Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4898) kenand


kenand
veterán

Segítséget kérnék, ha van ötletetek...

Vne egy ( pontosabban kettő, a második a melléképületben accespoint) Xiaomi 3G routerem padavan fw-vel.
Nagyon kedvelem, bejött, de időnként furcsa dolgokat művel,
Egy éve a Win 10-et futttató gépeknek wifi-n nem adott IP címet, ha ugyan azt a gépet OSX-szel indítottam akkor adott (MAC address zygn az volt) , aztán egyszer csak magától megszűnt a dolog.
Most viszont más dologgal szivat.

Van 2 Wanscam hw0022-es ONVIF-et támogató IP kamerám és egy hackelt Xiaofang, hack után utóbbi is tud rtsp streamet.
2 Wanascam jól működik, egy ideig a Xiaofang is a 192.168.1.209-es IP- rá tudtam lépni, Home Assistant és Domoticz most is látja, de rtsp stream nem megy és érdekes módon ha Advanced IP scannerrel végigfuttatom a lokál hálót nem listázza 192.168.1.209-en a kamerát ....

Vettem 2 új kínai ONVIF támogatású wifis IP kamerát Wansam hw0022 már nem kapható sajnos. Így egy k22 Wanscam és mivel szívtam vele egy hetet egy Hiseeu PTZ ONVIF wifis kamerát. Mindskettővel ugyan úgy jártam LAN-on ment az rtsp és a webes felület, de Wifin nem ment az ONVIF, a kamera webe-s felülete és az rtsp stream sem, a furcsa, hogy a kamerák saját androidos appja ráment wifin és látta a kamera képét. De a webes felület és az ONVIF nem megy.

Kínaiakat hiába kérdeztem csak kamukáztak, hogy nem támogatját az ONVIF-et depif igen, hszen LAN-on ment is.

Biztosan a router a gond, amikor a 2.4ghz-s wifi csatornát átettem 10-ről 11-re egyszer a K22 megjelent, mint ONVIF device. a Xiaofang viszont továbbra sem.

Van még egy furcsa dolog korábban mikor beállítottam a a 2.4 és 5gHz-s wifit "SajátHáló" és "Sajátháló_5G" lett a név. Most viszont nem akar más nevet elfogadni az 5G-nek, Nem adja hozzá a _5G toldalékot. Ha az 5G felületen átírom, átírja a 2.4Ghz.-n is...

Mit állítsak, hogy menjenek a kamerák?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.