Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:33

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25001) N.otorious


N.otorious
senior tag

Hívásrögzítő: ACR, nekem nagyon bejött playen van free verzió, tökéletes, nincs reklám se..

Kérdés: Miért van az, hogy leszedtem, a samMobile oldalról a gyári hun XEH 4.3 at, és a kiesben AUT jelenik meg (Svájc), pedig a magyart szedtem le. Minden jól működik, csak a KIES szerint az eszköz nem támogatja a szoftverfrissítést, ami igazából nem is érdekel, mert van odin, de akkor is miért van ez?

Ezt szedtem le: I9505XXUEMJ7_I9505OXXEMJ8_XEH és AUT ot ír a kies..?

Válaszokat előre is köszönöm!

tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#25002) vick33 válasza N.otorious (#25001) üzenetére


vick33
tag

CSC mismatch. 2 lehetőséged van ha rootolva vagy akkor csc changerrel állítsd át. Ez a könnyebb.

Ha nem akkor azt tudod tenni hogy a menüből csinálsz egy factory resetet aztán újra rakod odinnal, majd még egy factory reset menüből. (ne kérdezd miért kell menüből, ha nem menüből csinálod hanem recoveryből nem állítja vissza a csc-t)

(#25003) Sebibalu válasza csabám (#24959) üzenetére


Sebibalu
őstag

Igen. DBT csc-vel. (sammobile)

[ Szerkesztve ]

(#25004) sector1978 válasza kali (#25000) üzenetére


sector1978
csendes tag

Köszönöm szépen!

(#25005) vick33


vick33
tag

Ja és Zárásul. Tudom, hogy ez a téma itt tabu, de azért egy 3-4 hét alatt sikerült ezt a levelezést lebonyolítanom a samsunggal. Az egésznek a nyilvántartási száma 2910704373. Ha valakinek rút miatt megvonják a garanciát olyan esetbe ami egyértelműen nem a felhasználó okozta hiba, hivatkozzatok erre. Csak sikerült kihúznom belőlük egy választ:-)

Tisztelt Vincze Viktor Úr!

Kérdéseit központi irodánkhoz továbbították kérésének megfelelően, ezért engedje meg, hogy az alábbiakban válaszoljunk azokra.

Sajnálattal olvastuk, hogy ügyfélszolgálatunk nem tudta meggyőzni Önt, noha hozzáértőként egészen biztosan könnyebben átlátja a vonatkozó biztonsági intézkedések bevezetésének okát, melyet a Samsung Electronics világszerte alkalmaz az érintett készülékek bizonyos szoftverfrissítései keretében.

Csupán leányvállalatunk - világviszonylatban igencsak csekélynek mondható - tapasztalatai alapján is bizton állíthatjuk, hogy az ún. "rootolás" következtében jóformán bármely hardveres elem meghibásodhat, túlterhelést kaphat stb. Ezen egyszerű oknál fogva védekeznek a gyártók - nem csak a Samsung - minden elérhető eszközzel az ilyen beavatkozások ellen. Ismeretes, hogy a szóban forgó Knox védelmi rendszert sem a Samsung alkalmazta elsőként az okos telefon piacon.
Azon megállapítását tekintve, miszerint a készüléknek elsősorban a hardverére vonatkozik a jótállás, téves, hiszen a vonatkozó jogszabályok nem tesznek ilyen különbséget hardver és szoftver között. Helyesebb úgy megfogalmazni a jótállás fogalmát, hogy ez garantálja, hogy a készülék, az eladáskori állapotának megfelelően még adott időintervallum elteltéig működni fog. Értelemszerűen az eladáskori állapot egy fontos kritérium, hiszen ezeket a tulajdonságokat hirdetik az eladók és ezek miatt választják a vevők ki az adott terméket, illetve ezen kritériumoktól nem térhet el a gyártó a jótállás folyamán.
A "rootolás" következtében a gyártó által nem megengedett és nem tesztelt terheléseknek teszik ki a készülék hardverét, tehát az eladáskori állapothoz képest a felhasználó a készülékkel elérhető teljesítményt és funkciókat egyoldalúan módosítja, ezen cselekedetével pedig értelemszerűen felmenti a gyártót a fent leírt kötelezettsége alól, azaz elveszti a jótállást.
Az ilyen események következtében a készülék az átlagos felhasználó számára beláthatatlan változásokon megy keresztül. Elég csak a fokozott hő terhelésre gondolni, hogy az Ön által felhozott extrém példán keresztül belássuk, akár egy nyomógomb is meghibásodhat a fentiek következtében, hiszen tudunk teljesen megolvadt készülékházról is, mely egy szerencsétlenül végződött szoftveres módosítás eredménye.
Ahogy Ön is említi, a jótállás megvonása esetén társaságunké a bizonyítás kötelezettsége, melynek - úgy, mint eddig is minden vitás esetben - eleget kíván tenni társaságunk a jövőben is. Természetesen amennyiben a bizonyítási eljárás során nem fedezhető fel összefüggés a rootolás ténye és a meghibásodás közt, úgy annak megfelelően fognak partnereink eljárni.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az illegális szoftveres módosítás mindig is a gyártó által nem megengedett cselekmények közé tartozott, mely a jótállás megszűnésével jár, így az, hogy ezt a knox védelmi rendszerrel is transzparensé teszik egyes szoftver verziók nem jelent semmiféle változást a felhasználás feltételeiben.

A hatályos jogszabályok értelmében kötelességünk tájékoztatni, hogy amennyiben fenti álláspontunkat nem fogadja el, úgy az illetékes hatóságokhoz vagy bíróságokhoz fordulhat, ezen szervek listáját a csatolt dokumentumokban találja meg:

1. az Ön lakhelye szerint illetékes Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság területi felügyelősége, illetve

2. Békéltető Testület, vagy

3. a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság.

További kérdés esetén kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal a 06 80 SAMSUNG (06 80 726 7864) ingyenes telefonszámon.

Üdvözlettel:
Samsung Electronics Zrt
Ügyfélszolgálat

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Köszönöm a válaszát. Akkor a Samsung a notbookjait garancia nélkül árulja? Mert azokon minden esetben van root jog és az említett hardverelemek túlterhelése bármikor megoldható. Ne értsen félre, nem azt szeretném elérni, hogy Ön azt mondja, hogy a készüléken szoftvermódosítással okozott hibák esetében is minden esetben fennáljon, a garancia, mint ahogy, ha valaki szétveri kalapáccsal a telefont az sem kerül javításra garanciális keretek között. Csak annyit szeretnék megtudni, hogy a rendszergazdai jog megszerzése azonnali, mindennemű mérlegelés nélküli garanciavesztéssel jár-e, az Önök hivatalos álláspontja szerint. Ez sajnos a leveléből nem derült ki számomra, mert két szakaszban ellentétesen fogalmazott.
"A "rootolás" következtében a gyártó által nem megengedett és nem tesztelt terheléseknek teszik ki a készülék hardverét, tehát az eladáskori állapothoz képest a felhasználó a készülékkel elérhető teljesítményt és funkciókat egyoldalúan módosítja, ezen cselekedetével pedig értelemszerűen felmenti a gyártót a fent leírt kötelezettsége alól, azaz elveszti a jótállást."

aztán pedig hogy:
"Ahogy Ön is említi, a jótállás megvonása esetén társaságunké a bizonyítás kötelezettsége, melynek - úgy, mint eddig is minden vitás esetben - eleget kíván tenni társaságunk a jövőben is. Természetesen amennyiben a bizonyítási eljárás során nem fedezhető fel összefüggés a rootolás ténye és a meghibásodás közt, úgy annak megfelelően fognak partnereink eljárni."

Az első kijelentés azt jelenti, hogyha a rendszergazda jogot szerzek sajt készülékemen az azonnali teljes körű garanciamegvonást jelent,
mig a második kijelentés azt jeleni, hogy minden esetben történik mérlegelés és ha az a bizonyos nyomógomb gyári hibás volt, akkor cserére kerül garanciális keretek között, ha pedig a felhasználó a rootolással elolvasztotta a készüléket akkor pedig megvonásra kerül a garancia, hasonlatosan mintha eláztatta volna a készüléket és azért megy tönkre az a bizonyos gomb. Kérem ezeket a nem egyértelmű szakaszokat tisztázza számomra, mielőtt bármiféle jogorvoslat végett a fogyasztóvédelemhez fordulnék. Mert, ha az igaz amit Ön a második idézett mondatban írt, akkor teljesen egy véleményen vagyunk, ha viszont az az igaz amit az első idézett szakaszban írt, akkor szerintem megkérdőjelezhető, hogy a Samsung eleget tesz jogszabályi kötelezettségeinek. Tehát röviden tömören:
root= nincs garancia, vagy
root= ki kell vizsgálni, hogy a hibát a felhasznló okozta-e és ennek függvényében elveszhet a garancia.
Köszönettel
Vincze Viktor

Tisztelt Vincze Viktor Úr!

Engedje meg, hogy az Ön szavaival válaszoljunk röviden kérdésére álláspontunkat illetően:
root= ki kell vizsgálni, hogy a hibát a felhasználó okozta-e és ennek függvényében elveszhet a garancia.

A hatályos jogszabályok értelmében kötelességünk tájékoztatni, hogy amennyiben fenti álláspontunkat nem fogadja el, úgy az illetékes hatóságokhoz vagy bíróságokhoz fordulhat, ezen szervek listáját a csatolt dokumentumokban találja meg:

1. az Ön lakhelye szerint illetékes Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság területi felügyelősége, illetve

2. Békéltető Testület, vagy

3. a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság.

További kérdés esetén kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal a 06 80 SAMSUNG (06 80 726 7864) ingyenes telefonszámon.

Üdvözlettel:
Samsung Electronics Zrt
Ügyfélszolgálat

(#25006) Gizmo94 válasza vick33 (#25005) üzenetére


Gizmo94
veterán

Mekkora orbitális fasz egy társaság.. Idiotz.. Nem baj, páran majd helyeselnek nekik... :)

(#25007) vick33 válasza Gizmo94 (#25006) üzenetére


vick33
tag

Ez csak az egész levelezés egy töredéke, hetekbe került, mire valaki olyan embert tudtak adni aki nem csak egy kottát olvasott fel. Volt egy 40 perces beszélgetésem is egy kedves ügyfélszolgálatos hölggyel aki elmondta hogy a rootolás gonosz és rossz és azonnal tönkreteszi a telefont és nincs garancia. Erre akkor megkérdeztem, hogy én mindent elhiszek csak mondja meg, hogy hol van az a jogszabály ami alapján ezt megtehetik, szépen felsoroltam neki hogy mik azok a jogszabályok ami alpján jár a kedves fogyasztónak, hogy bevizsgálják ő okozta e a hibát. Erre azt mondta hogy ő nem ért a jogszabályokhoz, higgyem el neki hogy így van és kész:-) Mondom köszi, de sajnos nem hiszek, csak ha látok, és adjon valakit aki ért az ilyenekhez, erre ő hogy olyat nem tud adni, de majd a lavelezést továbbítja a szakiknak. A szakikkal pedig sikerült 1levél/hét sebességgel megszülni ezt amit láttál. Kicsit olyan volt mit az Asterix 12 próbája:-)

(#25008) mkoch820 válasza vick33 (#25005) üzenetére


mkoch820
tag

Az ügyfélszolgálatos viszont nem azt a bunkó, lekezelő stílust használta, ami sajnos sok helyen előfordul. Intelligens, részletes választ adott. Ő csak képviseli a cége álláspontját, sajnos a szabályokat Koreában találják ki, az anyacégnél.
Én amúgy teljesen elégedett vagyok az S4-gyel, még több évnyi nexus használat után is. Stabil, megbízható, tele extra funkciókkal, az egyetlen dolog, amiben a nexus jobb, az a szoftverfrissítés gyorsasága. De az a pár hónap várakozás megéri a számtalan plusz miatt.
Most, hogy van lehetőség rootolni a telefont a knox ugrasztása nélkül is, én elégedett vagyok. Adfree, greenify, titanium backup és még néhány root alkalmazás amit használok tökéletesen fut, a rendszeren pedig nem akarok változtatni ilyen stabilitás mellett. A Nexuson teljesen vanilla rom van, azért volt értelme a romolgatásnak, mert az új romok új funkciókat hoztak, csak éppen a kellő stabilitás nem volt meg, új rom verziók hetente jöttek, hogy javítsák a korábbi hibáit. S4-en ezzel gond nincs, stabil is, extrák is megvannak.
Az egyetlen fájó pont nekem, hogy a Nexus S-sel (5MP kamera, 1GHz proci és 512MB RAM :D ) sokkal jobb képeket lehetett csinálni :D

(#25009) Gizmo94 válasza vick33 (#25007) üzenetére


Gizmo94
veterán

Siralmas egy helyzet, mit ne mondjak.. Amióta voltam egy magyar samsung sajtótájékoztatón és volt szerencsém élőben hallani magasabb beosztású képviselőket is, nincsenek illúzióim. Nem hozzáértés és affinitás alapján dolgoznak sem itt, sem másutt az emberek ebben az országban. Az ügyfélszolgálatos sem különb, fogja a székét és szajkózza, amit előírtak neki, mást nagyon nem is tehet. Más kérdés, hogy semmihez nem ért, tehát kérdezni bármit tőle felesleges. Nem azért van ott, mert ért hozzá, hanem mert valaki benyomta oda lentre, a többit meg feljebb. Egyébként a gyártó érdeke: te se érts semmihez, vedd meg a méregdrága szarát, használd és ne piszkáld, lehetőleg ne sokáig tartsd meg, vegyél újat, akkor is, ha nem kell. Mellé még minden értékelhetetlen szart, okosórát, vezeték nélküli töltőt, aminek ugyan van vezetéke, tehát detto.. tehát add a pénzed és fogd a pofád. Előbbit minél többször és többet, utóbbit minél mélyebben. Közröhej ez a szánalmas reakciójuk is, ügyfélkapcsolati tréningen lehetne oktatni, hogy így ne! Respect, hogy ezt eddig bírtad idegekkel... :D

[ Szerkesztve ]

(#25010) vick33 válasza mkoch820 (#25008) üzenetére


vick33
tag

Nekem is volt nexus s-em:-) Hogy szerettem azt a készüléket:-) De nexus ide nexus oda nagyon döcögött:-) Azóta azért sokat fejlődött mind az android, mind a hardver. És egyetlen pillanatot sem bántam meg az S4-el hatalmas minőségi ugrás volt a nexus S hez képest nekem is! Tehát eszem ágában sincs lehúzni az S4-et. Nekem csak az nem tetszik ami a Samsunggal történt itthon. Ahogy a vásárlókhoz állnak, addig amíg el akarnak neked adni valamit édesek aztán ha van valami olyan kérdésed ami nekik nem tetszik akkor belefullasztanak a bürokráciába. Megvettem az S4-et még olyan nyitott volt amennyire nyitott csak lehet aztán bumm knox meg version lock. Nem kérdezték, hogy kérem-e. Olyan ez mint az Apple majd ők tudják mi a jó nekem,

Akivel utoljára leveleztem ő tényleg korrekt volt, mégha saját magát is húzta kissé csőbe. Amikor bementem az Alleéba kérdezősködni, ott is kedvesek voltak de konkrétan azt se tudta a csávó, hogy mi a root.

(#25011) mkoch820 válasza vick33 (#25010) üzenetére


mkoch820
tag

Sajnos igen... A felhasználó sokszor tájékozottabb, mint a "műszaki érdeklődésű részmunkaidős alkalmazott ügyfélszolgálati munkakörben", de olvastam már olyan felmérést, miszerint az itthon megkérdezett android tulajdonosok fele még meg sem nyitotta a play áruházat, ergo valószínűleg nem a roottal kapcsolatos kérdések teszik ki a napjaik nagy részét :)
Ezért is gondolom úgy, hogy hiába a forrongás a knox ellen, a felhasználóknak annyira kis része érdekelt az ügyben, hogy ha a Samsung elveszti őket, mint vásárlókat egy életre, akkor sem lesz érezhető bevétel kiesése.
A Nexus 7-em viszont megtartottam, amikor rám jön a kísérletezhetnék, azzal bármit meg lehet tenni. Villámgyors, nyitott bootloader, bárcsak csinálnának egy érintőcerkás verziót mint a galaxy note abból is :)
Apropó, hogy kerül hozzád 2014-es Note Tab? :O Épp tegnap nézegettem, mint potenciális beruházási terv :D

(#25012) vick33 válasza mkoch820 (#25011) üzenetére


vick33
tag

Öcsém "keresztapjának" vettem:-) most itt pihen egymás mellett a note 10.1 meg a nexus 5. A kettő együtt többet ér. mint a kocsim:-)
Sima Wi-Fi változat, Chrome-ban sunspiderben és octanben fele olyan gyors mint az i5-ös notebook amiről irok:-) Elég beteg. A tollas dolog is jó, mert pontosan lehet vele kattingatni, nem kell mindíg nagyítani, meg hát lehet rajzolni, de mivel nem vagyok grafikus, és egyetemre se járok már hogy sokat jegyzeteljek, az inkább aranyos mint hasznos. Nekem is volt egy nexus 7-em nagyon bírtam, de az s4 mellett már nem annyira használtam. 3 laptop két pc és az s4 mellé már nem nagyon kellett két főre:-)

(#25013) mkoch820 válasza vick33 (#25012) üzenetére


mkoch820
tag

Hivatalosan még nincs itthon forgalmazva, ugye? A 2014-es Note tab

(#25014) vick33 válasza mkoch820 (#25013) üzenetére


vick33
tag

Nincs

(#25015) Szakiii


Szakiii
addikt

Valakinek ötlet hogy lehetne a gomb alatt kitisztítani itthon? Most ezért nem szeretnék gariztatni.

(#25016) vick33 válasza Szakiii (#25015) üzenetére


vick33
tag

Nem is igazán érzem, hogy a gomb bekoszolódása garanciás probléma lenne:-) Másik lehetőség, hogy szétszeded magadnak, de ha nem vagy nagyon ügyes evvel a mozzanattal akkor többet nem is kell gariztatni:-) Szerintem hídv ki a prémiumgarisokat és mondd hogy rossz a gomb, és ősz szépen szétszedik és kitakarítják.

[ Szerkesztve ]

(#25017) kavics325i


kavics325i
őstag

Én Note 3-ra váltottam és nem nagyon tudom elképzelni, hogy van gyorsabb vagy jobb. A kamera ebben vak sötétben is fenomenális, nincs lag, nincs semmi. Ugyan nekem S4-nél sem volt. A knox meg nekem így, hogy így vettem másodlagos. De se fólia se védőtok rajta

" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )

(#25018) mkoch820


mkoch820
tag

I9505XXUEMKF nevezetű verzió érkezett a franciákhoz. Németekhez ugye tegnap I9505XXUEMKE. Kíváncsi vagyok, hogy van-e bármi különbség akár az MK8-hoz viszonyítva... Mindenesetre most kicsit várok, mindennap új ROM-ot feltenni azért túlzás. Ha factory reset nélkül megy, akkor valószínűleg több lassulás lesz, mint amennyi hibajavítást az 'új' verzió hozhat, factory resetről meg kinek van mindennap ideje visszaállítgatni? Jó lenne, ha tényleg lenne elérhető egy changelog/bugfix lista, hogy mitől más az új verzió, ahelyett, hogy mellé dobnak egy ilyet: Changelist: 2082040

(#25019) Revesz válasza kavics325i (#25017) üzenetére


Revesz
aktív tag

Már ne zavarjon, de ugyan az a két kamera xD. Nézz be az n5 topikba és ott kioktatnak majd, hogy szétveri a nótát ^^. Amúgy grat hozzá, szerintem is a legjobb eszköz a piacon csak kár, hogy phablet!

[ Szerkesztve ]

(#25020) lajosx


lajosx
őstag

Sziasztok.

Hol tudom kikapcsolni a telefonban,hogy amit szg-en a google-ba írok ne jelenjen meg a telefonon is?Köszi.

(#25021) Revesz válasza lajosx (#25020) üzenetére


Revesz
aktív tag

Jelentkezz ki telefon böngészőjében a Google fiókodból.

(#25022) Bilux válasza mkoch820 (#25018) üzenetére


Bilux
veterán

Ha megnézed az mk8-ban is ugyanennyi változás van...

Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

(#25023) lajosx válasza Revesz (#25021) üzenetére


lajosx
őstag

köszi

(#25024) kavics325i válasza Revesz (#25019) üzenetére


kavics325i
őstag

tudom,hogy ugyanaz.Nahh ezen kellene elgondolkodnotok

" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )

(#25025) Gizmo94 válasza vick33 (#25016) üzenetére


Gizmo94
veterán

Nem tudom, hogy melyik gombról van szó,de ha a home, akkor rossz hír, hogy csak úgy fér alá bárki is, ha hőlégfúvóval leszedi a kijelző üvegét, mert amúgy esélytelen. Ezért nem érdemes neki szétszedni a telefont, de még a szervizesnek sem. :)

kavics325i: Remélhetőleg portolja majd valaki a Note kamera appját S4-re és akkor ez is normális lesz. Eddig még mindegyik párhuzamos modellre átnyomták a Note cuccait. Tehát, hátha.. :)

(#25026) Bazsa74 válasza mkoch820 (#25018) üzenetére


Bazsa74
tag

Én lefrissítettem a német verziót. Az mke-ben sem tapasztaltam változást. Amit a kies írt, optimalizáltabb működés, knox védelem javítása, ikonok változása meg a többi duma (jobb akksi használat, gyorsabb működés), downgradelni nem lehet ezt sem. Én semmi változást nem észleltem. Új ikonokat sem. :) Stabil meg minden.

Off

(#25027) mkoch820 válasza Gizmo94 (#25025) üzenetére


mkoch820
tag

Megtörtént, de flashelendő zip fájl-ból lehet telepíteni, nem önálló apk-ból, szóval aki nem knox 0x1-es, annak felejtős a téma. [link]

Bazsa74: Köszi, én is erre gondoltam. Mármint, hogy semmi észrevehető. Nekem marad az mk8, azzal sincs semmi gond.

[ Szerkesztve ]

(#25028) Gizmo94 válasza mkoch820 (#25027) üzenetére


Gizmo94
veterán

Ezt én nem nevezném átportolásnak, csak egy gyenge próbálkozásnak. Nem erre gondoltam..

"This is tested and being working on Touchwiz 4.3 rom. Yet its not fully working!"

Átnéztem a postokat, a felének crashel, a többinek összevissza megy. Ez nincs átírva rendesen, szerintem ez kiszedte az apk-t. átdobta egy odex-szel és annyi. Ez mindenkinek felejtős téma, ez egy szar. :)

[ Szerkesztve ]

(#25029) kavics325i válasza Gizmo94 (#25025) üzenetére


kavics325i
őstag

De ez amúgy nem a Samsung dolga lenne?

" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )

(#25030) Gizmo94 válasza kavics325i (#25029) üzenetére


Gizmo94
veterán

Hogy rendbetegye a szemét szoftvert az S4-en az igen, hogy átportolja a Note3 -ról az nem.

(#25031) kavics325i válasza Gizmo94 (#25030) üzenetére


kavics325i
őstag

Szerintem ha két adott készülékben ua a hardver akkor nem nagy ördöngősség kihozni belőle ua azt a teljesítményt sem.

" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )

(#25032) mgTerminator válasza kavics325i (#25031) üzenetére


mgTerminator
veterán

Hát azért a note 3ban jóval erősebb hardver van... a Snapdragon 800 odabasz, de rendesen :D

(#25033) Maxentius válasza vick33 (#24999) üzenetére


Maxentius
addikt

A KitKat alatti SE-Linux támogatás nem biztos, hogy jót tesz majd a moddolhatóságnak.

Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC

(#25034) Mr.Chow


Mr.Chow
tag

Láttam pár videót ahol samsungot hasonlítottak össze vmilyen más androidos telefonnal, de ennek milyen durva feketeje van, a többinél fullra bevilagit a kijelzi itt meg semmi :D... Ha s5 fém lesz akkor szifonrol váltás lesz :D

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro

(#25035) Gizmo94 válasza kavics325i (#25031) üzenetére


Gizmo94
veterán

Csak a kamera az egyforma, a "háttér nem egészen". :) Egyébként szemétség volt kiadni az S4-et kétfajta hardverrel, amiből mindkettő vérzik valamilyen szinten. De az eladások őket igazolták, akkor meg hajrá.
Ettől függetlenül csinálhatnának valamit a nyilvánvalóan problémás szofttal. Nem teszik, már nem is fogják, nem érdekük. Ilyenkor már a következő modellre hajtanak, amit megint úgyis megvesz majd mindenki, ez az S4 már le van szarva részükről. Majd kapni fog még egy összatknyolt Kitkat-et és ennyi volt. Ez általános gyártói mentalitás, samsungra is érvényes. :/

(#25036) N.otorious


N.otorious
senior tag

Valaki hátha tud segíteni:

Felraktam a sammobilról leszedett romot:

I9505XXUEMK8_I9505OXXEMK3_I9505XXUEMK8_HOME.tar

A kies3-ban pedig azt írja amit fentebb is említettem, hogy AUT ami Svájc..??

Mitől lehet ez, ha offical magyar romot szedtem le?

tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#25037) RedCat


RedCat
senior tag

S4 vásárlásán gondolkozom S3 után.
Első kérdésem, hogy egyáltalán érdemes e váltani? Tudom, a kijelző jobb, szebb, jobb felbontású, de maga a rendszer gyorsabb, stabilabb? Vannak gyerekbetegségei?
Hol érdemes venni? Gyári függetlent szeretnék, MM 170k, Bestbyte 174k. Fontos a 2 év samsung prémium gari, és félek egy kicsit az "olcsó" zug gsm boltoktól.

(#25038) kavics325i válasza RedCat (#25037) üzenetére


kavics325i
őstag

Ennyiért már Note3-at veszel ami ég és föld mindenben.A "csodaszép" kijelző is fakó mellette. Az aksi 25%-on van úgy,hogy tegnap előtt reggel 7kor vettem le töltőről. A gusztustalan Samsung húzásokról nem is beszélve.

" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )

(#25039) RedCat válasza kavics325i (#25038) üzenetére


RedCat
senior tag

De hol veszek ennyiért note3-at samsung prémium garival? Mert igazából azt szerettem volna, de nem találtam jó árban. Mediában pl 230k, ami rengeteg. Hűséget meg most nem tudok vállalni.

[ Szerkesztve ]

(#25040) kavics325i válasza Gizmo94 (#25035) üzenetére


kavics325i
őstag

Nyilván ha egy forma az optika akkor várhatóan egyforma végeredménynek kellene születnie. Azért arra senki nem foghatja,hogy egy processzor jobban feldolgoz egy képet,esetleg gyorsabban,de semmiként jobban. A fw ami hajtja a kamerát,na az felelhet a különbségért.
Amúgy meg nagyon valószínű,hogy a s szervízesei monitorozzák a a fórumot és ezzel nagy valószínűséggel mások is tisztában vannak,ennek okán ua dologról egy "jó" képet formálnak egyes személyek ezzel is arrafelé befolyásolva az ő megítélésüket.

" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )

(#25041) kavics325i válasza RedCat (#25039) üzenetére


kavics325i
őstag

Itt ennyi.
Én előfizetés mellé vettem,részletre úgy,hogy most telefonnal együtt nincs annyi a költségem mint előtte a tel.számlám.
Szóval Neked kell eldöntened,hogy vársz míg olcsóbb lesz,veszel egy S4-et,de meglehet megbánod és akkor azt kell eladnod,hogy vehess egy ilyet akkor már nem igen lesz a ráfordított költségben különbség vagy fogod bemész megveszed,40-el drágábban mint az S4-et és bódottág van.

" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )

(#25042) Revesz válasza Gizmo94 (#25035) üzenetére


Revesz
aktív tag

Szerintem a Kitkat után még kapunk frissítéseket, amúgy a note nem ellenfele a gs4nek mert külön kategória amit a Samu úgy is reklámoz. A snapi 800 már más téma :(

Más: Amúgy ne várjátok szerintem a 4.4et én tuti, hogy nem rakom fel. Nexus 7en azt használok, de eddig még csak lemondásokkal járt, a flasht is totál kiírtottak... Vagyis még megoldható de milyen áron...

[ Szerkesztve ]

(#25043) Gizmo94 válasza kavics325i (#25040) üzenetére


Gizmo94
veterán

Eszük ágában sem lesz csinálni vele semmit. Nyilvánvalóan itt vannak a samsung magyar oldaláról néhányan, de őket sem érdekli ,hogy ki mit csinál meg mit vergődik itt, ebben biztos vagyok. Falon a légyszar ez az egész PH egy multicég még országos képviseletének szempontjából is, nemhogy a gyártónak. Hogy ki hogyan nyal alá itt a samsungnak, meg fényez bármit, az az ő dolga, de ha elégedetlen vagy, az sem fog érdekelni senkit, tehát kár is ezen vergődni.. :)
Ami számít worldwide: vedd meg a terméket, utána le vagy szarva vele együtt. Ha nem tetszik, dobd ki, add, vagy ajándékozd el, kit érdelesz vele együtt, kifizetni már úgyis kifzetted, a pénz befolyt. A következő modellt meg úgyis megveszik, ha éppen nem te, majd mások, már csak az újdonság varázsa miatt, továbbá mivel az emberi kíváncsiság örök.. Különösen tőlünk nyugatabbra, ahol azért is megveszik, mert unatkoznak, nem tétel az ára, vagy ajándékba kapod, mert hűséges vagy a szolgáltatódhoz, az meg vett x tíz vagy százezer darabot így is-úgy is, tehát a pénz újfent ömlik.
A sok csilivili szaral, mutogass neki, integess, beszélj, (amikor androgün kis majmok, meg szálkapálcika csajok nyomkodják fossásminkelve a gyári marketinghadjáratban az új csodát és mind éktelenüldekurvára boldogok, amint ez látszik is rajtuk), meg úgyis eladják az új modellt. Innentől az írás első fele lép érvénybe és a kígyó a farkába harapott. Majd az S5... :DDD

Revesz: Biztosan fog jönni rá még ez vagy az, de nagy flasht nem fog hozni már egyik sem. Addigra bőven kifutó modell lesz. :)

[ Szerkesztve ]

(#25044) Revesz válasza Gizmo94 (#25043) üzenetére


Revesz
aktív tag

Totál igazat írsz, ezért gondolkodtam el, hogy következő telefonom Iphone lesz, de nagy sérelmem az ios-el kapcsolatban a Bluetooth milyensége és a Micro USB hiánya... ha picit is nyitottabbak lennének és lépnének az 5coll felé meg normálisan lehetne használni minden eddigi kényelmi funkciót már váltanék is.

[ Szerkesztve ]

(#25045) kavics325i válasza Revesz (#25044) üzenetére


kavics325i
őstag

Ne gondold,hogy akkora durranás az iOS. A gyerekeknek van egy iPAD 2 és szétbasz az ideg nem egyszer miatta. Szóval nincs tökéletes. Vagyis biztos van,csak akkor utána miként tudnak eladni dolgokat ha azt kiadnák

" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )

(#25046) gologolo válasza Tesztelo.hu (#24966) üzenetére


gologolo
tag

Sima, Androidon belüli letiltás, tehát semmi root+tbackup

(#25047) Revesz válasza kavics325i (#25045) üzenetére


Revesz
aktív tag

Tudom, hogy nem nagy durranás. Mondjuk az is idegesít, hogy nem tudnám rádugni a pendrive-ot pedig folyamatosan használom az otg-t. Sajna az ios egy buta rendszer, nem egy ismerősöm megbánta, hogy megvette mert még egy képet se lehetett csak úgy átküldeni a zenéről nem is beszélve. De mivel van táblagépem lesz is mindig így lehet lemondanék a nyugalomért ezekről a funkciókról telefon tekintetében, és még izgulni se kéne, hogy az app amit megvettem nincs optimalizálva.

[ Szerkesztve ]

(#25048) Gizmo94 válasza Revesz (#25047) üzenetére


Gizmo94
veterán

Akkor próba cseresznye. Telefonként használva biztosan nem csalódsz az i5-ben vagy a 4s-ben sem, de a megszokott android dolgok hiánya fájó tud lenni. :)

(#25049) Revesz válasza Gizmo94 (#25048) üzenetére


Revesz
aktív tag

Ezt az s4 et nem adom el 2 évig, kihasználom amíg megy és majd utána váltok. Kíváncsi vagyok,hogy mi fog történni 2 év alatt. Amúgy is a kis kijelzőt már nehéz lenne megszokni xD főleg olyan minit mint a i 4s xD

Amúgy imádom az s4emet és pártolni is fogom mert remek telefon,jelenleg semmire se cserélném le, mondjuk az 5s nagyon tetszik xD

[ Szerkesztve ]

(#25050) zx6r válasza mgTerminator (#25032) üzenetére


zx6r
aktív tag

Hát ahogy videokon néztem a s600vs s800 dolgot, kb annyi hogy az appokat pár tized másodperccel hamarabb nyitja meg az s800 meg esetleg játékokban jobb Wowww...mondjuk februárban jön az s5 szegény note 3 at is hamar nyugdíjba küldi:)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.