Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:33

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32401) kali válasza nbware (#32400) üzenetére


kali
legenda

nekem bő 2 napot elment, ha nem volt időm sokat nyomkodni, lásd; link, de még így volt benne 4 óra kijelzős használat, folyamatosan 4g/lte hálón lógott a készülék - kivéve telefonálás és sms, mert azok nem mennek az lte hálón, így olyankor h+/h hálóra ugrik -, 1 óra net (wifi és mobilinternet vegyesen), valemnnyi telefonálás, és még nem is merült le teljesen az akkumulátor.

[ Szerkesztve ]

(#32402) kecsetihunor válasza Petyyyyy (#32398) üzenetére


kecsetihunor
aktív tag

Valószínűleg igazad van, mert az első néhány hónap után esni fog az ára, de azt hiszem én tartom azt, hogy párosban szép az élet (S2, S4, S6?) - habár elgondolkodtam a megfelelő Nexus-on is, mert tetszik a Nexus 5 is nekem. De valamiért tetszik a Samsungnak a rigolyái :)

(#32401) kali

Nem rossz, már ezerszer elmondtad a beállításaid, de van egy olyan érzésem, hogy egy nagyon jó készüléket is fogtál ki :)
Én is visszafogom a dolgokat "amennyire" (hely, stb.) de no way ilyen eredményt elérni. Szerintem sokban függ a használt alkalmazásoktól is.
Elgondolkodtam egy Custom ROM használatán (WanamLite a preferált, de nem zárkózom el mástól sem - pl nem próbáltam ki még a GE Rom-ot - természetesen még a Knox számlálóm 0x0)

Amúgy te lehetnél az "új" Artu, neki voltak ilyen jól agyonoptimalizált ROM-jai :) - amennyiben foglalkoztatna a téma természetesen

[ Szerkesztve ]

If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.

(#32403) nggabi válasza malisonX (#32375) üzenetére


nggabi
nagyúr

:Y :C

"szenyor dzsíííí"

(#32404) Gizmo94 válasza kali (#32401) üzenetére


Gizmo94
veterán

Ha normálisan van kitakarítva és nem összevissza piszkálva, találomra fagyasztgatva, hanem csak az ami kell, továbbá a google szipákoló szarai hatástalanítva vannak, akkor el is megy lazán két napot, ha nem nyomkodod állandóan, még többet is. Nincs ebben semmi különös, csak a legtöbben itt még le sem töltik a használati útmutatót sem, alapfogalmakkal sincsenek tisztában, összevissza túrják az egész romot és csodát várnak. Azt lehet, csak nem jön.

(#32405) kali válasza Gizmo94 (#32404) üzenetére


kali
legenda

így igaz, ezért rugózok rajta én is, hogy nem az a megoldás, miszerint ha gyorsan merül, akkor amiatt lecseréléssel " fenyegetőznek" - ez most nem is az utolsó ilyen hozzászólónak írom direktben -, mert biztos a telefon pocsék, hiszen ezzel az erővel minden más típusú, de még gyártójú készülék is ilyen, hanem az okát kell megkeresni, és ha számára nem használt funkció/folyamat fut - feleslegesen -, akkor azt kilőni, és utána nem lesz gond.
pont azért okostelefon, mert rengeteget tud, de olyan embert én még nem láttam, akinek kivétel nélkül minden funkció bekapcsolsága és működése fontos - még akkor sem, ha a gyártók próbálják ráerőltetni azzal, hogy minden ilye alapban bekapcsolva adnak -, ellenkező esetben meg számolni kell vele, hogy amelyik kocsinak nagyon nyomják a gázpedált, az fogyasztani is jobban fog.

kecsetihunor; sokszor leírtam már - illetve mások is - a hibalehetőségeket, de nem csak én fogtam ki jó telefont, mert sok s4 (is) került hozzám merülős hibával, és amikor kiadtam a kezemből, akkor hozták jó akkumulátoros üzemidőt - legalábbis amíg a tulaj különböző problémás alkalmazásokat nem kezdett el telepítgetni...stb. :)
sosem módosítottam a gyártói romot, még csak root sem volt a telefonomon, tehát fagyasztva/eltávolítva sem volt semmi, csak beállítva/kikapcsolva minden, az igényeim szerint.

[ Szerkesztve ]

(#32406) nggabi válasza kali (#32405) üzenetére


nggabi
nagyúr

asszony telójával tényleg gáz van. még lehet h a billentyűzet sz0pja az akkut, most próbálunk másikat. már kicsontoztam mindent, de úgy néz ki h az új 4.4 eszi neki :( jó h vissza se lehet tenni a régi 4.3-at :(((

"szenyor dzsíííí"

(#32407) kali válasza nggabi (#32406) üzenetére


kali
legenda

a kitkat passz, de jön hétfőn két s4 újrahúzásra, akkor majd tesztelem azzal is végre, ha már a saját s4-em nem érte meg.

(#32408) nggabi válasza kali (#32407) üzenetére


nggabi
nagyúr

az új saferoot megvan? :) lehet prod kódot váltani... kár h csak 4.3on megy.

én még kivárnék a helyedben a 4.4-el :D

"szenyor dzsíííí"

(#32409) kecsetihunor válasza kali (#32407) üzenetére


kecsetihunor
aktív tag

Épp jutott eszembe, nem szeretnél a közösség érdekébe egy screen recorder alkalmazással egy kis tutorialt készíteni, hogy mit, hogyan állítasz be? :)

Én tegnap húztam fel a rendszert, jelenleg:
* Wifi - Hálózati értesítés off + csak akkor van bekapcsolva, ha a telefon aktív
* NFC, S Beam, Közeli eszközök off
* Dinamikus képernyőmód, Fényerő auto+2, időkorlát 30 mp, képernyőtónus auto
* LED jelzés off
* Energiatakarékos mód off
* Mozgás: Air gestures off, Mozgás on (intelligens jelzés), Tenyérmozgás: képernyőfelvétel + némítás on
* Intelligens kijelző - csak a képernyőzár
* Hangvezérlés: csak ébresztő
* Hely: Energiatakarékos, Google helybeállítások: tartozkodási hely jelentése: off, Helyelőzmény: off
* Eszközadminisztrátor: az E-mail kliens (requirement)
* Kikapcsolt alkalmazások (ChatOn, Címkék, Dailymotion, Deezer, Earth, Fényképszerkesztő, flipboeard, Google keresés Google play játékok, könyvek, újságos, zene, google +, hangrögzítő, S fordító, s voice, samsung books, learning, sztorialbum, talkback trip advisor, utazás, yahoo finance and news
* Chrome-ba nem vagyok bejelentkezve
* Dropboxon be van kapcsolva a sync - ha wifin vagyok a galéria össze van kapcsolva
* E-mail kliens: 2 exchange szerver - nincs push, csúcsidőben 5 perc, azon kívül 1 órás sync
* Gmail azt hiszem push, habár azt nem tudom hol kell állítani
* Google beállítások: Helyt leírtam, Hirdetések: Az érdeklődésen alapuló hírdetések letiltva, Android eszközkezelő nincs használatban
* Play áruház értesít ha van update, de manuálisan frissítek
* Yahoo mail-be még nem léptem be, de ott sem tudom, hogy push vagy sem (de szerintem igen)

* Használt alkalmazások: online banking app, Chrome, Drive, Dropbox, Fb helyett Klyph, Knox-hoz nem nyúltam hozzá, Shazam, Swiftkey, Viber, Yahoo mail

Hasonló beállításokkal eddigi kb a nap végére értem úgy 30-50% körül (függően, hogy mennyit nyomogattam), átlag 1:30 kijelző.

[ Szerkesztve ]

If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.

(#32410) nggabi


nggabi
nagyúr

ha este lesz időm rakok ki 4 típushoz repartos romot. ha jók lesztek lehet h lesz s4re is valami ;)

"szenyor dzsíííí"

(#32411) lefkosia válasza nggabi (#32410) üzenetére


lefkosia
őstag

Ígérem jók leszünk :DDD

The Truth Is Out There

(#32412) borsodika válasza nggabi (#32410) üzenetére


borsodika
őstag

Rossz az aki rosszra gondol ;)

Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

(#32413) adamka36


adamka36
tag

Nekem 40 órát elmegy, minimális internet használat mellett. De mindig energiatakarékosban van. Az nagyon sokat számít! Megfelezi a processzort és a képernyőt is finoman világítja meg. És sem akad semmi. Szépen fut! :-)

(#32414) nbware


nbware
senior tag

Kikapcsoltam, letiltottam ami nem kell, kiderul majd mi lesz, meddig fogja birni

Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7

(#32415) s.Oliv3r válasza nbware (#32394) üzenetére


s.Oliv3r
senior tag

Az gaz. Akksi baja van kerj bele egy ujat :) malaysia-it. Az enyem is szar de max 5-8%ot merul.

Semmi sem igaz, minden megengedett.

(#32416) Neonsz


Neonsz
csendes tag

Sziasztok!

1 hónapja vásároltam SGS4 I9505-ös telefont, alig használtan (sérülésmentes, elöl-hátul fólia), 1,5 év garanciával, hivatalosan számlával.
A készülék eredetileg T-mobilos volt, de függetlenítve árulták (Megvan a T-s garancialevél). 4.3-as Androiddal, alapsáv verziója: i9505XXUEMJ7.

Azt szeretném megtudni, hogy a telefon így hivatalosan függetlenített és frissítve van 4.3-ra XXUEMJ7-es rommal, vagy csak össze van kókányolva? Illetve OTA frissíthető-e, mert jelenleg azt írja, hogy a legfrissebb rom van telepítve. Olvastam, hogy Odinnal már többen feltették a 4.4-es romot.
Vagy még nem elérhető OTA-n a 4.4?

Bocsi, ha hülye kérdést tettem fel!
Köszönöm szépen a segítséget előre!

[ Szerkesztve ]

(#32417) sajby válasza Neonsz (#32416) üzenetére


sajby
senior tag

Ha hivatalosan van függetlenitve arról papir kell,hogy legyen.Illetve hűségidővel rendelkező készüléket,csak abban az esetben függetlenitenek,ha az már lejárt.(igy tudom)

(#32418) kali válasza Neonsz (#32416) üzenetére


kali
legenda

szia,

adott szolgáltató ad számlát a függetlenítésről, amennyiben domino csomagban vagy listaáron lett vásárolva a készülék, úgy 25 e ft a hálózati korlátozás feloldása, havidíjas előfizetés esetén pedig 15 e ft + az akció során igénybevett kedvezmények visszafizetése, ami elég húzós végösszeg, így az a verziót látatatlanban ki is lövöm.
milyen számlát kaptál a készülékhez?
amennyiben nem hivatalosan, a szolgáltató által lett függetlenítve, úgy a jótállás papíron ugrott, de ha szerencséd van és nem nézik, akkor átcsúszthat, de ez csak lehetőség, nem törvényszerű...
régen rossz, ha az xxuemj7 verzióra azt írja, hogy az a legfrissebb, mert attól újabb 4.3 is van már, szóval azzal a rendszerrel valami nem okés!
recovery alatt milyen product code értéket ír ki?
a *#1234# kódra milyen három értéket kapsz?

(#32419) Neonsz válasza kali (#32418) üzenetére


Neonsz
csendes tag

Koszi a gyors valaszt. A szamlat a fizetesrol kaptam, az osszeg van feltuntetve rajta a telefon adataival plussz a ceg ugye. Fuggetlenitesrol nincs benne szó. Tollal van rairva, h garancia mellekelve.

*#1234# utan:

AP I9505XXUEMJ7
CP I9505XXUEMJ7
CSC I9505OXXEMJ8

Lehet vele csinalni valamit vagy vagjam a fejehez?

Szerk: Semmi hibat nem tapasztaltam a telefonnal.

[ Szerkesztve ]

(#32420) Vikooo válasza nggabi (#32406) üzenetére


Vikooo
addikt

4.4 akkuideje jobb mint a 4.3

(#32421) galaxys80 válasza nbware (#32394) üzenetére


galaxys80
veterán

Az éjszakai merülés irreálisan magas.
Nálam minden létező szinkronizálás be van kapcsolva, wifi megy és 4-5%-ot szokott éjjel merülni.

(#32422) kali válasza Neonsz (#32419) üzenetére


kali
legenda

utólag is függetleníthették hivatalosan is, de akkor is kellene róla külön számla, ellenkező esetben problémás a dolog, és az feltételezhető, hogy nem hivatalos úton lett feloldava a hálózati korlátozás, ami hátrányosan hathat a szolgáltatós/gyártói jótállásra.
a független, magyar xeh product code értéket is tartalmazó firmware verzió van rajta, de vélhetően nem a megfelelő product code értékkel, vagy valamilyen szabálytalan módosítást eszközöltek a rendszerben, ellenkező esetben frissülne, de legalábbis látná és jelezné az újabb firmware verziót.
amíg nem ellenőrzöd a product code értékét a recovery alatt, illetve az esetleges módosításokat a rendszerben, addig nem állj neki odin által frissíteni, mert ha kókány módon függetlenítették, akkor visszazár függővé, illetve más probléma is adódhat!
ezen téma összefoglalóját lenyitva megtalálod a 4.3 alatt elérhető recovery és download módokat - ne az elején lévőket nézd, amikor még nem volt korlátozott bootloader, knox...stb, hanem a későbbieket; pirossal jelezve, hogy "mgg utáni..." -, ellenőrizd a knox számlálók állását, a rendszer állapotát (samsung official)...stb.

(#32423) nggabi


nggabi
nagyúr

****************************************************************
XEH 4.4.2 repartos gyári rom NB9 [link]
****************************************************************

"szenyor dzsíííí"

(#32424) Neonsz válasza kali (#32422) üzenetére


Neonsz
csendes tag

A garancia annyira nem foglalkoztat, csak legyen rendbe a telefon, ha van valami akkor elintezem magan uton, ha olyan hiba van ugy se fer bele a gariba. Megnezem majd amiket emlitettel, reszleteket leirom ide is nem akarok hulyeseget csinalni.

Es koszonom szepen!

[ Szerkesztve ]

(#32425) Sz.Miki válasza nggabi (#32423) üzenetére


Sz.Miki
őstag

Köszönjük szépen :):) :R

(#32426) kecsetihunor válasza nggabi (#32423) üzenetére


kecsetihunor
aktív tag

Ez mit tartalmaz pontosabban?

Van valami módosítás benne? Vagy ebben is vannak előre telepített alkalmazások, bloatware-k?
Köszi :)

If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.

(#32427) nbware


nbware
senior tag

Koszi a tanacsokat, letoroltem es letiltottam a felesleges programokat. Azota nem merul a telefon. Pkusz kapott egy restartot is. Azota 2 napot ir az akksi es 50%on all.

Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7

(#32428) nggabi válasza kecsetihunor (#32426) üzenetére


nggabi
nagyúr

ez pont ugyanaz amit eddig raktatok, csak 4 fájlos. nincs mit :)

"szenyor dzsíííí"

(#32429) zzola


zzola
félisten

TMH-ról XEH-ra váltás nem okoz működési anomáliákat? Gondolkodom a CSC módosításán, de egyelőre maradnék 4.3-on. T-s romban a boot animáció gusztustalan és hangos, meg van pár hulladék előre telepítve. 4.3-as T-s szoftom van, a saferoot most a nyerő ennél a rom-nál?
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#32430) kali válasza zzola (#32429) üzenetére


kali
legenda

semmi problémát nem okoz, ha megfelelő módon kerül felhúzásra az eltérő - szintén megfelelő - firmware verzió.

(#32431) migabi24 válasza nggabi (#32423) üzenetére


migabi24
nagyúr

Köszönjük

(#32432) migabi24 válasza zzola (#32429) üzenetére


migabi24
nagyúr

Rootal tudod orvosolni ezeket a problémákat, ez miatt nem kell xeh szoftver

(#32433) zzola válasza migabi24 (#32432) üzenetére


zzola
félisten

Lehet igazad van. Nem vagyok egy nagy tudor, persze valamennyire értek hozzá, de én boot animációt nem tudok cserélni...
Root után tényleg el lehetne távolítani vagy fagyasztani a programokat...

[ Szerkesztve ]

(#32434) migabi24 válasza zzola (#32433) üzenetére


migabi24
nagyúr

Bootanimációba segítek ha kell, nekem is tés szoftger van kiherélve gyári bootal

(#32435) nfsu17 válasza nggabi (#32406) üzenetére


nfsu17
veterán

én most tettem fel az mkf-et csak, de azt vettem észre, hogy használat közben mintha kevésbé merülne, mint mha, de készenlétben valami mégsem jó, mert akkor is merül, ha az akkustatban semmi nem is indokolná, BBS szerint sem wakelockol semmi..ennek ellenére jobban merül készenlétben. :F

2 nap alatt így is megvan az 5 óra kijelző kevés wifi mellett, szóval nem tragédia, de ha tehetném visszamennék mha-ra, de nem lehet.

(#32436) Dare2Live válasza kali (#32405) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

az a baj, hogy S4 +ezaz greeniflyolva tud 4 max 5h kijelzőideőt.
G2n úgy, hogy semmit nem csináltam egy appot nem tiltottam tudott 8h kijelzőidőt!!!

kb dupla annyi ideig bírja egy G2 mint az S4 az bazi nagy különbség. Mindez úgy, hogy a G2n semmi nem volt fagyasztva S4en igen.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#32437) galaxys80 válasza Dare2Live (#32436) üzenetére


galaxys80
veterán

Nincs ebben semmi különös.
Nagyobb benne az aksi.
Engem mondjuk ez hidegen hagy.
Estig bírja ki és kész.

(#32438) kali válasza Dare2Live (#32436) üzenetére


kali
legenda

nekem az s4 tudott 15 - 16 óra alatt 6 - 7 óra kijelzős használatot; link, bő 2 nap alatt pedig 4 órás kijelzőt; link, pedig nem volt kigyilkolászva vagy fagyasztva semmi, sé még le sem merült teljesen az akkumulátor.
többet tud a g2, de abban nagyobb akkumulátor is van, szóval ez nem meglepő.
amelyik telefon hozza nekem reggeltől késő estig a 6 órás kijelzős üzemidőt úgy, hogy van benne bőven netezés (lte és wifi vegyesen), telefonálgatok, üzenet...stb, az már okés.

(#32439) Dare2Live válasza galaxys80 (#32437) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Nemcsak az aksi a 2600 vs 3000mAh magában nem indokolj a 4 max 5h kijelzőidő vs 8-9h kijelzőidőt. Erős a gyanum, hogy az LG féle ips jóval kevesebbet eszik mint a Samsung féle AMOLED.

Amúgy engem se érdekel estéig mindig kibírja ha nem vana kocsiban töltő.... DE megértem hogy aki játszik vagy tudomisén annak fontos és elismerem, hogy ez egy hasznos dolog.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#32440) Dare2Live válasza kali (#32438) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Tényleg szuper sajnos nekem nuku facebook, ez az fagyasztva, gps kikapcsolva mellett se megy 5h fölé.
G2 facebook megy gps bekapcsolva 8h simán. FBt letöröltem volna, gpst kikapcsolom simán meglett volna a 10h+

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#32441) Vikooo válasza Dare2Live (#32440) üzenetére


Vikooo
addikt

Azert majd ha sokaig lesz vilagos -feltetelezve, hogy automata fenyerot hasznaltok- akkor az LG IPS kijelzoje 500+nit fenyerovel erosen bele fog harapni az akkuba.
Tovabba en azert is preferalom a Samsungot mert ha mar gyengul az akku (nem egy evre veszek telefont) akkor egesz egyszeruen veszek bele egy masikat es szerviz bevonasa nelkul magamnak cserelem.
Jo uton halad a kedves Goldstar de meg fel kell noniuk es elnyerni a bizalmamat.
Amugy nekem nem gond naponta tolteni, estere 50% korul szokott lenni az akku kb 3 ora kijelzohasznalattal.

(#32442) zzola válasza migabi24 (#32434) üzenetére


zzola
félisten

Köszi! Ment privát...

(#32443) proly01


proly01
őstag

És most akkor mi történik,ha t-s telefonra rakom a független 4.4.2-t és XEH lesz?
Attól még ugyanúgy használhatom nem befolyásol semmit nem? Ugyan úgy meglesznek a szolgáltatások 4G stb....
Mert erősen gondolkodom,hogy felteszem és kirootolom a CF rootal.Van telefonbiztosításom szóval ha ellopják vagy leesik a 7. ről és rommá törik nem hinném hogy a szoftvert vagy a knox-ot fogja nézni aki kijön kicserélni vagy mikor beviszem a t-be.Nem?
:R

....Pr:)ly....

(#32444) Takika14


Takika14
aktív tag

Azért reméltem, hogy a 4.4.2 kicsit másabb lesz mint a 4.3, gondolok itt a megjelenítésre. De 99.9%ig ugyan az.

(#32445) kali válasza proly01 (#32443) üzenetére


kali
legenda

semmi sem történik, pont úgy működni fog minden, legfeljebb jobb lesz bizonyos szempontokból a tiszta független firmware, mint a szolgáltatós.
nem lesz azonnal magyar xeh a product code, de utólag beállítható, ha fontosnak tartod.
a 4g/lte használatához szükséges hozzáférési pont is adott lesz, de azt manuálisan is csak egy perc beállítani, ahogy minden mást is.

(#32446) nggabi válasza proly01 (#32443) üzenetére


nggabi
nagyúr

én felraknám a xeh 4.3-at, saferoot, csc changer, és utána a 4.4 ;)

"szenyor dzsíííí"

(#32447) proly01 válasza nggabi (#32446) üzenetére


proly01
őstag

nggabi: Miért?

Kali: :R

....Pr:)ly....

(#32448) nggabi válasza proly01 (#32447) üzenetére


nggabi
nagyúr

mert akkor nem ugrik a knox.

sőt talán még mobile odinnal is fel tudod rakni a 4.4-et úgy h a root is megmaradjon. bár ebben nem vagyok 100%ig biztos h nem ugrasztja meg a knoxot, de elvileg nem.

[ Szerkesztve ]

"szenyor dzsíííí"

(#32449) zzola válasza nggabi (#32448) üzenetére


zzola
félisten

A kérdés az, hogy ha nem kap custom recovery-t, akkor ugrik-e?

(#32450) nggabi válasza zzola (#32449) üzenetére


nggabi
nagyúr

simán a saferoot-tól nem ugrik mivel a recovery marad gyári.

a kérdés inkább az hogyan viszonyul a 4.3-as bl-hez a 4.4-es rom.

[ Szerkesztve ]

"szenyor dzsíííí"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.