Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
emeritusz
tag
válasz Brandynew #267 üzenetére
Nem lejáratás, a posta terjeszti. Nézd meg a v*terafutar.hu oldalon, ezt írják:
2017.12.31-ig a szállítást 2-3 munkanapra vállaljuk. Köszönjük megértésüket. (Egynapos csomagoknál!!!)
2017. november 15 és 2017 december 31 között a háznál történő felvétel szolgáltatás nem elérhető.
A saját üzletüket rontják, mert nem képesek normális bérért több embert alkalmazni a csúcsidőszakban....).
-
emeritusz
tag
Ha jól értettem az egész fordítási mizéria csak azért kell a padavannál, mert a forráskódot így lehet legálisan felhasználni/
terjeszteni. Ha ez így van, elég lehet a kész tuningolt/skinnelt beforgatott firmwaret megosztani magunk között? Erősítsetek meg :-) -
emeritusz
tag
"Up to 100MB/s for reading from USB HDD through Gigabit Ethernet. Writing at 40MB/s by the way"
Nem saját mérés, a tesztben írták. -
emeritusz
tag
Skin: Ha rám hallgatsz hagyod a francba, semmit nem ad hozzá funkcionálisan, ráadásul konfig után úgyse fogod nézegetni. Sokkal fontosabb pl. egy adblocker, ddns, vpn, transmission konfig belövése...
-
emeritusz
tag
-
emeritusz
tag
A transmission letöltés külső usbre libreelec-es médiaboxon nekem úgy működik jól, hogy késleltetve, a felcsatolást megvárva indítom a démont nehogy ne találja a letöltési könyvtárat, mert akkor visszavált az alapértelmezettre (ahol a script/config? volt már nem tudom).
-
emeritusz
tag
A válasz: a router nem ad a nagyobb hdd-nek elég áramot. A nagyobb hdd felpörgéséhez valszeg több áram kell, mint a régihez ezért letiltja a hdd ház elektronikája. Használj Y kábelt, az Y másik végére rakj egy nagy (1-2 amperes) mobiltöltőt.
Én is sokat szoptam hasonló problémával (amlogic libreelec tv box + külső 2.5" usb hdd) és ez segített. Mondjuk én azon torrentezek ;-) -
emeritusz
tag
válasz run4fun #1992 üzenetére
A vinyó specifikációja alapján kb. 6w a felpörgési fogyasztása. Nem tudom mennyi lehet pluszba a modemé, de lehet hogy nem tud leadni ennyit a hub (kicsi a tápja pl.)ezért nem válaszol az eszköz? Másik routerrel/tv boxxal próbáltad ezt a hubot (pc/laptop nem játszós mert többet tudnak leadni az usb portjaik)? Modem nélkül látja a xiaomi a hddt?
-
emeritusz
tag
-
emeritusz
tag
válasz bodzasfanta #2151 üzenetére
Hihetetlen hogy belpiacos China Telecom szolgáltatós routereket árulnak...
kiváncsi lennék hany kici kínai hosszabbított szerződést és passzolta tovább a routert nyugatra anélkül hogy tudná.... ;-) -
emeritusz
tag
5ghz-en nem tudok okosabbat én sem mert a netem csak 120mbites upc. Speedtest kihajtja maxra, a kapcsolati seb 433 mbit. Mivel töltenél le? Ookla speedest mennyit ad? Nem lehet hogy a digis routered nem tud 180 fölé menni?
Ha van egy másik gigabites kábeles géped, próbálj áttölteni a két gep (vezetékes - wifis) között valamit ftpvel pl. filezillával.[ Szerkesztve ]
-
emeritusz
tag
válasz Szoszo94 #2570 üzenetére
Tuti hogy csak 100mbit a nic, de a dlna lassabb procin biztosan hozzáad még valamennyit. Jó lenne tudni, mennyi a buffer méret, azt mindenképp át kell tuszkolni akármivel nézi. Ha van rá ideje/lehetősége, tesztelhetné 100mbites pc-vel is (persze azokban már gigabit az esélyes).
-
emeritusz
tag
-
emeritusz
tag
1. teljesen jó
2. igen, hiszen gyári
3. igen, de webes felület chromemal fordítható
4. van, olvass már vissza néhány hozzászólást...[ Szerkesztve ]
-
emeritusz
tag
válasz Freddycom #3094 üzenetére
1: nem (én legalábbis nem találtam dinamikus dns beállitást, lehet Kínában halálbüntetés jár érte
2: szerintem ki lehet vele hajtani kábellel a gigabites wan forgalmat.
3. cat5e vagy cat6 átviszi, sima cat5 meg már elvileg nem is kapható. Szerintem 6-8 éve minimum tudja az összes.
+1: a helyi lanon lógó gépek között tudsz gyorsabban elvileg, de én még nem láttam nem gigabit wanos 1200mbites routert.[ Szerkesztve ]
-
emeritusz
tag
Megjelent az openwrt és a lede kibékülés utáni első "összeolvasztott" (merged) stabil kiadása az openwrt 18.06.0. Headless biztosan többet tud mondani róla.
Aki nem ismerné, itt egy frankó firmware szelektor:[ Szerkesztve ]
-
emeritusz
tag
válasz TheMiller #3191 üzenetére
volt szó torrent sebességekről.
Az amlogic s905x tv boxomon (coreelec) eddig transmissiont használtam. Most váltottam qbittorrentre, és kimaxolja a 100mbitet, ellenben a tr-el ráadásul sokkal kevesebb prociterheléssel külső usb2 hddvel. Maga az alkalmazás+webui is 1000x jobb, van benne egy csomó frankó extra (pl. szeletek sorban töltése). Ha elérhető 3gre a qbittorrent megérne egy próbát. -
emeritusz
tag
Amire te gondolsz az a letöltés + visszaosztás (jó esetben) lenne kliens programmal.
Amlogic s905x procis médiabox fillérekért (1gb-os elég) + coreelec (linux+kodi), qbittorrent addonnal erre elég. Letöltés mehet bármilyen occsó saját áramadapteres külső usb2 hddre (én egy maradék szutyok 3.5"-os 160gb-os pata vinyós ezer éves házat használok, azért már nem kár) . A feliratok lejátszáskor szintén addonal letölthetők 2 kattintással pl. opensubról.
Én pluszban rálógattam egy 2tb-os külső hdd-t a routerre is, néha arra mentem amit el akarok tenni.Semmi szükség nasra, rasperry meg főleg nem nasra való.
[ Szerkesztve ]
-
emeritusz
tag
válasz lócitrom #3252 üzenetére
Azt hittem férfi vagy, de ezek szerint nem
Tesztelés miatt arra a 3 másodpercre simán megtoldottam volna a lapos dugaljvégeket egy eus véggel. Nem szedtél még szét adaptert soha? A két piros kábel a lényeg:Ha nagyobb városban élsz jobb ha először keresel vkit a közelben akinek van hasonló xiaomija, teszteld a töltőjével. Ne vegyél egy esetleg döglött routerhez (bár ne legyen igazam) feleslegesen semmit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest