Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Dyingsoul #5842 üzenetére
A tudatlanságomat bocsássátok meg, de még annyit megkérdeznék, hogy ennek a képen látható fehér dugasznak miért van zárható-nyitható állapota? Gondolom a mosás közben mindenképp bedugaszolt-zárt állapotban kell lennie, esetleg a tisztításban van ennek valami szerepe?
-
Dyingsoul
veterán
Köszi a tippet, a kép pedig nagy segítség!
Először kézzel fogom bátrabban csinálni, ha pedig csavarhúzóhoz nyúlok arra figyelni fogok, hogy alá vastag kendőt tegyek, nehogy a hátfalnak baja legyen.
Pedig ráadásul nem is most csinálom először, a másik gépet 4 éve is én raktam be, csak már elfelejtettem hogy volt... Még korán kezdenek pusztulni az agysejtjeim... -
dvids
aktív tag
-
asdf_
veterán
válasz
#69059072 #5835 üzenetére
Az egy év, törvényileg előirt kötelező jótállásnak nem lehet feltétele a szakszervíz általi bekötés. Az egy éven túl, önként vállalt jótállás feltételéül viszont szabhat ilyen feltételt a gyártó(én pl. vettem már 1+1 év garis villanyozóért, a második év feltétele az egyéves átvizsgálás és/vagy a szakszervíz általi beüzemelés, már nem emlékszem, mivel a bojler volt vagy 30e ft, nyilván leszartam az egészet és sosem látott szerelőt. Más kérdés, hogy tudtommal a beko nem tesz ilyet. Az egyetlen termékkör, amit tényleg kötelező szakival beszereltetni, az a gázüzemű cuccok, cirkó, bojler, gáztüzhely, de ezt sem a gari miatt, hanem a szabályos vételezés miatt.
Ha megjön a cucc, olvasd el a jótállási jegy mit ír, ha semmi ilyet, akkor bekötheted magad. -
Dyingsoul
veterán
Sziasztok! Egy pici segítségre lenne szükségem első beszerelésest illetően. Adott egy aeg ltx6g271e típusú gep. Beállítottam a csöveket csatlakoztattam ezzel nincs gond. A dob rögzítőket kiszedtem hátulról 3 darab volt.
Na most amikor kihozta a nem szállítmányozást végző úr arról tájékoztatott hogy a csomagban lévő fehér műanyag kupakot a felső piros dobrogzito helyére dugjam be. A csavar kijött ebből de ezt a piros műanyagot nem -bírom kiszedni. Nem tűnik menetesnek. Próbáltam úgy is ahogy a gyerekzaras kupakokat kell eltávolítani, azaz enyhe szorítással csak kézzel fogó nélkül. Nem akar lejonni. Van valakinek tanácsa? -
farkas-j
őstag
válasz
#69059072 #5835 üzenetére
Én a konyha.eu -tól vettem 5 év garanciával a Beko mosó és mosogatógépet is. Semmi ilyen megkötés nem volt, és még mástól sem hallottam ilyet. Szerintem a telefonos kisasszony tudatlanul túl lihegte, vagy van valami nem hivatalos anyagi érdekeltsége az üzembehelyezőnél. Azt kellett volna válaszolni, hogy "hülye azért nem vagyok"
-
Apucy01
őstag
válasz
erdey_a #5837 üzenetére
és még elektromos vizmelegitő stb stb és mosógép is van a palettán sajnos, és ez akkor buli mikor a szervizes messziről érkezik vagy pl az euronicsben 3 éve vásárolt lg hütőnk... csak úgy élt a gari ha hatvanból jött a szaki bedugta a 220 ba rányomott egy pecsétet a garilevélre és 13000 huf társaságában távozott.
-
Exoon
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a két típust néztem ki, árban kb egyeznek.. Ti melyiket ajánlanátok inkább?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
asdf_
veterán
A csavarozott LG dob szimpatikus megoldás, csapágyat előbb-utóbb úgy is cserélni kell.
Ez nem alapvetes, nekunk volt egy Energomatunk, egy Siemensunk, egy Electroluxunk a mostani gep elott, egyikben sem kellett csapagyat cserelni. Mas kerdes, hogy ennel leglaabb a lehetosegtol nem vagtam el magam, es ha 10 gepbol 8 ontott ustos, akkor egyertelmu, hogy a maradek ketto csavarozottbol valasztottam, hiaba nem volt meg ra szukseg sosem.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #5827 üzenetére
Az oké, de én a vízfogyasztásra írtam és az lg esetében is ez történik, csak náluk nem mindig ( modellfüggő)veszi figyelembe a víz mennyiségét a program hosszára vonatkozólag.
-
blattida
nagyúr
válasz
Freeman007 #5824 üzenetére
Ezt csak a köznyelv hívja súlyautomatikának, valójában arról van szó, hogy a vízszint van belőve szövetfajtánként valahová és a különböző mennyiségű cucc, különböző mennyiségű vízét vesz föl, azaz, kevesebb ruha-kevesebb víz, több ruha-több víz, ennyi a történet, plusz, a mosási idők is változnak a töltet függvényében.
Valódi súlymérés nagyon ritka, nincs is szükség rá. Például a miele egyes típusaiban a mosószer mennyiségének ajánlása vagy automatikus adagolása miatt volt/van, azokban nyúlásmérő bélyeget használtak/használnak...Laca19(a)
Igen, a fuzz logic-nál (és a többi ilyen megoldásnál) a motor áramfelvétel görbéje is számít a töltet meghatározásánál. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
#40553216 #5822 üzenetére
Szerintem valami mérheti, hogy a motor mennyi áramot vesz fel, talán az alapján becsüli meg a ruha mennyiségét. A régi LG-men amúgy a sok program közül csak 3 működött súlyautomatikával. Az igaz, hogy mindig próbáltuk kb 50-70%-ig tölteni (ezzel boldogul legkönnyebben az LG DD centrije), de hátralévő időnek mindig 2 fix időpont közül választott. Talán ismerheti a kisebb töltetet és a nagyobbat, és ezek közül választ mosási időt (lehetséges van egy harmadik, aki telepakolja). Szóval igen, nem úgy kell érteni, hogy méregeti a ruha súlyát pontosan....ismer kb. 3 fix időpontot és azok közül választ. Az Electrolux rendszere amúgy pl. nem szárazon (mint az LG), hanem vizesen "méri", és lehet pontosabb, mert az LG kb. 20 mp alatt "megállapította" a mennyiséget, az Electrolux közel 10 percet már mos, mire beáll a végleges idő.
-
(jan)
őstag
Köszi a válaszokat!
Képbe került még egy versenyző:
Csábító az 5 év garancia. Ti mit mondtok, maradjak az LG-nél vagy inkább vegyek szerszámmárkát
-
törölt tag
válasz
Freeman007 #5812 üzenetére
Súlyautomatikával.
Dehogy!
MEGJEGYZÉS
• • Teljes töltet: A gyártó javaslatainak megfelelően.
• • Részleges töltet: A normál mennyiség 3/4 része
• • Minimális töltet: A teljes töltet fele
Ha még az is meg van szabva, hogy a minimális töltet is csak féltöltet lehet, akkor hogy a fenébe lehetne benne súlyautomatika? Még ez ennél szofisztikáltabb, fuzzy logick-kal működő, 1-8 kg töltetű alap Mielékben sincs súlyautomatika, nemhogy az LG alsó kategóriás gépében.A 6 kg azért vonatkozik a pamutra, mert a sűrű szövésű, nehéz pamut anyagokból van egyáltalán lehetőséged 6 kg-t berakni, de ha a pamut mosnivaló nem olyan sűrű szövésű, akkor már abból sem tudsz annyit begyömöszölni.
-
gyurlaci
csendes tag
válasz
"Egyébként kíváncsi leszek, hogy az egy szem olajos, retkes melósnadrágomat hogy fogja kimosni a majdani okos mosógép a súlyamutomatika által kiszámolt x liter vízben."
Azért ne legyenek illúzióid.
Olvasd el ezt.:
A hét kérdése: jobban most egy 170 ezres mosógép, mint egy 50 ezres?
https://homar.blog.hu/tags/aeg
Mindazonáltal megszületett a megoldás ez lesz.:AEG LTX6G271E
S hogy miért ? Ugye a hely miatt csak felültöltős lehet
Első alternatíva hogy legyen a legolcsóbb és ami a legkevésbé energiatakarékos.Akár Indesit 60k-ért.
Mert mondjuk jók a tapasztalatok. Jó jó de egy 5 éves gép már nem referencia mert már nem gyártják továbbá a szervíz, javithatóság, alkatrészellátás.
Akkor legyen Az Elux AEG Zanussi csoport. Mondjuk valamelyik az Elux középkategóriás gépei közül.
Magyar feliratos (Nőknél ez nagyon fontos!!) a Zanussinál ergonómikusabb kezelőfelület, dobpozicionálás stb. Na és itt jött be ez a dobborda hiánya miatti cetrifugálási mizéria. Nem kétlem hogy csak bizonyos esetekben súly, anyagösszetétel, darabszám áll fen de engem ez nem győz meg. Tovább a AEG +3 éves jótállása melyért az ELUX-nál fizetni kell s mely kb majdnem kiegyenlíti az Electrolux EWT1266EVW és az AEG LTX6G271E között árkülönbözetet. -
blattida
nagyúr
válasz
Freeman007 #5817 üzenetére
A zerowatt meg valamelyik candy típus, a hajduhoz a nevén kívül már semmi köze.
-
blattida
nagyúr
válasz
Nem.
Pont ezért van szétszedve anyagok szerint a kapacitás, mivel 6kg műszálas ruha nem fér be normálisan egy 6kg kapacitású dobba, lévén, a műszálnak sokkal kisebb a sűrűsége. Azaz, gyakorlatilag a térfogat számít.
De, tőlem, Te nyugodtan begyömöszölhetsz ennyi műszálas cuccot a dobba, ám, ne lepődj meg a végeredményen.Ja, az összes mosógép leírásában benne van, plusz, ezt azért józan paraszti ésszel is tudni lehet.
-
Freeman007
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5815 üzenetére
Boltban én is azt kerestem ami a legtöbb vizet fogyasztja
Víz nélkül nem lehet mosni. A mostani jó mechanikus programtárcsás hajdu zerowatt megadja a mércét hőfok/idő arányban. Majd ha meg lesz a kiszemelt akkor jönnek az olyan kérdések, hogy 90°-on mennyi idő alatt végez. Nemám 3-5 órákat lötyög, lehet hogy a hajdu duplaannyi kW-ot eszik de fele annyi idő alatt végez.(kicsit több mint 2 óra a 90°-os mosás)
Valamit valamiért. Ahogy írod. Részemről inkább fogyasszon többet de mosson rendesen. -
Amerigo57
őstag
válasz
Laca19 (a) #5813 üzenetére
" Ja, és egy régebbi 5 kg-os mosógép dobja sokszor nagyobb, mint egy mai 7 kg mosására alkalmas gépé."
Laca19 , ebben teljesen egyetértek.
A régi 7 kg -os 27 éves AEG mosógépem , több ruhát volt képes kimosni , mint a mostani 9 kg -os gépem.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Freeman007 #5814 üzenetére
"egyik lehetséges ok, hogy miért mosnak jobban a régiek "
Ami miatt nem mosnak úgy a mai gépek, vagy csak 3-4 órás programmal, az inkább alacsony vízhasználat. Energiatakarékossággal az emberek nagy részét belehet csapni. Az alacsony vízszinttel való mosást kompenzálja valamilyen szinten a hosszú mosási program, nyilván így meg a ruhát veszi ez igénybe...Amikor vettem mosógépet kérdezték, hogy "ez már nagyon energiatakarékos mi?" Én meg mondtam direkt olyan gépet kerestem, ami a legtöbbet fogyaszt, nem azért vettem gépet, hogy spóroljon, hanem hogy mosson (természetesen mintha nem lennék normális olyan képet vágtak). Furcsa, hogy egy gépnél nem azt a kérdést teszi fel a legtöbb ember, hogy hogyan mos, hanem h mennyit fogyaszt. -
Freeman007
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5813 üzenetére
Köszi.
Akkor amit ráírnak az csak a max. A többi meg az apróbetűsrész.
dobméret: elég szomorú... egyik lehetséges ok, hogy miért mosnak jobban a régiek (?) -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
A mosási kapacítás valóban csak pamutra és általában 1-2 programra vonatkozik. A használati útmutatóban van a részletes leírás.
Ja, és egy régebbi 5 kg-os mosógép dobja sokszor nagyobb, mint egy mai 7 kg mosására alkalmas gépé. -
Freeman007
senior tag
válasz
#94529552 #5806 üzenetére
Köszi újfent. A márkacsoportosítás leírásért szintén, ezt is keresgéltem egy ideje.
Persze túlpakolás - jogos hogy nem mos rendesen, tiszta sor. Ugyanakkor hamár olyan okos a mosógép hogy súlyautomatikával van ellátva és figyelembe veszi a belepakolt ruha mennyiségét és ehhez állítja a felhasznált víz mennyiségét, akkor vajon sipákol-e ha túl sok ruha van benne? Van-e ilyen funkció?
Egyébként kíváncsi leszek, hogy az egy szem olajos, retkes melósnadrágomat hogy fogja kimosni a majdani okos mosógép a súlyamutomatika által kiszámolt x liter vízben.Ez a borda téma: majd ellenőrzöm a boltban, de számomra furcsa hogy (esetleg) ebből kifolyólag bejegyzés született, igen, az user error faktor bejátszhat.
Van itt hosszú távú tapasztalat?
.....Amikor pár évente adnak ki újabb és újabb mosógépeket és netalán az a típus ami már 5-8 éve megbízhatóan üzemel - már nem gyártják, de van újabb - csak azzal meg megint nincs ugyanennyi tapasztalat. Max általánosságban, hogy x gyártó gépei tartósabbak, kevesebb a panasz rájuk.(#5807) blattida : Infóim szerint a ruhakapacitást száraz ruhára adják meg és nem találtam részletezést, hogy milyen ruhára vonatkozik. Ha szárazon 6kg akkor az 6kg, legyen az pamut, gyapjú, miegymás - persze vizesen eltérő a súlyuk. Illetve szívesen fogadok leírást amiben külön kitérnek a ruha típusából pakolható súlymennyiségekre.
A tévedés jogát fenntartom.
-
-
-
(jan)
őstag
SZiasztok!
Mosógép vásárlás előtt állok, segítsetek kérlek. LG FH2C3TD jó vétel lehet, tudja a gép a késleltetett elindítást ?
Mi az ami még nyugodt szívvel vásárolható, ha az ember fiának nincs semmi extra igénye, csak, hogy a fehér dobozból tisztán vegye ki a szövetet
és ne kapjon szívrohamot a kasszánál
-
blattida
nagyúr
válasz
#94529552 #5806 üzenetére
A megadott max száraz kapacitás mindig pamutra vonatkozik, azaz, egy hat kilogram kapacitású mosógép dobjába maximum 6 kg pamut ruhát lehet bepakolni úgy, hogy a mosás is sikerüljön és a gép se károsodjon. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a dobot tele pakolja az ember, préselés és begyűrés nélkül. Ez egy 6 kg kapacitású gépnél 6 kg pamutot jelent, ellenben, ahogy írtad is, műszálasból általában már csak a felét, nagyon max 4 kg-ot.
A gyártó által megadott kapacitás meg tekinthető hitelesített kapacitásnak, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a gyártók ugyanakkora dobot használnak a papíron 6 kg kapacitású gépeikben, mint az 5 kg-osokban, amikbe, gyakorlatilag, nem fér be 6 kg ruha, nem túl meglepő módon, illetve, erőszakkal betér, de akkor meg nem lesznek tiszták, természetesen. -
törölt tag
válasz
Freeman007 #5804 üzenetére
Szívesen.
Egy márka? Inkább egy csoport, a Zanussi, Elux, Aeg, a másik jelentős a tetőbe épített mosószertartót használók: WP és Indesit, Candy/Hoover meg talán Ariston, de a Fagor is ide sorolható volt. Ezek az ismertebb nagyobb gyártók, amiről vannak bőven ismeretek is errefelé.Nem hiszem el, hogy valaki mérleggel méri, hogy mennyit rakjon bele, és nem tudok róla, hogy hitelesítve lenne kg-ra a mosógép(mivel kb. minden ruhaféle más fajsúlyú). Nálunk lazán egymás tetejére mennek a ruhák, és nem színültig, vagy nem addig tömve, hogy elfogyjon a ruháskosárból. Ha meg valaki túlpakolja, vagy vastag pulóvereket, nehéz kardigánokat vagy szőnyeget mos, akkor meg nem kell csodálkozni, ha tiltakozik a mosógép, főleg ha a legnagyobb fordulatszámon centrizzük. Szőnyeget mi például 400-on szoktuk.
A bordáknak nem tulajdonítok jelentőséget, már írtam, de kérdezd meg a gyártókat, hogy melyiket miért olyanra csinálják, mert te olvastad egy vevő értékelésben. Eddig érdekes mód ez nem merült fel sok éve.Azért ne vegyük már egy kalap alá az itteni hosszútávú tapasztalatokkal, amikori valaki mindennemű tájákozódás nélkül elkezd használni valamit, majd ír róla felháborodottságában egy véleményt az edigitalnak, vagy bárhová, miután például user error miatt visszaküldte a terméket vagy fél éve akár. Van ilyen bőven minden terméknél. De ha gondolod, akkor velük vedd fel a kapcsolatot, mert azok annyira értenek hozzá, már vagy 2x bekapcsolhatták, amikor írnak róla. Az megint más, ha pl. 100 hsz után 5 csillagosra van értékelve valami. Én csak ennyit tudtam segíteni a véleményemmel, és nem vitatkozni jöttem, már bocs
-
Fitzgerald
veterán
Megláttam ezt a topikot, és egyből a "Milyen lavórt vegyek?" c. trolltopikom jutott eszembe az sg.hu-ról vagy 10 évvel ezelőttről, amit szándékosan az "Általános"-ba nyitottam, a modi meg átrakta talán a szakmai topikok közé, amin én majd' behugyoztam a röhögéstől.
-
Freeman007
senior tag
válasz
#94529552 #5787 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Reméltem, hogy nem csak egy márka ajánlatot kapok, de csalódnom kellett.
Ez a dobborda daradszám nem éppen biztató dolog - már eleve az hogy ilyen téma felmerülhet, persze majd személyesen ellenőrzöm az adott típusnál a boltban, derékig eltűnve a mosógépben.Egy másik hsz-edre ((#5793) Pumma) válaszolva: szóval te nem adsz a netes vásárlói véleményekre, akkor hogy várod el hogy adjanak a Te netes véleményedre?
(#5803) Pumma: nem tudom nálad mit takar az ész nélküli tömködés fogalma ez esetben. Ha rá van írva hogy tudja a pl 6 kg-ot akkor én annyit teszek bele mert ennyire van hitelesítve a gyártó által. Nem pedig a felét mert teszem azt centrifugázáskor nem fog vele bírni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Yettel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Softmodolt PS3 Slim - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest