Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Új Plex felhasználó vagyok, media szerverként használom egy tv-hez csatlakoztatva, ahol a hang házimozi erősítőn keresztül szólal meg. Vasárnap egész nap nyúztam, tökéletesen ment minden film, viszont tegnapi napon bekapcsoltam a tv-t, el akartam indítani ugyanazt a filmet Plexen keresztül, és elkezdett percekig bufferelni... Mind a laptop, mind a TV gigagites sebességgel csatlakozik kábellel a hálózathoz, más forgalom nem volt, szóval ezt a hibaforrást kizárnám.
Annyit sikerült kiderítenem, ha lejátszás közben megnyitom a PLEX-et firefoxban, a megnyitott fájlra a következőt írja ki:
Konvertálás
Video: Közvetlen adatfolyam
Audio: Átkódolás erről DCA AACEzek szerint ott lehet a gond, hogy a hangsávot próbálja átkonvertálni. Ezt hol tudom kikapcsolni, illetve mit jelent ez a folyamat konkrétan?
-
Stehe
aktív tag
válasz sugarforce #4990 üzenetére
Szia!
TV típusa Samsung UE65NU8002. Úgy emlékszem, Gbites RJ45-ös portja van, de a Samsung honlapján nem találom ezt az infót. A filmek, amiket lejátszani próbálok 50-60Gb-osak, vagyis durván 8 - 10 mB / sec sebesség szükséges a lejátszáshoz. A hangsáv leírás alapján magyar DTS 5.1.
Amikor tv nézésre használom a laptopot, akkor nem fut rajta semmi, így hétvégén is üresjáratban futott, és mostanában is, amikor a buffer probléma jelentkezett. Ugyanezen filmnél van magyar AC3 5.1 hangsáv is, ezt is kipróbáltam, itt már jobban ment a lejátszás, de kb. 10mp-enként ez is akadt. Ezen hangsáv esetén a PLEX szerint már nem ment a konvertálás.
Tegnap éjfélig probálkoztam különzöző fórumok leírása alapján, de egyszerűen nem megy a lejátszás rendesen. Próbáltam audio esetén PCM / bitfolyam beállítások változtatását, de semmi különbség (egy külföldi fórumon valakinek ez működött).
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
válasz sugarforce #4992 üzenetére
Igen, 4ks filmeket. A DCA konvertalast akkor miert csinalja? Van olyan app, amit a tvre letoltve tesztelheto a hálózat sebessége?
-
Stehe
aktív tag
válasz sugarforce #4994 üzenetére
DTS-ben nem vagyok biztos, ezt honnan tudom kideríteni? Bár ahogy a fórumon olvastam, általában az okos tv-knek problémája van a DTS-el... AC3 és DTS között az a különbség, hogy a DTS nem tömörített, így jobb a minősége?
TV kapcsán próbálok utánajárni, de furcsa, hogy sehol sem találok infót sem a WIFI típusára, sem az UTP csatlakozó részleteivel kapcsolatban...
-
Stehe
aktív tag
válasz sugarforce #4998 üzenetére
Köszi, ez a routeres ellenőrzés jó ötlet, este megnézem!
Ha a DTS-t szeretném kihasználni, akkor az csak egy külön médialejátszó bekötésével megoldható?
-
Stehe
aktív tag
válasz sugarforce #5000 üzenetére
Úgy érted, a tv beépített lejátszójával? Neked milyen tv-d van?
-
Stehe
aktív tag
válasz MasterMark #5001 üzenetére
Igen, ez az alapprobléma még fennáll...
Azért furcsa, mert első nap ugyanezen film akadás nélkül lement, csak pár napja van ez a folyamatos bufferelés. A szerver laptop nem egy mai darab, de pl. másik film esetén, ahol nincs transzkódolás, ott is akad a lejátszás. Csak ott a több percnyi bufferelés helyett kb. 10 másodpercenként akad meg néhány másodpercre (ami szintén élvezhetetlenné teszi a filmnézést).
-
Stehe
aktív tag
válasz Aszpirin #5007 üzenetére
Köszönöm a választ!
A DTS hangról akkor külső lejátszó hiányában le kell mondanom...
Viszont sajnos az akadás probléma fennáll az AC3 5.1 hangsáv esetén is, ha PLEX-ről indítom. Ha a natív lejátszót használom, a hálózati mappaszerkezet megjelenik, a filmek videofájlja is látszódik, viszont minden film 0 bájtosként, így el sem indul.
Ami nagyon furcsa, hogy tegnap leszedtem egy Samsunk Allshare nevű alkalmazást, ami szintén hálózati megosztást tesz lehetővé. Ennek a TV-hez nincs appja, viszont a laptopon tudom beállítani, hogy adott filmet tegyen ki a TV-re. Amin teljesen ledöbbentem, hogy így a gépen lévő filmek probléma nélkül mentek, végig tudtam nézni (AC3 hanggal). A TV-n úgy láttam, hogy a natív alap média lejátszón keresztül játssza le a filmeket. Ezen megoldás hátránya, hogy minden esetben a másik szobába kell menni a filmet kiválasztani és elindítani.
Nem igazán értem, hogy mi a különbség, mert a streamelés ugyanúgy hálózatról megy, de nem akadt. Ha be tudnám állítani ezen hálózati lejátszást úgy, hogy a tv-ről lehessen indítani, én elégedett lennék! :-)
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Yamaha RX-V685-ös erősítőn PLEX-en történő zene lejátszás megoldható? Amennyiben forrásnak kiválasztom a NETWORk-ot, majd meg is találja a Plex szerver mappáit, de Acces Denied hibaüzenettel visszadob... Jogosultság beállítására lehetőséget sem az erősítő menüjében, sem a Plex címén nem találtam, valahogy megoldható?
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok, tudnátok abban segíteni, hogy külső felirat fájlt miért nem tud a PLEX lejátszani?
Ha a film fájlban benne van a felirat, akkor ki tudom választani, viszont ha külső fájlban van, akkor 10 esetből 9szer nem lehet kiválasztani, de nem jöttem rá, hogy miért. A feliratot mindig úgy nevezem el, mint a filmet tartalmazó fájlt, csak .srt kiterjesztéssel. Viszont volt már rá példa, hogy ki tudtam választani external feliratot, de nem tudom mi alapján működött bizonyos esetekben, mivel elnevezésre mindig a fenti módszert használom...
-
Stehe
aktív tag
válasz MasterMark #5182 üzenetére
Igen, ahol hangsávot / feliratot tudok választani, ott megjelenik egy lista a választható feliratokról. A külső felirat csak nagyon ritka esetben jelenik meg, mint opció, pedig mindig ugyanúgy nevezem el őket...
-
Stehe
aktív tag
válasz MasterMark #5198 üzenetére
Szia! Én NAS-on használok qBittorrentet, de valahogy a kategóriánkénti letöltést nem sikerült beállítani, mivel a letöltés heyének csak egy mappát tudok megadni. Ezt te hogyan oldottad fel? Én célom is az lenne, hogyha a Sorozatok mappába mentem le a torrentet akkor oda töltse le a tartalmat, ha a Filmek mappába akkor oda...
-
Stehe
aktív tag
válasz MasterMark #5206 üzenetére
Köszi szépen, sikerült beállítani nekem is! Nekem a kis plusz ikon elkerülte a figyelmem, csak annyit láttam, csak egy sorba lehet rögzíteni... :-)
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Okostv Plex alkalmazás, NAS kombóval használom a plexet. Mivel a TV-k 90%-ban nem képesek lejátszani a DTS hanganyagot, így azon filmeknél, ahol csak DTS van, ott készítek egy ac3 hanganyagot, bemásolom a film könyvtárába, ac3 kiterjesztéssel. Viszont azt sehogy sem tudom elérni, hogy a PLEX ezt a hangsávot is feldobja, és ki tudjam választani. Erre van ötletetek, hogyan lehetne megoldani?
-
Stehe
aktív tag
válasz sugarforce #5506 üzenetére
Samsung TV, nem képes DTS-t lejátszani, ezért akarom az mkv filmet AC3 hangsávval lejátszani...
-
Stehe
aktív tag
Köszönöm ezt próbáltam végül én is! Ennek mi a legegyszerűbb módja?
Én az alábbival próbálkoztam, jó is lett az eredmény, de 5 órába került a konvertálás:
- Wondershare Video Converterrel a DTS audio sávot leszedtem ac3 fájlba az eredeti MKV fájlból (kb. 40 perc)
- Mkvtoolnix progiba beimportálta az eredeti MKV fájlt és az ac3 fájlt, illetve beállítottam, hogy az output csak ac3-t tartalmazzon (240perc)Igaz nem mai a gépem, de a mergelésnek nemcsak egy néhány perces feladatnak kellene lennie?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- BONTATLAN SAMSUNG ZFlip6 világoskék 512GB/12GB, HIVATALOS 3 ÉV GAROS, ÜZLETBŐL,
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- Apple Watch S10 ESIM 46mm Jet Black ML
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest