- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszo94
őstag
Szia.
A paranoiát nem értem....apk-kat letöltesz nem hivatalos forrásokból, amik tele lehetnek vírusokkal, de gplay nincs a telefonon. Érzed azért az ellentmondást?
Egyébként párod, barátod telefonján a legegyszerűbb, vagy áthívod a szomszédod egy sörre és megkéred töltse le az alkalmazást és had lépj be vele a routeredbe.Egyébként kell a fiók is, hisz ahhoz társítja magát a routert és abból a fiókból kell majd, hogy elérd az SSH fájlt is.
Amúgy a LOS is android.
-
LSI
újonc
Szia
Nekem elvileg jó az időzóna, mégse lehet letölteni az ssh file-t.
Emailt, passwordot még be engedi írni, de aztáncan't establish a connection to the server at d.miwifi.com
Ez miért lehet? Fórumon Explorert javasoltak, azzal is ugyanez.
"Ez után a routerünkbe is be kell lépni ezzel a fiókkal, talán a legegyszerűbb módja ennek egy androidos telefon,"
Ez muszáj? Sima PC-vel nem lehet? Androidos telefon nincs, csak Lineage OS-es, g play sincs, tudom, paranoia.
Egy máshonnan letöltött kínai nyelvű MI Wifi program a miwifi.com-ra akart bejelentkezn a router helyett , ahogy az a PC-n is látható. Azt letöröltem. Apkmirror-ról letöltött , elvileg multilangual másik Mi Wifi program is kínaul beszél, máshogy néz ki. Főoldala egy futurisztikus kékes villlógó gömb.kösz a választ
-
wwenigma
Jómunkásember
PPPoE szervert raknek DIGI-s dolog miatt, de a luci-app-rp-pppoe-server konfiguracios oldala full üres, erre valakinek van ötlete? Vagy mar a 18.6 miatt valtozott a Luci es a regebbi LEDE rosszul kezeli le?
Illetve igy hogy a ZTE a router mogott van csak 100Mbites a link és azt is kapcsolgatja?
[ 1123.142647] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: port 2 link up
[ 1124.420020] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: port 2 link down -
Viktor S
csendes tag
A fórumot olvasva látom, hogy padavannal használható mobil stick. Ez használható backupként is? Tehát alapértelmezett a wan, de ha elmegy átvált mobil netre, majd ha visszajön a kábeles net, visszavált arra?
-
emeritusz
tag
válasz
TheMiller #3191 üzenetére
volt szó torrent sebességekről.
Az amlogic s905x tv boxomon (coreelec) eddig transmissiont használtam. Most váltottam qbittorrentre, és kimaxolja a 100mbitet, ellenben a tr-el ráadásul sokkal kevesebb prociterheléssel külső usb2 hddvel. Maga az alkalmazás+webui is 1000x jobb, van benne egy csomó frankó extra (pl. szeletek sorban töltése). Ha elérhető 3gre a qbittorrent megérne egy próbát. -
TheMiller
tag
válasz
woodworm #3189 üzenetére
Próbálgattam a Enable Packet Aggregation-t és a 20/40-es csatornaszélességet visszakapcsolni, kicsit csalóka mert újraindítás után még egy reboot kell neki.
Legjobb végül a 20/40-es csatornaszélesség visszakapcsolásával és Enable Packet Aggregation=disable beállítással így most olyan 43/50 mbit/s-t ír. Ha az utóbbit visszaállítom akkor sem sokkal lassabb, kb. 37/45.
Köszönöm a segítséget!
-
woodworm
veterán
válasz
TheMiller #3188 üzenetére
Ha a hdd sebessége megfelel neked így is, akkor az első maradhat. Nincs g-s kliensed ezek szerint, az esetleges szomszédé pedig lerendezve.
Ha a korábban említett stabil 75 Mbites átvitel nem csak általános példa volt, akkor a harmadik csoporttal sincs túl sok gond. Ha viszont ez a 30 Mbit a jellemző, akkor egymástól függetlenül megpróbálnám a Enable Packet Aggregation-t vagy a 20/40-es csatornaszélességet visszakapcsolni, hogy ront vagy javít a helyzeten. -
TheMiller
tag
válasz
woodworm #3187 üzenetére
Egyszerre állítottam be, külön tesztköröket nem futottam vele, előtte/utána teszt volt csak.
Mobilon, speedtest.net appal tesztelve 6/2mbit-hez képest kb 30/30 volt egyből a beállítások után. (nyilván nem releváns mérés..)Viszont az általad említett pontok közül (1,2,3) az 1-es és a 3-as fixen fenn állhat mint probléma nálam.
-
woodworm
veterán
válasz
TheMiller #3186 üzenetére
'Enable TX Brusting' a neve
Annak is a korábbi szabványok teljes kizárásához van köze, de ha nincs g-s kliens a hálózatodban, nem jellemző, hogy bekavarna.
Egyszerre változtattál meg minden beállítást vagy teszteltél egyes lépések között? Ha előbbi, akkor a helyedben szánnék rá egy kis időt és próbálgatnám akár egyesével is az opciókat.- Ha usb gond van, akkor az usb2-es mód látványos változást hoz.
- G-s ap/kliens kizárásához és zavarásának a meggátolásához az n only/Enable TX Bursting?=off/Enable Greenfield?=on segíthet.
- Ha sok ap van a környezetben és/vagy valamilyen helyi forrás (mikro, vezeték nélküli egér/bill., egyéb bluetooth eszköz) zavar be, akkor próbálkoznék a 20 MHz-es csatornaszélességgel és a Enable Packet Aggregation?=off opcióval. -
TheMiller
tag
válasz
woodworm #3185 üzenetére
Jogos, 'Enable TX Brusting' a neve, a súgója alapján azonosítottam be, ezt elfelejtettem átírni.
Biztos vagyok benne, hogy egyes beállítások nem relevánsak, viszont a linkelt orosz oldalon (postban lévő 3 link) kifejtik, hogy egyes beállításokat miért ajánlanak, mi azok magyarázata. Például nem gondoltam volna, hogy a 20/40-es channel kiosztásnál a 40-es általában instabil és tényleg mennyivel jobb a 20-as által stabilan adott max 75mbit/s, mint a 40-es által adott instabil 150mbit/s.. - viszont ennyire már nem értek hozzá, de a beállítások elég látványos stabilitást és állandó sebességet hoztak, ezért postoltam
-
woodworm
veterán
válasz
TheMiller #3183 üzenetére
Odaát a 860l topikban is felmerült ez annak idején. Legtöbbször az usb3-as házzal függ össze, van akinél jelentkezik és van akinél nem. A legjobb ilyenkor kikapcsolni az usb3-as módot az usb-n.
Az 5GHz-es beállítás mondhatni alap, a 2,4 GHz-esnek meg csak túlzsúfolt sávon van értelme, mert csak lassít.
A Professional beállításokhoz nem tudok mit mondani, ha gond van nálam a wmm és a green ap módokat szoktam kikapcsolni. A csomagtömörítés kikapcsolása inkább lassít, mint gyorsít. A greenfield-nek sincs túl sok értelme, ha nincs g szabványú ap vagy kliens a közelben.
Régebbi build van nálam, continous transmission opciót nem látok. -
TheMiller
tag
Sziasztok,
Nem tudom nálatok milyen a MIR3G wifije Padavan alatt (esetleg openwrt/lede-n), de nálam borzasztóan lassú, akadós. Konkrétan a legnagyobb sebesség a 6/2 mbit/s volt digi 200/100-on. Ha filmet néztem android box-al a routerre kötött HDD-ről, akkor már attól is megakadt a film, ha jött egy messenger üzenetem telefonra
Kutattam itt, újra húztam a Padavan-t, de semmi megoldást nem hozott. Végül a lenti linken lévő beállításokat találtam és most semmi akadás, minden szuper és végre hasít minden.
Beállítások:
Andvanced / USB application menüpontban:
Disable USB3 interface (USB2 only): 'Yes (less interference at 2.4Ghz)'Andvanced / Wireless 2,4Ghz / Professional menüpontban:
Enable continous transmission: Disable
Enable packet aggregation: Disable
Enable Greenfield: Enable
Enable WMM APSD: DisableAndvanced / Wireless 2,4Ghz / General menüpontban:
Wireless mode: 'N only'
Region code: 'Europe channels (1-13)'
Channel width: '20 mhz'Andvanced / Wireless 5Ghz / General menüpontban:
Wireless mode: 'n/ac mixed'
Region code: 'Europe channels (36, 40, 44, 48)'Eredeti leírás itt, és bővebb infók oroszul.
TheMiller
-
emeritusz
tag
Megjelent az openwrt és a lede kibékülés utáni első "összeolvasztott" (merged) stabil kiadása az openwrt 18.06.0. Headless biztosan többet tud mondani róla.
Aki nem ismerné, itt egy frankó firmware szelektor: -
tarat
tag
Sziasztok!
Amíg kétséges volt, hogy helyreállítható-e a router kénytelen voltam berendelni egy másikat, ami meg is érkezett. Hála a fórumtársaknak ez most felesleges, mert helyreállt a régi router.
Aki nem akar vesződni a rendeléssel és gyorsan szüksége van rá annak remek alkalom. Annyiért kínálom, amennyibe nekem került (39$). Teljesen orig, postai csomagolásában felbontatlanul. Itt leüthető: [link] -
tarat
tag
-
Headless
őstag
Azért nem mindenki rendelkezik arduinóval, szerintem mezei usernek egyszerübb venni egy usb-ttl adaptert 1-2 usd-ért ebayről és megvan oldva a soros konzol minden bűvészkedés nélkül. Én egy cp2102-est használok, de a pl2303, vagy egyéb adapterek is támogatottak a friss windowsokban is aki nem akar komolyabban belenyulni szétszedés meg youtube video, de nem bonyolult az sem.
Ez a router még nem a halál szélén volt...
az az amikor bootloadert írja felül valami, ott már csak a flash kiforrasztása és írása segít flash íróval
-
tarat
tag
válasz
Headless #3174 üzenetére
Ez a router konkrétan a halál torkából jött vissza!
Nagyon köszönöm!
A tanulság: A halál után is van élet
Nagyon köszi +1*Ezt az egészet lehet, hogy be kéne tenni a nyitóba.
[link]
Ez a leírás megmutatja a HW dolgokat és hogyan jutsz el a 4-es pontig.
A tiéd pedig, hogyan tudsz visszaállni a Command Promptnál. -
tarat
tag
Sziasztok!
Ezt sikerült kiszedni belőle:
[link]Első körben Linux-al próbáltam, de az említett cu nem vette be a parancsot. Visszafelé nem tudtam küldeni a 4-es kódot, így nem tudtam Comand Mode-ba tenni. (Nálam meg kellett fordítani a TX, RX kábelt, mert csak keresztben volt hajlandó működni. Ez gondolom az USB-m sajátossága)
Átmentem Windows Putty-ra. Azzal sikerült.
Menteni nem akarok, mert semmi értelme. Szar a firmware ami rajta van.
És akkor elérkeztünk ahhoz a problémához, hogyan kell felmásolni rá a firmwaret.Tehát ami adott az a Windows, Putty.
A Hacking oldal az mtd-t említi.: mtd write lede-ramips-mt7621-mir3g-squashfs-kernel1.bin kernel1
Na és akkor itt elakadtam. Azt írja, hogy ez legyen a pendrive-on az meg legyen a routerben.
Feltételezném, hogy az mtd parancsnak is a routeren kéne futnia. De ott ilyen command nincs.Itt vannak a commandok:
U-Boot 1.1.3 (Jul 13 2017 - 17:10:56)
MT7621 # help
? - alias for 'help'
bootm - boot application image from memory
go - start application at address 'addr'
help - print online help
loadb - load binary file over serial line (kermit mode)
md - memory display
mdio - Ralink PHY register R/W command !!
mm - memory modify (auto-incrementing)
nand - nand command
nm - memory modify (constant address)
printenv- print environment variables
reset - Perform RESET of the CPU
saveenv - save environment variables to persistent storage
setenv - set environment variables
tftpboot- boot image via network using TFTP protocol
version - print monitor versionSzóval az a kérdés, hogyan lehetne firmware-t varázsolni rá?
Ezt az mtd-t nem értem, mert itt nem tudod megadni, honnan kéne másolnia...
Nagyon köszi, ha valakinek van ilyen tapasztalata ... -
chipesz
őstag
válasz
chipesz #3156 üzenetére
Végső gondolatként "gyári" beállításokat eszközöltem, mindent újra beállítottam, de továbbra is ugyanez a probléma. Egyszerűen nem érhető el a Transmission web control (A kapcsolódás sikertelen. A Firefox nem képes kapcsolatot létesíteni a(z) 192.168.1.1:9091 helyen lévő kiszolgálóval.)
-
woodworm
veterán
Adminfelületről vagy prometheus alól nem nagyon lehet felülírni a bootloadert. Ehhez ssh-n be kell jelentkezni és a flash elejére írni az fw-t.
A javítást frissen fat32-re formázott pendrive-ról próbálod, amire felírtad a miwifi.bin-re átnevezett developer fw-t? A router kikapcsolva, pen rácsatlakoztatva és úgy elindítva? Így sem érzékeli a pendrive-ot? Mondjuk így hiába is működne, az nvramban vissza kell írni az eredeti értéket. Mindenesetre eredeti gyárival ne próbáld ki, mert könnyen kizárod magad és tényleg csak a kábel fog segíteni.
Mondanám, hogy próbáld ki a módszert egy biztosan működő padavan fw-vwl, de azzal sohasem élesztettem még. -
woodworm
veterán
Gyári, openwrt vagy padavan?
Egyedül talán padavan alatt lehet a bootloadert felülírni, tehát nagy valószínűséggel az rendben. Egy rossz fw azt nem bántja. Openwrt és padavan esetén a soros konzol addig kellhet, amíg az nvram módosítás helyre lesz állítva, onnantól mehet a pendrive-os helyreállítás.
Lehet ez utóbbi most is menne, csak az a fránya válogatósság a formatálásra. -
tarat
tag
Sziasztok!
Sajnos a routerre hibás ROM került.
Egyelőre könyvtartónak jó szegény pedig aránylag jól működött (kisebb problémákkal)
Jelenség:
Power ki + Reset folyamatosan nyom aztán Power be és Reset folyamatosan nyomra a jelenség, hogy narancs aztán kb 10 másodperc után felvillan rózsaszínesre aztán onnan folyamatosan narancs.Amit próbáltam
- USB -nél a bin-jével semmit nem olvas be. Egy ideig áram alatt van az USB aztán megszűnik rajta a világítás. Ez 2-3 mp.
- Ha LAN-ra dugom a gépet vagy Wan-ra akkor ugyanarra a 2-3 Mp-re elkezd villogni a LAN/Wan és a gépen megjelenik az Ethernet és azonosítás/Nincs net, aztán ugyanúgy eltűnik mint az USB-nél.Amiket találtam ahhoz nyilván USB vagy LAN/WAN kell, de ezek mintha nem működnének már normálisan.
Mintha nem tudna Safe Mode-ba kerülni vagy kiugrana onnan.Van valami eszköz amivel regenerálható? Hogyan töltik fel a ROM-ot a gyárban?
Vagy ez már tégla és kész?Köszi a segítséget.
-
Aftershock11
csendes tag
válasz
Headless #3148 üzenetére
Akkor félre értettelek, úgy gondoltam hogy azt a Python/Flexget dologra érted.
Más - be van állítva hogy scriptbe (a GUI-ról) hogy a transmission-daemon induljon startup után (ami többnyire meg is történik), illetve van egy cron job ami ellenőrzi x időközönként hogy fut-e.A problémám az, hogy más-más sessionöket kapok ha manuálisan indítom el, illetve ha automatikusan valamelyik script teszi ezt (a manuális indítás után ott van a hozzáadott x mennyiségű torrent, míg az automatikusnál egy teljesen új session nyílik). A beállítások is másak...
Persze ezt meg tudom oldani azzal, hogy mindent áthúzok az automatikusan indulóba, de jó lenne tudni mi okozza a dolgot. Mindkét esetben ugyanaz a felhasználó indítja a processt.
-
kgymac
őstag
válasz
woodworm #3086 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mi történt. Az első buildelt fw-ben nem voltak skinek, szépen felment. A felületen zavart az asus logó, ezért buildeltem egy újat, benne az összes skinnel. Az új fw-t a felületről frissítettem, elvileg sikeres volt, az első újraindítás után nem változott semmi, nem volt benn a customization menüben.
Az fw-t felettem a prometheus-ból is, újraindítás után a router (mi wifi 3) nem volt elérhető, gondoltam, vége, elbaxtam. Második-harmadik újraindítás után elérhető lett wifin, lanon nem, a sikeres belépés után még kb. 2-3 másodpercre asus felület fogadott, majd újratöltötte a konfig oldalt, s megjelent a xiaomi-s felület, a customization lapon megjelentek a skin beállítás opciói, valamint elérhető lett lanon is. Köszönöm a segítséget.
Közben megjött a banggood-ról a 3g is, a mentése csak másodikra sikerült, elsőre a /dev/mt0-ra crc hibát dobott. A régi fw mentés üzeneteit figyelemmel kell olvasni, abban az esetben is hibát jelez, ha crc bibi van, ekkor a helyreállítás nem lehetséges a mentésből. A hibaüzenettől függően kell folytatni az fw flash-elést vagy megismételni a mentést.
A xiaomi accounthoz párosítás szintén csak a miwifi app 3-as, korábbi verziójával jött össze, az ssh.bin letöltése pedig csak akkor sikerült, ha az időzóna + a helyi idő megegyezett a xiaomi szerver idejével, eltérés esetén 502 gateway üzenet jött. Az újratöltések közben persze számtalanszor előjött a http/https átirányítási hiba, még mindig nem javították. -
Headless
őstag
Szia! és mindenkit akit érínt, lefejlesztettem egy rss-xml parser-t amit könnyedén tudunk szűrni, a korábi rss-nek egy része lett, még nem teszteltem mindent benne de elvileg megy, könnyedén adhatunk hozzá saját RSS feedeket...
feed setup:
[kép]forrás feed példa:
[link]szűrés pedig ahogy eddig is az általunk beírt additionial tag-ek információaira tudunk szűrni...
-
chipesz
őstag
Tippre az alkohol lehozza. (Látom nem ez volt az utolsó hozzászólás, jó régire reagáltam.
)
Más: nekem Mi Router 3 van (nem 3G). Padavanosítva. Egy pár hete a Transmission Web Control nem érhető el, így nem tudom használni a külső HDD-re történő letöltést. Van ötletetek hogy mi lelte? Köszi!
-
Headless
őstag
válasz
Aftershock11 #3146 üzenetére
Szia én annó írtam, hogy az lede/openwrt-re van megírva, habár megpróbálható padavanon is, de működéséhez szükséges csomagokat neked kell biztosítanod..
-
zsuzsy0078
csendes tag
Ha 3.4.3.9-099_e6f4533-et ír verziónál, akkor a legfrissebb került fel. A linkemen is benne van a fájlnévben.
Örülök, hogy működött.Korábban azt írtad, hogy a 3.4.3.9-099_dff9a34 van fent! [itt írtad] [Access verziója]
-
Aftershock11
csendes tag
válasz
Aftershock11 #3102 üzenetére
Valaki, please?
-
Szoszo94
őstag
Ha valaki most venne 3G-t
[link] -
ginola
addikt
válasz
zsuzsy0078 #3117 üzenetére
3.4.3.9-099_e6f4533 -ről a router saját menüjéből nem tudtam frissíteni, maradt ugyanaz a firmware.
Mit ronthattam el?
Headless
Ez a jó parancs a minden nap hajnali négykori újrainduláshoz?
0 4 * * * reboot? -
ablack
senior tag
-
közben megjavult valahogy, sokadszorra
-
szumoo@gmail
tag
válasz
woodworm #3138 üzenetére
Megvan, beállítottam.
Köszi.Cron percenként fut, és egyfajta minta illeszkedést néz.
* 4 * * *
Azt mondja mindegy a melyik hónap hányadik napja, mindegy a hét melyik napja van épp, és mindegy hogy a negyedik óra hányadik perce van, le fog futni.
Vagyis 4-5 közt percenként. -
woodworm
veterán
válasz
Headless #3137 üzenetére
Ha csak percet adsz meg az összes paraméterből, akkor óránként újraindítja a megadott percben, ugyanígy, ha csak az órát adod meg, akkor naponta újraindítja a megadott órában. Tudtommal nem kötelező paraméter az órához a perc, ha annak értéke nulla.
Szerk.:
Nem vagyok benne, tévedhetek, de rákeresve találni hasonló példákat a különböző cron leírásokban. -
Headless
őstag
Mint írtam, ha van rss feeded, kb 10 perc lefejleszteni, de ha jól emlékszem nem tudtál használható feedet mutatni. Az 1337x-et vagy mit azt megcsináltam, de ha egy konkrét normális rss feed van az még könnyebb dolog..
Woodworm: nah végre csak hibáztál egyet...
azért ez elég érdekes működést okozna 4-5 között, mivel minden percben újraindítaná
-
F34R
nagyúr
RSS-el meg minding nem lehet mit kezdeni?
Talaltam egy illyet, itthon valamiert nem birtam mukodesre birni, ehhez csak ruby-kell.
hasonlo mint a flexget.
-
woodworm
veterán
* 4 * * * reboot
Ja, látom kaptál megoldást közben.@Headless
Sokszor van gond a munkahelyemen ebből, az analóg gondolkodás az éjfélt az aktuális naphoz sorolja, míg technikailag a következőhöz tartozik. Ezért ez már belém vésődött, az új kollégák hajlamosak egy nappal később bejönni dolgozni. -
woodworm
veterán
válasz
szumoo@gmail #3124 üzenetére
Engedélyezni kell a cron daemon indulását és szerkeszteni a crontabot. Mindez menüből megtehető, Administration >> Services >> Cron Daemon (Scheduler)? (Enabled) >> Scheduler tasks (Crontab).
0 0 * * 1 reboot
Ezzel minden vasárnap éjfélkor (hétfő 0:00) újraindul a router. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szumoo@gmail #3126 üzenetére
Padavannal nekem is érdekes dolgokat játszott...
-
szumoo@gmail
tag
válasz
trance89 #3125 üzenetére
Örülök hogy neked hiba nélkül megy, de nem az volt a kérdés, hogy szerinted nekem szükségem van-e újraindításra.
Én azt tapasztalom hogy 1-2 hét használat után belassul, wifi van, de net nincs, vagy van, de lassú, rendre leszakad a dlna használata közben, volt hogy a saját admin oldala is alig jött be.
Ilyenkor újraindítom, és 1-2 hétig megint tökéletes.
Szünetmentesen van, áramszünet nem indíja újra. -
trance89
őstag
válasz
szumoo@gmail #3124 üzenetére
semmi jót nem tesz neki, 3 db routert használok padavan-al és egyiket sem kellett eddig újraindítani, cca 1-2 havonta újraindulnak áramszünet miatt
régebben 1043nd és wdr3600 párost használtam openwrt/lede fw-el de azoknál szükség volt néha a restart -
szumoo@gmail
tag
Padawan alatt be lehet valahol állítani ütemezett újraindítást?
Az se baj ha parancssoros.
Úgy tapasztalom kb. heti egyszer azért jót tesz neki. -
ginola
addikt
válasz
zsuzsy0078 #3122 üzenetére
A fenti belinkeltet, meg a webes felületen betallózom, ugye?
Köszi a leírást! -
woodworm
veterán
válasz
mayerovits #3119 üzenetére
Rossz hírem van számodra, nincs gui hozzá padavanon. Alapértelmezett esetben nincs is engedélyezve talán, a buildelés előtti konfigurálás során kell bekapcsolni. Állítani ssh-n lehet scripteken keresztül és talán a hw-nat sem működik együtt vele.
-
mayerovits
tag
Üdv mindenkinek. Legfrissebb padavan van az eszközön, de sehol nem találom hol lehetne egy bizonyos ip range-hez bandwith limitet beállítani. Azt már megtaláltam, hogy bizonyos eszközöknek fix IP-t adjak a tartományomon belül, de például hogyan lehet a 192.168.1.150 - 192.168.1.160 IP tartományban le és feltöltési limitet állítani az itt található eszközöknek? Előre is köszi a választ.
-
ginola
addikt
válasz
zsuzsy0078 #3115 üzenetére
Szia leírnád a pontos lépéseket? Nekem is régi a rendszerem, (ua. mint Acessnek) le szeretném menteni a beállításokat, hogy ha vmi nem stimmelne frissítésnél a router felületén vissza tudjam állítani.
-
zsuzsy0078
csendes tag
válasz
zsuzsy0078 #3115 üzenetére
Az ellenörzőhöz a link: [link]
-
aicon
senior tag
válasz
Watercolour #3109 üzenetére
Köszönöm, ezzel felment, de elérhetetlenné vált LAN-on a router. A reset gomb segített, de valami még mindig nem kerek, nagyon lassú a Luci felület... Hmmmm
-
zsuzsy0078
csendes tag
Tettem mellé egy képet mindenféle ellenőrző összeggel. Ahogy írtam, az enyém egy kicsit újabb verzió volt, de ha biztosra akarsz menni csinálsz egy config backupot és elteszed a régi firmware-t, így legrosszabb esetben az admin felületen keresztül downgradelsz, és printscrennel végig lehet menni a menüpontokon.
Szerintem meg kellene maradjon az összes beállítás, de egy config backupot csinálj. -
Ez a része így működik?
Akkor ez az USB bemenet arra jó, hogy a routerre kapcsolódott eszközök látják a rácsatlakoztatott pendrive/külső HDD tartalmát?
Megjelenik simán a fájlkezelőben hálózati meghajtóként?
-
BSOD
senior tag
Van esély, hogy az usb porton egyszerre használjak lte sticket (usb modeswitch) és winyót?
-
Watercolour
aktív tag
Volt egy hiba pár hete, lehet, hogy abba futottál bele, hogy a hostapd nem áll le időben a sysupgrade inditásakor, ezért elfailel.
SSH-zz be az eszközre, majd:# ps | grep hostapd
2791 root 1984 S /usr/sbin/hostapd -s -P /var/run/wifi-phy0.pid -B /var/run/hostapd-phy0.conf
6695 root 1984 S /usr/sbin/hostapd -s -P /var/run/wifi-phy1.pid -B /var/run/hostapd-phy1.conf
7793 root 1384 S grep hostapd
# kill 2791
# kill 6695
# sysupgrade /itt/van/a/sysupgrade/image/openwrt-ramips-mt7621-mir3g-squashfs-sysupgrade.tarA két kill parancsnál értelemszerűen a futó hostapd processek pidjét add meg. Ne wifiről SSHzz be, mert a processek kilövésekor le fog állni a wifi.
-
aicon
senior tag
Az alábbi verziót - OpenWrt SNAPSHOT r6910-afbb3d2 / LuCI Master (git-18.136.23288-7b68436) - próbálom frissíteni az RC2-re, látszólag lefut a frissítés, de nem történik semmi.
Próbáltam Luciból, parancssorból, átneveztem a tar file-t egy rövid névre, beállítások mentésével,majd anélkül, de semmi eredmény.
Mi lehet a gond? -
eastsider
nagyúr
válasz
Watercolour #3104 üzenetére
ki van kapcsolva az offload
-
vargalex
félisten
válasz
Watercolour #3104 üzenetére
Ugyan nincs Mi Router 3G-m, de mivel az OpenWrt nem változtat a flash partíicóin, illetve a szükséges partíciók tartalmán, így szerintem simán flash-elhető a Padavan úgy rá, mint a gyárira.
-
Watercolour
aktív tag
válasz
eastsider #3103 üzenetére
Köszi a tippet, lehet megpróbálom az RC-t, vagy várok a finalre, elvileg már lassan meg kellene jelennie.
Egyébként bekapcsolt HW offloadinggal használod? Erős a gyanúm, hogy nálam az okozza a problémát, de sajnos gigabit NAT nem megy nélküle.@szaboi6512: Köszi. Ezekszerint nincs egyszerűbb út, csak a gyári szoftver visszaállítása, majd Padavan.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Watercolour #3100 üzenetére
nálam semmi gond nem volt, de áttértem RC2-re, semmi gondom nincs vele, atom stabil
-
szaboi6512
őstag
válasz
Watercolour #3100 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest