Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Nem a Sentinel, hanem az USB nem kezeli a 2TB fölötti tárterületet. Ez "csak" azért veszélyes, mert címzésben a 2TB pont 4 byte-on történik, így a 3TB címzéséhez már több kell. Ha csak 4 byte címmel dolgozik az USB csatorna, akkor a hex FFFFFFFF cím még jól átmegy, de a 0100000000 címből levágja az első 01-et, marad a NULLA! Ez meg ugyebár NEM a 2TB+1byte, hanem a nulla, a lemez eleje. Vagyis 2TB cím esetén "körbefordul" a címzés, és a drive elejét írja a 2TB fölötti terület helyett. Amit eddig írtam, az a fizikai kezelése a drive-nak. A 3TB-ot a drive elejére írt adatok alapján LOGIKAI kezelője látja az OS-nek. Ha a fizikai kezelés nincs összhangban a logikai kezeléssel, akkor inkonzisztens a rendszer, és ez b@zi nagy adatvesztéshez fog vezetni.
-
Khaal
őstag
HD Sentinel ezt írja a 3TB-s hdd-mre:
"A meghajtó teljes felismert kapacitása (746 GB) pontatlan, 2794 GB kellene, hogy legyen.
Az eszköz további használata fájl-rendszer sérülést és/vagy adatvesztést okozhat.
Javasolt a jelenlegi konfiguráció ellenőrzése, esetleg az operációs rendszer, merevlemez-vezérlő és/vagy az illesztőprogram(ok) frissítése az eszköz biztonságos használatához.
"
Egy régebbi usb2 / esata tokban van, de a windows nem problémázik vele, fájlkezelő látja a 3TB-t, Total Commanderben is látszik a teljes kapacitás, csak a HD Sentinel problémázik. Kell ezzel a hibaüzenettel foglalkoznom, vagy csak a program nem képes lekezelni az usb-s tokomat? -
iff
senior tag
Üdv.
Az ssd mellet lévő samsung 320GB winyót lecseréltem egy WD10EZEX-re.Több mint dupla a sebessége, de hangosabb. Hasonló surrogás hallatszik, mint a Hitachi 2TB-nak. Tesztelve ezeket kaptam:
A HD Sentinel az SSD-re (nem régen esett 1%-ot)
Küldök egy riportot elemzésre, ha nem gond.
Régebben már küldtem.
Végül az ssd-t cseréltettem mert instabil volt. Az egy silikon power volt.Jobbára csak a mozillát használom, azt vettem észre, hogy napi kb.: 6-10GB volt az írás az ssd-n. Most kipróbáltam a portable verziót, persze a hdd-ről fut és ez az eredmény:
Sok oldal meg van nyitva, de ez iszonyatos nagy különbség. A chace eddig is át volt irányítva a winyóra.
-
Maszki
tag
Ma vásároltam egy kingston hyperx 3k ssd-t, és az lenne a kérdésem, hogy a kép alapján minden rendben vele, csak mert a raw read error rate engem aggaszt egy kicsit?
Előre is köszönöm! -
Mezga Aladár
veterán
hdsentinel
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.12.6016 (c) 2014 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for helpExamining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/hda
HDD Model ID : WDC WD1502FYPS-02W3B0
HDD Serial No: WD-xxxxxxxxxx
HDD Revision : 04.01G01
HDD Size : 1430799 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 45 °C
Highest Temp.: 57 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 443 days, 5 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.HDD Device 1: /dev/hdb
HDD Model ID : WDC WD30EFRX-68EUZN0
HDD Serial No: WD-xxxxxxxxx
HDD Revision : 80.00A80
HDD Size : 2861588 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature : 44 °C
Highest Temp.: 47 °C
Power on time: 72 days, 12 hours
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.HDD Device 2: /dev/sda
HDD Model ID : WDC WD1502FYPS-02W3B0
HDD Serial No: WD-xxxxxxxxxx
HDD Revision : 04.01G01
Interface : S-ATA II
Temperature : 45 °C
Highest Temp.: 57 °C
Power on time: 443 days, 5 hours
No actions needed.HDD Device 3: /dev/sdb
HDD Model ID : WDC WD30EFRX-68EUZN0
HDD Serial No: WD-xxxxxxxx
HDD Size : 2861588 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature : 44 °C
Highest Temp.: 47 °C
Power on time: 72 days, 12 hours
No actions needed.HDD Device 4: /dev/sdq
HDD Model ID : WDC WD15EARS-00Z5B1
HDD Serial No: WD-xxxxxxx
Interface : Prolific USB/ATA
Temperature : 36 °C
Highest Temp.: 52 °C
Health : 32 %
Power on time: 694 days, 15 hours
Est. lifetime: 115 days
There are 54 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
Based on the number of remapping operations, the health of the disk was decreased in different steps.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.
It is recommended to backup often to prevent data loss.Köszönöm, az usb-s lemezzel is rendben dolgozik. Egyébként az usb lemez állapota nem romlik, stabil.
-
lacy027
tag
válasz
hdsentinel #4125 üzenetére
Pont ezt a leírást kerestem, mert már találkoztam vele, csak most nem találtam. Sikerült, köszönöm!
-
hdsentinel
őstag
Elvileg az AHCI módnak nincs hozzá köze, de az aktuális illesztőprogram okozhat ilyesmit. Érdemes lenne a Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót használni, akkor kiderülne a pontos vezérlő és illesztőprogram (valamint a HDD) típusa, akkor jobban látszik, mi a helyzet.
-
lacy027
tag
válasz
Mercutio_ #4122 üzenetére
Szia! Seagete-nél ez normális. Gyártónként eltérő lehet az érték jelentése, a Seagate esetében ez az elvégzett műveletek számát jelenti, ha helyesen írták ott, ahol még régébben olvastam. Nekem is van egy Seagate lemezem ugyanilyen változatos értékekkel. Három évig rendszerlemez volt, most biztonsági mentés van rajta. 100/100-as.
-
lacy027
tag
Sziasztok!
Van lehetőség a SMART naplóból egy nap adatainak törlésére? Valami miatt át kellett állítanom a dátumot sok évvel ezelőttre, a HD Sentinelben pedig keletkezett erre a napra is bejegyzés. Ez pedig a bejegyzések értékelhetetlenségét eredményezte: link.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A merevlemezek, mint minden más, előbb-utóbb elromlanak. Jó lenne erre időben felkészülni, hogy elkerüljük az adatvesztést.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Autós topik
- Honor Magic V2 - origami
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- ASUS ROG Ally
- Hobby rádiós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest