Nincs ez az egész végiggondolva de a vízfejű bürokraták eldöntötték mindenki feje felett, hogy így lesz jó. Nekik lehet. Az "okos" döntésük következménye nem őket sújtja majd.
[ Szerkesztve ]
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" További terrortámadásoktól mentes békés karácsonyt Európa!
-
V.Milán
tag
"Nem, rosszul tudjátok"
Mármost mit? Én jobban szeretem, ha az ilyen szókimondóbb megszólalások tartalommal is alá vannak támasztva. Nem nagyon írtam konkrétumokat, amiket ilyen módon meg lehetne cáfolni, mivel nem értek hozzá."Kérdések feltevése, megegyezik a nemzeti konzultáció módjával.
Inkább megerősítéseket keresel, valódi válasz helyet"Ez a lényege a projektnek, hogy egy állításra megerősítést, vagy cáfolatot kapjak, és ha elolvasnád az összes HSZ-t, látnád, hogy mindkettő, de főleg az ellenző vélemény van jelen.
"Válaszaimra amúgysem vagy kíváncsi, így részemről a téma zárható"
De, kíváncsi vagyok, hiszen ezért csináltam a bejegyzést, de engem első sorban a témába vágó válaszok érdekelnek, nem az, hogy kinek mennyire vagyok ellenszenves ez alapján.Mindenkinek aki írt nagy .
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest