- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Samsung Galaxy Watch - Időtálló
Üdvözöllek a Samsung Galaxy Watch okosóra topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S@c@
őstag
Másnak is a vissza gomb lazább könnyebben benyomhatóbb mint a home gomb?
-
XZoli
aktív tag
válasz
JuveFan1897 #796 üzenetére
S, M, L méret létezik, "lyuk"
vagy keresel más szíjat szerencsére szabvány 22mm
[link] -
kisdobos0111
aktív tag
válasz
JuveFan1897 #796 üzenetére
Az én csuklóm is vastag de akkor a tied az nem semmi. 😁
-
JuveFan1897
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést ha már volt kérdés, de most vásároltam meg az órát. Elég vastag csuklóm van és az órához alapból küldött L-es méretű pánt kicsit kényelmetlen.
Az a kérdésem, hogy lehet-e ehhez nagyobb méretű (teszem azt XL) pántot kapni, vagy marad az opció hogy + lyukat fúrok bele?
-
Macika66
őstag
Így van!
Az E-SIM néhány letöltött kilobájt mindössze!
Nyilvánvaló, hogy ha egy óránál eladáskor egy bizonyos szolgáltató adatai lettek hozzárendelve, akkor nem tudod ugyanazt az E-SIM-et egy másik szolgáltatóéval is feltölteni, anélkül, hogy az első szolgáltató engedélyezné azt.
Aki EZT gondolja függőségnek, akkor kicsit igaza van, azonban ez nem tényleges függőség, ahogyan azt 25 éven át megszoktuk....
-
niklebi
senior tag
Az Orange szolgáltatói watch-ot is csak a vásárláskor kötött hűség időn belül nem tudod a T-nél aktiválni. Ha lejárt, köteles függetleníteni a szolgáltató. Így van ez a telefonoknál is. Vagy felmondod a szerződést, kifizeted az ilyenkor szokásos különbözetet, és akkor függetlenítik az esimet. Én a T-nél vettem és csak az előfizetésre van hűség idő az ahhoz kapcsolódó multisimre nincs. Ha azt lemondom akkor elvben átmehetnék másik szolgáltatóhoz az órával csak jelenleg annak semmi értelme.
-
niklebi
senior tag
A hozzászólásokat olvasva szerintem nem jól értelmezitek a függőség fogalmát. Szolgáltató függő csak telefon lehet amit egy szolgáltatónál vásárolsz mondjuk a telefonra kapott kedvezmények miatt. Azt a telefont más szolgáltató sim kártyájával nem tudod használni. A sim és az esim annyiban szolgáltató függő, hogy az adott szolgáltatónál van előfizetésed, vagy nála vettél feltöltő sim kártyát. Így bármikor szolgáltatót tudsz váltani szám hordozással, vagy lesz egy új telefonszámod ami ahhoz a szolgáltatóhoz fog kötni akihez átmentél. Így az esim is addig köt egy szolgáltatóhoz amíg nála van az előfizetésed. Ha szogáltatót váltasz és ott is van esim simán bekapcsolják a rendszerbe az órát. Magyar honban csak a T-nél van esim így ez itt nem megoldható. Az órában lévő esim szolgáltató független, mivel bármikor törölhető és újra aktiválható. Az órában lévő esim főkártyaként is működhet, csak akkor lesz egy új telefonszámod. Ezért jó a multisim.
-
dannyl
addikt
válasz
Macika66 #785 üzenetére
Féltem, hogy valamikor még összefutok a bunkó stílusoddal a fórumon... Nagyon lekezelő vagy, de elmegyek emellett. Hidd el, nem te vagy az egyetlen ezen a bolygón, aki érti, mi az az E-SIM. És azt is elhiheted, hogy ahogy a fizikai SIM-et, úgy az E-SIM-et is szoftveresen függővé teszik. De ha nem akarod elhinni, nem kell. Okosabb vagy akkor a samsung store embereinél is, sőt, az egész világnál.
-
kaldika
tag
E-SIM-es készülék legyen az óra, telefon, vagy tablet(iPad-ben már jó ideje van) mind független
-
Macika66
őstag
Mondjuk mivel E-SIM-et egyelőre kizárólag a Telekom ad, ezért a készülékfüggőség kérdése egyrészt szükségtelen, másrészt értelmezhetetlen.
De gondolkozzuk együtt, mert látom, nem érted.
Mivel az E-SIM NEM egy kézzel fogható valami, nem egy plasztikkártya, hanem a szolgáltató által a készülékbe a hardvergyártóval beszereltetett chip, ezért értelmetlen lenne a klasszikus értelemben függővé tenni a készüléket, mivel abból az E-SIM nem vehető ki és nem tehető át más készülékbe.
-
troland26
őstag
Lte verziót csak a T nél lehet tapni ? Vagy , ha nem akkor , milyen típusszámon keressem ?
-
kaldika
tag
Sziasztok. Esetleg valaki használta már Apple airpods headset-tel? ESIM-es verziót
-
Fixmiki
tag
Sziasztok, vásárlás előtt lehet valahogy ellenőrizni, hogy a sim része szolgáltató független?
-
konyi79
addikt
Nehéz megítélni
Mint írtam én egy Band 2 pro-t váltottam le (ami üzemidőben azért más liga). Ahhoz képest azért meglepődtem -mennyire buta.
Jó, bocs, nem buta a Watch, de a nagyobb színes kijelzőn kívül nem tud sokkal többet. Azon is láttam ki hív, azon is láttam ki és mit üzen, ok, csak az üzenet-mail első sorát, de valljuk be az is elég többnyire. Stopper, visszaszámláló, időjárás, ami érték a karperechez képest.
A Huawei alvásmonitor sokkal jobb, a Watch-é gyakorlatilag semmit nem ér. Leülök a számítógép elé, gépelek 2 órát, amikor felkelek nyújtózni egyet beírja alvásidőnek
Magasságmérés is hasonló, egyik nap direkt számoltam mennyit lépcsőztem, na az se volt közelében sem.
Gyanítom az s3 is hasonló szolgáltatásokkal bír, szóval az üzemidő egyedül ami mérvadó lehet. Megér neked annyit, ritkábban töltsd? Én konkrétan ezért nem vettem eddig okosórát, mert nem voltan hajlandó etetni 1-2 naponta, idegeimre ment volna. Ezt meg 5 nap után ha el is felejtem felrakni, kimegy energiatakarékosba, és jó eséllyel kibírja a hatodikat is.
Sajnos az almás itt kicsit ellépett, ott nagyon vonzó az ekg is belefért, ha már így monitorozzák az órák az egészségünk. Az úgy azért egy sokkal jobb sporttárs, csak ezen az ökoszisztémán az nem opció. Lehet érdemes várni kicsit ha nem olyan égető, droidra is fejlődjön a dolog. -
konyi79
addikt
Ja, ami kimaradt a fényerő csak 4-en, de simán látszik így is. A praktikus analógot használom, nekem az tetszik.
Viszont a szolgáltatásokhoz engedélyezve van a helymeghatározás (edzés, időjárás, magasság). Edzés nem volt, csak egy-két ütemesebb helyváltoztatásom vette automatán annak. AOD-t nem használom, sok értelmét órán nem látom.
Szóval ez az 5 nap én úgy látom hozható mindenféle erőfeszítés nélkül. Ami ugyan nem éri el az elődje Band 2 pro üzemidejét, de nagyon jó. -
konyi79
addikt
LTE nélküli 46mm-es. Telefonálni kihangosítva nem szoktam rajta, de elég sok értesítés jön, ezen szoktam nyugtázni, ne kelljen a telefont mindig elővenni. Pulzusmérés megy, ez ébreszt, rázza a csuklóm. Éjszakára nem foglalkozok vele kitegyem repülőbe.
Nekem 20cm a csuklóm, nem kicsi rajta, de azért elmegy. Ha nem volt nagyobb órád előtte, szokni kell. -
S@c@
őstag
19cmes csuklóra a 46mm szerintettek oke?
-
S@c@
őstag
válasz
kisdobos0111 #770 üzenetére
Akkor az 3 nap lesz kb.
-
S@c@
őstag
válasz
kisdobos0111 #768 üzenetére
Neked meddig bírja egy töltéssel?
-
S@c@
őstag
Sziasztok! Még mindig nem tudok dönteni....melyiket érdemes megvenni gear s3 vagy galaxy watch? Egyik 60e másik 95e. 2ev garival. Megéri a felárat? Úszni nem.szoktam...sport fontos meg a 3 nap üzemidő legalabb.
-
nrb263
tag
sziasztok! hogy az istenbe lehet rábírni az órát hogy mutassa a reggeli/este napi tájékoztatót?
-
Hikvision
senior tag
Nálam mostanában késnek az értesítések, régebben azonnal jelzett amikor a telefon, most van hogy pár perc is eltelik. Másnál volt ilyesmi?
-
Tomka1118
csendes tag
Köszönöm a választ. Nem tudom, milyen értesítésre gondolsz, de nekem a lényeg átjött.
Miért nem tudja ezt a Telekom, hogy lehet, hogy írásba adják a butaságot.
Egyébként kell várjak a Telekom-ra, hogy ott újra lehessen kapni vagy van valahol még ilyen LTE-s verzió? Mondjuk nem kell, hogy áfacsalt legyen.
-
niklebi
senior tag
-
Tomka1118
csendes tag
Sziasztok,
teljesen kezdő kérdésem a következő:
Ha bemegyek egy T-mobile üzletbe (kias hazánkban) és veszek egy ilyen 46 mm-es órát (LTE-st és persze majd ha lehet kapni), majd az előfizetésemet átalakíttatom hogy mindkét készüléken ugyanaz a hívószám legyen, akkor tudok hívást indítani az óráról úgy, hogy a telefon nincs a közelben?
A T hivatalosan azt írja (és mondja is), hogy csak fogadni lehet hívást. Ennek így van értelme? Két üzletben is rákérdeztem, de olyanokat fogtam ki, akik nem voltak a megfelelő tudás birtokában.
Köszönöm, ha valaki válaszol.
-
S@c@
őstag
Az uj watchnal a lunetta kotyog mint az s3nal vagy javitottak rajta?
-
kisdobos0111
aktív tag
A fizetés megoldható valahogy az órával? Telefonnal a Simple alkalmazást használom
-
kisdobos0111
aktív tag
Vettem én is egyet. Tegnap úsztam benne és nagyon pontosan jelzett minden 50 méter után.
-
sziasztok!
Akciós a 220Volt-nál a Galaxy Watch.
[link]Itt említik a hivatalos 2 év Samsung garanciát. Ők hivatalos forgalmazók? Érdemes innen venni?
Másik bolt ahol kedvező az ára, az Aqua (95k).Ha a 220 hivatalos, akkor azt az 5k-t nekem megéri a hivatalos gari.
Mert ha jól tudom, az Aqua nem hivatalos forgalmazó.
Köszönöm!
-
S@c@
őstag
Sziasztok!
Ti használtok a kijelzőre valamilyen védelmet? Üvegfólia vagy sima fóliát?
-
sid87
senior tag
Sziasztok!
Facebook Messenger üzenetek hogy jelennek meg? Válaszolni lehet rá? Valaki tudna nekem képernyő képet mutatni róla?
Köszönöm!
-
konyi79
addikt
Felesleges hangulatkeltés helyett kérlek olvass figyelmesebben. Amit linkeltél [ÁSZF. III. 12. 4. 2. ] pontot követi az [ÁSZF. III. 12. 4. 3. ], ez szól a kollega külön válaszaira, szóval a feleslegesen kötöttél bele a fórumtársadba. Egy időben valóban volt ez elvárás amit írsz, de ez rég megváltozott.
Ezért zárjuk is itt le, már 5-tel született több hozzászólás a témában, mint szükséges. -
Koppogy
csendes tag
Egy újabb teszt!
33 perc beszélgetés szintén, viszont az óra hangszóróján és 8% merülés. Tehát a BT headsettel a dupláját merüli. Lehet, hogy jobb lenne egy BT 4.1-es?
-
Aszta~
újonc
Sziasztok! Most tervezem a watch beszerzését, azonban nem tudom, hogy a Honor 10-es (android 8.1) telefonommal teljesértéküen tud mükődni? Sehol nem kapok rá választ, remélem töletek igen!
-
Koppogy
csendes tag
46 mm-es LTE Galaxy Watch!
Automatára állítva, ha az óra kapcsolódik a telefonhoz lekapcsol a hálózatról, ha megszakad a BT, akkor önálló órára vált. 2x12 óra alatt, mert amikor hazaértem kikapcsoltam, kevés telefonálással (ami BT-n történt) 30 % merülés.
Önálló telefonként: Este 10-től reggel 6-ig 13 merült. 34 perc beszélgetés BT headsettel 17 %.
Hát igen, az LTE kapcsolat és a telefonálás nagyon meríti.
Egyébként hozzáértőktől. Energiafelhasználásban van mérhető különbség 3.0, illetve 4.1 BT headset között?
-
ToomyC
aktív tag
Azért az gáz, hogy ha kimegyek a konyhába (ami egy 30-as fal) elmegy a bluetooth... Gear Fit 2nél ez nem volt ....
-
ktgeri
tag
Fizetésre továbbra is alkalmatlan?
-
ToomyC
aktív tag
Ketyegni csak a samsung számlap tud?
-
-
konyi79
addikt
Nem.
A telefon rendesen megy a kocsi fejegységgel, az óra nem indít hívást, nincs rajta sim profil, csak bt a telefonnal.
A gond az, nem adja át a kapcsolatot a kocsi bt fejegységnek ha beülök, a csuklómon csörög. ehhez kéne megoldás. A kocsinak nem is kell kezelnie az órát, az maradjon a telefonon. de ez a gond, ha kézzel rányomok a kocsira, az óra leválik a telóról és vica-verza. band 2 pro rendesen csinálta, nem volt ilyen bajom vele.
A telefonnak meg nem szokott a több bt kapcsolat gondot okozni. -
niklebi
senior tag
Ha jól értem a telefonnal akarsz a fejegységhez csatlakozni. Azt nem tudom, ezt hogy lehet megoldani. Én úgy használom a fejegységet, hogy az óra BT. beállításánál a headset-ként csatlakozik az óra az autóhoz. Az autóban automata csatlakozás van beállítva, így amikor nálam az óra csatlakozik. Ha telefon van nálam azt újra csatlakoztatni kell, mert szerintem a fejegység csak 1 kapcsolatot fogad el. Amit írtál azt holnap kipróbálom, nálam mi történik. Azt nem tudom, az órát miért dobja el a telefon ha az autóhoz csatlakozik. Én vagy az egyiket vagy a másikat használom, egyszerre a kettőt nem. Ha az órával megyek el, akkor a telefon otthon marad és távoli kapcsolaton csatlakozik az órához,
-
mohow
tag
Úgy van beállítva, hogy mobil kommunikációt csak akkor kapcsolja be, ha megszakad a telefonnal a kapcsolat. Tehát nincs folyamatos 4G üzem. Erre írtam, hogy a 3 nap 10 óra időből max. 2-őt volt mobilhálózaton. Többi BT vagy repülő mód.
Továbbá számomra az is érdekes, hogy nekem 16%-kal az óra 'vezet', neked az mindössze 4%, és az értesítésekben is nagy a különbség.
Minden esetre, a következő teljes feltöltés után a mobilhálózatot teljesen kikapcsolva megnézem hogy bírja.
-
ToomyC
aktív tag
Sziasztok, két napja használom a készüléket egy 46mm -es változatot, egyenlőre csak ismerkedem.Note9-el együtt nyúzom, előtte egy GeraFit 2 Pro-m volt és mint ha azon erősebb lett volna a Bluetooth... az óra mint ha töbször jelezne h.elvesztette a jelet...
-
konyi79
addikt
Szerintem ekkora eszköztől a két nap is marhajó 4g-n lógva. Mert ugye ha nem használja, akkor is lóg rajta.
Más.
Ez a hiperürtechnika fel van arra készülve, valahogy prioritásokkal kezelje a bt kapcsolatot? Mióta párosítottam a telefonnal, szívat az autó fejegysége. A kihangosítást az óra akarja megoldani, vagyis inkább nem is csatlakozik a kocsihoz a telefon. Ott az eszközök között, de nem aktív. Ha rányomok persze átmegy a kocsira, de akkor meg az órát dobja el teljesen, ha kiszállok se csatlakozik újra. Valaki rájött már, hogy lehetne ezt normálisan kezelni? -
niklebi
senior tag
Szerintem ezt annak köszönheted, hogy nem esimes az órád. Csak a BT. használod. Az nem látszik a fogyasztási adatokon, hogy a BT. mennyit fogyaszt, így gondolom a Beállítások mutatja, az meg 1%. Nálam 2 napnál többet nem igen bír az óra. Én persze azért vettem, hogy ne kelljen a telefont magammal cipelni bizonyos helyzetekben. Folyamatos a 4G kapcsolat, és éjjel általában ki is kapcsolom az órát. Így bír ki 2 napot.
-
Zsoó
tag
Én kedden este ötkor vettem le a töltőről, és ma reggel 10-kor még volt benne 25%. Most folyamatos BT kapcsolat volt a telóval, kivéve éjszaka de akkor be volt kapcsolva a folyamatos pulzusmérés. Szerdán edzés mérés is volt, fekvőtámasz, hátlehúzás, lábnyújtás formájában. Lépésszámláló be. Értesítések jöttek viszonylag sűrűn. GPS no. A kijelző 3-as fényerővel és kikapcsolt AOD. Nemtom kibírta volna-e este 5-ig, mert én is észrevettem hogy eléggé hektikus az akkuhasználata.
Mindegy, nem olyan rossz eredmény ez, bár intenzívebb használattal szerintem is max.2 nap talán. -
mohow
tag
Még valami!
Tudtok olyan óralapot ajánlani ami:
szolid, elegáns, alapvetően fekete alapon és az alábbi infók megvannak rajta, azok shortcuttal el is érhetőek:
- dátum
- hét napja
- akku
- lépés
- kalória
- időjárás
- pulzus
- esetleg holdfáziskb. mint az alábbi, csak ezen kicsit nagy a "keret", és az infók így zsúfoltak, továbbá ha az egész háttér inkább fekete, az jobban tetszene (továbbá erről még az időjárás hiányzik)
Köszönöm!
-
mohow
tag
Ahoj!
Üzemidő témához!
Felemás a kép.
Vasárnap esete 11-től az alábbi kép szerint bírta:
Az óra eSIM-es, de a képen látható használati időből maximum 2 órát volt önálló, többit telefonnal együtt töltötte. GPS nem volt használva. 4 éjszaka és 1x napközben is folyamatos pulzusmérés ment, egyébként átlagos értesítések, időjárás, 1-2 apróság, semmi nyúzás, telepítgetés stb....
Éjszakákra repülő és éjszakai mód, így 6-7 óra alvás mellett a folyamatos pulzusméréssel 3-4 % merülés, viszont napközben én azt vettem észre, hogy a 10 percenkénti pulzusbeállítással jobban merül mint a folyamatossal vagy kikapcsolttal.
Azóta újra feltöltve és most 21 óra alatt 39%-ot merült!!!
Felhasználási mód nem változott.
Szóval a tesztekben olvasottak, miszerint 3 nap röhögve, kíméletesen akár 5 is, nem tudom hogyan sikerült.
Én úgy látom 3 nap kímélve, 1,5-2 ha intenzívebb a használat.Részemről nem tragédia, 2 naponta tölteni belefér, de csalódás a 4-5 naphoz képest.
Esetleg tippek, hogy mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest