Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2002) Locutus válasza capulet75 (#1996) üzenetére


Locutus
veterán

Szerintem ehhez senki nem fűzött kétséget, amit te irsz. A versenyképességnek csak örülni lehet.
Az AMD egyértelműen vezet a munkával kapcsolatos programokban, játékban meg még mindig az intel, bár az előnye nagyot csökkent. Tudom fáj az AMD-seknek, hogy a majdnem gól nem gól, de most ez van. A 9700K igazából úgy maradt nagyon is versenyképes, hogy az árvágás miatt közel azonos áron lehet rá építkezni a 3700X-el, és játékokban jobb. A 9900K meg egyértelműen nem éri meg már, hiába gyorsabb az is játékokban, az ártöbblete sokkal nagyobb az indokoltnál.
Mondjuk pont a 7nm-től én sok előnyt nem látok, mert se az órajel, se a boost, se az abból fakadó teljesítmény nem _annyira_ acélos, mint lehetne. Ellentétben az új Ryzenekkel az Intelek rendre mennek 5-5.1Ghz-en is, 14nm ide vagy oda. Bár itt még BIOS bugok is vannak AMD téren, aminek javítása esetén a boost akár növekedhet is, így játékok alatt is jobban teljesíthetnek még az új Ryzenek. Szokás szerint még kell egy kis idő nekik, míg befejzik a töketlenkedést alaplapok és drivereik terén, reméljük nem úgy mint a Radeonoknál, hogy egy év kell mire kiforrják magukat az apró cseprő bosszantó szarságaikból, meg lemaradásukból - csak akkor már senkit se érdekelnek. Az új Ryzeneknél talán nagyobb hatású lesz a hype-train ennél.

Amúgy nekem talán egy Duron, vagy K6-2 volt az utolsó AMD-m... Én igazából 3700X-et, sőt 3900X-et is vennék, de most az alaplapok mizériája tart vissza egyelőre. A 9700K-ba azonnal fejest lehetne ugrani (azonos áron a 3700X-el) és ott nincsenek kérdőjelek. Tudom mire számíthatok, és minden kiforrott. De még türelmes vagyok, meglátjuk. Bármelyik pillanatban beeshet az új AGESA verzió, meg új BIOS-ok, illetve még akár MAX verzió a B450M Mortar Titaniumból is. Vagy egy mATX AM4 alaplap, amin nem a foscsi ALC892 van, hanem a 1220, és van rajta SPDIF is. Meg rendes VRM hűtés is. Vagy egy ténylegesen megvásárolható SPDIF hátlapi bracket, az enélküli alaplapok garmadájához. Vagy pl olyan driverek az ASUStól, amitől a TUF B450M nem mondja azt Win10 1903 alatt, hogy se az audio driver, se az aura sync nem kompatibilis, és nem működik... Jelzem ugyanaz a 1220 audio van rajta, ami intel lapokon simán működik driver oldalról. Jelenleg kevés, vagy semennyi a közös metszete eme halmazoknak számomra.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.