Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4851) Headless


Headless
őstag

Sziasztok!

Eljött az is amit nagyon nem akartam...

tegnapi napomat annak szenteltem, hogy átálljak itthon is padavanra.

Hát az első tapasztalatok vegyes érzéseket keltettek bennem. Megpróbálnak valamit ráerőszakolni a userre és emiatt nagyon sokmindent megnehezít, jó persze a mezei usernek, lehet hogy jó de mindegy...

negatívomok:
- ősrégi kernel nincs wireguard kernel modul -> a go kliens pedig szörnyen lassú mondjuk még ígyis gyorsabb mint az openvpn. Ebből majd csinálok egy ipk csomagot init scriptel.
- Samba konfiguráció szörnyű, és ügye nem is egyszerű módosítani, a wikiben lévő leírst végül annyival egészíteném, ki, hogy ha már opt, akkor használjuk a samba 4-et ha már itt van lassan másfél éve.
- Felhasználók kezelése próbáltaim naívan hozzáadni felhasználót parancssorban, de reboot után semmi nem maradt meg, így a samba felhasználóm is ment a levesbe... tehát bekell kapcsolni a webes felületen a fájlmegosztást létrehozni a felhasználót ott... Ne is beszéljünk arról, ha mondjuk a mariadb saját magának létrehoz egy user-t a telepítéskor az úgy megy a levesbe ahogy van...
- transmission config directory nem adható meg sehol. eleinte azt se tudtam, honnan fogja tudni, melyik hdd-re rakom... ezzel is elpöcsöltem egy jóidőt.
-Reggel arra ébredtem, hogy az egyik HDD-m nem az eredeti helyére volt csatolva. Nagyon remélem, hogy ezzel nem lesz probléma... Mert ez egy amolyan dealbreaker lesz nálam.
- gyári crontab PATH beállítasa "hibás", amennyiben /opt csomagokat is akarsz használni a scriptekben, sajnos nekem annyi helyen kellett volna átírnom a scriptjeimet, hogy egyszerűbb volt telepíteni egy cron-t /opt alól.

Zökkenőmentesen történt
- leszámítva a config mappáját a transmission zökkenőmentesen áthoztam a teljes config mappámat resume fájlokkal/torrentekkel (openwrt-ről)
-wifi/lan beállítás az első 2 perc.
-mariadb/mysql hál istennek ez is zökkenőmentes, konfig mappa/fájl és data dir áthozása utána simán futott minden.
-flash maradék helye /opt-nak formázva woodwormnek hála zökkenőmentesen, egy valamit hozzátennék, hogy az opkg.sh-t inkább parancssorból futtassátok, és elég egyszer, nem kell minden újraindításkor.
- RSS olvasó scriptem áthozása viszonylag könnyedén ment, jobban féltem tőle... de mivel egyszerű shell parancsokból áll, így nincs nagy gond a webes konfigurációs felület egyenlőre hátramarad...
- HDD-k csatolása elsőkörben jól ment 2,3,8 TB

Pozitívum:
- VÉGRE nincsenek random eldobott csomagjaim, pld kodi mysql csatlakozásakor, vagy akár a webes felület megnyitásakor. Nem tudom, mi volt openwrt-vel mostanság de rengeteg eldobott csomagom volt.

UI: ez volt az egyetlen indokom a váltásra... se wifivel, se semmi másal nem volt problémám, de ez szörnyen használhatatlanná tette a használatot, sokszor a webes felület sem töltött be, vagy akár a kodi perceket töltött a kis adatbázis beolvasásán, mert nem tudott kapcsolódni a mariadb-hez. Reméljük nem fogom megbánni hosszú távon, mondjuk a vissza állás már könnyebb lenne, mert van egy mentésem arról az állapotról.

Ami még várat magára:
-webes felület áthozása ez nagyon nagy falat, nincs is kedvem/időm hozzá, de az RSS olvasót lehet átfogom hozni. Az hiányozna a legjobban.
-transmission on complete scriptem letesztelése (azóta még nem szedtem le semmit)
-TV mellett lévő kliens router padavanosításán gondolkodok, jelenleg repeater-relayd konfigurációval van a fő hálózathoz csatlakoztatva, sajnos az openWRT WDS-e nem ment a padavan AP-jével... habár woodworm azt írta korábban, hogy a wifi kliens mód nem működik...

Tudom azért ez nem egy átlagos felhasználás, de azért látszik a padavan oldalon sem minden fenékig tejfel.
Remélem nem fog előjönni egy olyan hiba, amit nem lehet még mókolással sem javítani...

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#4852) divan válasza Headless (#4851) üzenetére


divan
senior tag

Szép összefoglaló. A felhasználás valóban nem hétköznapi. :)

(#4853) Headless válasza woodworm (#4510) üzenetére


Headless
őstag

nah kipróbáltam a WDS-bridge-t két db r3g-vel padavanon.

Jelentem, működik.

beállítása wiki alapján.

fő router: WDS bridge + AP mód
kliens: WDS bridge (de elméletben lehet WDS bridge+AP is)

Wifit ugyanúgy beállítva mindkettőn.

Jelenleg én most a LAN ip-t dhcp-re tettem. de statikuson is mennie kell.

Mind a lanon, mind az eszközön van internet.

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#4854) woodworm válasza Headless (#4853) üzenetére


woodworm
veterán

Köszi!
Eddig én sima wifi kliensként próbáltam, előtte ap-módba kapcsolva az azonos alhálózat miatt. Most tovább próbálgattam, de nekem wds beállításokkal sem sikerül tökéletesre. A lan portokon végre van net elérés, de a router nem lát ki. Nem próbálgattam sokat, a music player nem látja a streameket, a ping pedig bad address üzenetet ad vissza külső címekre. A két routeren azonos az ip tartomány, de az ip pool eltér.

(#4855) Headless válasza woodworm (#4854) üzenetére


Headless
őstag

Természetesen nálam is AP mód van. Én mondjuk utólag raktam át. De az mindegy. maximum egy reboot kell neki..

ping megy az eszközről, és mögötte is van net, wifit ahogy mondtam nem próbáltam én sima bridge-t használok.

MÁS: Viszont sajnos elég csúnyaságokat (mókolásokat kellet csinálnom...) Kezdek elpártolni sajnos, de most már marad egy ideig...

webes felület leállítjaa nyomok egy savet az adott részen... pl az entwares samba-t...

becsúszott a hdd lecsatolódás/újracsatolódás hiba, amit sehogy nem lehet szépen orvoslni, minthogy forgatás előtt belepiszkálni az automount scriptbe, mivel squashfs partición van a script és nincs benne semmi olyan, hogy akkor meghív egy scriptet mondjuk a storageról...

Csak nem úszom meg a nas építést... és még tetszene a "kis" fractal design node 804

Ez elegendő bővíthetőséget adna egész életemre. csak ez már jobban zsebbe nyúlós történet.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#4856) wwenigma válasza Headless (#4855) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Én már levettem a terhet róla, Arch Linux + Gigabyte GA-N3050M-D3P alaplap párossal. Nemgyengén gyorsabb (gigabites lant kihajtja, torrent lefele 30-35MB/s) és ha megjon a picopsu akkor kivehetem a 300as tápot is a házból. :) Egyedül az egyik winyót kell cserélnem mert 38000 óra üzemidő után elkezdett furcsizni. :( 4G DDR3-1600 van benne de eddig nem lattam még a rendszert 300Mbyte felett használni. :F 20e-be állt meg winyok nelkul.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4857) vargalex válasza wwenigma (#4856) üzenetére


vargalex
félisten

Hát, igen. A mai net sebességek mellé bizony már inkább egy épített gép. Én is áttértem rá már kb. 5 éve. Ezekkel az integrált CPU-s lapokkal picoPSU-val eléggé alacsonyan lehet tartani a fogyasztást (nekem az ASRock J3455-ITX 2 db 1 TB-os 2,5" HDD-vel és 1 SSD-vel, 4 GB RAM-al átlag 14W fogyasztást produkál). Nekem ez a konfig torrent letöltésben kihajtja a FiberPower 500-at (60 MB/s), samba/NFS tekintetében pedig a gigabit a korlátozó tényező.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#4858) gazso75 válasza wwenigma (#4856) üzenetére


gazso75
aktív tag

jaja, én is kb. 3 éve már egy kis DELL géppel (I3, 4GB, meg a HDDk) oldom meg ezeket. Transmission, tvheadend server, kamerarendszer, kodi adatbázis, samba/NFS, arról megy. Nem gyötröm a routert :)

Más: hogy oldható meg, hogy ne csak WAN, hanem LAN felé is tilthassam a hálózatot ? A cél az lenne, hogy a LAN-os megosztások is tiltva legyenek. A minap vettem észre, hogy a kölkök vígan nézik a filmeket/sorozatokat a samba megosztásról :) "netmentes" időszakban.
OpenWRT alatt ugyebár a WAN/LAN tiltás együtt működött.

[ Szerkesztve ]

(#4859) woodworm válasza Headless (#4855) üzenetére


woodworm
veterán

Alapokról indultam, nem maradt a korábban használt ap-mód. A wds beállítások után újra ap-re állítva jelenleg működik minden. Tehát a bridge lehetőség közül egyedül a wds működik tökéletesen, ha párhuzamosan ap-módra van állítva a router.
Az egyetlen kérdőjel, hogy a wds mennyire kompatibilis más rendszerekével. Még jó, hogy a fő routeremen is padavan fut.

(#4860) F34R válasza Headless (#4851) üzenetére


F34R
nagyúr

Nem gondolkodtal el meg egy Openwrt-n regi kernellel?
A 3.16.68 meg ott van a longterm kernelek kozott, arra talan erdemes meg epiteni.

(#4861) wwenigma válasza vargalex (#4857) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Cseréltem egy SATA kábelt és egy masik portot hasznalok sata kartyan (ASM1062 4 portos), remelem megszunik a hiba amit korabban irtam.
Az alapod neked erősebb, de nem panaszkodom mert én meg 6ezerér vettem az enyem, torrentben az egyik mag 100%-on megy sajna 33-35MB/s korul...neztem azokat is de mar sok volt sajna. :/ Fogyasztást majd csak picopsu után mérek, meg gondolkodom hogy az asztaliból a 3TB-os hdd-t is átrakom bele. Memóriából meg nem tudom miert raktam bele 4 gigat, igazabol ahogy nezem 1 is overkill lenne...

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4862) vargalex válasza wwenigma (#4861) üzenetére


vargalex
félisten

Igen, a RAM biztosan nem szűk keresztmetszet. Nálam is van bőven szabad (illetve nyilván file cache-nak azért nagyrészt használja a rendszer) RAM úgy, hogy minden szolgáltatás ezen van. Nem tudom milyen torrent klienst használsz, de érdemes megnézni a qbittorrent-et is. Nekem az vált be a legjobban.

Alex

(#4863) gazso75 válasza vargalex (#4862) üzenetére


gazso75
aktív tag

Miben más a qbittorrent, mint a transmission ? kevesebbet "eszik" ? miben mutatkozott meg a különbség ?

(#4864) vargalex válasza gazso75 (#4863) üzenetére


vargalex
félisten

A transmission igazából tapasztalataim alapján 1 magot használ csak, míg a qbittorrent szépen skálázódik...

Alex

(#4865) wwenigma válasza vargalex (#4862) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

MEgnezem, az a baj hogy csak GUI-sat talaltam, magamnak kell forditani GUI nelkulit.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4866) vargalex válasza wwenigma (#4865) üzenetére


vargalex
félisten

Azt írtad, hogy te is Arch linuxot használsz. Van qbittorrent-nox (No X, azaz GUI nélküli, csak webes felület van) csomag a community repo-ban, tehát nem kell fordítani. A csomagban megtalálható a service is, csak engedélyezni, illetve futtatni kell.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#4867) F34R válasza wwenigma (#4865) üzenetére


F34R
nagyúr

Archlinuxon, Debianon is ott van a repoban, vagy kulso tarolobol egyszeruen felrakhato.
Nekem most Voidon is az van.

(#4868) wwenigma válasza vargalex (#4866) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Hm, valamit beneztem mert nem lattam de felraktam és kenterbeveri a transmissiont.... :R Amig nincs optika nem tudom mire kepes a kis alaplap mert az 500at kihajcsa. :DDD

De ennel is elojott a bug ami regebben is megvolt, Stalled/Elakadt státuszba kerul a vége elött és csak ha ujraellenőrzöd akkor lesz jo. :/

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4869) F34R válasza wwenigma (#4868) üzenetére


F34R
nagyúr

En sosem talalkoztam ezzel a hibaval.... javareszt public trackerrol, tobb 100GB-t es egyik sem akadt el, vagy kellett ellenorizni.

(#4870) gazso75


gazso75
aktív tag

Más: hogy oldható meg, hogy ne csak WAN, hanem LAN felé is tilthassam a
hálózatot ? A cél az lenne, hogy a LAN-os megosztások is tiltva legyenek.
A minap vettem észre, hogy a kölkök vígan nézik a filmeket/sorozatokat a
samba megosztásról :) "netmentes" időszakban.
OpenWRT alatt ugyebár a WAN/LAN tiltás együtt működött.

Erre nincs ötlet ?

(#4871) vargalex válasza wwenigma (#4868) üzenetére


vargalex
félisten

Igen, jóval gyorsabban el is kezdi a letöltést, hamarabb fel is "pörög" és szerintem kisebb terhelést is okoz. Stalled státuszt én még soha nem láttam és nem is kellett soha semmit ellenőriznem kézzel. Nem lehet, hogy hibás a HDD?

[ Szerkesztve ]

Alex

(#4872) wwenigma válasza vargalex (#4871) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

&F34R Nem, altalanos problema jópár éve: [link]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4873) F34R válasza wwenigma (#4872) üzenetére


F34R
nagyúr

Windowson? Az lehet, mert a bt topikban is kb csak azoknak akad el + ncore.
Nalam ilyen sosem volt, pedig volt nagyobb XXX pack is :DDD

(#4874) divan válasza F34R (#4873) üzenetére


divan
senior tag

Én Windowson használom, poblic, és Ncore is, sosem találkoztam ezzel a hibával. :F

(#4875) vargalex válasza wwenigma (#4872) üzenetére


vargalex
félisten

Én jópár éve qbittorrentet használok, de ahogy már írtam, soha nem találkoztam még ezzel.

Alex

(#4876) wwenigma válasza divan (#4874) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Windowson en is evek ota hasznalom és nincs ilyen hiba, nezzetek meg a talalatokat, linux alatt rengetegen panaszkodnak erre. Hardver rendben van, Androidos S905x / S912 box alatt is elojott a hiba, Goflexen és MI Router 3G alatt is. Winyókon egy Smart Long teszt lefutott, teljes felületellenőrzéssel hiba nelkul illetve sata kabel okozta a korabban linkelt hibámat mert csere óta nem jott elo.

No mind1, meglatjuk ha behasheli ezt a párat ami ajta van hogy fog teljesiteni mert lefele gyorsabb mint a Transmission de az masik iranyba durvan jol tolta.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4877) dzsordzsó


dzsordzsó
csendes tag

A hozzáértők segítségét szeretném kérni,mert én nem vagyok az.A flash maradék helyét szeretném használni,de nem jön össze.MI-R3G,Padavan 3.4.3.9L-100_56960f9 a firmware.Mtd11 RWFS leformázva UBIFS-re. Megcsinálom a leírás szerint:
- Az adminfelületen a Advanced Settings >> Customization >> Scripts lapon a "Run After Router Started" opciót választva beillesztjük a következő parancsokat:
ubiattach -p /dev/$(cat /proc/mtd | grep RWFS | egrep '^mtd([0-9])+' -o)
ubimkvol /dev/ubi0 -m -N user
mkdir /mnt/opt
mount -t ubifs ubi0 /mnt/opt
opt-mount.sh /dev/ubi0 /mnt
opkg.sh
Újraindítás után PUTTY-ban
/home/root # opkg update
-sh: opkg: not found
Azt hiszem,hogy az opt mappa nem készül el.Valaki leírná,hogy pontosan mit kellene tennem,hogy az entware feltelepüljön a flashre!

(#4878) woodworm válasza dzsordzsó (#4877) üzenetére


woodworm
veterán

Extra művelet(ek)et is végeztél, ami nincs a leírásban. Az adminfelületen nem kell beállítani a csatolást.

(#4879) dzsordzsó válasza woodworm (#4878) üzenetére


dzsordzsó
csendes tag

Akkor az admin felületen állítsam vissza az eredetire?Hogyan tovább?

(#4880) woodworm válasza dzsordzsó (#4879) üzenetére


woodworm
veterán

Töröld a scriptet, állítsd No-ra és indítsd újra. Kezd előlről, ssh-n formázd le, írd be a scriptet és ismét indítsd újra.

(#4881) dzsordzsó válasza woodworm (#4880) üzenetére


dzsordzsó
csendes tag

Lehetne szájbarágósan?Pl a scriptet hogyan törlöm?

(#4882) woodworm válasza dzsordzsó (#4881) üzenetére


woodworm
veterán

Ennyire azért ne kelljen már szájbarágósan! :))
Delete, Backspace gomb, egérrel kijelölöd és Kivágás vagy Törlés, Apply.

(#4883) dzsordzsó válasza woodworm (#4882) üzenetére


dzsordzsó
csendes tag

Asszem nincs is mit törölni. Átállítom NO ra,újraindítom.Ez visszaállítja magát.

[ Szerkesztve ]

(#4884) erzol


erzol
őstag

Sziasztok!
A routerem heti rendszerességgel "elfeljti" a PPPoE beállítást és a Dns címeket.
Hogyan tudnám ezt orvosolni?
3.4.3.9L-100_430518f padawan fut a vason.
System log ezt írja, mikor elmegy a net:

Jun 6 12:14:45 pppd[833]: Terminating on signal 15
Jun 6 12:14:45 pppd[833]: Connect time 3379.2 minutes.
Jun 6 12:14:45 pppd[833]: Sent 1127811128 bytes, received 2425623634 bytes.
Jun 6 12:14:45 MI-R3G: WAN down (ppp0)
Jun 6 12:14:45 dnsmasq[474]: read /etc/hosts - 3 addresses
Jun 6 12:14:45 dnsmasq[474]: read /etc/storage/dnsmasq/hosts - 0 addresses
Jun 6 12:14:45 dnsmasq-dhcp[474]: read /etc/dnsmasq/dhcp/dhcp-hosts.rc
Jun 6 12:14:45 dnsmasq[474]: using nameserver 185.117.74.100#53
Jun 6 12:14:45 dnsmasq[474]: using nameserver 185.117.74.101#53
Jun 6 12:14:45 PPPoE: Disconnected
Jun 6 12:14:45 pppd[833]: Connection terminated.
Jun 6 12:14:45 pppd[833]: Sent PADT
Jun 6 12:14:45 pppd[833]: Exit.
Jun 6 12:14:45 DHCP MAN Client: deconfig (eth3): lease is lost
Jun 6 12:14:45 MI-R3G: MAN down (eth3)
Jun 6 12:14:46 kernel: eth3: ===> VirtualIF_close
Jun 6 12:14:46 kernel: eth3: ===> VirtualIF_open
Jun 6 12:14:46 MI-R3G: Hardware NAT/Routing: Enabled, IPoE/PPPoE offload [WAN]<->[LAN/WLAN]
Jun 6 12:14:46 MI-R3G: Hardware NAT/Routing: IPv4 UDP flow offload - ON
Jun 6 12:14:46 MI-R3G: Hardware NAT/Routing: IPv6 routes offload - OFF
Jun 6 12:14:46 dnsmasq[474]: read /etc/hosts - 3 addresses
Jun 6 12:14:46 dnsmasq[474]: read /etc/storage/dnsmasq/hosts - 0 addresses
Jun 6 12:14:46 dnsmasq-dhcp[474]: read /etc/dnsmasq/dhcp/dhcp-hosts.rc
Jun 6 12:14:46 dnsmasq[474]: using nameserver 185.117.74.100#53
Jun 6 12:14:46 dnsmasq[474]: using nameserver 185.117.74.101#53
Jun 6 12:14:46 miniupnpd[777]: shutting down MiniUPnPd
Jun 6 12:14:46 DHCP WAN Client: starting on eth3 ...

(#4885) F34R


F34R
nagyúr

Openwrt snapshot-rol hogyan tudnek backupot kesziteni mielott felrakom a Padavant?
Mostansag sokat rebootol, vagy csak siman eldobja a netet random. Tapot is csereltem mar, van mikor mukodik napokig, van mikor beall 10 percenkent.

(#4886) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Húha, eddig ez volt a "hiper-szuper" router, most meg amikor berendelem én is, látom eldobja a PPPoE kapcsolatot, reboot-ol, stb. Mi jön még, mire készüljek? :D

(#4887) UberMutant válasza Intruder2k5 (#4886) üzenetére


UberMutant
őstag

semmi jóra. ;]

(#4888) adorjant válasza Intruder2k5 (#4886) üzenetére


adorjant
senior tag

Ahol fát vágnak,hullik a forgács :)
Én az elmúlt ~2 évben elég sokat vettem,mindegyik megy hibátlanul,mindenki elégedett vele,amelyik nagyon sok wifi usert szolgál ki (napi 50-100 felhasználó,egy belső és egy guest wifi van konfigurálva,AP üzemmódban),néha kér egy újraindítást,de egyébként a legjobb kütyü-vétel kategória nálam,amióta felfedeztem :) Természetesen Padavannal.

(#4889) divan válasza Intruder2k5 (#4886) üzenetére


divan
senior tag

Nekem jelenleg 70d15h25m az Uptime. Egyszer sem tapasztaltam semmi anomáliát. Mondjuk csak 8-10 eszközt kezel 4-5 kábelesen, ugyanennyi wifin. OpenVPN szerver, DDNS folyamatosan. Nagyjából ennyi, ezt satbilan hozza, Padavannal.

(#4890) wwenigma válasza Intruder2k5 (#4886) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Lokális hiba lehet szvsz a kollegának, kabel, szolgaltatoi eszkoz, etc. Nem tapasztaltam.

De kerdes. IPSec passthrou padavanban letezik vajon? Digi.Mobil VoWIFI ugy nez ki csak akkor megy ha engedelyezve van. [link]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4891) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

OK, akkor még van remény. :D

Végül is nem fogom semmi extra dologra használni ami nagyon terhelné. Természetesen megy fel rá mindjárt a padavan, DIGI 1000-es net van, kap egy HDD-t amin seed-ben van néhány kis forgalmú torrent, talán napi <5GB adatforgalommal. Helyi LAN-on Samba megosztás, de ez is csak apróságokra van használva, szerintem ha napi pár száz MB van mozgatva rajta akkor sokat mondok. A jelenlegi ASUS RT-N18U simán ellátja mindezt Tomato-val és egy gyengébb hardverrel, volt már 1 év feletti uptime is, random még talán sosem indult újra, szóval remélem nem fogok mellé ezzel se. Persze nem fogok kardomba dőlni, ha kell neki havonta egy restart, de azért ilyen random reboot-oknak meg net szakadásoknak nem örülnék.

Csak jönne már... Jelenleg az utolsó életjelet május 28.-án adta a tracking, miszerint átadták nemzetközi szállításra, de fentebb meg azt írja, hogy az utolsó 60 nap átlaga alapján ~1 héten belül meg kéne kapnom.

(#4892) Starchm válasza wwenigma (#4890) üzenetére


Starchm
őstag

Ha már úgyis vowifiről van szó, telekomos vowifi esetleg nálad padavanról megy? Legalábbis vmelyik topikba ma pont olvastam h elvileg kéne mennie telekomosoknak, de nekem nem sikerült bekapcsolni, igaz nem támogatott készülék mint a userek 80%-a :D

szerk: Kérdés 2.: Lehetséges h a wifi elmegy "aludni" ha nincsen rajta csatlakoztatott eszköz 1-2 óra után?

[ Szerkesztve ]

(#4893) wwenigma válasza Starchm (#4892) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nem sajna, nincs telekomos kartyam csak egy feltoltos. Az nemtudom be van e kapcsolva mert egy K750i-ben van. :))

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4894) adorjant válasza Intruder2k5 (#4891) üzenetére


adorjant
senior tag

Előtte én is N18U-t használtam Tomatoval,nem fogsz visszalépést tapasztalni,ne aggódj :)

[ Szerkesztve ]

(#4895) Intruder2k5 válasza Intruder2k5 (#4891) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Na végre, valami történt május 28.-a óta. [kép]

(#4896) RCKZSTFU


RCKZSTFU
csendes tag

Sziasztok.Van egy xiaomi mi router 3am.
az lenne a kérdésem hogy ha rádugok egy külső hddt azt látom telóról.meglehet csinálni hogy a tv is lássa wifin keresztül?pc meg laptop nélkül

(#4897) wwenigma válasza RCKZSTFU (#4896) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Milyen TV? Ha kezel SMB/NFS megosztast akkor igen illetve talan MiniDLNA-val is asszem de majd jonnek okosabbak es segitenek. :)

Mint ahogy nekem is. Hogy is van az hogy letiltson 3 probalkozas utan? :D [link]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4898) kenand


kenand
veterán

Segítséget kérnék, ha van ötletetek...

Vne egy ( pontosabban kettő, a második a melléképületben accespoint) Xiaomi 3G routerem padavan fw-vel.
Nagyon kedvelem, bejött, de időnként furcsa dolgokat művel,
Egy éve a Win 10-et futttató gépeknek wifi-n nem adott IP címet, ha ugyan azt a gépet OSX-szel indítottam akkor adott (MAC address zygn az volt) , aztán egyszer csak magától megszűnt a dolog.
Most viszont más dologgal szivat.

Van 2 Wanscam hw0022-es ONVIF-et támogató IP kamerám és egy hackelt Xiaofang, hack után utóbbi is tud rtsp streamet.
2 Wanascam jól működik, egy ideig a Xiaofang is a 192.168.1.209-es IP- rá tudtam lépni, Home Assistant és Domoticz most is látja, de rtsp stream nem megy és érdekes módon ha Advanced IP scannerrel végigfuttatom a lokál hálót nem listázza 192.168.1.209-en a kamerát ....

Vettem 2 új kínai ONVIF támogatású wifis IP kamerát Wansam hw0022 már nem kapható sajnos. Így egy k22 Wanscam és mivel szívtam vele egy hetet egy Hiseeu PTZ ONVIF wifis kamerát. Mindskettővel ugyan úgy jártam LAN-on ment az rtsp és a webes felület, de Wifin nem ment az ONVIF, a kamera webe-s felülete és az rtsp stream sem, a furcsa, hogy a kamerák saját androidos appja ráment wifin és látta a kamera képét. De a webes felület és az ONVIF nem megy.

Kínaiakat hiába kérdeztem csak kamukáztak, hogy nem támogatját az ONVIF-et depif igen, hszen LAN-on ment is.

Biztosan a router a gond, amikor a 2.4ghz-s wifi csatornát átettem 10-ről 11-re egyszer a K22 megjelent, mint ONVIF device. a Xiaofang viszont továbbra sem.

Van még egy furcsa dolog korábban mikor beállítottam a a 2.4 és 5gHz-s wifit "SajátHáló" és "Sajátháló_5G" lett a név. Most viszont nem akar más nevet elfogadni az 5G-nek, Nem adja hozzá a _5G toldalékot. Ha az 5G felületen átírom, átírja a 2.4Ghz.-n is...

Mit állítsak, hogy menjenek a kamerák?

(#4899) kenand válasza RCKZSTFU (#4896) üzenetére


kenand
veterán

TV-k általában csak DLNA-t tudnak, de a Padawan támogat UPNP-t

(#4900) Laza... válasza kenand (#4898) üzenetére


Laza...
addikt

Elsőnek ne használj ékezetes karaktereket

Never give up!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.