Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dumcsi7
csendes tag
Sziasztok !
Synology fórumról irányítottak ide.
Adott egy Syn. DS220+.
Szeretnék filmeket tölteni le (16-18 +) amiket szeretném ha a gyerek mikor bekapcsolja a TV -t elkezd a letöltött filmek között keresgélni akkor ne lássa.
A csoportban a Plex Media servert ajánlották, de elég alap felhasználó vagyok, most ismerkedek a Syn. serverrel is..
Egy külön mappát szeretnék ezeknek a filmeknek, amit le lehet kódolni vagy eltüntetni de fontos lenne hogy elő tudjam varázsolni a TV-re.
Előre is köszönöm válaszotok. -
.LnB
titán
Sziasztok,
Hoztam egy kis tapasztalatot. Most végre nem kérdezni jöttem.
Korábban írtam már itt, hogy probléma nálam, hogy 4K HDR Remux, vagy nem Remux, de 4K HDR tartalmak, elég gyakran bufferelnek. Felirat kikapcsolása után is. Már switch-et is vettem majdnem miatta.
Aztán tegnap, telepítettem egy Ubuntu Linux-ot is a Win10 mellé. És láss csodát, sokkal fürgébb az egész Plex működése. Még a tv-s app is az LG tv-n, sokkal gyorsabban reagál, lépked a menük között. És a legfontosabb, hogy megszűnt a bufferelés is, ugyan annál a videóanyagnál.
Még majd kap egy tesztet, egy LotrRUHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.SL.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.-cel. Ha ott se bufferel, akkor az nagy győzelem lesz. Erről majd írok ha érdekel valakit.Igaz, ezek mellett komoly gondom is van a Linux-os Plex-szel, mert a sorozatokat, meg kb úgy az összes anyagot, össze-vissza ismeri fel. De nagyon nagy a zűrzavar. Van olyan sorozat, aminél 80. évadot ír, ami alatt van egy file, ami ráadásul film, és nem is a sorozatok mappámban van a HDD-n... És rengeteg ilyen van. Próbálom az ügynökök állítgatásával rendbe tenni.
-
chris-v
senior tag
válasz
sugarforce #11576 üzenetére
Nem látok a log file-ban semmi kirívót, vagy is nem is tudom mit kellene látni
-
frekivalto2
csendes tag
válasz
fravik #11587 üzenetére
Na, csak sikerült ...
Nem volt egyértelmű nekem. Én a TV-n kerestem ezt a könyvtár beállítást, közben meg itt a win10 gépem előtt kellett a plexbe belépnem, NAS-on keresztül.
Így már megtaláltam a könyvtár hozzáadást is
Megcsinálom amit javasoltál, aztán visszajelzek...Köszönöm szépen, hogy segítesz.
-
fravik
tag
válasz
frekivalto2 #11586 üzenetére
A bal oldali menüben kell keresned a Könyvtár hozzáadása (Add Library) + jelet. Ha a szervered neve fölé viszed a kurzort megjelenik mellette egy + jel, az lesz az a gomb, ami az enginev3.0 által linkelt felületet behozza (előfordulhat, hogy nem látszik a webes felületen a szervered neve, ekkor a legalsó "Továbbiak"/"Other" menüpontot válaszd és utána tudsz tovább menni). Ott válaszd ki a Filmek típust, majd add meg a video mappádat és várd meg, hogy végigszaladjon rajta a szkenner.
-
frekivalto2
csendes tag
válasz
enginev3.0 #11585 üzenetére
Ezt hol találom?
Nekem így van:
Bal oldali menűben:kezdő képernyő
egyéb videók
live tv
movie and show
stb... -
enginev3.0
félisten
válasz
frekivalto2 #11584 üzenetére
-
frekivalto2
csendes tag
válasz
enginev3.0 #11583 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy mit hoztam létre
Akkor töröljem a mappát, és csatoljam fel újra a NAS könyvtárat, de figyelve, hogy filmekhez kerüljön?
-
enginev3.0
félisten
válasz
frekivalto2 #11582 üzenetére
Én úgy értelmezem hogy mikor létrehoztad a plexen belül a filmek mappádat, akkor nem filmek mappát csináltál, hanem egyéb videók mappát, és akkor ez lesz a gond
-
frekivalto2
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy problémám, amire esetleg tudjátok a megoldást
Egy alap "user" felhasználó vagyok, viszonylag "alap" tudással.
Adott egy Plex szerver, ami egy Syno DS720+-on fut. Samsung TV-n van telepítve a kliens, gyári app.
Minden tökéletesen működik, egy dolgot kivéve.A mappában lévő filmek borítói, illetve leírásaik nem látszanak, nem töltödnek le a netről.
A filmeket a NAS-on lévő /video mappában vannak, olyan formátumban, ahogy letöltésre kerültek. Ez a mappa van megadva a filmek helyének.
Plex elindítása után az "egyéb videók" menűbe belépve látom a filmeket, hozzás képeket is (nem borítók" illetve alatta a file neve is, úgy, ahogy a mappában szerepel.
Kiválasztva a filmet, majd belépés után már csak a név és kép látszik távábbra is, meg a kezelőgombok...Hol kellene beállítanom, és főleg mit, hogy úgy jelenjen meg a mappában lévő film, hogy a filmc címe (ha van magyarul, akkor az) jelenjen meg, valamint a borító is hozzá.
Olvasva a forumot, valami ügynöklistát kell beállítani, illetve megadni az adatbázist, hogy honnan szedje le a filmekhez az adatokat.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.
Üdv. Peti -
japunk
aktív tag
válasz
Sanyi.mTs #11579 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy telekomos smart box amire fel van telepítve a Plex. Látja a gépen lévő filmeket, sorozatokat, ezzel nincs gond, viszont nem indít el semmilyen lejátszást. Folyamatosan csak tölt, néha 1-2 másodpercig van kép vagy esetleg csak hang van és utána újból megakad. Minden kábellel van rákötve a netre, a box pedig HDMI-n megy rá a TV-re. A TV egy Horizon 43HL6330F. Tudnátok valamit mondani erre?
Köszi!
-
Sanyi.mTs
addikt
újra kérte a böngésző a szerver oldali felhasználóm jelszavát. elfelejtettem, majd újat kértem. változtatáskor bepipáltam, hogy mindenhonnan léptesse ki a felhasználót. Nem tudom, hogy ez volt-e a kiváltó ok, de azóta se közelről, se távolról nem látszik a szerver.
Ha szerverre megyek kezdőképernyő > több > saját szerver kiválasztásakor azt írja, hogy nem hitelesített.
mi lehet a gond? mit nézzek még meg? (szerver egy synology nas (DSM6))
-
chris-v
senior tag
Felraktam a sub-zero plugint, de valahogy nem akar működni.
Letöltök angol sorozatot, nem tölt le magyar feliratot. Ha külön a tv-n kiválasztom, akkor csak az opensubtitle feliratok között keres.
Magába a plugin-be jól be van állítva minden elvileg, magyar nyelv elsődlegesnek.
Ügynök menüben kipipálva és első helyre téve.
Mi lehet a hiba? -
kory24
őstag
1890Ft volt.
De 1x ennyit megért, ennyit valóban megérdemelnek cserében
-
Hege1234
addikt
30e hol?
mert nálam ezek az árak vannak
1 599 Ft/ho
12 677 Ft/év
38 037 Ft/örökreelőző hónapban volt kupon de arról lecsúsztam majd talán lesz black fridaykor..
mgTerminator
megérdemlik igen, de sztem elég genyó húzás volt tőlük az 1 perces limit
vagy vedd meg 1500ért (vagy plexpass)
akkor inkább ne tették volna bele az 1 perces nézési lehetőséget se
mert egy perc alatt még tesztelni se nagyon lehet..ennek ellenére sztem a plexpass lifetime megoldás meg elég baráti
kb god mode kivéve, hogy még mindig
nem lehet a feliratot a képernyő legaljára tenni -
kory24
őstag
válasz
enginev3.0 #11567 üzenetére
Köszi.
Az egyszeri 1500 még vállalható is.:R
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Feltettem gépre plex szervert, telefonomra plex appot.
Telefon látja is videókat, de kb 1 perc lejátszás után kilép
Videó indítás elött kér vmi activálást (előfizetést)Ingyenes módban nem lehet távolról nézni otthoni gépem tartalmát?
-
fravik
tag
válasz
mgTerminator #11564 üzenetére
Nálam sem az igazi, nem tölt be benne semmi, se az aktuálisan nézett tartalom, sem az egyéb szerver információk, se a könyvtárak tartalma.
Tele van vele a Plex forum is, most látom. Nem egyedi probléma... Remélhetőleg gyorsan javítják.
-
mgTerminator
veterán
válasz
UberMutant #11563 üzenetére
Eddig nálam is ment. A régi telómon ment el először, azóta azon nem működik. Most a másik telómon is beszart. Nem lát szervert. Hiába újratelepítem, újra bejelentkezem, nem látja a szervert
-
UberMutant
őstag
válasz
mgTerminator #11562 üzenetére
tökéletesen működik
-
mgTerminator
veterán
A Plex Dash alkalmazás másnál sem működik?
-
-
Hege1234
addikt
az lehetséges, hogy a githubos trakt,(egy másik githubos trakt) különbséget tesz a között, hogy honnan lett megnézve egy tartalom?
kodin néztem sorozatot, a trakt oldalán látom is jelezve, hogy megnéztem de a plexben nézetlenként tünteti fel
(plexről nézve minden jól működik reseteltem az adatbázisom is de amit kodin néztem azokat kihagyta a syncből) -
chris-v
senior tag
válasz
Patice #11555 üzenetére
Köszi
Akkor marad a külön mappa.Egyébként ha jobban belegondolok, a plex tudhatná magától mit tartalmaz a mappa, hisz megkeresi a hozzá tartozó infót. Elég lenne ömleszteni mindent 1 mappába és a plex-en belül már kategóriánként kellene látni, hogy sorozat vagy film. Nem is értem ez miért nincs megoldva.
-
Hapi18
tag
Sziasztok! Más is tapasztalta, hogy a "match system" nem működik rendesen? Autómatikusan nem ismeri fel a filmeket, ha kézzel beállítom akkor nagyon lassan megtalálja de nem tesz ki plakátot se semmit a filmre. Kb. 3 hete csinálja ezt kezd nagyon idegesíteni, azon gondolkodom hogy leváltom a plexet ha van más alternatíva.
-
chris-v
senior tag
Sziasztok.
Van lehetőség 1 mappába rakni filmet és sorozatot hogy felismerje vagy külön külön kell kezelni?
Szeretnék egy amolyan gyerek mappát, amiben vegyesen lenne mese és mese sorozat pl: sponge bob. De azt vettem észre ha egy mappába pakolom és filmnek állítom, akkor nem akarja látni a sorozatot. Ha még sorozatba rakom, akkor meg a mesefilmeket is sorozatnak akarja jelölni.
Össze tudom valahogy 1-be fűzni, vagy tűzzek ki 2 mappát pl mese meg mese sorozat?Ja és valamiért a sponge bob m-nak nem akar csinálni borítót, pedig elvileg a neve rendben.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
enginev3.0 #11550 üzenetére
Mint már említettem az a szokványos a felirat a film mellett van és nincs is transzkódolás, amennyiben nem kell hangot transzkódolni. Ha hangot transzkódolni kell, akkor valamiért a feliratot bele akarja "égetni" a filmbe. A média lejátszón, ami minden digitális hangot támogat, természetesen nincs ilyen gond. Ez a jelenség valamiért az LG webOS-es plex kliensével jön elő, de ugyanez történik az embyvel is, azzal a kitétellel ott a hang traszkódolása nem működik megbízhatóan, mert elsőre csinálja, a következő lejátszásnál már nem. Ez is valamiféle bug.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest