Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5451) #94529552 válasza Begi (#5450) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ennyit találtam hirtelen. A honlapon is csak ennyi van: Az Allergy Care (Allergiavédelem) funkció víz és hő segítségével teremt erőteljesen fertőtlenítő hatású gőzt, amely gyengéden fertőtleníti a ruhát. Ez eltávolítja az allergén anyagok 99,9-át, például az allergiát vagy légzőszervi problémákat okozó apró porszemeket. Egészséges, allergénmentes környezettel javíthatja életminőségét.

dadawa +9900Ft-ért 5 év garival is lehet venni egyes boltokban.

[ Szerkesztve ]

(#5452) Begi válasza #94529552 (#5451) üzenetére


Begi
senior tag

Koszi. Megerdeklodom valahol, hogy pontosan mi is ez.

Amugy nektek bejon ez az uj ajtotipus? (Mi speciel szeretjuk ha van a gepen rendes "kilincs" :) )

[ Szerkesztve ]

(#5453) vtechun


vtechun
veterán

Hello! Vettünk egy ilyen: LG FH2C3TD mosógépet.

Hallok olyan rémtörténeteket, hogy ezek a mai mosógépek annyira takarékoskodnak a vízzel, hogy gyakorlatilag sokkal rosszabbul mosnak. Tudja esetleg valaki, hogy ez a mosógép is ilyen-e, ha igen, akkor milyen programon érdemes mosni, hogy biztosan tiszta legyen. Köszi!

(#5454) Laca19 (a) válasza vtechun (#5453) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Hát nem valami sok programja van, talán a Takaró programmal próbálkozzál. Nekem a régi LG-men a Takaró/Paplan/Kímélő/Baba mosás programok sok vízzel mostak. [link] . És pont ez miatt ezeket is használtuk mindig.
Aztán amikor cseréltem 1 éve és megláttam, hogy az új LG-k már ezeken a programokon is spórolnak, akkor döntöttem az Electrolux mellett. Nálam így néz ki egy mosás/öblítés: [kép]. De ha kézzel állítok rá egy +öblítést(nem a +öblítés funkcióval), akkor az ajtóüveg 80%-áig engedi a dobot vízzel. Az új LG-knél meg már szinte nem is láttam a vizet.
Szóval én a Takaró programmal próbálkoznék, de amúgy nem sok reményt fűzök hozzá.

http://www.diesel.com

(#5455) #40553216 válasza #94529552 (#5435) üzenetére


#40553216
törölt tag

Kollégám felesége akart pár éve porszívót venni, „de legyen HEPA”, mert az egyik gyerek porallergiás. Hát, lett, egy Gorenje, mert a „tapasztalt” „szakembert”, a bejárónőt kérdezte meg. Kb. egy hét után kellett tisztítani a HEPA szűrőt, mert annyira eltömődött, hogy szinte semmit nem szívott. Az előző mosógépe Candy volt, felültöltős. Többször kellett zoknimentesíteni, de más bajai is voltak, így 10 évet sem ment, pedig pl. a centrit sosem használta a maximális 1200/perces fordulaton, hogy kímélje a ruhákat. Aztán vettek egy 10+ éves Mielét, az megy azóta is. Az én 11 éves „alja” Miele mosógépemet még távolról sem látta szerelő, nem kellett zoknit bányászni, sőt, igazából még a szűrőt sem igazán kellett még csak megnézni sem.

(#5443) mzso
Pont ez a lényeg: a negatív tapasztalatok hasznosak, főleg, ha viszonylag hamar előjönnek. A viszonylag hamar előjövő pozitív tapasztalatok viszont nem segítenek. blattida erre akarna rámutatni, ahogy asdf_ is.

[ Szerkesztve ]

(#5456) #40553216 válasza #94529552 (#5448) üzenetére


#40553216
törölt tag

„Elég nagyok,az egy negatívum amit fel tudok sorolni az az hogy ki van öntve az eelektronika műgyantával emiatt nem lehet javítani hogy valami gond van vele márpedig van vele néha.”
„Teljes mertekben igazad van. Na meg a festese sem tul jo, konnyen rozsdasodik.”

(#5457) kalooria


kalooria
csendes tag

Üdvözletem!

Mosógép-vásárlás előtt állok, a régi Whirpool 16 év után bemondta az unalmast.
Több száz hozzászólást olvasgatva a következők fogalmazódtak meg bennem:

- Az LG spórol a vízzel, szemben az Elektrolux-szal és a Beko-val -> ezáltal utóbbiak mosási hatékonysága jobb.
- Az Elux Time managere igen hasznos funkció
- A Beko 5 év gyári garanciája kiemelkedő, azonban az ügyintézésük lassú és gyatra.
- Az LG és az Elektrolux márka igencsak megosztja a hozzászólókat.
- a Whirpool silány minőségű, és a Bosch első szériái is kerülendők.
- Az inverter motoros gép halk, de ezen felül nincs sok előnye a hagyományoshoz viszonyítva.

Nos, szóval akkor mit ajánlanátok? :))

Őszintén szólva eddig lg-re voksoltam, de megingatott a kevés vízhasználatból fakadó ruhakezelés.
A Beko meg elsősorban a garancia miatt előnyös. Az Elux Time managere pedig praktikus...

Gyakran mosunk, 1200-as centri a minimum, és lehetőség szerint inverteres motor hajtsa.
100-120k Ft a maximális keret. Szeretnék véleményeket és ajánlásokat kérni.

Köszönöm!

Phanteks p400, GA-AB350 Gaming 3, Ryzen 5 5600X, XFX RX 6750 XT, Zalman 500W ZM500-LX, 32Gb KIT G.Skill Aegis 3200 MHz CL16, 4+4+2 Tb HDD, 1 Tb WD Blue SN-570, 1 TB Samu EVO, Philips 24"

(#5458) farkas-j válasza kalooria (#5457) üzenetére


farkas-j
őstag

Én csak azzal egészíteném ki, hogy az inverteres motoroknak nem csak a halk hang az előnyük! Már alacsony fordulaton is jóval nagyobb a nyomatékuk, fokozatmentesen szabályozható a fordulatszámuk, emiatt jóval fonomabb dobmozgás érhető el. Ez leginkább a centrifugálás előtti dobkiegyensúlyozásnál játszhat fontos szerepet. Eközben a fogyasztásuk is kisebb, bár itt nem spórol túl sok érdemi energiát a szénkefésekhez képest, hiszen elég kicsi teljesítményszintekről beszélünk.
Én speciel a Beko mellett tettem le a voksomat (WMY 81483 LMB2) 1,5 éve amikor mosógépet (és mosogatógépet) vettünk. Eddig nem bántuk meg!

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#5459) Lauda válasza farkas-j (#5458) üzenetére


Lauda
félisten

Én csak azzal egészíteném ki, hogy az inverteres motoroknak nem csak a halk hang az előnyük! Már alacsony fordulaton is jóval nagyobb a nyomatékuk, fokozatmentesen szabályozható a fordulatszámuk, emiatt jóval fonomabb dobmozgás érhető el.

Így van, egyetértek. Tapasztalom is az előnyeit. :K

(#5460) blattida válasza farkas-j (#5458) üzenetére


blattida
nagyúr

Igen, az a helyes kifejezés, hogy játszhat. Mert a gyakorlatban az inverteres motorú mosógépek is sokat képesek tüttyögni az elrendezéssel és gyakran jutnak arra az eredményre ők is, hogy nem centrifugálnak és/vagy jelzik a felhasználónak, hogy vagy vegyen ki cuccot vagy maga rendezze el a ruhákat. Régebben ez azért fordult elő sokkal ritkábban, mert jóval nehezebben voltak a gépek, az üstök, erősebbek voltak a motorok, a csapágyak, a tengelyek és a lengéscsillapítók is, azaz kevésbé lengett ki az üst és a mozgó alkatrészek is jobban bírták a gyűrődést. Plusz, az öt kg helyett mára elszaporodtak a csak papíron 7-8kg kapacitású gépek, amik valójában nem nőttek fel eléggé a feladathoz.
Az lg is sokat szöszöl az elrendezéssel és hajlamos szólni az egyenetlen terhelésnél (kevés ruha és nagy tömeg), hogy ez így nem jó. A rendesen megtöltött dobnál nincs ilyen gond, ezért is érdemes lehetőleg teljes vagy aközeli kapacitással mosni. Kivéve az érzékeny ruhadarabok esetében, természetesen.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#5461) Laca19 (a) válasza blattida (#5460) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Az LG DD én úgy vettem észre, hogy akkor egyenlített ki a leghamarabb, hogyha a dob szárazon kb. 50-70%-ig volt pakolva (magasságra, nem súlyra). E felett már rendesen "szenved", tehát akár 4-5-6 percig is rendezget 1-1 centrifuga előtt. Persze a nagy töltetett sokkal jobban csípte így is, mint a keveset, a kis töltetnél néha nagyon megszenvedett.

http://www.diesel.com

(#5462) #94529552 válasza kalooria (#5457) üzenetére


#94529552
törölt tag

Üdv!
Szerintem hasonló a víz fogyasztásuk: általában 42 vagy 43-44-45 litert használnak egy mosáshoz[link], vagy te mást láttál? 1-2 liter nem sokat számít, de ne is a vízfogyasztást nézzük, hanem a mosási hatékonyságot, mint itt a mosógép szakértő a vidiben. Ha "A", akkor szerintem biztos lehetsz benne, hogy jó. Az inverteresnek viszont vannak előnyei, de ezeket már utánad farkasj leírta. Hogy melyik márka kit oszt meg, azért azt is nézd meg, hogy mi van mögötte: saját és/vagy mások tapasztalata is, és a vásárlók véleménye is, vagy csak általánosító ellenkezés, ami miatt pl. local1 is ittlhagyta a topikot is, pedig neki van rálátása közelről a HT gépekre. A Time Manager tényleg jó, de elég ritkán van rá szükség.

(#5463) kalooria válasza #94529552 (#5462) üzenetére


kalooria
csendes tag

farkas-j: Köszönöm, én mindenképp inverter motorost szeretnék, köszönöm, hogy írtál az előnyeiről. Sajnos nem ismerem a blog hozzászólóit, így nem vagyok képben, hogy ki kivel nem szimpatizál - ahogy azzal sem, ki az, aki szakértő, és ki nem az.

Lauda: Köszönöm neked is.

Pumma: Köszönöm a segítőkész választ. A vízfogyasztást a hozzászólásokban olvastam, nincs tapasztalatom benne. Ettől függetlenül jelenleg e 3 mosógép közül (LG F2J5WN4W , Beko WMY81483LMB2 , Electrolux EWS1276CI ) fogok választani - de hogy melyiket, azt még nem tudom... :)

[ Szerkesztve ]

Phanteks p400, GA-AB350 Gaming 3, Ryzen 5 5600X, XFX RX 6750 XT, Zalman 500W ZM500-LX, 32Gb KIT G.Skill Aegis 3200 MHz CL16, 4+4+2 Tb HDD, 1 Tb WD Blue SN-570, 1 TB Samu EVO, Philips 24"

(#5464) numera007


numera007
tag

Nekem most 3 mosógép van otthon. Egy farkas-j féle beko egy aeg lavamat 5.0 és egy régi Whirlpool. Mindegyiket másért szeretjük. Az aeg time manager funkciója nagyon jó, azt nagyon szeretjük. A wh nem inverteres így azt a garázsban használjuk, mert qrva hangos a másik kettőhöz képest. Az aeg és a beko között annyi difit észlelünk, hogy a beko kicsit több vízben mos, de nehezebben centírozza ki magát. A wh van vagy 12 éves, az aeg olyan 10, a beko idei. Az aeg egyszer volt javítva, az üstgumit cseréltem, ugyan azért amit nem oly régen írt valaki, a rajta lévő gumi"csöcs" darabot egy rosszul betett mosnivaló ledarálta, és mivel az a ruha elrendezését szolgálja centrifugázás előtt, újat kellett betennem. Hiánya miatt elkezdtek kiszakadni a ruhák. A wh csapágycserés volt, más baja nincs nagyon. Előtte 6. Érzékes wh volt az csak szétrohadt a végére.

(#5465) Begi válasza Begi (#5452) üzenetére


Begi
senior tag

Nekem nagyon bejott ez a Wifi funkcio az LG-nel, legalabbis megvettek a marketing szoveggel.
Van esetleg valakinek tapasztalata errol?

Jelenleg ez a ket versenyzo maradt:
LG F2J7TY1W
LG F4J6TY0W
A masodik tobb vizzel mos, ezert tunik szimpibbnek, de nem talaltam tapasztalatokat vegeredmenyt illetoen, igy tanacstalan vagyok. (Abban nincs Wifi)
Szerintetek?

Illetve az elsonek a nagy testvere:
LG F4J7TY0W
Tenyleg csak annyi a kulonbseg, hogy 1400-as a centrifugaja? Vajon megeri?

[ Szerkesztve ]

(#5466) #94529552 válasza vtechun (#5453) üzenetére


#94529552
törölt tag

Úgy nézem, a géped több vizet is használ, mint az átlag, amiről előbb írtam, de nem kell bedőlni a rémtörténetet mesélőknek, hanem csak inkább a felhasználóknak.

kalooria Ok, igen, sajnos túldimenzionálják itt a vízfogyasztást, én is azt vettem észre. és mondjuk nem árt a hosszabb garis gépet választani, vagy venni hozzá kiterjesztést, például a Mediamarktban, vagy Electrolux Zanussi, AEG esetén a márkabolt.hu, eluxshop, stb. Bekonál csábító a hosszabb gari, csak utána imádkozni kell, hogy nehogy így járj, mint sparks a mosogatógépével[link], de hát az életben ugye mindenhez kell egy kis szerencsi, szerencse. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5467) blattida válasza vtechun (#5453) üzenetére


blattida
nagyúr

Üdv!

Ha eco, azaz víztakarékos programon mosol velük, akkor valóban kevesebb vízzel mosnak, ami önmagában valóban csökkenti a mosási hatékonyságot, ezért lesznek ezeken a programokon három órás mosások, hogy a kevesebb viz hatását kompenzálják.
Nem annyira kevés vizet, hogy rémtörténet legyen, attól messze vannak ezek a gépek.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#5468) yxcv


yxcv
tag

Sziasztok!

Tudom, hogy nem lehet egyértelmű javaslatot várni, de mosógépvásárlás előtt állok, és szeretnék kérni egy kis iránymutatást.

Amit szeretnék:
- mindenképpen felültöltőset (csak ez jöhet szóba!)
- ne forduljon elő olyan, hogy nem centrifugáz ki valamit, mert nem tudja jól kiegyenlíteni a súlyt (néhány típusnál olvastam, hogy durván hosszabbítja a folyamatos próbálkozás a mosási időt)
- nem rohanok a falnak, ha nem bírja ki a 8-10 évet, de azért lehessen vele pár évig mosni
- nem zavar, ha kívül rozsdásodik (pl.: whirlpool-os ajtók kívül)
- minél nagyobb centrifugázás jó lenne, de ha csak 1000 fordulat/perc adatik, beérem vele
- egy átlagos, "napi" mosás ne 1,5-3 óra legyen, mert akárki akármit mond, ez a ruháknak sem tesz jót
- digitális kijelző szükséges és valamennyire a valós értéket mutassa (jelenlegi is néha újrakalibrálja, de nem téved 10-20-30 perceket)
- inverteres motor előny, de nem követelmény (remélem, a mostaninál az újabb típusok csak nem hangosabbak)
- apró hibáktól se rohanok falnak (pl.: mosás végeztével nem áll be pontosan nyitásra a dob)
- sokszor mosok, így nem kell 6,5-7 kg-os töltési lehetőség
- árban nincs megkötés

Ha tudtok konkrét típusokat ajánlani, azt megköszönöm. Természetesen nem várom el, hogy mindenki egyetértsen, de valamerre jó lenne elindulnom, ugyanis kezdek belefulladni a véleményekbe. :F

Köszönöm előre is a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#5469) farkas-j válasza #94529552 (#5466) üzenetére


farkas-j
őstag

Az utólagosan vásárolt "garanciákkal" vigyázni kell! A többségük nem egyenlő a valós gyári garancia kiterjesztésével, hanem inkább egy csomó megkötéssel járó biztosítás. Ráadásul van olyan megoldás is, hogy csak akkor él a kiterjesztett "garancia", ha évente ingyenesen átvizsgálják a gépet. Az átvizsgálás ingyenes ugyan, de a kiszállásért mélyen a zsebbe kell nyúlni. ;] Aki garanciahosszabítás vásárlásán töri a fejét, az mindenképpen olvassa el a teljes apróbetűs részt is, nehogy később meglepetés érje!

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#5470) #94529552 válasza farkas-j (#5469) üzenetére


#94529552
törölt tag

Világos. Amiket írtam, azokkal nincs ilyen kiszállásos utólagos történet, de ezt tudhatod is, persze mindegyiket meg kell nézni. Akár egy gyári szervizes is okozhat neked kellemetlen meglepetéseket, mint pl. hosszú kiesést a használatból. Vagy tízféle indokkal megtagadja a javítást, mint a másik fórumon írja egy Indesit-es tag.
Nekem egy idősebb készülékhez a rendeléstől számítva 3 napon belül a szerelőnél volt az alkatrész a hollandoktól, és hétfőtől péntekig oda-vissza szállítással megoldották. Ezért senki ne mondja, hogy nem szívatás az, hogy 3-4-5 hét alatt jön meg valami Törökországból, és mi az, hogy itthon nem készleteznek.

(#5471) farkas-j válasza #94529552 (#5470) üzenetére


farkas-j
őstag

Ilyenről azért nem olvastam tömeges panaszt. Viszont olvashattad korábban amit írtam, hogy a prémium AEG hűtőmet már kétszer kellett javítani, és mindkétszer 3-4 hetet vártam alkatrészre. Mindenhol lehet pro és kontra.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#5472) Lauda válasza #94529552 (#5470) üzenetére


Lauda
félisten

Én pl többször is beszéltem a helyi eluxos szervizessel és azt mondta, hogy soha semmit nem dobott még vissza neki a biztosító. A média markt már az aegonnál van, a hűtőmre most hosszabbítottam öt évre a garit.

(#5473) #94529552 válasza farkas-j (#5471) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nincs is itt semmilyen tömeges felhasználói jelenlét, így akkor nem is olvashatsz, viszont egy db ilyen 5 hetes eset is túl sok lenne neked is, ha téged érintene, és bárki másnak is. Amit rendeltem smerősnek Elux hűtőt, annak is egy héten belül kész volt a gariztatása, mert Bp.-en van raktárkészlet, az már mellékes, hogy user error volt a háttérben, de jóindulattal kezelték az ügyet. Egyébként meg köszi a megszólítást és a tanácsokat, de eligazodok magam is ebben a témában. Szerintem elég a véleményt leírni a kérdezőnek, nem egymással tárgyalgatni.
Lauda: Nekem is hasonlóak az ismereteim erről, az apróbetűst meg elolvasom mindig.

[ Szerkesztve ]

(#5474) blattida válasza #94529552 (#5470) üzenetére


blattida
nagyúr

Az orczy szerviz a beko hivatalos szervize (is), a legtöbb bekohoz (is) való alkatrészük helyben van. Az, hogy a fő és drága alkatrészekből (elektronika, üst, stb) nem áll halomban a cucc, teljesen normális, mindegyik szervizzel ez a helyzet, ez nem beko specifikus problémakör, electrolux-nál, whirlpoolnál is ez van, de még a miele-nél is.
Mosógépekhez csapágyak, szivattyúk, lengéscsillapítók, szénkefék, szíjak, lábak, kapcsolók, szelepek, gumi alkatrészek vannak raktáron mindenhol.
Neked mi jött a hollandoktól?

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#5475) BagyiAti válasza yxcv (#5468) üzenetére


BagyiAti
csendes tag

Sziasztok,

Hasonló feltételekkel szintén felültöltős mosógépet szeretnék vásárolni, ha tudnátok ajánlani valamit engem is érdekelne.
Lassan 9 Éves WP AWE 6519 panelja adta meg magát és igazából szanaszét van rozsdásodva az ajtaja is, így úgy gondoltuk veszünk újat, 2 felnőtt 2 gyermek minimum napi 1 mosás de van hogy 2. Igazából nem érdekelne annyira hogy mennyire takarékoskodik, inkább legyenek tiszták a ruhák.
125k lenne a plafon keret rá.

Igazából érdekelne a véleményetek, hogy közel 10 éves mosógépet mennyire van értelme javíttatni. Kiszállás vizsgálat 10knél kezdődik, panelra 25-30at mondanak, és ha még más baja is "kiderül" akkor már egy új mosógép árának a fele elmegy.

[ Szerkesztve ]

(#5476) blattida válasza yxcv (#5468) üzenetére


blattida
nagyúr

Ha csak felültöltős lehet, akkor az electrolux csoport, a whirlpool vagy a miele vonatkozó típusai jöhetnek számításba.

BagyiAti
Szia!

Ugyanaz. A whirlpoolt nem érdemes megjavíttatni, kevesebbért vehetsz használt, felújított mosógépet, garanciával.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#5477) Lauda válasza BagyiAti (#5475) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem ez egy jó gép: Electrolux EWT1266EVW

(#5478) #94529552 válasza BagyiAti (#5475) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nem szabad ennyit még rákölteni. WP-t és társait már nem vennék, nemrég írta valaki, hogy az alig 2 éves gépének a teteje már rozsdásodik, meg az általános minőségük miatt se.
Egy Time Manager-es Elux szerintem jó választás, a Lauda által írt is jó, de 5 év garival már túlmegy a kereten. Vannak olcsóbb verziói is hasonlóan 6kg töltetes és 1200-as centrivel, pl EWT1264ILW, ami 2+3év extra garival is kijön 105k-ból innen, de több másik helyen is lehet ilyen feltételekkel venni. Használtat inkább ne.
yxcv Szintén megfelelhet neked is a fenti gép, de nézd át a tudását.

(#5479) Lauda válasza #94529552 (#5478) üzenetére


Lauda
félisten

Ha pl a media marktban veszi, ráér 6 hónapon belül megkötni a garancia hosszabbítást. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5480) #94529552 válasza Lauda (#5479) üzenetére


#94529552
törölt tag

Az mondjuk jó, és árban is jobban jön ki ott? Ott mennyi a hosszabbítás egy 95k körüli gépre?

(#5481) Lauda válasza #94529552 (#5480) üzenetére


Lauda
félisten

Én tavaly hosszabbítottam a mosógépem garanciáját, 100 ezer feletti gép, 18 ezer ft volt a +4 év. A hűtőmet, 100 ezer ft alatti termék, nemrég hosszabbítottam +4 évre, 13 ezer ft-ba került. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5482) #40553216 válasza blattida (#5460) üzenetére


#40553216
törölt tag

A kicsit feljebb említett gépem a 11 év alatt kb. ha egyszer nem centrizett ki emiatt.

(#5483) blattida válasza #40553216 (#5482) üzenetére


blattida
nagyúr

Nálunk még egyszer sem volt olyan egyik mosógéppel sem, hogy ne centriztek volna a töltet miatt, se az indesit, se a whirlpool, se az electrolux, se a miele-k.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#5484) farkas-j


farkas-j
őstag

Ajánlott olvasmány a vásárolt plusz garanciával kapcsolatban.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#5485) asdf_ válasza farkas-j (#5484) üzenetére


asdf_
veterán

Mint hobbyfogyasztovedo: ezt azert ennel sokkal jobban is meg lehetett volna irni... :/

(#5486) #94529552 válasza asdf_ (#5485) üzenetére


#94529552
törölt tag

:R A testvérlap is megírta: Mint kiderült, teljesen jogosan.
Csak még ennyit hozzá, és mindenütt lehetnek más feltételek, csakúgy a garanciánál és a biztosításnál is.

[ Szerkesztve ]

(#5487) blattida válasza asdf_ (#5485) üzenetére


blattida
nagyúr

A mi fogyasztóvédelmünk a gyakorlatban már lópikulát nem ér, sajnos.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#5488) Lauda válasza farkas-j (#5484) üzenetére


Lauda
félisten

Ez egy eset. Más esetekben meg megy rendesen a dolog és megfelelően leszel kártalanítva. Az unionról amúgy is csak rosszat hallottam. A házbiztosításnál megcsináltak olyat (nem nálam), hogy azért nem fizették ki a viharkárt, mert szerintük elhanyagolt volt a tető. Az aegon pl nem csinál ilyet.

(#5489) sudika


sudika
csendes tag

Sziasztok.

A mosógépem sajnos tönkrement, ezért keresek új mosógépet. Ami fontos lenne:

- Elöltöltős
- Min. 1000/ford centri
- egy átlagos program ne tartson 2 óránál tovább

Jelenleg őket nézegettem:
[Gorenje W 6402/S]
[Beko WMY71033PTLMB3]

Melyiket ajánlanátok? Vagy ebben a kb. 80ezer forintos árkategóriába mi az ami megéri?

A válaszokat előre is köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#5490) #94529552 válasza sudika (#5489) üzenetére


#94529552
törölt tag

Szia!
Szerintem ebben az ár kategóriában nincs mosás rövidítő funkció, mint például ezekben a Time Manager.-es gépekben, mint itt az egyiknél, és a videón látható a beállítása. A 2 jelölted nem igazán ismert itt. A W6402-ről itt láttam egy véleményt, de nem amiről a cikk szól, hanem alul a hozzászólások között. Bekó mosógépről farkasj szokott írni sűrűn, de csak egy típusról, ami jóval drágább a 71033-nál(112k+), és 1,5 éve használják.
Bár van a gyártónak több öt év garanciás gépe, de az anyagminőségük nem a legjobb, és az alkatrészellátás ezáltal a szervizelésük sincs a topon, mert elég hosszú az átfutási idejük, és ha nincs szerencsénk, simán eltarthat 4-5 hétig, mint ahogy nemrég írtak ilyen esetről itt. Ami még úgy néz ki, megéri az árát, a népszerű LG F2J5WN4W, amiről nagyon sok vevő írt pozitív véleményt, ezért is Top 1 mosógép az árukeresőn.

[ Szerkesztve ]

(#5491) jimmy74


jimmy74
őstag

sziasztok!
candy márkáról mi a tapasztalat?
Nem ide tartozik de száritógépet néztem ebbe a márkában elég jó áron hőszivattyúst.
gondolom amilyen a mosógépük olyan a többi....

WoT:jimmbo

(#5492) jimmy74


jimmy74
őstag

Visszaolvasva látom az alkatrész ellátással gond van.
Ennyire komoly ez?
ezt néztem ki

WoT:jimmbo

(#5493) #94529552 válasza jimmy74 (#5492) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ha csak azzal lenne gond, az általános minőség és a tartós megbízható működés is hibádzik a márkánál manapság, nemhiába az olcsóbb kategóriában például az alkatrészeken szoktak spórolni, ami a minőséget erősen befolyásolja, ha belegondolunk.[link]. De cserébe olcsóbb a többinél, és hátha szerencséd lesz vele.

(#5494) jimmy74 válasza #94529552 (#5493) üzenetére


jimmy74
őstag

Elektrolux lenne esetleg egy másik kiszemelt de nem egy kategória ez?
Ráadásul 1 èv garit ad ez elég szívás.

WoT:jimmbo

(#5495) Nagya21 válasza jimmy74 (#5494) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Ha 4-5-6 évesen bedöglik akkor nem mindegy?
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#5496) #94529552 válasza jimmy74 (#5494) üzenetére


#94529552
törölt tag

Mindenesetre megbízhatóbb, és a szerviz és alkatrészellátás is normálisabb mint a kendinek, de a garikiterjesztést(3 vagy inkább 5 évre) megvenném hozzá, biztos ami biztos alapon. De azokból a kondenzációs az olcsóbb, itt a Top1-es szárító a vevők értékelése alapján.

(#5497) Lauda válasza Nagya21 (#5495) üzenetére


Lauda
félisten

Már miért döglene be?

[ Módosította: Intruder2k5 ]

(#5498) Nagya21 válasza Lauda (#5497) üzenetére


Nagya21
addikt

hámmer csak, ezek így szoktak..... :DDD
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#5499) blattida válasza jimmy74 (#5492) üzenetére


blattida
nagyúr

Nem gond van vele, hanem drága. Mechanikusan jók az olasz gépek, de az elektronikáik és a burkolataik problémásak és drágák és az üstjeik is ragasztottak, mint a legtöbb gépnek manapság.

Lauda
Mert addigra gyakran bedöglik a tápjuk, az inverter elektronikájuk, a csapágyaik, ilyen idős korra ezek elég megszokott hibák, sajnos.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#5500) jimmy74 válasza #94529552 (#5496) üzenetére


jimmy74
őstag

a nagyobb tesóját néztem a 2086os tipust alig több vmivel de nagyobb.
a candyre amit linkeltem az tetsztett mrg hogy hőszivattyús nagy és kb annyi mint ez

WoT:jimmbo

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.